Dobrý den,
mám dotaz... stalo se mi že jsem venčil psa kříženec NO 22kg (není můj jen ho venčím), je to kliďas na vodítku ok na volno taky, ikdyž občas prostě neposlechne chce si psa očuchat/pohrát si..zatím co ho venčím nikdy neublížil a to ho venčím skoro 2 roky.
Ted k věci... venčil jsem ho jedno odpoledne byla tam paní s nějakým křížencem cca 8-10kg..
NO se k němu rozběhl (chtěl si hrát) paní okamžitě toho svýho vzala do ruky a začala kolem sebe kopat naštěstí nekopla NO... kdyby neměl NO náhubek, skákal nebo ten její štěkal apod. pochopím to ale takhle?
Chápu že jsem si ho měl zavolat, ale nic neudělal neskákal nebyl agresivní.
Jaký na to máte názor?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Loule
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz... stalo se mi že jsem venčil psa kříženec NO 22kg (není můj jen ho venčím), je to kliďas na vodítku ok na volno taky, ikdyž občas prostě neposlechne chce si psa očuchat/pohrát si..zatím co ho venčím nikdy neublížil a to ho venčím skoro 2 roky.
Ted k věci... venčil jsem ho jedno odpoledne byla tam paní s nějakým křížencem cca 8-10kg..
NO se k němu rozběhl (chtěl si hrát) paní okamžitě toho svýho vzala do ruky a začala kolem sebe kopat naštěstí nekopla NO... kdyby neměl NO náhubek, skákal nebo ten její štěkal apod. pochopím to ale takhle?
Jaký na to máte názor?
Nedivte se, paní má asi své smutné zkušenosti. Bohužel, to co se dnes mezi psáři děje...Dřív nám běhali psi volně, znali jsme se my jejich majitelé i naši psy. Když se objevil cizí, který jen procházel, psy jsme si odvolali. Když se objevil nový, postupně se se smečkou seznámil...Pohoda. Dnes jeden nikdy neví, je-li přibíhající pes agresor a majitel neschopný de.bil. ( Nechci se vás dotknout, věřím, že vy jste v pořádku ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.179
Nediv se...
Prostě není příjemné, když se k tobě žene pes - mě je fakt jedno, že si chce pes hrát, mě je nepříjemný, když se ke mě žene pes a otravuje - a to ať jsem se psama nebo bez nich.
Má psiska nikoho neotravujou a totéž čekám i od ostatních...
Loule
napsal(a):
Dobrý den,
Jaký na to máte názor?
Paní nemohla vědět, jak váš pes bude reagovat. Navíc nevíte, jak reaguje její pes (třeba by rvačku mohl vyvolat on).
Své psy jsem nikdy takhle nenechala běhat k jiným psům, a to samé očekávám od ostatních. Pokud víte, že pes neposlechne, tak ho voďte na šňůře, a trénujte přivolání.
To my připomnělo, když jsme nedávno byli ve městě, šli jsme po takovém malém náměstíčku, bylo prázdné, nikde nikdo a najednou se vyřítili dva nějací srnčí ratlíci (měli tak kolem 2kg jeden) a se zuřivým štěkotem běželi k nám, našeho psa se vůbec nebáli a prostě do něj šli. Tak jsem je začala nohou odstrkovat a řvát na ně. Pes koukal co se děje, nakonec se objevil páníček, na psy zavolal, ti hned běželi k němu. Pániček se omlouval, že je venčil na dvorku a někdo jiný nezavřel dvířka. Ok, pochopím, že stát se to může. Ale co má pak dělat ten člověk, ke kterému se takhle přiřítí? Sice tím jak byli malí, tak by mu nějak neublížili, spíš mi šlo o to, že to bylo štěně, a nechtěla jsem, aby mi po takovém zážitku později vyjížděl po malých psech.

No, a kdyby byl tvůj pes natolik infantilní, že by se přiřítil k mému psu, tak bych ho byla nucena odkopat a to kvůli JEHO bezpečnosti. I když si tvůj pes chce třeba hrát, ten druhý ho může napadnout a pak budeš mít problém (z tvého psa se může stát agresor napadající preventivně). Takže když kontakt s cizím, tak řízený a na základě domluvy s majitelem toho druhého.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
Loule
napsal(a):
Dobrý den,
Jaký na to máte názor?
Na tohle mám názor takový že měla kopnout tebe! jak můžeš vědět jestli toho psa v minulosti podobný jako ten co ho venčíš nenapadl? prostě měla strach a já se jí nedivím, já mám teda dvě feny apbt a když se na nás řítí nějaký pes dobrý pocit z toho nemám, i když už z dálky poznám jestli jde hašteřit nebo bitkařit, což se málo stává jeden na dva, ale znám pána co má něco menšího vzrůstu a nějaký matěj s nějakým loveckým psem na volno toho malého napadl tak že byl celej sešitej a i když pán ví že naše "holky" jsou hodné tak se už prostě bojí a já to chápu a kdybych já měla psa a řítil se na nás nějaký větší budu taky jednat a klidně i kopat a ještě bych se pak pustila do dotyčného člověka.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nediv se...
Prostě není příjemné, když se k tobě žene pes - mě je fakt jedno, že si chce pes hrát, mě je nepříjemný, když se ke mě žene pes a otravuje - a to ať jsem se psama nebo bez nich.
Má psiska nikoho neotravujou a totéž čekám i od ostatních...
Máte zřejmě "zajímavou" povahu, takovou společenskou a vstřícnou, když vám vadí i pes, který jen přiběhne, chce si třeba hrát a vás to otravuje
Myšleno samozřejmě ve verzi, když jste bez svých psů. Mě naopak těší, když nějaký pes přiběhne, nechá se pohladit a má radost. Bohužel je to většinou možné, jen když nemám s sebou svého psa, nebo to musí být fenka.
Loule: Jaký na to máte názor? Takový, že byste si měl svého psa hlídat. Jak sám vidíte, ne všichni lidé jsou vstřícní. Kromě toho měla paní jistě strach o svého psa (možná špatná zkušenost) nebo se jen prostě bojí větších psů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.179
"Máte zřejmě "zajímavou" povahu, takovou společenskou a vstřícnou, když vám vadí i pes, který jen přiběhne, chce si třeba hrát a vás to otravuje
Myšleno samozřejmě ve verzi, když jste bez svých psů. Mě naopak těší, když nějaký pes přiběhne, nechá se pohladit a má radost. Bohužel je to většinou možné, jen když nemám s sebou svého psa, nebo to musí být fenka."
Já jsem společenský člověk, psi mi nevadí, když jsou pod dozorem svých majitelů, nebo na vodítku, ale když jdu v čistym do práce a pes na mě hupsne jeho špinavýma tlapama, to je fakt bezva!

milannn
napsal(a):
Máte zřejmě "zajímavou" povahu, takovou společenskou a vstřícnou, když vám vadí i pes, který jen přiběhne, chce si třeba hrát a vás to otravuje
Myšleno samozřejmě ve verzi, když jste bez svých psů. Mě naopak těší, když nějaký pes přiběhne, nechá se pohladit a má radost. Bohužel je to většinou možné, jen když nemám s sebou svého psa, nebo to musí být fenka.
Loule: Jaký na to máte názor? Takový, že byste si měl svého psa hlídat. Jak sám vidíte, ne všichni lidé jsou vstřícní. Kromě toho měla paní jistě strach o svého psa (možná špatná zkušenost) nebo se jen prostě bojí větších psů.
Mno... ono představte si, že ten cizí čokl může být špinavý a člověk jde v čistém do práce. To je potom žůžo, když má člověk na sobě bahnitá razítka.
Pes nemá co otravovat cizí lidi.
wulfina: Promiňte, ale psala jste to jinak - "ať jsem se psama nebo bez nich", prakticky kdykoliv.
Je snad jasné, že nikdo nestojí o blátivé ťápoty na oblečení. Ale o tom nebyla řeč.
Prostě se mi nelíbí spojení slov "pes" a "otravovat". Mě psi apriori neotravují, ani cizí. To ale snad neznamená, že si je nechám skákat po hlavě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.179
milannn
napsal(a):
wulfina: Promiňte, ale psala jste to jinak - "ať jsem se psama nebo bez nich", prakticky kdykoliv.
Je snad jasné, že nikdo nestojí o blátivé ťápoty na oblečení. Ale o tom nebyla řeč.
Prostě se mi nelíbí spojení slov "pes" a "otravovat". Mě psi apriori neotravují, ani cizí. To ale snad neznamená, že si je nechám skákat po hlavě.
Tak když jsem pes psů, tak jsem v čistém a jdu do práce nebo na nákup...
A to, že se ti nelíbí nějaké slovní spojení je tvůj problém
Mě se taky nelíbí samovenčiči...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Fajn, takže kdybych byla na prochajdě se svými dvěma (už bohužel nejsou mezi námi) rotvíky o dosti slušné váze a oni se k vám řítili s nadšeným řevem a jali se poskakovat okolo vás že by vám to nevadilo a šel si s nima pohrát? Bohužel ve chvíli kdy byste je zkusil pohladit byste měl po ruce... Ale dle vás to je v pořádku takže proč nééé sranda musí být...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak když jsem pes psů, tak jsem v čistém a jdu do práce nebo na nákup...
A to, že se ti nelíbí nějaké slovní spojení je tvůj problém
Mě se taky nelíbí samovenčiči...
Je vidět, že máte "inteligentní" odpovědi "plné argumentů"
To, že se mi nelíbí určitá slovní spojení není můj problém, ale můj názor. Občas dost nevýhodné zaměňovat.
Jestli jsem správně pochopil, tak Loula psal, že BYL na procházce se psem, takže co s tím mají co dělat samovenčiči? Že nezvládl situaci a psa pozdě odchytil, to je další věc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.179
milannn
napsal(a):
Je vidět, že máte "inteligentní" odpovědi "plné argumentů"
To, že se mi nelíbí určitá slovní spojení není můj problém, ale můj názor. Občas dost nevýhodné zaměňovat.
Jestli jsem správně pochopil, tak Loula psal, že BYL na procházce se psem, takže co s tím mají co dělat samovenčiči? Že nezvládl situaci a psa pozdě odchytil, to je další věc.
No, zrovna jako ty
Pokud bys chápal můj příspěvek, tak víš, jak s tím samovenčiči souvisí
Mě osobně kdyby pes utekl za někým, tak bych byla ráda kdyby na něho byl ten člověk "hnusný", ne aby do něho vyloženě kopal, ale aby prostě na něho dupl, zakřičel atd... Když ke mě přiběhne pes dělám to taky, dupnu na něho a říkám, kde má páníčka a snažím se ho odehnat. Pokud bych se s ním začla mazlit, bude pro majitelé těžší ho to odnaučit. Ale většinou jsou to stejně majitelé, kterým je to jedno, bohužel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fajn, takže kdybych byla na prochajdě se svými dvěma (už bohužel nejsou mezi námi) rotvíky o dosti slušné váze a oni se k vám řítili s nadšeným řevem a jali se poskakovat okolo vás že by vám to nevadilo a šel si s nima pohrát? Bohužel ve chvíli kdy byste je zkusil pohladit byste měl po ruce... Ale dle vás to je v pořádku takže proč nééé sranda musí být...
Milá paní, to, že by se ke mě řítili vaši rotvíci by mě nijak zvlášť nevadilo a troufám si napsat, že bych nejspíš odhadl jejich rozpoložení a určitě bych si je nehladil. Nehladím psy na potkání, ale pokud jste se psy něco prožila, určitě budete vědět, jak se to na psovi pozná, že si chce hrát, nebo že vám chce utrhnout ruku.
Mj. jsem nepochopil to zdůrazňování "slušné váhy". Myslím přibližně víme, kolik rotvík váží a sám mám psa, proti kterému je rotvík drobek a nijak to nezdůrazňuji. Nikdo cizí si ho nehladí a představte si, že dokonce zatím nikomu ani tu ruku neutrhl.

marcelaamax
napsal(a):
Mě osobně kdyby pes utekl za někým, tak bych byla ráda kdyby na něho byl ten člověk "hnusný", ne aby do něho vyloženě kopal, ale aby prostě na něho dupl, zakřičel atd... Když ke mě přiběhne pes dělám to taky, dupnu na něho a říkám, kde má páníčka a snažím se ho odehnat. Pokud bych se s ním začla mazlit, bude pro majitelé těžší ho to odnaučit. Ale většinou jsou to stejně majitelé, kterým je to jedno, bohužel
Jo, tohle taky není špatný způsob, jak naučit toho psa být agresivní, a vlastně i toho svého (pokud není)...
napsal(a):
Jo, tohle taky není špatný způsob, jak naučit toho psa být agresivní, a vlastně i toho svého (pokud není)...
Dělám to na psy, kteří se ke mě řítí, skáčou, a jsou vítací...nemyslím si, že kvůli tomu že na ně zvýším hlas tak začnou být agresivní. A dělám to bez psa, protože tam kde chodím se psem moc psů nepotkávám.

