Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
scylla
napsal(a):
Znala jsem 16 letého vlkodava a pomáhala jsme se starat o 14 letou kavkazačku. Asi je to individuální.
Od kdy patří vlkodav mezi molossy... ?
aggitta
napsal(a):
Veterinář mi tvrdí, že plemena skupiny moloss se dožívají pouze 8-10 let. Jáké jsou vaše zkušenosti? Děkuji za odpovědi.
Za kavkazáky - fena se dožila 8,5 let (ale celý život trpěla na alegie a kde co, postavou vypadala jak anatol na nižších nohách). Nyní máme fenu, které bude v červnu 14 let. Krom horšího vstávání a větší únavy by to na ni člověk nepoznal.
U kavkazáků se většinou uvádí věk dožití 10-12 let.
Záleží na plemeni(některá jsou přece jen zatíženější), ale těch 8 se mi zdá u zdravého psa nějak málo...
frannes
napsal(a):
Moje feny bordeauxské dogy- jedna se dožila 6,5 let, druhá 5 let. A co jsem slyšela, těch 8-10 let je maximum, zvlášť u těch největších psů, osobně jsem o starších ani neslyšela.
Máme 2 brazilské fily, ale debata proběhla před dnešní operací 10,5 letého křížence 50% fila,25% doga,25% NO, že vlastně už "přetáhl" dobu přežití, tak co ho operovat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Je to hodně individuální...
Kavkazan 5 let - u mě.
Ale u šarplaninců je věk vcelku hodně slušnej, třeba babička mého psa stále žije a je jí 14 let. U šarplaninců je průměr zhruba 12 let (ale jsou i výjimky, kteří jsou starší).
Sousedův bulmastif 5 let...