Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2016 22:15
moly

XXX.XXX.135.129

Ahoj :) je tady spoustu příspěvků přesto se zeptám..Potřebuju se umět bránit před pitbulem aby mě nezabil malýho psa. Jak říkáte že ho vezmete za krk a postavite na zadni k tomu je potřeba hodně síly nebo ne? Mám strach že bych na to neměla sílu. A co říkáte na teleskopický obušek a paralyzer obojí kam ho tím trefit nebo přiložit, aby ho člověk nezabil, ale ochromil aby aspon stihl utect? A když se na mě ten pes řítí zepředu a nejsem tak rychlá abych ho chytla za ten krk co říkáte na tohle..Někde jsem to viděla..Strčit mu do tmaly svoji paži samozřejmě pokouše mě, ale druho rukou kdyz bych ho mázla tím obuškem nebo paralyzerem myslite zě bych měla šanci? Mockrát Děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2016 22:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

moly napsal(a):
Ahoj :) je tady spoustu příspěvků přesto se zeptám..Potřebuju se umět bránit před pitbulem aby mě nezabil malýho psa. Jak říkáte že ho vezmete za krk a postavite na zadni k tomu je potřeba hodně síly nebo ne? Mám strach že bych na to neměla sílu. A co říkáte na teleskopický obušek a paralyzer obojí kam ho tím trefit nebo přiložit, aby ho člověk nezabil, ale ochromil aby aspon stihl utect? A když se na mě ten pes řítí zepředu a nejsem tak rychlá abych ho chytla za ten krk co říkáte na tohle..Někde jsem to viděla..Strčit mu do tmaly svoji paži samozřejmě pokouše mě, ale druho rukou kdyz bych ho mázla tím obuškem nebo paralyzerem myslite zě bych měla šanci? Mockrát Děkuji za radu.

Pokud se pes dostane do amoku a jde čelem, tak ani pepřák nepomůže. Netuším, co bych dělala, možná vší silou kopla do hlavy a zdrhala. U teleskopického obušku je velmi jednoduché zlomit kost, to vím ze sebeobrany. Naopak baseballovou pálkou většinou jen zhmoždíte, ale tu asi s sebou tahat nebudete. Viděla bych to jedině na taser apod.
http://paralyzery.blogspot.cz/2012/10/paralyzer-proti-psum.html.

10.1.2016 22:40
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Kamaradka ma fenu pitbula, rvacky resila, rika, ze jedine skrtit nebo chytnout za slabiny, ale to se musi drzet zaroven i za krk, aby se pes neohnal.

10.1.2016 23:05
Terven

XXX.XXX.160.10

Měla jsem malou nekonfliktní fenu, která v tom "uměla chodit", dnes by se řeklo - dobře socializovaná. Takže problémů s cizími psy bylo minimálně, přesto jsem věděla o některých, které potkat na volno, byl by s mojí fenou asi ámen.
Často jsem v duchu přemýšlela, co bych dělala a napadlo mě jedině škrcení vodítkem - jestli by to bylo k něčemu, netuším. Jsem zvědavá, co napíšou zkušenější.

jííítaaA

11.1.2016 10:37
jííítaaA

XXX.XXX.215.82

Ahoj, tady jsem našla článek, jak paralyzér ovládat, snad se někomu bude hodit http://www.army-store.net/clanky/jak-pouzivat-paralyzer. Já sama tedy raději používám pepřák, který je pro mě skladnější a přenosnější..

