Boji se celkem približit a pohladit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2016 22:49
nemecky ovčiak

XXX.XXX.71.6

Zdravim mam stene nemeckeho ovčaka ma už 3 mesice a ja ho mam doma už 1mesiac a 2 tyždne a boji sa celkom prist kumne ked ho volam a ani pohladit se neda pohladim ho iba tak ked nema kde utiect vypada to tak že sa ma boji ale ja som mu nič neurobil už som skušal aj s granulami aby prišiel celkom ku mne ale nezabera to poradte mi čo mam robit aby to zabralo trapi ma to velmy za rady vopred dakujem.

25.1.2016 04:21
scylla

XXX.XXX.150.32

To je na to, aby vás někdo spolu viděl. Zřejmě někde děláte obrovskou chybu, ale to vám na dálku nikdo neřekne. Pro začátek je dobré, abyste dodržoval pár zásad:
- nenaklánět se nad štěně
- neutěšovat, nešišlat, nepužívat zákazové povely, netrestat, nekřičet,
- chovat se přirozeně.
- když chcete, aby k vám štěně přišlo, sedněte si na zem, snižte se, sedněte na bobek třeba
- nedívejte se mu upřeně na hlavu
- nestůjte k němu čelem, spíš se otočte lehce ramenem,
- nehoňte štěně, nenahánějte ho do roku
- povídejte mu, hodně mluvte, aby si zvykl na váš hlas.
- nenechte si radit hladovění štěněte a lákání na jídlo k vám
- nenechte si radit tvrdé postupy odůvodněné - ono si zvykne.
Najděte někoho, kdo umí vychovávat psy, ne cvičit, ale vychovávat. Například Kaču Hambálkovou ze Šaštína nebo Elišku Stellerovou z BB.

25.1.2016 06:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

nemecky ovčiak napsal(a):
Zdravim mam stene nemeckeho ovčaka ma už 3 mesice a ja ho mam doma už 1mesiac a 2 tyždne a boji sa celkom prist kumne ked ho volam a ani pohladit se neda pohladim ho iba tak ked nema kde utiect vypada to tak že sa ma boji ale ja som mu nič neurobil už som skušal aj s granulami aby prišiel celkom ku mne ale nezabera to poradte mi čo mam robit aby to zabralo trapi ma to velmy za rady vopred dakujem.

Špatná vizitka pro Vás !
Kdo Vám ho dal, tak brzo ?
Mělo být u feny a vyzrát u mámy, když se mu neumíte věnovat !
Chudák pes.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2016 08:01

Každopádně je to divné a není to tím že bylo vzaté brzo od feny.Všechna štěnata mají vrozeno následovat matku, když nemají matku převedou si to na člověka. Máte ho doma už měsíc, kdyby se vás bálo tři, čtyři dny, ale měsíc je strašně dlouhá doba. Tipnu si, nemáte ho přímo doma že jo ? je zavřený někde v kotelně, kotci, boudě, chodbě apod.V první řadě ho vezměte k sobě, at na vás pořád vidí, at vás může pozorovat, at pozná že k němu patříte.Až zvítězí jeho zvědavost, a začne vás pozorovat, oslovujte ho jménem, sedněte si na zem, hladte, dávejte pamlsky, pomalu si s ním hrajte.Nehonte ho, netlačte ho nikam do rohu, nechte ho at přijde sám, klidně si na zem lehněte, lákejte ho na něco co ho zajímá. Tohle chování je u štěněte opravdu divné, oni i když se zpočátku bojí tak hodně rychle zapomenou.

25.1.2016 08:27
wejka

XXX.XXX.41.123

Dobry den, pred dvouma mesici jsme si domu privezli Charlieho 3-4 mes štene z utulku..pani v utulku nas predem varovala, ze se boji a ze to neni takove to normalni hrave štene..bal se hl.lidi, venku mu zvuky ani okoli nevadilo, hl lidi a predevsim chlapi.no pravda byla jeste horsi, ale sli jsme do toho.. Kdyz jsme si ho privezli domu k nasi fence 16mes., hrozne rychle dychal, klepal se i kdyz jsme si ho nevsimali, hodne pil, tedy potreboval i hodne chodit ven...no dostat ho na voditko bylo umeni, nesel ani na pamlsek nastesti chodil za fenkou a mohl brzy byt i venku na volno..postupem casu uz zacal spavat s nami v posteli, vzal si z ruky pamlsek, aby sel ven nemuseli jsme ho honit po byte, prijde da mi hlavu do klina, kdyz prijdem z prace vita jak blazen az si učurne, venku si chce hrat a taha me za kalhoty..chce to jen cas, je to tezke, kdyz vas pes pred vami uhyba, ale jak tu bylo napsano..zadne stene to nedela jen tak..hladte ho kdyz uvidite ze chce a hladte po zadech, u toho na nej mluvte, hladte ho s laskou a něhou..lehnete si na zem a my jsme treba meli hracku v puse a jakoby mu to nabizeli, takhle snad kazdy vecer...nekricte na nej..vse s citem...u nas po mesici bojacny Charlie se zmenil v krasneho sebevedomeho psa, ktery zapomel co bylo drzim palce...az uvidite ty pokroky, budete nadsen!

25.1.2016 08:31
aj

XXX.XXX.50.88

Nekrmte Trolla.

25.1.2016 08:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Zadavatel vše ničí.
Tu nejvhodnější dobu, kdy je štěně důvěřivé
a hravé propásl. A v tu dobu bylo už u vás.
Co to provádíte, že se Vás bojí ?
Řvete ? (třeba na dvoře)
Kdo se tím miminem zabývá, hraje, jak ?
Čím krmíte ? (značka)
Že to dáváte místo pamlsku...

25.1.2016 08:47
wejka

XXX.XXX.41.123

rapotacka11 napsal(a):
Zadavatel vše ničí.
Tu nejvhodnější dobu, kdy je štěně důvěřivé
a hravé propásl. A v tu dobu bylo už u vás.
Co to provádíte, že se Vás bojí ?
Řvete ? (třeba na dvoře)
Kdo se tím miminem zabývá, hraje, jak ?
Čím krmíte ? (značka)
Že to dáváte místo pamlsku...

A nemuze byt i chyba na strane 'chovatelu'? Ze takove štene uz predali..ze by treba štendo nebylo z nejidealnejsich podminek...

Neregistrovaný uživatel

25.1.2016 08:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

rapotacka11 napsal(a):
Špatná vizitka pro Vás !
Kdo Vám ho dal, tak brzo ?
Chudák pes.

A štěňata se neprodávaj v 8 týdnech?

25.1.2016 08:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Asi to je fuk,
ten chovatel a teď majitel.
Ch. to dal na 6 týdnech a maj. ač netuší, co s tím, si to vzal.
Nepíše, co s tím dělá.
Třeba to má někde v maštali, občas tomu nasype...
Myslí, že je to stejný, jako pipky, králík...
Kdyby tam byla nějaká rodina, víc lidí, děti...
Není možný, aby se malé štěně bálo normálního majitele.
Za 6 neděl bych ochočila vlče, lišče.

25.1.2016 08:56

Nemusíte nic udělat jemu, stačí když vidí, jak např. řvete na jiného psa ( manželku, dítě, kamaráda - co já vím, v jakém prostředí žijete ). Stačí když vidí, jak přijdete domů, řvete jen tak do světa a třískáte vším, co vám přijde pod ruku...A je úplně jedno, že pak ke štěněti jdete jak mílius a ťu, ťu. A pak ho zaženete někde do kouta a "já tě pohladím ty neřáde, ať chceš, nebo ne ".
Něco ( možná všechno ) děláte úplně špatně.

25.1.2016 08:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A štěňata se neprodávaj v 8 týdnech?

Rozumíte CELÉ větě ?
I té druhé části ?

25.1.2016 09:01

To je to štěně "typu Rex?", co se tady řešily prošlapy. Tak jestli skutečně existuje, tak bůh ví, odkud může být, a problémy si může nést už od "chovatele.

25.1.2016 09:18

Buhví jak se k němu chová nový majitel. Podle toho co a jak píše na ifaunu, to žádná hitparáda nebude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík