Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2016 16:51
paskma

XXX.XXX.110.88

Co když nezaplatím obci poplatek za psa? Nevidím jediný důvod, nejde mi o peníze, ale platit se mi to nechce.
Něco jsem četla o čipovaných psech a slevě na poplatek za psa, poradí někdo?

Díky.

3.2.2016 16:55
Markéta80

XXX.XXX.176.2

paskma napsal(a):
Co když nezaplatím obci poplatek za psa? Nevidím jediný důvod, nejde mi o peníze, ale platit se mi to nechce.

Díky.

Každá obec to má jinak ale při kontrole je pak pokuta

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2016 17:02

Obec může uložit sankci až ve výši trojnásobku poplatku za psa. A pokud se na to dotyčný vykašle, můžou mu napařit pořádkovou pokutu až 50 000 Kč.

3.2.2016 17:11

paskma napsal(a):

Díky.

Nejde mi o peníze ! O co tedy, když se vám to platit nechce ? O cestu na poštu ? Zaplaťte to internetovou bankou.

3.2.2016 18:44
bilusik

XXX.XXX.168.4

Třeba jde zadavateli jen o princip, že má psa na svém pozemku, nikde venku mu nelítá a musí platit, a někdo má 10 koček co lezou a kálí a v noci se mrouzkají a řvou po celé vsi a nemusí platit nic...

3.2.2016 19:12
paskma

XXX.XXX.110.88

bilusik napsal(a):
Třeba jde zadavateli jen o princip, že má psa na svém pozemku, nikde venku mu nelítá a musí platit, a někdo má 10 koček co lezou a kálí a v noci se mrouzkají a řvou po celé vsi a nemusí platit nic...

Přesně tak :).

3.2.2016 19:13
paskma

XXX.XXX.110.88

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejde mi o peníze ! O co tedy, když se vám to platit nechce ? O cestu na poštu ? Zaplaťte to internetovou bankou.

Tak mi řekněte důvod, proč platit někomu za svého psa.. jen by mě to zajímalo :) pak možná těch pár kroků na úřad udělám.

3.2.2016 19:22
bilusik

XXX.XXX.168.4

No důvod je asi pouze ten, že je to vyhláškou daná povinnost a za nedodržení mohou být uděleny sankce. A když vás někdo udá, že máte psa a neplatíte (i když ho máte jen na svém pozemku), tak vás mohou pokutovat - takže spousta lidí raděj platí, i když se psem třeba nikam nechodí, protože se bojí případných sankcí a pokut za neplacení.

3.2.2016 19:29

paskma napsal(a):
Tak mi řekněte důvod, proč platit někomu za svého psa.. jen by mě to zajímalo :) pak možná těch pár kroků na úřad udělám.

Protože je to dané zákonem, potažmo vyhláškou. Někdo má auto v garáži, vyjede jednou do roka a taky platí povinné ručení celý rok ( to bylo první, co mě napadlo ).
Když budou zapnuté semafory a bude vám svítit červená a široko daleko nepojede jiné auto, také pojedete ?
A můžu vás ujistit, že i v takzvaně demokratických státech platí více nesmyslná opatření.
Třeba v jednom městečku v Severní Karolině smíte na své zahradě pěstovat jen okrasné květiny
( zeleninu ne ). O tom, že tam nesmíte mít - na své zahradě - zvíře, ani nemluvím.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2016 19:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Mě stále udivuje, jak někteří prostě nerespektují daná pravidla...
Jednou jsi majitel psa, tak se starej!
Myslim že těch pár korun, co se běžně platí na vsi tě nevytrhne.
(Bydlím na vsi a za psa ročně platím 120 Kč - 3 psi, celkem 360 Kč - to je teda fakt balík )
Pokud se ti to nelíbí, pořiď si kočku

3.2.2016 19:38

Ono u nás obcházení zákonů ( vyhlášek ) je takový sport. Asi se to táhne od dob Rakouska-Uherska, kdy naši předkové ten stát nepokládali za svůj.

3.2.2016 19:43
davidka

XXX.XXX.14.251

Je plno nesmyslných daní, daň z nemovitosti taky člověk platí za svůj vlastní majetek, za svůj pozemek, a nic s tím nenadělá.
Pozor na neplacení za psa, je to právě jak s daní, pokud by na vás přišli a obec by se pustila do boje s vámi, může to dojít až k exekuci na váš majetek!

3.2.2016 19:46
bilusik

XXX.XXX.168.4

Protože je to dané zákonem, potažmo vyhláškou. Někdo má auto v garáži, vyjede jednou do roka a taky platí povinné ručení celý rok ( to bylo první, co mě napadlo ).
Když budou zapnuté semafory a bude vám svítit červená a široko daleko nepojede jiné auto, také pojedete ?
A můžu vás ujistit, že i v takzvaně demokratických státech platí více nesmyslná opatření.
Třeba v jednom městečku v Severní Karolině smíte na své zahradě pěstovat jen okrasné květiny
( zeleninu ne ). O tom, že tam nesmíte mít - na své zahradě - zvíře, ani nemluvím.

Ale pokud by s autem nevyjel, tak už zase platit za auto povinné ručení nemusí - a kancelář pojistitelů už zase na ty co s autem nejezdí a neplatí už zase nemá žádné páky, jako tomu bylo donedávna - když nepojedete na silnici tak nikdo dnes nic vymáhat za auto nebude. Takže to je asi špatné přirovnání, za psa bohužel platit musíte, i když neopustí váš pozemek - za auto nikoliv, když s ním nikam nepojedete.

3.2.2016 19:50
Terven

XXX.XXX.110.147

paskma napsal(a):

Protože prostě taková pravidla jsou momentálně u nás nastavena a jejich nedodržováním porušujete právní normy. Takže máte na výběr - buď porušovat právní normy anebo platit. Anebo ještě lepší - nechat se zvolit do zastupitelstva a prosadit zrušení poplatků, případně prosadit, aby obec ty peníze nějak smysluplně využila ve prospěch majitelů psů.
Jj, obcházení pravidel je národní sport a taky je národní sport hrabat si na svém písečku a přitom remcat.
Ale uznávám, že pravidla jsou občas "na hlavu" a změna téměř nemožná, no...

3.2.2016 20:10

bilusik napsal(a):
Ale pokud by s autem nevyjel, tak už zase platit za auto povinné ručení nemusí - a kancelář pojistitelů už zase na ty co s autem nejezdí a neplatí už zase nemá žádné páky, jako tomu bylo donedávna - když nepojedete na silnici tak nikdo dnes nic vymáhat za auto nebude. Takže to je asi špatné přirovnání, za psa bohužel platit musíte, i když neopustí váš pozemek - za auto nikoliv, když s ním nikam nepojedete.

Ono s tím psem to bude asi stejně, jako to má "sváteční řidič" s autem. Ten vyjede párkrát do roka - a platí. Neříkejte, že některý pes celý život neopustí dvorek. Třeba zrovna necourá po vsi, ale párkrát do roka ?
Ale jinak - za kozu se polatek neplatí a chodit s vámi bude taky jako pejsek.

3.2.2016 20:18
bilusik

XXX.XXX.168.4

Ono s tím psem to bude asi stejně, jako to má "sváteční řidič" s autem. Ten vyjede párkrát do roka - a platí. Neříkejte, že některý pes celý život neopustí dvorek. Třeba zrovna necourá po vsi, ale párkrát do roka ?

Někdo má třeba 2 nebo 3 auta a platí třeba jen za 2 se kterými běžně jezdí. Třetí se mu nechce rušit, ale ani za něj neplatí, když nejezdí - a kdyby chtěl jezdit, tak si zaplatí pojistku třeba na 3 měsíce - chvíli jezdí s třetím ( když ho třeba na měsíc nebo na dva potřebuje pokud má jedno auto třeba nepojízdné), a pak zase stojí na dvoře a nejezdí s ním, tudíž ani neplatí. Není to myšleni na řidiče s jedním autem co vyjede pětkrát do roka, ale na majitele více aut. A s autem co nevyjedete na silnici, tak platit už nemusíte, na dvoře vás nikdo kontrolovat nebude a kancelář pojistitelů už nemá do registru vozidel přístup, jako to bylo dříve. Takže za psa platit musíte, i když neopustí váš pozemek, jinak se vystavujete sankcím pokud byste neplatili, s autem je to drobet jinak.

nejakapani

3.2.2016 21:14
nejakapani

XXX.XXX.164.108

I kdyby s ním chodil po vsi, tak za co jako platí?

3.2.2016 21:16
paskma

XXX.XXX.110.88

nejakapani napsal(a):
I kdyby s ním chodil po vsi, tak za co jako platí?

To bych právě ráda věděla, za co jako platím :).

nejakapani

3.2.2016 21:29
nejakapani

XXX.XXX.164.108

Poplatek za nic. Spíše by se to mělo nazývat daň za psa. Kdyby se alespoň vybrané peníze používaly pro pejskaře. Např. podpora útulků a nebo cvičáku atd.., "provoz" míst s možností volného pohybu psu nebo když už z toho není možné platit úklid exkrementů po nezodpovědných pejskařích, tak by alespon měli být k dispozici speciální koše na psí exkrementy (neprijde nikomu zvláštní je házet do komunálu?) nebo alespon normální koše. Nevím, jak ostatní města ale u nás je nedostatek i těchto...

3.2.2016 21:30
bilusik

XXX.XXX.168.4

paskma napsal(a):
To bych právě ráda věděla, za co jako platím :).

No musíte platit proto, že je to obecní vyhláškou nařízeno a vyhláška nemusí uvádět za co platíte, jen vám stanovuje povinnost platit a případné sankce za to, když to nedodržíte. Obec ani nikdo jiný vám nemusí vysvětlovat za co platíte. Je vcelku na vás, jestli budete platit nebo nebudete platit a riskovat případný postih, když vás třeba někdo udá, že máte psa a neplatíte.

3.2.2016 21:39

Terven napsal(a):
Protože prostě taková pravidla jsou momentálně u nás nastavena a jejich nedodržováním porušujete právní normy. Takže máte na výběr - buď porušovat právní normy anebo platit. Anebo ještě lepší - nechat se zvolit do zastupitelstva a prosadit zrušení poplatků, případně prosadit, aby obec ty peníze nějak smysluplně využila ve prospěch majitelů psů.
Jj, obcházení pravidel je národní sport a taky je národní sport hrabat si na svém písečku a přitom remcat.
Ale uznávám, že pravidla jsou občas "na hlavu" a změna téměř nemožná, no...

Někde ani ty poplatky náklady na psy ve městě nepokryjí. Naše MČ má v rozpočtu na letošní rok na úklid a kakací pytlíky necelých 13 000 000, a to už to oproti minulosti citelně krouhli. Kolik je vybráno za přihlášené psy, nevím, ale stopro to bude jen zlomek uvedené částky.

3.2.2016 21:40

bilusik napsal(a):
No musíte platit proto, že je to obecní vyhláškou nařízeno a vyhláška nemusí uvádět za co platíte, jen vám stanovuje povinnost platit a případné sankce za to, když to nedodržíte. Obec ani nikdo jiný vám nemusí vysvětlovat za co platíte. Je vcelku na vás, jestli budete platit nebo nebudete platit a riskovat případný postih, když vás třeba někdo udá, že máte psa a neplatíte.

Jestli zadavatelka žije na vsi a psa má na dvoře, tak ji ani nikdo udávat nemusí, to přece všichni ( včetně starosty a hospodářky obce ) vidí a slyší.
A nechápu, proč když platí ostatní, ona by měla být vyjímka. Protože neví proč má platit ?
Někdo tu zmínil daň z nemovitosti. Tu také neplatí ? Taky se ptá za co a proč ? Mít psa je její svobodné rozhodnutí, tak ať vlastnictví psa přijme se vším všudy.
To by taky mohla licitovat o tom, proč platí očkování proti vzteklině, když jsme zem vztekliny prostá a na dvorku pes vzteklinu nechytí i kdybychom nebyli.

3.2.2016 21:46
awake

XXX.XXX.115.136

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mě stále udivuje, jak někteří prostě nerespektují daná pravidla...
Jednou jsi majitel psa, tak se starej!
Myslim že těch pár korun, co se běžně platí na vsi tě nevytrhne.
(Bydlím na vsi a za psa ročně platím 120 Kč - 3 psi, celkem 360 Kč - to je teda fakt balík )
Pokud se ti to nelíbí, pořiď si kočku

Těch pár korun? Taky bych chtěla za 3 psy platit 360 Kč . To Vám "závidím". Jsem na okraji města v rodinném domě a za tři psy platím 2000 Kč. Bydlet o 500 metrů vedle (ve městě) platila bych 4000 Kč. To už fakt není pár korun .

3.2.2016 22:12
sheepdog

XXX.XXX.131.110

awake napsal(a):
Těch pár korun? Taky bych chtěla za 3 psy platit 360 Kč . To Vám "závidím". Jsem na okraji města v rodinném domě a za tři psy platím 2000 Kč. Bydlet o 500 metrů vedle (ve městě) platila bych 4000 Kč. To už fakt není pár korun .

U nás se za psa v bytě platí 1000, za druhého a každého dalšího 1500, -. Přitom o 50 metrů dál začínají rodinné domy (bez zahrad, jen s maličkým dvorkem) a tam platí za jednoho psa 200 kč a za každého dalšího 1000, přitom lidi co tam bydlí chodí většinou venčit ven, stejně jako my z paneláku. Taky by mě zajímalo, proč mám platit tolik peněz, když o pár metrů vedle platí jen zlomek toho co my a psi se jim venku venčí stejně

3.2.2016 22:12
Iliena

XXX.XXX.37.7

awake napsal(a):

Taky bych si pískala, my bydlíme taky na kraji města v RD a máme to za 1000 Kč jednoho psa, pokud bychom bydleli v bytě bylo by to 1500 Kč. Každý další pes už je za 2000 Kč a je jedno kde ho máte. Ale tuším, že pokud by měl pes zkoušky poslušnosti je nějaké osvobození od poplatku. Ještě jsem se na městě neptala, ale dle naší výcvikářky to tak je (vzhledem k tomu, že má smečku 5ti NO tak jí věřím ).

pajajs

3.2.2016 22:28
pajajs

XXX.XXX.143.14

Jestli máte nějakého důchodce v rodině, můžete psa napsat na něj.. Důchodci mají značně snížený poplatek.. ;).

4.2.2016 06:30
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Výši poplatku za psa stanovuje každá obec sama, vyhláškou.
Je to něco obdobného poplatku za komunální odpad u lidí - taky nikoho nezajímá, kolik odpadu vyprodukujete a co s ním děláte.

Kdo je chytrolín, přihlásí psa místo ve městě raději v nějaké blízké obci na někoho známého, kdo tam má bydliště, a jsou tam poplatky o kus nižší.

Jinak musím podotknout, že neznám psa, který by co je rok dlouhý neopustil domov/pozemek páníčka a tudíž kadil výhradně doma.

4.2.2016 06:39
Arni

XXX.XXX.39.232

Kromě toho že obce argumentují zvýšenými náklady na úklid, sáčky, rukavice, evidenci psů a třeba i odchyt toulavých psů, tak také jde o regulaci počtu chovaných psů hlavně ve městech.

4.2.2016 06:59
mgtka

XXX.XXX.22.55

Joanne.s Výši poplatku za psa stanovuje každá obec sama, vyhláškou.
Je to něco obdobného poplatku za komunální odpad u lidí - taky nikoho nezajímá, kolik odpadu vyprodukujete a co s ním děláte.

Přesně to stejné jsem chtěla napsat...nikoho nezajímá, že třeba teoreticky nevyprodukujete žáden odpad, prostě ty popelnice zaplatíte.
Je pravda, že jsem ještě nikdy neslyšela, že by někdo za nepřihlášení psa byl potrestán, ale i tak v naší malé obci platíme jen 100kč na psa, takže platím všechny.

4.2.2016 07:55
sufle

XXX.XXX.176.84

mgtka napsal(a):
Joanne.s Výši poplatku za psa stanovuje každá obec sama, vyhláškou.

Přesně to stejné jsem chtěla napsat...nikoho nezajímá, že třeba teoreticky nevyprodukujete žáden odpad, prostě ty popelnice zaplatíte.
Je pravda, že jsem ještě nikdy neslyšela, že by někdo za nepřihlášení psa byl potrestán, ale i tak v naší malé obci platíme jen 100kč na psa, takže platím všechny.

Odpad prokazatelně vytváří každý člověk a náklady na jeho zpracování jsou obrovské.

Po psech uklízím. Já to beru jako daň z přepychu (stejně jako daň z nemovitosti apod.), i když u nás jsou koše se sáčky na každém rohu a sáčky jsou opravdu stále doplňovány. Bohužel, nejednou jsem viděla lidi - nepejskaře, jak ty pytlíky ve velkém kradou.
Osobně bych si nedovolila neplatit.

4.2.2016 08:56

On stát je takový velký vyděrač. Platíme mu i z každého rohlíku, co sníme i z každého hrnku vody, co vypijeme. Jen si to neuvědomujeme.
Tak nám psářům nezbývá nic jiného než platit za psy. ( Mě se to mluví, já platím za svého miláčka 40, - smajlík ).

4.2.2016 09:19
bilusik

XXX.XXX.168.4

joanne.s napsal(a):
Výši poplatku za psa stanovuje každá obec sama, vyhláškou.

Kdo je chytrolín, přihlásí psa místo ve městě raději v nějaké blízké obci na někoho známého, kdo tam má bydliště, a jsou tam poplatky o kus nižší.

Jinak musím podotknout, že neznám psa, který by co je rok dlouhý neopustil domov/pozemek páníčka a tudíž kadil výhradně doma.

... Jinak musím podotknout, že neznám psa, který by co je rok dlouhý neopustil domov/pozemek páníčka a tudíž kadil výhradně doma... Pak by se ale mělo platit také něco za kočky stejně jako za psy, kočky opouští domov páníčka a kálí po obci stejně jako psi.

4.2.2016 09:38

bilusik napsal(a):
... Jinak musím podotknout, že neznám psa, který by co je rok dlouhý neopustil domov/pozemek páníčka a tudíž kadil výhradně doma... Pak by se ale mělo platit také něco za kočky stejně jako za psy, kočky opouští domov páníčka a kálí po obci stejně jako psi.

Nic vám nebrání v tom, abyste to na obecním zastupitelstvu prosadil(a) !

4.2.2016 09:55
sufle

XXX.XXX.176.84

bilusik napsal(a):

Kdysi tady už takový návrh byl, že by se platila daň za jakékoliv domácí zvíře (vím, že se zmiňovali králíci a slepice), ale to už by byla fakt přeháňka.
Holt, nějak se ta obecní pokladna plnit musí Důležité je, jak obec s penězi nakládá.

4.2.2016 09:58
bilusik

XXX.XXX.168.4

Nic vám nebrání v tom, abyste to na obecním zastupitelstvu prosadil(a) !

A proč to neprosazují logicky všichni - stejně jako u psů ? Kočky se také mnohdy ve městě odchytávají stejně jako psi, jsou pro ně také útulky jako pro psy, také znečišťují veřejná prostranství, protože je majitelé nemají jen na svém pozemku. Tak proč by se mělo platit jen za psy? Pokud se neplatí za kočky, tak by se přece nemělo platit ani za psy...

4.2.2016 10:03
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kočka je pro mne užitečné zvíře. Stará se (více či méně) o deratizaci okolí.
Nelze srovnávat se psem v žádném případě.
Kastrovaná kočka své okolí neobtěžuje hlukem, nekastrovaná pouze v období říje.
Pes štěká neustále (dejme tomu - ale opět - nesrovnávejte nesmysly, děkuji).

Poplatky - také si platím zdravotní pojištění, ale u doktora jsem nebyl mnoho let.

Také (musím?) platit koncesionářské poplatky, ale na ČT se doma nedívám,
Rozhlas neposlouchám.
ČT koncesionářské poplatky přijímá, od Rady má nakázáno nevysílat reklamy,
dělá si cochcárnu - obchází to "Sponzory pořadu" a do nebe volajícím "PP" - i v počasí atd.
Někdo ČT vidí minutu denně (v restauraci, obchodě, u známých...), jiný to má puštěné neustále, přitom všichni mají platit stejně...

Také si zaplatím pojištění, když jedu na dovolenou - a bumho - nic se nestane.
Mám chtít zaplacenou částku zpátky?

U nás v městečku mě dost točí, že město není schopno instalovat odpadkové koše
ani na místa, kde je venčení psa velmi časté, natož sáčky.
Je tu nově zřízena městská policie, která je akorát tak pro kočku - vykecávají se na náměstí.
Že dole u řeky lidi venčí agresivní psy notoricky bez vodítka, to je absolutně netankuje.

Jo, taky by se zdálo, že ten poplatek je k ničemu, že?
A von je. Město se to snaží kompenzovat aspoň tím, že při zaplacení poplatku
dostanu ruličku igelitových pytlíků a místní noviny "zdarma". Když tedy pes je celé dny v domě nebo na zahradě, tak si do těch pytlíků třeba můžete dávat svačinu, že, ale je to aspoň malý bonus.

Shrnuto - absurdních poplatků (třeba v bance) jsou stovky, a přesto je platíte.
Tak proč ne zrovna ze psa? My jsme na to hrdí, že máme takové krásné zvíře
a vždycky, když nám od města přijde upomínka, že jsme nezaplatili, tak ho podrbeme
za ušima a řekneme - šmarjá, my jsme NA TEBE úplně zapomněli :). A jdeme platit.

Mnozí z nás se určitě nedožijí důchodu - a přesto si platíte sociální pojištění.

Není on ten svět vlastně tak trochu celý poněkud absurdní?
(sociální dávky a další a další a další...).

4.2.2016 10:15
awake

XXX.XXX.115.136

" že by se platila daň za jakékoliv domácí zvíře (vím, že se zmiňovali králíci a slepice" To jako fakt ? To by byla dobrá likvidace "zvěře" (alespoň u mě ).
U psů je to "jednodušší". Chodí se s ním na očkování, takže jsme v databázi u veterináře. Já mám psy s PP takže další databáze kde mě lze zjistit coby majitele. Čipy, další databáze. Těžko budete někomu tvrdit že ten pes co okolo Vás běhá není Váš (pokud má čip nebo tetování zjistí se že lžete). Pokud se okolo Vás mihne na ulici kočka a řeknete že není Vaše a někdo jí odveze do útulku řekne si většina lidí no co, pořídím si jinou. Pokud bude označená a bude se dát odchytit aby se zjistil majitel (dle čipu) můžete chtít aby se za ní platilo. Jenže jak dokážete že Vám kočka neutekla a neodstěhovala se k sousedům?
Kdo by chodil kontrolovat kolik mám na zahradě králíků a slepic? Já bych i s tím měla problém. Chovám králíky s rodokmenem takže jsem zase dohledatelná. Jediné jak by se dalo vyhnout poplatku by bych místo toho začít chovat bezpapíraky nebo křížence a nedovolit nikomu vstup na pozemek

4.2.2016 10:32
kniga

XXX.XXX.128.66

Ten poplatek je fakt nespravedlivy.. plati snad cyklisti "dalnicni" znamky za cyklostezky? Plati snad soused za to ze mlati furt do klaves a me to rusi po nocni?
Regulacni pooplatek az psa je pekna svinarna... nastesti u nas je smesne nizky tak ho platim a mlcim :)
400, - za dva psy v byte je super :).

4.2.2016 10:39
awake

XXX.XXX.115.136

Myslím že se platí spíš proto, aby nebylo tolik psů ve městech. Pokud by zrušili poplatky neříkejte mi, že by jste si třeba nepořídili ještě jednoho psa. Pokud by to tak udělalo třeba jen půl města...
Zato s kočkou (venkovní) se tak nějak počítá že se ztratí, zajede jí auto, zakousne jí pes. Kolik koček vidíte běhat po městě? Zřejmě to je důvod proč se za ní neplatí. Hospodářská zvířata taky neberete do města aby tam vykonávali potřebu. Lidi si za to můžou vlastně sami.

4.2.2016 10:58
sheepdog

XXX.XXX.131.110

awake napsal(a):
Myslím že se platí spíš proto, aby nebylo tolik psů ve městech. Pokud by zrušili poplatky neříkejte mi, že by jste si třeba nepořídili ještě jednoho psa. Pokud by to tak udělalo třeba jen půl města...
Zato s kočkou (venkovní) se tak nějak počítá že se ztratí, zajede jí auto, zakousne jí pes. Kolik koček vidíte běhat po městě? Zřejmě to je důvod proč se za ní neplatí. Hospodářská zvířata taky neberete do města aby tam vykonávali potřebu. Lidi si za to můžou vlastně sami.

Řekla bych, že lidi si spíš pořídí psa a nepřihlásí ho, než aby si psa nepořizovali jen kvůli poplatku městu. Podle mě jsou v tomto města sama proti sobě, dají vysoký poplatek za psy a lidi je jednoduše nebudou přihlašovat, ale mít ty psy prostě budou. Kdyby města nastavila rozumný poplatek, tak si myslím že by těch přihlášených psů bylo mnohem víc. Ty dvě nebo tři stovky ročně člověk oželí, ale dát 1000 kč a více prakticky za nic.. To už si každý rozmyslí..

pajajs

4.2.2016 11:01
pajajs

XXX.XXX.143.14

sufle napsal(a):
Odpad prokazatelně vytváří každý člověk a náklady na jeho zpracování jsou obrovské.

Po psech uklízím. Já to beru jako daň z přepychu (stejně jako daň z nemovitosti apod.), i když u nás jsou koše se sáčky na každém rohu a sáčky jsou opravdu stále doplňovány. Bohužel, nejednou jsem viděla lidi - nepejskaře, jak ty pytlíky ve velkém kradou.
Osobně bych si nedovolila neplatit.

Osobně si ty pytlíky taky beru domů, samozřejmě ne všechny (máme ještě kočku, takže se to hodí na vybírání kočkolitu) navíc vždycky před každou procházkou si vezmu pytlík z domu a pak to venku nemusím hledat jak lovec pokladů...

pajajs

4.2.2016 11:06
pajajs

XXX.XXX.143.14

awake napsal(a):

Upřímně u nás ve městě vídám víc koček běhajících přes ulici, než psů na volno...

4.2.2016 17:19
vava69

XXX.XXX.98.20

U nás tedy pytlíky nikde nevisí, ale mohu si nafasovat na MÚ 400 ks mikrotenových sáčků na psa a rok. V okrajové části města kde bydlíme, platíme 300, - za psa, za čipovaného polovinu. Za dalšího psa 450, -. Sama úřednice mi poradila, ať nehlásím druhého psa na sebe, ale na manžela nebo na syna. Takže platím 300, - za oba dohromady a dostanu 800 sáčků. Celkem slušné. Ve měste se platí 600 v domku a 1000 v bytě. Za dalšího psa samozřejmě zvýšená sazba, ale nevím přesně kolik.

5.2.2016 09:11
imattree

XXX.XXX.109.4

Ano, všechny poplatky jsou absurdní.

Daň ze psa, když do vesnice nechodí.
Daň z nemovitosti, i když je to můj dům.
Daň z příjmu, i když jsem to vydělal já.
DPH, i když v tom obchodu se stát nijak neangažuje.
Poplatky v bankách, poplatky na úřadech, ...

Prostě ten stát taky musí mít nějaký příjem (Jelikož má výdaje) a státní podniky to určitě nepokryjí všechno.

Proč se neplatí za kočky? Bylo by to strašně složitě vymahatelné. Kočku nepřihlásím, přijde kontrola, kočku vypustím ven z okna a nikdo mi nemá jak dokázat, že je moje. ("Jo ta je toulavá.", "Ne, ta není moje, ta z nějakýho sousedního domu."), odchytit zdravou kočku také není zrovna snadné. Na pravého majitele se přijde až po té, co se kočka dostane do problémů, pokud se majitel přihlásí. Tady by bylo asi jediné řešení a to to, že nečipované kočky budou bez ostychu po odchycení usmrceny, to by možná zabralo, ale nejsem si jistý morální stránkou věci.

Neregistrovaný uživatel

5.2.2016 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

awake napsal(a):

Je to tvá volba mít psa ve městě je, tak si nestěžuj...
Jak jsem již řekla, jednou si majitel psa, tak se starej a plať, nikdo tě nenutí bydlet ve městě natož se psem...

5.2.2016 09:30
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Za každého psa platím 720 korun ročně... Nejsem z toho zrovna nadšený, ale co nadělám? Denně je to 6 korun, sáčků na bobky si na úřadě můžu nabrat, kolik chci. Spíš mě vadí vychcánci, co mají psa se známkou vesnice poblíž, a podobně. Dokonce se pokoutně prodávají. Za stovku můžu koupit známku obce 50 kilometrů daleko, a mít vystaráno. A měšťákovi policajtovi tvrdit, že venčím psa, který patří návštěvě. Přijde mi to ubohé, a pod moji důstojnost.
Jinak u koček mi ani tak nevadí, že za ně majitelé neplatí, jako spíš to, že mi lozí sr.át na můj dvorek, oplocený, do mých kytek.

5.2.2016 09:32
sorana

XXX.XXX.233.87

sufle napsal(a):
Kdysi tady už takový návrh byl, že by se platila daň za jakékoliv domácí zvíře (vím, že se zmiňovali králíci a slepice), ale to už by byla fakt přeháňka.
Holt, nějak se ta obecní pokladna plnit musí Důležité je, jak obec s penězi nakládá.

Ale tady nikdo nepsal, aby se platilo za králíky, slepice nebo prase. Jen by asi bylo správné, když se musí platit za psy, tak by se mělo platit i za kočky, které také nemá majitel na svém pozemku, lítají po vsi a dělají bordel a výkaly. Proč já mám platit za 1 psa a třeba sousedka co má 10 koček co lítají a kadí všude po vsi a v noci když to na ně přijde řvou, že se nedá spát nemusí platit nic ? To je vlastně diskriminace vlastníků psů.

5.2.2016 09:40
marcelaamax

XXX.XXX.210.250

Tak takových psů, kteří celý život neopustí dvorek je u nás na vesnici bohužel většina I očkovat je veterinář chodí domů.

My teda platíme za psa 100 Kč, takže to neřeším. Pytlíky a koše na bobky tady nemáme vůbec, ale to asi skoro v žádné malé vesnici. Pokud se mi pes vyvenčí někde na chodníku, tak to seberu, ale to se moc často nestává. Většinou se venčí na poli, louce atd. a tam to nesbírám.

5.2.2016 10:00
Arni

XXX.XXX.111.238

Bydlíme na malé vesnici asi 400 obyvatel, Po obci chodí lidi většinou retriever, jeden husky pán s bulíkama, kokr a pár jezevčíků. dohromady možná 25 pejsků. Bohužel s odstraněním bobků po psech si lidé hlavu nelámou. Pár lidí to sebere. Platím, tak at si to obec uklidí, to si asi říkají.
Při obci je paní která se stará o uklid, sečení, úklid sněhu k tomu má techniku. Mimo to sbírá i ta hoviša, Takže poplatek za psa jde i na to.

5.2.2016 10:23
fram

XXX.XXX.70.158

Proto si pořídíme prasátko- ideálně do paneláku - je stejně inteligentní a nepodléhá poplatku. Když nám hodně vyroste - to snad do útulku nikdo strkat nebude...

5.2.2016 10:27
Arni

XXX.XXX.111.238

fram napsal(a):
Proto si pořídíme prasátko- ideálně do paneláku - je stejně inteligentní a nepodléhá poplatku. Když nám hodně vyroste - to snad do útulku nikdo strkat nebude...

No jasně a navíc budete mít místo psího čumáčku mobilní zásuvku na vysavač.

5.2.2016 10:33
paskma

XXX.XXX.110.88

Arni napsal(a):
Bydlíme na malé vesnici asi 400 obyvatel, Po obci chodí lidi většinou retriever, jeden husky pán s bulíkama, kokr a pár jezevčíků. dohromady možná 25 pejsků. Bohužel s odstraněním bobků po psech si lidé hlavu nelámou. Pár lidí to sebere. Platím, tak at si to obec uklidí, to si asi říkají.
Při obci je paní která se stará o uklid, sečení, úklid sněhu k tomu má techniku. Mimo to sbírá i ta hoviša, Takže poplatek za psa jde i na to.

Tak to máte dobré, že sbírá hovna, aspoň na něco ten poplatek je... Kdybych viděla, jak to obec dělá i u nás, bez rozmýšlení normálně platím.

jolyha

5.2.2016 13:45
jolyha

XXX.XXX.229.101

awake napsal(a):

Dovolím si nesouhlasit, u nás hospodářská zvířata do obce vykonávat potřebu někteří jedinci berou. Pravidelně je od koní naděláno nejen na asfaltových příjezdovkách k domům, ale i na chodnících, na náměstíčku před obecním úřadem. Pejskaři platí poplatky a ve většině si po psech sbírají. Koňáci neplatí nic a neukidí si ani omylem. Když je upozorníte, ještě se rozčilují - buď že přece nevidí co jim kůň dělá, když na něm sedí - nebo případně i argument typu "no těžko si sebou budu vozit kýbl a lopatu". Takže já osobně jsem toho názoru, že když se platí za psy, platba za kočky a koně, kteří se venku venčí stejně jako psi a nevykonávají si svou potřebu ve své stáji, by se mělo platit úplně stejně - za koně i víc. Nemám nic proti koním, mám je ráda. Ale nemám ráda jejich sobecké majitele, kteří na koni jedou středem obce, když se jejich miláček vyprázdní, nechají to klidně uprostřed návsi. V období kdy je mokro totálně rozhamtají veškeré ploní cesty kolem - že byste tam pak mohl vzít psa či děcko na procházku - ani omylem, je to o zlámání nohou. Vydusávají si cesty prostředkem osetých polí. Většinou s sebou ještě jednoho či dva psy - samozřejmě navolno, ačkoliv v obci ani v honitbě nemá pes navolno co dělat. Kdyby je ti psi poslouchali, nevadilo by mi to. Ale už mě nebaví mít neustále označkovaná vrata, kola od auta, hromady přímo před domem atd. - jen proto, že mamlas se veze na koni - který dělá hromady jak slon a mamlasova psiska si lítají navolno a dělají si co chtějí. Máme v blízkém okolí dvě stáje, kde mají lidi ustájených celkem nějakých 60 koní a mohu říct, je to utrpení, děs a běs. A neplatí nic. To mi tedy fakt správné nepříjde. Kůň mi příjde jako poněkud "luxusnější" koníček než pes, tak mám za to, že třeba za konkrétně toto hospodářské zvíře by se opravdu platit poplaty do obecního rozpočtu měly.

5.2.2016 13:56
marcelaamax

XXX.XXX.210.250

awake napsal(a):

Rozhodně bych si tedy nepořídila dalšího psa jen proto, že by zrušili poplatky za ně.

5.2.2016 14:55

Tady musím souhlasit s yolyhou. Koní u nás nemáme moc, ale koňáci jsou neskutečně drzí. To, že jezdí po soukromých pozemcích, kudy já procházím po dovolení, že přejedou lávku pro pěší ( soukromou - ze zahrady do sadu ) a ta se za nimi zbortí...
Loni na velikonoce mi slečny na koních přijely až na terasu ( pochopitelně bránou za plot - kdyby je psice z těch koní sundala...) a strašně se divily, že nad nimi nejásám a nevítám je s radostí. Nakonec dostaly nejdřív vynadáno a pak tedy to vajíčko. ( Ještě podotknu - nebyly místní, jen se tu takhle předváděly po vsi ).

5.2.2016 15:11
manako

XXX.XXX.226.36

bilusik napsal(a):
A proč to neprosazují logicky všichni - stejně jako u psů ? Kočky se také mnohdy ve městě odchytávají stejně jako psi, jsou pro ně také útulky jako pro psy, také znečišťují veřejná prostranství, protože je majitelé nemají jen na svém pozemku. Tak proč by se mělo platit jen za psy? Pokud se neplatí za kočky, tak by se přece nemělo platit ani za psy...

...Pokud se neplatí za kočky, tak by se přece nemělo platit ani za psy... To asi nemělo.

Neregistrovaný uživatel

5.2.2016 15:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

U konaku stejne jako u vsech lidi narazite jak na slusne tak id*oty. Nejhorsi byvaj nactilete holcicky v cupr vystrojich... Jinak ja konak jsem, kone jsem mela. Nekde s nim jezdit a chodit taky musela. Ale vzdy vse v ramci slusnosti. Ja zas nesnasim rogalisty a podobny paka. Kdyz mi litali par m nad malym vybehem nad hysterickou kobylou co pod penou litala tryskem po vybehu oko mimo dulek pomalu. X krat prelet co nejniz smich desna prca apod. Ale verim ze takovych snad neni vetsina a jednalo se jen o par tamejsich vo*u.

5.2.2016 15:47
aggitta

XXX.XXX.249.59

Platit za kočky? Ale kdo by za ně byl povinen platit? U nás na vsi jsou kočky součástí více rodin, někde spí, jinam jdou na snídani, jinde se večer ohřejí. Krmíme jich cca 10 (tolik se jich serběhne) a z toho považujeme za naše jen 3.
Poplatek platím za 4 psy i když i ty velké venčím jen na našem pozemku.
Poplatek za koně? No, ve střediskové vsi mají jezdecké, ale nevím, že by byly problémy s koblihami na návsi, vyrážejí ven po humnech a po vsi nejezdí. Ovšem stejnak jako u psů by se těžko dokazovalo, kdo koně pod sedlo bere a kam, kdyby tam bylo bývalo majitelů více, a nakonec by se s tím "svezli" i naši chovní miniponíci, z nichž někteří nevytáhnou kopyta z pastviny jak je rok dlouhý... A co bych nadělala? Nic. Je fakt, že pokud jezdec z koně sleze, a koblihy, co kůň vyprdl, odkope někam na trávník, tak koňský hnůj je vcelku kvalitní hnojivo a pokud tam koně netrousí 10x denně, nemusí to být tragédie, jako zesraný trávník od psů - masozravců.
Takže dle mého názoru za psy se platí, aby se majitelé podíleli na úklidu. A protože nelze nikoho šmírovat natolik, aby se vědělo, kdo zásadně venčí psa v ulicích a na návsi a kdo psa pustí jen na zahradu, nebo naloží do auta a vyvenčí v polích a lese, tak je to prostě poplatek pro všechny. Slušní čistotní lidé tedy přispívají na úklid po čuňatech, kteří psí hovínko vzniklé za prdelkou jejich psích miláčků nevidí a vidět nechtějí...

5.2.2016 15:48
L(phi)

XXX.XXX.125.67

awake napsal(a):

Poplatok za psa bol nieco medzi 1-2% mojich celkovych nakladov na jeho zivot minuly rok. To vobec neni suma ktora by hocijak vplyvala na to ci si kupim druheho alebo nie.
Mozno keby som mala civavu tak by som to videla inak.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík