Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2016 19:58
Ondrej967

XXX.XXX.148.130

Ahojte. Chystáme sa kúpiť fenku bandoga. Chceme ju kúpiť z jednej CHS zo Slovenska kde budú mať vrh cca o rok. Chcem sa spýtať majiteľov bandoga na ich skúsenosti s plemenom. Fenku chceme do rodiny a ako ochrancu rodinného domu. Ďakujem vopred za odpovede.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2016 20:13

Moji známí mají 5ti letou fenu bandoga z chs z Česka, fena je povahově vyrovnaná, miluje děti, perfektně hlídá, ale výchova byla trochu náročnější, jelikož bandog není německý ovčák, bylo potřeba velké důslednosti a lásky, další mínus je ten, že bandog nesnese další zvířata (psy, kočky, domácí zvířata). Ale jinak je to perfektní pes.

10.1.2016 21:35
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moji známí mají 5ti letou fenu bandoga z chs z Česka, fena je povahově vyrovnaná, miluje děti, perfektně hlídá, ale výchova byla trochu náročnější, jelikož bandog není německý ovčák, bylo potřeba velké důslednosti a lásky, další mínus je ten, že bandog nesnese další zvířata (psy, kočky, domácí zvířata). Ale jinak je to perfektní pes.

Souhlasím, a pokud si pamatuji správně, tak právě zadavatel v jiném vlákně zrovna psal, že má štěně nějakého salašníka, taky fenu a chce si k ní pořídit fenku bandoga.

10.1.2016 23:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.84

Ondrej967 napsal(a):
Ahojte. Chystáme sa kúpiť fenku bandoga. Chceme ju kúpiť z jednej CHS zo Slovenska kde budú mať vrh cca o rok. Chcem sa spýtať majiteľov bandoga na ich skúsenosti s plemenom. Fenku chceme do rodiny a ako ochrancu rodinného domu. Ďakujem vopred za odpovede.

K baráku ?
Na ven ?
Srst ?!
Taky bude dlouho štěně, než začne hlídat.
Jak se asi snese s druhou fenou?

11.1.2016 10:05
aha

XXX.XXX.41.2

Jeden pán si fenku Bandoga pořizoval k dospělému psu Cane Corso, jsou spolu v pohodě, fenka je neskutečný mazel, milovník.

11.1.2016 10:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

aha napsal(a):
Jeden pán si fenku Bandoga pořizoval k dospělému psu Cane Corso, jsou spolu v pohodě, fenka je neskutečný mazel, milovník.

Já znám zase psa, který žije s kastrovanou bullkou, sem tam se servou, bandog je asi třikrát větší než bullka nevím, jak jejich bitky vypadají(panička mi říkala, že jsou, že je musí někdy rozhánět) a bullka má hubu samý šrám, ale mě se jinak zdají spolu v pohodě. Původně žil s druhým psem, svým bratrem a jelikož se při dospívání začali rvát, museli je rozdělit. Fenku k fence bych nebrala nikdy, já ani u jiného plemene. U nesnášenlivých plemen, by mohlo fungovat snad to opačné pohlaví.

11.1.2016 11:10
Ondrej967

XXX.XXX.148.130

rapotacka11 napsal(a):
K baráku ?
Na ven ?
Srst ?!

Písal som si s chovatelkou a ich psi vraj nemajú problém ani s cudzími psami a nemal by byť problém. Fenka salašnícka bude mať vtedy cca 2 roky, takže bude už dospelá. Samozrejme budem odmalička dbať sa socializáciu so psami na cvičáku.

11.1.2016 11:13
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

aha napsal(a):

To jo, ale fenka k psovi je něco jiného. Já bych se teda dvě feny bála mít spolu i v době mé nepřítomnosti. Znám třeba lidi, co mají dvě feny labradora, ale to je něco jiného. U bandoga bych to asi neriskovala.

11.1.2016 11:24
Ondrej967

XXX.XXX.148.130

marcelaamax napsal(a):
To jo, ale fenka k psovi je něco jiného. Já bych se teda dvě feny bála mít spolu i v době mé nepřítomnosti. Znám třeba lidi, co mají dvě feny labradora, ale to je něco jiného. U bandoga bych to asi neriskovala.

Chovatelia majú dve fenky bandoga a znášajú sa veľmi dobre. smajlík

11.1.2016 11:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.165

Fenku NO jste dali pryč ?

11.1.2016 11:32
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Ondrej967 napsal(a):

A jsou spolu pořád? I v době nepřítomnosti majitelů? Ono to, že se snáší někomu dvě fenky, ještě neznamená, že se taky musejí snášet ty Vaše dvě.

11.1.2016 11:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.165

A neznamená to, že se snesou zítra nebo za týden .

11.1.2016 11:40
domcaast

XXX.XXX.37.225

Ondrej967 napsal(a):

Po pravdě? Od chovatele, co ze vztahu svých dvou fen usuzuje povahu celého plemene, bych si asi štěně nevzala. Pokud jste info od chovatele jen špatně nevyložil.
Já mám třeba tři fenky amstaffa (5,4 a 1,5 roku) a nikdy se mi neservaly víc, než aby stačilo zařvat a je klid. A stejně nebudu nikomu tvrdit, že je to vhodné plemeno do smečky. Protože ve své podstatě není a je to tak trochu časovaná bomba. A bandog není o nic lepší v těchto ohledech. Nikdy bych spolu feny nenechala osamotě společně a když jsou spolu, jsem vždy na doslech a všechny mají obojky.
Promyslete to pořádně. Máte možnost je v dospělosti držet trvale odděleně? Byl byste vůbec ochoten takové nepohodlí podstupovat? Neustále hlídat který pes je kde, které dveře otevřít můžete a které ne? A když se vám chytnou,2x 60 kg v sobě, můžete to šeredně odskákat i vy, když je budete odtrhávat. Krom toho, že pokud se chytnou a vy nebudete doma, zbyde vám z berňačky jen mastný flek a na bandogovi velký účet za šití na veterině. Zní to strašně, omlouvám se za strašení. Píšu jen zkušenosti lidí kolem mě. Znáte to. Chytrý člověk se poučí z chyb ostatních, normální člověk se ponaučí z chyb svých a hloupý člověk se neponaučí nikdy. Buďte chytrý

11.1.2016 11:46
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

domcaast napsal(a):
Po pravdě? Od chovatele, co ze vztahu svých dvou fen usuzuje povahu celého plemene, bych si asi štěně nevzala. Pokud jste info od chovatele jen špatně nevyložil.
Já mám třeba tři fenky amstaffa (5,4 a 1,5 roku) a nikdy se mi neservaly víc, než aby stačilo zařvat a je klid. A stejně nebudu nikomu tvrdit, že je to vhodné plemeno do smečky. Protože ve své podstatě není a je to tak trochu časovaná bomba. A bandog není o nic lepší v těchto ohledech. Nikdy bych spolu feny nenechala osamotě společně a když jsou spolu, jsem vždy na doslech a všechny mají obojky.
Promyslete to pořádně. Máte možnost je v dospělosti držet trvale odděleně? Byl byste vůbec ochoten takové nepohodlí podstupovat? Neustále hlídat který pes je kde, které dveře otevřít můžete a které ne? A když se vám chytnou,2x 60 kg v sobě, můžete to šeredně odskákat i vy, když je budete odtrhávat. Krom toho, že pokud se chytnou a vy nebudete doma, zbyde vám z berňačky jen mastný flek a na bandogovi velký účet za šití na veterině. Zní to strašně, omlouvám se za strašení. Píšu jen zkušenosti lidí kolem mě. Znáte to. Chytrý člověk se poučí z chyb ostatních, normální člověk se ponaučí z chyb svých a hloupý člověk se neponaučí nikdy. Buďte chytrý

11.1.2016 11:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

domcaast - opravdu díky za pohled a zkušenost majitele podobné rasy. Já měla dva psy(samce) naprosto rozdílných, velkých, ale velmi snášenlivých plemen a nikdy by mne ani nenapadlo, že bych je nemohla nechat samotné, bez dozoru v zahradě, ostatně žili tak skoro 8let. Nikdy se nevyskytnul nejmenší problém. To, že bych odjížděla, musela psy někam zavírat, či sledovat je v mé přítomnosti, jestli se neservou...tak to není život spokojené rodiny Nedokázala bych si vůbec představit, strávit tolik let v roli bachaře

11.1.2016 12:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A mimochodem Ondřeji, mohl by jste nám tedy dovysvětlit, jak se to u vás se psy má? Fenku ovčáka se vám nepovedlo vycvičit k obrazu svému..a je tedy kde? Vedle píšete, že už máte štěně apenzelky...tam bůhví, jak to dopadne a už vymýšlíte s bandogem?!?

11.1.2016 12:13
domcaast

XXX.XXX.37.225

lesnížínka napsal(a):
domcaast - opravdu díky za pohled a zkušenost majitele podobné rasy. Já měla dva psy(samce) naprosto rozdílných, velkých, ale velmi snášenlivých plemen a nikdy by mne ani nenapadlo, že bych je nemohla nechat samotné, bez dozoru v zahradě, ostatně žili tak skoro 8let. Nikdy se nevyskytnul nejmenší problém. To, že bych odjížděla, musela psy někam zavírat, či sledovat je v mé přítomnosti, jestli se neservou...tak to není život spokojené rodiny Nedokázala bych si vůbec představit, strávit tolik let v roli bachaře

A přesně pro to by se měl pan Ondřej hodně zamslet, jak moc toho bandoga chce. Co je pro to ochoten obětovat. Bohužel se najde mnoho "odborníků", co mu vtlučou do hlavy, že se to všechno dá ovlivnit cvičákem a socializací a podobně. Těm uvěří asi spíš, zní to totiž lépe a hodí se to do plánu. Pak jsou dvě možnosti. Buď se stane hodně nepravděpodobná věc, feny spolu stráví spokojený život bez jediného konfliktu a vše bude OK. Až na to, že toto bude pan Ondřej vytrubovat do světa a inspiruje další lidi. A pak přichází ta druhá možnost, kterou jsem už uvedla. Nastane problém a feny se nesnesou. Pokud u toho zrovna někdo bude, budou jen trochu potrhané a jedna půjde z domu. Pokud ne, jedna zaplatí životem (a věřte mi, mastný flek je cenzurovaná verze toho, jak budou zbytky feny vypadat) a přeživší půjde z domu jako nebezpečná a na utracení. Přitom to bude jen špatná volba plemene.

11.1.2016 12:16
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lesnížínka napsal(a):

Já teda psy odděluju. Mám zlatého retrívra, který už je ale starý a má zdravotní problémy a štěně křížence AST. Štěně mám u sebe v pokoji a zlaťák je na chodbě, on domů ani nechce. Když je pouštím na zahradu tak jsem tam většinou s nima, někdy je tam nechám, ale maximálně na 15 minut, je to ještě hravé štěně a zlaťák je naprosto nekonfliktní, ale později už je samotné nebudu nechávat vůbec. Ale nenechávala bych je spolu ani kdybych si pořídila fenu, a to kvůli problémům retrívra. Už má rád svůj klid, se štěnětem si rád pohraje, ale kdyby s ním měl být celý den tak by nadšený nebyl. Jinak ještě má v baráku máma fenku jorkšíra, takže já ráno všechny tři pustím vyvenčit a pak štěně dám ke mě do pokoje, fenku zavřu ve spodním patře do obýváku a retrívra podle počasí buď nechám ještě venku a pak ho zavře babička na chodbu, nebo ho nechám rovnou na chodbě. Takže vlastně máme tři psy a všechny odděleně, ale beru to tak nějak jako samozřejmost a pořizovala jsem si je s tím, že budou odděleně.

11.1.2016 12:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.165

lesnížínka napsal(a):
A mimochodem Ondřeji, mohl by jste nám tedy dovysvětlit, jak se to u vás se psy má? Fenku ovčáka se vám nepovedlo vycvičit k obrazu svému..a je tedy kde? Vedle píšete, že už máte štěně apenzelky...tam bůhví, jak to dopadne a už vymýšlíte s bandogem?!?

Že by bájná lhavost ?

http://search.seznam.cz/?q=b%C3%A1jn%C3%A1+lhavost&sourceid=szn-HP&trp=1&oq=b%C3%A1jn%C3%A1+lhavost&sgId=&aq=-1&thru=&su=.

11.1.2016 12:37
Ondrej967

XXX.XXX.148.130

lesnížínka napsal(a):

Akého ovčiaka? Ja som žiadneho nemal, asi ste si ma s niekým poplietli. Môjmu susedovi nestrážila fenka NO.

11.1.2016 12:48
aha

XXX.XXX.128.184

Jasně, že to jde jinde, neznamená, že to jinde půjde taky. V rodině máme fenku labrouše (flegmouš) a k ní salašnici (plašanda) jsou spolu 24h a v poho a další známá měla 3 feny NO mámu a dvě ségry, ségry se snesly, ale mámu by zabily na místě. Celý život musely být na střídačku venku/doma. Jak už někdo psal - hrozný opruz.

11.1.2016 13:50
skaia

XXX.XXX.104.146

Ondrej967 napsal(a):
Akého ovčiaka? Ja som žiadneho nemal, asi ste si ma s niekým poplietli. Môjmu susedovi nestrážila fenka NO.

"Dobrý deň. Kúpil som si nemeckého ovčiaka na stráženie do rodiny, nakoľko nás už niekoľko krát vykradli. Fenka je po ostrých rodičoch. Jej matka a otec strážili perfektne. Teraz má 6 mesiacov a nestráži. Jej súrodenci tiež pekne strážia.
Raz do týždňa chodíme na cvičák a pes má každodenné 3-hodinové prechádzky. Neviem kde som urobil chybu, asi som na psa príliš mäkký, rád sa s ním maznám."

Nepoznáváte svá slova?

11.1.2016 14:52
Ondrej967

XXX.XXX.148.130

skaia napsal(a):
"Dobrý deň. Kúpil som si nemeckého ovčiaka na stráženie do rodiny, nakoľko nás už niekoľko krát vykradli. Fenka je po ostrých rodičoch. Jej matka a otec strážili perfektne. Teraz má 6 mesiacov a nestráži. Jej súrodenci tiež pekne strážia.
Raz do týždňa chodíme na cvičák a pes má každodenné 3-hodinové prechádzky. Neviem kde som urobil chybu, asi som na psa príliš mäkký, rád sa s ním maznám."

Nepoznáváte svá slova?

Jááj. To nebol môj pes Sused písal z môjho nicku, lebo mal nejaký problém s registráciou a mailom. Ja by som NO nikdy nechcel. Sú to psy na baterky

11.1.2016 14:54

Ondrej967 napsal(a):
Jááj. To nebol môj pes Sused písal z môjho nicku, lebo mal nejaký problém s registráciou a mailom. Ja by som NO nikdy nechcel. Sú to psy na baterky

A to Vám máme věřit?

11.1.2016 14:54
Ondrej967

XXX.XXX.148.130

skaia napsal(a):

Nepoznáváte svá slova?

Ja preferujem bull a salašnícke plemená. A vy máte čo za malú prachovku na obrázku?

11.1.2016 15:20
aj

XXX.XXX.50.88

To Ondrej967: Zajímavé, že diskuse " Fenka NO nestráží" byla založena 8.7.2015, prý vašim sousedem. Poslední příspěvek pod vašim nickem v této diskusi je z 22.7.2015. To měl soused dost dlouho problém !

11.1.2016 18:58
Ondrej967

XXX.XXX.148.130

aj napsal(a):
To Ondrej967: Zajímavé, že diskuse " Fenka NO nestráží" byla založena 8.7.2015, prý vašim sousedem. Poslední příspěvek pod vašim nickem v této diskusi je z 22.7.2015. To měl soused dost dlouho problém !

Musím to vysvetliť ešte raz a polopate. On nepoznal ifaunu.cz, ale povedal som mu, že tam môže napísať o svojom probléme. Mal nejaký problém s registráciou alebo mailom - nie som si teraz istý, tak som mu navrhol, že mu dám môj nick a heslo - poznáme sa veľmi dobre a nebol s tým problém. A načo by si aj vytváral účet kvôli jednému príspevku? Nepotrebujem, aby mi ľudia verili, ja poznám svoju pravdu.

12.1.2016 10:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dobře, takže fenku NO znáte...jak to s ní tedy dopadlo, už hlídá? Nehlídá?

2.7.2016 14:51

rapotacka11 napsal(a):
K baráku ?
Na ven ?
Srst ?!

Väčšina bandogov čo poznám, tak strážia odmalička a niektoré línie sa znesú aj s inými psami.

Alexandra85

20.9.2020 20:34
Alexandra85

XXX.XXX.22.210

Dobry den,

mame fenku bandoga a kavaliera a naprosto v pohode. Bandog ji necha jist z misky. Jsou sami doma. Spis si nekdy rikam, jestli by byla schopna ubranit dum, jaky je mazel a s jinymi psy naprosto v klidu. Spis ti ostatni utoci a ona je ma na salamu.😀

20.9.2020 20:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Alexandra85 napsal(a):
Dobry den,

mame fenku bandoga a kavaliera a naprosto v pohode. Bandog ji necha jist z misky. Jsou sami doma. Spis si nekdy rikam, jestli by byla schopna ubranit dum, jaky je mazel a s jinymi psy naprosto v klidu. Spis ti ostatni utoci a ona je ma na salamu.😀

Nějak chybí informace, kolik feně je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík