Tak za mne - mám samojeda. Nevím, co přesně chcete vědět, jestli jste si tuto směsku pořídil(a) nebo to míníte množit? Obojí je lovecké plemeno, takže se snažte nezanedbat hned od mala, učit hlavně přivolání a nenechat ho odbíhat moc daleko. Má opravdu velký akční radius. Sama jsem byla ujišťovaná, že samojed jako jediný ze seveřanů neloví...no ten náš zrovna ano Tedy on v žádném případě neloví, jen honí. Jenže na vlítnutí pod auto, či zdrhnutí do lesa to stačí takže jsou jen asi dvě místa, kde si ho troufnu pustit na volno, jinak je na flexině.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkušenost s tímhle křížencem nemám, ale jen odhaduji. Mám labradora. Samojeda popisuje na de mnou :-D když k tomu přidám temerament, umíněnost inteligenci až vyčůranost a zarputilost labradora bude to docela zajímavá kombinace :-D.
Smska100
napsal(a):
Dekuji za odpovedi. Zajima me prave co vztah k rodine k detem. Zda je to vyber vhodny pro zacatecniky.
Ono vztah k rodině a dětem bude mít podle toho, jak se k němu rodina a děti budou chovat. Asi není žádné plemeno, které by bylo nevhodné k dětem, snad jen malí psi, kde hrozí nějaké povalení ze strany dítěte, a nebo zase hodně velcí psi, kde hrozí povalení ze strany psa). Jinak ale kdyby někdo měl křížence těchto dvou plemen, tak ten váš může mít uplně jinou povahu, některý může být více po labradorovi, jiný více po samojedovi.

Smska100
napsal(a):
Dekuji za odpovedi. Zajima me prave co vztah k rodine k detem. Zda je to vyber vhodny pro zacatecniky.
Přesně tak, každý pes se chová podle toho jak se majitelé chovají k němu.Obě plemena jsou k lidem přátelská takže by s dětmi neměli mít problém pokud je dobře vychováte, děti i psa Pro začátečníka, nevím, bude to velice silný velký pes s velkým temperamentem a loveckým pudem, a nebude zrovna jednoduše ovladatelný. Je začátečník a začátečník, někdo má vztah ke psům vrozený a dovede vychovat všechno i jako začátečník, pak jsou lidi co nezvládnou ani zakrslého králíka, to je těžko posoudit, to musíte spíš tušit vy.

Smska100
napsal(a):
Rozhodne to nechci mnozit. Jen mame tohohle krizence vyhlidnuteho. Mame dum a chci nejakeho psa, ale na psa s pp nemam.
Počítejte spíš s tím, že ho nebudete moci pustit z vodítka. Nikdy a nikde. To je dědictví po samojedovi. K dětem bude nejspíš fajn, podle toho, jak se k němu budou chovat ony. A jestli je vhodný pro začátečníky? Těžko říct, jací jste začátečníci.
Já bych radila počkat, našetřit, a koupit psa s PP plemene, které si opravdu vyberete. A ne brát to, co je, protože je to levné nebo zadarmo. Nezapomeňte, že cena psa je jen zlomek toho, co vás bude pes stát celý život.

napsal(a):
Počítejte spíš s tím, že ho nebudete moci pustit z vodítka. Nikdy a nikde. To je dědictví po samojedovi. K dětem bude nejspíš fajn, podle toho, jak se k němu budou chovat ony. A jestli je vhodný pro začátečníky? Těžko říct, jací jste začátečníci.
Já bych radila počkat, našetřit, a koupit psa s PP plemene, které si opravdu vyberete. A ne brát to, co je, protože je to levné nebo zadarmo. Nezapomeňte, že cena psa je jen zlomek toho, co vás bude pes stát celý život.
Taky sem toho názoru, pes není na chvíli, budete ho mít třeba 15 let.
napsal(a):
Někdo třeba nemá vyhlídnuté přímo plemeno, všichni nechtějí čistokrevné psy, někdo opravdu chce křížence. Takže pokud zadavatelka nemá vysněné plemeno, tak nevím proč by si nemohla vzít křížence. Jen opravdu zvážit jestli zrovna na křížence těchto plemen budou mít.
Ono sice ta cena štěnětě je jen zlomek toho co bude stát pes celý život, ale na druhou stranu je rozdíl, jestli si vezmete štěně zadarmo, nebo za něj dáte 15 000.
napsal(a):
Přesně tak, každý pes se chová podle toho jak se majitelé chovají k němu.Obě plemena jsou k lidem přátelská takže by s dětmi neměli mít problém pokud je dobře vychováte, děti i psa Pro začátečníka, nevím, bude to velice silný velký pes s velkým temperamentem a loveckým pudem, a nebude zrovna jednoduše ovladatelný. Je začátečník a začátečník, někdo má vztah ke psům vrozený a dovede vychovat všechno i jako začátečník, pak jsou lidi co nezvládnou ani zakrslého králíka, to je těžko posoudit, to musíte spíš tušit vy.
Pro začátečníka, nevím, bude to velice silný velký pes s velkým temperamentem a loveckým pudem, a nebude zrovna jednoduše ovladatelný - toto bych zvýraznila. A ještě přidám. Obě tato plemena rozhodně nejsou zahradní povaleči. Ve chvíli, kdy se takovýto pes začne nudit, budete mít z okolí domu štěpky. Samojed minimálně do roku velice rád okusoval keře(většina keřů zregeneruje) sestřenky labradorka jim okousala veškerý zahradní nábytek i osvětlení. Pokud chcete psa na to, by ležel v zahradě - není to ani jedno z těchto plemen. Samojed, pokud se bude nudit, začne ze zahrady utíkat. Většina pak zbytek života hnije v kotci Obě plemena jsou na práci s člověkem. Pokud nebude mít vyžití, budou problémy.

marcelaamax
napsal(a):
Někdo třeba nemá vyhlídnuté přímo plemeno, všichni nechtějí čistokrevné psy, někdo opravdu chce křížence. Takže pokud zadavatelka nemá vysněné plemeno, tak nevím proč by si nemohla vzít křížence. Jen opravdu zvážit jestli zrovna na křížence těchto plemen budou mít.
Ono sice ta cena štěnětě je jen zlomek toho co bude stát pes celý život, ale na druhou stranu je rozdíl, jestli si vezmete štěně zadarmo, nebo za něj dáte 15 000.
Proč jakkoliv podporovat množitele kříženců?
Sama zadavatelka píše, že na psa s PP nemají. Budou mít na kvalitní krmení? Na veterinu? Není lepší si počkat, našetřit, a nebrat to, co se zrovna nabízí?

napsal(a):
Sama zadavatelka píše, že na psa s PP nemají. Budou mít na kvalitní krmení? Na veterinu? Není lepší si počkat, našetřit, a nebrat to, co se zrovna nabízí?
Hodně lidí si myslí že pes s pp musí být nutně velice drahý, ale ono to tak není někdy se ceny psů s pp a bez pp moc neliší, u některých plemen.Některá plemena s pp jsou dokonce levná protože o ně není příliš zájem. A vždycky je lepší vzít si psa s pp u něj se dají vlastnosti předpokládat, než křížence u kterého je to sázka do loterie. A když už křížence, tak vybírat. Kříženec samojeda a labradora mě přijde jako ne příliš štastná kombinace.To už raději třeba křížence labradora a německého ovčáka, těch je všude plno.

napsal(a):
Hodně lidí si myslí že pes s pp musí být nutně velice drahý, ale ono to tak není někdy se ceny psů s pp a bez pp moc neliší, u některých plemen.Některá plemena s pp jsou dokonce levná protože o ně není příliš zájem. A vždycky je lepší vzít si psa s pp u něj se dají vlastnosti předpokládat, než křížence u kterého je to sázka do loterie. A když už křížence, tak vybírat. Kříženec samojeda a labradora mě přijde jako ne příliš štastná kombinace.To už raději třeba křížence labradora a německého ovčáka, těch je všude plno.
Souhlasím až na to vzít si křížence. Nechtěla bych žádného. Kříženec NO plus labrador mi přijde úplně stejně hrozný, jako samojed a labrador. Kam lidi dali rozum?
Z pohledu začátečníka, bych si takového křížence nevzala. Miluju seveřany, ale vím, že bych mu nikdy nemohla dát to co potřebuje, aby byl šťastný on i já. Myslím, že hodně začátečníku (i já) si neuvědomí, kolik zaměstnání pes potřebuje, když jsme si pořizovali labradora (teď 8 m.), tak jsem věděla, že vyžití bude potřebovat hodně, a nakonec jsem zjistila, že ho potřebuje víc než jsem si myslela. Hodně lidí, co má zahradu si myslí, že mu to bude stačit, ale nedokážu si představit, co dokáže kombinace těchto vytrvalých plemen udělat, když se začne nudit.
Na veterinu mit budu i na zradlo. Proc bych mela za psa dat xxx tisic. To mu koupim radeji psi kvalitni boudu. Proc kazdy chce zas psa s pp? Jakou budu mit jistotu, ze bude zdravy? Jakou budu mit jistotu, ze to bude uzasny partak do rodiny? Nehledam sampiona krasy. Chci jen rodinneho psa at je maly nebo velky, krive ucho, ale proste psa. Pokud je to krizenec nepocitam, ze to je umyslne krizeni. Proste se stalo. No a chtela bych krizence a chtela jsem jen vedet nazory zda vzit tohle stene nebo koukat po jinem krizenci. Je na tom neco hrozneho?
Smska100
napsal(a):
Na veterinu mit budu i na zradlo. Proc bych mela za psa dat xxx tisic. To mu koupim radeji psi kvalitni boudu. Proc kazdy chce zas psa s pp? Jakou budu mit jistotu, ze bude zdravy? Jakou budu mit jistotu, ze to bude uzasny partak do rodiny? Nehledam sampiona krasy. Chci jen rodinneho psa at je maly nebo velky, krive ucho, ale proste psa. Pokud je to krizenec nepocitam, ze to je umyslne krizeni. Proste se stalo. No a chtela bych krizence a chtela jsem jen vedet nazory zda vzit tohle stene nebo koukat po jinem krizenci. Je na tom neco hrozneho?
Nic si z toho nedělejte, někteří to už vážně přehání Samozřejmě, že plánované množení bezpapíráků a nebo dokonce vořechů je hnus. Pokud ale narazím někde na neplánované štěně křížence, které se prodává pouze za cenu nákladů a je tak vidět, že to opravdu nebylo účelné množení pro prachy, tak nevidím problém si ho vzít.
Já být vámi, tak trochu zapřemýšlím o tom, zda ta příměs samojeda pro vás nebude moc velký záhul... Najděte si charakteristiku obou plemen a střízlivě jejich nároky porovnejte se svými možnostmi a představami o tom, jak chcete se psem trávit čas.
napsal(a):
Ja chápu, že prodej "čistokrevných" psů bez PP je problém, ale kříženec je kříženec nemusí jít zákonitě o množení. Zrovna teď se moji rodiče dostali do takové situace, fena najednou začala řídit. Žádné příznaky březosti, přes dlouhé chlupy a zimní srst nic nebylo vidět. Stalo se, otec neznámý. Štěňata jsme dávali zadarmo, očkovaná, odčervená a ne každému kdo chtěl, majitele jsme vybírali. Fena půjde na kastraci aby se situace neopakovala. Jsou moji rodiče množitelé? Ne. I já mám křížence, ne proto že jsme chtěli šetřit, ale protože jsme tuhle fenku prostě chtěli. Pro mě je kříženec a "čistokrevný" pes bez PP úplně o něčem jiném.

"Zrovna teď se moji rodiče dostali do takové situace, fena najednou začala řídit."
teda, ale fakt mě to zmátlo...
Iliena
napsal(a):
Ja chápu, že prodej "čistokrevných" psů bez PP je problém, ale kříženec je kříženec nemusí jít zákonitě o množení. Zrovna teď se moji rodiče dostali do takové situace, fena najednou začala řídit. Žádné příznaky březosti, přes dlouhé chlupy a zimní srst nic nebylo vidět. Stalo se, otec neznámý. Štěňata jsme dávali zadarmo, očkovaná, odčervená a ne každému kdo chtěl, majitele jsme vybírali. Fena půjde na kastraci aby se situace neopakovala. Jsou moji rodiče množitelé? Ne. I já mám křížence, ne proto že jsme chtěli šetřit, ale protože jsme tuhle fenku prostě chtěli. Pro mě je kříženec a "čistokrevný" pes bez PP úplně o něčem jiném.
Začala rodit, řídit blbá T9...

Smska100
napsal(a):
A jakou jistotu budete mít u křížence, že bude zdravý? Jakou jistotu, že bude úžasný parťák do rodiny? Jestliže u psa s PP malou, tak u křížence ŽÁDNOU. Jste dallší z řady lidí, co nepochopipili na co je PP - fakt to není záruční list na zdraví zvířete. Ale na to, že si kupujete to určité plemeno s určitými povahovými vlastnostmi a s určitým vzhledem.
Ale víte co, je mi to jedno. Stejně si pořídíte co chcete. Akorát doufám, že tu za pár měsíců nebudeme číst dotaz, že máte dospívajícího křížence samojeda a labradora, a že je nevychovatelný a vy nevíte co s ním.
napsal(a):
A jakou jistotu budete mít u křížence, že bude zdravý? Jakou jistotu, že bude úžasný parťák do rodiny? Jestliže u psa s PP malou, tak u křížence ŽÁDNOU. Jste dallší z řady lidí, co nepochopipili na co je PP - fakt to není záruční list na zdraví zvířete. Ale na to, že si kupujete to určité plemeno s určitými povahovými vlastnostmi a s určitým vzhledem.
Ale víte co, je mi to jedno. Stejně si pořídíte co chcete. Akorát doufám, že tu za pár měsíců nebudeme číst dotaz, že máte dospívajícího křížence samojeda a labradora, a že je nevychovatelný a vy nevíte co s ním.
Já nevím, co máte proti křížencům? Navíc zadavatelka ani nepsala, zda ten pes není třeba z útulku. Množení bezpapíráků pro peníze je úplně jiný případ, než když si někdo vezme psa z útulku nebo prostě za pár korun křížence, který vznikl náhodou. Sama mám křížence a peníze na veterinu, kvalitní krmení a další věci co potřebuje mám.
Ano PP by vám měl zaručit, že pes bude vypadat jak dané plemeno má, a bude mít povahu jakou má mít. A je tam alespoń nějaká "naděje" že bude zdravý.
Ale pokud mě prostě neoslovilo nějaké určité plemeno, jeho vzhled, jeho povaha, tak prostě nevidim nic špatného na tom, vzít si křížence.
Smska100
napsal(a):
Já Vám rozumím, znám spoustu lidí, kteří by si radši vzali křížence, než psa s PP a nevidím na tom nic špatného. Někdo prostě chce určité plemeno s určitým vzhledem a vlastnostmi a někomu na tom prostě nezáleží. Jen se opravdu rozmyslete, zda ta kombinace samojeda a labradora bude to pravé pro vás. Možná bych ve vašem případě volila něco jiného Jestli máte Facebook, tak se podívejte na stránku Štěně v nouzi, je tam spousta štěňat, která hledají domov
marcelaamax
napsal(a):
Já Vám rozumím, znám spoustu lidí, kteří by si radši vzali křížence, než psa s PP a nevidím na tom nic špatného. Někdo prostě chce určité plemeno s určitým vzhledem a vlastnostmi a někomu na tom prostě nezáleží. Jen se opravdu rozmyslete, zda ta kombinace samojeda a labradora bude to pravé pro vás. Možná bych ve vašem případě volila něco jiného Jestli máte Facebook, tak se podívejte na stránku Štěně v nouzi, je tam spousta štěňat, která hledají domov
Na Štěně v nouzi se skoro nesmím koukat, protože pokaždé se tam najde nějakej prcek, pro kterýho bych si nejradši ihned zajela takže tyto stránky taky doporučuji
napsal(a):
Akorát doufám, že tu za pár měsíců nebudeme číst dotaz, že máte dospívajícího křížence samojeda a labradora, a že je nevychovatelný a vy nevíte co s ním. - obávám se, že bude Není to, že bych měla něco proti zadavatelce...jen 7.leté zkušenosti ze psích fór a 30leté se psy..
lesnížínka
napsal(a):
Akorát doufám, že tu za pár měsíců nebudeme číst dotaz, že máte dospívajícího křížence samojeda a labradora, a že je nevychovatelný a vy nevíte co s ním. - obávám se, že bude Není to, že bych měla něco proti zadavatelce...jen 7.leté zkušenosti ze psích fór a 30leté se psy..
Chápu reakce na to, že třeba spojení těchto dvou plemen není pro zadavatelku vhodné. Už ale nechápu, proč zadavatelce rozmlouvat, aby si pořídila nějakého křížence. Ona se jen ptala, jestli má někdo zkušenosti s takovýmto křížencem, tak stačí napsat, že by zřejmě tento kříženec nebyl vhodný, ale ne hned, že si má pořídit psa s PP.
marcelaamax
napsal(a):
Jasně, nechtějí platit za čistokrevného psa s PP, ale požadují od něj určité povahové vlastnosti ( třeba aby byl vhodný k dětem, ke zvířatům, apod ) a to jim kříženci dvou naprosto odlišných plemen většinou nemohou zaručit a je to sázka do loterie, jak to s povahou dopadne. U plemen s PP sice zaplatíte více, ale je daleko větší šance, že pes bude povahově (i třeba exterierově ), tak jak si přejete vy, když si vyberete správné plemeno. A pokud nemají peníze, jak chtějí psa kvalitně krmit a mít výdaje na nedalé veterinární náklady, apod. - provozní náklady na velkého křížence nejsou levné. Takže pro mne pořizovací náklady na psa určitého plemene s PP ( požadovaných vlastností a povahy), když je rozpočítáte do třeba 12 - 15 let života psa nejsou nic - náklady na krmení a veterinu je hravě mnohonásobně předčí - tak je třeba přemýšlet. A upřimně tomuto spojení by se měl začátečník určitě vyhnout, protože nikdy neví na jakou stranu se to v povaze více přikloní, to je opravdu sázka do loterie a věštění z křišťálové koule. to dopředu nikdo neví.
To je marne, dnesni doba je opravdu divna. Pokud nemam psa s papirama tak vlastne nemam na krmivo, veterinare. To, ze nekdo nema zajem koupit pp psa je strasny. Vlastne luza co psa ani nemuze mit. No a taky chce urcite vlastnosti jen jednu - dobry spolecnik do rodiny. To ne to muze jen pes Pp. Blbec, ze jsem se ptala. Za slusne a chapajici odpovedi moc dekuji.
bilusik
napsal(a):
Jasně, nechtějí platit za čistokrevného psa s PP, ale požadují od něj určité povahové vlastnosti ( třeba aby byl vhodný k dětem, ke zvířatům, apod ) a to jim kříženci dvou naprosto odlišných plemen většinou nemohou zaručit a je to sázka do loterie, jak to s povahou dopadne. U plemen s PP sice zaplatíte více, ale je daleko větší šance, že pes bude povahově (i třeba exterierově ), tak jak si přejete vy, když si vyberete správné plemeno. A pokud nemají peníze, jak chtějí psa kvalitně krmit a mít výdaje na nedalé veterinární náklady, apod. - provozní náklady na velkého křížence nejsou levné. Takže pro mne pořizovací náklady na psa určitého plemene s PP ( požadovaných vlastností a povahy), když je rozpočítáte do třeba 12 - 15 let života psa nejsou nic - náklady na krmení a veterinu je hravě mnohonásobně předčí - tak je třeba přemýšlet. A upřimně tomuto spojení by se měl začátečník určitě vyhnout, protože nikdy neví na jakou stranu se to v povaze více přikloní, to je opravdu sázka do loterie a věštění z křišťálové koule. to dopředu nikdo neví.
Tak třeba s těmi dětmi bych řekla, že je to o tom, jak ho vychováte a jak se k němu budou chovat děti. Jak jsem psala, tak neznám plemeno, které by se vyloženě nehodilo k dětem. O tom, že chtějí aby byl vhodný k ostatním zvířatům - tak to jsem asi přehlédla. Jsou prostě lidi, kteří si radši vezmou křížence z útulku, než aby si pořídili psa s PP a já na tom nevidím nic špatného. Samozřejmě, že se musí počítat s náklady na krmení, na veterinu. Třeba ty peníze mají, jen jim prostě přijde lepší, si vzít psa zadarmo a peníze vložit právě do toho krmení nebo jiných potřeb pro ně. Nevím, mám třeba známe, kteří mají už několikátého psa, a vždycky to byl kříženec, přesto že pokaždé to byl kříženec úplně jiných plemen, tak Vám řeknou, že by prostě jiného psa než křížence nechtěli, že každý pes je osobnost sama o sobě a jim to vyhovuje.
Smska100
napsal(a):
To je marne, dnesni doba je opravdu divna. Pokud nemam psa s papirama tak vlastne nemam na krmivo, veterinare. To, ze nekdo nema zajem koupit pp psa je strasny. Vlastne luza co psa ani nemuze mit. No a taky chce urcite vlastnosti jen jednu - dobry spolecnik do rodiny. To ne to muze jen pes Pp. Blbec, ze jsem se ptala. Za slusne a chapajici odpovedi moc dekuji.
No tak si pořiďte křížence a čekejte co z toho povahově vyleze a nemusíte se opravdu ptát, protože to nikdo dopředu u křížení takto rozdílných psů dopředu neví.
Smska100
napsal(a):
Nic si z toho nedělejte. Jen bych se asi opravdu podívala, po jiném kříženci. Koukněte na ty stránky a nebo navštivte nějaký útulek, třeba se vám tam nějaký pejsek zalíbí. Navíc psi z útulku bývají hodně vděční, jen bych se asi vzhledem k dítěti přikláněla ke štěněti. Dospělého psa bych k malému děcku asi osobně nebrala.

napsal(a):
Souhlasím až na to vzít si křížence. Nechtěla bych žádného. Kříženec NO plus labrador mi přijde úplně stejně hrozný, jako samojed a labrador. Kam lidi dali rozum?
V čem je úplně stejně hrozný ? Možná bude mít podobný vzhled, pravděpodobně velký černý pes ne příliš líbivého typu, ale to je asi tak všechno. Protože obě plemena jsou si povahově velice podobná, jde o psy s chutí do práce, kteří mají vrozeno spolupracovat s člověkem, a učí se velice dobře je předpoklad že i jejich potomek bude dobře ovladatelný. Ovšem zkřížit samojeda s labradorem je docela nebe a dudy. když už křížence měli by být rodiče psi podobného povahového typu a ne protiklady.
napsal(a):
V čem je úplně stejně hrozný ? Možná bude mít podobný vzhled, pravděpodobně velký černý pes ne příliš líbivého typu, ale to je asi tak všechno. Protože obě plemena jsou si povahově velice podobná, jde o psy s chutí do práce, kteří mají vrozeno spolupracovat s člověkem, a učí se velice dobře je předpoklad že i jejich potomek bude dobře ovladatelný. Ovšem zkřížit samojeda s labradorem je docela nebe a dudy. když už křížence měli by být rodiče psi podobného povahového typu a ne protiklady.
Souhlasím. Labrador a no jsou si hodně podobní, samojed...to je seveřan, svéhlavička, pracovat chce, ale vždycky podle svého, povely plní...ale po delším uvážení a pokud se mu zdají rozumné Seveřan pro začátečníka není vhodný pes, člověk musí psům trochu rozumnět, aby ho zvládnul. Ale není vhodný ani pro ty, co měli do té doby pracovní plemena...tam je to celkem průšvih.
Smska100
napsal(a):
Ne, nikdo vás za lůzu, co nemá na PP psa nepovažuje, jen vám radíme, že pokud po psu chcete určité vlastnosti, kříženec bůhvíčeho vám nezaručí nic. A ten, co jste si vybrali, bude poměrně velký pes a třeba ty výdaje na veterinu, pokud by měl problémy, by velmi překročily pořizovací částku.