makyy5

XXX.XXX.148.110
Dobry den prosim o radu,
koupili jsme si dvou mesicni štěňátko chlapečka za snizenou cenu s Tim ze je pejsek zdraví a ze chovatel nám dá posledního pejska se slevou. Kdyz jsme byli u chovatele na navsteve rikali jsme ze chceme klidneho psa ze mame v rodine deti a ostatni psy. Zjistili jsme ze posledni pejsek to neni protoze ma jeste 3 stenatka. Pejsek zdravy je to nam veterinar potvrdil ale rekl nam ze mame silne dominantniho psa a ze by ho zacatecnikum absolutne nedoporucoval. Je u nas tyden a par dni vzali jsme si kvůli němu dovolenou a věnujeme se mu na 100%. Pejsek po nás neustale vyjíždí a vrci kouse ale tak ze po vsech castech tela ne jen po rukou a nohou a vůbec se nedá odbyt nepomáhají ani hračky když ho chceme zabavit. Jsme z toho nestastni protože vůbec nevíme co s nim když ho okrikneme nebo ho při tiskneme k zemi vůbec si z toho nic neděla otřepe se a pokračuje v útocích dal zacal na me i dominovat tim ze me zacal ojizdet. S chovatelkou není moc řeč. Chci se zeptat jestli si myslíte že je tohle normální chování stenete? Bojim se ze když na nás útočí už ted co bude časem. Moc děkuji za odpovědi jsme vázne zoufali.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
makyy5
napsal(a):
Dobry den prosim o radu,
koupili jsme si dvou mesicni štěňátko chlapečka za snizenou cenu s Tim ze je pejsek zdraví a ze chovatel nám dá posledního pejska se slevou. Kdyz jsme byli u chovatele na navsteve rikali jsme ze chceme klidneho psa ze mame v rodine deti a ostatni psy. Zjistili jsme ze posledni pejsek to neni protoze ma jeste 3 stenatka. Pejsek zdravy je to nam veterinar potvrdil ale rekl nam ze mame silne dominantniho psa a ze by ho zacatecnikum absolutne nedoporucoval. Je u nas tyden a par dni vzali jsme si kvůli němu dovolenou a věnujeme se mu na 100%. Pejsek po nás neustale vyjíždí a vrci kouse ale tak ze po vsech castech tela ne jen po rukou a nohou a vůbec se nedá odbyt nepomáhají ani hračky když ho chceme zabavit. Jsme z toho nestastni protože vůbec nevíme co s nim když ho okrikneme nebo ho při tiskneme k zemi vůbec si z toho nic neděla otřepe se a pokračuje v útocích dal zacal na me i dominovat tim ze me zacal ojizdet. S chovatelkou není moc řeč. Chci se zeptat jestli si myslíte že je tohle normální chování stenete? Bojim se ze když na nás útočí už ted co bude časem. Moc děkuji za odpovědi jsme vázne zoufali.
Vrátit psa rádobychovateli a koupit štěně ze seriózní chovatelské stanice...
Kde štěně bude po rodičích se standardní povahou vychovávané v klidném a rodinném prostředí...
makyy5

XXX.XXX.148.110
Chovatel moc nekomunikuje několikrát jsme se domlouvali ze přijedeme ať ho vidí a vždycky to odvolá a vymlouvá se. Dnes mi řekl ať si na něj podáme inzerát sami . Podotýkám ze mame jen předběžnou kupní smlouvu psanou rukou a očkovací průkaz.. jsme úplne bezradni.
Uživatel s deaktivovaným účtem

makyy5
napsal(a):
Chovatel moc nekomunikuje několikrát jsme se domlouvali ze přijedeme ať ho vidí a vždycky to odvolá a vymlouvá se. Dnes mi řekl ať si na něj podáme inzerát sami . Podotýkám ze mame jen předběžnou kupní smlouvu psanou rukou a očkovací průkaz.. jsme úplne bezradni.
Bohuzel jste zase naleteli.mnoziteli
makyy5

XXX.XXX.148.110
Je to právě registrována chovná stanice
makyy5
napsal(a):
Nebojte se a vydržte to. Snažte se dělat, že se nic neděje, přehlížejte ho občas, nebuďte nervózní. Přílišná starost a péče teď není úplně to nejlepší bych řekl. Pokud jej skutečně chcete a pořád máte ještě nějaké to místo v tom pověstném poháru, než přeteče, vydrže to. On Vám to časem vrátí. Je ještě dost malý na to, aby se dal dopořádku a měl bych si zvyknout. Nicméně je to jen můj názor, možná špatný, ale takto to cítím a choval bych se tak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
makyy5
napsal(a):
A název?
Kdyby to byla chovatelská stanice dostanete očkovák, průkaz původu i smysluplnou smlouvu (nepsanou na koleně!)...
makyy5

XXX.XXX.148.110
Aliens_II
napsal(a):
Nebojte se a vydržte to. Snažte se dělat, že se nic neděje, přehlížejte ho občas, nebuďte nervózní. Přílišná starost a péče teď není úplně to nejlepší bych řekl. Pokud jej skutečně chcete a pořád máte ještě nějaké to místo v tom pověstném poháru, než přeteče, vydrže to. On Vám to časem vrátí. Je ještě dost malý na to, aby se dal dopořádku a měl bych si zvyknout. Nicméně je to jen můj názor, možná špatný, ale takto to cítím a choval bych se tak.
Děkuji za názor snažíme se..
makyy5

XXX.XXX.148.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A název?
Kdyby to byla chovatelská stanice dostanete očkovák, průkaz původu i smysluplnou smlouvu (nepsanou na koleně!)...
Bylo nám řečeno že smlouvu napíšeme az při předání průkazu původu ze ty papíry ještě nemá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
makyy5
napsal(a):
Bylo nám řečeno že smlouvu napíšeme az při předání průkazu původu ze ty papíry ještě nemá
Kecy v kleci...
Právě do smlouvy se píše, že PP (pokud ještě není vydán) bude vydán do tohoto a tamtoho data... K tomu je potřeba smysluplná smlouva né hadr sepsaný na koleni...
makyy5
napsal(a):
Děkuji za názor snažíme se..
Hažte na něj občas a nebo teď často tzv "bobek". Zjistí, že mu chybíte. Začne si vás více "vážit", začnete mu chybět. Tedy pokud si nenajde věci na ničení. Ale to jste nepsala, že by likvidoval interiér. Zkusil bych tedy, jestli bude mít zájem o to být s vámi, když vy na něj budete "kašlat".
makyy5

XXX.XXX.148.110
Je to naše první pp štěně majitelka příteli řekla že jestli ho vrátíme tak nám dá 50% z ceny a to az se pes prodá a dnes mi řekla ať si podám inzerát sama.
makyy5

XXX.XXX.148.110
Aliens_II
napsal(a):
Hažte na něj občas a nebo teď často tzv "bobek". Zjistí, že mu chybíte. Začne si vás více "vážit", začnete mu chybět. Tedy pokud si nenajde věci na ničení. Ale to jste nepsala, že by likvidoval interiér. Zkusil bych tedy, jestli bude mít zájem o to být s vámi, když vy na něj budete "kašlat".
Věci likviduje ale s Tim jsme počítali to ne resim spis ty útoky jsou hodně vytrvale a ne odbytne..
makyy5
napsal(a):
Je to naše první pp štěně majitelka příteli řekla že jestli ho vrátíme tak nám dá 50% z ceny a to az se pes prodá a dnes mi řekla ať si podám inzerát sama.
to moc slušný chovatel teda neni, ten by si raději štěně vzal zpět pokud by mu nový majitel řekl že to neni ok a začátečníkům by rovnou psa rozmluvil nebo dal naopak nejklidnější z vru.

makyy5
napsal(a):
Jak se chovatelska stanice nazyva?
makyy5

XXX.XXX.148.110
napsal(a):
Jak se chovatelska stanice nazyva?
Promiňte zatim to nechci zveřejňovat abych z toho neměla ještě nějaký problém jde mi hlavně o prcka aby se kdyžtak dostal do dobrých rukou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
makyy5
napsal(a):
Promiňte zatim to nechci zveřejňovat abych z toho neměla ještě nějaký problém jde mi hlavně o prcka aby se kdyžtak dostal do dobrých rukou.
Tak klidně do zprávy

makyy5
napsal(a):
Problem? Naopak, aby se dalsi potencionalni zajemci dovedeli, ze tuhle chovku urcite.ne.A uz jste podala ten inzerat?
makyy5
napsal(a):
Připadá mně to spíše jako provokace... nějak tomu celému nevěřím.
Veterinář myslel jedince - nebo plemeno jako celek?
Připadá mi rozumnější věnovat se psu - než si stěžovat na netu.
Můžete sem hodit fotku aktuální štěňátka?
makyy5

XXX.XXX.148.110
Nechci nikoho obviňovat jen jsem se chtěla zeptat jaky mají ostatní názor na tohle chování nic vic... sami jsme z toho nestastni.

Nemám zkušenost s bull plemeny, takže těžko říct, zda vám moje zkušenost k něčemu bude.
Moje současná fena (kříženec bernardýna a BSP), byla jako malá to, co někteří nazývají "agresivní štěně", neustále se na nás s "vážným výrazem " vrhala a útočila, na veškerou naší snahu vysvětlit štěněti, že takovéto chování není žádoucí, reagovala ještě větší vzteklostí.
Nakonec jsme jí "umazlily" nebo nabídly hru např. přetahování...boj s plyšákem a pod. kde si své "bojové" choutky vybila. Vyrostla z toho, dnes je to nejzlatější psí holka...
makyy5: To snad ani nemůžete myslet vážně, co píšete... Vašemu veterináři doporučte, ať vrátí diplom a ještě lépe přestane radit lidem takové nesmysly. Jakého "silně dominantního psa"? Máte úplně normální štěňátko živého agilního plemene, u kterého je takové chování naprosto normální. Chce si hrát, nejde o žádné útoky. Nemá to nic společného s dominancí. A to ojíždění taky ne. Než dáte na rady "chytrého" veterináře, zkuste si prosím o tom něco nastudovat a buďte ráda, že máte zdravého psa. Jen ho s láskou a důsledností vychovávejte a to je celé.
A hodně mě baví tady ty výlevy (chvíli jsem hledal slušné slovo) o škaredém a zlém "množiteli". Myslím, že by to chtělo trochu rozumu. Je nějaký důvod vracet zdravé štěně? Nebo jsou důvodem jen hloupé rady? Nebo rozmar? Plně stojím za chovatelem.
milannn
napsal(a):
makyy5: To snad ani nemůžete myslet vážně, co píšete... Vašemu veterináři doporučte, ať vrátí diplom a ještě lépe přestane radit lidem takové nesmysly. Jakého "silně dominantního psa"? Máte úplně normální štěňátko živého agilního plemene, u kterého je takové chování naprosto normální. Chce si hrát, nejde o žádné útoky. Nemá to nic společného s dominancí. A to ojíždění taky ne. Než dáte na rady "chytrého" veterináře, zkuste si prosím o tom něco nastudovat a buďte ráda, že máte zdravého psa. Jen ho s láskou a důsledností vychovávejte a to je celé.
A hodně mě baví tady ty výlevy (chvíli jsem hledal slušné slovo) o škaredém a zlém "množiteli". Myslím, že by to chtělo trochu rozumu. Je nějaký důvod vracet zdravé štěně? Nebo jsou důvodem jen hloupé rady? Nebo rozmar? Plně stojím za chovatelem.
Kacis

XXX.XXX.116.2
A má pes čip nebo tetování? Jestli ne, tak nemáte PP psa ale jen jakobulika s naprosto nestandardní povahou a jestli máte doma děti, tak dejte psa rychle pryč...
Kacis
napsal(a):
A má pes čip nebo tetování? Jestli ne, tak nemáte PP psa ale jen jakobulika s naprosto nestandardní povahou a jestli máte doma děti, tak dejte psa rychle pryč...
Takhle vypadá "naprosto nestandardní povaha" u bulíka?
Napíšete prosím, jak vypadá ta standardní? Ležák na gauči?
Potom se vůbec nemůžeme divit, že povahy plemen jsou tam, kde jsou. Vždyť si to žádá trh, jak je vidět.
No, nevím. Já to tak jednoznačně nevidím. Na postupu CHS mi přijde zvláštní, že jste nepodepsali řádnou kupní smlouvu. Je pravda, že vám prodala zdravé štěně. To, že tam byli další tři štěňata není nic zvláštního. Mohli být dávno zadaná. Při předání jste však měli podepsat kupní smlouvu. Co máte uvedené v té předkupní ?
makyy5

XXX.XXX.148.110
Děkuji za Vaše názory snad bude dobrý je to krasavec v předkupní smlouvě je ze nám prodávají zdravého psa cena a jméno a ještě podmínky co si majitelka řekla, že má právo na připuštění zdarma.

makyy5
napsal(a):
Děkuji za Vaše názory snad bude dobrý je to krasavec v předkupní smlouvě je ze nám prodávají zdravého psa cena a jméno a ještě podmínky co si majitelka řekla, že má právo na připuštění zdarma.
Krasavec a ma cip?
Kvído 46

XXX.XXX.131.120
makyy5
napsal(a):
Dobry den prosim o radu,
Štěně si jen hraje, je to úplně normální. Před pořízením živého tvora jste měli předem zjistit více informací, třeba že štěně si normálně hraje, kouše a dokonce i vrčí. Každý jiný majitel by byl rád, že se tak brzy aklimatizovalo.
Není to projev dominance.
Pokud máte děti, tak jste to měli zvážit předem a volit jiné plemeno. Já být chovatelem, tak psa odkoupím zpět,.
makyy5

XXX.XXX.148.110
Jj čip má

KiraDingova
napsal(a):
OT ale to je běžné, aby bylo ve smlouvě to o připuštění a navíc zdarma?
A ani zminka o prvnim pravu odkoupeni.

makyy5
napsal(a):
Dobry den prosim o radu,
Je to normální chování štěněte mám doma taky bulla bez pp a dělal přesně to samé. Je to normální chování štěněte co si chce hrát nezna jiný způsob komunikace. Nepomahalo mi ani ignorování prostě to časem odeznelo. Občas mi ruce zuzla furt ale nekousne.

aj
napsal(a):
Možná právě proto byla ta sleva.
To nedava smysl a co kdyz ho neuchovni, tak doplati?

makyy5
napsal(a):
Jj čip má
A ma Baer test?

Lexaurin
napsal(a):
Mozna se radeji zeptat, jestli ma vysetreny sluch .S bilou se poji hluchota...
Myslite, ze jim chovatel nerekl, ze vysetreni sluchu se nazyva baer test?
makyy5

XXX.XXX.148.110
Test sluchu nemá ale slyší az moc dobře očička vyšetřene ma.

