Boxer či australsky ovčák?:)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2016 20:34
Klara97

XXX.XXX.234.114

Dobry den, rozhodujeme se mezi těmito plemeny- nemecky boxer a australský ovčák.
Bydlíme v byte, mame uz 5leteho kocoura. Víme ze obě rasy jsou aktivní, přátelské a do každou ochránit kdyz vecer pujdem na procházku. Ale zajímali by me spíše Vase zkusenosti s těmito plemeny ? A zda muzete doporučit nejake chs, které nejsou předražené ? Prijde mi 25 tisíc za stene s českými rodiči, bez importu docela dost. Dekuju moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2016 20:39

Klara97 napsal(a):
Dobry den, rozhodujeme se mezi těmito plemeny- nemecky boxer a australský ovčák.
Bydlíme v byte, mame uz 5leteho kocoura. Víme ze obě rasy jsou aktivní, přátelské a do každou ochránit kdyz vecer pujdem na procházku. Ale zajímali by me spíše Vase zkusenosti s těmito plemeny ? A zda muzete doporučit nejake chs, které nejsou předražené ? Prijde mi 25 tisíc za stene s českými rodiči, bez importu docela dost. Dekuju moc.

AUO.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2016 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Klara97 napsal(a):

Tak my boxera máme a je to pes veselý, hravý, inteligentní a milující děti a rodinu. máme už druhého v rodině a nikdy jsme nevypozorovali pro ně necharakteristické chování, jako je třeba nedůvěra, strach, agrese. poslední fenu mají moji rodiče z CHS metabox ze severní Moravy, Ute už má 9 let a cena byla 10 000 za psa s PP, paní Bratková je solidní paní. Co se týká AUO nemůžu radit, nemáme ho, ale myslím si že v případě těch dvou tak pro AUO musíte přizpůsobit vy váš život a v případě boxera se podřídí on vám. Myslím si že boxer se do bytu hodí víc, jo a neslintá

13.1.2016 21:30
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Mě ačkoli se boxer hrozně líbí, tak bych si ho nepořídila kvůli zdraví. S tím jsou na tom dost mizerně.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2016 22:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

marcelaamax napsal(a):
Mě ačkoli se boxer hrozně líbí, tak bych si ho nepořídila kvůli zdraví. S tím jsou na tom dost mizerně.

To si myslím že v dnešní době už každé plemeno má nějaké komplikace.

13.1.2016 22:09
nexxi

XXX.XXX.228.56

Bála bych se krátkého čumáku - horší snášení vedra. Slintů bych se nebála, je to o jedinci. mám křížence ohaře a ovčáka, fenu, štíhlounkou atd.. ale jak vidí, že jí chystám jídlo tak jí od huby jenom ukapkávaj kapičky :D
u AUO zas budete řešit bodláky v kožichu..
u boxera bych koukla tady, ty lidi znám, mají psi rádi a věnují se jim http://www.chovatelska-stanice-tajki.cz/.

13.1.2016 22:12
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To si myslím že v dnešní době už každé plemeno má nějaké komplikace.

To sice jo, ale když porovnám boxera a australského ovčáka, tak mi ten australák přijde zdravější.

13.1.2016 22:20
hunter

XXX.XXX.22.6

Vlastní zkušenost nemám ani s jedním plemenem, ale zdají se mi naprosto odlišná. Možná vám někdo poradí trochu lépe, když trošku budete konkretizovat proč tahle 2 plemena.
Jinak dostanete rady z ranku "každá liška chválí svůj ocas".

13.1.2016 22:26
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

hunter napsal(a):
Vlastní zkušenost nemám ani s jedním plemenem, ale zdají se mi naprosto odlišná. Možná vám někdo poradí trochu lépe, když trošku budete konkretizovat proč tahle 2 plemena.
Jinak dostanete rady z ranku "každá liška chválí svůj ocas".

Právě, že pokud je člověk rozumný, a má doma určité plemeno, tak ví co to plemeno potřebuje, a jaké povahově je a proto ho nebude doporučovat každému, ale pouze lidem, kteří na něj mají podmínky a chtějí takovou povahu psa. Ovšem pokud je člověk rozumný...

13.1.2016 22:37

Klara97 napsal(a):

Nemám ani boxera ani AUO. Těžko najdete někoho, kdo má obě tato plemena současně, aby mohl srovnávat ze své zkušenosti.
Mně je bližší boxer, toho bych z těchto dvou plemen volila. Pečlivě bych vybrala CHS - objela bych pár výstav, nějakou klubovou akci, zkoukla webovky.

13.1.2016 22:42
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Zadavatel: zkuste opravdu nejdříve trošku více rozepsat váš životní styl, jak moc se můžete psovi věnovat, co s ním chcete dělat atd...pak bude třeba snadnější říci, které plemeno by pro vás bylo lepší.

14.1.2016 04:30

Australáka sem neměla tak nevím, ale i vzhledem k jeho kožichu bych si ho do bytu nebrala. Boxera jsme v bytě měli, je to pes do bytu, nehodí se pro celoroční držení venku, povahově jsou super, takže já bych hledala zdravého boxera.

14.1.2016 07:29
imattree

XXX.XXX.109.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Australáka sem neměla tak nevím, ale i vzhledem k jeho kožichu bych si ho do bytu nebrala. Boxera jsme v bytě měli, je to pes do bytu, nehodí se pro celoroční držení venku, povahově jsou super, takže já bych hledala zdravého boxera.

Právěže australák může být do bytu lepší, protože na rozdíl od boxera se jeho chlupy nebudou zapichovat a prostě je člověk vysaje.

14.1.2016 07:58
nexxi

XXX.XXX.174.252

Sice jooo.ale zakydanyho boxera vycistite mokrym rucnikem.

Ajvuš

14.1.2016 08:10
Ajvuš

XXX.XXX.26.150

Mám boxery 4 a nikdy bych neměnila... Je s nimi neskutečná legrace, jsou prostě svoji. Je ale potřeba počítat s trochou tvrdohlavosti a ohromným temperamentem. Co se zdraví týče není to žádná tragédie, k veterináři chodíme s běžnými věcmi jako jiní. Australáka neznám ani jednoho, ale boxerů spousty a jsou všichni báječní. Ale pozor brala bych jen zvíře s PP. Chs můžu doporučit třeba Adur box nebo Optima grata, nebo tu svoji, ale nebudu si tu dělat reklamu. ☺ pokud se budete chtít třeba na něco zeptat můj mail je Husáková.Iva.85@seznam.cz.

14.1.2016 08:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.24

imattree napsal(a):
Právěže australák může být do bytu lepší, protože na rozdíl od boxera se jeho chlupy nebudou zapichovat a prostě je člověk vysaje.

No a vo tom to je.
Fundlák, malamut,
taky není špatnej.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2016 08:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Ajvuš napsal(a):
Mám boxery 4 a nikdy bych neměnila... Je s nimi neskutečná legrace, jsou prostě svoji. Je ale potřeba počítat s trochou tvrdohlavosti a ohromným temperamentem. Co se zdraví týče není to žádná tragédie, k veterináři chodíme s běžnými věcmi jako jiní. Australáka neznám ani jednoho, ale boxerů spousty a jsou všichni báječní. Ale pozor brala bych jen zvíře s PP. Chs můžu doporučit třeba Adur box nebo Optima grata, nebo tu svoji, ale nebudu si tu dělat reklamu. ☺ pokud se budete chtít třeba na něco zeptat můj mail je Husáková.Iva.85@seznam.cz.

Já teda sice nevím jak je to teď ale byli jsme před x lety b CHS optima grata nakrývat a nevím no... jako jo všechno je luxus ale tam maj psy vyloženě ma kšeft, aspoň na mě to dělalo ten dojem, já vím že když má člověk psů víc než dva tak je asi doma mít nebude, ale já osobně mám radši menší chovky, takový spíš ten rodinný styl, že si psy hrají na volno atd a nejsou v kotci. ale zase je lepší mít psa v kotci než v kleci doma b obýváku... ale paní bych taky doporučila boxera a klidně i ze zahraničí, protože jestli teda znáte optima grata tak jejich Hannibal co kryl i naši fenu obskočil půlku Evropy, to za chvíli na zdraví psů nebude mít moc dobrý vliv.

