Fena - průjem po porodu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2016 23:46
conaf

XXX.XXX.25.154

Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost?
4,5 letá fenka,3 dny po porodu, štěňata má poprvé. Ta jsou všechny v naprostém pořádku, mléka má fenka dost, krásně přibírají.
Fenka je také celkově ok, veselá, má velkou chuť k jídlu,...
Ale stále má hrozný průjem. Opravdu hrozný, tekutý, silně zapáchající...
První 2 dny jsem jí dávala normálně granule na které je zvyklá (nyní Acana puppy) s pastou probican, která vždy na průjem pomohla - bez úspěchu. Dnes jsem dala dietu - rýže s trochou vařeného kuřecího masa, také žádný výsledek.
Zkušenosti, rady?

30.1.2016 00:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Živočišné uhlí ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2016 00:38

conaf napsal(a):
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost?
4,5 letá fenka,3 dny po porodu, štěňata má poprvé. Ta jsou všechny v naprostém pořádku, mléka má fenka dost, krásně přibírají.
Fenka je také celkově ok, veselá, má velkou chuť k jídlu,...
Ale stále má hrozný průjem. Opravdu hrozný, tekutý, silně zapáchající...
První 2 dny jsem jí dávala normálně granule na které je zvyklá (nyní Acana puppy) s pastou probican, která vždy na průjem pomohla - bez úspěchu. Dnes jsem dala dietu - rýže s trochou vařeného kuřecího masa, také žádný výsledek.
Zkušenosti, rady?

Kolik měla štěňat a kolik sežrala po porodu placent? Řidší stolice u fen po porodu má svůj význam, aby fena nemusela po porodu ještě tlačit tuhý bobek. Jestli měla třeba 8 štěňat a od všech sežrala placentu, super pro její laktaci, ale bude se posírat ještě pár dní. Plus nezapomínejte, že fena čistí štěňata a požírá jejich tělesné tentonoc. Kapalné i zahuštěné, ale tak to správné psí matky dělají.
Živočišné uhlí je rada naprosto mimo, ani diety radši nepodávat, Když už, klidně rýži zaměňte i za rozvařené brambory a k tomu uvařené libové maso, ne jen kuřecí, ale i hovězí, králičí, krůtí...

30.1.2016 00:51
conaf

XXX.XXX.25.154

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kolik měla štěňat a kolik sežrala po porodu placent? Řidší stolice u fen po porodu má svůj význam, aby fena nemusela po porodu ještě tlačit tuhý bobek. Jestli měla třeba 8 štěňat a od všech sežrala placentu, super pro její laktaci, ale bude se posírat ještě pár dní. Plus nezapomínejte, že fena čistí štěňata a požírá jejich tělesné tentonoc. Kapalné i zahuštěné, ale tak to správné psí matky dělají.
Živočišné uhlí je rada naprosto mimo, ani diety radši nepodávat, Když už, klidně rýži zaměňte i za rozvařené brambory a k tomu uvařené libové maso, ne jen kuřecí, ale i hovězí, králičí, krůtí...

5 štěňat, placenty sežrala 2... Takže myslíte že je to ok? První den to bylo takové že nestíhala dojít ven, takže jsem po ní asi 8x uklízela doma, teď už jí stačí normálně 3x denně, ale je to teda něco...

30.1.2016 02:10
ivulka2

XXX.XXX.155.174

conaf napsal(a):
5 štěňat, placenty sežrala 2... Takže myslíte že je to ok? První den to bylo takové že nestíhala dojít ven, takže jsem po ní asi 8x uklízela doma, teď už jí stačí normálně 3x denně, ale je to teda něco...

Pokud je fena čistej granulař tak i dvě placenty + spousta plodove vody a čištění mimin muže feně uděla v trávení docela pruser.
Tohle bych řešila s veterinářem protože prujem pro kojící fenu není ok, nasadila bych dietu, klidně i den hladovku a pak vařene kuřecí + rýže, přidat bud smektu nebo živočišné uhlí.a hlavně pití, jelikož kojicí fena ma docela vydej.

30.1.2016 06:28
anonymx

XXX.XXX.128.250

Klidek.pokud je to uz jen 3x denne. Krmte ji tim.na co je zvykla a trochu ji prilepsete jako kojici matce. Menit nic nezkousejte, ted by ji to jen vic prohnalo.

30.1.2016 09:31

conaf napsal(a):

Uvařte jí odvar z dubové kůry, na průjem ideální.

30.1.2016 09:36
lev

XXX.XXX.253.186

Takový průjem je pro kojící fenu docela masakr.A ještě smradlyvý ? Řešila bych to s vetem, pokud byla striktní granulář, může mít zánět střev jako vyšitý a k tomu kojí ? Pěkný záhul pro organismus. Taky mohla chytil virozu. Já bych upalovala na veterinu - ovšem s důrazem na to, že fena má štěňata - kojící feně nelze dát cokoliv.

30.1.2016 09:48
anonymx

XXX.XXX.128.250

Jestli je to uz 3x denne tak neblbnete a nepanikarte. Prohani ji i uklizeni po stenatech.

30.1.2016 11:47
lev

XXX.XXX.253.186

anonymx napsal(a):
Jestli je to uz 3x denne tak neblbnete a nepanikarte. Prohani ji i uklizeni po stenatech.

Normální stav to není, po placentách bývají kašovité výkaly a ne průjem, kdy fena nedoběhne, i když jen 3x denně !

30.1.2016 12:48
conaf

XXX.XXX.25.154

lev napsal(a):
Normální stav to není, po placentách bývají kašovité výkaly a ne průjem, kdy fena nedoběhne, i když jen 3x denně !

Nedoběhla první den. Teď už chodí normálně ven,2x až 3x denně, jen je to dost tekuté...

30.1.2016 12:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

conaf napsal(a):
Nedoběhla první den. Teď už chodí normálně ven,2x až 3x denně, jen je to dost tekuté...

Dala bych libové maso + rýži s mrkví (ta staví) a klidně trochu smecty. Můžete ji zkusit dát na svačinku trochu bílého jogurtu se živou kulturou, aby se trávení hodilo do normálu. Pokud by se to do zítra neupravilo, tak na veterinu.

A hlavně teď zavodňovat - vývar, klidně do pití trochu glukopuru, atd. Při průjmu je nejhorší dehydratace, což zvlášť u kojící feny může být dost fatální...

30.1.2016 12:56
lavacca

XXX.XXX.164.49

lev napsal(a):

Pokud byla fena do teď striktně na granulích a najednou zblajzla placenty + plodovou vodu a čistí štěňata, nedivím se jí. To by se potento každý... teď škoda mluvit, ale přesně pro tyhle případy má člověk krmit pestře už při březosti - granule, maso, atd. aby fena při sebemenším slupnutí něčeho jiného hnedka neměla problém.

30.1.2016 13:43
stovi

XXX.XXX.112.229

Já si myslím že je to normální že je imunita oslabená. Ale nejsem si jistá možná se poraď s veterinářem ten ti určitě rád pomůže.

30.1.2016 15:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

stovi napsal(a):
Já si myslím že je to normální že je imunita oslabená. Ale nejsem si jistá možná se poraď s veterinářem ten ti určitě rád pomůže.

Ano, je to dítě...

30.1.2016 16:24
conaf

XXX.XXX.25.154

Naše poradkyně chovu (+veterinářka) doporučila živočišné uhlí... Tak nevím... Normálně granule, nebo dietu, nebo smectu, nebo uhlí...

31.1.2016 00:38
conaf

XXX.XXX.25.154

Tak dnes večer při venčení - sice ještě ne úplně tuhý, ale už to vypadalo jako bobek. :) Zůstala jsem u rýže s vařeným kuřecím masem+mrkví. A trochu smecty.

Děkuji za rady! :) Snad už to bude jen lepší.

3.12.2021 19:31
jingless

XXX.XXX.121.7

Sice je to stará diskuze, ale nechci zakládat novou :) Mám fenku po porodu, taky 3 den a jde z ní kaše, nelítá teda nijak extra ven, je to tím, jak mimča čistí, už sem to zažila. Nicméně jsem tu měla už objednanou smectu, abych jí případně trošku ulevila a ted koukám, že je to smecta gas, něco nového a tam píšou, že kojící se mají poradit s lékařem. Asi nemá někdo zkušenost s touto smectou že ? Samozřejmě se zítra kdyžtak zeptám veterináře, dnes mě napadlo, že se zeptám tu, ten průjem není tak akutní, mimča baští, přibývají, psí mamka taky baští.

3.12.2021 20:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

jingless napsal(a):
Sice je to stará diskuze, ale nechci zakládat novou :) Mám fenku po porodu, taky 3 den a jde z ní kaše, nelítá teda nijak extra ven, je to tím, jak mimča čistí, už sem to zažila. Nicméně jsem tu měla už objednanou smectu, abych jí případně trošku ulevila a ted koukám, že je to smecta gas, něco nového a tam píšou, že kojící se mají poradit s lékařem. Asi nemá někdo zkušenost s touto smectou že ? Samozřejmě se zítra kdyžtak zeptám veterináře, dnes mě napadlo, že se zeptám tu, ten průjem není tak akutní, mimča baští, přibývají, psí mamka taky baští.

Opravdu? Četla jsem popis o kojících tam nic není...

3.12.2021 20:04
jingless

XXX.XXX.121.7

No fakt, zkusím to vyfotit, ale mám to teda brát jako normoš smectu ? Já myslela, že objednávám normální a ona je to nějaká nová.

https://www.benu.cz/smecta-gas-12-sacku-1607646169?gclid=Cj0KCQiAnaeNBhCUARIsABEee8VvABoPhb3A6f5bnOj6iLuQWAoFuDqDxFMF99a1wA47inowN-Pz6TAaAhmgEALw_wcB

Oni teda i píšou, že je to jen pro dospělé, že to není ani pro děti, kojence a tak, no sem teda idiot. Ještě mám probican, tak dám ten, štěnda zatím prujem naštěstí nemají, ale ze zkušenosti vím, že se jim to pak taky objeví, naštěstí jsou to zatím docela žrouti :))

3.12.2021 20:05

pocitove bych to nedala. Neni to urcene pro deti.

3.12.2021 20:07
jingless

XXX.XXX.121.7

Je to tak, prdím na to, dám probican a hotovo, díky :)) Kdyby to bylo horší, sjedem zítra na kontrolu, je to děsný, štěnda jsou u nás jednou za uherský rok a sem totální psycho :-D

3.12.2021 20:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já bych v klidu dala, původní smecta nebyla pro kojící, tady nic takového není.

3.12.2021 20:30
jingless

XXX.XXX.121.7

No tak uvidíme co noc, kdyby něco, tak dám, moc moc díky !

Přidejte reakci

Přidat smajlík