Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maky113

9.1.2016 09:53
Maky113

XXX.XXX.31.9

Dobrý den, prosím o radu. Máme 3 měsíční čivavu a začalo mu tedka padat ouško. Zkusili jsme mu ho slepit lepítkem, ale nevím zda to má význam. Krmíme granulemi a konzervou. Sem tam kousek sýra, nebo odměny (piškot, masíčko apod...) Děkuji za odpověd.

9.1.2016 11:12
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Jaké granule? Jaké konzervy? U obojího napište KONKRÉTNÍ značku. Po jakých rodičích a z jaké chovatelské stanice je?

9.1.2016 12:15
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Rodičům a sourozencům uši stojí normálně? Pokud je bez PP tak nemá cenu řešit uši

9.1.2016 16:00
balisek

XXX.XXX.109.177

Opravdu už mi přijde naprosto úchylné, že do každé diskuze musíte zatahovat PP! Vyznáte se natolik v čivavách, že Vám něco řeknou jména rodičů? A proč by psovi bez průkazu původu - třeba i obyčejnému ořechovi, nemohly pěkně stát uši? Informaci, co s nimi, najdete např. zde: http://www.chihuahuatym.cz/zdravi/usi/usi.php.

9.1.2016 16:30
davidka

XXX.XXX.14.251

balisek napsal(a):
Opravdu už mi přijde naprosto úchylné, že do každé diskuze musíte zatahovat PP! Vyznáte se natolik v čivavách, že Vám něco řeknou jména rodičů? A proč by psovi bez průkazu původu - třeba i obyčejnému ořechovi, nemohly pěkně stát uši? Informaci, co s nimi, najdete např. zde: http://www.chihuahuatym.cz/zdravi/usi/usi.php.

Ono je to možná tím, že pokud není jisté, že pes je opravdu čivava, pak vylepování uší je zbytečné.

A ano, ono se mezi čivavkáři často ví, jestli uši jsou zvednuté násilně a po určitých rodičích jsou s ušima problémy.

Pro zadavatelku: Ouška štěňátek v určitém věku často spadnou, může to být růstem. Laicky řečeno, tělo spotřebovává vápník na důležitější věci než jsou uši. smajlík

9.1.2016 16:33
Markéta80

XXX.XXX.176.2

balisek napsal(a):

Jasně že je to důležité, pokud je bez PP záruka kdo je v předcích nulová takže nač řešit padající ucho. kolik já tady v ulicích vidim jako jorků s ušima dolů. pokud mam psa bez PP tak nač řešit ucho když otec mohl být kdo ví kdo

9.1.2016 16:41
kelim

XXX.XXX.151.225

Ono je to opravdu tím, že potřebuje vápník. Na uši nesahat, nehladit po hlavě a to lepení význam má. Dávejte nějaké vitamíny s vápníkem a tvaroh a bude to dobré. Jestli ucho už stálo tak bude stát a je jedno jestli je s pp nebo ne.

9.1.2016 17:17
balisek

XXX.XXX.109.177

Markéta80 napsal(a):
Jasně že je to důležité, pokud je bez PP záruka kdo je v předcích nulová takže nač řešit padající ucho. kolik já tady v ulicích vidim jako jorků s ušima dolů. pokud mam psa bez PP tak nač řešit ucho když otec mohl být kdo ví kdo

Třeba proto, že se majiteli uši nahoru líbí? Stejně se mohu zeptat, nač řešit ucho u papíráka, který nebude na výstavy a do chovu? Pokud je ucho opravdu "hadrové", stejně mu nic nepomůže - bez ohledu na to, zda má pes PP nebo nikoliv.. Pokud však jde jen o přechodný stav způsobený růstem nebo jen měkčí ucho, tak proč přírodě trochu nepomoci?

9.1.2016 19:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

balisek napsal(a):

9.1.2016 19:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Maky113 napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Máme 3 měsíční čivavu a začalo mu tedka padat ouško. Zkusili jsme mu ho slepit lepítkem, ale nevím zda to má význam. Krmíme granulemi a konzervou. Sem tam kousek sýra, nebo odměny (piškot, masíčko apod...) Děkuji za odpověd.

Pokud ouško stálo, bude pravděpodobně stát zase.
Můžete oušku pomoci a ostříhat nebo vytrhat (pokud to jde) chloupky na špičce, aby se špička odlehčila.

9.1.2016 19:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
Rodičům a sourozencům uši stojí normálně? Pokud je bez PP tak nemá cenu řešit uši

Jestli nemá PP pak nemá majiteli vadit, že jedno ucho stojí a druhé ne?

9.1.2016 19:09
lavacca

XXX.XXX.164.49

balisek napsal(a):

Vždyť je to úplně jasné - pokud nemá PP, není zde záruka, že je to čistokrevný jedinec a to ucho mu bude kdy stát.

Nicméně pokud už mu ouška stála, tipuji to na klasický problém při růstu, kdy sem tam ta ouška padají. Doporučuji přidat vápník a kolagen.

9.1.2016 19:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):

Konečně jsem to pochopila - nejde o geny, jde o stojící uši.
Čistokrevnost se tedy pozná na dálku
Pokud psovi stojí uši, má PP, je tedy čistokrevný.
Pokud uši nestojí, nemá PP a je to wořech

Jen mi není jasné, jak to teda je, když stojí jenom jedno ucho.

9.1.2016 19:39
conie

XXX.XXX.206.202

Fiona.Praha napsal(a):
Konečně jsem to pochopila - nejde o geny, jde o stojící uši.
Čistokrevnost se tedy pozná na dálku
Pokud psovi stojí uši, má PP, je tedy čistokrevný.
Pokud uši nestojí, nemá PP a je to wořech

Jen mi není jasné, jak to teda je, když stojí jenom jedno ucho.

Ne, to jste nepochopila. Pokud má pejsek PP, uši by se měly postavit, lze řešit s chovatelem, poradit se apod. Osobně neznám čivavu s PP, které nestojí uši. Pokud je bez PP, není co řešit, může tam být přikříženo cokoliv malého. Takže o nic nejde, buď se uši postaví nebo ne, ale s tím se u jedince bez PP musí prostě počítat. I s tím, že klidně může stát jedno ucho a druhé ne. Pokud si kupuji štěně bez PP, nemám žádnou záruku, že to bude mnou požadované plemeno, to je prostě fakt.

9.1.2016 19:42
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

balisek napsal(a):

Strč si hlavu do sněhu a schladni, ano?

Samozřejmě, že na tom záleží. Pokud je bezPP, může tam být třeba prarodič jezevčík a ucho prostě nepostaví. Nehledě na to, že je naprosto zbytečné takového psa na mazla trápit nějakým násilným vylepováním.

9.1.2016 19:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

conie napsal(a):
Ne, to jste nepochopila. Pokud má pejsek PP, uši by se měly postavit, lze řešit s chovatelem, poradit se apod. Osobně neznám čivavu s PP, které nestojí uši. Pokud je bez PP, není co řešit, může tam být přikříženo cokoliv malého. Takže o nic nejde, buď se uši postaví nebo ne, ale s tím se u jedince bez PP musí prostě počítat. I s tím, že klidně může stát jedno ucho a druhé ne. Pokud si kupuji štěně bez PP, nemám žádnou záruku, že to bude mnou požadované plemeno, to je prostě fakt.

To se fakt každá diskuse musí stočit na téma PP/bez PP?
Já znám zase čivavy a yorky bez PP a uši jim stojí. PP není zárukou, že se uši postaví (nebo u některých plemen uši nepostaví - např. jrt).
Co by zadavatelce asi chovatel poradil? To samé, co by poradil někdo, kdo má čivavu bez PP a uši jí stojí a někdy to řešil.

P.S.
Můj přispěvek, na který jste reagoval/a, byl ironie - ale to jste asi nepochopil/a v tom zápalu boje za PP.

9.1.2016 19:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

umpa.lumpa napsal(a):

Samozřejmě, že na tom záleží. Pokud je bezPP, může tam být třeba prarodič jezevčík a ucho prostě nepostaví. Nehledě na to, že je naprosto zbytečné takového psa na mazla trápit nějakým násilným vylepováním.

A jak je tedy možné, že tomu bezPP uši stály a teď jedno padlo? Jinak by tazatelka nepsala, že začalo ouško padat.
Že by mozku pozdě dorazila informace o tom, že pes nemá PP?

9.1.2016 20:26
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Fiona.Praha napsal(a):
A jak je tedy možné, že tomu bezPP uši stály a teď jedno padlo? Jinak by tazatelka nepsala, že začalo ouško padat.
Že by mozku pozdě dorazila informace o tom, že pes nemá PP?

Holt to poštou chvíli trvalo. Na svátky měli fofry.

9.1.2016 20:49
balisek

XXX.XXX.109.177

umpa.lumpa napsal(a):

Nezlobte se, ale pokud se někdo zeptá, jak řešit spadlé ucho, poradím vylepování, kolagen, stravu atd. Vy se jako první zajímáte o název CHS a jména rodičů a to mi zcela normální nepřijde.

Mému psovi s průkazem původu v období přezubování spadlo jedno ucho. Taky byste se ptala na chovku a rodiče?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2016 21:03

balisek napsal(a):
Nezlobte se, ale pokud se někdo zeptá, jak řešit spadlé ucho, poradím vylepování, kolagen, stravu atd. Vy se jako první zajímáte o název CHS a jména rodičů a to mi zcela normální nepřijde.

Mému psovi s průkazem původu v období přezubování spadlo jedno ucho. Taky byste se ptala na chovku a rodiče?

V případě PP by se tady hlavně dotaz asi vůbec neobjevil a nemuselo dojít k rozepřím. Majitel by totiž žhavil dráty směrem k chovateli, který by ho uklidnil, že pokud ucho opět padlo právě v tomhle kritickém věku, že to patrně bude v pořádku. A poradil by, co případně dělat. :).

9.1.2016 21:05
Heligonka

XXX.XXX.208.214

conie napsal(a):

To nemám ani u Čivavy s PP..kolikrát už ani nevypadají jako Čivavy...myslím ty s PP...

9.1.2016 21:47
Markéta80

XXX.XXX.176.2

balisek napsal(a):

Ne já bych se zeptala chovatelky, sama mě řekla že kdyby cokoliv at volam klidně o půlnoci.

no majitelka se už asi ani neozve...

9.1.2016 22:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

balisek napsal(a):

Možná že ano. Protože oni se mezi sebou chovatelé znají a dobře ví, kde jsou nějaké, podivnosti"(nevím, jak to kulantně nazvat) Mému psu s PP se také nestavěla ouška, respective já jsem ho měla na mazla, ušinky měl malinké, ani mne nenapadlo se zajímat o to, jestli mu mají či nemají stát. Až jsem si někde náhodně přečetla, že psu mají stát, už když přijde od chovatele. Tak jsem napsala poradkyni chovu a ta mi právě řekla o tom, že ta chovka je v nějakém kárném řízení, protože falšovala papíry atd.
Fiono a proč by jako psu bez PP uši stát nemohly? Samozřejmě mohly a třeba budou, ale u psa bez PP je to sázka do loterie a jak už někdo psal: bylo by zbytečné trápit nějakýma úpravama psa, který má v předcích psa s klapatýma ušima...

9.1.2016 23:39
awake

XXX.XXX.115.136

Který pes je s PP a který bez PP

10.1.2016 10:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
Možná že ano. Protože oni se mezi sebou chovatelé znají a dobře ví, kde jsou nějaké, podivnosti"(nevím, jak to kulantně nazvat) Mému psu s PP se také nestavěla ouška, respective já jsem ho měla na mazla, ušinky měl malinké, ani mne nenapadlo se zajímat o to, jestli mu mají či nemají stát. Až jsem si někde náhodně přečetla, že psu mají stát, už když přijde od chovatele. Tak jsem napsala poradkyni chovu a ta mi právě řekla o tom, že ta chovka je v nějakém kárném řízení, protože falšovala papíry atd.
Fiono a proč by jako psu bez PP uši stát nemohly? Samozřejmě mohly a třeba budou, ale u psa bez PP je to sázka do loterie a jak už někdo psal: bylo by zbytečné trápit nějakýma úpravama psa, který má v předcích psa s klapatýma ušima...

Nepoznáte ironii?
Čtěte pořádně a vše, prosím, pak reagujte.

Přesně tak - proč by psovi bez PP nemohly uši stát?

10.1.2016 10:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

awake napsal(a):

Já nemám tušení, který je s PP.
Přijdou mi stejní.

Ostatní to možná poznají podle fotky

Sam 90210

10.1.2016 10:31
Sam 90210

XXX.XXX.148.254

awake napsal(a):

Řekla bych že ten kterému stojí ucho

10.1.2016 10:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

awake napsal(a):
Pes bez PP.

Krasavec
Jak je možné, že s PP má stojící ucho? To samo? Nebo stará fotka a kupírované?
Co si pamatuji, uši samy nestály, kupírovaly se a ještě vylepovaly, aby krásně stály (cca 20 a víc let zpět).
Dnes je to zakázané, takže PP i bez PP vypadají jako Váš bez PP

10.1.2016 10:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

awake napsal(a):
Fena s PP

Než jsem dopsala první reakci, objevila se druhá fotka.
Fenka je krasavice.
Jak je to, že jí stojí ucho? Takhle se to jeví, že samo.
Já myslela, že to není možné, že jsou uši tak těžké, že samy nestojí a proto se kupírovaly.

Kamarádka měla taky kdysi fenku, krásnou, ale ještě s kupírovanýma ušima.

10.1.2016 10:58
awake

XXX.XXX.115.136

Fiona.Praha napsal(a):
Krasavec
Jak je možné, že s PP má stojící ucho? To samo? Nebo stará fotka a kupírované?
Co si pamatuji, uši samy nestály, kupírovaly se a ještě vylepovaly, aby krásně stály (cca 20 a víc let zpět).
Dnes je to zakázané, takže PP i bez PP vypadají jako Váš bez PP

Čubina narozená v roce 1997. Předci i rodiče ještě kupírovaní. Čubina měla takto uši celý život

11.1.2016 10:38

Této čivavě tak krásně stojí ouška a přitom je bez PP :
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2667892/civava-pejsek-bez-pp/.

11.1.2016 12:57
davidka

XXX.XXX.14.251

Však proč by jakémukoli psovi bez PP, pokud má k tomu dispozice, uši stát neměli? Vždyť o tom to není. Pokud ale ty dispozice (plemenné a jiné) nemá, je zbytečné ho trápit vylepováním. Pokud má uši těžké, dlouhé, měkké apod., stát mu nebudou, kdybyste se postavili na hlavu.
Plno podvraťáků běhá po ulicích s ušima nahoru, a fakt to nemusí být čivavy nebo jorci smajlík

If82

15.9.2016 19:14
If82

XXX.XXX.17.149

A mě se zrovna líbí čivavy s ušima dolů Láska (i ke zvířeti) přeci není jen o tom jak vypadáte, ne? smajlík
A řešení s PP/bez PP mě taky točí.
Stačila by rada je to takhle a takhle atd. A přidat info že jestli je pes bez PP, tak uši neřešit Některé příspěvky mi připadají jak od hysterických chovatelů, kteří mají mazlíky na kšeft a chovatelé (od slova odchovat) nepapíráků jim prostě berou kšefty (protože nic jiného to často není)

Matry

3.2.2022 21:43
Matry

XXX.XXX.137.1

umpa.lumpa napsal(a):

Na cem zalezi mame civku s PP rodice sampioni a nasi fence je 1.5 roku jednou ji ucho stoji pak zas ne asi podle nalady, mame dalsi dve bez PP a maji usi nadherne a obema krasne stoji, PP tedy neni zaruka ze budou stat.😉

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík