Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2016 15:13
aiwelion

XXX.XXX.30.103

Poradí někdo?Kam oko dohlédne, jen krtinec vedle krtince...a když neřádí krtek, nory si krásně zvětší a prohloubí má smečka.Vím, že holkám to prostě nedá, vůně krtků a lov je neodolatelný, ale pokud něco nevymyslím, zahradu už nedám dohromady.A to mám vše přizpůsobené pesanům, žádný anglický trávníček.Jak se těch malých lumpů zbavit a poslat je jinam?Plašiče, gely atd. bez efektu, kočička nepřipadá v úvahu.Děkuji za jakoukoliv radu.

3.2.2016 16:25
Arni

XXX.XXX.111.238

aiwelion napsal(a):
Poradí někdo?Kam oko dohlédne, jen krtinec vedle krtince...a když neřádí krtek, nory si krásně zvětší a prohloubí má smečka.Vím, že holkám to prostě nedá, vůně krtků a lov je neodolatelný, ale pokud něco nevymyslím, zahradu už nedám dohromady.A to mám vše přizpůsobené pesanům, žádný anglický trávníček.Jak se těch malých lumpů zbavit a poslat je jinam?Plašiče, gely atd. bez efektu, kočička nepřipadá v úvahu.Děkuji za jakoukoliv radu.

Já jsem to vyřešil Petkami na tyči. Děla to hluk při otáčení a krtky jsem vyhnal. Má to jednu nevýhodu, nastěhovali se k sousedce.
Foto přikládám.

3.2.2016 16:51
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tu petku zkusím, v jednom místě zahrady nám krtci lezou.Takovou krásnou skalku jsem měla taky, z bylinek, než ji psiska a kocour rozválcovali .Nevím co je v těch bylinkách tak přitahuje.Přitom šantu nebo něco podobnýho tam nemám.

3.2.2016 17:01
aiwelion

XXX.XXX.30.103

Děkuji za nápad, vyzkouším...jen musím holkám nějak vysvětlit, že petka je kvůli krtkům a ne na hraní.

3.2.2016 17:05
Arni

XXX.XXX.111.238

aiwelion napsal(a):
Děkuji za nápad, vyzkouším...jen musím holkám nějak vysvětlit, že petka je kvůli krtkům a ne na hraní.

To je nasazeno na tyčce od rajčat asi 130 cm, jen pro doplnění.

3.2.2016 17:20
kobylatko

XXX.XXX.45.44

aiwelion napsal(a):

No taky to budu muset pastevci vysvětlit, sice by neukradl petku ale rovnou celý kolík i s ní .Měla jsem zakolíkovaný pletivo na slepičí ohradě ať ty potvory nepodlejzaj na zahradu, no a milý pastevec mi ty kolíky ukradl, tak jsem tam musela vrazit tyčky k rajčatům a zaplést je do pletiva .

4.2.2016 20:30
aiwelion

XXX.XXX.30.106

Arni napsal(a):
To je nasazeno na tyčce od rajčat asi 130 cm, jen pro doplnění.

Jééé, to já budu muset použít alespoň kůl o průměru 10cm...a i tak mu moc šancí nedávám.Holky z toho nadělají třísky za hodinku

4.2.2016 20:35
aiwelion

XXX.XXX.30.106

kobylatko napsal(a):
No taky to budu muset pastevci vysvětlit, sice by neukradl petku ale rovnou celý kolík i s ní .Měla jsem zakolíkovaný pletivo na slepičí ohradě ať ty potvory nepodlejzaj na zahradu, no a milý pastevec mi ty kolíky ukradl, tak jsem tam musela vrazit tyčky k rajčatům a zaplést je do pletiva .

To znám...někdy mám pocit, proč vymýšlet hračky a aporty, stačí hodit klacek, větev, ukázat čerstvě zasazený stromek, nové keříky, spodní úrodu na jabloních a třešních .

5.2.2016 06:09
Arni

XXX.XXX.39.232

aiwelion napsal(a):
Jééé, to já budu muset použít alespoň kůl o průměru 10cm...a i tak mu moc šancí nedávám.Holky z toho nadělají třísky za hodinku

V tom případě doporučuji ocelovou kulatinu

5.2.2016 13:12
aiwelion

XXX.XXX.30.114

Arni napsal(a):
V tom případě doporučuji ocelovou kulatinu

Super nápad, budu hlásit výsledek .

6.2.2016 03:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Arni napsal(a):
Já jsem to vyřešil Petkami na tyči. Děla to hluk při otáčení a krtky jsem vyhnal. Má to jednu nevýhodu, nastěhovali se k sousedce.
Foto přikládám.

Ta druhá fotka to je zahrada sousedky po nastěhování krtků od Vás "Arni"?

6.2.2016 05:01
Arni

XXX.XXX.39.232

fikovnice napsal(a):
Ta druhá fotka to je zahrada sousedky po nastěhování krtků od Vás "Arni"?

Ano.

6.2.2016 06:10
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Arni napsal(a):
Ano.

A nespílá Vám? Asi by si měla ty petky dát na zahradu také, aby krtci šli ještě o dům dál...no a takto řetězově je vystrnadit z celé obce .

6.2.2016 06:21
Arni

XXX.XXX.39.232

fikovnice napsal(a):

A nespílá Vám? Asi by si měla ty petky dát na zahradu také, aby krtci šli ještě o dům dál...no a takto řetězově je vystrnadit z celé obce .

To víte že se ozvala. Já sem ji je udělal protože její se netočily chvilku je tam měla potom je dala pryč a tak tam má kopečky. Nebyla trpělivá, ono to chvilku trvá. Je to boj

6.2.2016 06:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Arni napsal(a):
To víte že se ozvala. Já sem ji je udělal protože její se netočily chvilku je tam měla potom je dala pryč a tak tam má kopečky. Nebyla trpělivá, ono to chvilku trvá. Je to boj

No jo, tak to si zavinila sama, to je jasný, trpělivost růže přináší .

6.2.2016 06:51
Arni

XXX.XXX.39.232

Vedlejší pozemek je sad, tak věřím že by se tam odstěhovali. A ještě jedna věc, nemá psa a to má taky vliv. Kombinace petky a foxik dělá asi své

6.2.2016 11:29
Xeska

XXX.XXX.168.56

Když tu pišete o tom stěhování krtků.. My zas jsme vinní za to že sousedi maj na zahoncích slimáky. protože máme psy a zeleninu žadnou, maximalně kytky v truhlíkách. No a slimák jde a jde, projde naší zahradou a nic nenajde a tak musí jít k sousedum.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2016 11:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Xeska napsal(a):
Když tu pišete o tom stěhování krtků.. My zas jsme vinní za to že sousedi maj na zahoncích slimáky. protože máme psy a zeleninu žadnou, maximalně kytky v truhlíkách. No a slimák jde a jde, projde naší zahradou a nic nenajde a tak musí jít k sousedum.

6.2.2016 15:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Arni napsal(a):
Vedlejší pozemek je sad, tak věřím že by se tam odstěhovali. A ještě jedna věc, nemá psa a to má taky vliv. Kombinace petky a foxik dělá asi své

To jo, foxíci - tedy znala jsem pořádně jen jednoho - ale to byl myšo-bijec!

Přidejte reakci

Přidat smajlík