Otázka – pořídit si hovawarta?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2016 16:09
Izabella13

XXX.XXX.32.181

Dobrý den, mám v plánu si pořídit štěně hovawarta. Bylo mi řečeno, že hovawart je dostatečně otužilý pes na to aby byl celoročně venku, pokud bych si ho mohla pořídit tak by venku měl velkou boudu na podlaze té boudy by měl polystiren a na tom ještě dostatečnou vrstvu slámy. jsem trochu zaneprázdněná studiem ale mám dost času na to abych si s ním pohrála, pomazlila, vyvenčila a naučila ho nějaké ty základní povely. Chtěla bych abyste mi případně nějak poradili nebo řekli váš názor.Děkuji

31.1.2016 16:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Mladý pes pracovního plemene je náročný na čas. MINIMÁLNĚ rok.
To, co nabízíte, nestačí.

31.1.2016 16:39
manbea

XXX.XXX.18.54

Izabella13 napsal(a):
Dobrý den, mám v plánu si pořídit štěně hovawarta. Bylo mi řečeno, že hovawart je dostatečně otužilý pes na to aby byl celoročně venku, pokud bych si ho mohla pořídit tak by venku měl velkou boudu na podlaze té boudy by měl polystiren a na tom ještě dostatečnou vrstvu slámy. jsem trochu zaneprázdněná studiem ale mám dost času na to abych si s ním pohrála, pomazlila, vyvenčila a naučila ho nějaké ty základní povely. Chtěla bych abyste mi případně nějak poradili nebo řekli váš názor.Děkuji

Měla jsem HW, je pravda, že otužilý je dost, na dno té boudy by to chtělo přes ten polystyren ještě něco pevného, jinak ho rozhrabe a roztrhá. Nicméně HW je plemeno, které vyžaduje těsný kontakt se svým pánem, počítejte s tím, že se bude snažit být stále ve vaší blízkosti. Pokud by měl být jen venkovní, doporučuji dát mu boudu co nejblíže ke vchodu do domu anebo ho ubytovat přímo ve vstupní chodbě. Toto plemeno je dost náročné na pozornost, denně se mu musí člověk věnovat několik hodin, vyžaduje opravdu důkladnou socializaci (odmala vodit mezi lidi, psy a do rušných prostředí), při výchově vyžaduje důslednost, ale ne tvrdost, nejzásadnější je asi si s ním vytvořit hned od malinka vzájemně důvěrný vztah. To jen to, co mne tak v rychlosti napadlo...

31.1.2016 17:46
Izabella13

XXX.XXX.32.181

Mockrát děkuji. Bohužel ho ubytovat někde v domě nemůžu máma nechce doma žádná zvířata samozrejme budr mezi polystyrenem a tou slámou nejake prkno nebo pod.

31.1.2016 17:47
Izabella13

XXX.XXX.32.181

Věnovat se mu budu, budu se snazit jelikož půjdu na gympl.

31.1.2016 17:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Izabella13 napsal(a):
Věnovat se mu budu, budu se snazit jelikož půjdu na gympl.

Opravdu nechci být zlá, jen mám ze svého okolí hodně zkušeností. Jestli je 13 tvůj věk, žiješ jen s mámou, která ke psům nemá zrovna vřelý vztah, tak na to zapomeň. Potřebuješ mít kromě fůry času na výchovu psa od štěnda také někoho, kdo se o něj bude starat, pokud ty budeš mít jiné povinosti, dejme tomu brigádu, týden lyžáku apod.

31.1.2016 17:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Izabella13 napsal(a):

No jestli 13, znamená věk a půjdeš na gympl (tak by to i odpovídalo), myslím, že bude hodně záležet na mámě.
Počkala bych tazatelko, až budeš starší, srovnáš se se školou nebo ji dostuduješ a nebudeš závislá na rodičích a pak bych uvažovala o pořízení psa.

31.1.2016 17:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
Opravdu nechci být zlá, jen mám ze svého okolí hodně zkušeností. Jestli je 13 tvůj věk, žiješ jen s mámou, která ke psům nemá zrovna vřelý vztah, tak na to zapomeň. Potřebuješ mít kromě fůry času na výchovu psa od štěnda také někoho, kdo se o něj bude starat, pokud ty budeš mít jiné povinosti, dejme tomu brigádu, týden lyžáku apod.

Stejná myšlenka, stejný názor, jen jste byla o chlup rychlejší

31.1.2016 17:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):
Stejná myšlenka, stejný názor, jen jste byla o chlup rychlejší

No já většinou rychlejší nejsem, tohle byla fakt vyjímka než já to sesmolím, je tu často 5 příspěvků

31.1.2016 18:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
No já většinou rychlejší nejsem, tohle byla fakt vyjímka než já to sesmolím, je tu často 5 příspěvků

Tak to snad neva, nejsou to dostihy, ne?

31.1.2016 18:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):
Tak to snad neva, nejsou to dostihy, ne?

Ne, ne, jen diskuse se většinou už posunula jinam

31.1.2016 18:18
koňadra

XXX.XXX.128.31

Co bude po gymplu? Dnes není výjimkou studium v zahraničí. Možná ho teď ani neplánujete, ale za 4 - 5 let se může mnoho změnit - včetně Vašeho názoru na vzdělání. Jak radí ostatní, se psem bych počkala na dobu až budete mít jasnou budoucnost min. na 15 let. I tak Vás může život zaskočit, ale ve 13 ještě není jasného vůbec nic.

31.1.2016 18:21
Izabella13

XXX.XXX.32.181

Ne neziju jen s mámou taky s tátou a s 3 bratry ano chápu tady se nelze vyhibat pravdě chápu to moc děkuji aspoň mam trochu jadno ve všem

31.1.2016 18:26
manbea

XXX.XXX.18.54

Tak jestli ti je opravdu 13 let, tak bych ti pořízení HW zatím nedoporučovala. Je to pes, který je v dospělosti silný (i psychicky) a vyžaduje od svého majitele sebevědomí, rozhodnost a i určitý fyzický fond. Mají opravdu bouřlivé mládí a může ti obrazně řečeno rychle přerůst přes hlavu.
Popřemýšlej o nějakém jiném, méně náročném plemeni a HW ještě o pár let odlož. Jací psi se ti líbí? Možná bychom ti tady dokázali pomoci s lepším výběrem.

31.1.2016 18:26
Izabella13

XXX.XXX.32.181

No jak to vidim alespoň Já tak bych do zahraničí studovat nechtěla rodiče mají jasny plan nejdriv gymnazium potom Karlova univerzita víte jsem totiz jednickarka Děkuji díky vašim radam uz mam jadno budu se snažit to tak nejak udělat

31.1.2016 18:30
Izabella13

XXX.XXX.32.181

Vite libi se mi psi kteří se mazlí ale o kontakt moc ne usilují a aby uměli dobře hlídat a tu samotu tak trošku snesou a nejsou mo naroční.

31.1.2016 18:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Izabella13 napsal(a):
Ne neziju jen s mámou taky s tátou a s 3 bratry ano chápu tady se nelze vyhibat pravdě chápu to moc děkuji aspoň mam trochu jadno ve všem

Jestli jsi opravdu rozumná 13tiletá slečna, choď na diskuse a zjišťuj informace a rady o svém oblíbeném plemeni. Až budeš mít dostudováno a tvůj zájem o psa bude pořád stejný, budeš mít informací, které získáš naprosto nenásilně, mnoho a mnoho a budeš si moci pořídit svého hovíka (nebo jiného psa) a věnovat se mu s plným nasazením.

Máš před sebou dost plánů, tak si nech psa jako odměnu za získání titulu z Karlovy university.

31.1.2016 18:32
Izabella13

XXX.XXX.32.181

Také aby byl dostatecne otuzily na to aby byl pořád venku.

31.1.2016 18:36
manbea

XXX.XXX.18.54

Izabella13 napsal(a):
Vite libi se mi psi kteří se mazlí ale o kontakt moc ne usilují a aby uměli dobře hlídat a tu samotu tak trošku snesou a nejsou mo naroční.

Ale na toto ten hovík fakt moc není. Ta naše mohla dovnitř do domu a ven jak chtěla a pořád byla tam, kde jsme byli my. Neustále nosila a strkala nám balonky, hračky, chtěla být cvičena (a odměňována ). Hlídala perfektně, to ano, ale je to fakt dost náročný pes na čas. Co třeba čau čau - např. ti černí jsou úplně úchvatní a asi by tvým nárokům odpovídal lépe...

31.1.2016 18:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

manbea napsal(a):
Ale na toto ten hovík fakt moc není. Ta naše mohla dovnitř do domu a ven jak chtěla a pořád byla tam, kde jsme byli my. Neustále nosila a strkala nám balonky, hračky, chtěla být cvičena (a odměňována ). Hlídala perfektně, to ano, ale je to fakt dost náročný pes na čas. Co třeba čau čau - např. ti černí jsou úplně úchvatní a asi by tvým nárokům odpovídal lépe...

Myslím, že pokud je slečně 13 let, nezáleží jen na jejím názoru a nárocích.
Doporučuji přání vlastního psa odložit o pár let. Třeba se časem názor na to, jakého by chtěla psa, změní.

31.1.2016 18:44
Izabella13

XXX.XXX.32.181

No Já nevím Čau Čau se mi moc nelibi.

31.1.2016 18:46
Izabella13

XXX.XXX.32.181

Čau Čau se dnes už moc nechová na hlídání a pod.

31.1.2016 18:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Rady zní: teď to neřešit.

31.1.2016 18:50
koňadra

XXX.XXX.128.31

Čau čau tedy opravdu nelze doporučit jako psa pro každého! Jejich nezávislá povaha je opravdu pro silné povahy, všechny čauy, co jsem znala, majitelé nemohli ani pustit z vodítka. A radit ho pro 13 letou slečnu, to považuji za nezodpovědné, nejspíš by z něho byla zklamaná.

31.1.2016 18:52
Izabella13

XXX.XXX.32.181

Víte mám střední zkušenosti pokud se tyce psu mela jsem fenku křížence ohaře a zlatého retrívra ale byla moc tvrdohlava neposlouchala zkusili jsme s ni všechno ale nešlo to krom toho nechtelo se ji do boudy a tak venku mrzla nemela jsem srdce se na to divat tak táta kontaktoval naší znamou ktera ma holčičku ktera chodi do skolky tak jsme jim nasi fenku dali a tento patek jsem sli k nim na navstevu aby jsme vydeli nasi fenku na vsechny si vzpomněla ale na me ne na te holčičce zavisla a to tam byla jenom 2 měsíce a to mi zlomilo srdce

rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Izabella13 napsal(a):

Není dobré, vzít štěně od matky a sorozenců a vykulený mimino
hodit do samoty.
Jsou borci, kteří to dokáží.
Pes může omarodit, být po operaci, musí být pod dohledem, v klidu.
Prostě pes by měl umět být venku i v bytě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

Izabella13 napsal(a):
No jak to vidim alespoň Já tak bych do zahraničí studovat nechtěla rodiče mají jasny plan nejdriv gymnazium potom Karlova univerzita víte jsem totiz jednickarka Děkuji díky vašim radam uz mam jadno budu se snažit to tak nejak udělat

No jestli půjdeš po gymplu na vysokou s tím, že nebydlíš v Praze nebo tam, kde ta vybraná vysoká je (třeba veterina - Brno), tak o pořízení psa neuvažuj. O pořízení jakéhokoliv psa, nejen hovawarta. Co s ním bude až budeš pět let většinu roku mimo bydliště? Ten pes tu bude třeba patnáct let. Pořízení a pak v podstatě opuštění by bylo sobecké vůči němu, nemyslíš?

31.1.2016 18:54
manbea

XXX.XXX.18.54

Fiona.Praha napsal(a):
Myslím, že pokud je slečně 13 let, nezáleží jen na jejím názoru a nárocích.
Doporučuji přání vlastního psa odložit o pár let. Třeba se časem názor na to, jakého by chtěla psa, změní.

Bohužel znám dost slečen v tomto věku, kterým byl pořízen rodiči pes pouze podle jejich přání a výběru (upřímně mi je líto všech těchto BOC a MOK). A rada o odložení pořízení si psa také nevyšlo ani u jedné. Tak se tady snažím alespoň najít nějakou schůdnější variantu...

31.1.2016 18:54
lev

XXX.XXX.253.186

Nemáš ponětí co ti gympl zabere času, budeš 10 hodin ve škole a pak se učit doma. Nemáš na psa čas, pak povinné školní aktivity, taneční, autoškola atd. Fakt není na psa čas a rodiče o něho zřejmě moc nestojí. Taky pes stojí celkem dost peněz a není to jen o živení a granulích z marketu, veterina je dost drahá záležitost. Takže jediná rada - počkat až budeš soběstačná a ve svém.

31.1.2016 18:55

Izabella13 napsal(a):
Víte mám střední zkušenosti pokud se tyce psu mela jsem fenku křížence ohaře a zlatého retrívra ale byla moc tvrdohlava neposlouchala zkusili jsme s ni všechno ale nešlo to krom toho nechtelo se ji do boudy a tak venku mrzla nemela jsem srdce se na to divat tak táta kontaktoval naší znamou ktera ma holčičku ktera chodi do skolky tak jsme jim nasi fenku dali a tento patek jsem sli k nim na navstevu aby jsme vydeli nasi fenku na vsechny si vzpomněla ale na me ne na te holčičce zavisla a to tam byla jenom 2 měsíce a to mi zlomilo srdce

Zlomilo ti to srdce? Zřejmě ses té fence ty do jejího srdce příliš nezapsala. Mohu se jen domnívat proč, a proto bych tvým rodičům pořízení dalšího psa pro tebe rozmluvila.

31.1.2016 18:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Izabella13 napsal(a):

Jestli si psa pořídíš, dopadne to stejně, jako s tím prvním.

31.1.2016 18:59
Izabella13

XXX.XXX.32.181

Ne ona u nad byla 9 měsíců hráli jsme si chodili na Hodinové ptovhaxky prostě všechno mozne

31.1.2016 19:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Izabella13 napsal(a):

A protože jsi se svému psovi nevěnovala, na návštěvě tě nepoznal, tak máš dojem, že potřebuješ mít dalšího psa, kterému se zase nebudeš věnovat? A budeš nebo budete všichni doufat, že jinému psovi to vadit nebude?
Psala jsi, že jsi jedničkářka, tak mysli.

31.1.2016 19:01
manbea

XXX.XXX.18.54

koňadra napsal(a):
Čau čau tedy opravdu nelze doporučit jako psa pro každého! Jejich nezávislá povaha je opravdu pro silné povahy, všechny čauy, co jsem znala, majitelé nemohli ani pustit z vodítka. A radit ho pro 13 letou slečnu, to považuji za nezodpovědné, nejspíš by z něho byla zklamaná.

Hm, tak já znám jednoho, který žije přesně v modelu, který slečna uvádí. Většinu dne tráví rozložen na terase u domu, kde pečlivě sleduje dění, když je potřeba zaštěká, ale rozhodně neřve celý den, na procházku se s ním nechodí, protože to nikoho nebavilo a všichni jsou doma rádi, že pes není vlezlý a otravný. Předtím měli labradora a byli zoufalí z toho, že pes likviduje zahradu, květináče, dobývá se dovnitř, skáče na lidi, spolyká co se dá apod.

31.1.2016 19:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

manbea napsal(a):
Bohužel znám dost slečen v tomto věku, kterým byl pořízen rodiči pes pouze podle jejich přání a výběru (upřímně mi je líto všech těchto BOC a MOK). A rada o odložení pořízení si psa také nevyšlo ani u jedné. Tak se tady snažím alespoň najít nějakou schůdnější variantu...

Co je MOK - vizsla?
Nemám takové případy ve své blízkosti. Všichni (rodiče) jsem si uvědomovali, že pořizujeme psa "dětem", ale bylo nám jasné, že dítě se o psa nepostará. Takže dítě má psa, ale... máma vstane první, vyvenčí štěně, uklidí loužičky a běží do práce. Pak táta vykope dítě z postele, a dítě musí znova venčit, dítě jde do školy a táta před odchodem do práce vyvenčí štěně. Máma přilítne v poledne místo oběda domů z práce a vyvenčí štěně, dítě přijde ze školy a vyvenčí štěně, máma přijde z práce a vyvenčí, dítě vyvenčí společně s tátou večer a dítě jde spát, máma vyvenčí ve 22 hodin a táta o půlnoci. Mezitím máma s tátou průběžně uklízí, krmí a vychovávají štěně a do toho nutí dítě, aby se zapojilo do výchovy, krmení a úklidu "jeho" štěněte.
Takhle to vypadalo u prvního psa u nás smajlík U mých kamarádek a známých podobně. Pes byl pro dítě a rodiče lítali jako hadr na holi smajlík

31.1.2016 19:10

manbea napsal(a):
Hm, tak já znám jednoho, který žije přesně v modelu, který slečna uvádí. Většinu dne tráví rozložen na terase u domu, kde pečlivě sleduje dění, když je potřeba zaštěká, ale rozhodně neřve celý den, na procházku se s ním nechodí, protože to nikoho nebavilo a všichni jsou doma rádi, že pes není vlezlý a otravný. Předtím měli labradora a byli zoufalí z toho, že pes likviduje zahradu, květináče, dobývá se dovnitř, skáče na lidi, spolyká co se dá apod.

Chudák, tak on je celé dny sám bez zájmu jeho majitelů? To je záviděníhodný život, to jo...

31.1.2016 19:10
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Mě rodiče pořídili mého prvního psa, když mi bylo 11, po tom co odešel náš tehdejší baset. Toužila jsem po zlatém retrívrovi a sen se mi splnil. Taky jsem chodila do tanečních, dělala autoškolu, a chodila do školy... Přesto jsem si na psa čas vždycky udělala, odřekla se kvůli němu lyžáku a to i přesto, že by se rodiče o psa postarali, já nikam nechtěla. Jenže u mě to bylo tak, že mě studování nebavilo, já se viděla jak přilítnu domů, zahodím batoh a půjdu ven se psem. Pro mě byl prostě ten pes důležitější, než jakékoli jiné aktivity, mě ten pes prostě hrozně "bavil". Dala bych mu přednost i před kamarády, naštěstí jsem měla (a stále mám) nejlepší kamarádku, která je taky blázne do psů, takže jsem ten čas trávili společně.

Ale opravdu bych řekla, že pokud rodiče o psa nestojí, tak není dobrý nápad aby ti ho pořídili. U nás to bylo tak, že jsme psa doma měli vždycky, a tak bysme si stejně nějakého zase pořídili. Rodiče psa chtěli také. Starala jsem se o něho já, ale na procházku ho brali i oni. Pokud jsem nebyla doma postarali se také. A hlavně dokud jsem si nevydělávala, tak se starali po finanční stránce, veterinární výdaje na něho byli celkem velké. Vozili mě každou neděli na cvičák a po dobu cvičení na mě čekali.

Navíc po přečtení, že předešlé fenky jste se zbavili, protože neposlouchala, tak bych opravdu doporučila psa nepořizovat.

31.1.2016 19:14
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Fiona.Praha napsal(a):
Co je MOK - vizsla?
Nemám takové případy ve své blízkosti. Všichni (rodiče) jsem si uvědomovali, že pořizujeme psa "dětem", ale bylo nám jasné, že dítě se o psa nepostará. Takže dítě má psa, ale... máma vstane první, vyvenčí štěně, uklidí loužičky a běží do práce. Pak táta vykope dítě z postele, a dítě musí znova venčit, dítě jde do školy a táta před odchodem do práce vyvenčí štěně. Máma přilítne v poledne místo oběda domů z práce a vyvenčí štěně, dítě přijde ze školy a vyvenčí štěně, máma přijde z práce a vyvenčí, dítě vyvenčí společně s tátou večer a dítě jde spát, máma vyvenčí ve 22 hodin a táta o půlnoci. Mezitím máma s tátou průběžně uklízí, krmí a vychovávají štěně a do toho nutí dítě, aby se zapojilo do výchovy, krmení a úklidu "jeho" štěněte.
Takhle to vypadalo u prvního psa u nás smajlík U mých kamarádek a známých podobně. Pes byl pro dítě a rodiče lítali jako hadr na holi smajlík

Souhlasím, že je to takhle asi časté, ale u nás to tak opravdu nebylo. Všechna ta venčení, uklízení po psovi, krmení, procházky, výchovu a výcvik jsem ve svých 11ti letech dělala sama. Ale bylo to tak, že i rodiče psa chtěli.

Ale já asi nebyla "normální" dítě

31.1.2016 19:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):
Souhlasím, že je to takhle asi časté, ale u nás to tak opravdu nebylo. Všechna ta venčení, uklízení po psovi, krmení, procházky, výchovu a výcvik jsem ve svých 11ti letech dělala sama. Ale bylo to tak, že i rodiče psa chtěli.

Ale já asi nebyla "normální" dítě

Když jsme pořídili "dítěti" prvního psa, nebylo mu ani 10 let. A výchovu tohoto prvního psa jsem popsala v minulém příspěvku. Byl to super pes, lepšího už asi mít nebudu, teda dítě už lepšího mít nebude

Když štěndo odrostlo a dítě stárlo, zvládalo péči o psa samozřejmě víc a víc. Nic méně, nikdy nebyla péče o psa jenom na dítěti. Starali jsme se všichni a měli jsme to rozdělené, já byla např. vrchní krmič.

31.1.2016 19:56
wejka

XXX.XXX.57.129

marcelaamax napsal(a):
Mě rodiče pořídili mého prvního psa, když mi bylo 11, po tom co odešel náš tehdejší baset. Toužila jsem po zlatém retrívrovi a sen se mi splnil. Taky jsem chodila do tanečních, dělala autoškolu, a chodila do školy... Přesto jsem si na psa čas vždycky udělala, odřekla se kvůli němu lyžáku a to i přesto, že by se rodiče o psa postarali, já nikam nechtěla. Jenže u mě to bylo tak, že mě studování nebavilo, já se viděla jak přilítnu domů, zahodím batoh a půjdu ven se psem. Pro mě byl prostě ten pes důležitější, než jakékoli jiné aktivity, mě ten pes prostě hrozně "bavil". Dala bych mu přednost i před kamarády, naštěstí jsem měla (a stále mám) nejlepší kamarádku, která je taky blázne do psů, takže jsem ten čas trávili společně.

Ale opravdu bych řekla, že pokud rodiče o psa nestojí, tak není dobrý nápad aby ti ho pořídili. U nás to bylo tak, že jsme psa doma měli vždycky, a tak bysme si stejně nějakého zase pořídili. Rodiče psa chtěli také. Starala jsem se o něho já, ale na procházku ho brali i oni. Pokud jsem nebyla doma postarali se také. A hlavně dokud jsem si nevydělávala, tak se starali po finanční stránce, veterinární výdaje na něho byli celkem velké. Vozili mě každou neděli na cvičák a po dobu cvičení na mě čekali.

Navíc po přečtení, že předešlé fenky jste se zbavili, protože neposlouchala, tak bych opravdu doporučila psa nepořizovat.

Ve vasem prispevku se trochu vidim :) taky jsme si doma poridili zlateho retrivra, me bylo asi tolik, co tehdy vam.pes byl moje vsechno, natajňačku jsem si ho brala do postele, kdyz nasi odesli do prace, skola sla taky bokem, pamatuji si, ze mi nikdo nemusel rikat-bez s nim ven, dej mu najist..vyhoda byla, ze jsem si nasla kamaradku, sousedku v panelalu, ktera mela dva zlaťaky.takze me hodne veci naucila a dokonce jsem s ni zacla jezdit na vystavy a ta nase tehdy vyhravala :) byly to krasne roky, ale bohuzel umrela velmi mlada celou rodinu to dost vzalo a uz jsme si pak dalsiho neporizovali...az ted, kdyz uz nebydlim u rodicu, mam dva krizence :).

31.1.2016 20:02

Izabella13 napsal(a):

No tak to hovawart moc není :D To je umazlený závisláček, který je na čas náročný až až. Protože jinak ti sebelepší boudu zbourá, zahradu ti třikrát přeryje, zničí na co přijde nebo se naučí utíkat.

31.1.2016 20:21
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

wejka napsal(a):
Ve vasem prispevku se trochu vidim :) taky jsme si doma poridili zlateho retrivra, me bylo asi tolik, co tehdy vam.pes byl moje vsechno, natajňačku jsem si ho brala do postele, kdyz nasi odesli do prace, skola sla taky bokem, pamatuji si, ze mi nikdo nemusel rikat-bez s nim ven, dej mu najist..vyhoda byla, ze jsem si nasla kamaradku, sousedku v panelalu, ktera mela dva zlaťaky.takze me hodne veci naucila a dokonce jsem s ni zacla jezdit na vystavy a ta nase tehdy vyhravala :) byly to krasne roky, ale bohuzel umrela velmi mlada celou rodinu to dost vzalo a uz jsme si pak dalsiho neporizovali...az ted, kdyz uz nebydlim u rodicu, mam dva krizence :).

Jojo, taky jsem si ho tajně brala do postele, ale moc dlouho tam nikdy nevydržel

To je mi moc líto, že fenka umřela mladá

31.1.2016 20:33
milannn

XXX.XXX.90.222

Co k tomu napsat.. Dalo by se asi hodně, ale ve zkratce - vůbec nechápu, jak někdo může obecně zrazovat 13ti letou slečnu od pořízení psa. Důvod? Snad všichni jsme chodili do školy, studovali a přesto jsme někteří stíhali k tomu (a i jinému) ještě psa. Zodpovědný přístup je podmínkou, to je jasné. Jestli zrovna hovawart je to pravé pro Izabellu13, toť otázka.

Izabella13: Možná byste se měla poohlédnout po trochu jiném plemeni, nevybírat až tak po stránce vzhledu, ale zejména podle povahových předpokladů. A věřte, ty rozdíly jsou kolikrát zásadní.
Pořiďte si nějaké plemeno s podsadou (ať nemusíte příliš složitě řešit boudu), pořiďe si nezávisláka, který na vás nebude viset očima a nebude vám kňučet u dveří, škrábat na ně a demolovat vše okolo, jen aby byl 24/7 s vámi. Nevím, jak moc si představujete hlídání, ale s vašimi podmínkami a přístupem, bych opravdového hlídače nehledal (protože opravdové hlídání není legrace).

A pokud jste na to všechno připravená, tak do toho běžte. Nebo ještě jinak - nemáte konkrétní představu o plemeni, možná nemáte opravdu toho času tolik, abyste zvládala štěňátko... Co tak úvaha nad psem z útulku? A to nemyslím vzít prvního, který se podobá na HW a který vám padne do oka, ale pečlivě monitorovat situaci, zjišťovat povahu (asi víceméně čitelnou u psa třeba kolem 1r) a až takového najdete, vzít si ho a tím získat to, co vám snad bude povahově sedět a zároveň pomoct jednomu opuštěnému psovi.

PS: Musel jsem se zasmát vaší větě Rodiče mají jasny plan nejdriv gymnazium potom Karlova univerzita víte jsem totiz jednickarka.
Rodiče se chystají na Karlovku, že mají jasný plán?
Podstatné je to, jaký vy máte plán sama se sebou.

31.1.2016 20:40
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

milannn napsal(a):
Co k tomu napsat.. Dalo by se asi hodně, ale ve zkratce - vůbec nechápu, jak někdo může obecně zrazovat 13ti letou slečnu od pořízení psa. Důvod? Snad všichni jsme chodili do školy, studovali a přesto jsme někteří stíhali k tomu (a i jinému) ještě psa. Zodpovědný přístup je podmínkou, to je jasné. Jestli zrovna hovawart je to pravé pro Izabellu13, toť otázka.

Izabella13: Možná byste se měla poohlédnout po trochu jiném plemeni, nevybírat až tak po stránce vzhledu, ale zejména podle povahových předpokladů. A věřte, ty rozdíly jsou kolikrát zásadní.
Pořiďte si nějaké plemeno s podsadou (ať nemusíte příliš složitě řešit boudu), pořiďe si nezávisláka, který na vás nebude viset očima a nebude vám kňučet u dveří, škrábat na ně a demolovat vše okolo, jen aby byl 24/7 s vámi. Nevím, jak moc si představujete hlídání, ale s vašimi podmínkami a přístupem, bych opravdového hlídače nehledal (protože opravdové hlídání není legrace).

A pokud jste na to všechno připravená, tak do toho běžte. Nebo ještě jinak - nemáte konkrétní představu o plemeni, možná nemáte opravdu toho času tolik, abyste zvládala štěňátko... Co tak úvaha nad psem z útulku? A to nemyslím vzít prvního, který se podobá na HW a který vám padne do oka, ale pečlivě monitorovat situaci, zjišťovat povahu (asi víceméně čitelnou u psa třeba kolem 1r) a až takového najdete, vzít si ho a tím získat to, co vám snad bude povahově sedět a zároveň pomoct jednomu opuštěnému psovi.

PS: Musel jsem se zasmát vaší větě Rodiče mají jasny plan nejdriv gymnazium potom Karlova univerzita víte jsem totiz jednickarka.

Souhlasila bych, jen s tím rozdílem, že psa musejí chtít i rodiče. Pokud by rodiče o psa nestáli, nepřijde mi to jako dobrý nápad. A druhá věc co mi na tom "nesedí" je, že už se jednoho psa zbavili.

31.1.2016 21:17
milannn

XXX.XXX.90.222

marcelaamax napsal(a):
Souhlasila bych, jen s tím rozdílem, že psa musejí chtít i rodiče. Pokud by rodiče o psa nestáli, nepřijde mi to jako dobrý nápad. A druhá věc co mi na tom "nesedí" je, že už se jednoho psa zbavili.

Ano, pokud by o psa rodiče nestáli, ještě lépe snad, nepřáli si ho, bylo by pořízení proti jejich vůli na nic. Nebylo by to dobré pro psa, ani pro Izabelu.
Ten první pes je opravdu k zamyšlení... Stát se samozřejmě může a zřejmě dopadl nakonec dobře, ale právě proto jsem psal o tom přístupu.

31.1.2016 21:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

milannn napsal(a):

Musím nesouhlasit - 13ti letá slečna potřebuje podporu rodičů, nezvládne to sama. Jednoho psa rodina už měla, nevychovala ho a darovala. Jenom proto, že se k Izabelle13 po 2 měsících pes neměl, chce jiného, na zahradu, co se o sebe postará sám, máma psa nechce vůbec a Izabella13 se chystá na gympl.
Takže za mne - nic nepořizovat a snít a plánovat do budoucnosti.

31.1.2016 21:48
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Fiona.Praha napsal(a):
Musím nesouhlasit - 13ti letá slečna potřebuje podporu rodičů, nezvládne to sama. Jednoho psa rodina už měla, nevychovala ho a darovala. Jenom proto, že se k Izabelle13 po 2 měsících pes neměl, chce jiného, na zahradu, co se o sebe postará sám, máma psa nechce vůbec a Izabella13 se chystá na gympl.
Takže za mne - nic nepořizovat a snít a plánovat do budoucnosti.

Ono 13ti letá slečna by to mohla zvládnout sama, záleží na přístupu. Ale přímo u této slečny bych to taky nedoporučovala.

31.1.2016 21:55
milannn

XXX.XXX.90.222

Fiona.Praha: Prosím vás, co je gympl za zátěž? Absolvoval jsem ho taky a stíhal jsem přitom sto jiných věcí i psa. Pes na zahradě je úplně normální jev. To, že psa nechtějí rodiče, je jiná, to bych ho taky nedoporučil.

31.1.2016 22:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

milannn napsal(a):
Fiona.Praha: Prosím vás, co je gympl za zátěž? Absolvoval jsem ho taky a stíhal jsem přitom sto jiných věcí i psa. Pes na zahradě je úplně normální jev. To, že psa nechtějí rodiče, je jiná, to bych ho taky nedoporučil.

Gympl je zátěž, už jenom proto, že ho nebude mít asi za barákem, bude muset dojíždět, školu nebude mít do 13 hod, ale do 15 hod a ještě bude muset jet autobusem. Bude se muset víc učit, bude mít nové kamarádky z místa gymplu, nikoli v okolí bydliště, atd atd.
Jednoho psa už měli, darovali ho, neměli na něj čas a nevychovali ho. Isabella13 chodí na základku a o psa se očividně nestarala - teď půjde na gympl, pořídí si jiného a bude žít jen pro psa. Tak to tak "zlatý woči".
Je mi to celkem jedno, protože hovíka jí těžko někdo daruje, takže by museli psa koupit rodiče, boudu pořídit rodiče, pro štěně dojet rodiče, žrádlo koupit rodiče, takže jak se rozhodne Isabella13 je vlastně jedno. Záleží na rodičích. A u těch doufám ve zdravý rozum, jednoho psa dali pryč, proč si pořizovat dalšího.

31.1.2016 22:08
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

milannn napsal(a):

Vidím to stejně...pokud by psa chtěli i rodiče, a nebyl tady ten fakt, že se jednoho psa zbavili, tak bych se toho nebála. Akorát bych asi volila jiné plemeno než HW. Myslím, že třeba dospělý pes z útulku by byl dobrou volbou. Nebude tak náročný jako štěně, bude vděčný a pokud vyberou klidnějšího psa, tak mu nebude vadit, když se třeba slečna bude muset někdy více učit a nestihnou procházku.

Zase bych to tak nedramatizovala. Tomu psovi z útulku bude podle mě stačit to, že bude mít svojí rodinu, budou se mu věnovat, a nezblázní se, když se prostě někdy procházka vynechá. Určitě mu bude lépe, než v útulku v kotci. Teda pokud opravdu vyberou správně.

Ale mě se tady prostě pořád nelíbí to, že máma slečny psa nechce a ta skutečnost, že už tam jeden pes byl a dali ho pryč.

31.1.2016 22:11
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Fiona.Praha napsal(a):
Gympl je zátěž, už jenom proto, že ho nebude mít asi za barákem, bude muset dojíždět, školu nebude mít do 13 hod, ale do 15 hod a ještě bude muset jet autobusem. Bude se muset víc učit, bude mít nové kamarádky z místa gymplu, nikoli v okolí bydliště, atd atd.
Jednoho psa už měli, darovali ho, neměli na něj čas a nevychovali ho. Isabella13 chodí na základku a o psa se očividně nestarala - teď půjde na gympl, pořídí si jiného a bude žít jen pro psa. Tak to tak "zlatý woči".
Je mi to celkem jedno, protože hovíka jí těžko někdo daruje, takže by museli psa koupit rodiče, boudu pořídit rodiče, pro štěně dojet rodiče, žrádlo koupit rodiče, takže jak se rozhodne Isabella13 je vlastně jedno. Záleží na rodičích. A u těch doufám ve zdravý rozum, jednoho psa dali pryč, proč si pořizovat dalšího.

Jedna věc je ta, že nechtejí rodiče, a že se jednoho psa zbavili. Ale druhá věc je ta, že prostě 13ti letá slečna, která chodí do školy může mít psa. Také jsem do školy dojížděla a o psa se normálně starala. Jak jsem psala, pes mi byl přednější než kamarádi a nebo spíše jsem měla kamarády se stejným zájmem, takže v tom nebyl problém.

31.1.2016 22:14
milannn

XXX.XXX.90.222

Fiona.Praha napsal(a):

Vidím, že vás nepřesvědčím, škola pro vás asi nebyla hrou .
Co se týká zodpovědnosti ke psu, o tom jsem přece psal, tam by bylo potřeba změnit přístup. Jestli to Izabela chce/dokáže, to už je další věc. Ale takto zrazovat od psa obecně? To myslím není potřeba.

Ona ho chce zadarmo? Myslím, že jsem to tam nečetl, ale i kdyby, tak jsem jen tak narychlo otevřel nabídku a i to by se dalo snad. Tohle všechno jsou ovšem jen spekulace, nevíme, jak to u nich skutečně funguje.

31.1.2016 22:19
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Teď jsem si příspěvky zadavatelky přečetla znova. A zadavatelka psala, že máma nechce žádné zvíře doma (uvnitř), takže třeba psa i rodiče chtějí, jen ne domů do baráku.

31.1.2016 23:05

Nemyslím si, že Izabella13 touží po psovi tolik, že se mu bude soustavně věnovat nejen měsíc, dva, rok, ale po celý jeho život. Nevěřím, že bude ochotná se pro psa vzdát jiných aktivit, že upřednostní psa před zábavou. Možná zpočátku, ale dlouhodobě ne. Je uražená a zhrzená, že ji fena, kterou nezvládli a k níž si nevybudovala vztah, nevítala, když ji u nových majitelů navštívili. A stejně jak nezvládala jednoho psa, nezvládne dalšího, mimochodem plemene na výchovu komplikovanějšího, než první fenka.

31.1.2016 23:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Pes a holka. To bývá pouto na život a...
Tady nebylo a to stojí za povšimnutí.
Píše co očekává.
A nabízí jen dvůr, boudu, šmajchlování a špacír.
Nezjistila, že to psovi nestačí...

31.1.2016 23:23
aj

XXX.XXX.50.88

Nejde o to, že by 13ti leté dítě nedokázalo postarat o psa.Jde o to, že ho na gypmlu a v příštím mladém životě čeká příliš moc lákadel, které můžou být přitažlivější než každodenní péče o psa. Jasně, jsou případy, že láska ke psům všechno přebila, ale jsou ojedinělé, mnohem častěji to končí špatně- teda špatně pro psa.

1.2.2016 06:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

milannn napsal(a):
Vidím, že vás nepřesvědčím, škola pro vás asi nebyla hrou .
Co se týká zodpovědnosti ke psu, o tom jsem přece psal, tam by bylo potřeba změnit přístup. Jestli to Izabela chce/dokáže, to už je další věc. Ale takto zrazovat od psa obecně? To myslím není potřeba.

Ona ho chce zadarmo? Myslím, že jsem to tam nečetl, ale i kdyby, tak jsem jen tak narychlo otevřel nabídku a i to by se dalo snad. Tohle všechno jsou ovšem jen spekulace, nevíme, jak to u nich skutečně funguje.

Šmárjá čí čtete příspěvky?
Já psala něco o psovi zadarmo?

1.2.2016 06:59
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemyslím si, že Izabella13 touží po psovi tolik, že se mu bude soustavně věnovat nejen měsíc, dva, rok, ale po celý jeho život. Nevěřím, že bude ochotná se pro psa vzdát jiných aktivit, že upřednostní psa před zábavou. Možná zpočátku, ale dlouhodobě ne. Je uražená a zhrzená, že ji fena, kterou nezvládli a k níž si nevybudovala vztah, nevítala, když ji u nových majitelů navštívili. A stejně jak nezvládala jednoho psa, nezvládne dalšího, mimochodem plemene na výchovu komplikovanějšího, než první fenka.

Cítím to stejně.

1.2.2016 07:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Myslím, že takhle nějak se dostávají psi do útulků nebo nabídky inzertních serverů - daruji Xměsíčního psa z důvodu stěhování, alergie, nedostatku času z důvodu školy, práce, těhotenství, je moc divoký, utíká, neposlouchá, nesnáší malé děti, psi, kočky...
Všichni se nad takovými inzeráty pohoršujeme a pak se tu radí 13tileté holce, že kdyby hodně chtěla, tak by to zvládla. Před rokem tu šanci měla, psala že měli psa 9 měsíců a 2 měsíce je v novém.

1.2.2016 10:01
L(phi)

XXX.XXX.125.67

Ak bola fenka krizeneho retrivra "moc tvrdohlava", tak silne neodporucam hovika bez ohladu na ostatne okolnosti. Nie v 13 rokoch, hovawart potrebuje ako psovoda dost velku osobnost ktoru uzna za vhodnu nasledovat. A HLAVNE nie psa.

Zas s tym nepustanim do domu by som to nevidela ako problem, poznam dost ludi ktori so svojim hovikom travia vela casu, cvicia, je spolocnik a milovany rodinny pes, ale do domu nesmie. Ono to ani tak moc nevadi, ak ma clovek dost roboty na zahrade takze sa tam motkaju spolu so psom velku cast dna.

1.2.2016 12:28
milannn

XXX.XXX.90.222

Fiona.Praha napsal(a):
Šmárjá čí čtete příspěvky?
Já psala něco o psovi zadarmo?

...protože hovíka jí těžko někdo daruje, takže by museli psa koupit rodiče

Nebo si myslíte, že 13ti leté holky nedokážou našetřit na levnějšího psa? Nepředpokládám, že by kupovala šampióna za x desítek tisíc.

1.2.2016 13:12
koldy

XXX.XXX.73.226

Dobrý den, musím reagovat, momentálně mám 2 hovíky. A je naprosto nevhodný pro holku/rodinu, která dala svého prvního psa pryč, jen kvůli tomu, že byl tvrdohlavý. Nevím co si myslí, že HW bude lusknutím prstu vychovaný? Hlavně u psů je problém, že si v pubertě chtějí nárokovat vůdčí pozici a nějakou silou toho nedosáhnete. Jen se koukněte na HW v nouzi a kolik jich tam je a proč? protože majitelé nezvládli výchovu. Pes začal vrčet, nárokovat si hračky a věci co najde atd. a znuděný HW není taky super.
Navíc máme HW s přístupem do domu a už vidím jak 13 holka bude třeba po škole venku 3 hoďky se psem, aby se vyvenčil, vylítal a cvičila s ním. Oba naši psi jsou nejradši s námi a je jedno kde jsme.
Dál nemyslím si, že 13 letá holka má 10-15 tisíc na psa s PP a ty pseudonáhražky plemene fakt nedoporučuji. Já jsem si oba psy koupil sám a je to nejlepší, protože jsou to tvoje prachy a tvoje zodpovědnost.
Gympl je náročný jak pro koho, mám ségru na gymplu, školu má od baráku asi 40 minut, vůbec se neučí a má jednu, dvě 2, ale časově je náročný hlavně posledních fázích studia, je ve škole třeba do 16 a vrací se kolem 17.
K.

1.2.2016 15:23

Nikdy bych slečně, která nezvládla vychovat jednoho psa a musel být dán pryč, nedovolila psa dalšího a mohla by škemrat a slibovat modré z nebe. A ještě k tomu velké a poměrně složité plemeno. Větší a složitější než předchozí pes.
Navíc, podle toho co píše, to bude asi pělně sebestředné stvoření ( je totiž jedničkářka a půjde na Karlovku ) - a to není nikdy pro psa dobře !

1.2.2016 15:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nikdy bych slečně, která nezvládla vychovat jednoho psa a musel být dán pryč, nedovolila psa dalšího a mohla by škemrat a slibovat modré z nebe. A ještě k tomu velké a poměrně složité plemeno. Větší a složitější než předchozí pes.
Navíc, podle toho co píše, to bude asi pělně sebestředné stvoření ( je totiž jedničkářka a půjde na Karlovku ) - a to není nikdy pro psa dobře !

Myslím, že jste to vystihnula přesně.

1.2.2016 15:38
TBerry

XXX.XXX.32.199

S ohledem na chyby v psaném projevu zadavatelky to jedničkářku s budoucností na Karlovce moc nevypadá.

1.2.2016 15:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

TBerry napsal(a):
S ohledem na chyby v psaném projevu zadavatelky to jedničkářku s budoucností na Karlovce moc nevypadá.

V dnešním školství(a vlastně ani v tom svém ) se neorientuju, ale mám v rodině také premianty, vysokoškoláky, i se dvěma vysokýma školama(čerstvé absolventy) a jejich písemný projev je také jak od Hotentota, takže to asi v dnešní době není měřítko...

1.2.2016 16:06
sufle

XXX.XXX.49.81

TBerry napsal(a):

Vždyť je to třináctiletá holka.

1.2.2016 16:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

TBerry napsal(a):

Ále.
Může být.
Dnes se na to někde až tak nehledí...

1.2.2016 19:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

milannn napsal(a):
...protože hovíka jí těžko někdo daruje, takže by museli psa koupit rodiče

Nebo si myslíte, že 13ti leté holky nedokážou našetřit na levnějšího psa? Nepředpokládám, že by kupovala šampióna za x desítek tisíc.

Nevím teda kde žijete Vy, ale já bych si docela přála vidět 13tiletou slečnu, která našetří z kapesného od rodičů, které mají 3 děti, na HW s PP, takže min.10 tisíc. Pokud by to fakt dokázala, možná bych se jako rodič nad pořízením psa hluboce zamyslela, protože si myslím, že by to 13tiletá holka s kapesným cca 1000 měsíčně musela šetřit téměř rok a to by si nesměla koupit nic jiného. V tom případě by mne asi přesvědčila, že o psa velmi stojí.
Také bych chtěla vidět chovatele, který si od 13tileté holky vezme prachy a prodá jí psa s PP. To bych se asi jako rodič sebrala a chovatele oznámila čmku, že prodá psa dítěti.
Takže, aby si holčička pořídila jakéhokoli psa v tomhle věku, musí mít podporu rodičů. Což asi naštěstí nehrozí.

To je vysvětlení pro podstatně kratší verzi..protože hovíka jí těžko někdo daruje, takže by museli psa koupit rodiče...

1.2.2016 19:45

Kapesné 1000 Kč měsíčně ve třinácti letech? To by bylo královské kapesné... A krát tři, protože tři děti...

1.2.2016 19:51
milannn

XXX.XXX.90.222

Fiona.Praha napsal(a):
Nevím teda kde žijete Vy, ale já bych si docela přála vidět 13tiletou slečnu, která našetří z kapesného od rodičů, které mají 3 děti, na HW s PP, takže min.10 tisíc. Pokud by to fakt dokázala, možná bych se jako rodič nad pořízením psa hluboce zamyslela, protože si myslím, že by to 13tiletá holka s kapesným cca 1000 měsíčně musela šetřit téměř rok a to by si nesměla koupit nic jiného. V tom případě by mne asi přesvědčila, že o psa velmi stojí.
Také bych chtěla vidět chovatele, který si od 13tileté holky vezme prachy a prodá jí psa s PP. To bych se asi jako rodič sebrala a chovatele oznámila čmku, že prodá psa dítěti.
Takže, aby si holčička pořídila jakéhokoli psa v tomhle věku, musí mít podporu rodičů. Což asi naštěstí nehrozí.

To je vysvětlení pro podstatně kratší verzi..protože hovíka jí těžko někdo daruje, takže by museli psa koupit rodiče...

Zpočátku jsem se domníval, že jste férový člověk, který má snahu zadavatelce skutečně poradit (což je jistě smyslem jejího dotazu). Nyní si to již nemyslím.
Že moralizujete, by bylo celkem v pořádku, že ji od pořízení psa zrazujete je naprosto v pořádku - je to totiž váš názor, na který máte plné právo. Že spekulujete, kolik si může/nemůže 13ti letý člověk našetřit, je zarážející. Máte opravdu tak přesnou představu, kolik dává ta která konkrétní rodina dítěti peněz? Pochybuji.
Ovšem to, že nám tady veřejně píšete své udavačské sklony, to plně dokresluje váš obraz. Nevím, ve které době jste si práskačství osvojila, ale v podstatě to obecně odpovídá povaze některých našich (bohužel) spoluobčanů. Nechutné

A mimochodem - Izabela někde píše, že chce HW s PP? Už si končně připusťme, že "úspěch" psů bez PP je způsoben povětšinou nižší pořizovací cenou. Vůbec nemám zájem probírat další náklady, kdy se potom ty celkové mohou vyhoupnout nad hladinu nákladů psa s PP. To je známý fakt.
A ani nepíši o tom, kolik je inzerátů na různé opuštěné, nechtěné HW či pseudo HW doslova za hubičku.

1.2.2016 19:55
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

milannn napsal(a):
Zpočátku jsem se domníval, že jste férový člověk, který má snahu zadavatelce skutečně poradit (což je jistě smyslem jejího dotazu). Nyní si to již nemyslím.
Že moralizujete, by bylo celkem v pořádku, že ji od pořízení psa zrazujete je naprosto v pořádku - je to totiž váš názor, na který máte plné právo. Že spekulujete, kolik si může/nemůže 13ti letý člověk našetřit, je zarážející. Máte opravdu tak přesnou představu, kolik dává ta která konkrétní rodina dítěti peněz? Pochybuji.
Ovšem to, že nám tady veřejně píšete své udavačské sklony, to plně dokresluje váš obraz. Nevím, ve které době jste si práskačství osvojila, ale v podstatě to obecně odpovídá povaze některých našich (bohužel) spoluobčanů. Nechutné

A mimochodem - Izabela někde píše, že chce HW s PP? Už si končně připusťme, že "úspěch" psů bez PP je způsoben povětšinou nižší pořizovací cenou. Vůbec nemám zájem probírat další náklady, kdy se potom ty celkové mohou vyhoupnout nad hladinu nákladů psa s PP. To je známý fakt.
A ani nepíši o tom, kolik je inzerátů na různé opuštěné, nechtěné HW či pseudo HW doslova za hubičku.

Mě hlavně chybí ta informace, že by si slečna psa měla platit sama. A nebo to, že ho rodiče nechtějí, psala jen, že máma nechce psa uvnitř. O tom, že by nechtěla psa venku slečna nepsala nic.

1.2.2016 20:18

Klíčové snad je to, že když nebyli schopni nikdo v rodině zvládnout vychovat fenu křížence retrívra a ohaře, že se bude historie opakovat a HW též nezvládnou. A je fuk, jestli to bude pes s PP nebo nějaká křižovatka podobná HW.
Jsou děti, které si dokážou získat psa a navázat s ním velice úzký vztah, kde je pes přirozeně bere jako svého pána a díky tomu jsou tyto děti schopné vychovat a vycvičit psa i plemene, na které si každý netroufne. Ne každý ale takový dar má. Izabella13 zrovna ne.

1.2.2016 20:27

Klíčové snad je to, že když nebyli schopni nikdo v rodině zvládnout vychovat fenu křížence retrívra a ohaře, že se bude historie opakovat a HW též nezvládnou. A je fuk, jestli to bude pes s PP nebo nějaká křižovatka podobná HW.
Jsou děti, které si dokážou získat psa a navázat s ním velice úzký vztah, kde je pes přirozeně bere jako svého pána a díky tomu jsou tyto děti schopné vychovat a vycvičit psa i plemene, na které si každý netroufne. Ne každý ale takový dar má. Izabella13 zrovna ne.

Taky mě hodně překvapilo, proč zrovna HW.

1.2.2016 20:32

...." jsem trochu zaneprázdněná studiem ale mám dost času na to abych si s ním pohrála, pomazlila, vyvenčila a naučila ho nějaké ty základní povely."...

Takhle určitě HW nevychová. Tohle by možná stačilo menšímu chlupatému voříškovi - třeba tomu útuláčkovi.
Dítě, které má opravdu silnou touhu po psím kamarádovi, až tak moc na plemeni netrvá.

1.2.2016 20:33
koldy

XXX.XXX.73.226

No přeci ti "zlatí" jsou tak krásní, takový větší retriever. Všechny štěňata vypadají jak medvídci, tak sladcí i tohle jsem slyšel.
K.

1.2.2016 20:35

...." jsem trochu zaneprázdněná studiem ale mám dost času na to abych si s ním pohrála, pomazlila, vyvenčila a naučila ho nějaké ty základní povely."...

Takhle určitě HW nevychová. Tohle by možná stačilo menšímu chlupatému voříškovi - třeba tomu útuláčkovi.
Dítě, které má opravdu silnou touhu po psím kamarádovi, až tak moc na plemeni netrvá.

Tohle nebude stačit žádnému psovi. Já bych ale žádného psa nepořizovala. Už jednoho museli dát pryč. Zkazí dalšího? To naprosto postrádá logiku, pořídit do takové rodiny dalšího psa...

1.2.2016 20:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

milannn napsal(a):

Nechte si, milý pane, Vaše soudy.
Nestojím o ně ani já a asi ani ostatní diskutující.

13tileté holce, která se nestarala o jednoho psa, plánuje gympl a ohání se tím, že je jedničkářka a tak půjde na Karlovku, nedoporučuji žádného psa, ani malého, ani velkého, ani štěně, ani odrostlého, ani wořecha, ani s PP, prostě žádného.

1.2.2016 20:51

Http://www.ifauna.cz/galerie/detail/7/2680908/05/56ae6c340def7.jpg

Tenhle chudáček vypadá skoro jako černoznakatý HW. Možná, že režim, který zadavatelka nabízí, by mu poskytl klidné dožití.
Jen by se zadavatelka musela oprostit od své sobeckosti ( ale možná, že tak jenom vyznívá její příspěvek, možná je lepší, než soudíme ).

1.2.2016 20:52
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Úroveň hodna pavlače

1.2.2016 21:25

Lexaurin napsal(a):
Úroveň hodna pavlače

Tak jsem nepochopila. Co je na nápadu pomoci starému psovi pavlačového.

1.2.2016 21:31
Verčav

XXX.XXX.59.54

Prosím, psa si nepořizuj, vzhledem k tomu, že už teď v nějaké asi sedmé třídě nemáš čas, protože jsi zaneprázdněná studiem (a bude to jenom horší), tak to opravdu nemá smysl. Nejen, že to dopadne stejně jako s minulým psem, možná hůř, ale opravdu si podle psaných textů nemyslím, že je to pro tebe volba parťáka do nepohody.

1.2.2016 22:21
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Co Labrador ?

1.2.2016 22:29
Clayton

XXX.XXX.104.9

Biochemik napsal(a):
Co Labrador ?

Přesně! Univerzální samovychovatelné plemeno...ideální být celé dny sám na zahradě!

1.2.2016 22:30
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Tak jsem nepochopila. Co je na nápadu pomoci starému psovi pavlačového.

To nebylo na vassmajlík

1.2.2016 22:31
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Clayton napsal(a):
Přesně! Univerzální samovychovatelné plemeno...ideální být celé dny sám na zahradě!

já bych to viděla jedině na staršího zachráněného klidného psa, a nebo nic.

1.2.2016 22:36
Clayton

XXX.XXX.104.9

marcelaamax napsal(a):

já bych to viděla jedině na staršího zachráněného klidného psa, a nebo nic.

Souhlasím, starší pejsek na dožití by byl asi vděčný za misku žrádla, zahradu a občasné pomazlení.A měla by jistotu, že si slečnu pes zamiluje.

1.2.2016 22:43
aj

XXX.XXX.50.88

Izabela 13 sem od včerejška nezavítala, tak doufejme, že psa vystřídal jiný interes.
A my se tu můžeme vesele dohadovat, jaký pes by byl pro ni ideální.

1.2.2016 22:48
Biochemik

XXX.XXX.211.55

I Labrador zvládne být občas sám.
A předpokládám pokud chce slečna psa, že jak přijde ze školy, tak se mu bude věnovat aspoň částečně, takže v tom nevidím nějaký problém.

1.2.2016 22:51
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Biochemik napsal(a):
I Labrador zvládne být občas sám.
A předpokládám pokud chce slečna psa, že jak přijde ze školy, tak se mu bude věnovat aspoň částečně, takže v tom nevidím nějaký problém.

Ano občas sám. Ale nevidím labradora jako vhodného psa pro zadavatelku, kde bude sám asi více než občas. Navíc labrador je aktivní pes, potřebuje pohyb, potřebuje zaměstnat hlavu, protože jinak si najde zábavu svojí, a za rok tu zase budeme číst, jak dali dalšího psa pryč, protože ničil zahradu.

Já bych to viděla opravdu tak, že buď zachránit staršího klidného psa, který za to bude vděčný, a nebo se psem počkat, až na to prostě bude více času.

1.2.2016 22:57
Biochemik

XXX.XXX.211.55

S tím souhlasím.
Labradora máme respektive naši a je to skutečně akční pes.
Co se týká toho hlídání. V tomto směru to není žádný top hlídač, ale mile mě překvapil.
A celoročně může být také venku.
Z mého pohledu buď, jak říkáte staršího pejska a nebo ještě nějaký, pátek, počkat s pořízením psíka.

1.2.2016 23:02
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Biochemik napsal(a):
S tím souhlasím.
Labradora máme respektive naši a je to skutečně akční pes.
Co se týká toho hlídání. V tomto směru to není žádný top hlídač, ale mile mě překvapil.
A celoročně může být také venku.
Z mého pohledu buď, jak říkáte staršího pejska a nebo ještě nějaký, pátek, počkat s pořízením psíka.

No, pokud má labrador povahu takovou, jakou má mít, tak Vám domů pustí každého a ještě s radostí

1.2.2016 23:27
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Proto jsem byl překvapen běhá kolem plotů a štěká dost aktivně.
Ale to je spíš hlídání tipu zastrašení, pokud by dotyčná osoba přeskočila plot věřím, že by si s ní chtěl hrát.

Přidejte reakci

Přidat smajlík