Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2016 00:09
tapina

XXX.XXX.211.220

Zdravím,

máte někdo zkušenost s Flexi 10m? Dá se s tím manipulovat?

Teď pravidelněji budeme hlídat psa, nemám ambice ho něco učit, natož přivolání, když ho u sebe budeme mít tak 3-5 dnů v měsíci. Na flexi vodítku chodit umí (5m). Ale s tím se podle mě nedá jít třeba 10-20km, je to pro psa malý rozptyl, zvlášť když naše fena, kterou samozřejmě nenecháme doma, má ten rozptyl tak kolem těch 10m. Ze stopovačky bych se zbláznila. Alternativa je, že ho nechám prvních pár km na stopovačce a pak je oba i s fenou připnem na krátko k "sedáku". Pak ovšem všichni budeme špinaví od stopovačky a v batohu potáhnu tak 5kilo mokré špíny, dalších třeba 15km.

Výchovu a výcvik stranou, zajímá mě hlavně praktičnost. Dík.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2016 00:23

tapina napsal(a):
Zdravím,

máte někdo zkušenost s Flexi 10m? Dá se s tím manipulovat?

Teď pravidelněji budeme hlídat psa, nemám ambice ho něco učit, natož přivolání, když ho u sebe budeme mít tak 3-5 dnů v měsíci. Na flexi vodítku chodit umí (5m). Ale s tím se podle mě nedá jít třeba 10-20km, je to pro psa malý rozptyl, zvlášť když naše fena, kterou samozřejmě nenecháme doma, má ten rozptyl tak kolem těch 10m. Ze stopovačky bych se zbláznila. Alternativa je, že ho nechám prvních pár km na stopovačce a pak je oba i s fenou připnem na krátko k "sedáku". Pak ovšem všichni budeme špinaví od stopovačky a v batohu potáhnu tak 5kilo mokré špíny, dalších třeba 15km.

Výchovu a výcvik stranou, zajímá mě hlavně praktičnost. Dík.

Mám na 10 kg psa 10 m flexinu do 50 kg. Je to taková obří konstrukce s váhou skoro kilo (870 g?), ale naviják je silný a pes vodítko při chůzi nadlehčuje. S váhou není problém, s velikostí trochu ano, ale zvykla jsem si. Teď už naopak nedokážu chodit s lehkou flexi 8 m, protože mi chybí "pocit jistoty". Pásek má šíři 1,7 cm, nezamotává se a neublíží ani jiným psům. Jediný problém je, když zapomenu batoh, pes je na volno a já vodítko musím tahat v ruce. :).

19.1.2016 00:29
tapina

XXX.XXX.211.220

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám na 10 kg psa 10 m flexinu do 50 kg. Je to taková obří konstrukce s váhou skoro kilo (870 g?), ale naviják je silný a pes vodítko při chůzi nadlehčuje. S váhou není problém, s velikostí trochu ano, ale zvykla jsem si. Teď už naopak nedokážu chodit s lehkou flexi 8 m, protože mi chybí "pocit jistoty". Pásek má šíři 1,7 cm, nezamotává se a neublíží ani jiným psům. Jediný problém je, když zapomenu batoh, pes je na volno a já vodítko musím tahat v ruce. :).

Děkuji za reakci. Dívala jsem se na video na youtube. Vodítko dělalo takový zvláštní klapavě šustivý zvuk. Je to normální?

19.1.2016 00:33
tapina

XXX.XXX.211.220

A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nějak nevadí, že je ten pásek nekrytý. Kvůli natahování třeba nečistot dovnitř, nebo např. pokud by to člověk strčil do batohu s jinými věcmi, jestli se vodítku nebo těm věcem nemůže něco stát, popřípadě nějak se to vzájemně zamotat?

19.1.2016 00:39

Výraznější zvuk vydává pouze při zaražení, jinak mi tam nic nerachtá, nešustí ani neklape. Resp. nic extra slyšitelného, pokud máte vodítko v ruce. S odkrytou návinkou problém není, žádná špína. A to už vodítko proletělo bahnem a komplet zahučelo do Vltavy. Vlastně z toho bahna jsem ho doma vymotala a vyprala. Namočené z Vltavy rychle uschlo cestou domů. :).

19.1.2016 00:46
tapina

XXX.XXX.211.220

Super, díky za vysvětlení.

