Štěně do boudy - kdy ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

akranius

5.2.2016 09:20
akranius

XXX.XXX.0.0

Dobrý den. Měl bych jeden dotaz. Po 12-ti letech si pořizujeme nového pejska-Jack Russel. Bereme si ho domů v 8smi týdnech, příští týden. Mám nachystanou zateplenou boudu s předsíňkou. Teď by sme si ale chtěli stěně nějakou dobu nechat u nás doma, aby si na nás zvyklo a hlavně ho nechci dávat ven do zimi, aby neprochladlo. Na jaře jak se oteplí by jsem ho chtěl naučit zvykat na boudu, bude to asi problém že ? Kdy by jste takový přechod ven do boudy doporučovali a v jakém věku ? Děkuji Vám za odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

5.2.2016 09:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Sama za sebe dávám štěně do boudy hned, jak to jde...
Ale platí, každej pes, jiná ves... Toto bych řešila s chovateli nebo s lidmi, co mají JRT venku...
Jak říkám každý plemeno je jiné, např. můj BŠO zaparkoval do boudy v 9 týdnech (prakticky 3tí den, co byl doma).

5.2.2016 09:42
marcelaamax

XXX.XXX.210.250

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Sama za sebe dávám štěně do boudy hned, jak to jde...
Ale platí, každej pes, jiná ves... Toto bych řešila s chovateli nebo s lidmi, co mají JRT venku...
Jak říkám každý plemeno je jiné, např. můj BŠO zaparkoval do boudy v 9 týdnech (prakticky 3tí den, co byl doma).

Já pokud bych chtěla mít štěně venku v boudě, taky bych ho tam dala co nejdříve. Kamarádka má JRT venku a byl tam od prvního dne, ale pořídili si ho když bylo teplo.

Taky asi záleží, zda bylo štěně u chovatele venku nebo doma. Pokud bylo doma, tak si myslím, že mu teď venku bude zima.

akranius

5.2.2016 09:47
akranius

XXX.XXX.0.0

No to je právě to co řeším. Být teplo šlo by do boudy co nejdříve. Zima zatím nic moc, ale přes noc se může hodně ochladit. Myslím že tak malé štěně si i zateplenou boudu nezahřeje.

akranius

5.2.2016 09:48
akranius

XXX.XXX.0.0

akranius napsal(a):
No to je právě to co řeším. Být teplo šlo by do boudy co nejdříve. Zima zatím nic moc, ale přes noc se může hodně ochladit. Myslím že tak malé štěně si i zateplenou boudu nezahřeje.

Jo a štěně je u chovatele doma.

5.2.2016 09:52
marcelaamax

XXX.XXX.210.250

akranius napsal(a):

Pokud je u chovatele doma, tak bych ho určitě teď v noci ven nedávala, počkala bych, než bude tepleji.

Ale v nejlepším případě by Vám s tím měl poradit chovatel.

5.2.2016 09:54
lev

XXX.XXX.253.186

akranius napsal(a):

Pokud chcete psa do boudy, tak si pořiďte štěně z venkovního odchovu. Štěně z bytu můžete dát ven do boudy tak v květnu, až budou trvale stálé teploty. osobně teda moc nechápu, proč malé plemeno do boudy...

akranius

5.2.2016 09:58
akranius

XXX.XXX.0.0

lev napsal(a):
Pokud chcete psa do boudy, tak si pořiďte štěně z venkovního odchovu. Štěně z bytu můžete dát ven do boudy tak v květnu, až budou trvale stálé teploty. osobně teda moc nechápu, proč malé plemeno do boudy...

A copak na tom nechápete ? Podle Vás musí být malá plemena gučáci v bytě ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2016 10:06

Ted bych ho ještě do boudy nedávala, je maličká, nezahřeje si jí sám. Nechala bych ho doma a do boudy až na jaře až bude tepleji a hlavně bude větší. V osmi týdnech riskujete nejenom prochlazení ale i to že ho něco napadne a sežere. At už kuna, liška nebo dravý pták. Štěně do půli roka by mělo být doma at je to jakékoliv plemeno. Dala bych ho ven na jaře, on si zvykne, určitě budete častěji na zahradě a jemu to ani nepřijde.

akranius

5.2.2016 10:12
akranius

XXX.XXX.0.0

Děkuji za odpovědi. Přesně tak jsem to chtěl udělat a pesana začít dávat ven až bude teplo. Jen bude zvyklej doma, tak se mu asi nebude moc chtít.

5.2.2016 10:19
mishule

XXX.XXX.99.26

Mě kdysi vet řekl, že by mi doporučil, abych dala fenku ven (krátkosrstá BOC) až, když bude vážit min.15 kg. Fenku jsme si brali 2.listopadu jako mrňouska. Tudíž pro nás připadalo v úvahu ji dát ven až tak květen, mooožná duben, pokud by bylo teplo.

Světe div se, fenka mi nikdy 15 kg neměla, drží se na 13,5 kg, a stále je doma. Už jsme ji do boudy totiž dostat nedokázali a nejen proto, že se jí tam nelíbí, ale hlavně jsme si zvykli ji mít doma.

Každopádně pokud bude přes den relativně teplo, učila bych štěndo, aby si zvykalo samo na zahradě (přes den). Taky jsme to tak dělali, začínali jsme 15-20 min. intervaly, a tu moji teď v klidu necháváme přes den (jaro/léto/podzim) venku na oploceném dvorku.

5.2.2016 11:45
scylla

XXX.XXX.150.32

akranius napsal(a):
Dobrý den. Měl bych jeden dotaz. Po 12-ti letech si pořizujeme nového pejska-Jack Russel. Bereme si ho domů v 8smi týdnech, příští týden. Mám nachystanou zateplenou boudu s předsíňkou. Teď by sme si ale chtěli stěně nějakou dobu nechat u nás doma, aby si na nás zvyklo a hlavně ho nechci dávat ven do zimi, aby neprochladlo. Na jaře jak se oteplí by jsem ho chtěl naučit zvykat na boudu, bude to asi problém že ? Kdy by jste takový přechod ven do boudy doporučovali a v jakém věku ? Děkuji Vám za odpovědi.

Štěně žádného plemene nemá co dělat samo v boudě, to je základ. JRT je hladkosrstý pes a není vhodný pro chov venku.

akranius

5.2.2016 11:54
akranius

XXX.XXX.0.0

scylla napsal(a):
Štěně žádného plemene nemá co dělat samo v boudě, to je základ. JRT je hladkosrstý pes a není vhodný pro chov venku.

Beru to ze stěně nedávat do boudy, ale ze JRT není vhodný na venkovní chov jste zjistila kdepak ?

5.2.2016 12:33
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Kamarád má JRT normálně venku, pes má kotec se zateplenou boudou.Štěndo si též brali v zimě, přes zimu ho nechali doma a na jaře už ho šupli ven.JRT s tím nemá problém .

5.2.2016 12:36
kobylatko

XXX.XXX.45.44

scylla napsal(a):

Měla jsem NO x stafbul, pes byl hladkosrstý a neměl nejmenší problém bydlet venku v boudě.Neviděla jsem ani žádného labradora co by měl problém bydlet venku v boudě a to jsou taky hladkosrstí psi.

5.2.2016 12:38

kobylatko napsal(a):
Měla jsem NO x stafbul, pes byl hladkosrstý a neměl nejmenší problém bydlet venku v boudě.Neviděla jsem ani žádného labradora co by měl problém bydlet venku v boudě a to jsou taky hladkosrstí psi.

LR není hladkosrstý, nýbrž krátkosrstý.

5.2.2016 12:38

kobylatko napsal(a):

Labrador není hladkosrstý pes. Je krátkosrstý a má i podsadu. Co se týká fyzické stránky tak nemá problém žít venku. Ale protože je velmi fixovaný na svou rodinu tak není vhodné aby žil venku. Potřebuje být ve stálém kontaktu a chce se všeho účastnit. Prostě labrador by měl žít s rodinou v domě nebo bytě. Můj názor, ikdyž všichni s ním souhlasit nebudou.

5.2.2016 12:43
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
LR není hladkosrstý, nýbrž krátkosrstý.

Á error .

5.2.2016 12:45

kobylatko napsal(a):
Á error .

V poho

5.2.2016 12:51
marcelaamax

XXX.XXX.210.250

kobylatko napsal(a):

Jé jak takový kříženec vypadá? Máte fotku? smajlík

5.2.2016 12:59

Labrador není hladkosrstý pes. Je krátkosrstý a má i podsadu. Co se týká fyzické stránky tak nemá problém žít venku. Ale protože je velmi fixovaný na svou rodinu tak není vhodné aby žil venku. Potřebuje být ve stálém kontaktu a chce se všeho účastnit. Prostě labrador by měl žít s rodinou v domě nebo bytě. Můj názor, ikdyž všichni s ním souhlasit nebudou.

Přesně tak

5.2.2016 13:00

akranius napsal(a):
Beru to ze stěně nedávat do boudy, ale ze JRT není vhodný na venkovní chov jste zjistila kdepak ?

JRT je lovecký pes, není to žádný gaučový plyšáček. Pokud je zdravý a otužilý a má kvalitní boudu tak mu to vadit nebude.

akranius

5.2.2016 13:17
akranius

XXX.XXX.0.0

Díky za pěkně rozvedenou diskuzi smajlík A Šarik je krásnej pes

5.2.2016 13:28
marcelaamax

XXX.XXX.210.250

kobylatko napsal(a):
Šarik

Moc pěkný pes

5.2.2016 14:15
scylla

XXX.XXX.150.32

kobylatko napsal(a):

Někdo bere ohledy na dispozice psa, někdo ne.

5.2.2016 14:16
scylla

XXX.XXX.150.32

akranius napsal(a):

Na to nemusím nic zjišťovat, do by měl dát člověku rozum, že hladkosrstý pes není vhodný pro venkovní chov.

5.2.2016 14:25
mishule

XXX.XXX.99.26

scylla napsal(a):
Na to nemusím nic zjišťovat, do by měl dát člověku rozum, že hladkosrstý pes není vhodný pro venkovní chov.

Já tedy nevím, ale odjakživa jsem měla za to, že JRT je vhodný do bytu i na ven (krom mrazů, samozřejmě). Vždycky jsem četla to, že zrovna jejich srst se velice dobře přizpůsobuje venkovním podmínkám.

Osobně znám x JRT psů a absolutní minimum je chováno v bytě.
Věc názoru...

Navíc není náhodou JRT ve třech variantách srsti a nejen hladkosrstý?

5.2.2016 15:25

Jak píše Habe. Malinké štěně bych nenechávala venku. Opravdu ho může něco ulovit, je bezbrané. Navíc bych ho naučila žít v bytě, vychovala ho, vytvořila vztah a pak ( na jaře ) až budete hodně venku, zvykala bych ho na zahradě. Nejdřív s vámi, pak samotné.
Samo se vám v boudě nevychová.

5.2.2016 17:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Štěně bych určitě na zahradu a do boudy nedávala.
Jak ho budete vychovávat? Přijdete z práce a kouknete, jestli tam štěně je, jestli nezmrzlo, neuteklo, nehladoví, poplácáte ho po hlavě a půjdete domů do tepla k tv? Ráno kouknete, jestli spalo v boudě nebo na holé zemi a půjdete do práce?
Když to vše přežije a bude z něj asociál - k čemu Vám takový pes bude? On si bude žít svůj život bez Vás na zahradě u boudy a Vy si budete žít svůj život v domě s tou povinností, že musíte dát psovi nažrat?

5.2.2016 18:12
Clayton

XXX.XXX.104.9

Asi se bavíte o dvou variantách russella.
Jack russell teriér je hlaskosrstý-nevhodný pro venkovní chov
Parson Russell teriér je drsnosrstý-může žít na zahradě a zima mu nevadí
Lidi si je pletou, že všechno je jack.Jinak, štěně bych do boudy nedala, nejdřív od 5 měcíců, až si na Vás trošku zvykne a dokáže se zahřát.

5.2.2016 20:21
conie

XXX.XXX.206.202

scylla napsal(a):

Chtěla bych vidět, jak doma v bytě odchováváte štěně např. šarplanince. Ve 4. měsících 25 kg, výborně osrstěný pes, kterému je doma teplo. Zateplená bouda plná slámy -štěně spí před boudou, spokojené, v pohodě, do boudy zaleze, když je víc jak 10 pod nulou. Nedělejme z našich psích kámošů třasořitky.

5.2.2016 20:24

conie napsal(a):
Chtěla bych vidět, jak doma v bytě odchováváte štěně např. šarplanince. Ve 4. měsících 25 kg, výborně osrstěný pes, kterému je doma teplo. Zateplená bouda plná slámy -štěně spí před boudou, spokojené, v pohodě, do boudy zaleze, když je víc jak 10 pod nulou. Nedělejme z našich psích kámošů třasořitky.

akranius

5.2.2016 20:32
akranius

XXX.XXX.75.174

Fiona.Praha napsal(a):
Jak ho budete vychovávat? Přijdete z práce a kouknete, jestli tam štěně je, jestli nezmrzlo, neuteklo, nehladoví, poplácáte ho po hlavě a půjdete domů do tepla k tv? Ráno kouknete, jestli spalo v boudě nebo na holé zemi a půjdete do práce?
Když to vše přežije a bude z něj asociál - k čemu Vám takový pes bude? On si bude žít svůj život bez Vás na zahradě u boudy a Vy si budete žít svůj život v domě s tou povinností, že musíte dát psovi nažrat?

Tak to je možna pohodlné spíš pro Vás. Sedíte si doma v teple, pes vedle vás na gauči a čumí na vás jak koukáte na tv. Já hodím denně se psem ven a několikrát tydně na cvičák.(teda chodil jsem smajlík Tak nevím čí pes bude větší chudák. Vy ráno kouknete jak pes spí v koutě a jdete do práce, pes celej den zavřenej jak vězeň.

Neregistrovaný uživatel

5.2.2016 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Mě by taky zajímalo jak by to paní dělala nejen se šarplanincem ale bernardýnem, kavkazanem bobtailem nedejbože tibetskou dogou smajlík a už vidím jak má takovéto velké psy a početný vrh spokoneně odchovává v obýváku.

akranius

5.2.2016 20:33
akranius

XXX.XXX.75.174

A nikde jsem nepsal že ho chci dát hned do boudy. Přečtete si pořádně můj příspěvek.

5.2.2016 20:38
KiraDingova

XXX.XXX.164.108

Nechápu rozdělení na "gaučový plyšáček" a lovecký pes? Jak se to vylučuje? Za mě pes nemá sám venku v boudě co dělat. Jednou je to člen smečky, tak jaké odděleně. To je spíš problém typu nechci mít doma chlupy ze psa atp...

5.2.2016 20:39
tlapinka

XXX.XXX.116.7

Clayton napsal(a):
Asi se bavíte o dvou variantách russella.
Jack russell teriér je hlaskosrstý-nevhodný pro venkovní chov
Parson Russell teriér je drsnosrstý-může žít na zahradě a zima mu nevadí
Lidi si je pletou, že všechno je jack.Jinak, štěně bych do boudy nedala, nejdřív od 5 měcíců, až si na Vás trošku zvykne a dokáže se zahřát.

Pletete se vy, jack i parson má 3 varianty srsti - hladkosrstý, broken a hrubosrstý. Rozdíl je v tělesné stavbě. Jack je nižší, obdélníkový, Parson vyšší, kvadratický.

5.2.2016 20:50
tlapinka

XXX.XXX.116.7

KiraDingova napsal(a):
Nechápu rozdělení na "gaučový plyšáček" a lovecký pes? Jak se to vylučuje? Za mě pes nemá sám venku v boudě co dělat. Jednou je to člen smečky, tak jaké odděleně. To je spíš problém typu nechci mít doma chlupy ze psa atp...

Jasně, lovecký pes - šup s ním do boudy. Ale kdo ho jako loveckého využívá? Tak aby unavený po lítání v lese v té boudě odpočíval? Není to ani tak jestli mu bude zima nebo ne, ale ten pes potřebuje kontakt s člověkem, jinak jako správný teriér si zábavu najde sám, začne utíkat, ničit zahradu...takže skončí v tom kotci na 23 hodin denně ne, zima mu nebude, ale bude to nešťastný neurotik, bohužel takových pár znám. Chovám parsony, jsou tam kde my, když je ošklivo, zima - nějak se doma zabavíme, jinak o nich skoro nevím.

akranius

5.2.2016 21:01
akranius

XXX.XXX.75.174

tlapinka napsal(a):
Jasně, lovecký pes - šup s ním do boudy. Ale kdo ho jako loveckého využívá? Tak aby unavený po lítání v lese v té boudě odpočíval? Není to ani tak jestli mu bude zima nebo ne, ale ten pes potřebuje kontakt s člověkem, jinak jako správný teriér si zábavu najde sám, začne utíkat, ničit zahradu...takže skončí v tom kotci na 23 hodin denně ne, zima mu nebude, ale bude to nešťastný neurotik, bohužel takových pár znám. Chovám parsony, jsou tam kde my, když je ošklivo, zima - nějak se doma zabavíme, jinak o nich skoro nevím.

Takže kotec nemám ani nehodlám stavět, psa bych do klece nikdy nedal. Mám pěknou zateplenou boudu na dvoře se zahradou. Můj pes prostě jak bude teplo, bude venku. Vy co děláte ze psa člověka, dělejte, naučte ho jíst třeba příborem :-D Všem přeji hezký večer

5.2.2016 21:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

akranius napsal(a):
Tak to je možna pohodlné spíš pro Vás. Sedíte si doma v teple, pes vedle vás na gauči a čumí na vás jak koukáte na tv. Já hodím denně se psem ven a několikrát tydně na cvičák.(teda chodil jsem smajlík Tak nevím čí pes bude větší chudák. Vy ráno kouknete jak pes spí v koutě a jdete do práce, pes celej den zavřenej jak vězeň.

Moc mne "baví", když na mne útočí neregistrovaný nick
Neznáte mne, ale jste lepší než já?

Čí pes je, byl nebo bude větší chudák bych tu fakt nerozebírala.

Přijde se zeptat a pak útočíte a děláte z ostatních blbce? Tak se na nic neptejte a nikdo Vás nebude iritovat svými názory.

5.2.2016 21:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Mě by taky zajímalo jak by to paní dělala nejen se šarplanincem ale bernardýnem, kavkazanem bobtailem nedejbože tibetskou dogou smajlík a už vidím jak má takovéto velké psy a početný vrh spokoneně odchovává v obýváku.

Nechci rýpat, ale nebyl původní dotaz na JRT? Což je celkem malý pes?

5.2.2016 21:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

tlapinka napsal(a):
Pletete se vy, jack i parson má 3 varianty srsti - hladkosrstý, broken a hrubosrstý. Rozdíl je v tělesné stavbě. Jack je nižší, obdélníkový, Parson vyšší, kvadratický.

Původně to bylo jedno plemeno, ale protože se rodili nižší i vyšší jedinci, tak se rozdělili na krátkonohé (jack) a dlouhonohé (parson).

akranius

5.2.2016 21:23
akranius

XXX.XXX.75.174

Fiona.Praha napsal(a):
Moc mne "baví", když na mne útočí neregistrovaný nick
Neznáte mne, ale jste lepší než já?

Čí pes je, byl nebo bude větší chudák bych tu fakt nerozebírala.

Přijde se zeptat a pak útočíte a děláte z ostatních blbce? Tak se na nic neptejte a nikdo Vás nebude iritovat svými názory.

Já ale nazačal. To vy jste mi tu nastínila celý den jako by jste bydlela u nás.

5.2.2016 21:31
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Koukám, že se to zase pěkně zvrtlo. Podle mě je úplně jedno kde bude pes, jestli doma nebo venku (pokud na to má samozřejmě vhodnou srst), ale mnohem důležitější je, kolik času budete psovi věnovat.

Já mám jednoho psa přes den venku (teda měla jsem, teď už je většinou i přes den na chodbě, protože většinu dne prospí) a druhého psa mám doma. Tím jak mám druhého psa doma, jsem si tak nějak uvědomila, že už nechci mít psa venku. Je mi prostě krásně, když cokoliv dělám a pes mi leží u nohou nebo na mě kouká, večer vedle mě usíná.

Ale musím se mu hodně aktivně venku věnovat, aby i on byl doma spokojený a bylo mu krásně smajlík

Na druhou stranu ale chápu lidi, kteří psa v baráku nechtějí a chtějí ho mít jen venku. Pokud si pořídí psa s vhodnou srstí a budou se mu věnovat, tak v tom nevidím problém.

Ať si to každý udělá tak, jak to vyhovuje jemu, ale s ohledem na psa, aby i pro něj to bylo OK.

Úplně nesnáším takové to rozdělování, že malý pes patří do baráku a velký pes ven. Bydlím na vesnici a psa, který má 23 kg v půl roce mám doma, báby ve vsi si měli dost dlouho o čem povídat A kolikrát jsem i vyslechla, jak toho psa vlastně týrám, že takovej pes do baráku nepatří. (jasně, ty jejich zavřený v kotcích, nebo v lepším případě volně nadvoře ale bez jakéhokoli kontaktu a zaměstnání jsou na tom asi lépe).

Tím velký malý jsem samozřejmě nechtěla říct, že by i pastevcům a podobným plemenům bylo dobře doma, to asi ne.

5.2.2016 21:41

..."Ve 4. měsících 25 kg, výborně osrstěný pes"...
Když to vezmeme na štěně zadavatele, bude to akorát tak ten duben, květen a štěně se může stěhovat ven ( i když tedy těch 25 kilo nikdy mít nebude smajlík ).

5.2.2016 21:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Fiona.Praha napsal(a):
Nechci rýpat, ale nebyl původní dotaz na JRT? Což je celkem malý pes?

Ať si ho - v únoru - strčí třeba za klobouk.
Nechce z něj mít postelovou lemru, co žere příborem.
Chápete ?

5.2.2016 21:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):
Koukám, že se to zase pěkně zvrtlo. Podle mě je úplně jedno kde bude pes, jestli doma nebo venku (pokud na to má samozřejmě vhodnou srst), ale mnohem důležitější je, kolik času budete psovi věnovat.

Já mám jednoho psa přes den venku (teda měla jsem, teď už je většinou i přes den na chodbě, protože většinu dne prospí) a druhého psa mám doma. Tím jak mám druhého psa doma, jsem si tak nějak uvědomila, že už nechci mít psa venku. Je mi prostě krásně, když cokoliv dělám a pes mi leží u nohou nebo na mě kouká, večer vedle mě usíná.

Ale musím se mu hodně aktivně venku věnovat, aby i on byl doma spokojený a bylo mu krásně smajlík

Na druhou stranu ale chápu lidi, kteří psa v baráku nechtějí a chtějí ho mít jen venku. Pokud si pořídí psa s vhodnou srstí a budou se mu věnovat, tak v tom nevidím problém.

Ať si to každý udělá tak, jak to vyhovuje jemu, ale s ohledem na psa, aby i pro něj to bylo OK.

Úplně nesnáším takové to rozdělování, že malý pes patří do baráku a velký pes ven. Bydlím na vesnici a psa, který má 23 kg v půl roce mám doma, báby ve vsi si měli dost dlouho o čem povídat A kolikrát jsem i vyslechla, jak toho psa vlastně týrám, že takovej pes do baráku nepatří. (jasně, ty jejich zavřený v kotcích, nebo v lepším případě volně nadvoře ale bez jakéhokoli kontaktu a zaměstnání jsou na tom asi lépe).

Tím velký malý jsem samozřejmě nechtěla říct, že by i pastevcům a podobným plemenům bylo dobře doma, to asi ne.

Souhlasím.
Pořád nějak nechápu, proč má někdo psa na "hlídání" a všimne si ho jednou za den, když mu nese krmení. A vykládá, jak je bytový pes chudák, protože... Mně se v bytě nemůže stát, že bych na psa zapomněla - připomene se sám ihned u dveří, když je otevřu

Nicméně si myslím, že v únoru by mělo být jakékoli 2 měsíční štěně, které bylo odchováno v obýváku, zase v obýváku v teple.
Když je venku hezky a štěndo je dostatečně velké, tak si může zvykat venku v boudě.

Za mne tedy ne, kdybych bydlela v baráku, nepotřebuji psa jako zvonek na "hlídání", můj barák by "ohlídali" zvenku psi sousedů. Frustrovaní psi v kotcích a na dvorcích řvou na vše, co se v okolí pohne.

5.2.2016 21:59
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

rapotacka11 napsal(a):
Ať si ho - v únoru - strčí třeba za klobouk.
Nechce z něj mít postelovou lemru, co žere příborem.
Chápete ?

Chápu
Já jsem ta divná z Prahy, co nemá postelovou lemru a pořád ještě používá na žrádlo misky, ležící na zemi.

5.2.2016 22:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

..."Ve 4. měsících 25 kg, výborně osrstěný pes"...
Když to vezmeme na štěně zadavatele, bude to akorát tak ten duben, květen a štěně se může stěhovat ven ( i když tedy těch 25 kilo nikdy mít nebude smajlík ).

25tikilový 4měsíční JRT?
To by byl minimálně český rekord

akranius

5.2.2016 22:07
akranius

XXX.XXX.75.174

Tak já nevím jestli jste si vůbec četla můj příspěvek? Píšu snad někde, že chci dát ted v zimě štěně ven ? Jasně jsem psal, že bude s námi doma a až bude venku teplo, tím myslím až někdy na jaře, ( né ted kdy to na dva dny vyskočí na 11 stupnů) tak začnu psa zvykat venku na boudu.
Proc sem tahate nazory typu, ze se pes bude nudit a ze na něj nebudu mít čas. Myslíte, že bych si pořídil JRT kdybych na něj neměl čas? Zrovna k takovím nepatřím, ale ani k těm co maj psa zavřenýho doma.

5.2.2016 22:17

akranius napsal(a):
Tak já nevím jestli jste si vůbec četla můj příspěvek? Píšu snad někde, že chci dát ted v zimě štěně ven ? Jasně jsem psal, že bude s námi doma a až bude venku teplo, tím myslím až někdy na jaře, ( né ted kdy to na dva dny vyskočí na 11 stupnů) tak začnu psa zvykat venku na boudu.
Proc sem tahate nazory typu, ze se pes bude nudit a ze na něj nebudu mít čas. Myslíte, že bych si pořídil JRT kdybych na něj neměl čas? Zrovna k takovím nepatřím, ale ani k těm co maj psa zavřenýho doma.

Neberte si to tak, to se holky nechaly jen unést, diskuze se vzdy vyvíjí nějakým směrem

6.2.2016 03:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Neberte si to tak, to se holky nechaly jen unést, diskuze se vzdy vyvíjí nějakým směrem

Také bych to tak viděla. Jak to pročítám, tak opravdu se tam zadavateli začaly přisuzovat neřesti, o nichž nic nepsal...

akranius

6.2.2016 08:16
akranius

XXX.XXX.75.174

Fiona.Praha napsal(a):
Souhlasím.
Pořád nějak nechápu, proč má někdo psa na "hlídání" a všimne si ho jednou za den, když mu nese krmení. A vykládá, jak je bytový pes chudák, protože... Mně se v bytě nemůže stát, že bych na psa zapomněla - připomene se sám ihned u dveří, když je otevřu

Nicméně si myslím, že v únoru by mělo být jakékoli 2 měsíční štěně, které bylo odchováno v obýváku, zase v obýváku v teple.
Když je venku hezky a štěndo je dostatečně velké, tak si může zvykat venku v boudě.

Za mne tedy ne, kdybych bydlela v baráku, nepotřebuji psa jako zvonek na "hlídání", můj barák by "ohlídali" zvenku psi sousedů. Frustrovaní psi v kotcích a na dvorcích řvou na vše, co se v okolí pohne.

Frustrovani psi na dvorcích no představte si že psi štěkají, ale možná to máte v Praze jinak.

6.2.2016 08:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

akranius napsal(a):
Frustrovani psi na dvorcích no představte si že psi štěkají, ale možná to máte v Praze jinak.

Pro některé pes, který štěká - hlídá, pro mne pes, který štěká - otravuje okolí. Věc názoru.

Nic to nemění na tom, že malé štěně, které vyrostlo někomu v obýváku, nepatří do boudy.

6.2.2016 08:47

Nic to nemění na tom, že malé štěně, které vyrostlo někomu v obýváku, nepatří do boudy.

a štěně které vyrostlo v boudě může do obýváku ?

6.2.2016 08:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

a štěně které vyrostlo v boudě může do obýváku ?

Asi by mu tam taky nebylo moc příjemně...
Pokud štěně vyrostlo v boudě, kde je pár stupňů, je na to zvyklé, má srst jako medvídě, tak mu v únoru v obýváku asi nebude moc příjemně, ne? Pravděpodobně mu bude vedro, co? Stejně jako tomu obývákovému štěněti bude v boudě v únoru asi zima, ne?
To Vás nenapadlo? A "musím" na to odpovídat?

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Fiona.Praha napsal(a):

Takže tím chceš říct, že psiska, která žijí venku jsou nevychovaná?

Vskutku zajímavá dedukce...

Vždy jsem měla psiska venku a mám a ani jeden z mých psů nemá problém s tím, že je asociál a žádnej můj pes není neřízená nevychovaná střela...

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 09:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Fiona.Praha napsal(a):
Pro některé pes, který štěká - hlídá, pro mne pes, který štěká - otravuje okolí. Věc názoru.

Pes neumí mluvit, tak mluví štěkáním...
Pes se bohužel nerodí jako nemluvně a holt štěká, přednášet šilera nebude...

A venkovní psy - štěňata máš odchovávat v zahradním domku? Nebo jako kde?

6.2.2016 09:34
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Vždy jsem měla psiska venku a mám a ani jeden z mých psů nemá problém s tím, že je asociál a žádnej můj pes není neřízená nevychovaná střela...

je to všechno jen o tom, kdo se psovi jak věnuje, a je úplně jedno, zda je pes venku nebo doma.

Já nadruhou stranu znám spoustu asociálů (jorky, bišonky, maltézáky) z bytů, kteří štěkají na vše co se pohne a když vidí psa tak se mohou zbláznit. Ale nebudu tvrdit, že je to plemenem, nebo že je to tím, že jsou z bytů... Všechno je to o tom, kolik psovi věnujeme...

6.2.2016 09:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Máš hádavou?
Je mi to jedno.
Kdo chce-pochopil, kdo nechce-bude se v tom rýpat a rýpat a rýpat...

6.2.2016 09:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Pes neumí mluvit, tak mluví štěkáním...
Pes se bohužel nerodí jako nemluvně a holt štěká, přednášet šilera nebude...

A venkovní psy - štěňata máš odchovávat v zahradním domku? Nebo jako kde?

Máš hádavou

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 10:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Fiona.Praha napsal(a):
Máš hádavou

Nemám, jen nechápu tvé myšlenkové pochody...

6.2.2016 11:51
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Fiona.Praha napsal(a):

Každý pes štěká, až z nich budou ho... tak budou smrdět.S bábovičkama na písku si hrát nebudou.

6.2.2016 12:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

kobylatko napsal(a):
Každý pes štěká, až z nich budou ho... tak budou smrdět.S bábovičkama na písku si hrát nebudou.

Nemůžu mít názor, že mi vadí pes na dvoře, který blafe a blafe a blafe? Celé dny a noci na vše, co se kde pohne?
Prostě mi takový pes vadí - to není hlídání, ale obtěžování ostatních. Je mi srdečně ukradené, že kolem jeho plotu chodí celou noc kočka a pes má potřebu to sdělovat světu.

Kydy o tom, že pes štěká si nechte pro někoho jiného.

6.2.2016 12:50
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Fiona.Praha napsal(a):
Nemůžu mít názor, že mi vadí pes na dvoře, který blafe a blafe a blafe? Celé dny a noci na vše, co se kde pohne?
Prostě mi takový pes vadí - to není hlídání, ale obtěžování ostatních. Je mi srdečně ukradené, že kolem jeho plotu chodí celou noc kočka a pes má potřebu to sdělovat světu.

Tak pokud pes štěká celé dny a celé noci tak to je něco jiného. Ale moc takových psů neznám. A to jich tady na vesnici máme spoustu znuděných, a přesto celé dny a noci neštěkají.

A kdybych já měla názor, že pes který štěká, otravuje okolí, tak si teda asi psa vůbec nepořídím.

6.2.2016 12:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nemám, jen nechápu tvé myšlenkové pochody...

Za to, že ty nechápeš, ale já nemůžu, ne?

Ale zkusím to pomaleji a lépe.

Myslím, že štěně, které bylo vychované v obýváku (zvlášť přes zimu) nepatří okamžitě se změnou páníčků do boudy. Byla by mu zima a bylo zvyklé být v centru dění s mámou a sourozenci, proto patří zase do obýváku, do tepla a od třeba května, kdy bude štěně odrostlejší začít trénovat samotu venku a bydlení v boudě. Na podzim se štěndo osrstí a připraví na zimu a pokud mu to bude samota venku vyhovovat, tak první zimu a pak celý život prožije venku v boudě.

Co jsi na tom nepochopila?

6.2.2016 12:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):
Tak pokud pes štěká celé dny a celé noci tak to je něco jiného. Ale moc takových psů neznám. A to jich tady na vesnici máme spoustu znuděných, a přesto celé dny a noci neštěkají.

A kdybych já měla názor, že pes který štěká, otravuje okolí, tak si teda asi psa vůbec nepořídím.

Já takové psy na vesnicích znám a vadí mi.

Moje městské fenky neštěkají a chodí na volno.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 13:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Fiona.Praha napsal(a):

Myslím, že štěně, které bylo vychované v obýváku (zvlášť přes zimu) nepatří okamžitě se změnou páníčků do boudy. Byla by mu zima a bylo zvyklé být v centru dění s mámou a sourozenci, proto patří zase do obýváku, do tepla a od třeba května, kdy bude štěně odrostlejší začít trénovat samotu venku a bydlení v boudě. Na podzim se štěndo osrstí a připraví na zimu a pokud mu to bude samota venku vyhovovat, tak první zimu a pak celý život prožije venku v boudě.

Když už to napíšeš takhle, tak už to dává smysl...

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 13:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Fiona.Praha napsal(a):

Taky mi vadí uřvaní psi - nevadí mi, když si pes jednou za čas blafne, ale co mi vadí je imrvéře ňafací pes (bohužel sousedův malý raťafák je takový blafal) - je to odchovanec města, kde je celej den zavřenej v bytě a když ho vezmou sebou na chatu, tak řve na všechno - pták, kočka, hýbající se větev, všechno...
Ano, to mi vadí také...

6.2.2016 13:16
Amber

XXX.XXX.99.251

Ahoj,
Jak tady většina píše - pokud je štěně zvykle doma, ven teď určitě ne přes noc! Přes den, kdy je teplo bych ho tam dávala ať ví... Jen - myslím si - určitě bych, pokud má být štěně samo v boudě, bych ho ani první noc nenechávala spát s Vámi! Někde v chodbičce nebo tak, ale ať si zvyka na to, že je samo... Jinak to pak bývá těžké
:).

6.2.2016 13:24
Amber

XXX.XXX.99.251

6.2.2016 13:40
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Fiona.Praha napsal(a):
Já takové psy na vesnicích znám a vadí mi.

Moje městské fenky neštěkají a chodí na volno.

Ano, to už jsme si přečetli vedle v diskuzi, že vaše feny chodí na volno a pokud se cizí pes na vodítku nevzpouzí, mohou si ho jít očuchat, protože proč jim to zakazovat

Pes, který by štěkal od rána do večera by mi také vadil. Ale vy jste to napsala tak, jako že vám vadí, když pes blafne když jde někdo kolem.

6.2.2016 13:47

marcelaamax napsal(a):
Ano, to už jsme si přečetli vedle v diskuzi, že vaše feny chodí na volno a pokud se cizí pes na vodítku nevzpouzí, mohou si ho jít očuchat, protože proč jim to zakazovat

Pes, který by štěkal od rána do večera by mi také vadil. Ale vy jste to napsala tak, jako že vám vadí, když pes blafne když jde někdo kolem.

6.2.2016 14:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):

Co si myslíte, že jsem napsala, neznamená, že jsem to tak napsala.

Své fenky mám vychované podle svého a vyhovuje mi to. Že Vy si vychováváte svého psa jinak, je jen a jen Vaše věc.

Pokud bychom se někdy náhodou se svými psy potkaly a vznikl by problém, musely bychom ho tam ihned vyřešit.
Nebudu vychovávat své fenky tak, jak Vy si myslíte, že by měl být vychovaný cizí pes, aby nevadil tomu Vašeho.

6.2.2016 14:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Taky mi vadí uřvaní psi - nevadí mi, když si pes jednou za čas blafne, ale co mi vadí je imrvéře ňafací pes (bohužel sousedův malý raťafák je takový blafal) - je to odchovanec města, kde je celej den zavřenej v bytě a když ho vezmou sebou na chatu, tak řve na všechno - pták, kočka, hýbající se větev, všechno...
Ano, to mi vadí také...

Možná jsem potkala "špatné" vesnické hlídací psy u baráku. Možná existují psi, kteří hlídají potichu, nevím.
Ale pes, který hlásí vše a pořád, mi opravdu vadí a vadit bude. Fakt je mi jedno, že mu brousí kolem plotu kočka, ježek nebo něco úplně jiného. Takový pes je pro mne otravný.
Nechápu, jak pes, který u baráku štěká, hlídá. Všichni vědí, že se někde něco pohnulo a rozštěkalo to psy?
Nehlídal by lépe neviditelný alarm? Nebo v noci takové to světelné čidlo?

6.2.2016 15:13
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):

Asi tak

6.2.2016 15:16
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):

Pochopila jsem to uplně stejně.

akranius

6.2.2016 16:32
akranius

XXX.XXX.75.174

Fiona.Praha napsal(a):

Prosím vás, můžete mi ukázat, kde jsem napsal, že hned jak si dovezu štěně domů, tak ho dám ven ? Promiňte, ale začínám pochybovat jestli umíte číst, no nezlobte se. Vy teď najednou píšete to co jsem tu celou dobu psal já. A zvašich příspěvků jsem pochopil jediné - žádný pes nepatří ven. Protože štěně hned do boudy-NE, vychovat doma, s tím souhlasím. Pak ale napíšete štěně vychované doma přestěhovat ven - NE, protože bylo vychované doma viz.Váš příspěvek Nic to nemění na tom, že malé štěně, které vyrostlo někomu v obýváku, nepatří do boudy.
Vadí vám pes co stěká. Každý pes co bydlí venku je podle vás místo alarmu. Můžu se zeptat, mají vaši psi vůbec nějaký kontakt s přírodou nebo jsou jen s vámi doma a na procházku jdete na sídliště nebo do metra.

6.2.2016 16:38

akranius napsal(a):
Prosím vás, můžete mi ukázat, kde jsem napsal, že hned jak si dovezu štěně domů, tak ho dám ven ? Promiňte, ale začínám pochybovat jestli umíte číst, no nezlobte se. Vy teď najednou píšete to co jsem tu celou dobu psal já. A zvašich příspěvků jsem pochopil jediné - žádný pes nepatří ven. Protože štěně hned do boudy-NE, vychovat doma, s tím souhlasím. Pak ale napíšete štěně vychované doma přestěhovat ven - NE, protože bylo vychované doma viz.Váš příspěvek Nic to nemění na tom, že malé štěně, které vyrostlo někomu v obýváku, nepatří do boudy.
Vadí vám pes co stěká. Každý pes co bydlí venku je podle vás místo alarmu. Můžu se zeptat, mají vaši psi vůbec nějaký kontakt s přírodou nebo jsou jen s vámi doma a na procházku jdete na sídliště nebo do metra.

Do metra a navolno

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 16:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

"Nechápu, jak pes, který u baráku štěká, hlídá. Všichni vědí, že se někde něco pohnulo a rozštěkalo to psy?"

A jak by podle tebe měl jinak pes hlídat?

Asi takhle...
Mý psi hlásí vše, co se pohne u naší branky a brány - tedy jednou za čas blafnout (párkrát štěknou a je klid) - když jde sousedka, když jde teta domů, když jde pošťačka, když nějakej otrava od energií mi jde něco vnucovat atd...
Kočky nehlásí (ty je zajímaj jen na zahradě) ježci je neberou. Pokud jsem na zahradě, tak hlásí i lidi, co choděj kolem plotu - k tomu mi stačí jeden povel a pes si jde po svym (nenechám ho k plotu doběhnout).
Jak má pes hlídat? Dle mě štěkotem...
Není to tak dlouho, co nám zemřela sousedka - hodná paní. Barák je nyní prázdný. Kotec mých psů sousedí s jejím plotem - psiska vidí do celé její zahrady. Asi ve 4 ráno pastevec začal řvát dost hlučným způsobem - pochopitelně se k němu přidal i berňák - vzbudilo to mě, manžela, vylítla sem z postele, otevřela okno (ze kterého vidím do kotce, tedy i do zahrady sousedky) a vidím světla baterek, kterak mizí v dáli - zařvala sem na ně, že ještě jednou, tak volám policii. Jakmile jsem zařvala - potencionální zloději se ztratili z dohledu, psiska ztichla a až do rána byl naprostý klid.
Druhý den jsem zaběhla k jediným pozůstalým, který dům nyní patří (po dědickým řízení) a ty děkovali, že nebýt psa, byli by vykradeni...
Jak jinak má jako pes hlídat?

6.2.2016 16:45

"Nechápu, jak pes, který u baráku štěká, hlídá. Všichni vědí, že se někde něco pohnulo a rozštěkalo to psy?"

Asi takhle...
Mý psi hlásí vše, co se pohne u naší branky a brány - tedy jednou za čas blafnout (párkrát štěknou a je klid) - když jde sousedka, když jde teta domů, když jde pošťačka, když nějakej otrava od energií mi jde něco vnucovat atd...
Kočky nehlásí (ty je zajímaj jen na zahradě) ježci je neberou. Pokud jsem na zahradě, tak hlásí i lidi, co choděj kolem plotu - k tomu mi stačí jeden povel a pes si jde po svym (nenechám ho k plotu doběhnout).
Není to tak dlouho, co nám zemřela sousedka - hodná paní. Barák je nyní prázdný. Kotec mých psů sousedí s jejím plotem - psiska vidí do celé její zahrady. Asi ve 4 ráno pastevec začal řvát dost hlučným způsobem - pochopitelně se k němu přidal i berňák - vzbudilo to mě, manžela, vylítla sem z postele, otevřela okno (ze kterého vidím do kotce, tedy i do zahrady sousedky) a vidím světla baterek, kterak mizí v dáli - zařvala sem na ně, že ještě jednou, tak volám policii. Jakmile jsem zařvala - potencionální zloději se ztratili z dohledu, psiska ztichla a až do rána byl naprostý klid.
Druhý den jsem zaběhla k jediným pozůstalým, který dům nyní patří (po dědickým řízení) a ty děkovali, že nebýt psa, byli by vykradeni...

6.2.2016 16:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Asi takhle...

6.2.2016 16:47
akranius

XXX.XXX.75.174

Asi takhle...

6.2.2016 16:47
divoka sučka

XXX.XXX.71.6

Hned.

6.2.2016 16:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

akranius napsal(a):

Jak jste to pochopil Vy, je Váš problém. Možná neumíte číst Vy.

Jasan, že ti z Horní dolní si myslí, že Praha znamená jen sídliště nebo metro. Víte, pro mne je metro normální věc, nemám potřebu se tam chodit procházet, jezdím s ním každý den do práce. Na sídlišti bydlím, takže se mu taky nejevím jako někteří, co mají psa u boudy na dvoře.
Krom toho si myslím, že Vám může být jedno, kam chodím venčit své psy.

Asi pro Vás věta o venčení na sídlišti nebo v metru byla vtipná, tak teda hodím toho veselého smajlíka
Spokojený?

6.2.2016 16:52
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Asi takhle...

No asi tak.My nemít auto u plotu tak máme věčně vycucnutou nádrž.Když stojí auto u plotu nikdo si to nedovolí.
Taky by mě to zajímalo jak má pes hlídat.To si jako má otevřít dveře, jít do patra, vzbudit mě a šeptem mně říct že nám někdo krade benzín nebo naftu ?Nebo má pes zloděje prosit na kolenou ať to nedělá že by jinak na něj musel štěkat a tím by vzbudil mně, sousedy a jejich psy ?

6.2.2016 16:57

kobylatko napsal(a):
No asi tak.My nemít auto u plotu tak máme věčně vycucnutou nádrž.Když stojí auto u plotu nikdo si to nedovolí.
Taky by mě to zajímalo jak má pes hlídat.To si jako má otevřít dveře, jít do patra, vzbudit mě a šeptem mně říct že nám někdo krade benzín nebo naftu ?Nebo má pes zloděje prosit na kolenou ať to nedělá že by jinak na něj musel štěkat a tím by vzbudil mně, sousedy a jejich psy ?

6.2.2016 17:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Asi takhle...

Proto se ptám.

Pokud je tohle správné a všichni to tady tak cítíte, jsem šťastná, že jsem z Prahy.
Žít vedle Vás tak by mne asi moc nezajímalo, že jde kolem Vás teta, sousedka, pošťačka, nějaký otrava od energií. Musela bych poslouchat nejenom štěkání psů, ale i Vaše povely, aby ztichli.

Chápu, že je fajn, že díky štěkajícím psům v noci nebyl vykradený barák sousedky.
Nicméně, očividně to bylo zlodějům jedno, štěkali psi a nic, až když jste se teda vyklonila a začala řvát, odradilo je to. Takže nebýt doma, vykradli sousedku a možná i Váš barák.

6.2.2016 17:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Fiona.Praha napsal(a):
Proto se ptám.

Pokud je tohle správné a všichni to tady tak cítíte, jsem šťastná, že jsem z Prahy.
Žít vedle Vás tak by mne asi moc nezajímalo, že jde kolem Vás teta, sousedka, pošťačka, nějaký otrava od energií. Musela bych poslouchat nejenom štěkání psů, ale i Vaše povely, aby ztichli.

Chápu, že je fajn, že díky štěkajícím psům v noci nebyl vykradený barák sousedky.
Nicméně, očividně to bylo zlodějům jedno, štěkali psi a nic, až když jste se teda vyklonila a začala řvát, odradilo je to. Takže nebýt doma, vykradli sousedku a možná i Váš barák.

Já to pochopila tak, že zloději zdrhali už po psím štěkotu a poté, co se "Wulfina" vyklonila z okna, tak už byli v dáli. Ale ani pokud by tomu tak nebylo, tak psi ji prostě upozornili, že se děje něco nekalého, nic jiného psi v daný moment dělat nemohli, když byli odděleni plotem.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Fiona.Praha napsal(a):
Proto se ptám.

Prosim tě čti! (Protože opravdu příspěvky moc nečteš)

Píšu:
"vylítla sem z postele, otevřela okno (ze kterého vidím do kotce, tedy i do zahrady sousedky) a vidím světla baterek, kterak mizí v dáli"

Z toho plyne, že zloději už byli na útěku, než jsem stihla otevřela okno...

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

fikovnice napsal(a):
Já to pochopila tak, že zloději zdrhali už po psím štěkotu a poté, co se "Wulfina" vyklonila z okna, tak už byli v dáli. Ale ani pokud by tomu tak nebylo, tak psi ji prostě upozornili, že se děje něco nekalého, nic jiného psi v daný moment dělat nemohli, když byli odděleni plotem.

Ano na rozdíl od Fiony si to pochopila správně

6.2.2016 17:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

fikovnice napsal(a):

No to by asi ani Wulfina nechtěla, aby její psi natrhli zadel zlodějům
By měla zbytečné oplétačky, kdyby ji naprášili s nějakou smyšlenou historkou.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 17:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Fiona.Praha napsal(a):
No to by asi ani Wulfina nechtěla, aby její psi natrhli zadel zlodějům
By měla zbytečné oplétačky, kdyby ji naprášili s nějakou smyšlenou historkou.

Nenatrhli, jsou v kotci (to jsem v příspěvku také psala)...
Ty opravdu moc nečteš...

6.2.2016 17:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Fiona.Praha napsal(a):
Proto se ptám.

A jinak si myslím, že ano - je rozdíl bydlet ve velkoměstě a na vesnici. Já střídám obojí a ten rozdíl je markantní. V paneláku jsem měla sousedku, která měla na dočasce třeba i 6 psů (někdy i více) v panelákovém bytě 3+1. Dle mě celkem děs, měla tam i kočky... Každou sobotu a neděli, když jsem si chtěla přispat, tak blafali od brzkého rána. K nas.ání to bylo! Teď se odstěhovala...ale už se tam stěhuje její sestra s dalšími několika psy, takže nevím, zda tady někdy bude klid...
Kdežto, když jsem na vesnici, tak jsem svým způsobem ráda, když slyším občas bafnout NO od sousedů, pastevce či mého vořecha - prostě se cítím klidněji. Podotýkám, že žádný z těch psů není uštěkaný tak, aby mě to celou noc budilo.

6.2.2016 17:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Prosim tě čti! (Protože opravdu příspěvky moc nečteš)

Píšu:
"vylítla sem z postele, otevřela okno (ze kterého vidím do kotce, tedy i do zahrady sousedky) a vidím světla baterek, kterak mizí v dáli"

Z toho plyne, že zloději už byli na útěku, než jsem stihla otevřela okno...

Jo, naprosto tiše a po tmě jsi vylítla z postele u toho jsi budila manžela.
Takže není možné, aby si zloději všimli pohybu ve vašem domě?
Je 100% jasné, že je zahnali psi?

No a to já si nemyslím... zloději věděli, že je barák prázdný, ale nevěděli, že hned vedle za plotem v kotci jsou psi? A ti je tak vylekali, že zdrhli dřív, než jste se s manželem probudili tím štěkotem?

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Jako sorry, ale to, že mý psi občas na někioho blafnou není celodenní štěkání...
A tohle je podstatný rozdíl mezi lidma z velkoměsta a z vesnice - ano na vsi je normální - naprosto normální, že psi štěkaj - to je asi tak normální, jako že někdo na zahradě pálí listí či griluje, nebo řeže dřevo nebo běží cirkulárka... k vesnici to prostě patří...

K velkoměstu patří uřvaní psi v paneláku, mnohdy se separační úzkostí, kteří provijí celý den a to pak věřim, že je otravný, stejně, jako když se sousedi vedle vás hádaj, nebo souložej. V Praze neřešíš, že ti tam každou chvíli blikaj modrý světla, každou chvíli vrže tramvaj, každou cvhíli někdo troubí, každou chvíli startuje auto - to sou věci, který ba sra*i mě...
proto bych nemohla bydlet v bytě (natož v paneláku) a už vůbec né v Praze...

6.2.2016 17:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jako sorry, ale to, že mý psi občas na někioho blafnou není celodenní štěkání...
A tohle je podstatný rozdíl mezi lidma z velkoměsta a z vesnice - ano na vsi je normální - naprosto normální, že psi štěkaj - to je asi tak normální, jako že někdo na zahradě pálí listí či griluje, nebo řeže dřevo nebo běží cirkulárka... k vesnici to prostě patří...

K velkoměstu patří uřvaní psi v paneláku, mnohdy se separační úzkostí, kteří provijí celý den a to pak věřim, že je otravný, stejně, jako když se sousedi vedle vás hádaj, nebo souložej. V Praze neřešíš, že ti tam každou chvíli blikaj modrý světla, každou chvíli vrže tramvaj, každou cvhíli někdo troubí, každou chvíli startuje auto - to sou věci, který ba sra*i mě...

Přesně to píšu o pár příspěvků výše.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Fiona.Praha napsal(a):
Jo, naprosto tiše a po tmě jsi vylítla z postele u toho jsi budila manžela.
Takže není možné, aby si zloději všimli pohybu ve vašem domě?
Je 100% jasné, že je zahnali psi?

No a to já si nemyslím... zloději věděli, že je barák prázdný, ale nevěděli, že hned vedle za plotem v kotci jsou psi? A ti je tak vylekali, že zdrhli dřív, než jste se s manželem probudili tím štěkotem?

(tak tohle už mi přijde hodně směšné)
No, vzhledem k tomu, že máme ložnici na druhé straně baráku, a všude byla tma (svůj dům znám, jak své boty), pohybuji se po domě po tmě... tak opravdu není možné, aby byl vidět pohyb...
Manžela vzbudil štěkot psa, nikoliv já (ten si občas ani nevšimne, že jsem z postele odešla).

Co věděli zloději nevim, ale vim, že se psy nepočítali, když tak rychle zdrhali...

6.2.2016 17:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

"jako když se sousedi vedle vás...souložej."

...tak to jediný mi bylo protivnější než ublafaní psi a dodnes jsem nepochopila, proč to dělali v pokoji, odkud se všechny zvuky nesou úplně nejvíc! i.

6.2.2016 17:22

No, vzhledem k tomu, že máme ložnici na druhé straně baráku, a všude byla tma (svůj dům znám, jak své boty), pohybuji se po domě po tmě... tak opravdu není možné, aby byl vidět pohyb...
Manžela vzbudil štěkot psa, nikoliv já (ten si občas ani nevšimne, že jsem z postele odešla).

Co věděli zloději nevim, ale vim, že se psy nepočítali, když tak rychle zdrhali...

presne, uz to prehani.

6.2.2016 17:37
akranius

XXX.XXX.75.174

Fiona.Praha: dle Vašich názorů vím, že bych si o Vás nenechal k výchově psa poradit ani ň.

6.2.2016 17:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Takže byli zloději asi dementní.
Okoukli barák, který byl prázdný a nevšimli si psů v kotci za plotem. A ti psi je pak vyděsili.

Nezlobte se na mne, ale téhle historce nevěřím ani trošku.

Možná žijí na vesnici jiní lidé než v Praze, ale takhle jiní?

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 18:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Fiona.Praha napsal(a):
Okoukli barák, který byl prázdný a nevšimli si psů v kotci za plotem. A ti psi je pak vyděsili.

Za to, že ty nevěříš, ale já nemůžu, ne?
Nemohli si jich všimnout, když ze silnice není vidět do zahrady natož do vnitrobloku...

Ještě si mi nevysvětlila jak by jinak měli psi hlídat než štěkotem... ?

6.2.2016 18:29
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Za to, že ty nevěříš, ale já nemůžu, ne?
Nemohli si jich všimnout, když ze silnice není vidět do zahrady natož do vnitrobloku...

Ještě si mi nevysvětlila jak by jinak měli psi hlídat než štěkotem... ?

No asi tak jak jsem psala výše .Nebo mě napadla ještě vysílačka že by zavolali .

6.2.2016 18:38
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Fiona.Praha : Vy jste teda dobrá .Podle vás je hulákání ožralců, uřvaní psi v paneláku, hádající nebo souložící sousedi, blikání majáků, troubení a co chvíle startování aut, hrkání tramvají, hlasitá hudba z barů a hospod... a nevím co ještě v pořádku , ale z prákrát štěknutí psa na vesnici dostáváte infarkt .To mně fakt hlava nebere .

6.2.2016 19:12
aritim

XXX.XXX.19.70

Asi takhle...

Podle mě pes, který hlásí vše je k ničemu. Člověk otupí a za pár dní přestane reagovat. Mám dva venkovní psy, fenka štěká na cokoliv co se pohne, nebo odpovídá psům, kteří štěkají na druhé straně vesnice a je to strašně otravné Ani už se nechodím dívat, jestli je ke štěkání nějaký důvod. Pár hodin jí nechám venku, pak toho mám dost a zavřu jí na verandu. Takže hlídač k ničemu. Zato když zaštěká pes, tak vím, že někdo jde k nám, nebo dělá něco podezřelého kolem našeho plotu a hned to jdu zkontrolovat.

6.2.2016 19:21
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):

Zdravím, copak nevíte že někteří naši spoluobčané původem z Indie se bojí psů. Co když to byli oni.

6.2.2016 19:38

aritim napsal(a):
Podle mě pes, který hlásí vše je k ničemu. Člověk otupí a za pár dní přestane reagovat. Mám dva venkovní psy, fenka štěká na cokoliv co se pohne, nebo odpovídá psům, kteří štěkají na druhé straně vesnice a je to strašně otravné Ani už se nechodím dívat, jestli je ke štěkání nějaký důvod. Pár hodin jí nechám venku, pak toho mám dost a zavřu jí na verandu. Takže hlídač k ničemu. Zato když zaštěká pes, tak vím, že někdo jde k nám, nebo dělá něco podezřelého kolem našeho plotu a hned to jdu zkontrolovat.

Proč tedy fenu nenaučíte, že má štěkat jen když je to nutné?Naši psi to umí všichni i tibetská doga, která je v noci uštěkaná, to pochopila.

6.2.2016 19:47
Arni

XXX.XXX.111.238

Psa máme venku jen přes den, štěká na cizí, na známé sousedy a pošťačku neštěká, ale jde k plotu tak vím že tam někdo je. Vůbec mi nevadí že šteká, aspon vím že je někdo u baráku.

6.2.2016 19:54
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Arni napsal(a):
Psa máme venku jen přes den, štěká na cizí, na známé sousedy a pošťačku neštěká, ale jde k plotu tak vím že tam někdo je. Vůbec mi nevadí že šteká, aspon vím že je někdo u baráku.

Přesně.Naši teda štěkaj na všechny lidi i na známé, ale na každého jinak, pak poznám kdo přijel jestli kamarádi /na ty psi štěknou jen jednou aby upozornily že tu někdo je/ nebo pošťačka...

6.2.2016 19:59
Arni

XXX.XXX.111.238

kobylatko napsal(a):
Přesně.Naši teda štěkaj na všechny lidi i na známé, ale na každého jinak, pak poznám kdo přijel jestli kamarádi /na ty psi štěknou jen jednou aby upozornily že tu někdo je/ nebo pošťačka...

Když pracujeme na zahradě, tak zvonek neslyším a jak říkáte někdo přijede, tak mě pes upozorní.
Na známé neštěká asi proto že na něj mluví a oslovují jménem.

6.2.2016 20:13
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Arni napsal(a):
Když pracujeme na zahradě, tak zvonek neslyším a jak říkáte někdo přijede, tak mě pes upozorní.
Na známé neštěká asi proto že na něj mluví a oslovují jménem.

U nás jo, no aspoň přesně vím kdo ze známých příjel i kdo to přesně je .

6.2.2016 20:17
Arni

XXX.XXX.111.238

kobylatko napsal(a):
U nás jo, no aspoň přesně vím kdo ze známých příjel i kdo to přesně je .

Tak to máte dobré, to jsme pozadu Kdyby můj pes vůbec neštěkal, si budu myslet že je nemocný

6.2.2016 20:24

Jen tak jsem to přelétla, ale musela jsem si všimnout, že Fiona má dneska svůj silný den. Na každý příspěvek jen tak nakoukne a už má jasno. Dokonce v mém příspěvku našla 25 kilového jacka...

6.2.2016 22:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aritim napsal(a):

Konečně někdo, kdo pochopil, proč mi vadí blafající psi a nechápu, jak takový pes hlídá.
Vaše fenka by mi vadila dost. Pokud pes blafne jednou za čas a z nějakého důvodu, chápu, že hlídá.
Znám hlídajícího bulíka, který za život snad nezaštěkal, neměl potřebu. Ten, ale hlídal potichu, jenom tím, že v tom baráku žil - všichni široko daleko věděli, v kterém baráku bydlí bulík a měli z něj respekt.

6.2.2016 22:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

kobylatko napsal(a):
Fiona.Praha : Vy jste teda dobrá .Podle vás je hulákání ožralců, uřvaní psi v paneláku, hádající nebo souložící sousedi, blikání majáků, troubení a co chvíle startování aut, hrkání tramvají, hlasitá hudba z barů a hospod... a nevím co ještě v pořádku , ale z prákrát štěknutí psa na vesnici dostáváte infarkt .To mně fakt hlava nebere .

A co je mi do toho, že Vám to hlava nebere?
Jsem městská a město mi nevadí.
Nejsem vesnická a proto by mi vadili "hlídající" psi.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 22:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.207

To Fiona:
Tak dala sem si tu práci a našla jsem díky mapám domek, který patřil naší sousedce - tedy, pohled, který vidíš ze silnice. Je tam vidět i štít našeho domu...

A teď mi řekni, když to vidíš, kde mám kotec se psy?

Dle tvých slov:
"Takže byli zloději asi dementní.
Okoukli barák, který byl prázdný a nevšimli si psů v kotci za plotem.".

6.2.2016 22:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Zdravím, copak nevíte že někteří naši spoluobčané původem z Indie se bojí psů. Co když to byli oni.

No, i to je možné

6.2.2016 22:50
akranius

XXX.XXX.75.174

Fiona.Praha: to už snad ani nééé. Dnes jsme se s přáteli nad Vašimi příspěvky velice pobavili. Děkujem za zábavu a dobrou noc

6.2.2016 23:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

To Fiona:
Tak dala sem si tu práci a našla jsem díky mapám domek, který patřil naší sousedce - tedy, pohled, který vidíš ze silnice. Je tam vidět i štít našeho domu...

A teď mi řekni, když to vidíš, kde mám kotec se psy?

Dle tvých slov:
"Takže byli zloději asi dementní.
Okoukli barák, který byl prázdný a nevšimli si psů v kotci za plotem.".

Nebudu se dohadovat, nebaví mne to.
Zloději to tam neznají, nebyli si to obhlédnout, nevědí nic, prostě šli krást jen tak a z ničeho nic je napadlo, že tenhle barák bude opuštěný a tak ho vykradou. A proto je překvapili štěkající psi kdesi za plotem. Zní to věrohodně. Ano, takhle to být mohlo, je to logické, uznávám.

6.2.2016 23:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

akranius napsal(a):
Fiona.Praha: to už snad ani nééé. Dnes jsme se s přáteli nad Vašimi příspěvky velice pobavili. Děkujem za zábavu a dobrou noc

Nečtěte to a jděte hajat, než Vás vzbudí Vaši hlídající psi.
Nejradši mám poučování úplně nových nicků, dobrou.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 23:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.207

Fiona.Praha napsal(a):
Nebudu se dohadovat, nebaví mne to.
Zloději to tam neznají, nebyli si to obhlédnout, nevědí nic, prostě šli krást jen tak a z ničeho nic je napadlo, že tenhle barák bude opuštěný a tak ho vykradou. A proto je překvapili štěkající psi kdesi za plotem. Zní to věrohodně. Ano, takhle to být mohlo, je to logické, uznávám.

Jde vidět, že si z Prahy
My zde na vsi se všichni známe (aby ne, je nás tu necelých 60 STÁLÝCH obyvatel a pak náplava z Prahy a okolí) a mou sousedku tu znali všichni, když zemřela, parte viselo na veřejné nástěnce - takže všem logicky docvaklo, že barák je prázdný... Pak už se to jen rozkřiklo a holt to někdo zkusil...

6.2.2016 23:36

Jde vidět, že si z Prahy
My zde na vsi se všichni známe (aby ne, je nás tu necelých 60 STÁLÝCH obyvatel a pak náplava z Prahy a okolí) a mou sousedku tu znali všichni, když zemřela, parte viselo na veřejné nástěnce - takže všem logicky docvaklo, že barák je prázdný... Pak už se to jen rozkřiklo a holt to někdo zkusil...

Mě se nejvíc líbí, jak Fioně v Praze vadí štěkající psi na vsi smajlík.

6.2.2016 23:52
aritim

XXX.XXX.19.70

Proč tedy fenu nenaučíte, že má štěkat jen když je to nutné?Naši psi to umí všichni i tibetská doga, která je v noci uštěkaná, to pochopila.

Kdyby to bylo tak jednoduché. Nejsou všichni psi stejní, u některého to jde, u některého ne. Tuhle jsem si brala jako 5ti letou, pochází z velké smečky psů, kteří právě štěkotem a útěky obtěžovali okolí. Už 2 roky s tím zápolíme, ale úspěch je vždy jen dočasný. Staré návyky vždycky časem převáží.

7.2.2016 00:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ano na rozdíl od Fiony si to pochopila správně

7.2.2016 00:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Čtu nové příspěvky v tomto vlákně a zbytečně se tu rozdmýchávají vášně městší lidi vs. vesničani. Je potřeba se smířit s tím, že štěkot a ječení psů v paneláku je otravné, hlídání a štěkání (ne 24h denně!) psů na vesnici vždy bylo, je a bude. Znám obojí, jak jsem již psala výše.

7.2.2016 00:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Fiona.Praha napsal(a):
Nečtěte to a jděte hajat, než Vás vzbudí Vaši hlídající psi.
Nejradši mám poučování úplně nových nicků, dobrou.

"Nejradši mám poučování úplně nových nicků..."

Promiňte "Fiono", ale tento argument neberu. Tedy popravdě - podívala jsem se, odkdy jste registrovaná Vy - cca 4 měsíce. A to je nějaký důvod neakceptovat příspěvky nově registrovaných lidí? Každý, kdo sem chodí, zde byl zpočátku nový...

7.2.2016 09:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

fikovnice napsal(a):

Promiňte "Fiono", ale tento argument neberu. Tedy popravdě - podívala jsem se, odkdy jste registrovaná Vy - cca 4 měsíce. A to je nějaký důvod neakceptovat příspěvky nově registrovaných lidí? Každý, kdo sem chodí, zde byl zpočátku nový...

Co neberete?
Četla jste snad, že bych tu někoho zesměšňovala za jeho názory? To nedělám - nesouhlasím, vysvětlím, ale určitě nezesměšňuji.
Proč si to mám nechat líbit od pár hodin registrovaného nicku?

7.2.2016 10:16

fikovnice napsal(a):

Ale ne kazdy si takhle otviral klapajznu.

7.2.2016 10:18

aritim napsal(a):
Kdyby to bylo tak jednoduché. Nejsou všichni psi stejní, u některého to jde, u některého ne. Tuhle jsem si brala jako 5ti letou, pochází z velké smečky psů, kteří právě štěkotem a útěky obtěžovali okolí. Už 2 roky s tím zápolíme, ale úspěch je vždy jen dočasný. Staré návyky vždycky časem převáží.

Jednoduché to není, to máte pravdu.Také jsem k tibeťákovi běhala více jak půl roku i několikrát na noc z prvního patra, abych ho naučila na povel přestat štěkat.Jelikož tibeťák ve dne moc neštěká a pokud je venku někdo z rodiny neštěká vůbec, je velice těžké ho naučit přestat štěkat na povel.Samozřejmě i on se musí občas okřiknout a cvik upevnit. Člověk časem pozná, jestli štěká na někoho u plotu nebo na druhém konci ulice a nebo proto, že štěkají psy ve vesnici.Ale nyní už to stačí připomenout z okna.

7.2.2016 10:20

A navic Fiono, nedelejte z Prazaku blbce, nehazejte vsechnz do jednoho pytle, kazdy je nejaky. Ja bydlim take v Praze, ale stale mne to tahne ven (na venkov), v prubehu 2 let se snad opet prestehujeme z Prahy ven. Vse je o lidech.

7.2.2016 10:23
scylla

XXX.XXX.150.32

Vy opravdu srovnáváte takové chlupaťáky s JRT? To jako vážně?

7.2.2016 10:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

A navic Fiono, nedelejte z Prazaku blbce, nehazejte vsechnz do jednoho pytle, kazdy je nejaky. Ja bydlim take v Praze, ale stale mne to tahne ven (na venkov), v prubehu 2 let se snad opet prestehujeme z Prahy ven. Vse je o lidech.

Já dělám z někoho blbce?

7.2.2016 10:44
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Fiono, když vám tak hrozně vadí hlídání psů tak nevím co by jste říkala na štěkající lišky který tu věčně hulákají http://www.prirodainfo.cz/domains/prirodainfo.cz/zvuky.php?cislo=3076.00.

7.2.2016 10:49

Fiona.Praha napsal(a):
Já dělám z někoho blbce?

Vrhate na Prazaky spatne svetlo.

7.2.2016 10:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

kobylatko napsal(a):
Fiono, když vám tak hrozně vadí hlídání psů tak nevím co by jste říkala na štěkající lišky který tu věčně hulákají http://www.prirodainfo.cz/domains/prirodainfo.cz/zvuky.php?cislo=3076.00.

To je stejně stupidní dotaz jako bych se ptala já Vás co byste říkala na ohňostroj v Praze nebo zkoušku sirén v Praze a hodila za to pár smajlíků. Vtipné, co?

7.2.2016 11:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Vrhate na Prazaky spatne svetlo.

Já na nikoho nic nevrhám. Mám své názory a anonymní diskuse na Ifauně na tom nic nezmění. To s Prahou vůbec nesouvisí. Názory máme všichni.

Od včera útočíte na mne, příští víkend to můžete být třeba Vy nebo někdo jiný. Přečtěte si diskuse, vždy to odnese jeden.
Přijde někdo nový s dotazem, ten dostane vynadáno, nejčastěji za to, že má psa bez PP. No a pak se strhne hádka mezi diskutujícími na jakékoli téma.
Jaké bylo téma? Štěně do boudy?
O čem diskutujeme? Že Fioně vadí blafající psi na vesnici a tak je úplně mimo, protože tak pes hlídá a ještě vrhá špatné světlo na Pražáky.
Klasický model téměř všech diskusí.

7.2.2016 11:00
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Fiona.Praha napsal(a):
To je stejně stupidní dotaz jako bych se ptala já Vás co byste říkala na ohňostroj v Praze nebo zkoušku sirén v Praze a hodila za to pár smajlíků. Vtipné, co?

Jde o to že jsou kolikrát hlučnější než kdejaký hlídající pes. Sirény ?ty fakt neřeším ani tady ani ve městě.Když jsem bydlela ještě u rodičů (taktéž na vesnici) měli jsme před barákem hasičárnu a opravdu né hafičů kteří věčně sedí v hospodě a při výjezdu nemůžou najít ani hadici ale hasičů co jezdily na výjezdy s profíkama, takže siréna a houkačky na autech byli slyšet co chvíle..A nebojte ve městě jsem bydlela taky.

7.2.2016 11:05

Fiona.Praha napsal(a):
Já na nikoho nic nevrhám. Mám své názory a anonymní diskuse na Ifauně na tom nic nezmění. To s Prahou vůbec nesouvisí. Názory máme všichni.

Od včera útočíte na mne, příští víkend to můžete být třeba Vy nebo někdo jiný. Přečtěte si diskuse, vždy to odnese jeden.
Přijde někdo nový s dotazem, ten dostane vynadáno, nejčastěji za to, že má psa bez PP. No a pak se strhne hádka mezi diskutujícími na jakékoli téma.
O čem diskutujeme? Že Fioně vadí blafající psi na vesnici a tak je úplně mimo, protože tak pes hlídá a ještě vrhá špatné světlo na Pražáky.

Ale prdlajs, nikdo na Vas neutoci, jen jste tu ze sebe udelala lehkomyslnou mestandu z Prahy, ktera nema rada hlidajici psy. Nikdo nic neodnasi, to jste to spatne pochopila.Tema stene do boudy-kazdy rekl svuj nazor a diskuze se vyviji, treba i smerem, ktery se zrovna Vam libit nemusi.

7.2.2016 11:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

kobylatko napsal(a):
Jde o to že jsou kolikrát hlučnější než kdejaký hlídající pes. Sirény ?ty fakt neřeším ani tady ani ve městě.Když jsem bydlela ještě u rodičů (taktéž na vesnici) měli jsme před barákem hasičárnu a opravdu né hafičů kteří věčně sedí v hospodě a při výjezdu nemůžou najít ani hadici ale hasičů co jezdily na výjezdy s profíkama, takže siréna a houkačky na autech byli slyšet co chvíle..A nebojte ve městě jsem bydlela taky.

Nepochopila jste, nevadí. Byl to stejně stupidní dotaz jako Vaše lišky.
Ale dobře - proč se mám vyjadřovat k tomu, že někdo má někde štěkající lišky? Proč bych si to měla vůbec pouštět? Proč se nad tím zamýšlet? K čemu to bude?

Víte jaké bylo původní téma? Štěně do boudy.

7.2.2016 11:07
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Fiona.Praha napsal(a):

Špatně to chápete.Vy totiž děláte jako by měli být všeci psi z vesnice bez vyjímky v domě aby náhodou neštěkli na člověka co courá kolem plotu, aby nevzbudily párkrát zaštěkáním majitele, souseda a nedejbože celou vesnici nebo nějakého ubohého spícího ptáčka.

7.2.2016 11:13
aritim

XXX.XXX.19.70

Jednoduché to není, to máte pravdu.Také jsem k tibeťákovi běhala více jak půl roku i několikrát na noc z prvního patra, abych ho naučila na povel přestat štěkat.Jelikož tibeťák ve dne moc neštěká a pokud je venku někdo z rodiny neštěká vůbec, je velice těžké ho naučit přestat štěkat na povel.Samozřejmě i on se musí občas okřiknout a cvik upevnit. Člověk časem pozná, jestli štěká na někoho u plotu nebo na druhém konci ulice a nebo proto, že štěkají psy ve vesnici.Ale nyní už to stačí připomenout z okna.

No tak na povel přestat štěkat jsem ji naučila za pár dní. Na tom nic těžkého nevidím. Jenomže jde o to, aby sama poznala, kdy je potřeba hlásit něco podezřelého, a kdy ne. Pes to pozná sám, fena ječí i na letící pytlík. A navíc jsem pozapomněla napsat, že je to kříženka pinče. To je oproti tibeťákovi jiná liga, co se týká štěkání.

7.2.2016 11:13
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Fiona.Praha napsal(a):
Nepochopila jste, nevadí. Byl to stejně stupidní dotaz jako Vaše lišky.
Ale dobře - proč se mám vyjadřovat k tomu, že někdo má někde štěkající lišky? Proč bych si to měla vůbec pouštět? Proč se nad tím zamýšlet? K čemu to bude?

Víte jaké bylo původní téma? Štěně do boudy.

Bohužel vy nás ostatní také ne.Kravál v Praze je podle vás v pořádku ale štěkající pes na vesnici je podle vás pohroma.Podle vás by každý pes měl být v domě aby náhodou neštěkal.

7.2.2016 11:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Ale prdlajs, nikdo na Vas neutoci, jen jste tu ze sebe udelala lehkomyslnou mestandu z Prahy, ktera nema rada hlidajici psy. Nikdo nic neodnasi, to jste to spatne pochopila.Tema stene do boudy-kazdy rekl svuj nazor a diskuze se vyviji, treba i smerem, ktery se zrovna Vam libit nemusi.

Lehkomyslná měšťanda z Prahy?
To jako proč?

Že kdybych náhodou bydlela na vsi, tak mám psa doma jako společníka a venku alarm? Nebo čidlo na pohyb? Nebo elektrický ohradník? Nebo...
Protože by mi vadili jak mí ublafaní psi, tak cizí?

Že mám názor, že štěně, které vyrostlo v obýváku v centru dění s mámou a sourozencema, nepatří se změnou majitele okamžitě do boudy (natož v únoru)?

Že znám mnoho "hlídacích psů" na vsi, kteří jsou celé dny sami venku u boudy a páníčci se jim nevěnují a nechají je tam hnít a vyblafávat? A tak nějak nechápu, jak takoví ublafaní psi hlídají?

Že mám vychované městské fenky a tak chodí na volno, aby měly aspoň trošku volnost a svobodu pohybu?

No jo, to je lehkomyslnost sama.

7.2.2016 11:18
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Že kdybych náhodou bydlela na vsi, tak mám psa doma jako společníka a venku alarm? Nebo čidlo na pohyb? Nebo elektrický ohradník? Nebo...

Tak tohle je opravdu už síla teda.Pes podle vás svým štěkotem vzbudí pomalu celou vesnici ale alarm né ? Elektrický ohradník to je snad vtip né ?

7.2.2016 11:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

kobylatko napsal(a):
Bohužel vy nás ostatní také ne.Kravál v Praze je podle vás v pořádku ale štěkající pes na vesnici je podle vás pohroma.Podle vás by každý pes měl být v domě aby náhodou neštěkal.

Kravál v Praze není v pořádku, ale těžko s tím něco udělám, že? Nebo jsem snad řekla, že je kravál v pořádku?

Já jsem na kravál v Praze zvyklá, narodila jsem se tu.
Ale já na Vás neútočím, že jste divná, že by Vám vadil kravál v Praze, přitom by Vám měli vadit ti štěkající psi, na které jste zvyklá Vy.
Chápete ten rozdíl?

Víte jaké bylo původní téma - Štěně v boudě.

Fiona.Praha napsal(a):
Lehkomyslná měšťanda z Prahy?
To jako proč?

Že mám názor, že štěně, které vyrostlo v obýváku v centru dění s mámou a sourozencema, nepatří se změnou majitele okamžitě do boudy (natož v únoru)?

Že znám mnoho "hlídacích psů" na vsi, kteří jsou celé dny sami venku u boudy a páníčci se jim nevěnují a nechají je tam hnít a vyblafávat? A tak nějak nechápu, jak takoví ublafaní psi hlídají?

Že mám vychované městské fenky a tak chodí na volno, aby měly aspoň trošku volnost a svobodu pohybu?

No jo, to je lehkomyslnost sama.

Kazdy ma svuj uhled pohledu.

scylla

XXX.XXX.150.32

kobylatko napsal(a):
Špatně to chápete.Vy totiž děláte jako by měli být všeci psi z vesnice bez vyjímky v domě aby náhodou neštěkli na člověka co courá kolem plotu, aby nevzbudily párkrát zaštěkáním majitele, souseda a nedejbože celou vesnici nebo nějakého ubohého spícího ptáčka.

Nikde nic takového nepsala, kde jste tohle vzala?

7.2.2016 11:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

kobylatko napsal(a):

Tak tohle je opravdu už síla teda.Pes podle vás svým štěkotem vzbudí pomalu celou vesnici ale alarm né ? Elektrický ohradník to je snad vtip né ?

Haloooooooooooooooooooooooo - původní téma - Štěně do boudy.

7.2.2016 11:42

aritim napsal(a):
No tak na povel přestat štěkat jsem ji naučila za pár dní. Na tom nic těžkého nevidím. Jenomže jde o to, aby sama poznala, kdy je potřeba hlásit něco podezřelého, a kdy ne. Pes to pozná sám, fena ječí i na letící pytlík. A navíc jsem pozapomněla napsat, že je to kříženka pinče. To je oproti tibeťákovi jiná liga, co se týká štěkání.

No vidíte stačí jen pokračovat.Pochválit když má štěkat a okřiknout když nemá.Chce to čas a trpělivost.Ano tibetská doga je jiná liga.V noci vydrží štěkat hodiny zdánlivě pro nic za nic a ještě se tak snadno neučí.Má na vše svůj názor, vše si musí promyslet.Ostatní psi co máme to také pochopili za pár dní.Dokonce i čuvačka z útulku.

7.2.2016 11:50
akranius

XXX.XXX.75.174

Fiona.Praha napsal(a):
Haloooooooooooooooooooooooo - původní téma - Štěně do boudy.

Zeptám se ještě jednou, protože mě to opravdu zajímá. Můžete mi říct proč tu pořád plácáte něco o tom že chci dát štěně hned jak si ho dovezu ven do boudy, teď v únoru v zimě ? To tady píšte dokola jen Vy.

7.2.2016 11:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

akranius napsal(a):
Zeptám se ještě jednou, protože mě to opravdu zajímá. Můžete mi říct proč tu pořád plácáte něco o tom že chci dát štěně hned jak si ho dovezu ven do boudy, teď v únoru v zimě ? To tady píšte dokola jen Vy.

Protože si můžu plácat, co chci, stejně jako Vy.

Na blbý dotaz, blbá odpověď.

Máte ještě nějaký dotaz?

7.2.2016 12:00
akranius

XXX.XXX.75.174

Na Vas uz ne. Umite se krasne arogantne vyjadrovat. Musi byt prima mit Vas za sousedku.

7.2.2016 12:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

akranius napsal(a):
Na Vas uz ne. Umite se krasne arogantne vyjadrovat. Musi byt prima mit Vas za sousedku.

Ale...
Vy můžete koukám cokoli, ale ostatní ne

7.2.2016 12:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lidi, už toho nechejme... Není těch hádek všude kolem plno a ještě se hádat v neděli na diskuzi?

7.2.2016 12:06
aritim

XXX.XXX.19.70

No vidíte stačí jen pokračovat.Pochválit když má štěkat a okřiknout když nemá.Chce to čas a trpělivost.Ano tibetská doga je jiná liga.V noci vydrží štěkat hodiny zdánlivě pro nic za nic a ještě se tak snadno neučí.Má na vše svůj názor, vše si musí promyslet.Ostatní psi co máme to také pochopili za pár dní.Dokonce i čuvačka z útulku.

Je pravda, že se tibeťák se neučí tak snadno, ale ke štěkání rozhodně sklony nemá. Výjimka je samozřejmě možná, ale s pinčem se nikdy nedá srovnávat. Stačí pokračovat, vtipné. Dělám to přes dva roky a výsledek veškerý žádný. Když nejsem v dohledu, štěká pořád. Pes se jde podívat na co štěká, usoudí že není potřeba to hlásit, snaží se jí uklidnit konejšivou mimikou, ale ona ječí dál. Když jsem se psy venku, tak neštěká nikdy, stejně tak když mám otevřené okno nebo dveře. Ale když nejsem v dohledu, tak si nemůže pomoct.

7.2.2016 12:07
akranius

XXX.XXX.75.174

No me jen zajima kde se to "fiona" docetla ?

7.2.2016 12:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

akranius napsal(a):
No me jen zajima kde se to "fiona" docetla ?

Jinak, máte celkem zajímavý nick . Pokud Vám to nevadí, napíšete proč jste si jej zvolil? Klidně do SZ.

7.2.2016 12:45
akranius

XXX.XXX.75.174

fikovnice napsal(a):
Jinak, máte celkem zajímavý nick . Pokud Vám to nevadí, napíšete proč jste si jej zvolil? Klidně do SZ.

Byl to nazev nasi kapely. smajlík vybráno kdysi ze slovníku.

7.2.2016 12:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

akranius napsal(a):
Byl to nazev nasi kapely. smajlík vybráno kdysi ze slovníku.

Aha, díky za vysvětlení .

7.2.2016 17:29
conie

XXX.XXX.206.202

Tolik zbytečného napadání ze strany Fiony.Praha! Ať si jen bydlí výhradně v centru velkého města a nestará se o lidi na vesnici, když o tom nic neví. Vždyť jí po tom vlastně nic není. My, co bydlíme na vesnici, polosamotě apod. víme moc dobře, jakým přínosem je pro nás sebevědomý ostražitý hlídací pes. A že štěká, no naštěstí! Náš dům a oba sousedé z obou stran jsme jediní nevykradení za poslední 2 roky. Na pozemku nám 24 hodin hlídá pastevec, od jara do léta i s dalším psem středního plemena. A věřte, že jejich případné štěkání sousedi vítají-.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2016 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.45

Chm, stále sem se nedozvěděla, jak má tedy jinak pes hlídat než štěkotem...

8.2.2016 12:42
mishule

XXX.XXX.99.26

conie napsal(a):
Tolik zbytečného napadání ze strany Fiony.Praha! Ať si jen bydlí výhradně v centru velkého města a nestará se o lidi na vesnici, když o tom nic neví. Vždyť jí po tom vlastně nic není. My, co bydlíme na vesnici, polosamotě apod. víme moc dobře, jakým přínosem je pro nás sebevědomý ostražitý hlídací pes. A že štěká, no naštěstí! Náš dům a oba sousedé z obou stran jsme jediní nevykradení za poslední 2 roky. Na pozemku nám 24 hodin hlídá pastevec, od jara do léta i s dalším psem středního plemena. A věřte, že jejich případné štěkání sousedi vítají-.

Přesně tak,16,5 roku jsme měli doma hlídače - pes chovaný primárně jen venku, později spával v chodbě, ale k baráku se nám nikdo nepřiblížil. Z poza plotu vyděsil koho se dalo, pokud tam neměl co dělat. Jen, co pes nebyl, už to pár drzejších spoluobčanů zkusilo. Naštěstí sousedi mají uňafanou NO, která sice štěká na kde co, ale dá se rozeznat, zda štěká jen tak na kočku nebo agresivně upozorňujíc, že se děje něco, co nemá. Takže vždycky někdo z okolních baráků vyběhne a je klid.

Štěká často, a co? Mnohem víc mi vadí ten uřvaný kohout o dvě zahrady dál, ale znovu, a co? To ke zvířatům prostě patří.

A to prosím nejsem vesničan , sice bydlím v menším městě, ale prakticky v centru.

Jinak, co bych dal za sousedy na vesnici, kde žila babička, a kteří mají psiska jako Vy nebo wulfina. Barák, od té doby, co je prázdný 2x vykradený a v okolí žádný větší pes, jen a pouze doslova "domací mazlíci" jorkové.

8.2.2016 13:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ke psům: dle naturelu se rozlišují na uštěkanější a méně uštěkané. Většina velkých plemen tak moc neštěká. Berňák štěknul snad 10x za život. Samojed, jakožto druh špice, je mnohem uštěkanější, hlásí a řekla bych, že je prostě ukecaný, jako by chtěl všechno komentovat. Po zahradě se štěkotem vyběhne na ptáka, na kolemjedoucí auto, cyklistu, chodce. Rozhodně ale nestojí a neštěká hodiny, ba snad ani minuty. Přímé sousesedy nemáme, zatím stojíme o samotě, takže ani jeho zaštěkání nemá komu vadit. Když jdeme na prochajdu, tak se chová dost otravně, to uznávám. Má jaksi zapotřebí všem psům oznámit, že jde. Takže vyštěkne a odpoví mu pejsové v celé části vesnice. Ale také neřve imrvére, jen prostě štěkne. Takže do města bych ho nedoporučovala Co tak sleduju, nejvíc uštěkaní jsou, jak už jsem konstatovala špicouni a také teréři. Z větších určitě NO. A samozřejmě kříženci těchto ras. Určitě jsem i na nějaké zapomněla A že by mi vadilo, že jdu kolem zahrad a štěká na mne pes? To je snad úplně normální, musí přeci zahlásit, že tam někdo jde. Časem možná bude páníkům posílat varovnou SMSku

8.2.2016 13:14
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lesnížínka napsal(a):
Ke psům: dle naturelu se rozlišují na uštěkanější a méně uštěkané. Většina velkých plemen tak moc neštěká. Berňák štěknul snad 10x za život. Samojed, jakožto druh špice, je mnohem uštěkanější, hlásí a řekla bych, že je prostě ukecaný, jako by chtěl všechno komentovat. Po zahradě se štěkotem vyběhne na ptáka, na kolemjedoucí auto, cyklistu, chodce. Rozhodně ale nestojí a neštěká hodiny, ba snad ani minuty. Přímé sousesedy nemáme, zatím stojíme o samotě, takže ani jeho zaštěkání nemá komu vadit. Když jdeme na prochajdu, tak se chová dost otravně, to uznávám. Má jaksi zapotřebí všem psům oznámit, že jde. Takže vyštěkne a odpoví mu pejsové v celé části vesnice. Ale také neřve imrvére, jen prostě štěkne. Takže do města bych ho nedoporučovala Co tak sleduju, nejvíc uštěkaní jsou, jak už jsem konstatovala špicouni a také teréři. Z větších určitě NO. A samozřejmě kříženci těchto ras. Určitě jsem i na nějaké zapomněla A že by mi vadilo, že jdu kolem zahrad a štěká na mne pes? To je snad úplně normální, musí přeci zahlásit, že tam někdo jde. Časem možná bude páníkům posílat varovnou SMSku

Teď maj v Lídlu vysílačky .

8.2.2016 13:16
mishule

XXX.XXX.99.26

kobylatko napsal(a):
Teď maj v Lídlu vysílačky .

Ježíš marjá, teď jsem si představila, jak mi čubina běhá po zahradě s vysílačkou připnutou k obojku a hlásí, kde se zrovna udělala krtina (ty jsou pro nás totiž novinka, letos máme krtka poprvé) a kolik koček potkala.

8.2.2016 13:22
akranius

XXX.XXX.75.174

Sice se to od mé otázky zvrtlo uplně jiným směrem ale aspoň se bavím

8.2.2016 13:24
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Také se bavím , bo fakt nevím jak jinak než štěkotem by mi pes hlásil že tady někdo courá .

8.2.2016 13:27
akranius

XXX.XXX.75.174

Chm, stále sem se nedozvěděla, jak má tedy jinak pes hlídat než štěkotem...

No já bych se zase rád dozvěděl, kde vzala to, že chci dát štěně hned jak si ho dovezu, ted v únoru v zimě ven do boudy ?To jsem nikde ani nikdo jiný nepsal. Odpověď že si může plácat co chce je opravdu...

8.2.2016 13:29
marcelaamax

XXX.XXX.210.171

Taky nerozumím tomu, co je otravného na tom, že pes hlídá.

Staršího psa jsme dřív měli venku pořád, teď už je na chodbě. Neřekla bych o něm, že je uštěkaný, ale prostě když jde někdo okolo baráku, tak štěká. Dá se úplně s jistotou podle štěkotu rozeznat, zda jen někdo prochází, nebo zda někdo cizí stojí už před vraty a nebo zda je to někdo, koho pes zná.

Nepořizovali jsme si psa s úmyslem aby hlídal (pořídili jsme si retrívra ), ale on hlídá fakt dobře a nakonec jsme za to rádi. Víme, že by k nám nikdo nevlezl, a když jo, tak daleko nedojde, to už máme bohužel taky vyzkoušené.

Když nám hárala fena, tak pes dokázal celý týden v noci štěkat, výt a kňučet. Bylo to nepříjemné i pro mně, ale bohužel se s tím nedalo nic udělat. Máme normální sousedy, kterým jsme se za to omlouvali, ale chápali to. Čím je starší, tak tím je to lepší.

Nevím, třeba je to i o zvyku, ale já bych se zase nevyspala někde ve městě, kde by pořád jezdila auta, to by mi vadilo. Vyrůstala jsem na vesnici a prostě jsem zvyklá, že občas někde nějaký pes štěkne, a neřeším to.

9.2.2016 15:37
balisek

XXX.XXX.109.3

Ohleduplnost k okolí by měla být samozřejmostí ve městě i na vesnici. Je stejným hulvátstvím vytáhnout v neděli v sedm ráno příklepovou vrtačku v paneláku jako vytáhnout cirkulárku ve vesnické zástavbě. Imrvére štěkající pes je stejně otravný v sousedním bytě ve městě jako v sousedním baráku na vsi.

Představte si hypotetickou situaci, že vedle sebe bydlíme v panelovém domě a já mám "hlídacího" psa, který neustále štěká na vše, co se mihne na chodbě nebo pod okny. Ve dne i v noci. Jistě budete neméně vstřícní k mým argumentům, že pes se přece chová pouze podle své přirozenosti a jako sousedi máte být vlastně rádi, že kromě mého ohlídá i Váš byt?

Podobného "hlídače" měli sousedi na chalupě. Štěkal na vše a prakticky pořád. Rozložit si v létě lehátko na zahradě a v klidu si číst nebo si v noci nechat otevřená okna do ložnice nepřicházelo v úvahu. Věřte, že to bylo nesmírně otravné a nejen pro nás, ale i pro starousedlíky. A ač to říkám nerada, když pes uhynul, ulevilo se nám.

9.2.2016 16:45
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Chápu, že i v bytě je to otravné, ale myslím, že v bytě si většina těch psů co tam vyrůstá zvykne, že je kolem pořád ruch a neřeší to. Ale ono většinou na té vesnici není za den tolik ruchu aby pes štěkal většinu dne. Alespoň u nás ne. Psala jsem, že pes štěká téměř na každého kdo projde, jenže už jsem neuvedla, kolik těch lidí asi za den projde , moc jich není. Navíc je to záležitost chvilky.

A jinak u nás na vesnici je naprosto normální, že o víkendu v 7-8 hodin jede cirkulárka, sousedíme se zahradnictvím, tam se taky pořád něco děje už od rána. Ale nevadí mi to. Stejně už jsem v 8 ráno vzhůru a něco dělám. A když si chci přispat, tak mi to nějak nevadí, asi jsem zvyklá. Stejně jako lidi z paneláku jsou třeba zvyklí na projíždějící auta. Jsem z malé vesnice a je to takd normální, nikdo to neřeší a nikomu to nevadí.

9.2.2016 17:17
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak pokud pes štěká jak zaseklý gramofón tak to je jasný že je to otravný.Ale považovat normání hlídání za otravný mi příjde jako trochu přes čáru.

9.2.2016 17:19
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):
Chápu, že i v bytě je to otravné, ale myslím, že v bytě si většina těch psů co tam vyrůstá zvykne, že je kolem pořád ruch a neřeší to. Ale ono většinou na té vesnici není za den tolik ruchu aby pes štěkal většinu dne. Alespoň u nás ne. Psala jsem, že pes štěká téměř na každého kdo projde, jenže už jsem neuvedla, kolik těch lidí asi za den projde , moc jich není. Navíc je to záležitost chvilky.

A jinak u nás na vesnici je naprosto normální, že o víkendu v 7-8 hodin jede cirkulárka, sousedíme se zahradnictvím, tam se taky pořád něco děje už od rána. Ale nevadí mi to. Stejně už jsem v 8 ráno vzhůru a něco dělám. A když si chci přispat, tak mi to nějak nevadí, asi jsem zvyklá. Stejně jako lidi z paneláku jsou třeba zvyklí na projíždějící auta. Jsem z malé vesnice a je to takd normální, nikdo to neřeší a nikomu to nevadí.

S tím "kraválem" je to stejný i u nás a taktéž to neřeším .Hdned za zahradou máme i les a tam taky de facto furt někdo hlučí s motoračkou, traktorem nebo myslivci střílí zvěř a je jedno jestli je ráno, odpoledne, nebo večer .

Neregistrovaný uživatel

9.2.2016 18:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Myslim, že pes, co řve celý den na všechno je otravný a hlídáním se to nedá nazvat!
(Takovýho psa k ničemu maj vedle sousedi - přesně jak píšeš, sedět na zahradě u ohně se prostě nedá... - jsem ráda, že jezdí jen na víkend, přes prac. dny jsou díkybohu v Praze, kde tento pes otravuje svým věčným štěkotem celej barák...

Ale když pes párkrát za den blafne (jinak o něm nevíš) na někoho, kdo se ti courá kolem brány či branky je na místě...

Přidejte reakci

Přidat smajlík