To já bych do cizího psa kopat nemusela, fena by mu nandala sama pokud by se přibíhající pes nechoval dostatečně uctivě...tím nandala nemyslím, že by ho potrhala, ale důrazně usměrnila...
Musím říct, že i mě je nepříjemné, když se k nám řítí cizí neznámý pes, ale spíš se bojím o ty malé odvážné raťafáky...už jednou jsem feňuli páčila s tlamy fenu pražského krysaříka, která na mojí psici "zaútočila"...myslela jsem, že to nepřežije, ale byla jen oslintaná, jen jí bylo vysvětlováno, e se takhle chovat nebude...podotýkám, že jsem v té době osmiměsíční fenu měla na vodítku u nohy..
Loule
napsal(a):
Dobrý den,
Jaký na to máte názor?
Myslím, že kdyby se na Vás a Vašeho psa řítil 75kilový kavkazan, taky by Vám nebylo zrovna do smíchu..
Základem je slušnost a respekt k ostatním. Čili Váš pes nemá co otravovat ostatní psy, pokud se s majitelem druhého psa vyloženě nedomluvíte. Paní mohla mít za sebou zlou zkušenost, kdy jí jiná "vlčák" roztrhal malého pejska. Její pes mohl mít zlou zkušenost, kdy byl potrhán. Pes mohl být třeba v rekonvalescenci s plotýnkama a kdyby ho Váš pes práskl tlapkou v rámci hry, může mu ublížit. Nebo to mohl být agresívní pes, který prostě v případě, že k němu takto pes poběží, okamžitě vyvolá rvačku.
Těch důvodů, proč paní nechtěla kontakt s Vaším psem je spousta a Vy byste se měl naučit, že je toto z Vaší strany nevychovanost a neúcta ke druhým.
Kdyby toto udělal Váš pes a naběhl na mě, směle strčím svoje psy za sebe a Vašeho odeženu. Slovně, gestem, pokud by to nepomohlo, dostane vodítkem. A věřte tomu, že to pro něj bude ještě menší škoda, než když bych dala svoje psy před sebe a nechala je, ať mu to vysvětlí sami.
napsal(a):
Moje holka je s každým kámoška, tak když už se stane, že k nám nějaký takový psík přiběhne, přivítáme ho a v momentě, kdy zaslechnu, že ho páník volá, tak ho taky posílám pryč slovy: páníček tě volá, tak mazej a ukazuju mu směr kam má jít. Nedělám to zle a neděsím ho, tak proč by se tím měl učit agresi?
aha
napsal(a):
Moje holka je s každým kámoška, tak když už se stane, že k nám nějaký takový psík přiběhne, přivítáme ho a v momentě, kdy zaslechnu, že ho páník volá, tak ho taky posílám pryč slovy: páníček tě volá, tak mazej a ukazuju mu směr kam má jít. Nedělám to zle a neděsím ho, tak proč by se tím měl učit agresi?
Tak nějak jsem to myslela, s tím rozdílem, že ho ani nepřivítám, ale začnu ho rovnou odhánět. Samozřejmě pokud by pak přišel páníček tak si psa klidně pohladím a pomazlím se. Ale asi to dělám tak, jak bych chtěla aby to dělali lidi, když se to stane mě.
Já bych určitě byla radši, kdyby mi utekl pes, a lidi ke kterým by přiběhl by ho odháněli ke mě (ale asi se mi to ani nestane, není k cizím lidem tak důvěřivý, že by k ním běhal), než aby ho za to že k nim přiběhl ještě chválili, a nebo dokonce co vidím hodně často, mu dávali pamlsky.
Měli jsme na cvičáku asi 8mi měsíční kříženku labradora. Neskutečně vítací pes. Od malička s ní chodili na volno, a fena když viděla lidi, ihned se letěla vítat, lidi ji mazlili, protože byla malé roztomilé štěně. Učili jí přivolání, ale ne v těchto případech, tam to bylo zbytečné. Jenže v 8mi měsících majitelé zjistili, že už to není úplně ono, že není tak malá, a že za každým běhá, skáče a nereaguje na přivolání. Byli z ní nešťastní. Jakmile ji na cvičáku pustili, fena lítala celá šťastná od jednoho k druhému a skákala. Začali praktikovat to samé, prostě když k někomu přiběhla, tak člověk jí nemazlil, ale posílal jí zpátky k paničce, odháněl ji, občas zvýšil hlas. Netrvalo to dlouho, a fena pochopila, že nemá ke každému běhat a mazlit se.
Loule
napsal(a):
Dobrý den,
Jaký na to máte názor?
Mám starou fenku, vitální, ale starou. A rozhodně nechci aby jí bylo jakkoliv ublíženo. Není to žádný ustrašenec, který se o sebe neumí postarat, ale pokud by se do ní někdo pustil, může to pro ní být dost nebezpečné. Takže když jsme šli lesem se třemi psy a proti nám šla skupina lidí se třemi velkými psy, které si zatraceně rychle snažili pochytat, jakmile nás viděli. Byla jsem trošku v pozoru. Už to, že někdo musí psa odchytávat a nepřivolá, je pro mě o tom, že psa nemá pod vlivem, chytá-li takovým hektickým způsobem, kdy je vidět, že je nějaký důvod, proč je chytá, jsem v pozoru o to víc. Psy jsme dali k noze a procházíme. Přesně v ten moment kdy jsme se míjeli s fenou RR a tak byla přesně na úrovni mé feny, jí majitel pustil . Důvod jsem nepochopila. Fena okamžitě vlítla k mojí feně. No a přesně v ten samý moment vylítla moje noha. Nehodlám čekat s jakou pes, který je velmi hekticky odchytávám a majitel ho nemá v rukou, půjde k mojí feně, která špatně vidí, špatně slyší. Majitel navíc ani nereagoval. Takže jsem reagovala já a pes se seznamoval se mnou. Nemám problém s tím, aby se moji psi seznamovali s jinými psy na procházkách. Ale po dohodě, ne tímhle způsobem.
Jsou psi, kteří mají handicap, který nemusí být vůbec vidět. např. slepá fenka odvedle, která tím, že nevidí ale vnímá, ale nemá prostředí pod kontrolou, se bojí. Pokud svého psa posadím, jde se sama a svým tempem seznámit a je to pro ni přínosný, protože tak má aspoň nějaký kontakt. Pokud se k ní pes nařítí, hodí jí to do stresu, což rozhodně nesvědčí i jejímu nemocnému srdíčku.
Takže asi tak, vždy je dobrý to nějak vidět i trošku jinak, než se to zdá mě. Může být x důvodů, proč prostě si majitel kontakt takového druhu nepřeje. A může si ho zatraceně nepřát.
milannn
napsal(a):
Milane ale já tady s wulfinou souhlasím. Taky nemám zájem, aby po mě lezl cizí pes...Je něco jiného, když se někde potkáme s pejskařama a prostě řádíme, blbneme...to s tím člověk počítá a ví co má kolem sebe za psy. Ale rozhodně nejsem urvaná, když jdu do práce, vedu sebou svoji tříletou dceru a svoji psici na vodítku a přiřítí se ke mně něco, co asi v pravěku mohl být labrador, špinavý jak sviňa a začne byť i hravě dorážet. Psice je naštěstí velkorysá a neunavuje se zbytečně něco řešit, malá brečí, protože do ní pes drcá, obě jsme špinavé jak prase...a zpoza rohu si vykráčí dámička a naprosto nevzrušeně zakuňká Jacíčku, ale no tak...Langsam krokem dojde k nám a milostivě si ho připne.. Snaha odejít jí moc nevyjde, protože Jacíček si chce hrát a oře s ní beton...Pak jsem ve stavu kopat jak psa, tak tu nánu...A spojení, pes" a, otravovat" je v tomhle případě sakra trefné...TEN PES MĚ PROSTĚ OTRAVUJE!
aha
napsal(a):
Máme a děláme to stejně U nás a ve vedlejší vesnici se dá potkat celkem hodně pejsů, kteří běhají jen tak na volno. To jsou většinou psi ulicí vychovaní, takže ví, co mají dělat. Když jsou přátelštější a hravější(jako minule fenka bígla, co přišla ke sjezdovce) tak se k nám většinou připojí. O téhle mi sestřenka řekla, čí je, tak jsme zazvonili, že fenku odevzdáme. Jenže nebyli doma. Už jsem se bála, že s náma půjde až k našemu, protože to je opravdu dost daleko, aby se neztratila, ale potkala další tři pejsy, tak se zase připojila k nim.
Grandina: Já s vámi při popisu vaší modelové situace souhlasím. Přece jsem nepsal, že vždy a za každých okolností jsem rád, když po mě skáče pes. O skákání a špinění fakt na počátku řeč nebyla. Lidi jsou různí a pokud někdo takto záměrně terorizuje svým psem okolí, je to úplně jiná věc.
milannn
napsal(a):
Grandina: Já s vámi při popisu vaší modelové situace souhlasím. Přece jsem nepsal, že vždy a za každých okolností jsem rád, když po mě skáče pes. O skákání a špinění fakt na počátku řeč nebyla. Lidi jsou různí a pokud někdo takto záměrně terorizuje svým psem okolí, je to úplně jiná věc.
Jo a k tomuto ještě taky dodám: máme tu úsek, kde se venčí na volno. Všichni se tu známe. Pokud jde někdo s cizím psem, svého odvolám a přidržím, ať se oni nebojí. Pokud jde samotný člověk a můj jde na něj kouknout, už na člověka volám, ať se nebojí, že pes je hodný a na psa třeba promluvím stylem: slečna běhá, sportuje. Nikdy(až na jednoho magora u nás před domem) nebyl žádný problém. Můj pes jen koukne, nanejvíš čichne, neskáče, neotravuje. Pokud je na něj dotyčný milý, pohladí ho, tak je rád a nechá se muchlovat.
milannn
napsal(a):
Jasně, nebudeme slovíčkařit :) Nicméně prostě z mého pohledu zapadám přesně do té kategorie, jak jste zařadil wulfinu...
"Máte zřejmě "zajímavou" povahu, takovou společenskou a vstřícnou, když vám vadí i pes, který jen přiběhne, chce si třeba hrát a vás to otravuje
Ano, pokud to není plánované potkání, tak mě to opravdu otravuje. Prostě je mi úplně jedno, co ten pes v daný okamžik chce... je to cizí a zjevně nekontrolovaný pes, který mi může v rámci jeho hraní pokousat dítě, ušpinit oblečení, napadnout psa nebo.. nebo...
Prostě snažím se dělat všechno proto, aby můj pes (a nebo i dítě, ono to vyjde leckdy nastejno) nikoho neobtěžoval (neotravoval) a totéž očekávám od ostatních. Je to úplně stejné jako svoje dítě učím nehladit si cizí psy dokud se nezeptá, protože mě otravuje, když přiletí cizí dítě a jde si hladit mého psa. Jako jsem z 99% přesvědčená, že by je nekousla...ale proč bych ji měla nechat obtěžovat kde kým? Prostě buď se dítě zeptá a počká na souhlas, nebo jsem člověk se, zajímavou povahou.." :).
Grandina: Nevím, jestli jste člověk se zajímavou povahou, snad ano a v pozitivním smyslu. Ale každopádně, pokud vás často ledasco cizího takto obtěžuje a otravuje, musíte být sama potom z toho světa docela otrávená. .
Tak vám posílám alespoň , kdyby vás můj příspěvek přespříliš otrávil.
Tak já patřím do asi úplně jiné sorty lidí (asi nejblíže k milannnovi).
Pokud venčím své psy, je mi úplně fuk, zda k nám nějaký pes běží nebo ne, jsou mi jedno i samovenčiči. Pokud je cizí pes navolno, nechávám své také, pokud si je majitel bere na vodítko, tak to respektuji a nikdy k nim své psy nepouštím.
Nyní mám nekonfliktní velké psy. Ale měla jsem to stejně, i když jsem měla psa RR, který některé psy nemusel. Prostě, když jsem viděla neznámého psa, RR jsem si chytla.
Nevím, asi žiji na jiné planetě, ale opravdu nemám zkušenost, že by nás volně pobíhající pes nějak napadl. Jestli se mi to dříve sem tam stalo, tak nyní, posledních pár let ani jednou.
milannn
napsal(a):
Grandina: Nevím, jestli jste člověk se zajímavou povahou, snad ano a v pozitivním smyslu. Ale každopádně, pokud vás často ledasco cizího takto obtěžuje a otravuje, musíte být sama potom z toho světa docela otrávená. .
Tak vám posílám alespoň , kdyby vás můj příspěvek přespříliš otrávil.
Ale kdepak, váš příspěvek mě vůbec neotrávil ( cákáte na mě málo bláta :D) Já jen prostě od toho co mám dítě, vidím spoustu věcí jinak..tak nějak opatrněji.....A za kytičku děkuji :).
sufle
napsal(a):
Pokud venčím své psy, je mi úplně fuk, zda k nám nějaký pes běží nebo ne, jsou mi jedno i samovenčiči. Pokud je cizí pes navolno, nechávám své také, pokud si je majitel bere na vodítko, tak to respektuji a nikdy k nim své psy nepouštím.
Nyní mám nekonfliktní velké psy. Ale měla jsem to stejně, i když jsem měla psa RR, který některé psy nemusel. Prostě, když jsem viděla neznámého psa, RR jsem si chytla.
Nevím, asi žiji na jiné planetě, ale opravdu nemám zkušenost, že by nás volně pobíhající pes nějak napadl. Jestli se mi to dříve sem tam stalo, tak nyní, posledních pár let ani jednou.
Nám takhle kolem Vánoc naběhl pes na poníka. Naprosto neagresivně, spíš nadšeně z něčeho nového. Nicméně začal na poníka skákat, poník se začal plašit a uskakovat a na poníkovi seděla moje 3 letá dcerka...Nic moc příjemná situace...Navíc se přiřítil zezadu, takže jsem neměla moc možností jak reagovat-kdyby aspoň pitomec majitel zavolal...Je to kříženec rotvíka s Akitou, docela hovádko (naštěstí fakt hodnej) a ponička je drobný jemný velšánek, takže kdyby to ten pes myslel vážně, tak nemá moc šanci... Ono není nezbytně nutné aby napadl...stačí když vyděsí...

Někteří majitelé jsou na zabití. Potkávám pána s větším jezevčíkoidním křížencem. Většinou dobré, mívá ho na vodítku, kdyby ho pustil, dlouho by ho neviděl ( jeho slova ). Nedávno, když jsme se měli minout, volám na něj, že mi fena hárá, ať si na něj dá pozor, ať si zbytečně nečuchne a pak mu nejančí. Jeho reakce byla fakt na zabití. "tak to ho můžu pustit, to on se od ní nehne". Jak řekl, tak udělal. Měla jsem spočítané minuty do odjezdu spoje, na který jsem spěchala a začaly tanečky háravé feny s neodbytným nápadníkem. Majitel psa se náramně bavil (.

Paní se o svého psa zřejmě bála a určitě k tomu měla důvod. Kdybych chtěla spočítat kolik cizích psů venku napadlo mého psa tak se nedopočítám. Pes má být pod vlivem majitele a nemá co běhat k cizím lidem ani k cizímu psovi.Pokud někdo chce aby se psi seznámili má se nejprve zeptat. Já sama o cizí nevychované psy u kterých nevím co můžu čekat také vůbec nestojím.
Grandina
napsal(a):
Nám takhle kolem Vánoc naběhl pes na poníka. Naprosto neagresivně, spíš nadšeně z něčeho nového. Nicméně začal na poníka skákat, poník se začal plašit a uskakovat a na poníkovi seděla moje 3 letá dcerka...Nic moc příjemná situace...Navíc se přiřítil zezadu, takže jsem neměla moc možností jak reagovat-kdyby aspoň pitomec majitel zavolal...Je to kříženec rotvíka s Akitou, docela hovádko (naštěstí fakt hodnej) a ponička je drobný jemný velšánek, takže kdyby to ten pes myslel vážně, tak nemá moc šanci... Ono není nezbytně nutné aby napadl...stačí když vyděsí...
Tak to je naprosto jiná situace, ten pes ohrozil poníka i dcerku. Já jsem psala o sobě a svých psech. kdybych seděla na koni a pes ho vyplašil, také bych byla naštvaná.
sufle
napsal(a):
To bude asi prave tym ze mate nekonfliktne psy. Tiez som si myslela aky je svet super a vlastne agresivne psy v okoli nemame, nevadilo mi ak prisli ku nam... kym mojmu psovi neudrelo 7 mesiacov, on sa zacal na voditku pubertalne naparovat a vsetky tie doteraz neagresivne psy (navolno samozrejme) na nas zrazu zacali utocit.
Sused s priatelskou fenkou naopak stale zije vo svete, kde su vsetky psy v pohode a to ze su navolno mu nema preco vadit.
Já mám naprosto nekonfliktího retrívra, který se ani nebrání. Když jsem s nim ještě chodila na dlouhé procházky tak jsem ale ani přesto nebyla nadšená když k nám nekontrolovatelně přiběhl jiný pes. Nevidím důvod, proč by si takhle měl ke každému běhat. Přijde mi jako samozřejmost, že pokud vidím psa, tak si svého zavolám. Pokud se pak dohodneme, tak ať si klidně pohrají.
Navíc když mu bylo asi pět, tak byl po operaci nohy, chodil po třech, těžko držel rovnováhu a neměl se moc namáhat. Pak mě opravdu rozčilovalo, když k němu přiběhl jiný pes a vyzýval ho ke hře. Nebo na něho naskakoval. Ono majitel z dálky ani neviděl, že mám psa nějak "omezeného".
Podle mě je to o nějaké ohleduplnosti k druhým, a mě by prostě bylo trapně, kdyby mi pes běhal ke každému koho potkáme.
sufle
napsal(a):
Tak to je naprosto jiná situace, ten pes ohrozil poníka i dcerku. Já jsem psala o sobě a svých psech. kdybych seděla na koni a pes ho vyplašil, také bych byla naštvaná.
Ale ono je to vcelku jedno, jaká je to situace...jde z principu o to, že by každý měl mít svého psa pod kontrolou a respektovat lidi okolo :) Pokud se s někým potkám a domluvím, tak ať si šakali lítají...ale prostě je spousta důvodů, proč nepovažuji za vhodné, aby někdo nechal takhle psa obtěžovat někoho jiného :) Já si pochopitelně taky cizího psa pohladím, fakt nejsem tak otrávená životem, jako nadhodil Milan :D, ale prostě taky se napřed zeptám zda můžu... :).
sufle
napsal(a):
No, ono až budete mít za sebou nějaký to napadení svého psa, uvidíte to taky jinak. Myslím opravdové napadení, ne nějaký nepříjemný napadání, kdy pes ňafe a krouží kolem.. Moji psi jsou nekonfliktní, ale přesto mám za ty roky soužití s nimi slušný výčet, kdy je někdo napadl - a to dokonce pes mi napadl fenu, starou, navíc hárající (to už je fakt vrchol psí demence), zahlušil jí do země, naštěstí měl košík. Byl to americký buldog, který naprosto nereaguje na žádné povely. Ne, nemám fakt zájem o psy, kteří se k nám nekonrolovaně řítí-.
