Poradí někdo?Kam oko dohlédne, jen krtinec vedle krtince...a když neřádí krtek, nory si krásně zvětší a prohloubí má smečka.Vím, že holkám to prostě nedá, vůně krtků a lov je neodolatelný, ale pokud něco nevymyslím, zahradu už nedám dohromady.A to mám vše přizpůsobené pesanům, žádný anglický trávníček.Jak se těch malých lumpů zbavit a poslat je jinam?Plašiče, gely atd. bez efektu, kočička nepřipadá v úvahu.Děkuji za jakoukoliv radu.
aiwelion
napsal(a):
Poradí někdo?Kam oko dohlédne, jen krtinec vedle krtince...a když neřádí krtek, nory si krásně zvětší a prohloubí má smečka.Vím, že holkám to prostě nedá, vůně krtků a lov je neodolatelný, ale pokud něco nevymyslím, zahradu už nedám dohromady.A to mám vše přizpůsobené pesanům, žádný anglický trávníček.Jak se těch malých lumpů zbavit a poslat je jinam?Plašiče, gely atd. bez efektu, kočička nepřipadá v úvahu.Děkuji za jakoukoliv radu.
Já jsem to vyřešil Petkami na tyči. Děla to hluk při otáčení a krtky jsem vyhnal. Má to jednu nevýhodu, nastěhovali se k sousedce.
Foto přikládám.
aiwelion
napsal(a):
Děkuji za nápad, vyzkouším...jen musím holkám nějak vysvětlit, že petka je kvůli krtkům a ne na hraní.
No taky to budu muset pastevci vysvětlit, sice by neukradl petku ale rovnou celý kolík i s ní .Měla jsem zakolíkovaný pletivo na slepičí ohradě ať ty potvory nepodlejzaj na zahradu, no a milý pastevec mi ty kolíky ukradl, tak jsem tam musela vrazit tyčky k rajčatům a zaplést je do pletiva .
kobylatko
napsal(a):
No taky to budu muset pastevci vysvětlit, sice by neukradl petku ale rovnou celý kolík i s ní .Měla jsem zakolíkovaný pletivo na slepičí ohradě ať ty potvory nepodlejzaj na zahradu, no a milý pastevec mi ty kolíky ukradl, tak jsem tam musela vrazit tyčky k rajčatům a zaplést je do pletiva .
To znám...někdy mám pocit, proč vymýšlet hračky a aporty, stačí hodit klacek, větev, ukázat čerstvě zasazený stromek, nové keříky, spodní úrodu na jabloních a třešních .
fikovnice
napsal(a):
A nespílá Vám? Asi by si měla ty petky dát na zahradu také, aby krtci šli ještě o dům dál...no a takto řetězově je vystrnadit z celé obce .
To víte že se ozvala. Já sem ji je udělal protože její se netočily chvilku je tam měla potom je dala pryč a tak tam má kopečky. Nebyla trpělivá, ono to chvilku trvá. Je to boj
Uživatel s deaktivovaným účtem

Xeska
napsal(a):
Když tu pišete o tom stěhování krtků.. My zas jsme vinní za to že sousedi maj na zahoncích slimáky. protože máme psy a zeleninu žadnou, maximalně kytky v truhlíkách. No a slimák jde a jde, projde naší zahradou a nic nenajde a tak musí jít k sousedum.