11.1.2016 11:24
domcaast

XXX.XXX.37.225

No pokud se vám stane, že na vašeho psa zaútočí opravdový pitbull, nic moc s tím neuděláte. Pokud máte psa většího než pár kg, pak jedině nechat pita zakousnout se (jejich výhoda, nepřekousávají, drží) a vyškrtit. Jeho obojkem, vaším vodítkem, něčím, co mu pak zůstane na krku a budete ho moct na tom držet do příchodu majitele / příjezdu policie. Až mu dojde vzduch, psa pustí. Rozhodně mu psa nervat z tlamy! Způsobíte tak svému vlastnímu psovi víc zranění, než by mu způsobil zákus od pitbulla. Nicméně pokud máte psa malého, stačí jeden dobrý zákus a škubnutí a je hotovo, je po psovi. Takže je asi lepší prevence. Hlídat si svého psa. Nenechat ho navolno lítat k cizím psům bez předchozí domluvy s majiteli těch cizích psů. Když jdete k rohu nebo nepřehlednému místu, psa si stáhnout k noze a nenechat ho na 5 m vodítku vběhnout za roh / do křoví,... A pokud k vám běží velý pes navolno a máte pocit, že je to pitbull, pustit svého psa a snažit se chytit toho navolno. Pokud jste měla pravdu a je to pitbull, pak se po vás neotočí a nekousne vás. Pokud ne, je to blbé. Nicméně výhoda je, že opravdového pitbulla nebo staforda prodá většina chovatelů jen psychicky normálnímu zájemci a ten si psa ohlídá. Jak se bránit vořechům - rádoby pitbullům od smažek a jiných frajírků neporadím. Asi bych vzala nohy na ramena, psa do náruče a zdrhala nebo skákala za nejbližší plot, co popelnice, nevím . Protože tam jde pak i o vaše zdraví.

11.1.2016 14:01
Terven

XXX.XXX.110.147

Děkuju za obsáhlou radu, moc optimisticky to nezní
Bohužel takového rádobypita máme v baráku- otec nejistý, nejspíš z množírny, zatím ještě dorostenec, k lidem přátelský.
Plánuju malou fenu, v dospělosti do 10 kg, takže se pravděpodobně budem potkávat a nerada bych se celá léta plížila se psem ven jako partyzán. Je nějaká pravděpodobnost, že na malého psa opačného pohlaví útočit nebude nebo je to blbost?

Neregistrovaný uživatel

11.1.2016 14:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

moly napsal(a):

já vím že to není k smíchu, ale vy si to představujete jak v nějakým akčním filmu a vy jste hrdina viděla jste někdy co udělá pitbull hned když zakousne? začne dělat podobný pohyb co dělá krokodýl, škube a klidně se točí i okolo své osy tím pádem by vám tu ruku okamžitě polámal v horším případě urval a víte co budete dělat? budete v šoku a budete vřískat a neuděláte vůbec nic...já mám doma dva apbt a můžu vám říct že pokud by se stalo a nějaký pitbull by napadl vašeho psa, tak do něj nekopejte, nebouchejte ho a nesnažte se mu rozevřít čelisti všechno tohle vede ještě k většímu sevření a škubání, jediné co pomáhá je psa za stahovací řetízek připnout za vodítko přehodit si ho přes rameno a psa začít dusit, většinou pustí ale musíte okamžite obojek uvolnit aby se nadechl, někteří jsou tak zapálení že ztratí vědomí. hlavně nikdy svojeho psa neberte na ruky! já vím že ho chcete chránit že je to vaše "miminko" ale uvědomte si, že vy ruce potřebujete celý život, jak pro sebe tak třeba pro práci, ještě jsem jednou viděla jednu celkem šílenou paní, že svého yorka hodila přes plot do zahrady před psem, ale zas kde mít jistotu že svého psa nehodíte do huby druhýmu co číhá za plotem v keříku

11.1.2016 14:15
domcaast

XXX.XXX.37.225

Terven napsal(a):
Bohužel takového rádobypita máme v baráku- otec nejistý, nejspíš z množírny, zatím ještě dorostenec, k lidem přátelský.
Plánuju malou fenu, v dospělosti do 10 kg, takže se pravděpodobně budem potkávat a nerada bych se celá léta plížila se psem ven jako partyzán. Je nějaká pravděpodobnost, že na malého psa opačného pohlaví útočit nebude nebo je to blbost?

Pes na fenu dost pravděpodobně ne. Ale jisté to taky není. Máte je v baráku a pes chodí navolno a útočí? Já jen že lidé z našeho baráku měli také pořád nějaké obavy z mých dvou (teď tří) stafordic. A přitom jsem jediná, kdo feny vodí po společných prostorách na vodítku a koho poslouchají. Jejich psi k nám neustále utíkají, moje feny otravují, rozrušují, provokují. Moje feny by se rády porvaly, ale nikdy jsem jim to nedovolila. Ale na mě chodí stížnosti, protože moji psi jediní z domu "nejsou normální" a "jsou bojoví" a lidi se bojí chodit venčit ty svoje. Rady ohledně pořízení vodítka nebo naučení se zacházet s flexinou nepadají na úrodnou půdu.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2016 14:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Terven napsal(a):

Naše feny zatím neublížily žádnému psovi ať to byl krysařík od kamarádky (taky fena) nebo tosa inu od známých (taky fena) záleží vždy na majitelovi jak psa socializuje, hlavně vašeho psa naučte i na velké psy ať z toho není takové to šílené třepající se cosi co útočí ze strachu na všechno co si chce jen čuchnout.v tomto případě větší pes který myslí čuchnutí kamarádsky může vystartování takového psa brát jako útok a problém je na světě. a pokud můžu dodat tak naši psi byli pokousáni kokrem, yorkem, maltézákem...a pak ořechama takovou tou směsí malého vzrůstu a jsem vděčná za to že mám takové kliďasy a neoplatily útok, protože samozřejmě bych z toho měla problém já ikdyž první napadl prďoch.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2016 14:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

domcaast napsal(a):
No pokud se vám stane, že na vašeho psa zaútočí opravdový pitbull, nic moc s tím neuděláte. Pokud máte psa většího než pár kg, pak jedině nechat pita zakousnout se (jejich výhoda, nepřekousávají, drží) a vyškrtit. Jeho obojkem, vaším vodítkem, něčím, co mu pak zůstane na krku a budete ho moct na tom držet do příchodu majitele / příjezdu policie. Až mu dojde vzduch, psa pustí. Rozhodně mu psa nervat z tlamy! Způsobíte tak svému vlastnímu psovi víc zranění, než by mu způsobil zákus od pitbulla. Nicméně pokud máte psa malého, stačí jeden dobrý zákus a škubnutí a je hotovo, je po psovi. Takže je asi lepší prevence. Hlídat si svého psa. Nenechat ho navolno lítat k cizím psům bez předchozí domluvy s majiteli těch cizích psů. Když jdete k rohu nebo nepřehlednému místu, psa si stáhnout k noze a nenechat ho na 5 m vodítku vběhnout za roh / do křoví,... A pokud k vám běží velý pes navolno a máte pocit, že je to pitbull, pustit svého psa a snažit se chytit toho navolno. Pokud jste měla pravdu a je to pitbull, pak se po vás neotočí a nekousne vás. Pokud ne, je to blbé. Nicméně výhoda je, že opravdového pitbulla nebo staforda prodá většina chovatelů jen psychicky normálnímu zájemci a ten si psa ohlídá. Jak se bránit vořechům - rádoby pitbullům od smažek a jiných frajírků neporadím. Asi bych vzala nohy na ramena, psa do náruče a zdrhala nebo skákala za nejbližší plot, co popelnice, nevím . Protože tam jde pak i o vaše zdraví.

No právě takové ty individua co si tyto psy pořizují jen aby byli drsní je bohužel dost a hlavně teda ve městě...my bydlíme na vesnici a máme tady pita my a pak jedna starší paní má starou fenku a jinak je tu voříškiáda.ale lidi už si tady na nás zvykli a svým menším psům dokonce i dovolí kamarádit se s našima

11.1.2016 14:39
Terven

XXX.XXX.110.147

domcaast napsal(a):
Pes na fenu dost pravděpodobně ne. Ale jisté to taky není. Máte je v baráku a pes chodí navolno a útočí? Já jen že lidé z našeho baráku měli také pořád nějaké obavy z mých dvou (teď tří) stafordic. A přitom jsem jediná, kdo feny vodí po společných prostorách na vodítku a koho poslouchají. Jejich psi k nám neustále utíkají, moje feny otravují, rozrušují, provokují. Moje feny by se rády porvaly, ale nikdy jsem jim to nedovolila. Ale na mě chodí stížnosti, protože moji psi jediní z domu "nejsou normální" a "jsou bojoví" a lidi se bojí chodit venčit ty svoje. Rady ohledně pořízení vodítka nebo naučení se zacházet s flexinou nepadají na úrodnou půdu.

Díky -jj, máme v baráku, navolno chodí nebo aspoň občas určitě, ale zatím je to ještě štěně cca půl roku. Předpokládám, že až dospěje, majitelé už to navolno riskovat nebudou.
A je pravda, že pokud mou předchozí fenu někdy napadla jiná fena, nikdy nebyla z tzv. "bojových" plemen, Jednou NO, pak kříženec NOx husky, knírač a neidentifikovatelný větší kříženec. Takže jsem žádnou přehnanou hrůzou z pitů a stafů netrpěla
Nejvíc jsem se bála NO a jim podobných psů, protože fena na ně dost blbě reagovala - patrně po nějakých předchozích zkušenostech. Jinak socializovaná byla výborně, byla nalezenec z ulice - čili to nebyla moje práce
Tentokrát se budu muset snažit já.

11.1.2016 15:43
domcaast

XXX.XXX.37.225

Terven napsal(a):
Díky -jj, máme v baráku, navolno chodí nebo aspoň občas určitě, ale zatím je to ještě štěně cca půl roku. Předpokládám, že až dospěje, majitelé už to navolno riskovat nebudou.
A je pravda, že pokud mou předchozí fenu někdy napadla jiná fena, nikdy nebyla z tzv. "bojových" plemen, Jednou NO, pak kříženec NOx husky, knírač a neidentifikovatelný větší kříženec. Takže jsem žádnou přehnanou hrůzou z pitů a stafů netrpěla
Nejvíc jsem se bála NO a jim podobných psů, protože fena na ně dost blbě reagovala - patrně po nějakých předchozích zkušenostech. Jinak socializovaná byla výborně, byla nalezenec z ulice - čili to nebyla moje práce
Tentokrát se budu muset snažit já.

Já si myslím. Většina lidí opravdu ví, co si pořídili a psy si umí ohlídat Ale samozřejmě a bohužel, jsou i vyjímky. Snad žádnou nikdy nepotkáte.

piTbUL4190vIta

1.1.2021 23:38
piTbUL4190vIta

XXX.XXX.114.83

Nevím proč řešíte sebeobranu když tu píšete že Pitbull je hodný ale fakt takové lidi jako jste vy miluji protože vidí pitbulla nebo Bull plemeno a hned vás určitě půjde zabít ja sám mám pitbulla a umí se chovat líp jak nějaký německý ovčák první nevěřte novinám nedávno jsem viděl na internetu Bull plemeno zaútočilo na chlápka a potom jse zjistilo že to byl křížený labrador podívejte se na kolik lidí zaútočí německý ovčák nebo třeba labradorský retrívr a potom kolik Pitbull sám jsem to zažil že jsem psa musel vzít v lese do náruče protože nějaká stará frnda s jezevčíkem bez nahubku fakt takový svině miluji 😐

2.1.2021 00:15
Tuvalu

XXX.XXX.125.128

piTbUL4190vIta napsal(a):
Nevím proč řešíte sebeobranu když tu píšete že Pitbull je hodný ale fakt takové lidi jako jste vy miluji protože vidí pitbulla nebo Bull plemeno a hned vás určitě půjde zabít ja sám mám pitbulla a umí se chovat líp jak nějaký německý ovčák první nevěřte novinám nedávno jsem viděl na internetu Bull plemeno zaútočilo na chlápka a potom jse zjistilo že to byl křížený labrador podívejte se na kolik lidí zaútočí německý ovčák nebo třeba labradorský retrívr a potom kolik Pitbull sám jsem to zažil že jsem psa musel vzít v lese do náruče protože nějaká stará frnda s jezevčíkem bez nahubku fakt takový svině miluji 😐

Nikdo tady nepohoršuje bull plemena obecně.. Všichni tady psali o osobních zkušenostech a myslím, že zrovna komunita tady na ifauně patří k těm kteří o bull psech smýšlejí mnohem lépe než lidé, kteří jednají podle toho, co vidí ve zprávách a tisku.

2.1.2021 15:44
ppepi

XXX.XXX.224.40

Ahoj , jsem tedy taky majitelkou pitbulla (11let) je to už můj druhý bull pes. A opravdu jediný způsob jak bezpečně odtrhnout jakéhokoliv zakouslého psa je škrcení, ať už kravata rukou,ale lidi se všeobecně svých psů bojí, nebo vodítkem či páskem...
Chápu,že lidi co tyhle psi neznají se jich všeobecně bojí, ale základem toho jak odvrátit útok psa je i výchova hlavně toho svého psa... protože pokud jde kolem Vás pitbull a váš pes se vzteky může na vodítku uškrtit, je to váš problém ne problém pitbulla... Jako pejskař, ne majitelka pitbulla, miluju tyhle žvásty o nebezpečných psech kdy já jdu se svým naprosto vyrovnaným psem okolo někoho kdo svého psa za štěkání ještě hladí aby byl chudáček v klidu!!!! Pitbull není zrovna pes který se nechá lehce vyprovokovat.. Hlavně tohle vidím u všech labradorů, snad nikdy jsem nepotkala labradora který by po nás nevystartoval...
Ale k věci... pokud chcete odvratit útok psa, musíte si svého psa vzít mezi kolena, dát před sebe ruku a říct třeba fuj.. když to neodvrátí samotný útok, dá vám to alespoň pár vteřin převahu v tom,že pes se zastaví a majitel má šanci psa odvolat.. Opravdu to funguje... Nikdy se mi nestalo,že by se útočící pes alespoň nezastavil... Poslední útok na mého psa jsem zažila v létě na vodě, stála jsem s mým dětmi u řeky, koukala na kačenky, čekali jsme na vydání lodě a najednou z ničeho nic náraz do mého psa a skočil po něm husky,absolutně bez varování jen vyběhl z kempu na mého psa! Okamžitě jsem si svěho stáhla mezi kolena ,dupla a jak jsem zařvala husky se zastavil a začal přemýšlet odkud znovu zaútočí, točila jsem se stále čelem k němu a rázným hlasem křikla fuj, stejně se nakonec rozběhl a skočil po nás znovu, odrazila jsem ho bokem a naštěstí přiběhla majitelka a psa odtáhla. Věděla sem že by to byla její vina, ale odesla bych to já,i když vinna na mě nebyla a věřte že moje děti z toho byli neskutečně v šoku a plakali, protože pro ně je to taky kamarád a pes jako každý jiný..,Ale i tak vám tím chci říct,že rázným sebevědomým vystupováním získáte pár vteřin, v uvozovkách musíte být tak myšlěnkově dvě vteřiny před každým psem,pokud už se stane ,že se vám nějaký pes zakousne do toho vašeho,NIKDY ani jednoho psa netahejte, netrhejte od SEBE!!! Jen tím riskujete vetší rány a poškození... Ne každá pes se rve na život a na smrt! Ano i já mám strach z jiných psů a i jiných pitbullů když patří fetákum a podobným individuím, a taky se mi stalo že nějaký takový přiběhl a pustil se do nás a neskončilo to krveprolitím,po chvíli to vzdali a šli ...

2.1.2021 16:00
ppepi

XXX.XXX.224.40

Mě by spíš zajímalo proč z toho psa máte tedy takový strach když sama psa ještě nemáte?? Měla jste někdy psa? Pokud ano, tak určitě o chování psů něco víte a musíte sama poznat jak se jejich pes chová... Já jsem z kraje kde je bull psů opravdu hodně...jen tady v okolí vím o minimálně deseti psech se kterými se potkávám den co den a žádný problém zatím nevznikl.. Každý který je to na volno je ,,ovladatelný.. a Ti co nejsou jsou na vodítku... Navíc kde berete jistotu,že ,,takové individuum si psa nechá? Většina z nich si takového bulla pořídí, následně se ho začne bát, protože si myslí,že respekt se ze psa vymlátí a tyhle hafící pak velice rychle končí v útulku

Přidejte reakci

Přidat smajlík