Holky od bullu, poradte, kolik je klubu u angl.bulterieru, ja nasla jen KABT, je mozne, ze chovatel od zadavatelky je pod jinym klubem?
Jestli je tohle i papírová chovka, tak způsob, jakovým psa prodali viz: prodám štěně bull plemene absolutním začátečníkům s dětmi a dalšími psy v rodině, co o psech neví ani zbla a pokud si to rozmyslí tak: prodejte si ho sami, mi už ho zpátky nechcem...to opravdu nevypovídá o seriozní chovce - ta se o své vrhy stará
Zadavatelko: vás také nechápu. kolik je vám let, když vás nenapadlo to, co říkal veterinář: nepořizovat si jako začátečník takové plemeno? Ono totiž u nezvládnutého malého vořecha se to ještě dá, nezvládnutý bulík je jiný level. Nechápu celkem, jak chce vychovat psa někdo, kdo ani netuší, jak se normální štěndo chová...Nechci vás urážet, to je konstatování stavu.
makyy5

XXX.XXX.148.110
lesnížínka
napsal(a):
Jestli je tohle i papírová chovka, tak způsob, jakovým psa prodali viz: prodám štěně bull plemene absolutním začátečníkům s dětmi a dalšími psy v rodině, co o psech neví ani zbla a pokud si to rozmyslí tak: prodejte si ho sami, mi už ho zpátky nechcem...to opravdu nevypovídá o seriozní chovce - ta se o své vrhy stará
Zadavatelko: vás také nechápu. kolik je vám let, když vás nenapadlo to, co říkal veterinář: nepořizovat si jako začátečník takové plemeno? Ono totiž u nezvládnutého malého vořecha se to ještě dá, nezvládnutý bulík je jiný level. Nechápu celkem, jak chce vychovat psa někdo, kdo ani netuší, jak se normální štěndo chová...Nechci vás urážet, to je konstatování stavu.
Je mi 26 a pořízení bulika jsme resili 2 roky a načteno máme dost i s dospelima bulikama jsme byli v kontaktu. Jen jsem chtela vedet jestli je tohle dorazeni bezna steneci hra a nemusím se tedy obavat. Vyrůstali jsme se psama ale ne s bulikama. Veterinář nám toto řekl když jsme byli s prckem u něj na kontrole a očkování.
Kvído 46

XXX.XXX.135.144
lesnížínka
napsal(a):
Chovatel nemá povinnost si brát své štěně zpět jen proto, že ho nový majitel nezvládá. Nebo máte představu, že má hrát roli půjčovny? Štěně překvapivě kouše, čůrá, nový majitel je z toho zoufalý a chovatel jej musí odkoupit zpět za plnou cenu ? Auto taky vrátíte jen proto, že s ním nevjedete do garáže? Nejprve si asi vše musím důkladně zvážit. Jiná situace by byla, kdyby nebylo štěně zdravé.
Vždyť zadavatelka uvedla, že mají v rodině psy, tudíž se nejedná o úplného začátečníka...
Netvrdím, že si asi chovatel neměl více zájemce prolustrovat, ale nelze házet všechnu vinu na něj.
makyy5
napsal(a):
Je mi 26 a pořízení bulika jsme resili 2 roky a načteno máme dost i s dospelima bulikama jsme byli v kontaktu. Jen jsem chtela vedet jestli je tohle dorazeni bezna steneci hra a nemusím se tedy obavat. Vyrůstali jsme se psama ale ne s bulikama. Veterinář nám toto řekl když jsme byli s prckem u něj na kontrole a očkování.
Jestli tedy máte kamarády, co jsou majitelé bulíků, tak si o tom promluvte s nima. Oni vám přeci poradí nejlíp a pravděpodobně to, co všichni tady, že je to úplně normání štěněcí chování. Jinak to prostě vypadá u čivavy a jinak u štěněte velkého silného plemena. Chce si hrát a hra je pro něj v tomto věku to nejdůležitější. Také by bylo dobré, kdyby si mohl hrát se štěnmdy podobného věku a velikosti, aby se naučil, co se mezi pejsky může a nemůže, jak se k nim chovat. Prostě škola hrou Tahle dovednost bohužel většině psů co znám, chybí Najděte si v okolí dobrou psí školičku a choďte.
makyy5
napsal(a):
Je to štěně bulíka a ti si hrají trošku tvrději.
Já osobně bych to bulíčkovi zarazila, aby věděl, že tohle se mi nelíbí.
Pokusila bych se ho převést na hračky - musíš kousat? Kousni si do plyšáka.
Taky bych se mu snažila při pokusu o "kousnutí" utéct, stane se z toho hra na honěnou, která se Vám bude hodit venku při nácviku přivolání. Nebudete honit Vy bulíka, ale bulík bude vědět, že má honit Vás
Vychovat bulíka není sranda, ale jde to, je to pořád jenom pes. Bude na Vás zkoušet, co si necháte vše líbit a kdy už fakt bude muset poslechnout, ale pokud mu ten čas a trpělivost dáte, bude to super pes. Páníček musí být urputnější než pes a pak se to povede
Kvído 46
napsal(a):
Chovatel nemá povinnost si brát své štěně zpět jen proto, že ho nový majitel nezvládá. Nebo máte představu, že má hrát roli půjčovny? Štěně překvapivě kouše, čůrá, nový majitel je z toho zoufalý a chovatel jej musí odkoupit zpět za plnou cenu ? Auto taky vrátíte jen proto, že s ním nevjedete do garáže? Nejprve si asi vše musím důkladně zvážit. Jiná situace by byla, kdyby nebylo štěně zdravé.
Vždyť zadavatelka uvedla, že mají v rodině psy, tudíž se nejedná o úplného začátečníka...
Netvrdím, že si asi chovatel neměl více zájemce prolustrovat, ale nelze házet všechnu vinu na něj.
Makyy5: Ještě napíšu, co se mi osvědčilo u stafbullů, kteří jsou povahově a temperamentem hodně blízko.
Tihle psi mají spoustu energie a potřebují zdravě unavit, abyste byli všichni v pohodě. Naučte ho aport, choďte ven a házejte míčky, přetahujte se s ním o uzel. Tuhle hru milují a pokud najdete psí kámoše na totální vyběhání a řádění venku, tak to bude skvělé. Ale nezapomeňte, že i s vámi si bude chtít hrát a prostě, pokud máte takové plemeno, budete se muset smířit sem tam s nějakým šrámem navíc Je to úplně normální, dokonce dobré znamení. Jen jediné ho musíte naučit - že vy můžete hru ukočit, a to kdykoli.
Mám bulinu puberťačku a když si vzpomenu jaký to byl ďáblík, když byla prcek! Těžko si to šlo představit. Modřiny, škrábance, kousance, to bylo na denním pořádku. Nešlo udělat pár kroků, aby mi piraňa nevisela na nohavicích. Chce to hrozně moc trpělivosti a klidu. Nenechte se vytočit. Nejednejte s pejskem agresivně. Neustále mějte po ruce hračku, na kterou budete štěníkovi útoky převádět. Uvidíte, že pokud budete mít dost trpělivosti a neustále měnit nekousatelné věci a části těla za kousatelné hračky, bude se to lepšit. Souhlasím s Milannn - aportování míčků, psí kámoši, brát pejska neustále na nová a nová místa, ať se unaví mentálně i fyzicky.
Určitě bych takového prcka nenazývala dominantním, spíš maji trošku větší temperament.
Můžu poprosit název CHS do SZ? Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Kvído 46
napsal(a):
Chovatel nemá povinnost si brát své štěně zpět jen proto, že ho nový majitel nezvládá.
to sice nemá, ale já jako chovatel bych nikdy nedopustila, aby můj odchov zůstal u takových lidí, protože z toho stejně nekouká nic dobrýho, a štěně stejně skončí někde hodně blbě . Trvala bych na vrácení štěněte, a pokud by mi jej nedovezli zpět, tak bych jim z kupní ceny odečetla cesťák, a pro štěně si přijela!
Kvído 46

XXX.XXX.135.144
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chovatel nemá povinnost si brát své štěně zpět jen proto, že ho nový majitel nezvládá.
to sice nemá, ale já jako chovatel bych nikdy nedopustila, aby můj odchov zůstal u takových lidí, protože z toho stejně nekouká nic dobrýho, a štěně stejně skončí někde hodně blbě . Trvala bych na vrácení štěněte, a pokud by mi jej nedovezli zpět, tak bych jim z kupní ceny odečetla cesťák, a pro štěně si přijela!
Ano, nenechala bych ho, ale vrátila bych zpět celou kupní cenu až po prodeji dalšímu zájemci.
Přece nemůže chovatel prodat štěně, odkoupit zpět za plnou cenu, znovu inzerovat třeba i několik měsíců a nezodpovědný zájemce bude vysmátý...A co když bude takových nových majitelů více?
Podotýkám, že se bavíme o zdravém štěněti, ne o nějaké zatajené vadě či nemoci...

..."Taky bych se mu snažila při pokusu o "kousnutí" utéct, stane se z toho hra na honěnou"...
Fiono, toto nevidím jako dobrou radu. Bude je honit, věšet se jim na nohavice, okusovat kotníky, lovit a ještě bude mít pocit, že vyhrává ?
makyy5
napsal(a):
Dobry den prosim o radu,
Řeknu Vám to asi takhle: Pokud je ve dvou měsících už "agresivní", "vrčí" a "kouše vás", tak se děste toho, co teprve přijde, až třeba za pár měsíců jednou přijdete z práce domů. Jak Vás uvidí, tak Vás z rozeběhu tak atakuje, že padnete naznak a budete drtivě poražena "bojovým psem". Zkuste se s ním chvíli přetahovat o hadr a uvidíte, jak bude "hrůzostrašně vrčet". Bestie jedna bojová. Klid, vždyť je to ještě mimino a chce si hrát .
napsal(a):
..."Taky bych se mu snažila při pokusu o "kousnutí" utéct, stane se z toho hra na honěnou"...
Fiono, toto nevidím jako dobrou radu. Bude je honit, věšet se jim na nohavice, okusovat kotníky, lovit a ještě bude mít pocit, že vyhrává ?
S tím souhlasím, udělat to mé bulině (v dračím věku), tak bych byla pěkně poštípaná a s dírou v kalhotech. Taky se nemůžu ubránit pocitu, dle fotky, že je pejsek starší než devět týdnů.
napsal(a):
Proč by je mělo štěně chytit? Nikdy jste si se svým štěnětem nehrála na honěnou?
Četla jste to celé?
Taky bych se mu snažila při pokusu o "kousnutí" utéct, stane se z toho hra na honěnou, která se Vám bude hodit venku při nácviku přivolání. Nebudete honit Vy bulíka, ale bulík bude vědět, že má honit Vás.
Proč domýšlíte a komentujete něco, co jsem nenapsala?
Zamyslete se - štěně útočí na nohy, ruce - tak budu radit, ať mu to zpříjemní, honí se s ním a nechají se s radostí ulovit a kousnout? To jste asi nemyslela vážně, že ne?
Napsala jsem své zkušenosti s teriéry a tušila jsem, že to někdo bude překrucovat a pitvat.
kmichaal
napsal(a):
Řeknu Vám to asi takhle: Pokud je ve dvou měsících už "agresivní", "vrčí" a "kouše vás", tak se děste toho, co teprve přijde, až třeba za pár měsíců jednou přijdete z práce domů. Jak Vás uvidí, tak Vás z rozeběhu tak atakuje, že padnete naznak a budete drtivě poražena "bojovým psem". Zkuste se s ním chvíli přetahovat o hadr a uvidíte, jak bude "hrůzostrašně vrčet". Bestie jedna bojová. Klid, vždyť je to ještě mimino a chce si hrát .
A co teprve až přijde veselé sešvihání ocáskem
kmichaal
napsal(a):
Moc hezky řečeno , protože tohle všechno určitě bude. Sice mám křížence bulíčka, ale přesně vím o čem mluvíte . Jak štěně šílená piraňa na kterou nic neplatilo, teď v 10ti měsících je to vítací buldozer (modřin už si ani nevšímám) a když se "pereme" tak vrčení a štěkot musí být slyšet až na ulici . A nikdy bych neměnila, je to největší zlatíčko pod sluncem
makyy5

XXX.XXX.148.110
aha
napsal(a):
S tím souhlasím, udělat to mé bulině (v dračím věku), tak bych byla pěkně poštípaná a s dírou v kalhotech. Taky se nemůžu ubránit pocitu, dle fotky, že je pejsek starší než devět týdnů.
Děkuji moc všem za rady snažíme se ho zabavit hračkami a o útěku ani nepřemýšlím protože na nohavicích mi visí i při běžné chůzi a přesně jak říkáte mala pirana a někdy i žralok je narozeny podle průkazu na konci listopadu
1, Klub je pouze jeden KABT; 2, štěně by mělo být po vyšetřených rodičích - ledviny, srdce, sluch;3, štěně by mělo mít vyšetřený sluch = BAER, bez toho už dnes nikdo neprodává a hlavně, pokud je bílý; 4, fotka je určitě staršího štěněte - píšou, že si koupili 2 měs. štěně, nepíšou před jakou dobou...5, chování štěněte je normální, bulíci jsou děsně brutální, potřebují uvavit, zabavit, kousat, přetahovat se, umordovat se s jiným psem stejné váhové kategorie A NIKDY SE NEPORVAT - NA TO POZOR. Bulík udělá mnoho povyku pro nic a dobře vedený bulík se nerve, ale umí se dobře bránit. Pokud mu to nemhou majitelé dát, je lepší psa vrátit.

lev
napsal(a):
1, Klub je pouze jeden KABT; 2, štěně by mělo být po vyšetřených rodičích - ledviny, srdce, sluch;3, štěně by mělo mít vyšetřený sluch = BAER, bez toho už dnes nikdo neprodává a hlavně, pokud je bílý; 4, fotka je určitě staršího štěněte - píšou, že si koupili 2 měs. štěně, nepíšou před jakou dobou...5, chování štěněte je normální, bulíci jsou děsně brutální, potřebují uvavit, zabavit, kousat, přetahovat se, umordovat se s jiným psem stejné váhové kategorie A NIKDY SE NEPORVAT - NA TO POZOR. Bulík udělá mnoho povyku pro nic a dobře vedený bulík se nerve, ale umí se dobře bránit. Pokud mu to nemhou majitelé dát, je lepší psa vrátit.
makyy5

XXX.XXX.148.110
Fotka je focena včera ale taky se nam zdá nějakej velkej
lev
napsal(a):
K bodu 4:
Je u nas tyden a par dni vzali jsme si kvůli němu dovolenou a věnujeme se mu na 100%.
lev
napsal(a):
Poslední věta - 100 x ano.
Pokud mu to nemhou majitelé dát, je lepší psa vrátit.
bul a teriér není pro každého - teď už to vidíte i vy.