14.1.2016 08:24

No právě, ZDRAVÉHO BOXERA, jak ho najít, nikdo, žádný chovatel vám to nezaručí, ani to nejde, znám asi 8 boxerů, z toho pouze JEDEN! je zatím zdravý. Kamarádce zrovna před vánocemi, umřel 6 letý, pořád je z toho špatná. Byl s PP, výstavně úspěšný, povaha taky super-mazel. AUO ani boxera, jsem neměla, ale kvůli zdraví, se víc přikláním k AUO. Pro sebe bych nevolila ani jedno z těch plemen. Jinak kdysi jsem cvičila 2 boxery, fenu a psa, oba byli skvělí, s fenou se lépe pracovalo, se psem jsem občas zašla na cvičák ještě v jeho 11 letech. Myslím, že se tenkrát dožil něco přes 13 let. Dnes asi nemožné, dokonce znám případy, že se běžně připouští feny s nemocným srdcem atd. A tyto feny i psi běhají ve výstavních kruzích, odnášejí si CAC, CACIB, BOB atd...Je to hrozné, kam ten chov spěje, není to jen boxer, ale dobrman dnes a před 20 lety, je obrovský rozdíl v povaze, N.O. a další plemena. Ach jo.

14.1.2016 08:38
nexxi

XXX.XXX.174.252

No právě, ZDRAVÉHO BOXERA, jak ho najít, nikdo, žádný chovatel vám to nezaručí, ani to nejde, znám asi 8 boxerů, z toho pouze JEDEN! je zatím zdravý. Kamarádce zrovna před vánocemi, umřel 6 letý, pořád je z toho špatná. Byl s PP, výstavně úspěšný, povaha taky super-mazel. AUO ani boxera, jsem neměla, ale kvůli zdraví, se víc přikláním k AUO. Pro sebe bych nevolila ani jedno z těch plemen. Jinak kdysi jsem cvičila 2 boxery, fenu a psa, oba byli skvělí, s fenou se lépe pracovalo, se psem jsem občas zašla na cvičák ještě v jeho 11 letech. Myslím, že se tenkrát dožil něco přes 13 let. Dnes asi nemožné, dokonce znám případy, že se běžně připouští feny s nemocným srdcem atd. A tyto feny i psi běhají ve výstavních kruzích, odnášejí si CAC, CACIB, BOB atd...Je to hrozné, kam ten chov spěje, není to jen boxer, ale dobrman dnes a před 20 lety, je obrovský rozdíl v povaze, N.O. a další plemena. Ach jo.

Ono zdravi.. pred sesti lety jsem si porizovala cubu krizence. Videla jsem kde zila, byl to pro jeji matku jediny vrh, zila v byte, vymazlena, zadna mnozirna, nic.proste znacka ideal.bylo to nahodne spojeni dvou plemen. Presto mela moje cuba ani ne ve dvou letech zanet delohy, a je to alergicka, ktera me stala takovych penez.. kamoska ma cubu plemene;ktery nikdy nebylo moderni, fena je s papurama atd.. po druhem zanetu delohy je vykastrovana, trpi na zanety oci, usi..
Cimz chci rict, ze toto vsechno je neskutecne o stesti.

Ajvuš

14.1.2016 08:39
Ajvuš

XXX.XXX.26.150

Ano to je fakt Hannibal kryl hodně a ano mají psy v kotcích, ale já mám zkušenosti jen dobré. Je fakt, že boxer patří spíš na gauč, jako ti moji, ale jak říkám zkušenost mám dobrou. Na kseft... No tak bych to tedy neviděla.

14.1.2016 10:04
beastije

XXX.XXX.205.71

Prihodim jen reakci majitele AUO (tedy me) na vyse zminene -
AUO je zdravejsi - no mozna, ale uz jsme v roce a pul meli zanet tretiho vicka (kvuli kteremu ji mame kapat do oka alespon tri mesice), pyodermii na brise, ted ma nejakou nevysvetlitelnou a nemizejici vyrazku v prednim ohybu prednich tlap (co neni ani svrab ani pyodermie ale musime ji kvuli tomu koupat a cekat) a trikrat strzeny drap

v byte - nelina vic nez kocka, nejvic lina, kdyz presrstuje, to jsem schopna vycesat dve velke hrsti, kdyz nepresrstuje nevycesu z ni prakticky nic. cesu ale jednou za tyden, za dva kdyz si vzpomenu

spina a udrzba - srst je samocistici, mame zkusenosti s hromadou bahna, nebot mame bahnaka, pokud na konci vyletu neskoci do posledni louze pred autem, domu si vezeme prakticky cisteho psa, vydrbe se sama o travu, o jehlici. Staci vydrbat mokrym rucnikem nebo jen omyt tlapky v lavoru, zbytek se da vycesat, odrbat nebo opada. Dle porovnani s kamaradcinou fenkou pitbulla, kterou musi koupat jen co se na spinu podiva, my koupeme pouze pokud si z vyletu privezeme kouli bahna a nechceme, aby nam opadavala do postele.
Bez samponu, ted kvuli vyrazce koupeme ob den, ma peknou srst, zadne problemy s mastenim se a ted uz ani cucky, zezacatku nevysvetlitelne na usich.

leto - auo snasi vedro skvele, pokud je pobliz zdroj vody, to same ve snehu, nemusi se oblekat do niceho a nejradeji se vali v hromadach snehu a dela andilky

Zas na druhou stranu AUO je delova koule, na vsechny vyrazi jako nejvetsi tele, neumi poradne brzdit, porad po nas leze, neda nam moc pokoj, pokud neni plne utahana. Celou nedeli valeni doma ano, ale pokud v sobotu byl treba 10km vylet. Jinak je to aport, kosticka, kong, tahani se, sama si hrat neumi, se vsim chce nasi asistenci.

14.1.2016 10:47
aha

XXX.XXX.41.2

Kamarádka si pořídila Boxera a zemřel na dvou letech. Měl zřejmě nějakou lehkou vadu na srdíčku a tím, že Boxíci jsou hrozně emotivní, tak se tak radoval z příchodu pánečků, že z toho dostal infarkt..

14.1.2016 10:50

aha napsal(a):
Kamarádka si pořídila Boxera a zemřel na dvou letech. Měl zřejmě nějakou lehkou vadu na srdíčku a tím, že Boxíci jsou hrozně emotivní, tak se tak radoval z příchodu pánečků, že z toho dostal infarkt..

To se ale může stát nezávisle na plemeni.

14.1.2016 11:01
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

To jo, ale znám hodně boxerů, kteří umřeli hrozně brzy, v porovnání s jinými plemeny.

14.1.2016 11:31
aha

XXX.XXX.41.2

To může. Šlo mi o to, že to jsou citlivky, mít třeba labíka (většinou znám samé salámisty), tak věřím, že by žil déle i s vadou.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2016 11:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Tak co mají naši druhého toho boxera tak paradoxně měli hodně zdravé srdce, první fena umřela ve 12 letech na zánět dělohy, byla operována, ale pi půl roce to šlo asi všechno se vším a umřela doma prej na stáří, srdce a kostru měla ok. Co teď mají naši Ute tak má hodně citlivý žaludek, musí mít diety atd z některých granulí zvrací, okolo 7 roku začala být dušnější. no a pak se na ní odráží zranění co měla jako mladá, byla dobrá na obranu a jeden figurant ji napnutou v zákusu srazil k zemi a praskl jí nějaký úpon na zadní noze, takže když dlouho leží musí to rozejít a pak má amputovaný prst na noze, strhla si dráp a i přes léčení dostala nekrózu, jinak teď už má 9 let, je z ní šedivá babka ale mozek má jako stěně, poskakuje, chce si hrát a chovat na klíně.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2016 11:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Na první fotce je jako Kelišová a na druhé fotce je s mojema holkama, mamka se pokoušela o velikonoční foto, Attila (v prostřed) jí dávala na jevo že už ji to nebaví

14.1.2016 12:21

marcelaamax napsal(a):
To jo, ale znám hodně boxerů, kteří umřeli hrozně brzy, v porovnání s jinými plemeny.

Kolik to je - hodně?

14.1.2016 12:27
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Kolik to je - hodně?

Tak od známých je to cca 5 boxerů, všichni umřeli do 7 roku života. Vím, mohla to být náhoda. Ale i co jsem kde četla, tak byl většinou u boxerů nízký věk úmrtí. Ale zase tak se o boxery nezajímám, takže neívm.

14.1.2016 12:28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak co mají naši druhého toho boxera tak paradoxně měli hodně zdravé srdce, první fena umřela ve 12 letech na zánět dělohy, byla operována, ale pi půl roce to šlo asi všechno se vším a umřela doma prej na stáří, srdce a kostru měla ok. Co teď mají naši Ute tak má hodně citlivý žaludek, musí mít diety atd z některých granulí zvrací, okolo 7 roku začala být dušnější. no a pak se na ní odráží zranění co měla jako mladá, byla dobrá na obranu a jeden figurant ji napnutou v zákusu srazil k zemi a praskl jí nějaký úpon na zadní noze, takže když dlouho leží musí to rozejít a pak má amputovaný prst na noze, strhla si dráp a i přes léčení dostala nekrózu, jinak teď už má 9 let, je z ní šedivá babka ale mozek má jako stěně, poskakuje, chce si hrát a chovat na klíně.

Byli jste s tím úponem na veterině? Řešili jste to tehdy, když se to stalo?

K citlivému trávení - máme kavkazanku, která taky nemůže sežrat cokoliv, ale to neberu jako známku nemoci či přešlechtění.

14.1.2016 12:31

marcelaamax napsal(a):
Tak od známých je to cca 5 boxerů, všichni umřeli do 7 roku života. Vím, mohla to být náhoda. Ale i co jsem kde četla, tak byl většinou u boxerů nízký věk úmrtí. Ale zase tak se o boxery nezajímám, takže neívm.

Škoda, že se nedají vést statistiky doby dožití u psů. Málokdo totiž na plemennou knihu nahlásí úmrtí svého psa.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2016 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Byli jste s tím úponem na veterině? Řešili jste to tehdy, když se to stalo?

K citlivému trávení - máme kavkazanku, která taky nemůže sežrat cokoliv, ale to neberu jako známku nemoci či přešlechtění.

Jasně že jo, ono stačí když Ute začne prdět a už má mamka podezření na zánět žaludku nevím jak to dopadlo, ale jezdíme za dobrým vetou, takže myslím že to snad dobře vyřešil, mě taky občas bolí rameno co jsem si vykloubila ve 14.

14.1.2016 12:34
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Škoda, že se nedají vést statistiky doby dožití u psů. Málokdo totiž na plemennou knihu nahlásí úmrtí svého psa.

Jo, to by byla fajn věc. Já nevím třeba se pletu, ale mě boxer připadá jako dost choulostivé plemeno v porovnání s AUO.

14.1.2016 14:26
hn..

XXX.XXX.245.252

Mám pár boxerů doma - ale zmínila bych jedno - kočka možná nepřežije:)
jinak s nemocemi je to sázka do loterie - věk mých boxerů s PP v době smrti se pohybuje mezi 9 měsíci a 12,5 roky
kdybych dnes vybírala boxera, tak bych se velmi snažila najít zvíře, kde by nebyla příbuzenská plemenitba, kde by se s rodiči sportovalo /! - považuji za důležité/ a kde by v rodokmenu nebyli plemeníci, kteří mají po sobě stovky štěnat.

14.1.2016 14:29

imattree napsal(a):

Ha, ha, ha smajlík

14.1.2016 15:48
beastije

XXX.XXX.205.71

Jo, s kockami jsem zapomnela dodat. Ne kvuli psovi, to chran buh, spis kvuli terapii prarodicu jsem kocky dala jim, po roce a ctvrt souziti se psem. Pes zarli, kdykoliv se kocka prijde mazlit, sedne si na ni, nad ni. Povazuje je za nizsi tvory, meli jsme par konfliktu, kdy se kocka priblizila k psovi, ktery zrovna jedl maso a byl to prusvih, okamzity utok a vytrestani kocky.
Obcas je jen tak z nudy postuchovala, ale zase s nimi rada spala na hromade a nosila jim hracky.

V zadnem pripade bych ale nenechala kocky a psa bez dozoru, na den, kdy jsme nebyli doma psa zavirame do chodby s koupelnou, zpocatku kvuli kockam, ted uz ze zvyku. Je potreba jim dat cas, kdy si muzou odpocinout.

Plus dalsi zajimava vec je, ze clovek se psem zmeni ziotni styl a na kocku jiz neni tolik casu, vikendy v prirode kocku moc neberou bez vas samotnou doma...

17.1.2016 09:26
Klara97

XXX.XXX.234.114

Super dekuju moc za odpovědi :) rozhodli jsme se nakonec pro AUO.

18.1.2016 07:18

aha napsal(a):
To může. Šlo mi o to, že to jsou citlivky, mít třeba labíka (většinou znám samé salámisty), tak věřím, že by žil déle i s vadou.

Zadavatelé si už sice psa vybrali, ale neřekla bych že labík je větší salámista než boxer. Boxer je čilý aktivní pes měla sem ho, ale ve srovnání s labíkem je to gaučový kliďas. Nemá takovou vytrvalost a výdrž a že by byl labrador míň citlivý o tom by se dalo polemizovat. Citliví na zacházení a vzrušíví jsou oba, jen labrador je větší dříč který dělá do padnutí. Zřejmě jste nikdy opravdového labradora nepoznala a znáte jen ty sídlištní vykrmence bez pp.

18.1.2016 08:19
aha

XXX.XXX.235.122

Zadavatelé si už sice psa vybrali, ale neřekla bych že labík je větší salámista než boxer. Boxer je čilý aktivní pes měla sem ho, ale ve srovnání s labíkem je to gaučový kliďas. Nemá takovou vytrvalost a výdrž a že by byl labrador míň citlivý o tom by se dalo polemizovat. Citliví na zacházení a vzrušíví jsou oba, jen labrador je větší dříč který dělá do padnutí. Zřejmě jste nikdy opravdového labradora nepoznala a znáte jen ty sídlištní vykrmence bez pp.

Tak zrovna ty, co mám na mysli jsou oba s PP kluk/holka, žádný sídlišťáci, ale pravda, poznala jsem je až jako dospělé. Do rodiny, kde je labík kluk přibyl i kluk boxík - ten zemřel, nyní mají nového a to je neskutečný éro! Štěňata labíku jsem zažila taky, ale bez PP, takže to asi zmiňovat nebudu.. Nechci se hádat, ale toto tvzení mám i od rodiny, kde jsou obě plemena. Zřejmě je to i o individuální povaze daného psíka.

18.1.2016 08:38

aha napsal(a):
Tak zrovna ty, co mám na mysli jsou oba s PP kluk/holka, žádný sídlišťáci, ale pravda, poznala jsem je až jako dospělé. Do rodiny, kde je labík kluk přibyl i kluk boxík - ten zemřel, nyní mají nového a to je neskutečný éro! Štěňata labíku jsem zažila taky, ale bez PP, takže to asi zmiňovat nebudu.. Nechci se hádat, ale toto tvzení mám i od rodiny, kde jsou obě plemena. Zřejmě je to i o individuální povaze daného psíka.

On taky každý má na psa - torpédo jiné měřítko.

18.1.2016 08:54

On taky každý má na psa - torpédo jiné měřítko.

To je pravda, to že pes chvíli skáče a raduje se a hraje si neznamená že je to torpédo smajlík až vydrží makat v terénu celý den at je plus 30 nebo mínus dvacet tak pak ho posoudíme. Boxer co jsme měli by tohle nevydržel.

19.1.2016 15:22
L(phi)

XXX.XXX.125.67

To je pravda, to že pes chvíli skáče a raduje se a hraje si neznamená že je to torpédo smajlík až vydrží makat v terénu celý den at je plus 30 nebo mínus dvacet tak pak ho posoudíme. Boxer co jsme měli by tohle nevydržel.

Cely den asi nie, a hlavne by bol blbec majitel co by to po kratkocumakovom psovi chcel v 30 stupnoch.
Kazdopadne boxeri co su schopni skladat vrcholove skusky v 30 stupnoch rozhodne su dobri makaci - aspon teda to su info ktore o boxeroch mam ja. Neporovnate nahodou pracovnych labikov s boxerom z gaucovej (rozumej vystavnej) linie?
(sama nemam osobnu skusenost ani s jednym, tak sa rada necham poucit).

Přidejte reakci

Přidat smajlík