Ahojda!
Steniatko z mojho odchovu, vek 4mesiace :) ma podla slov novej majitelky problem so skusom a prezubovanim.
Vypadli jej dva mliecne zuby /okrem inych samozrejme) a neboli nahradene trvalymi, zostalo tam zatial hole miesto.
Stena prezubuje o 106, videla som ho a momentalne sa mu deru von stolicky.
Situacia je nasledovna rezaky vrchna rada I1, I2 po obchoch stranach vymenene trvale, I3 zatial mliecne
spodna rada I1, I2 trvale po oboch stranach I3 vypadnute na oboch stranach ale zatial nenahradene
spiciaky ma stale mliecne ako na vrchnej celusti, tak na spodnej.
Je dovod k panike? nova majitelka si mysli, ze je to vada, udajne to konzultovala s nejakym vetom a ten jej uz ponukal rtg, rezanie zubu atd. skratka biznisman ako sa patri. Je to 4 mesacny prcek labradora a ja osobne si myslim, ze len prezubuje a chce to cas. Rodicia maju zuby v poriadku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

DogLove
napsal(a):
Ahojda!
Steniatko z mojho odchovu, vek 4mesiace :) ma podla slov novej majitelky problem so skusom a prezubovanim.
Vypadli jej dva mliecne zuby /okrem inych samozrejme) a neboli nahradene trvalymi, zostalo tam zatial hole miesto.
Situacia je nasledovna rezaky vrchna rada I1, I2 po obchoch stranach vymenene trvale, I3 zatial mliecne
spodna rada I1, I2 trvale po oboch stranach I3 vypadnute na oboch stranach ale zatial nenahradene
Je dovod k panike? nova majitelka si mysli, ze je to vada, udajne to konzultovala s nejakym vetom a ten jej uz ponukal rtg, rezanie zubu atd. skratka biznisman ako sa patri. Je to 4 mesacny prcek labradora a ja osobne si myslim, ze len prezubuje a chce to cas. Rodicia maju zuby v poriadku.
To je jak kdybyste chtěla hnát na rtg šestileté dítě, co mu zrovna chybí řezáky, protože Honzíkovi od vedle se hned po vypadnutí mléčných začaly klubat dospělé.
Štěněti dejte kousat velké-obří kosti, přírodní, nikoliv tzv. buvolí a jiné slepeniny. Pokud má dostatečný oblouk čelisti a dost místa je 90% pravděpodobnost, že přezubí normálně. Chtělo by to fotku. Určitě bych štěněti v tomto období přidala vitaminy a minerály, protože vše jde momentálně do zubů a na kostru nemusí zbývat, proto třeba přezubuje takto.
DogLove
napsal(a):
Ahojda!
Mam momentálně 4 měsiční štěně a stoličky se derou ven, řezáky jsou na tom podobně jako vaše štěně, takže žádná panika v tomto věku a stavu přezubování je to zcela normální stav a veterinář co navrhuje jakýkoliv zákrok je vlastně idiot které by měl vrátit diplom, jde mu jen o tahání peněz a zbytečné stresování majitelu i štěněte.