Fiona.Praha
napsal(a):
Proč by je mělo štěně chytit? Nikdy jste si se svým štěnětem nehrála na honěnou?
Četla jste to celé?
Taky bych se mu snažila při pokusu o "kousnutí" utéct, stane se z toho hra na honěnou, která se Vám bude hodit venku při nácviku přivolání. Nebudete honit Vy bulíka, ale bulík bude vědět, že má honit Vás.
Proč domýšlíte a komentujete něco, co jsem nenapsala?
Zamyslete se - štěně útočí na nohy, ruce - tak budu radit, ať mu to zpříjemní, honí se s ním a nechají se s radostí ulovit a kousnout? To jste asi nemyslela vážně, že ne?
Napsala jsem své zkušenosti s teriéry a tušila jsem, že to někdo bude překrucovat a pitvat.
Jak nenapsala, vždyť je to zkopírovaný váš citát ! Nakonec - kopírujete si ho sem i sama.
aj
napsal(a):
Mně to celé připadá taky nedůvěryhodné. Dvouměsíční štěně a silně dominantní ? Dokonce tak, že se to řeší přitisknutím k zemi ? Tak to mi přijde silně přes čáru.
Píšete drobet nesmysly a je vidět, že s bulíky nemáte žádné zkušenosti. To je prostě normální bulík a co by za to jiný zkušený chovatel dal, kdyby měl od mala sebevědomého nebojácného psíka - a podle fotky i dost pěkného. V tomto případě si možná zadavatelka, která asi s výchovou tohoto plemene nemá tolik zkušeností měla koupit fenku, ty nebývají tak dominantní jako psy.
No, když si vzpomenu na štěně NF, které bylo nejklidnější z vrhu. Neustále nás lovil, kalhoty jsme měli všichni rozdrbané, syna jako čtyřměsíční začal vláčet za nohavice po baráku, no užívali jsme si to. Nejdřív dětství, poté puberta. Užijte si to taky a vychovejte si pořádného parťáka.
makyy5
napsal(a):
Test sluchu nemá ale slyší az moc dobře očička vyšetřene ma.
Pokud nemá test sluchu nemůžete vědět, jak slyší. A jen malá poznámka: u standardních bulteriérů se oči nevyšetřují.
dejte sem název té údajné chovatelské stanice! Pokud jste koupili bulla bez BAER testu, ale s "vyšetřenýma očičkama", trochu to celé smrdí.
lev
napsal(a):
Ale tohle není 2 měsíční štěně ! Obávám se, že jste opravdu naletěli nějaké množárně bez pp.
Tak jsem pročítala diskuzi a paní píše, že psík je narozen koncem listopadu a fotka je focena 6.2., takže mu je 10/11 týdnů. To už by mohlo odpovídat. Takhle vypadala má holka ve 12 týdnech.
Každopádně na KABT jsem nenalezla žádného psíka narozeného koncem listopadu. Do klubu daného plemene se ale štěňata zapisují pár dnů/týdnů po narození, nebo jak to je? Takže jak je již zmíňeno, celé to smrdí. Podělte se o název ChS a bude jasno.
manako
napsal(a):
Píšete drobet nesmysly a je vidět, že s bulíky nemáte žádné zkušenosti. To je prostě normální bulík a co by za to jiný zkušený chovatel dal, kdyby měl od mala sebevědomého nebojácného psíka - a podle fotky i dost pěkného. V tomto případě si možná zadavatelka, která asi s výchovou tohoto plemene nemá tolik zkušeností měla koupit fenku, ty nebývají tak dominantní jako psy.
S bulíky fakt nemám zkušenosti, ale vy trošku přemýšlejte nad tím, co čtete.
V příspěvku jsem se podivovala nad tím, že dvouměsíční štěně by mohlo být dominantní.
A ano, právě proto, že mi to tvrzení přišlo nesmyslné, tak jsem si zpočátku myslela, že celé zadání je jen provokace.
makyy5

XXX.XXX.52.150
Prosím nechtěla jsem tady resit chovnou stanici ta je v poradku a registrovana. Primární dotaz byl na chování pejska což mi tady mnozí zodpověděli a za to jim děkuji máme doma prostě malého čertíka
Vím, ale přístup CHS je přinejmenším podivný.
Ještě poznámka k výchově - jasně, je to bull, nějaká ta opatrnost je na místě, ale pokud budete ke štěněti přistupovat:, musíme na něj tvrdě, aby z něj nevyrost agresor, tak si z něj toho agresova vychováte. Vést výchovu pevnou rukou neznamená jít na psa tvrdě, ale důsledně a hlavně s citem. Je to mimino, to, co něj vložíte teď, se vám vrátí později. Zapomeňte na přitlačování k zemi, tím ho jen tu agresi učíte.
Když byla má piraňa hodně rozdivočelá, pomohlo mi jí zklidnit jedině pevné uchopení (přiměřeně k vaší síle samozřejmě), kdy se vzpouzela, kousala, já jí jen držela a byla v klidu a čekala až přestane. V momentě, kdy se uklidnila jsem uchopení povolila a z piraňky jsem měla naprosto hodné štěňátko. Bez zloby, bez trestů, bez násilí.
makyy5
napsal(a):
Prosím nechtěla jsem tady resit chovnou stanici ta je v poradku a registrovana. Primární dotaz byl na chování pejska což mi tady mnozí zodpověděli a za to jim děkuji máme doma prostě malého čertíka
Správný chovatel by měl být novému majitel nápomocen, měl by zodpovídat jeho dotazy, mělo by ho zajímat, jak štěně prosperuje. I to je tzv.chovatelský servis. Je velmi divné, že se obrátíte primárně na anonymní diskusi.

lev
napsal(a):
Správný chovatel by měl být novému majitel nápomocen, měl by zodpovídat jeho dotazy, mělo by ho zajímat, jak štěně prosperuje. I to je tzv.chovatelský servis. Je velmi divné, že se obrátíte primárně na anonymní diskusi.
Když do toho přes monitor nevidíte. Možná je chovatel seriozní a zadavatelka hysterická ( obecně-bez urážky). Jak má chovatel řešit, že štěně ( zvlášť toto plemeno ) je malá piraňa. A možná, že si chce zadavatelka taky pokecat. Pak je dobře, že chov.st. touhle diskuzí nevláčí.

Dasvo
napsal(a):
Zadavatelka tady pořád ještě neodpogěděla na dotaz, co za test očí pes má!
Mně osobně to celé prostě připadá přinejmenším podivné.
A nezmotala to třeba majitelka. Chovatelka řekla test má a předpokládala, že nová majitelka má tolik zájmu, že ví jaký. A klidně to můžou být ty uši.
A nebo si to zadavatelka celé vymyslela a foto někde stáhla...Možností je něurekom
Tak možností je spousta. Já všechno, co má štěně absolvované, uvádím i do kupní smlouvy. Takže se může majitelka mrknou i tam.
Jen nevím, proč by měla zadavatelka tady uvádět, zda má nebo nemá absolvovaný nějaký test. To ji nezajímalo, ona si je s chovkou jistá a není zde před nějakým tribunálem, kde by se měla obhajovat svůj výběr psa.
lev
napsal(a):
Velmi divné to není. Od chovatele uslyší jeden jediný názor (byť může být kvalitní), tady uslyší názor dvaceti, třiceti lidí a vyfiltruje si, co potřebuje. od toho diskuse jsou, poradit se.

milannn
napsal(a):
Velmi divné to není. Od chovatele uslyší jeden jediný názor (byť může být kvalitní), tady uslyší názor dvaceti, třiceti lidí a vyfiltruje si, co potřebuje. od toho diskuse jsou, poradit se.
A navíc možná chovateli až tak moc nevěří. Ten jí může tvrdit, že štěně bylo nejklidnější z vrhu a klidně to může být pravda
aj
napsal(a):
Tak možností je spousta. Já všechno, co má štěně absolvované, uvádím i do kupní smlouvy. Takže se může majitelka mrknou i tam.
Jen nevím, proč by měla zadavatelka tady uvádět, zda má nebo nemá absolvovaný nějaký test. To ji nezajímalo, ona si je s chovkou jistá a není zde před nějakým tribunálem, kde by se měla obhajovat svůj výběr psa.
Jde o to, že zadavatelka napsala nesmysl (to s očima). takže buď kecá zadavatelka, nebo ji ošidila ta údajná chovatelská stanice. Celý ten příběh je -pro mě - hodně divný a některé okolnosti spíš podezřelé. nebudeme si malovat, že všichni chovatelé jsou zlatí a svatí a všichni majitelé informovaní a pečliví. Ale jak píšete je to jen věc zadavatelky, v tom případě ale nechápu proč se tu ptala.
Dasvo
napsal(a):
Jde o to, že zadavatelka napsala nesmysl (to s očima). takže buď kecá zadavatelka, nebo ji ošidila ta údajná chovatelská stanice. Celý ten příběh je -pro mě - hodně divný a některé okolnosti spíš podezřelé. nebudeme si malovat, že všichni chovatelé jsou zlatí a svatí a všichni majitelé informovaní a pečliví. Ale jak píšete je to jen věc zadavatelky, v tom případě ale nechápu proč se tu ptala.
Já osobně si myslím, že zadavatelka je nezkušený chovatel ( o čem svědčí, že normální chování štěněte pokládala za dominanci). Žel, vybrala si CHS, která s ní moc nekomunikuje.
Chovka nemusela udělat nic neseriozního, všechno může být v pořádku, jen by měli být víc nápomocní majiteli-začátečníkovi.

aj
napsal(a):
Já osobně si myslím, že zadavatelka je nezkušený chovatel ( o čem svědčí, že normální chování štěněte pokládala za dominanci). Žel, vybrala si CHS, která s ní moc nekomunikuje.
Chovka nemusela udělat nic neseriozního, všechno může být v pořádku, jen by měli být víc nápomocní majiteli-začátečníkovi.
Ono s některými novými majiteli je to těžké. Jestli žhaví několikrát denně telefon s tím, že ji štěně bulíka kouše a je dominantní, tak se ani nedivím, že chovatel nekomunikuje, by't by byl sebeserioznější. Měl ve vrhu 6 štěňat ( třeba),6 nových majitelů - to by nemusel dělat nic jiného.