Práce v chovatelských potřebách - Břeclav

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2016 18:00
kesoa

XXX.XXX.85.111

Dobrý den, přijmeme nového kolegu či kolegyni do prodejny chovatelských potřeb Super Zoo Břeclav.

http://www.superzoo.cz/clanky/nabidka-volneho-pracovni-mista-super-zoo-breclav-prodavac-ka/.

25.1.2016 22:02
ainu

XXX.XXX.200.132

Dobrý den, děkuji za informaci, předám ji mamce, ale předpokádám, že žena ve věku 53 let ve vašem výběrovém řízení nebude mít šanci...

nejakapani

25.1.2016 22:18
nejakapani

XXX.XXX.164.108

Odpovídající platové ohodnocení. nepředpokládám, že sem napíšete mzdu ale zdá se vám odpovídající?

26.1.2016 18:02
kesoa

XXX.XXX.85.111

Proč by neměla mít žena v 53 letech šanci? Může si zaslat životopis. Pracují u nás tři 50-tníci. Plat je řekla bych odpovídající.

27.1.2016 10:00
bilusik

XXX.XXX.168.4

kesoa napsal(a):
Proč by neměla mít žena v 53 letech šanci? Může si zaslat životopis. Pracují u nás tři 50-tníci. Plat je řekla bych odpovídající.

Upřesněte, co to je odpovídající ptat ? Kolik hrubého a za kolik hodin měsíčně ?

27.1.2016 10:22
ainu

XXX.XXX.10.20

kesoa napsal(a):

Děkuji za informaci. Budu motivovat mamku, ať CV pošle. Přeji pěkný den.

27.1.2016 10:57
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Občas tam zajedu... jedna z mála prodejen typu "Zverimex", kde člověk opravdu může očekávat fundovanou radu. Obzvláště u akvárií a terárií. Mít to o trošku blíž, asi se hlásím..

27.1.2016 15:39
manako

XXX.XXX.226.36

kesoa napsal(a):

Tak kolik že je to toho hrubého měsíčně a za v průměru kolik odpracovaných hodn ? Stále žádná odpověď. Rádi bychom posoudili, jestli je odměna za odpracované hodiny relevantní. Protože ono je něco jiného brát třeba 15 tisíc hrubého za normální hodiny kolem 168 hodin měsíčně nebo brát tu samou částku třerba za 200 nebo 210 hodin měsíčně.

27.1.2016 16:18
aj

XXX.XXX.50.88

Já tedy nevím, proč by měl zadavatel tady uvádět výši mzdy. Kesoa sem slušně napsala nabídku práce a nevidím důvod se do ní takhle navážet. Tomu kdo má zájem o práci, platové podmínky jistě sdělí.

27.1.2016 18:49
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Opravdu nechápu, proč by měl zadavatel tohoto inzerátu /o nic jiného se nejedná/, na sklo vyvěšovat bližší podmínky. Je to věcí dohody mezi zadavatelem a uchazečem o práci. Já osobně beru třicet... a jsem z práce, která mě po třiceti letech už vyčerpává, totálně znechucený. Cítím, a zažívám, pocit naprostého vyhoření. Moje dcery dostudovaly, jako samoživitel jsem i s tím měl docela problém. A teď mám pocit, že se potřebuju nějak seberealizovat, a dělat konečně to, co mě baví. Takže mít to o pár kilometrů blíž, aby bylo jednodušší dojíždění, kvůli venčení mých tří psíšer, říkám na rovinu - za 13 čistého to beru, a víkendy mi nevadí! Ten zverák znám, a občas tam zajedu. Umím tam strávit dvě hodiny, a pokecat... se snahou, že nezdržuju zaměstnance od práce. Ale fakt to jsou lidi, kteří o zvířatech ví moc, a jejich rady jsou výstižné, fundované, a já si jich vážím!

27.1.2016 19:02
Xeska

XXX.XXX.168.56

bilusik napsal(a):
Upřesněte, co to je odpovídající ptat ? Kolik hrubého a za kolik hodin měsíčně ?

V super zoo se delaji 12 tky kratky dlouhy tyden, zalezi na oteviraci dobe, nekde je to min..Cisteho plat cca 10500 před dvema lety. Teda pokud v době kdy byl človek na obede neprisel mystery shopper a nebyl osloven. To se pak strhávalo osobko. Nebo treba za to, že byl prodavač vyvezt odpad a nebyl na prodejne atd.

27.1.2016 19:05
joanne.s

XXX.XXX.41.142

Plat se zpravidla nepíše ani v inzerátu. Takže beru, že není třeba uvádět jej zde, v anonymní diskuzi.

27.1.2016 20:53
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Rejpalové nemaj do čeho rejpat.

27.1.2016 21:33
bilusik

XXX.XXX.168.4

Asi se stydí uvést hodiny a mzdu co za to nabízí, což také o něčem svědčí a lecos to napoví...

27.1.2016 21:36
bilusik

XXX.XXX.168.4

Xeska napsal(a):
V super zoo se delaji 12 tky kratky dlouhy tyden, zalezi na oteviraci dobe, nekde je to min..Cisteho plat cca 10500 před dvema lety. Teda pokud v době kdy byl človek na obede neprisel mystery shopper a nebyl osloven. To se pak strhávalo osobko. Nebo treba za to, že byl prodavač vyvezt odpad a nebyl na prodejne atd.

Tak když počítám, tak ty směny vychází kolem 180 až 190 hodin za měsíc včetně sobot a nedělí a to opravdu 10500 nebo 11000, - Kč čistého to není opravdu nic moc placené.

28.1.2016 07:56
Arni

XXX.XXX.33.11

bilusik napsal(a):
Tak když počítám, tak ty směny vychází kolem 180 až 190 hodin za měsíc včetně sobot a nedělí a to opravdu 10500 nebo 11000, - Kč čistého to není opravdu nic moc placené.

Plat prodavaček jižní Morava, zlínsko je 65-80 Kč max. Kolik jste čekala že to bude?

28.1.2016 08:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Podle mého názoru to je častý plat u prodavačky v obchůdku.

28.1.2016 08:14
Arni

XXX.XXX.33.11

joanne.s napsal(a):
Podle mého názoru to je častý plat u prodavačky v obchůdku.

Kamarád má zverimex, tak vím kolik asi plati. Manželka prodává v OC kde je zoo market a dalších x prodejen, holky si řeknou mezi sebou kolik berou.

28.1.2016 09:09
bilusik

XXX.XXX.168.4

Arni napsal(a):
Plat prodavaček jižní Morava, zlínsko je 65-80 Kč max. Kolik jste čekala že to bude?

Právě že jsem jsem čekal, že to bude hodně hodin v dlouhých 12 ti hodinových směnách včetně svátků sobot a nedělí a almužna za to. Proto to sem raděj ani nepíší, kolik nabízí... Kdyby to bylo solidně placené a za normální hodiny, tak nemusí hledat a inzerovat i tady na ifauně. Dobrá a solidně placená práce se bohužel v drtivé většině nenajde přes inzeráty ani přes pracák, ta se hledá přes dobré známé.

28.1.2016 09:25
aj

XXX.XXX.50.88

Já naopak oceňuji, že hledají přes Faunu. Alespoň jim záleží, aby zaměstnanec měl k práci vztah.

28.1.2016 09:36
Arni

XXX.XXX.33.11

bilusik napsal(a):
Právě že jsem jsem čekal, že to bude hodně hodin v dlouhých 12 ti hodinových směnách včetně svátků sobot a nedělí a almužna za to. Proto to sem raděj ani nepíší, kolik nabízí... Kdyby to bylo solidně placené a za normální hodiny, tak nemusí hledat a inzerovat i tady na ifauně. Dobrá a solidně placená práce se bohužel v drtivé většině nenajde přes inzeráty ani přes pracák, ta se hledá přes dobré známé.

Bohužel, i taková místa jdou dnes přes známé. Znám lidi co by to brali.

28.1.2016 09:49
Arni

XXX.XXX.33.11

aj napsal(a):
Já naopak oceňuji, že hledají přes Faunu. Alespoň jim záleží, aby zaměstnanec měl k práci vztah.

Přesně, prodavač orientovaný v problematice dělá obchod dobrým.

28.1.2016 09:54
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Arni napsal(a):
Přesně, prodavač orientovaný v problematice dělá obchod dobrým.

Jo dobry prodavač děla dobrej obchod... jenže on ten prodavač musi taky z někdy a z něčeho žít...aby mohl být dobrej.pokud je v práci 200 hodin za nějakých 10 tisic čistého tak to moc kvalitní žití asi nebude

28.1.2016 09:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Kde občas nakoupím, pracují mladé holky a DOST se to tam střídá...

28.1.2016 10:00
Arni

XXX.XXX.33.11

ivulka2 napsal(a):
Jo dobry prodavač děla dobrej obchod... jenže on ten prodavač musi taky z někdy a z něčeho žít...aby mohl být dobrej.pokud je v práci 200 hodin za nějakých 10 tisic čistého tak to moc kvalitní žití asi nebude

Copak píšu že je to dobrý plat? Taková je realita, bohužel.

28.1.2016 10:11
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Konkrétně v tomto obchodě dělá maník - dlouhé neupravené vlasy přes ramena, neholená tvář, firemní tričko, děravé rifle, deset roků staré tenisky. Potkat ho večer v parku, prchám! Ale jak se ho zeptáte na cokoli, co se týká zvířat, je to chodící encyklopedie... a pozor - ne vyčtené znalosti z klížek, ale zkušenosti, opravdu pozorovatel přírody. Žije pro zvířata! A dává tomu obchodu opravduz hodně. Očividně i zoho malého platu dokáže vyžít! A je tam šťastný.
A jinak - za 12 dělají ženské v nepřetržitém provozu, u pásu, ve firmě, kde dělám - i noční dvanáctky, a podobně. Není čas ani na záchod zajít. Proti tomu je práce prodavačky v ZOO obchůdku procházka růžovým sadem.

28.1.2016 10:38
sufle

XXX.XXX.49.81

bilusik napsal(a):
Asi se stydí uvést hodiny a mzdu co za to nabízí, což také o něčem svědčí a lecos to napoví...

Však se můžete informovat přímo tam.

28.1.2016 10:50
imattree

XXX.XXX.109.4

bilusik napsal(a):

Váš zájem jen o mzdové podmínky svědčí zase o něčem jiném...

28.1.2016 13:26
bilusik

XXX.XXX.168.4

aj napsal(a):

Já bych spíš třeba oceňoval, kdyby zaměstnance dostatečně platili, pak by měli k práci také vztah. Spokojený dobře placený prodavač odvádí svojí práci možná lépe než nespokojený špatně placený. Asi nemohou nkoho sehnat, proto hledají i přes různé inzerce a diskuzní fóra. Podle toho, na co se tu lidi bez vědomostí a znalostí na základní věci ptají, tak prodavač nemusí mít potřebné znalosti pro tuto práci ani když navštěvuje občas ifaunu a stejně se bude učit za pochodu při prodeji. Takže to, že hledají i tady nemusí být záruka vůbec ničeho, třeba jen toho, že mizerně platí a nemohou nikoho sehnat.

28.1.2016 13:30
bilusik

XXX.XXX.168.4

imattree napsal(a):
Váš zájem jen o mzdové podmínky svědčí zase o něčem jiném...

A o čem ? Já se o tuto práci nezajímám, jen když někdo inzeruje štěňata, tak místní chytráci by podle již několika proběhlých diskuzí chtěli mít cenu u každého inzerátu, aby tam nemuseli volat a zjišťovat. Tak proč by ten kdo nabízí práci také neměl napsat cenu - tedy plat a za kolik hodin ten plat je - nebo je to tak málo, že se to stydí veřejně napsat ?

28.1.2016 13:33
sorana

XXX.XXX.30.93

ivulka2 napsal(a):

Přesně. Za malý plat budou těžko hledat dobrého prodavače. Většinou to mají lidé taková zaměstnání jako přestupní stanici, sice to vemou na chvíli, ale hledají něco jiného. A když najdou tak utečou za lepším, proto bych v zoo buticích asi spokojené a fundované prodavače nečekala, a proto každou chvíli hledají někoho nového.

28.1.2016 13:52
aj

XXX.XXX.50.88

bilusik napsal(a):
Já bych spíš třeba oceňoval, kdyby zaměstnance dostatečně platili, pak by měli k práci také vztah. Spokojený dobře placený prodavač odvádí svojí práci možná lépe než nespokojený špatně placený. Asi nemohou nkoho sehnat, proto hledají i přes různé inzerce a diskuzní fóra. Podle toho, na co se tu lidi bez vědomostí a znalostí na základní věci ptají, tak prodavač nemusí mít potřebné znalosti pro tuto práci ani když navštěvuje občas ifaunu a stejně se bude učit za pochodu při prodeji. Takže to, že hledají i tady nemusí být záruka vůbec ničeho, třeba jen toho, že mizerně platí a nemohou nikoho sehnat.

Já vůbec netuším, za jakých platových podmínek tohle místo nabízejí. To, že někdo napíše v anonymní diskuzi kolik bere prodavačka v tomhle zoomarketu může, ale taky nemusí být pravda. Pro zaměstnavatele by bylo úplně nejlevnější vzít někoho z pracáku. To, že tak neučinili svědčí spíš o tom, že chtějí někoho se vztahem ke zvířatům.

Já jen nevidím důvod hned se do zadavatelky navážet. Není její povinností zveřejňovat platové podmínky. Nikdo nikoho nenutí nastoupit a pracovat tam. To, že kolik je mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Mně by se taky nelíbilo, kdyby můj zaměstnavatel roztruboval do světa, kolik beru.

HabiAnn

28.1.2016 14:14
HabiAnn

XXX.XXX.115.30

A v kolika inzerátech nabízejících práci na tomu určených webovkách tyto platové podmínky najdete? Minimálně.

28.1.2016 14:32
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pro zaměstnavatele by bylo úplně nejlevnější vzít někoho z pracáku. To, že tak neučinili svědčí spíš o tom, že chtějí někoho se vztahem ke zvířatům.

Nejlevnější by bylo látat to brigádníkama.

28.1.2016 14:32
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Konkrétní plat se u inzerátu nepíše skoro nikde. Dokonce jsou firmy, kde je oficiálně zakázáno, aby se zaměstnanci o výši svého platu s někým bavili.

Mončiči

28.1.2016 15:15
Mončiči

XXX.XXX.34.1

Pracovala jsem v jednom nejmenovaném zverimexu takový ty v obchodních centrech.
A nikdy více.
Pořád 12ctky, víkendy, svátky a plat opravdu přežití z měsíce na měsíc někdy je to lepší někdy horší, ale málokdy se dostanete na 12500+ čistého.

Zaměstananci se nám tu střídali neustále jelikož, každý je nadšen že bude pracovat se zvířatky apod. ale o tom to není vůbec... v první řadě nacpat zákazníkovi to co je v lize na danný měsíc.. samozřejmě nesmí chybět doplnkový prodej apod.

Samá buzerace od nadřízených, zákazníci kteří neumí ani pozdravit nebo si okřiknout jejich rozmazlený děti...

Je to můj pohled na věc, někdo kdo tam pracuje je spokojený, ale na rovinu 80% jde jinam.

Přeji jen hodně štěstí a pevné nervy. :).

nejakapaniconemaregi

28.1.2016 15:28
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.164.108

Hlavně to není jako prodávat oblečení. Je to specializovana prodejna a vy musíte zboží znát a umet poradit. Navíc si vás lidé pletou s veterinou nebo dokonce utulkem... Lidé jsou hloupí a vy tam máte poslední šanci a tedy povinnost jim poradit s chovem. Bohužel nemuzete rozhodovat komu co prodate, takže někdy jsen věděla, že jde zvíře na smrt a to nemyslím zkrmení... Mzdy neodpovídající povinnostem a zodpovednosti a taky to podle toho vypadá, kdyz jsme hledali kolegu do týmu, nekolik jich samo odeslo, protoze jim prislí, že je to moc práce jiné jsme sami museli vyhodit, jelikoz zanedbávali co se dalo. Proste vybíráte tak dlouho až najdete toho správného "blbce" kterému se zvířat zželí a vydrží.

28.1.2016 18:33
verlik

XXX.XXX.208.3

Pracuju v personalistice a opravdu nevypadá dobře, když se člověk téměř hned ve dveřích ptá na plat. A skutečně se platové ohodnocení v inzerátech nezmiňuje. Maximálně se naznačí při prvotním telefonním kontaktu. Bývá zvykem, že na konci pohovoru personalista zjišťuje představu klienta o platovém ohodnocení. Dokonce se ani nedoporučuje aby tuto otázku položil sám kandidát, ale spíše je lepší vyčkat, než se zeptá personalista. ;).

29.1.2016 08:42
Hodonak

XXX.XXX.126.173

verlik napsal(a):
Pracuju v personalistice a opravdu nevypadá dobře, když se člověk téměř hned ve dveřích ptá na plat. A skutečně se platové ohodnocení v inzerátech nezmiňuje. Maximálně se naznačí při prvotním telefonním kontaktu. Bývá zvykem, že na konci pohovoru personalista zjišťuje představu klienta o platovém ohodnocení. Dokonce se ani nedoporučuje aby tuto otázku položil sám kandidát, ale spíše je lepší vyčkat, než se zeptá personalista. ;).

Přesně...
zaměstnavatel
- hledám
zájemce
- mám zájem
zaměstnavatel
- co umíte
zájemce
- umím a jsem schopen
.
.
.
zaměstnavatel potom zváží, nakolik ještě bude muset investovat do dotvoření uchazeče ke svému obrazu, a podle toho navrhne plat. A pak je prostor k jednání, a někdy ke kompromisům.

Je fakt, že práce v obchodě se zvířaty je dost specifická, a nikdy není náležitě ohodnocená. Stejně jako třeba ošetřovatel v ZOO, a podobně.

29.1.2016 10:06
Xeska

XXX.XXX.168.56

V super zoo jsem pracovala dva roky. Plat opravdu tech 10 500, kolegyne co neměla směny nebrala ani těch deset čistého. Jsem za tu zkušenost tam moc ráda, člověk si potom váží slušné práce s lepším platem. Nejhorší byly ty víkedny když měla kolegyně volno a já jsem tam byla s brigádníkem, to se člověk za 12 hodin nedostal na jídlo. Jedlo se pod kasou, když zrovna nešli lidi, dojít si na wc neexistovalo. Kdo nezažil, neuvěří. Když přijeli na kontrolu jestli nám nechybí penize v kase, započetli do toho i platby kartou a dělali dusno že nám chybí 5000, - my uplně vydeptaní, koukali jsme na sebe, kdo z nás to ukradl, pak teda nám dovolili to spočítat, jasně že nic nechybělo, no děs. Mystery shopper taky kapitola sama pro sebe, mohl jsme se snažit jak jsem chtěli, ale když brigáník (stály zamestanec byl za kasou) neoslovil shoppera tak prachy se strhávaly nikoli brigándíkovi, ale zaměstnancovi. Takže jako startovací zkušenost s obchodem vřele doporučuju...

29.1.2016 18:44
verlik

XXX.XXX.208.105

Hodonak napsal(a):
Přesně...
zaměstnavatel
- hledám
zájemce
- mám zájem
zaměstnavatel
- co umíte
zájemce
- umím a jsem schopen
.
.
.
zaměstnavatel potom zváží, nakolik ještě bude muset investovat do dotvoření uchazeče ke svému obrazu, a podle toho navrhne plat. A pak je prostor k jednání, a někdy ke kompromisům.

Je fakt, že práce v obchodě se zvířaty je dost specifická, a nikdy není náležitě ohodnocená. Stejně jako třeba ošetřovatel v ZOO, a podobně.

Přesně :)
Celkově si myslím, že je spousta profesí, které nejsou náležitě oceněny..

Nechápu, že se těm zverimexům vyplatí nastavit takové podmínky, že tam nikdo dlouho nevydrží. Vždyť kdyby tam pracovali lidé dlouhodobě, sbírali zkušenosti a třeba si i vytvářeli vztah se stálými zákazníky, tak to pro podnik bude jen dobře. Teorie říká, že pro maloobchod je hlavním cílem získat stálé a loajální zákazníky...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2016 01:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechci obhajovat ty nízké platy, ale on si ten zverák na sebe musí vydělat. Na nájem prodejny, na platy zaměstnanců a odvody do ZP a SP za ně, na zisk majiteli... Ceny se zvyšovat moc nemohou, lidii by nekupovali, takže jedinou možností je šetřit na platech prodavačů.

30.1.2016 11:53
joanne.s

XXX.XXX.47.136

Souhlas. Plat je jistě malý, ale jde o práci fyzicky nenáročnou, tudíž lehkou, a bez nutnosti kvalifikace/vzdělání.

31.1.2016 13:37
kesoa

XXX.XXX.44.176

Opravdu jde jen o nabídku práce. Kdo nemá zájem ať to neřeší, kdo zájem má ať si pošle životopis a můžem se poté domluvit na osobním pohovoru. Kolektiv je přátelský a vstřícný. Je tu příjemné prostředí a milí zákazníci. Kdo u nás nebyl nemůže soudit. Není zverimex jako zverimex.

31.1.2016 21:08
Xeska

XXX.XXX.168.56

Jistě, jde jen o nabídku práce, ale za jakých podmínek. Proč jste nereagoval na praktiky mystery shopperů? Milý kolektiv je možné, sama jsem to zažila. Proč nereagujete, třeba.. ted už bereme víc.. atd..? Není nutné psat kolik, ale tohle byla skoro minimální mzda.

31.1.2016 22:36
krysak

XXX.XXX.118.52

Mystery shopper.. Ani jsem nevěděla, že něco takového existuje.. Nevím jak ostatní, ale mám radši, když se můžu v krámě rozhlídnout a když něco potřebuju, tak se zeptám. Krámu, kde mě prodavači oslovují, se radši vyhnu. Nemáte to lehký teda smajlík

1.2.2016 09:19
Xeska

XXX.XXX.168.56

Nejlepší bylo že se běžne stavalo že mysterak uvedl jmena prodavaču, jaka jsme v kolektivu ani nemeli. Přesto se mu věřilo a vesele se strhávalo. Nebo si spletl bublinky v akvarkach a označil je za překrmeno, napsal, v akvarkách všude plavalo krmení ( o vikendu jsme ryby proste nekrmili) a šup, zas prachy dolu.

1.2.2016 16:12
KiraDingova

XXX.XXX.164.108

joanne.s napsal(a):
Souhlas. Plat je jistě malý, ale jde o práci fyzicky nenáročnou, tudíž lehkou, a bez nutnosti kvalifikace/vzdělání.

Ty 15 a 20 kilové pytle granulí a písku totiž přiletí a vyskládají se samy.

1.2.2016 19:37
danarny

XXX.XXX.42.129

Také pracuji v Superzoo, není to špatná práce, jsem tu už 5 let. Práce se zvířaty je skvělá, s lidmi trochu horší. Plat ucházející, když plníme plán a dosáhneme na motivační program tak si nemůžu stěžovat. Mystery shoping už asi dva roky nechodí, naštěstí, protože fakt říkali blbiny.
No v každé práci bude něco, co konkrétnímu člověku nebude vyhovovat a co mu vyhovovat bude.

1.2.2016 22:01
Xeska

XXX.XXX.168.56

Tak to vám přeju, že mystery zrušili, dost mě štvalo, že jsem se fakt snažila, tu praci jsem měla ráda a pak mě strhli prachy na základe vymyšlenych informací.Dost jsem tenkrát bojovala, psali jsme na ústředí, ale otrávilo mě to a šla jsem pryč. Mě třeba bavila ta práce s lidma.. Jako.. dcera by ráda želvičku.. Ano..až se bude slečna vdávat, veme si jí sebou? Cože? No želvy žijí několik desitek let. Líbilo se mi, že za mnou pak chodili stálí zákazníci, meli jsme to s kolegou, rozděleny, já byla přes želvy ptáky a psy, on přes rybičky a kočky. Maly hlodavce a tera oba.. Ale pak me nebavilo furt ty vikendy..

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík