Pokousání psem - vyroste nová srst?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2016 13:55

Ahoj a hezkou neděli všem,

před 14 dny mi mého psa (labradorský retrívr) pokousal jiný pes - na obličeji, těsně pod okem. Naštěstí oko to nezasáhlo, ale by to tak tak. Měl to prokousnuté a docela velkou díru, v místě kde jsou vlastně takové ty vaky (kapsy) na obličeji. Na veterině mu to vyčistila a dostal na týden antibiotika. Rána se musela nechat otevřená a jezdili jsme tam několik dní na čistění a vyplachování. Naštěstí rána se mu zahojila dobře, ale na několika místech mu vůbec neroste nová srst. Měl oholenou větší plochu, tam mu srst už roste, ale má 3 bílé flíčky kde srst vůbec nezačala růst.
Myslíte že mu tam časem všude doroste ta srst nebo bude mít v místě kde měl strupy lisiny? Máte s tím někdo zkušenost? Sešité to nemá. Vypadá to hrozně. Vzhledem k tomu že to má na obličeji tak mně to dost vadí a o to víc že to zavinil cizí člověk svou nezodpovědností.

Natírám mu to 2x denně čistou vazelínou, strupy rychleji odpadávaly, ale co se týká té srsti to asi nijak nepomůže. Díky za vaše názory a rady.

31.1.2016 14:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nepomůže ničím natírat, srst tam už nevyroste...tedy z mé zkušenosti. Můj samík měl kousnuté centimetr pod okem, je to už asi 4 roky a aniž by to bylo vážné(jen dírka od zubu) prolila jsem mu to jen Betadinou, nic nehnisalo, hned vyhojeno, přesto tam má holý malý flíček.

31.1.2016 14:01
stovi

XXX.XXX.112.229

Já si myslím že mu srst na těch flecích už nenaroste ale nevím těžko říct.

31.1.2016 15:36

Z mojí zkušenosti, nenaroste.Můj starý labík měl několik takových míst, po kousnutí i po operaci ucha, a všechna už zůstala bez srsti.

31.1.2016 15:52
Arni

XXX.XXX.111.238

Měli jsme tržnou ránu pod okem asi 1,5cm, bezproblémové hojení a srst dorostla. Bylo sedm měsíců.

31.1.2016 16:02
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Můj kocour měl po rvačce díru v krku a díru pod uchem cca o velikosti koruny, rány sem vyčistila desinfekcí a nechala být.Rány se krásně zhojily a zarostly novou srstí.

Leonaa

31.1.2016 16:13
Leonaa

XXX.XXX.89.52

Můj si vloni zvládl vylízat velkou díru kůže na zadku, kůže se srstí chyběla a byla tam prohlubeň. Místo okolo mu vyholili, vyholené dorostlo brzo, díra zarostla až za půl roku. Ale zarostla, už to místo není poznat.

31.1.2016 16:58

Arni napsal(a):
Měli jsme tržnou ránu pod okem asi 1,5cm, bezproblémové hojení a srst dorostla. Bylo sedm měsíců.

Až po 7 měsících vašemu pejskovi ta srst dorostla? No mně by stačilo kdyby vůbec někdy to dorostlo.

31.1.2016 17:05

Tak jsem zvědavá jak to tedy bude u nás. Už to vidím že mu to zůstane jak to má, ach jo. Sice většinou píšete že nová srst už nevyrostla, ale u některých narostla tak naděje tu snad je. Ono u jizev to tak často bývá že nevyroste nová srst, ale zašité to nemá tak jsem si myslela že to je něco trochu jiného.

Kdyby to měl třeba na noze nebo byl světlý (žlutý) tak to neřeším, ale vzhledem k tomu že je celý černý tak na něm 3 bílé fleky vyloženě svítí. A úplně malinké nejsou, každý asi 1cm.

31.1.2016 17:12
Arni

XXX.XXX.111.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Až po 7 měsících vašemu pejskovi ta srst dorostla? No mně by stačilo kdyby vůbec někdy to dorostlo.

Ne ne sem to spatně napsal, bylo mu sedm měsíců. dorostlo to asi za měsíc a něco.

31.1.2016 17:14

Arni napsal(a):
Ne ne sem to spatně napsal, bylo mu sedm měsíců. dorostlo to asi za měsíc a něco.

Jo aha, tak moc díky za rychlou odpověď. My budeme čekat a uvidíme

31.1.2016 17:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak jsem zvědavá jak to tedy bude u nás. Už to vidím že mu to zůstane jak to má, ach jo. Sice většinou píšete že nová srst už nevyrostla, ale u některých narostla tak naděje tu snad je. Ono u jizev to tak často bývá že nevyroste nová srst, ale zašité to nemá tak jsem si myslela že to je něco trochu jiného.

Kdyby to měl třeba na noze nebo byl světlý (žlutý) tak to neřeším, ale vzhledem k tomu že je celý černý tak na něm 3 bílé fleky vyloženě svítí. A úplně malinké nejsou, každý asi 1cm.

No samojed je zase bílý, ale kůži má na některých místech černou, takže zrovna u toho očka má černý flíček na bílém psu Ale není výstavní, tak je mi to skoro jedno. A také není všem dnům konec, bůhví kolik rvaček ještě absolvuje. Musím ho ale bránit, vždycky je v tom nevinně a je napaden. Poslední incident byl zhruba před rokem, kdy se mu jeden jezevčík ze sousedství zakousnul do čumáku a visel a nehodlal pustit. To se mu kupodivu zahojilo skoro bez následků i když to nevypadalo dobře: roztrženou houbu i až kousek vedle a prokousnutou díru nad pyskama.

31.1.2016 17:25

lesnížínka napsal(a):
No samojed je zase bílý, ale kůži má na některých místech černou, takže zrovna u toho očka má černý flíček na bílém psu Ale není výstavní, tak je mi to skoro jedno. A také není všem dnům konec, bůhví kolik rvaček ještě absolvuje. Musím ho ale bránit, vždycky je v tom nevinně a je napaden. Poslední incident byl zhruba před rokem, kdy se mu jeden jezevčík ze sousedství zakousnul do čumáku a visel a nehodlal pustit. To se mu kupodivu zahojilo skoro bez následků i když to nevypadalo dobře: roztrženou houbu i až kousek vedle a prokousnutou díru nad pyskama.

No mně na tom záleží jak vypadá smajlík Sice na výstavy nechodíme, ale je s PP po rodičích šampionů a já si na tom tak trochu zakládám že je krásný.

Už mě dost vytočil nezodpovědný přístup paní kdy s agresivním psem o kterém ví že bezdůvodně napadá ostatní psy chodí na flexině a bez náhubku ! Vyběhnul na nás za rohem, vůbec tam nebylo vidět a netušila jsem že tam někdo jde. Vyběhnul sám pes, okamžitě se na mého labíka vrhnul a zakousnul se mu do obličeje. Paní vlála 10m za ním.
Byli jsme v šoku oba dva, pes i já. Kdyby to vyprovokoval můj pes nebo jsme je pustili proběhnout a oni si nesedli je to něco jiného.

Nevěděla jsem že samojed má v místech i černou kůži, že je bílý vím, automaticky jsem si myslela že i pokožku má světlou.

31.1.2016 17:33

Ahoj a hezkou neděli všem,

před 14 dny mi mého psa (labradorský retrívr) pokousal jiný pes - na obličeji, těsně pod okem. Naštěstí oko to nezasáhlo, ale by to tak tak. Měl to prokousnuté a docela velkou díru, v místě kde jsou vlastně takové ty vaky (kapsy) na obličeji. Na veterině mu to vyčistila a dostal na týden antibiotika. Rána se musela nechat otevřená a jezdili jsme tam několik dní na čistění a vyplachování. Naštěstí rána se mu zahojila dobře, ale na několika místech mu vůbec neroste nová srst. Měl oholenou větší plochu, tam mu srst už roste, ale má 3 bílé flíčky kde srst vůbec nezačala růst.
Myslíte že mu tam časem všude doroste ta srst nebo bude mít v místě kde měl strupy lisiny? Máte s tím někdo zkušenost? Sešité to nemá. Vypadá to hrozně. Vzhledem k tomu že to má na obličeji tak mně to dost vadí a o to víc že to zavinil cizí člověk svou nezodpovědností.

Natírám mu to 2x denně čistou vazelínou, strupy rychleji odpadávaly, ale co se týká té srsti to asi nijak nepomůže. Díky za vaše názory a rady.

Na jizvě samotné už chlupy nikdy neporostou, ale po 14 dnech to ještě ani náhodou není uzrálé, rána se bude dále zmenšovat a kontrahovat a okrsek jizevnaté tkáně se může zmenšit tak, že v srsti nebude vidět.

Samozřejmě záleží na velikosti té rány a bohužel na obličeji jsou kratší a řidší chlupy než jinde na těle, třeba na stehně se srovnatelná jizva schová ale na obličeji už ne. Uvidíte.

31.1.2016 17:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Na jizvě samotné už chlupy nikdy neporostou, ale po 14 dnech to ještě ani náhodou není uzrálé, rána se bude dále zmenšovat a kontrahovat a okrsek jizevnaté tkáně se může zmenšit tak, že v srsti nebude vidět.

Samozřejmě záleží na velikosti té rány a bohužel na obličeji jsou kratší a řidší chlupy než jinde na těle, třeba na stehně se srovnatelná jizva schová ale na obličeji už ne. Uvidíte.

Vidíte, máte pravdu, tím to bude - tím stahováním jizvy a krátkou srstí na obličeji. Člověka ta souvislost hned netrkne

31.1.2016 17:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Im29 - tak jako jistě, ne že bych chtěla mít psa, co má hubu samou jizvu, když zrovna samojed je pro mne také krásný - s krásným ksichtíkem Je také s PP, ale jak jsem psala nevystavuju, takže to není až taková tragedie a jsem v podstatě ráda, že to odnesl jen nějakým kousancem, protože už byl napadený i kavkazákem(spíš tedy jeho křížencem) který ho chtěl regulerně zabít(několik psů tu zabil) a pomohl jen pepřák vystříkaný mu z 20cm do ksichtu. Byl mu zakouslý v krku, naštěstí taky má samík pořádný límec. Hladkosrstý pes by byl asi mrtvý na místě Měl zhmožděný krk, velké podlitiny, ale prokouslou kůži neměl. No a druhý byl brazilský fila, ale ten neútočil natvrdo, chtěl si ho jen podvolit. Tak to dopadlo taky dobře, jen já se strašně vylekala, protože na nás vyletěl a skočil potmě.

31.1.2016 17:59
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
Im29 - tak jako jistě, ne že bych chtěla mít psa, co má hubu samou jizvu, když zrovna samojed je pro mne také krásný - s krásným ksichtíkem Je také s PP, ale jak jsem psala nevystavuju, takže to není až taková tragedie a jsem v podstatě ráda, že to odnesl jen nějakým kousancem, protože už byl napadený i kavkazákem(spíš tedy jeho křížencem) který ho chtěl regulerně zabít(několik psů tu zabil) a pomohl jen pepřák vystříkaný mu z 20cm do ksichtu. Byl mu zakouslý v krku, naštěstí taky má samík pořádný límec. Hladkosrstý pes by byl asi mrtvý na místě Měl zhmožděný krk, velké podlitiny, ale prokouslou kůži neměl. No a druhý byl brazilský fila, ale ten neútočil natvrdo, chtěl si ho jen podvolit. Tak to dopadlo taky dobře, jen já se strašně vylekala, protože na nás vyletěl a skočil potmě.

"Brazilský fila" mne pobavil
Vím, že to bylo myšleno jako pohlaví pes brazilské fily, ale pobavilo mne to
Také občas podobně mluvím, jen bych asi řekla braziský filák, stejně jako pes od dogy je dogák

31.1.2016 18:02

Fiona.Praha napsal(a):
Také občas podobně mluvím, jen bych asi řekla braziský filák, stejně jako pes od dogy je dogák

Pletete se, správně je opravdu brazilský fila, ikdyž se jedná o fenu.

31.1.2016 18:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):

Já v běžné mluvě odjakživa říkám brazilská fila(i samci) protože mi to připadne normálnější Ovšem jsem se kdysi dočetla, že je to správně brazilský fila, tak to tak píšu, abych nebyla za blbce To samozřejmě nemyslím na vás, ono je celkem jedno, jak přesně se to plemeno jmenuje, hlavně že tu víme, o co jde

31.1.2016 18:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Pletete se, správně je opravdu brazilský fila, ikdyž se jedná o fenu.

Co to?
Plemeno se jmenuje Brazilská fila. Fena je teda ta fila, pes je ten fila - to bych ještě brala.
Ale ta fena je brazilský fila, tak na to teda neskáču

Nechám si své názvosloví fila a filák, jsem ochotná připustit ta brazilská a ten brazilský podle lesnížínky.

31.1.2016 18:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
Já v běžné mluvě odjakživa říkám brazilská fila(i samci) protože mi to připadne normálnější Ovšem jsem se kdysi dočetla, že je to správně brazilský fila, tak to tak píšu, abych nebyla za blbce To samozřejmě nemyslím na vás, ono je celkem jedno, jak přesně se to plemeno jmenuje, hlavně že tu víme, o co jde

Necítím se jako blbec, i když mám filu a filáka, dogu a dogáka
Dogy jsem v běžném životě potkala 2 (má je obě známá), dogáka jednoho, byl obrovský, milý, stařičký a ještě kupírovaný. No a filu (nebo filáka) jsem potkala jednou v životě.

31.1.2016 18:23
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak naše štěně mělo ve třech měsících prokouslé ucho, nebylo to našití, ale bylo to skrz na skrz. Teď je mu přes půl roku a chlupy na jizvu na uchu má pořád, myslím, že už chlupy nedorostou. Ale jsem ráda, že má jizvu jen na těle, a ne na "duši", naštěstí ho to nijak nepoznamenalo.

31.1.2016 18:39

Fiona.Praha napsal(a):
Co to?
Plemeno se jmenuje Brazilská fila. Fena je teda ta fila, pes je ten fila - to bych ještě brala.
Ale ta fena je brazilský fila, tak na to teda neskáču

Nechám si své názvosloví fila a filák, jsem ochotná připustit ta brazilská a ten brazilský podle lesnížínky.

V portugalštině je název plemene Fila Brasileiro, což je rod mužský, ale tím, že je to fila, tak se do češtiny překládá jako ženský rod.

31.1.2016 19:52

Jo máte pravdu, jizva se bude ještě určitě zmenšovat a hojit dál a půjde to po čase asi podstatně míň vidět. Nebyla to moc velká rána, ale právě na tom obličeji není moc chlupů, jinde na těle by to zamaskovala okolní srst. Tak uvidíme...

31.1.2016 19:54

marcelaamax napsal(a):
Tak naše štěně mělo ve třech měsících prokouslé ucho, nebylo to našití, ale bylo to skrz na skrz. Teď je mu přes půl roku a chlupy na jizvu na uchu má pořád, myslím, že už chlupy nedorostou. Ale jsem ráda, že má jizvu jen na těle, a ne na "duši", naštěstí ho to nijak nepoznamenalo.

No jestli nebude mít jizvu na duši a nebude teď vyjíždět ze strachu po psech se teprve uvidí. Bydlíme na vesnici, první týden jsme na procházky chodit nemohli a teď za posledních pár dní jsme moc psů nepotkali. Spíš jen z dálky jsme viděli.

31.1.2016 19:58

lesnížínka napsal(a):

To já jsem taky ráda že to nebylo nic vážnějšího, ale i tak. Nevím jestli teď nebude ze strachu vyjíždět na psy. Lidi mě svojí nezodpovědností štvou čím dál víc. Pepřový sprej nevlastním, ale vážně přemýšlím že si ho asi pořídím. Protože potkat takového agresora třeba jako vy toho kavkazáka tak to by bylo hodně špatné.

31.1.2016 20:23
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

No jestli nebude mít jizvu na duši a nebude teď vyjíždět ze strachu po psech se teprve uvidí. Bydlíme na vesnici, první týden jsme na procházky chodit nemohli a teď za posledních pár dní jsme moc psů nepotkali. Spíš jen z dálky jsme viděli.

Radila bych co nejvíce teď chodit mezi psy. Poradila bych mezi vzhledově podobné tomu, co ho kousnul. Nám štěněti prokousla ucho kelpie, a chvíli pak když viděl stejně velkého černého psa, tak byl nejistý. Ale chodili jsme co nejvíce to šlo mezi ostatní psy, a je to v pohodě.

31.1.2016 20:36
vava69

XXX.XXX.98.20

Náš jezevčík měl prokouslé pysky - držel ho v hubě za čumák bulmastif. Srst dorostla, ale když jsem věděla kam koukat, tak jsem ty oblouky viděla. To stejné měl na obou stehnech. Tam ho pro změnu držel v tlamě ČSV. Také zarostlo, ale bylo to vidět. Ta struktura byla jiná. Chuděra si zažil dost. Taky mu jeden pes odrbal ucho - měl chlupy jakoby stažené, neprokousnutou kůži. Zarostlo to v pohodě. To vidět nebylo.

similian

31.1.2016 23:23
similian

XXX.XXX.28.234

Pokial ma poskodene papily, z ktorych srst, (vlasy, chlpy) vyrastaju tak uz tam srst nenarastie. Moj si tak rozkusal raz labu az do masa... Srst mu tam uz nenarastla. Ma tam len holu kozu.

1.2.2016 08:49

similian napsal(a):
Pokial ma poskodene papily, z ktorych srst, (vlasy, chlpy) vyrastaju tak uz tam srst nenarastie. Moj si tak rozkusal raz labu az do masa... Srst mu tam uz nenarastla. Ma tam len holu kozu.

Neni pravda, moje čuba si několikrát vykousala různá místa na těle do masa, po vyléčení vše zarostlo.

similian

1.2.2016 09:14
similian

XXX.XXX.28.234

Nuz, mojmu nie, mozno preto, ze to mal opakujuci sa hotspot a ta koza sa uz nepozbierala a ostala hola.

1.2.2016 09:22

similian napsal(a):
Nuz, mojmu nie, mozno preto, ze to mal opakujuci sa hotspot a ta koza sa uz nepozbierala a ostala hola.

Moze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík