Brixx

XXX.XXX.155.190
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na Váš názor. Máme 6-ti měsíční štěně NO a uši má pořád spadlé, ani neměli snahu se vůbec postavit, viz foto. Máte někdo zkušenost, jestli se ještě mohou postavit, případně co udělat proto, aby se postavili? Štěně je bez PP, ale fenka s PP a pes z policejního chovu. Granule jí kvalitní bez obilovin a zkoušeli jsme přidávat vápník, ale má z něj průjem. Zkoušeli jsme i vylepení uší, ale to nevydrží déle jak minutu. Mockrát děkuji za Vaše odpovědi.
Brixx

XXX.XXX.155.190
Uživatel s deaktivovaným účtem

Brixx
napsal(a):
Foto.
Bohužel má pejsek pravděpodobnè v sobě nečistokrevného jedince, to je nevýhoda psa bez rodokmenu.

wejka
napsal(a):
Mě to ani jako NO moc nepřijde
Mně taky ne, štěnè je to hezké, ale ovčák to není.Ale já už se snažím to těm lidem říct "neurážlivě", přesto, že mám na jazyku uplně jiná slova.
Brixx

XXX.XXX.155.190
Jaké další znaky se Vám prosím nezdají?

Brixx
napsal(a):
Jaké další znaky se Vám prosím nezdají?
Ze sedu toho moc poznat nedá, ale ta hlava (kromè těch uší) není ovčáčí.

napsal(a):
Mně taky ne, štěnè je to hezké, ale ovčák to není.Ale já už se snažím to těm lidem říct "neurážlivě", přesto, že mám na jazyku uplně jiná slova.
Souhlasím, krasavec uši mu stát každopádně nikdy nebudou, tak není třeba lepit, to už je vidět jak jsou ty uši posazené dopředu.. hl.i ty packy mi přijdou nějaké malé, že asi nebude ani moc velkého vzrůstu.my máme taky NO !

wejka
napsal(a):
Krasavec nebo krasotka?
Brixx

XXX.XXX.155.190

Brixx
napsal(a):
Krasavec :) přidávám foto v leže.
Je moc krásnej, ale.bohužel to NO opravdu není, ale Vám to určitě nevadí a budete ho mít i přesto rádi
Brixx

XXX.XXX.155.190
A s jakou rasou myslíte, že je křížený? Jo rádi ho i přesto budeme mít, to je jasné, jen jsme si jeli pro NO a ne pro křížence...:).

Brixx
napsal(a):
A s jakou rasou myslíte, že je křížený? Jo rádi ho i přesto budeme mít, to je jasné, jen jsme si jeli pro NO a ne pro křížence...:).
Tak to je mi líto...to bůh ví, co mu koluje v krvi...To je právě ta nevýhoda psů bez rodokmenu, u nich nemáte nic jistého. Tak pro příště, pokud budete chtít NO, tak jedině s štènè s rodokmenem
Brixx

XXX.XXX.155.190
Tak díky za názory.

Brixx
napsal(a):
Tak díky za názory.
V poho
Brixx
napsal(a):
Tak to čistokrevný No fakt není. Ale i tak je to hezký hafan. ;)
Za prvé nestojí mu ty uši - NO se běžně staví už kolem 9.týdne, pak mají tendenci spadnout při přezubování, ale kolem toho 6.-7.měsíce už zpravidla zase stojí, jak mají. Za druhé má jiný tvar hlavy - více širokou. To samé v těle. Suma sumárum hezký kříženec NO. Hodně všude vídám mix No s RTW, ti pak bývaí právě mohutnější s ušima dolů, atd...ale s kým se maminka Vašeho štěněte spustila, to ví 100% jen ona. Ale NO to fakt nebyl.
Jinak jak už psali nade mnou, pokud jste chtěli 100% NO, tak sáhnout po tom s PP. Na mazla a hlídání se dají pořídit už kolem 5-6 tisíc, samozřejmě záleží na chovu. My naše máme např. za 4 tisíce, protože už byl skoro 9 měsíční a vrátil se chovatelce. A já byla názoru, že buď si vezmeme z útulku dalšího voříška nebo si připlatíme a koupíme s PP. A jsem za něj moc ráda, splnil mé očekávání na jedničku.
Brixx
napsal(a):
Foto.
Pejsek je pěkný ale uši se mu opravdu nejspíš nepostaví.Jak už někdo psal, nevypadá jako čistý NO.Ale jinak opravdu fešák Přidám pár foto k porovnání.
1)8-9 týdnů - plandavé uši jako ten Váš.
2)10-11 týdnů -mají tendenci se stavět, ale větší část špičky stále přepadává.
3)4,5 měs. - uši pevně stojí, ale v dalších týdnech znovu padli při přezubování.
4)6 měs. - již přezubený a uši znovu pevné, stojící.
5)aktuální 7 měs.
Pejsek je s PP.
Nic si z toho nedělejte, věřím že psa budete mít i tak rádi
A jinak já tehdy kupovala jezevčíka bez PP, a malinko nám přerostl.Máme ho stále a milován je stejně, at už PP má, nebo ne.Ale vím, že kdybych do budoucna někdy sháněla psa, tak bud s PP, nebo zase útulkáče (také tu s námi jeden je)
Brixx
napsal(a):
Známý měl černou fenu Labradora (kříženou) a měla štěňata s "Německým Ovčákem", sousedi měli křížence Ovčák x Rotvík a potom Ovčák x Malamut a štěňata vypadala podobně jako to Vaše štěně.
Vaše štěně může být klidně kříženec kříženců to nikdo dle fotky nepozná.
"jen jsme si jeli pro NO a ne pro křížence" To je přesně to co mi vadí na odchovu psů bez PP. Vydávání kříženců za "čistokrevné plemeno" a prodávání za několik tisíc. Takto nalítlo spoustu lidí a ještě spousta lidí nalétne když chtějí ušetřit a koupí si "zaručeně čistokrevné" štěně bez PP jen proto aby ušetřili pár tisícovek za štěně s PP. Místo podporování takových podvodníků mohl najít domov třeba jeden podobný "Německý Ovčák" z útulku.
On Ovčák bez PP stojí mnohdy stejně jako Ovčák s PP. Tady máte Ovčáka s PP za 3500 Kč - https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2669570/nemecky-ovcak-fenka-s-pp/.
Brixx - "jen jsme si jeli pro NO a ne pro křížence" - neberte to jako urážku, jen upozornění, co jste udělali špatně. Vy jste si totiž jeli právě pro křížence. Pokud kupujete psy bez rodokmenu, tedy pez PP, je to vždycky! a už pro všechny bude kříženec bůhví čeho. To, co vám namluví, chovatel" je absolutně jedno. Viděli jste alespoň papíry té fenky, nebo jste jen důvěřovali?
To je zvláštní, že skoro všechna bezpapírová štěňata tzv. německých ovčáků jsou po policejních psech
Je jasné, že se to lépe prodává, lépe to zní, než že nechali fenu připustit psem od sousedů, co vypadal jako NO, ale už nikdo neví, co vlastně byla jeho babička.
Váš pejsek ale určitě v sobě podíl krve NO má, snad i splní vaše požadavky na povahu. Je to pěkné štěňátko.

lesnížínka
napsal(a):
Brixx - "jen jsme si jeli pro NO a ne pro křížence" - neberte to jako urážku, jen upozornění, co jste udělali špatně. Vy jste si totiž jeli právě pro křížence. Pokud kupujete psy bez rodokmenu, tedy pez PP, je to vždycky! a už pro všechny bude kříženec bůhví čeho. To, co vám namluví, chovatel" je absolutně jedno. Viděli jste alespoň papíry té fenky, nebo jste jen důvěřovali?
S tím nesouhlasím, neříkám že se neprodávají štěňata, o kterých "chovatel" tvrdí, že jsou čistokrevná a není to pravda, ale v mnoha případech je štěně po neuchovněných rodičích s PP, spojení je buď cílené (jéé my máme nej fenu na světě a chceme od ní štěně...v tom případě bývá otec štěňat velmi pečlivě vybrán a mnohdy jsou udělány vyšetření DKK atd.) nebo nechtěné spojení...majitel má i psa i fenu s PP stejného plemene a neuhlídá to...nebudu tady tvrdit, že souhlasím...hlavně s plánovaným nakrytím, ale tato štěňata jsou čistokrevná.

mexin
napsal(a):
Pejsek je pěkný ale uši se mu opravdu nejspíš nepostaví.Jak už někdo psal, nevypadá jako čistý NO.Ale jinak opravdu fešák Přidám pár foto k porovnání.
1)8-9 týdnů - plandavé uši jako ten Váš.
2)10-11 týdnů -mají tendenci se stavět, ale větší část špičky stále přepadává.
3)4,5 měs. - uši pevně stojí, ale v dalších týdnech znovu padli při přezubování.
4)6 měs. - již přezubený a uši znovu pevné, stojící.
5)aktuální 7 měs.
Pejsek je s PP.
Nic si z toho nedělejte, věřím že psa budete mít i tak rádi
A jinak já tehdy kupovala jezevčíka bez PP, a malinko nám přerostl.Máme ho stále a milován je stejně, at už PP má, nebo ne.Ale vím, že kdybych do budoucna někdy sháněla psa, tak bud s PP, nebo zase útulkáče (také tu s námi jeden je)
Mexin, odkud je vaše štěndo? Moc mi připomíná moji bývalou fenku, co jsem měla.

mexin
napsal(a):
CHS z Trojmezí.
Tak to nic, příbuzní nejsme. Já jsem měla Leptáč od p. Hloušky z Netolic a lepší povahu u N.O. jsem nezažila. Zlatá holka, nikdy na ni nezapomenu, už 4 roky odpočívá pod ořechem na zahradě. Můj nejlepší pes za život, co se nejmíň dožil(nádor+slinivka). Už konec, nebo mi jdou zase slzy do očí. Teď mám takovýho pošuka, ale už jsem si na její povahu zvykla. To Trojmezí jsem koukala, ta Besi yucero bohemia, je boží. Jestli zdraví dá a budu ještě po týdle kupovat N.O., tak to bude jedině vlkošedka.
napsal(a):
S tím nesouhlasím, neříkám že se neprodávají štěňata, o kterých "chovatel" tvrdí, že jsou čistokrevná a není to pravda, ale v mnoha případech je štěně po neuchovněných rodičích s PP, spojení je buď cílené (jéé my máme nej fenu na světě a chceme od ní štěně...v tom případě bývá otec štěňat velmi pečlivě vybrán a mnohdy jsou udělány vyšetření DKK atd.) nebo nechtěné spojení...majitel má i psa i fenu s PP stejného plemene a neuhlídá to...nebudu tady tvrdit, že souhlasím...hlavně s plánovaným nakrytím, ale tato štěňata jsou čistokrevná.
Já zase nebudu tvrdit, že se tohle vůbec neděje, ale i kdyby to byli rodiče se 100PP, Brixx nemá PP štěně, neb k němu právě papíry nemá. A tudíž to dopadne většinou jak to dopadlo, že Rex nebude žádný komisař Rex, ale prostě křižovatka od vedle. Znám ve svém okolí snad 50psů, kteří měli být tu zlaťák, tu labrador, tu berňák, tu NO...měli.. Sestřenka si kupovala 100%čistokrevnou Čaučau. Z té měla snad jen ten modrý jazyk. Když přišla se štěnětem na očkování tvrdíc vetovi, že jde s čaučau, mohl se potrhat smíchy. Víc bych řekla, že se to podobalo NO x akita.

lesnížínka
napsal(a):
Já zase nebudu tvrdit, že se tohle vůbec neděje, ale i kdyby to byli rodiče se 100PP, Brixx nemá PP štěně, neb k němu právě papíry nemá. A tudíž to dopadne většinou jak to dopadlo, že Rex nebude žádný komisař Rex, ale prostě křižovatka od vedle. Znám ve svém okolí snad 50psů, kteří měli být tu zlaťák, tu labrador, tu berňák, tu NO...měli.. Sestřenka si kupovala 100%čistokrevnou Čaučau. Z té měla snad jen ten modrý jazyk. Když přišla se štěnětem na očkování tvrdíc vetovi, že jde s čaučau, mohl se potrhat smíchy. Víc bych řekla, že se to podobalo NO x akita.
To zase souhlasím, vždy se lépe prodává čistokrevné štěně (a dráže) než kříženeček a malá štěňata mohou jako čistokrevná vypadat...my jsme kupovali jednou čistokrevné štěně bez PP...fenečku NO...majitel neuhlídal svojí hárající fenu (neuchovněna- přerostlá) a nakryl jí jejich chovný pes...majitelé byli naši dobří známí a musim říct, že v tomto případě jsme měli "za málo peněz hodně muziky"...velmi kvalitní zvíře (po zdravých, pracovně vedených rodičích), ale je pravda, že pokud bych kupovala štěně bez PP od cizího člověka, tak bych počítala s křížencem a když by mi vyrostl čistokrevný pes byl by to bonus navíc (určitě bych ale nekupovala bez PP "plemeno" které má např. sklony k dysplazii...kde mám jistotu, že např.otec štěňat dysplazií netrpí)
Pro Brixx:
i přes ty uši je váš pejsek úžasnej a přeji vám hodně super dní...týdnů...a let ve kterých budete obklopeni psí láskou
Brixx
napsal(a):
Krásnej. Možná bude naše mixlina Yoko za pár měsíců podobná. Zatím 3měs...
argoušek

XXX.XXX.110.215
Dobrý den přeji.Prosim potreboval bych poradit.Mám německého ovčáka, je narozený 5 února.Asi před čtrnácti dny mu pravé ucho krásně stálo, levé tak na pul.Ale ted během asi tří dnu mu pravé ucho přestalo stát a je postavené na pul jako to levé ouško a obě dvě uši padají na pravou stranu.Děkuji a budu rád za radu.

argoušek
napsal(a):
Dobrý den přeji.Prosim potreboval bych poradit.Mám německého ovčáka, je narozený 5 února.Asi před čtrnácti dny mu pravé ucho krásně stálo, levé tak na pul.Ale ted během asi tří dnu mu pravé ucho přestalo stát a je postavené na pul jako to levé ouško a obě dvě uši padají na pravou stranu.Děkuji a budu rád za radu.
Ještě se nic neděje, čím krmíte?
argoušek
napsal(a):
Můžete přidat uvařené vepřové kůže a nožičky, bez kostiček a posbírat tuk.
argoušek

XXX.XXX.110.215
Dávam mu granule Nativia a občas dostane maso co mu kupuji v plechovce, dostáva i obyčejný tvaroh.Děkuji.

argoušek
napsal(a):
Dávam mu granule Nativia a občas dostane maso co mu kupuji v plechovce, dostáva i obyčejný tvaroh.Děkuji.
Nevím, jaké máte na mysli maso v plechovce, ale místo toho mu můžete dávat tak 3x týdně maso jako kompletní krmnou dávku viz tady https://www.masoksezrani.cz/m/katalog/63_barf-mrazene-smesi a když budete dávat tvaroh, tak k němu dejte tak 2 kuřecí křídla. A taky mu kupte hydrolizovaný kolagen http://www.namaximum.cz/kategorie/kloubni-vyziva/collagen-hydrolyzovany-hovezi-kolagen/ a přidávejte každý den lžičku do krmení.
argoušek

XXX.XXX.110.215
Děkuji moc, budu obědnávat.

argoušek
napsal(a):
Za málo Hodně štěstí

argoušek
napsal(a):
A nezapomeňte, že ty masové komplety musí obsahovat vše včetně kostí.
argoušek

XXX.XXX.110.215
A jaký masový komplet od toho Barfu by jste mi doporučila, pokud má Argo teprve dva a pul měsíce.Díky.

argoušek
napsal(a):
A jaký masový komplet od toho Barfu by jste mi doporučila, pokud má Argo teprve dva a pul měsíce.Díky.
Začněte drůbeží, tzn kuřecím, krůtím, kachním, jestli bude v nabídce, potom můžete hovězí, vepřové, králíka, ryby a až to takhle protočíte, tak to střídejte. Jde hlavně o to, aby byla zachovàna pestrost v řádu jednoho měsíce, takže když celé 3 dni dáte kuřecí komplet, tak se nic nestane Další týden může mít třeba už jiné druhy masa.
argoušek

XXX.XXX.110.215

argoušek
napsal(a):
napsal(a):
Začněte drůbeží, tzn kuřecím, krůtím, kachním, jestli bude v nabídce, potom můžete hovězí, vepřové, králíka, ryby a až to takhle protočíte, tak to střídejte. Jde hlavně o to, aby byla zachovàna pestrost v řádu jednoho měsíce, takže když celé 3 dni dáte kuřecí komplet, tak se nic nestane Další týden může mít třeba už jiné druhy masa.
Drůbeží takhle mladému štěněti určitě NE! Anebo ano, ale uvařit.
U tříměsíčního prcka dávejte klidně toho králíka, hovězí, hovězí s droby, skopové, vepřové, ryby... Ale drůbež až tak po půl roce. salmonely se dost blbě zbavuje!
Samozřejmě ale musíte postupně a pozvolna! pokud je pes odjakživa na granulích, bude pro něj syrové maso docela „pecka“. Ze začátku klidně přidejte jen trochu do granulí a postupně zvyšujte dávku, ať si nezaděláte na trávicí problémy.

Dasvo
napsal(a):
Drůbeží takhle mladému štěněti určitě NE! Anebo ano, ale uvařit.
U tříměsíčního prcka dávejte klidně toho králíka, hovězí, hovězí s droby, skopové, vepřové, ryby... Ale drůbež až tak po půl roce. salmonely se dost blbě zbavuje!
Samozřejmě ale musíte postupně a pozvolna! pokud je pes odjakživa na granulích, bude pro něj syrové maso docela „pecka“. Ze začátku klidně přidejte jen trochu do granulí a postupně zvyšujte dávku, ať si nezaděláte na trávicí problémy.
Ale vůbec ne, prosím Vás, strašáka se salmonelou vyprávějte někomu jinému, vždyť to jsou kuřata z velkochovů
Postupně ani pozvolna nemusí, jelikož masem bude krmit několikrát v týdnu a žádná pecka to pro něj nebude, naopak v takhle nízkém věku je štěně ještě "nezkažené" granulovou stravou, takže syrové v pohodě přijme. A už vůbec nemíchat s granulemi.
argoušek

XXX.XXX.110.215
napsal(a):
Ale vůbec ne, prosím Vás, strašáka se salmonelou vyprávějte někomu jinému, vždyť to jsou kuřata z velkochovů
Postupně ani pozvolna nemusí, jelikož masem bude krmit několikrát v týdnu a žádná pecka to pro něj nebude, naopak v takhle nízkém věku je štěně ještě "nezkažené" granulovou stravou, takže syrové v pohodě přijme. A už vůbec nemíchat s granulemi.
napsal(a):
Já jsem to zažil dvakrát! salmonelózu u štěňat jsme léčili několik týdnů. Veterinářka řekla, že salmonela se ve větším či menším množství vyskytuje ve všem drůbežím mase na trhu (a pouhé přemražení ji dostatečně nelikviduje). Zachyceno a vyloučeno z prodeje je pouze to, kde je množství zachycených bakterií vyšší než určitá referenční hodnota. Takže Vy tu prosím netvrďte, že drůbež je v pohodě a absolutně neriziková! Ostatně, pročpak se asi nedělá tatarák z kuřete?
Je to samozřejmě věc každého chovatele, ale já prostě štěňatům do půl roku syrovou drůbež nedávám. Vy tvrdíte jedno, já mám zkušenost jinou, poněkud tvrdší. zadavatel si sám musí vybrat.
Naopak s mícháním s granulemi mám ty nejlepší zkušenosti a nevidím jediný důvod, proč to nedělat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Dasvo
napsal(a):
Já jsem to zažil dvakrát! salmonelózu u štěňat jsme léčili několik týdnů. Veterinářka řekla, že salmonela se ve větším či menším množství vyskytuje ve všem drůbežím mase na trhu (a pouhé přemražení ji dostatečně nelikviduje). Zachyceno a vyloučeno z prodeje je pouze to, kde je množství zachycených bakterií vyšší než určitá referenční hodnota. Takže Vy tu prosím netvrďte, že drůbež je v pohodě a absolutně neriziková! Ostatně, pročpak se asi nedělá tatarák z kuřete?
Je to samozřejmě věc každého chovatele, ale já prostě štěňatům do půl roku syrovou drůbež nedávám. Vy tvrdíte jedno, já mám zkušenost jinou, poněkud tvrdší. zadavatel si sám musí vybrat.
Naopak s mícháním s granulemi mám ty nejlepší zkušenosti a nevidím jediný důvod, proč to nedělat.
Obecně je pes druh méně vnímavý k nákaze salmonelou - už jenom z pohledu funkce psovitých šelem v přírodě (zdravotní policie, i mrchožrout), a i když krmím syrové drůbeží všem včetně malých štěňat, tak jsem se nikdy se salmonelou u psa nesetkala. Ale je fakt, že dnešní psi mají tak mizernou imunitu, že už chytnou kde co...
Oxy

XXX.XXX.28.100
Tak to je nádherný pejsek!Co mu bylo, že umřel tak brzy?

lukina321
napsal(a):
Mám NO je to fenka a je jí 5 měsíců.
Uši jí obě krásně stály, ale pak ji jedno najednou spadlo a už ho nepostavila.
Myslíte si, že by ho ještě mohla postavit?
Díky za názor.
V 5ti měsících lze ucho ještě zachrànit. Stravou, kdyžtak mi napište zprávu a já Vám popíši, čím a jak krmit.
Ciro

XXX.XXX.168.15
Dobry den chtel bych se poradit se stejnym problemem cirovi jsou 4 mesice usi mu porad nestoji asi pred mesicem mu staly asi tyden pekne,davame mu kvalitni granule,vitaminy,obcas syrove maso,predni horni i dolni zoubky uz sou asi druhy spicaky jeste ne je cistokrevnej mel bych to nejak resit nebo myslyte ze mam jeste pockat dekuji za odpoved

Ciro
napsal(a):
Dobry den chtel bych se poradit se stejnym problemem cirovi jsou 4 mesice usi mu porad nestoji asi pred mesicem mu staly asi tyden pekne,davame mu kvalitni granule,vitaminy,obcas syrove maso,predni horni i dolni zoubky uz sou asi druhy spicaky jeste ne je cistokrevnej mel bych to nejak resit nebo myslyte ze mam jeste pockat dekuji za odpoved
Pokud chcete, napište mi do zpráv.