19.1.2016 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak nevím, asi jsem si to nějak spletla myslela jsem, že jsem kupovala(už je to dávno) flexi s lankem 12m/35kg - fakt jsem ho hledala dlouho a teď koukám a nic takového v nabídkách není - podle názvu by to mělo být 8m/50kg...tak asi máme tohle, na psa necelých 30kg. Jenže se umí rozeběhnout a pořádně škubnout, pokud včas nezacvaknu. Už takto jedno zlikvidoval(pružina takové namáhání nevydrží věčně) takže máme za 7let druhé. Už si nemůžu vzpomenout, ale na pásek jsem právě slyšela nějakou kritiku(myslím, že se víc na to nabaluje špína, v zimě - když třeba chumelí, tak namrzá a nejde smotat) takže jsme na lanku a spokojenost. Máme přímo značku Flexi. Samík prolétne každým křovím, naučil se celkem bravurně obcházet a vymotávat, takže nemíváme větší problémy, někdy mi ho vyrve z ruky a protáhne blátem apod, takže je rukojeť špinavá a odraná, ale fachčí. Jo...na tom předešlém se nám časem i prodralo lanko kousek od psa, právě asi jak se pořád kolem něčeho obmotává a pružina už slábla, tak jsme koupili nové.

19.1.2016 10:53
Clayton

XXX.XXX.129.33

My taky máme Flexi giant professional 10m.Má necelé kilo, takže delší procházka je utrpení.Hrozně blbě je dělaná rukojeť, to ''ergonomické vyboulení'' je moc velké a tlačí do ruky-mozoly.Když aretujete, slyší to celá ulice, pásek je dost těžký, takže aby se to navíjelo, musí být hodně velká ''navíjecí síla'', tzn.že to psa hrozně tahá za obojek.Nehledě na to, že vodítko vypadá jak rezerva do Fabie.Použili jsme ho asi dvakrát na 35kg psa a už nikdy více.Chtěli jsme to jako pojistku, když hárá.Hrůza, děs!

19.1.2016 10:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Clayton napsal(a):
My taky máme Flexi giant professional 10m.Má necelé kilo, takže delší procházka je utrpení.Hrozně blbě je dělaná rukojeť, to ''ergonomické vyboulení'' je moc velké a tlačí do ruky-mozoly.Když aretujete, slyší to celá ulice, pásek je dost těžký, takže aby se to navíjelo, musí být hodně velká ''navíjecí síla'', tzn.že to psa hrozně tahá za obojek.Nehledě na to, že vodítko vypadá jak rezerva do Fabie.Použili jsme ho asi dvakrát na 35kg psa a už nikdy více.Chtěli jsme to jako pojistku, když hárá.Hrůza, děs!

19.1.2016 18:46
tapina

XXX.XXX.11.243

Clayton napsal(a):

Toho jsem se právě obávala. Znám Flexi Comfort Compact pro velké psy,5m, to váží dle heureky 540g, Professional 860g. No ale furt je to míň než moje historická stopovačka smajlík A novou pořizovat nechci.
Ta pětimetrovka je i po opakovaných pádech na chodník nezničitelná, dobrá, pasek silný, karabina pevná. Rukojeť příjemná. Ze začátku naviják taky docela táhl, ale docela rychle se to ochodilo do mírného tahu.
Nevíte o nějakém kamenném obchodě (řetězci), kde by se velká Flexi dala vidět?

Teď ještě jak v tom pátrám, jsem našla Giant Neon Medium, do 25kg psa, má 8m a "jen" 440g nebo do 50kg 610g. A taky je to 550 vs. cca 1000Kč. Neznáte někdo?

19.1.2016 18:56
tapina

XXX.XXX.11.243

lesnížínka napsal(a):
Tak nevím, asi jsem si to nějak spletla myslela jsem, že jsem kupovala(už je to dávno) flexi s lankem 12m/35kg - fakt jsem ho hledala dlouho a teď koukám a nic takového v nabídkách není - podle názvu by to mělo být 8m/50kg...tak asi máme tohle, na psa necelých 30kg. Jenže se umí rozeběhnout a pořádně škubnout, pokud včas nezacvaknu. Už takto jedno zlikvidoval(pružina takové namáhání nevydrží věčně) takže máme za 7let druhé. Už si nemůžu vzpomenout, ale na pásek jsem právě slyšela nějakou kritiku(myslím, že se víc na to nabaluje špína, v zimě - když třeba chumelí, tak namrzá a nejde smotat) takže jsme na lanku a spokojenost. Máme přímo značku Flexi. Samík prolétne každým křovím, naučil se celkem bravurně obcházet a vymotávat, takže nemíváme větší problémy, někdy mi ho vyrve z ruky a protáhne blátem apod, takže je rukojeť špinavá a odraná, ale fachčí. Jo...na tom předešlém se nám časem i prodralo lanko kousek od psa, právě asi jak se pořád kolem něčeho obmotává a pružina už slábla, tak jsme koupili nové.

Lanko mě osobně není příliš sympatické. Jednak není vždycky dobře vidět, druhak bych se trochu bála o prsty, druhého psa atd. Ale asi je to jen otázka zvyku.

Tak snad něco vymyslím. Původní idea byla, že bych to dala dotyčné osobě, které budu hlídat psa, jako dárek a ona by mi to pak půjčila na to hlídání. Dvě mouchy jednou ranou smajlík

19.1.2016 20:53

tapina napsal(a):
Lanko mě osobně není příliš sympatické. Jednak není vždycky dobře vidět, druhak bych se trochu bála o prsty, druhého psa atd. Ale asi je to jen otázka zvyku.

Tak snad něco vymyslím. Původní idea byla, že bych to dala dotyčné osobě, které budu hlídat psa, jako dárek a ona by mi to pak půjčila na to hlídání. Dvě mouchy jednou ranou smajlík

Na lanko bacha, už dvakrát jsem od toho viděla zraněného psa a od jednoho pejskaře slyšela, že jedné paní vyrazil pes, nějak zpanikařila, zamotala si do vodítka ruku a ve finále skoro (nebo snad úplně) přišla o prst. Kdysi jsem lanko měla a párkrát mi v létě popálilo nohy. Pak mi kamarádka řekla, že se jí vrátilo bez psa (10 kg, vodítko do 25 kg), tak šlo pryč ihned a definitivně.

Jinak mám úplně jiné zkušenosti než Clayton. Ani po 3 h procházce mě ruka nebolí, natož abych měla mozoly. K obojku se tohle vodítko vzhledem k silnému navijáku nehodí, to je logické. Ledaže bych měla obříka.

19.1.2016 21:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Na lanko bacha, už dvakrát jsem od toho viděla zraněného psa a od jednoho pejskaře slyšela, že jedné paní vyrazil pes, nějak zpanikařila, zamotala si do vodítka ruku a ve finále skoro (nebo snad úplně) přišla o prst. Kdysi jsem lanko měla a párkrát mi v létě popálilo nohy. Pak mi kamarádka řekla, že se jí vrátilo bez psa (10 kg, vodítko do 25 kg), tak šlo pryč ihned a definitivně.

Jinak mám úplně jiné zkušenosti než Clayton. Ani po 3 h procházce mě ruka nebolí, natož abych měla mozoly. K obojku se tohle vodítko vzhledem k silnému navijáku nehodí, to je logické. Ledaže bych měla obříka.

Tak popálené prsty jsem měla já jednou, ale od lanka mamčiny feňule, když se jí vyškubnula a já to chtěla zachránit a skočila po lanku. Sama nemám důvod na něj sahat. V létě je to horší, když jdem s mamkou a mužem, takže dva psi na lankách a tři osoby - všichni se do sebe motající a obcházející se podle toho, kde zrovna nutně potřebujou lítat psi...sem tam pod kolenem nějaká spálenina je Nevím, ale to bych si tipnula, že by mohlo být i od pásku, přeci jen je poměrně tenký. Když lanko nepřerve ten můj pošuch, jiný nemá šanci. Pokud je to tedy Flexi a ne nějaký aušus no name. A zraněného psa? To nevím jak? Můj je chlupatice, tomu nevadí ani když se někde zamotá, ale mamky je hladká a motají se do sebe každou chvilku a nikdy nic neměla. Pokud se v nějakém afektu blbě zamotá a zlomí si nohu...tak tam si troufám tvrdit, že není s páskem žádný rozdíl.

19.1.2016 21:20

lesnížínka napsal(a):
Tak popálené prsty jsem měla já jednou, ale od lanka mamčiny feňule, když se jí vyškubnula a já to chtěla zachránit a skočila po lanku. Sama nemám důvod na něj sahat. V létě je to horší, když jdem s mamkou a mužem, takže dva psi na lankách a tři osoby - všichni se do sebe motající a obcházející se podle toho, kde zrovna nutně potřebujou lítat psi...sem tam pod kolenem nějaká spálenina je Nevím, ale to bych si tipnula, že by mohlo být i od pásku, přeci jen je poměrně tenký. Když lanko nepřerve ten můj pošuch, jiný nemá šanci. Pokud je to tedy Flexi a ne nějaký aušus no name. A zraněného psa? To nevím jak? Můj je chlupatice, tomu nevadí ani když se někde zamotá, ale mamky je hladká a motají se do sebe každou chvilku a nikdy nic neměla. Pokud se v nějakém afektu blbě zamotá a zlomí si nohu...tak tam si troufám tvrdit, že není s páskem žádný rozdíl.

Když je mezi psy aspoň jeden lítací magůrek s lankem, tak to je průšvih. Konkrétně jedna oběť měla zadní nohu do masa ve slabinách a nedávno jeden fox pomalu oběsil jorka. Kašlal a dusil se, mazali na vet. Ten Giant Profi má silný pásek, nepopálí. Navíc šíře 1,7 cm je už jako běžný obojek, můj se o něj maximálně přerazil, když se zamotal a v letu se zarazil na konci. :).

19.1.2016 21:41
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Já nedám dopustit na stopovačku , flexinám moc nevěřím.Mám 8m stopovačku (teda lonž ) a jsem spokojená, pokud se mně pes zamotá okolo stromu tak stopku pustím a chytnu si ji u obojku a přítáhnu nebo poodejdu, psa zavolám ať si ji "vymotá" sám , pak si ji zas na konci vezmu a jde se.Nedokážu si představit že se mi pes zamotá to stromu a já bych musela jít a vymotat flexinu .

19.1.2016 21:46

kobylatko napsal(a):
Já nedám dopustit na stopovačku , flexinám moc nevěřím.Mám 8m stopovačku (teda lonž ) a jsem spokojená, pokud se mně pes zamotá okolo stromu tak stopku pustím a chytnu si ji u obojku a přítáhnu nebo poodejdu, psa zavolám ať si ji "vymotá" sám , pak si ji zas na konci vezmu a jde se.Nedokážu si představit že se mi pes zamotá to stromu a já bych musela jít a vymotat flexinu .

Taky používám,10 m, ale ve městě na prd a v parku ještě víc, páč lidi jsou čuňata a neuklízejí. Stačí, že do toho šlapu, ještě abych měla zahnojenou stopovačku.

19.1.2016 21:48
Zrzavci

XXX.XXX.126.167

Když je mezi psy aspoň jeden lítací magůrek s lankem, tak to je průšvih. Konkrétně jedna oběť měla zadní nohu do masa ve slabinách a nedávno jeden fox pomalu oběsil jorka. Kašlal a dusil se, mazali na vet. Ten Giant Profi má silný pásek, nepopálí. Navíc šíře 1,7 cm je už jako běžný obojek, můj se o něj maximálně přerazil, když se zamotal a v letu se zarazil na konci. :).

Mně to přijde dost nebezpečný nechat si hrát psi na flexinách. Jak pro psy, tak pro majitele.
SAma jsem měla dobře spálenou kůži na noze od psa, kterýho majitelé nemohli pustit, protože je neposlouchal, ale chtěli, že si bude hrát s našima psama, měla jsem šortky, oni sice páskovou, ale flexinu... no příště už si s našima psama nehrál, protože nehodlám, aby to ublížilo jim.

19.1.2016 21:59
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Taky používám,10 m, ale ve městě na prd a v parku ještě víc, páč lidi jsou čuňata a neuklízejí. Stačí, že do toho šlapu, ještě abych měla zahnojenou stopovačku.

No ve městě to je fakt , mně se onehdá pastevec vyválel v siláži v krmelišťu jak bývá před posedem a smrdělo všechno, totálně, pes, stopovačka, obojek i když je kovovej, rukavice, moje vesta, tepláky... , takže jak jsem došla dom šlo vše do pračky, obojek jsem opláchla a psa vzala vlhkým ručníkem a i tak smrděl aspoň tejden.

19.1.2016 22:39
Clayton

XXX.XXX.133.117

tapina napsal(a):
Toho jsem se právě obávala. Znám Flexi Comfort Compact pro velké psy,5m, to váží dle heureky 540g, Professional 860g. No ale furt je to míň než moje historická stopovačka smajlík A novou pořizovat nechci.
Ta pětimetrovka je i po opakovaných pádech na chodník nezničitelná, dobrá, pasek silný, karabina pevná. Rukojeť příjemná. Ze začátku naviják taky docela táhl, ale docela rychle se to ochodilo do mírného tahu.

Teď ještě jak v tom pátrám, jsem našla Giant Neon Medium, do 25kg psa, má 8m a "jen" 440g nebo do 50kg 610g. A taky je to 550 vs. cca 1000Kč. Neznáte někdo?

Nebudete věřit, ale Flexi Comfort Compact 3 mám taky-žlutou.5m/60kg.To je úplně něco jiného, lehčí, rukojeť příjemná, zdá se pevná...a je tichá.
Celkově jsem hrozně proti Flexi.Kdysi jsem se nechala strhnout kamarádkou, která říkala, že je to nejlepší vodítko.Používám je zcela sporadicky.
Když bych ale nutně vybírala Flexi, tak bych se asi rozhodla pro Flexi Vario 8m/50kg.Poměrně lehké, dlouhé, tiché a příjemné do ruky.Samozřejmě jedině pásek, lanko na mě nepůsobí jako vodítko pro velkého psa.

19.1.2016 22:46
Zrzavci

XXX.XXX.126.167

Clayton napsal(a):
Nebudete věřit, ale Flexi Comfort Compact 3 mám taky-žlutou.5m/60kg.To je úplně něco jiného, lehčí, rukojeť příjemná, zdá se pevná...a je tichá.
Celkově jsem hrozně proti Flexi.Kdysi jsem se nechala strhnout kamarádkou, která říkala, že je to nejlepší vodítko.Používám je zcela sporadicky.
Když bych ale nutně vybírala Flexi, tak bych se asi rozhodla pro Flexi Vario 8m/50kg.Poměrně lehké, dlouhé, tiché a příjemné do ruky.Samozřejmě jedině pásek, lanko na mě nepůsobí jako vodítko pro velkého psa.

Ona ta flexina není úplně blbá věc, ale musí se umět používat (nepíšu to jako nějaký vyvyšování se, to bych nerada). Já třeba využívala v době, kdy jsem psy učila zastavováni u chodníku. Můžete psu dát volnost, ale máte ho stále pod kontrolou ale trochu jinak než na vodítku. Máte tam ten prostor, kdy máte milisekundu na to aby "se on rozhodnul" a pokud se rozhodne blbě, máte brzdu. Pochopitelně učeno v místech, kde není provoz. Stejně tak se mi hodila, když byl pes v rekonvalescenci a měl už trochu povolený režim. takže nemusel na krátkým vodítku, ale měla jsem možnost si pojistit povel čekej u psa který je nadupaný nevybouřenou energiií a vidí kamaráda smajlík a přesto má ten pes určitou volnost. Blbý je, když to lidi používají na to, aby psa pouštěli jak draka.

19.1.2016 23:01
Clayton

XXX.XXX.133.117

Zrzavci napsal(a):
Ona ta flexina není úplně blbá věc, ale musí se umět používat (nepíšu to jako nějaký vyvyšování se, to bych nerada). Já třeba využívala v době, kdy jsem psy učila zastavováni u chodníku. Můžete psu dát volnost, ale máte ho stále pod kontrolou ale trochu jinak než na vodítku. Máte tam ten prostor, kdy máte milisekundu na to aby "se on rozhodnul" a pokud se rozhodne blbě, máte brzdu. Pochopitelně učeno v místech, kde není provoz. Stejně tak se mi hodila, když byl pes v rekonvalescenci a měl už trochu povolený režim. takže nemusel na krátkým vodítku, ale měla jsem možnost si pojistit povel čekej u psa který je nadupaný nevybouřenou energiií a vidí kamaráda smajlík a přesto má ten pes určitou volnost. Blbý je, když to lidi používají na to, aby psa pouštěli jak draka.

Mně Flexi vyhovuje na malou fenečku z útulku, která doslova chce být na vodítku.Byla uvázaná v lese a tak si extrémně hlídá pána.Na vodítku má jistotu, že je se mnou.Netahá, neškube, jen se pomalu motá ve vzdálenosti 3 metrů kolem mě.
Na velkého psa je to špatný vtip.Mně se na tom ohař naučil úspěšně tahat.Velkému psovi to dostatek pohybu stejně nezajistí,5 kroků dál ho určitě nevytrhne.
Pro mě Flexi není vodítko, ale zcela zbytečná ''náplast'' na neposlušnost psů.
Pro psa v rekonvalescenci či pro psa ve výcviku ''na dálku'' (viz.přecházení chodníku) používám třímetrové kulaté přepínací vodítko.Bohatě stačí...
Navíječku uznávám jen ve výjimečných případech hluchých, slepých a''závislých''psů.

PS:Nekritizuju Vaše způsoby výcviku, ať si každý používá co chce.

19.1.2016 23:12
Zrzavci

XXX.XXX.126.167

Clayton napsal(a):
Mně Flexi vyhovuje na malou fenečku z útulku, která doslova chce být na vodítku.Byla uvázaná v lese a tak si extrémně hlídá pána.Na vodítku má jistotu, že je se mnou.Netahá, neškube, jen se pomalu motá ve vzdálenosti 3 metrů kolem mě.
Na velkého psa je to špatný vtip.Mně se na tom ohař naučil úspěšně tahat.Velkému psovi to dostatek pohybu stejně nezajistí,5 kroků dál ho určitě nevytrhne.
Pro mě Flexi není vodítko, ale zcela zbytečná ''náplast'' na neposlušnost psů.
Pro psa v rekonvalescenci či pro psa ve výcviku ''na dálku'' (viz.přecházení chodníku) používám třímetrové kulaté přepínací vodítko.Bohatě stačí...
Navíječku uznávám jen ve výjimečných případech hluchých, slepých a''závislých''psů.

Určitě- v pohodě,
Mně se prostě v určitých momentech flexina osvědčila.tedy ne jako venčící ale výukový prostředek. Teď momentálně odpočívá v psí krabici, až jestli někdy bude zase potřeba.
Na tu rekonvalescenci pro vižlu to bylo fajn. měl trochu víc pohybu a taky jsme na tom v té době pro zábavu pilovali novou formu čekej. tedy ne že se zastaví ale i si sedne. Měl volnost - uřčitou, mohl s jít, nikdy netahal, byl bez povelu ale s pojistkou.

Souhalsím s tou náplastí, nesnáším právě psy, co je na flexině pouštějí jak draky

20.1.2016 02:04
A-jgis

XXX.XXX.245.129

Už z principu flexi ráda nemám, stačí potkat pár majitelů, kteří ji neumí používat a averze je tu hned. ALE - sama jsem se k ní nakonec donutila. Mám 4 velké, postupně získané, psy(ne od štěňat) a většina z nich se z výchovou moc nesetkala. Sportuji s nima, chodí v postrojích, ale někdy to chce i obyčejnou procházku, takže to potom vypadá tak, že dva jsou v postroji připnuti k sedáku, jeden na flexi (mám 8m/50kg) a jeden navolno.. Na té flexině se střídají. Je to prostě pohodlné řešení, tři tahnouni už by byli na normální procházce moc a pustit všechny na spoustě míst také nemůžu - už by řádili po lesích.

20.1.2016 08:18
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

Přiznám se že máme flexi na oba psy. Nicméně já ji nepoužívám ani na malýho ani na velkýho. Malýho vodím na dvoumetrovém přepínacím a na volno, velkýho buď an přepínacím (když jdu s oběma), nebo na desetimetrové stopovačce, protože ještě nevěřím, že by poslechl za každé okolnosti (psi, zvěř atd.). Jednak mám díky vyprávění několika známých k flexi jistou míru averze (přeražení cyklisti, bruslaři apod.), druhak mi nevyhovuje do ruky a asi s ní ani neumím pracovat a moc jí nevěřím. Kor, když jdu s velkým. Pořád mám pocit, že ten pásek nevydrží, kdyby nastala krizová situace. Každopádně třeba mamce na malýho flexi vyhovuje a brácha si ho zas nemůže vynachválit na velkýho, že se jim pes nezamotá. Takže je to asi o člověku, co komu vyhovuje.

20.1.2016 08:27
conie

XXX.XXX.14.154

tapina napsal(a):

Jen k té stopovačce - šňůra (lehká, pevná) 10 m a k tomu pevná karabina + 2 "udělátka" na zakončení - Hornbach, cca 100 Kč a ještě si vyberete barvu, stočená se mi vejde do většího pamlskovníku nebo kapsy, vyperete, hned je suchá. Jen to chce malinko zručnosti k výrobě.

20.1.2016 12:02
tapina

XXX.XXX.11.175

Mám stopovačku historickou, docela silnou asi z nějaké směsi bavlny. Když jí beru, mám na ní igelitový pytel a do toho jí v batohu uložím, suchá váží cca 2kg, mokrá tak možná 3,5 smajlík. Výroba pro mě není problém, není to nic těžkého. Jenže já ji používám opravdu minimálně. Spíš jde o to, když nás půjde víc lidí, budou všichni od té stopovačky špinaví, ať bude jakákoli. To už jsem zkoušeli. Když to necháme psa táhnout po zemi a občas použijeme, budeme špinaví, když budeme držet v ruce, budem otrávení a zamotaní.

Dotyčný pes je na flexi zvyklý, chová se jinak, než když je na volno, nebo na stopovačce, dává si pozor, aby se nezamotal, stromy obíhá atd.

Určitě psi si nebudou na stopovačce ani na flexi hrát. U tohoto psa, který by ji používal, jde o to, že to není můj pes a já ho fakt pustit nemůžu. Jde mi o to, aby z té procházky něco měl. Nejde mi vůbec o žádnou výchovu, budu ho jen teď častěji hlídat.

Zatím teda nejsem rozhodnutá, co, jestli něco, koupím.

K těm úrazům - spíš to myslím tak, že to lanko není vidět - mojí feně se párkrát stalo, když jsme byli venku s druhým člověkem a psem, který byl na lankové flexi, že do toho večer při šeru regulérně vlítla, byla z toho zmatená, ale dokážu si představit, že by se do toho mohla třeba i zamotat.

Viděla jsem taky výsledek úrazu cyklisty a psa na flexi s lankem, oba to docela odnesli, cyklista neviděl pásek, venčitel psa neviděl, že se k němu řítí cyklista.

Vytržený prst jsem viděla i od stopovačky.

Člověk musí dávat bacha.

Corinaa

20.1.2016 13:18
Corinaa

XXX.XXX.89.52

Mám psa buď na volno, nebo na 5 m páskové flexi. Původní 8 m dlouhou flexi jsem vyhodila, byla těžká a při rozvinuté délce 8 m, pes nebyl snadno ovladatelný. V lese byla naprosto k nepoužití, jak pes obíhal stromy nebo keře, musela jsem to obíhat v jeho stopách.

20.1.2016 13:20
kobylatko

XXX.XXX.45.44

V lese byla naprosto k nepoužití, jak pes obíhal stromy nebo keře, musela jsem to obíhat v jeho stopách.

Proto já radši stopovačku , pustím ji a memusím nic obíhat .

22.1.2016 21:08
so24

XXX.XXX.128.254

Já mám Flexi comfort 3 - lanko 5 m. Na procházkách nemám problém. Lanko nechytám rukou nikdy ! Kdysi jsem to zkusila - měla jsem trp.pudla - šíleně to bolí. Psa prostě přitahuji pomocí té brzdy v držadle. pokud je více psů tak buď je třeba se domluvit a nechat na flexině jen jednoho, ostatní pustit z vodítka. V lese, v parku ani ve městě nenechávám psa lítat na všechny strany, když
odbrzím na bezpečném místě tak si hlídám vzdálenost aby se nestalo, že mi pes vytrhne vodítko z ruky.
Tůru 20 km zvládáme dobře, ruce čisté, minimální zátěž, pes šťastný a spokojený.
Flexi vodítko je svělé, ale pokud majitel psa nezvládne na obyčejném vodítku, neměl by o flexině ani uvažovat. Což nebude váš problém.
Pro příště bych asi volila místo šňůry lanko. Mám fenu NO - 30 kg.

Pišta8888

14.10.2019 16:14
Pišta8888

XXX.XXX.77.183

Nevíte někdo kdy se začalo flexi 10 metrů vyrábět?😃😂♥️

Přidejte reakci

Přidat smajlík