Také si myslím, že když má někdo psa na volno, by měl zajistit, aby neotravoval jiné lidi a jiné psy, když si to majitel nepřeje - přivolání za všech situací je základ a pokud ho pes nemá, má se venčit třeba na stopovačce nebo tam, kde nejsou jiní lidé a jiní psi. Taky tady u nás jedna ženská věčně venčí několik svých psů - středních kříženců - bez vodítka, a je to nepříjemné, když se na vás řítí vy máte své psy na vodítku a ona je nemůže přivolat a oni běhají okolo vás a štěkají a provokují moje psy - na to opravdu nejsem zvědavý a obtěžuje mne to. Řekl jsem jí to několikrát, že pokud si je neumí přivolat, že je má mít na vodítku, ale samozřejmě je má vždy opět na volno. Nedavno, když nás její psi viděli, k nám běželi i přes silnici, kdyby něco jelo, tak měla paní o jednoho nebo dva psy méně - psi by vlastně trpěli nebo umřeli za její blbost a neschopnost, že je nic nenanučila a neměla je na vodítku.
Zákon pro chovatele

XXX.XXX.32.156
Loule
napsal(a):
Dobrý den,
Jaký na to máte názor?
Podívejte se na toto video a pochopíte. Měl by existovat zákon, že psa by měl chovat pouze vycvičený chovatel a vycvičený pes, prostě tak jak máme řidičáky na auta tak stejně by měl být uzákoněn "vodičák na psa", video mluví za vše. POZOR NA PSY, JSOU TO ZVÍŘATA a nemají vyvinutý mozek. Lidi rádi tuto vlastnost svým pejskům NEOPRÁVNĚNE přivlastňují. A nezvládají své psy.
https://www.youtube.com/watch?v=zqGlYl5WR_U.
Grandina
napsal(a):
Ale ono je to vcelku jedno, jaká je to situace...jde z principu o to, že by každý měl mít svého psa pod kontrolou a respektovat lidi okolo :) Pokud se s někým potkám a domluvím, tak ať si šakali lítají...ale prostě je spousta důvodů, proč nepovažuji za vhodné, aby někdo nechal takhle psa obtěžovat někoho jiného :) Já si pochopitelně taky cizího psa pohladím, fakt nejsem tak otrávená životem, jako nadhodil Milan :D, ale prostě taky se napřed zeptám zda můžu... :).
Tak to určitě máte pravdu. Souhlasím s vámi, své psy nikdy nepouštím k psům na vodítku. Jen jsem psala, že mi naopak ti ostatní nějak zvlášť nevadí.
L(phi)
napsal(a):
To bude asi prave tym ze mate nekonfliktne psy. Tiez som si myslela aky je svet super a vlastne agresivne psy v okoli nemame, nevadilo mi ak prisli ku nam... kym mojmu psovi neudrelo 7 mesiacov, on sa zacal na voditku pubertalne naparovat a vsetky tie doteraz neagresivne psy (navolno samozrejme) na nas zrazu zacali utocit.
Sused s priatelskou fenkou naopak stale zije vo svete, kde su vsetky psy v pohode a to ze su navolno mu nema preco vadit.
Měla jsem RR, který nemusel cizí psy, ale máte pravdu, nemám moc špatných zkušeností. Sem tam nás otravoval nějaký nevychovanec a stalo se, že na mého psa i skočil (naštěstí s košem), ale nic dramatického, většinou se omluvili.
A jak jsem psala, také si myslím, že by lidé měli respektovat ostatní a nepouštět k nim své psy. Patří to podle mě k základům slušného chování (stejně jako sbírání bobanů). Jen mě osobně to nějak zvlášť prostě nevadí.
Nedivím se paní. Sice kopat kolem sebe je asi přehnaná reakce, ale na druhou stranu jak už tu několikrát padlo tak nevíte jaký je ten její pes. já mám 30kilového psa, který nemá moc v lásce jiné psy a taky mě vytáčí když s ním jdu na louku mám ho na vodítku a jiný páníček svého nechá ať si přiběhne k nám. Ten můj třeba zaútočí a já se snažím odhánět cizího psa aby jim ho neroztrhal. Prostě když má někdo svého psa na vodítku tak musíte předpokládat, že nechce aby váš pes k němu běžel a máte si ho taky hlídat a přivolat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.145
Tak jak jsem tu byla označena, že mám zřejmě "zajímavou" povahu, takovou společenskou a vstřícnou, když mi vadí i pes, který jen přiběhne..."
Tak dneska sem měla 100 chutí nakopat majitele psa i psa samotného do zadele!
Docela chápu, proč nepejskaři sepisují různé petice a města dávají různé vyhlášky atd...
Jedu z práce (tedy v čistém) a protože ráno byla zima (stejně, jako teď večer), vzala jsem si na sebe mou péřovou bundu, která pravda nepatří k těm levnějším, ale za to v ní není zima a člověk si pod ní kromě trička nemusí brát nic. Jedu busem domů, a šinu si to k domovu - jdu po hlavní ulici, po chodníku, jež je lemována vraty. Najednou se jedny vrata otevřou a z nich vyběhne labrador, hopsá kolem mě, samozřejmě sem tam mi dá razítko ve snaze mi omýt obličej. Majitelka na tu čučí a celou situaci komentuje: "Jéé, ten Vás miluje!"
Houkla sem na ní, ať si psa okamžitě zavolá! Když se jí asi po 3 minutách konečně podařilo odchytit psa, tak jsem viděla v pouličním světle, jak vypadá moje bunda. Paní jsem řekla, že jsme ráda, že se pobavila, nicméně ať očekává účet buď za čistírnu nebo pokud to nepůjde dolů (málo čistíren umí do čista vyprat péřovou bundu), tak za celou bundu!
Paní na to: "Dyť je to 9 měsíční štěně!" Na to sem jí ve vší slušnosti odvětila, že mám taky doma 5. měsíční štěně a tohle by si nikdy nedovolilo... a odporoučela jsem se k domovu.
No, napočítala jsem 9 bahnivých razítek!
Zítra jedu do města s bundou do čistírny... Pokud to nepůjde z bundy dolů, majitelka psa bude prostě cvakat!
Jako Vám to přijde v pořádku? Že pes otravuje člověka a majitel se tomu ještě tlemí?
Šiš, nejsem taková strašně společenská a vstřícná, jen proto, že po sobě nenechám hopsat cizího psa?
Monika28
napsal(a):
Nedivím se paní. Sice kopat kolem sebe je asi přehnaná reakce, ale na druhou stranu jak už tu několikrát padlo tak nevíte jaký je ten její pes. já mám 30kilového psa, který nemá moc v lásce jiné psy a taky mě vytáčí když s ním jdu na louku mám ho na vodítku a jiný páníček svého nechá ať si přiběhne k nám. Ten můj třeba zaútočí a já se snažím odhánět cizího psa aby jim ho neroztrhal. Prostě když má někdo svého psa na vodítku tak musíte předpokládat, že nechce aby váš pes k němu běžel a máte si ho taky hlídat a přivolat.
Jo, s tím naprosto souhlasím! Když je jeden pes na vodítku, očekávám, že druhý kolemjdoucí si toho svého také připne nebo alespoň přivolá k noze. Já dělám to samé. A je už jedno, jaký je důvod (agrese, rekonvalescence, cokoliv!) Mě může čert vzít, protože díky pitomcům, co si pořídí psa a nedodržují žádná pravidla, nemůžu fenu naučit jít v klidu u nohy, pokud míjíme psa. Ona chůzi u nohy umí, jenže v 99 % případů to dopadne tak, že vidím psa na vodítku, svojí si přivolám k noze a jdeme. Ona se tak snaží, kouká na mě, já jí chválím, držíme si tempo...a máme psa v zadku! Já to nechápu! Fakt mě to vytáčí, oni se k nám blíží jak k rozzuřenému medvědovi ale když nás obejdou nechají toho psa na jojo šňůře nás oběhnout a ten strčí čumák k zadku mojí feně. Ta se lekne, otočí, povel je v hajz* a můžeme začít od znova. A příště se už preventivně otáčí, protože má strach, že jí zas někdo skočí do zad. A nejlépe když je to "štěkač"= hysterický pes který bezdůvodně ječí jako siréna a škrtí se.

Wulfino, tohle by mě taky pořádně naštvalo...
za mě je určitě rozdíl v tom, co jste popisovala (takhle nadšeně mě vždy zdraví kamarádův staf, přestože se ráda zdravím se známými psi, na něj se snažím nemluvit ani nekoukat, abych ho v tom jeho bláznění nepodporovala)...a když vás pes v klidu "pozdraví" když už tedy miluje lidi...hlavně byť jsem velmi benevolentní ve výchově psů "neskákat" je povel přes který vlak nejede...časem to zvládají bez povelu ani je taková bejkárna nenapadne
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jak jsem tu byla označena, že mám zřejmě "zajímavou" povahu, takovou společenskou a vstřícnou, když mi vadí i pes, který jen přiběhne..."
Docela chápu, proč nepejskaři sepisují různé petice a města dávají různé vyhlášky atd...
Jedu z práce (tedy v čistém) a protože ráno byla zima (stejně, jako teď večer), vzala jsem si na sebe mou péřovou bundu, která pravda nepatří k těm levnějším, ale za to v ní není zima a člověk si pod ní kromě trička nemusí brát nic. Jedu busem domů, a šinu si to k domovu - jdu po hlavní ulici, po chodníku, jež je lemována vraty. Najednou se jedny vrata otevřou a z nich vyběhne labrador, hopsá kolem mě, samozřejmě sem tam mi dá razítko ve snaze mi omýt obličej. Majitelka na tu čučí a celou situaci komentuje: "Jéé, ten Vás miluje!"
Houkla sem na ní, ať si psa okamžitě zavolá! Když se jí asi po 3 minutách konečně podařilo odchytit psa, tak jsem viděla v pouličním světle, jak vypadá moje bunda. Paní jsem řekla, že jsme ráda, že se pobavila, nicméně ať očekává účet buď za čistírnu nebo pokud to nepůjde dolů (málo čistíren umí do čista vyprat péřovou bundu), tak za celou bundu!
Paní na to: "Dyť je to 9 měsíční štěně!" Na to sem jí ve vší slušnosti odvětila, že mám taky doma 5. měsíční štěně a tohle by si nikdy nedovolilo... a odporoučela jsem se k domovu.
Zítra jedu do města s bundou do čistírny... Pokud to nepůjde z bundy dolů, majitelka psa bude prostě cvakat!
Jako Vám to přijde v pořádku? Že pes otravuje člověka a majitel se tomu ještě tlemí?
Šiš, nejsem taková strašně společenská a vstřícná, jen proto, že po sobě nenechám hopsat cizího psa?
Na místě té paní by mi bylo asi hodně trapně. Jo lidi by si měli uvědomit, že ne všichni mají psi rádi, někteří se jich bojí, nebo prostě jdou jen slušně oblečení, a vůbec celkově, že si jejich pes nemůže dělat co chce. Ale on i ten přístup v této situaci asi trošku svědčí o výchově...pes uteče ze vrat, a paní se ještě směje, pak si ho v pohodě odvede a pes si myslí, že tak to bylo v pořádku ne?
Já mám psy ráda, pokud jdeme na společnou cvičákovskou procházku, tak mi nevadí když po mě skáčou, ale to jen proto, že se známe, jdeme společně a taky jsem podle toho oblečená. Pokud ale jdu po městě ať se psem nebo bez psa, tak nechci, aby po mě skákali cizí psi.
Já jsem nedávno byla se štěnětem na zahradě (neoplocené) a šel okolo soused. Štěně, jelikož je nedůvěřivé k cizím, tak k němu běželo, pobíhalo dokola a blafalo. No mě bylo tak trapně. Soused naštěstí má rád psy, a asi poznal, že se bojí tak si z něho začal dělat i srandu, že je posera. Soused byl v pracovním (na ven), štěně na něho ani neskákalo, a i tak mi bylo trapně a sousedovi jsem se omluvila. Pokud by to byl někdo cizí a byl naštvaný, vůbec bych se nedivila a samozřejmě bych se omluvila také.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hmm, to Vám nezávidím a samozřejmě mi to nepřipadá v pořádku. Jen nevím, zda uspějete s požadováním zaplacení bundy. Bude to tvrzení proti tvrzení. Asi byste musela mít svědka, anebo to mít natočené třeba na mobil (což ale v dané situaci asi nebylo reálné).
Ale určitě pak písněte jak jste dopadla.
napsal(a):
Wulfino, tohle by mě taky pořádně naštvalo...
za mě je určitě rozdíl v tom, co jste popisovala (takhle nadšeně mě vždy zdraví kamarádův staf, přestože se ráda zdravím se známými psi, na něj se snažím nemluvit ani nekoukat, abych ho v tom jeho bláznění nepodporovala)...a když vás pes v klidu "pozdraví" když už tedy miluje lidi...hlavně byť jsem velmi benevolentní ve výchově psů "neskákat" je povel přes který vlak nejede...časem to zvládají bez povelu ani je taková bejkárna nenapadne
Prosím, šlo by popsat jak odnaučit psa nežádoucímu "skákání"? Jde o psa, který je můj jen částečně, pořídila jsem jej příbuzným a já si jej beru na víkendy, dovolené, apod. Oč jsem mu vzácnější, o to víc mě vítá právě skákáním, no a když mám na sobě slušné oblečení, tak je to celkem na prd. Podotýkám, že psovi je již 7let, je to sice snad nejmilovanější člen celé naší rodiny, ale výchovou nebyl příliš dotknut. Bohužel. Myslím, že jsem se na to už zde někdy ptala, ale čím více rad, tím lépe. V záloze je stejně varianta, že holt už takový zůstane a prostě já se smířím s tím, že mi radost projevuje takto (jako je tomu ostatně dosud).

Fíkovnice - umí sedni? stůj? nějaký jiný povel?...tak mu dřív, než začne skákat dej povel a jdi se s ním pomazlit (nebo jak se vítáte), když bude mít ty nohy na zemi...

fikovnice
napsal(a):
Prosím, šlo by popsat jak odnaučit psa nežádoucímu "skákání"? Jde o psa, který je můj jen částečně, pořídila jsem jej příbuzným a já si jej beru na víkendy, dovolené, apod. Oč jsem mu vzácnější, o to víc mě vítá právě skákáním, no a když mám na sobě slušné oblečení, tak je to celkem na prd. Podotýkám, že psovi je již 7let, je to sice snad nejmilovanější člen celé naší rodiny, ale výchovou nebyl příliš dotknut. Bohužel. Myslím, že jsem se na to už zde někdy ptala, ale čím více rad, tím lépe. V záloze je stejně varianta, že holt už takový zůstane a prostě já se smířím s tím, že mi radost projevuje takto (jako je tomu ostatně dosud).
Tak s tím bohužel zkušenost nemám, pesany mám vždy od štěňat a tam mi spolehlivě funguje metoda...pokud nemá štěně všechny čtyři packy na zemi (ze začátku s povelem "neskákej") je ignorováno...pokud je štěně živější pomáhám např. povelem sedni nebo lehni (v našem případě hačánky a hajkiki)...dospělýho psa jsme měli jen jednou a ten byl neskákací
fikovnice
napsal(a):
Jsem na tom stejně s mamčinou feňulí Na ni neskáče, na mne okamžitě. Vynadám jí, dám jí sedni a teprve mlsku. Ohlédnu se po svém psu a ta už je zase packama o mne opřená Prostě po setkání s nima jsem vždycky jako prase Mám zkušenost, že to dělají hlavně menší pejsové..asi aby prostě dosáhnuli víš, nejspíš jim připadne, že je tam dole ani nemůžeme vidět Můj pes to začal dělat na jednu kamarádku, která, aby jí nevzal mlsku z ruky dřív, než spravedlivě psy podělí, začala ruce zvedat nahoru. Pokud si dobře pamatuju a občas to udělám i sousedovic skákavé feňuli, že jakmile se odrazí zvednu koleno. Jenže ta potvora to rychle pochopí a na chvilku přestane. Jakmile jí připadne, že nedávám dostatečně pozor, vyskočí znovu
Tak já bych postupovala stejně jako štěněte. Ignorovala bych ho dokud nebude na zemi a v klidu. Pak teprve bych ho vítala. Kdyby hodně skákal, lehce bych mu nastavila koleno.
Moji psi na mě skákat nesmí, starší to pochopil hned jako malé štěně, nikdy skoro neskákal. Ale mladší je jak na pérech Normálně už po mě neskáče, ale při vítání je tak natěšený, že pořád skáče...takže ho ingnoruju, nastavuji koleno a nebo ho okřiknu. Až když si sedne a uklidní se, jdu se s ním pozdravit, dřív ne. Zdá se mi, že už to snad začíná chápat, a alespon se rychleji zklidní.
Je ale otázka, pokud pes není váš a na ostatní skákat může, zda to pochopí. Ale mě třeba na procházkách pes na nikoho neskáče, ale na jednu kamarádku jo, protože pokaždé ho vítala tak, že ho na sebe skákat nechala, tak on si nějak spojil, že na ní skákat může.
Naše fenka to dělá bohužel taky.. Ať se snažíme jak se snažíme jíto odnaučit. prostě když má radost, že někoho vidí tak skáče. Ale nikdy bych jí nenechala skákat na někoho a ještě se tomu smát. Naštěstí všechny ostatní povely zvládá bez problémů takže si jí vždycky přivoláme a vítáme až se uklidní:).
Monika28
napsal(a):
Naše fenka to dělá bohužel taky.. Ať se snažíme jak se snažíme jíto odnaučit. prostě když má radost, že někoho vidí tak skáče. Ale nikdy bych jí nenechala skákat na někoho a ještě se tomu smát. Naštěstí všechny ostatní povely zvládá bez problémů takže si jí vždycky přivoláme a vítáme až se uklidní:).
Jojo u nás je to taky boj no. Naštěstí cizí lidi nevítá, a u známých se na tom snažím pracovat. Pokud mu někdo dá najevo, že tohle dělat nemá, tak to chápe, ale když ho někdo začne ještě mazlit když skáče, tak je to horší.

Jak naučit neskákat :
http://blog.koira.cz/vycvik-psu/neskakej-rikam-ti-neskakej.
marcelaamax
napsal(a):
Jojo u nás je to taky boj no. Naštěstí cizí lidi nevítá, a u známých se na tom snažím pracovat. Pokud mu někdo dá najevo, že tohle dělat nemá, tak to chápe, ale když ho někdo začne ještě mazlit když skáče, tak je to horší.
No to se vůbec nesmí ještě se s ní mazlit My jí vždycky okřikneme a taky přestane, ale pořád kolem nás lítá jak blázen a jakmile na ní chci jen šáhnout tak začne znova A to už jí letos bude pět
Moc vám všem děkuji za cenné rady! Jak budu mít trochu více času, rozepíšu se víc - myslím, že u toho našeho lumpa je to trochu zapeklitá práce - tím se ale nechci vzdávat šance a svého úsilí naučit jej na přivítanou neskákat.
Ještě jednou díky, cením si vždy času ostatních, když poradí seriózně. Dnes se platí celkem fest i poradenství, o to víc si vážím toho, že se zde dá dočíst mnoho cenného o chovu zvířectva!