Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2016 18:56
nexxi

XXX.XXX.228.56

Je vůbec situace, kdy přidávat vápník? pořád všude čtu, ať se psovi vápník nepřidává, že je veliké riziko, že mu člověk uškodí, ale přitom, když koukám po různých eshopech, tak je tam spousta vápníkových přípravků a doplňků.. takže čistě ze zvědavosti se chci zeptat, kdy je tedy ta situace, kdy se vápník přidává a je to pro psa dobře?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2016 20:40

Já vápník přidávám (ve formě mletých vaječných skořápek zakápnutých citronem) nezkrmuji kosti (nebo jen minimálně) a krmím masem...tzn., že mám bohužel poměr vápníku a fosforu v krmné dávce v neprospěch vápníku...i když by to mělo být obráceně takže to musím nějak srovnat.

9.1.2016 22:46
aj

XXX.XXX.50.88

Já přidávala, když jsme měli velké plemena psů, v období růstu. U malých pak v období když měla fena početný vrh.

10.1.2016 06:21
ivulka2

XXX.XXX.155.174

nexxi napsal(a):
Je vůbec situace, kdy přidávat vápník? pořád všude čtu, ať se psovi vápník nepřidává, že je veliké riziko, že mu člověk uškodí, ale přitom, když koukám po různých eshopech, tak je tam spousta vápníkových přípravků a doplňků.. takže čistě ze zvědavosti se chci zeptat, kdy je tedy ta situace, kdy se vápník přidává a je to pro psa dobře?

Já nepřidávám vapník vubec a stejně tak nedávám žadné doplnky, krmím jen maso a to cele v četně vnitřnosti, kosti a střev.Mam německé ovčáky a malináky tudíž větší plemeno, odchováno dost vrhu a i mi prošlo rukama spoustu psu a štěnat, takže vyzkoušeno a léty praxe prověřeno.
Beru to tak že v přírodě vlk taky nemá žádné doplnky a funguje roste žije a to podstatné přežije jen to co má schopnost se přizpusobit a využít zdroje které má.

10.1.2016 15:02
evra

XXX.XXX.48.166

To sardullah

Taky nedávám moc kostí, chtěla bych přidávat vaječné skořápky, ale nevím kolik by bylo optimální množství pro 20 kg 7měs.štěně. Můžete mně prosím někdo poradit?

10.1.2016 15:22

Už si nepamatuji dávku (poměr vápníku a fosforu ) u štěňat...v každém případě 1g vaječných skořápek obsahuje 380mg vápníku a co se týče obsahu vápníku v mase, tak záleží na druhu...např. hovězí maso má zhruba 80mg v 1kg masa, ale fosforu 1200-2000mg/kg.
Určitě najdete tabulky jak obsahu těchto prvků v různých druzích masa, tak poměry vápníku a fosforu ve stravě pro štěndo...hlavně nezapomeňte...aby se vápník z vaj. skořápek dostal v pejskovi kam je potřeba...musí k tomu být vitamín C (stačí zakápnout citronem) a do stravy zakomponovat draslík (jako "roznašeč" vápníku na místo určení)...to já u svých pejsků řeším např. banánem...

10.1.2016 20:03
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Nám kdysi veterinář radil, skořápky sterilizovat v troubě a pak umixovat ve starém mixéru. Teď už to u hafíků neprožívám, sem tam dostanou křepelčí skořápky namleté na prášek v hmoždíři.

10.1.2016 20:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

V pohodě - vaječné skořápky, nic proti nim nemám. Ale kdyby jste psy krmili tak, jak se má, tedy dávat maso i s kostma, tak tyhle manévry: dám skořápky, k tomu musí dostat céčko, k tomu musí dostat draslík a nevím co ještě...nemusíte dělat a složitě hledat kolik čeho

11.1.2016 10:08

lesnížínka napsal(a):
V pohodě - vaječné skořápky, nic proti nim nemám. Ale kdyby jste psy krmili tak, jak se má, tedy dávat maso i s kostma, tak tyhle manévry: dám skořápky, k tomu musí dostat céčko, k tomu musí dostat draslík a nevím co ještě...nemusíte dělat a složitě hledat kolik čeho

Mám 2 psy...jeden ze psů kosti nejí vůbec..ani v mletinách...prostě jde a někam to schová..druhý tak max 2xtýdně syrové křídlo...a také s nechutí...určitě by pro mě bylo lepší mít v krmné dávce podíl kostí a nemuset vápník řešit...ale zase na druhou stranu to nic složitýho není...dát do krmný dávky trochu mletých skořápek...zakápnout citronem...a ten draslík...běžně šoupnu psům odpoledne banán...dávám si ho taky...papáme společně...

Jsem holt rozmazlovací panička, když pesanům něco nechutná (což se při jejich apetitu často nestává), tak to nahradím něčím jiným...když to teď řeknu s velkou nadsázkou, klidně jim budu vařit svíčkovou...(podotýká, že rodinu mám rozmazlenou stejně...běžně vařím každýmu něco jinýho...)

11.1.2016 10:10

veraboskova napsal(a):
Nám kdysi veterinář radil, skořápky sterilizovat v troubě a pak umixovat ve starém mixéru. Teď už to u hafíků neprožívám, sem tam dostanou křepelčí skořápky namleté na prášek v hmoždíři.

Troubu používám také...melu v mlýnku na kafe.

11.1.2016 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám 2 psy...jeden ze psů kosti nejí vůbec..ani v mletinách...prostě jde a někam to schová..druhý tak max 2xtýdně syrové křídlo...a také s nechutí...určitě by pro mě bylo lepší mít v krmné dávce podíl kostí a nemuset vápník řešit...ale zase na druhou stranu to nic složitýho není...dát do krmný dávky trochu mletých skořápek...zakápnout citronem...a ten draslík...běžně šoupnu psům odpoledne banán...dávám si ho taky...papáme společně...

Jsem holt rozmazlovací panička, když pesanům něco nechutná (což se při jejich apetitu často nestává), tak to nahradím něčím jiným...když to teď řeknu s velkou nadsázkou, klidně jim budu vařit svíčkovou...(podotýká, že rodinu mám rozmazlenou stejně...běžně vařím každýmu něco jinýho...)

Tak psům a kočkám, se také snažím podstrojovat, protože u nás to vždycky bylo přímo nucení do jídla a s velkým nimráním. To mne nenapadlo, že ty kosti nežerou, já myslela, že Vy nechcete. Samojed velké také nechce, tam kde je už moc kousání, to nechá. Kosti na žužlání, co se jim občas snažím dát kvůli čištění zubů, většinou ignoruje. V rodině...tak to ani náhodou. My měli doma vždycky: co je uvařené, to se jí, nechceš - nežer, tvůj problém. S mužem se samozřejmě domluvíme, co se bude vařit, ale když mám já vyloženě na něco chuť a muž to zrovna nemusí...tak buďto to tedy sní a nebo si uvaří, co sám chce Jako výborný zdroj vápníku pro lidi je mák. Jestli to ale dokáže zpracovat a využít pes? Nevím Každopádně jim ho občas do jídla sypu

11.1.2016 10:46

lesnížínka napsal(a):
Tak psům a kočkám, se také snažím podstrojovat, protože u nás to vždycky bylo přímo nucení do jídla a s velkým nimráním. To mne nenapadlo, že ty kosti nežerou, já myslela, že Vy nechcete. Samojed velké také nechce, tam kde je už moc kousání, to nechá. Kosti na žužlání, co se jim občas snažím dát kvůli čištění zubů, většinou ignoruje. V rodině...tak to ani náhodou. My měli doma vždycky: co je uvařené, to se jí, nechceš - nežer, tvůj problém. S mužem se samozřejmě domluvíme, co se bude vařit, ale když mám já vyloženě na něco chuť a muž to zrovna nemusí...tak buďto to tedy sní a nebo si uvaří, co sám chce Jako výborný zdroj vápníku pro lidi je mák. Jestli to ale dokáže zpracovat a využít pes? Nevím Každopádně jim ho občas do jídla sypu

Jo mák je taky super (ve formě makového koláčku ke snídani ), pak jsou výborná naklíčená sezamová semínka (ale s tím je tolik piplání.. ..zlatý skořápky)...velký kosti (hovězí) mají k dispozici..na okus...ale i z těch defakto vypreparují klouby a dost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík