Jaké máte zkušenosti s životem psů na vesnicích?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2016 20:25
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Zdravím,

zajímalo by mne, zda je to na vesnicích se psema všude jako u nás. Máme cca 200 obyvatel, téměř každý má u baráku psa. Pravidelně chodí na procházky asi tři lidi z vesnice. Pak je asi 5 lidí, kteří příležitostně jednou za měsíc psa vytáhnou když si na něho vzpomenou. Ostatní se ale ven ani nepodívají, leda že utečou.

Někteří jsou v kotcích, někteří na dvoře, ale fakt v bordelu. Dobře, starší lidé prostě mají pořád zafixováno, že k baráku patří pes.

Dneska jsem se vracela z procházky. Na jednom dvorku má mladší rodina s dětmi dva psy. Na dvoře hroznej bordel, nedodělaný plot a oba psy v kotcích. Ti psi jsou tam asi 10 let, a NIKDY jsem je neviděla venku. Jsou prostě jen v kotci, který má tak 4 x 4 metry a je rozdělený na dva. Když jdeme okolo tak nehoráznej smrad. Psi celý den jen štěkají, jeden je kříženec německého ovčáka, druhý chlupatý kříženec podobné velikost. Nejsou to první psi, vždycky když jim nějaký umřel, pořídili nového. Proč? Na co ty psy mají? Co mě ale dneska rozsekalo. Šla jsem zase okolo, klasika, ti dva v kotcích se mohli zbláznit. Slyšela jsem ale štěkot štěněte. Tak jsem se rozhlídla, a to co jsem viděla mi fakt hlava nebere. Pořídili si další štěně, něco jako německý ovčák, celý černý. Malinké chlupaté roztomilé štěňátko. Nemá ani boudu, je přivázané na provaze pod stolem, asi aby na něj nepršelo. Co jsem se pak bavila se známou, tak už ho tam mají asi týden a puštěného ho ještě neviděla.

Před chvílí jsem byla venčit a byl slyšet řev: Co děláš, tam nesmíš, kam jdeš! ty si neslyšel! Jak chceš, uvážu tě. Chvíli ticho pak třísk s dveřmi a majitel zalezl domů. To má ten pes opravdu krásný život

Úplně mě vytáčí, když někdo říká, jací jsou chudáci psi v bytech. Vždyť snad každý pes v bytě se má lépe, než ti u nás na vesnici. Ten v bytě alespoň člověka donutí jít párkrát za den ven.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2016 20:40

Všude je to stejné. jsem tu 3 roky, chodím 3x denně ven, pes vedle mne na vodítku. jednou z těch tří vych. cca 2 hodiny v lese, aporty do kopce atd.... sousedé mi říkali, že od té doby co nás vídají ostatní venčit našeho psíka, najednou venčí také :D a fakt, najednou vidím psy na vycházce, které předtím nikdo neviděl než v boudě na řetízku. asi jim bylo trapně, tak vylezli s psíkama...asi po letech...pže jak ten ovčák venčí dvoumetrového chlapa...to jste eště neviděli

12.2.2016 20:52

U nás se docela venčí. Někdy i psi samostatně, bez vědomí majitele a to je pak radost potkat malamuta či křížence VK.
Vadí mi poletování bezprizorních psů, tak si jezdím venčit často jinam nebo vylezeme až za tmy. Jaké bylo překvapení, když v místním obchodě mi bylo významně sděleno místní drbnou, že chudáčkové naši psi, že je nevídá na procházkách. Po vysvětlení, že jsou psiska naložena do auta a odvezena na lepší venčící plochy a prostory, nevěřícně zírala a jediná reakce byla "Vždyť vám to auto musí ušpinit!". Takže tak.
Že nevídáte člověka venčit psa, nemusí znamenat, že pes nemá dostatek pohybu.
Jinak s tím štěnětem je to smutné, ale co naděláte.

12.2.2016 21:01

Oni na vesnici většinou nechodí na procházky ani lidé. Makají kolem zvířat a baráků. Prostě by nešli na procházku dokud nemají pohrabáno, zryto, zaseto, posekáno, naštípáno, natřeno...A když to mají všechno hotové, padají na h.ubu a fakt nemají touhu někde courat. Já např. jsem tu taková černá ovce - pod hruškou listí ještě teď a na prochajdě každý den.
Vedle soused na zahradě má NO, asi bez PP, ale to je jedno. Celé dny na zahradě ( aby měl hotové všechno výše popsané ), fena pořád kolem něj, boudu a kotec má taky, kotec většinou otevřený, zavíraná jen na noc a když nejsou doma - tak 1x do týdne, dyž jedou do města. Hranici pozemku jim dělá potok, kdyby toužila po svobodě a proběhnutí, určitě by jí v tom nezabránil. A stejně se drží na pozemku a po okolí necourá.

12.2.2016 21:10

Dům jsme rekonstruovali vlastníma rukama a psa stejně venčili. i teď, maluju pokoj, zahodím váleček a jde se ven, domaluju pak, ne. kdo chce, chce, kdo ne..má výmluvy.

Sam 90210

12.2.2016 21:12
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

No u nás je to podobné a má se takhle bohužel většina psů i ve městech, pořídí si je pro děti, na hlídání, nebo prostě aby měli psa, no nakonec pejsek dělá to, pak zase tamto, tak je nejjednodušší ho někam hezky "uklidit" do kotce nebo na řetěz, pes tak žije po zbytek života.Tohle podle mě nejsou zažití pejskaři.U nás na vesnici jsem si všimla, jak si pořídili jedni mladí psa, ze začátku s ním chodili v všude a věnovali se mu, ale postupem času pes zůstával čím dál častěji zavřený, dnes už s ním nechodí vůbec, omrzel je. Pak taky starší lidi se psy ven vůbec nechodí až na malé výjimky, ale mají je aspoň puštěné na zahradě. No mě zase taky vidí chodit po dědině max. v létě když jdeme na řeku, jinak se psem zalezu na pole nebo do lesa, někam kde je to bez lidí

12.2.2016 21:17
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Oni na vesnici většinou nechodí na procházky ani lidé. Makají kolem zvířat a baráků. Prostě by nešli na procházku dokud nemají pohrabáno, zryto, zaseto, posekáno, naštípáno, natřeno...A když to mají všechno hotové, padají na h.ubu a fakt nemají touhu někde courat. Já např. jsem tu taková černá ovce - pod hruškou listí ještě teď a na prochajdě každý den.
Vedle soused na zahradě má NO, asi bez PP, ale to je jedno. Celé dny na zahradě ( aby měl hotové všechno výše popsané ), fena pořád kolem něj, boudu a kotec má taky, kotec většinou otevřený, zavíraná jen na noc a když nejsou doma - tak 1x do týdne, dyž jedou do města. Hranici pozemku jim dělá potok, kdyby toužila po svobodě a proběhnutí, určitě by jí v tom nezabránil. A stejně se drží na pozemku a po okolí necourá.

Jo ale to je něco jiného, tam s ní někdo je. U nás jsou lidí zalezli doma a psi na dvorcich.

12.2.2016 21:17
aj

XXX.XXX.50.88

To marcelaamax: Já hlavně nechápu, nač si je pořizují. Kdysi platilo, že u baráku má být pes-hlídač. Dnes to splní kdejaký alarm. Je to pohodlnější a jistě i levnější řešení než pes.

12.2.2016 21:20
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

U nás se docela venčí. Někdy i psi samostatně, bez vědomí majitele a to je pak radost potkat malamuta či křížence VK.
Vadí mi poletování bezprizorních psů, tak si jezdím venčit často jinam nebo vylezeme až za tmy. Jaké bylo překvapení, když v místním obchodě mi bylo významně sděleno místní drbnou, že chudáčkové naši psi, že je nevídá na procházkách. Po vysvětlení, že jsou psiska naložena do auta a odvezena na lepší venčící plochy a prostory, nevěřícně zírala a jediná reakce byla "Vždyť vám to auto musí ušpinit!". Takže tak.
Že nevídáte člověka venčit psa, nemusí znamenat, že pes nemá dostatek pohybu.
Jinak s tím štěnětem je to smutné, ale co naděláte.

Ale o těch psech to vím, oni se tím netají, že s nimi nikam nechodí. Bohužel smajlík

12.2.2016 22:02
aha

XXX.XXX.236.11

Na jedné straně vesnice minipsi na řetězech, na druhé straně rotvik permanentně v kotci, protože se ho pánečci báli. Jídlo mu házeli přes plot. Všichni psíci jsou již za duhovým mostem. A situace dnes? Hafanovi se nandá reflexní vesta a vypustí se na procházku. Ale abych jen nahanila, pánečci psa občas doprovází.

12.2.2016 22:11
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Není to sice z vesnice, ale když probíráte to venčení.
Byla tak jednou jedna sobota, napadlo dost sněhu tehdy v Pze. Určitě si pamatujete.
No a já byl s čubou na Zahraďáku na tom hřišti, co teď chodíme. Asi teprv podruhé.
Tak ji házím lano a přijelo auto, červená fábka a slyším štěkot, tak pozorním, že jako někdo přijel venčit. Tak dál si hraju se psem a ono nic. Dva lidi a dva psi seděli v autě. Tak jsem pokračoval asi ješte 20 minut, psi štěkali, neb viděli běhající Alanu. Pak vylezl chlápek, psy vyndal a šel je vyvenčit a motal se kolem plotu. No tak jo, říkám si. Pochopil jsem a vzal psa a šel vně hřiště se projít.

Tak si tam chodím pod tou jižní spojkou, chvíli a vracím se a vidím, že psi na hřišti a chlap nikde. Říkám si no ty vole co to je. Výsledek? Ten chlap seděl se svou starou v autě a venčil psy.

12.2.2016 22:30

Dům jsme rekonstruovali vlastníma rukama a psa stejně venčili. i teď, maluju pokoj, zahodím váleček a jde se ven, domaluju pak, ne. kdo chce, chce, kdo ne..má výmluvy.

Ale oni nehledají výmluvy, je ani nenapadne někam courat. Kromě sezony hub a na houby s sebou psa do lesa netahají.

12.2.2016 22:36

Aliens_II napsal(a):
Není to sice z vesnice, ale když probíráte to venčení.
Byla tak jednou jedna sobota, napadlo dost sněhu tehdy v Pze. Určitě si pamatujete.
No a já byl s čubou na Zahraďáku na tom hřišti, co teď chodíme. Asi teprv podruhé.
Tak ji házím lano a přijelo auto, červená fábka a slyším štěkot, tak pozorním, že jako někdo přijel venčit. Tak dál si hraju se psem a ono nic. Dva lidi a dva psi seděli v autě. Tak jsem pokračoval asi ješte 20 minut, psi štěkali, neb viděli běhající Alanu. Pak vylezl chlápek, psy vyndal a šel je vyvenčit a motal se kolem plotu. No tak jo, říkám si. Pochopil jsem a vzal psa a šel vně hřiště se projít.

Tak si tam chodím pod tou jižní spojkou, chvíli a vracím se a vidím, že psi na hřišti a chlap nikde. Říkám si no ty vole co to je. Výsledek? Ten chlap seděl se svou starou v autě a venčil psy.

Takhle jsem taky viděla madam venčit psa. Jenže parkovala u lesa.
Pes běhal okolo v dohledu, když někdo šel, zapískala a na chvíli ho zavřela do auta. Pak ho zas vypustila. Sama vykládala do telefonu, vydržela to skoro hodinu. Jo free tarif je...

12.2.2016 23:49
koně

XXX.XXX.205.252

V naší vesnici je obyvatel asi 25.Psů asi 10.
Pejsky vyvedou, když na náves přijede jednou za rok veterinář, na očkování proti vzteklině.Ale to je rachot.Někteří psí jedinci, tažení smykem se pouze škrtí a chroptí, zdatnější se vyvlečou a utečou, důchodci se kácí...
Slabší povahy si dovedou doktora na dvůr
Podle kvality oplocení psíci buď zuřivě štěkají zevnitř, nebo rovnou pobíhají po vsi.Na řetězu asi žádný není, když, tak v nějakém kotci.
Dva z nich občas berou jejich páníci ssebou.Běží za traktorem, když jedou na dříví apod.
Naše jediná fenka vychází výhradně s námi, a to i na vodítku.Na vycházky bez konkrétního cíle a účelu.Kromě traktorem jezdí i autem.
Žere povětšinou maso.To už vůbec nikdo nechápe, protože psu stačí zbytek polévky s rohlíkem, či nejlevnějšími granulemi.
Ale my jsme divní a podezřelí, už co jsme se přistěhovali, takže je úplně logické, že nezvykle zacházíme i se psem

13.2.2016 00:45
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

koně napsal(a):
Pejsky vyvedou, když na náves přijede jednou za rok veterinář, na očkování proti vzteklině.Ale to je rachot.Někteří psí jedinci, tažení smykem se pouze škrtí a chroptí, zdatnější se vyvlečou a utečou, důchodci se kácí...
Podle kvality oplocení psíci buď zuřivě štěkají zevnitř, nebo rovnou pobíhají po vsi.Na řetězu asi žádný není, když, tak v nějakém kotci.
Dva z nich občas berou jejich páníci ssebou.Běží za traktorem, když jedou na dříví apod.
Naše jediná fenka vychází výhradně s námi, a to i na vodítku.Na vycházky bez konkrétního cíle a účelu.Kromě traktorem jezdí i autem.
Žere povětšinou maso.To už vůbec nikdo nechápe, protože psu stačí zbytek polévky s rohlíkem, či nejlevnějšími granulemi.
Ale my jsme divní a podezřelí, už co jsme se přistěhovali, takže je úplně logické, že nezvykle zacházíme i se psem

Jo ta situace s veterinářem jednou za rok je u nás podobná. V ten den to radši beru jiným směrem. Někdo to opravdu nedá a vet musí k nim domů. Ale nechci se nikomu posmívat za to, že pes není zvyklý na veterináře. Starší pes v pohodě, ten si pojezdil po tolika vetech, že to ani nevnímá. Ale štěně? Pro něj je vet. něco hrozného. On sice s nadšením běží dovniř, ale jakmle vet. vezme teploměr, nebo cokoli do ruky tak se hrozně bojí. Ale snažím se s tím pracovat. Když jsme byli naposledy, a vet měl od psa poškrábané ruce, fakt mi bylo trapně. Ale nevzdám to. Jsem s vetem domluvená, že každých 14 dní přijdeme, aby pes viděl, že jen dostane pamlsek a nic se neděje.

Ovšem ten případ, že psa táhnou na vodítku k vetovi on se chudák vzpírá, neví co se děje a oni do toho na něho ještě řvou? Prostě bohužel, takhle to dneska chodí smajlík

13.2.2016 07:47

Jsou různé extrémy... Pokud mám psa na zahradě, dvoře, prostě venku, považuji za dostatečnou jednu vycházku denně. Pokud je pes v bytě, je samozřejmě víc vycházek nezbytných, aby se mohl vyvenčit, ale to při pobytu venku odpadá. Stejně je to tak, že jen jedna vycházka je dlouhá, ostatní jsou krátké, venčící. Den není nafukovací, a málokdo má čas se psem lítat 3 x denně hodinu a víc po venku.

Naše kavkazanka, někdy, když je kolem zahrady šrumec, ani nechce jít na vycházku, protože má práci - musí hlídat.

13.2.2016 09:22

Mám na zahradě 3 feny, taky by mě leckdo mohl nařknout za nevenčení. Jsem na mateřské a 1x denně jak uspávám malou v kočáře, beru psy s sebou do lesa, malou drndání uspí, psi se vyvenčí, ale to dopoledne mě málokdo vidí. Všichni berou psy až odpoledne a už jsem taky zaslechla poznámku jak jsou chudáci furt na dvoře.1x za týden jdou na větší procházku a jedna fena se mnou jezdí na cvičák na obrany. Zas na druhou stranu, pokud má psa někdo na větší zahradě navolno a pes má celý den plno vjemů (auta, chodci, pejskaři) věřím, že je spokojenější než někteří byťáci, kteří jdou ven sice 3x denně, ale jen se vyvenčit okolo paneláku na 10min a zpět. To s tím štěnětem je mi líto. S majiteli nejde promluvit? Třeba o venčení, výcviku? My máme na cvičáku 2x do roka školičku pro štěnda i dospělé psy s nácvikem základních povelů a má to celkem úspěch...

13.2.2016 10:20
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Jsou různé extrémy... Pokud mám psa na zahradě, dvoře, prostě venku, považuji za dostatečnou jednu vycházku denně. Pokud je pes v bytě, je samozřejmě víc vycházek nezbytných, aby se mohl vyvenčit, ale to při pobytu venku odpadá. Stejně je to tak, že jen jedna vycházka je dlouhá, ostatní jsou krátké, venčící. Den není nafukovací, a málokdo má čas se psem lítat 3 x denně hodinu a víc po venku.

Naše kavkazanka, někdy, když je kolem zahrady šrumec, ani nechce jít na vycházku, protože má práci - musí hlídat.

Jasně, já neříkám aby chodili denně na tříhodinové procházky, ale kdyby je vzali alespoň párkrát týdně a trochu se jim věnovali.

13.2.2016 10:21
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Mám na zahradě 3 feny, taky by mě leckdo mohl nařknout za nevenčení. Jsem na mateřské a 1x denně jak uspávám malou v kočáře, beru psy s sebou do lesa, malou drndání uspí, psi se vyvenčí, ale to dopoledne mě málokdo vidí. Všichni berou psy až odpoledne a už jsem taky zaslechla poznámku jak jsou chudáci furt na dvoře.1x za týden jdou na větší procházku a jedna fena se mnou jezdí na cvičák na obrany. Zas na druhou stranu, pokud má psa někdo na větší zahradě navolno a pes má celý den plno vjemů (auta, chodci, pejskaři) věřím, že je spokojenější než někteří byťáci, kteří jdou ven sice 3x denně, ale jen se vyvenčit okolo paneláku na 10min a zpět. To s tím štěnětem je mi líto. S majiteli nejde promluvit? Třeba o venčení, výcviku? My máme na cvičáku 2x do roka školičku pro štěnda i dospělé psy s nácvikem základních povelů a má to celkem úspěch...

U nás na cvičáku máme školičku celoročně, taky má úspěch. Ale s majiteli štěně promluvit fakt nejde. Jim to prostě připadá normální. Oni jsou celkově hodně zvláštní. Mají to takhle zažité od té doby, co tady bydlí, a to už je min.20 let, takže pochybuju, že by něco měnili.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2016 11:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Taky bydlíme na vesnici a je to podobné. sice je fakt že je tu dost mladých jako my co se nastěhovali z města a ti chodí se psama denně jako my, protože se potkáváme ale naše ves má 1000 obyvatel a potkáváme cca 10 lidí, samozřejmě můžou ostatní chodit jinam a tak, ale většina psů je no dvorku, nebo na řetězu celý život, místo misek starý kastrol a dostávají zbytky... jenže co s tím? týrání to nejspíš není a co slyším ty naše vidláky říkat tak je to stylem, však když pes nepozná nic lepšího tak nemá důvod být nešťastný, on si na ten život na řetězu zvykne. je to smutné.

13.2.2016 11:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jsem na vesnici. Většina psů to má, jak popisuje Marcelaamax Pár je takových těch samovenčících, co jim majitelé otevřou a příležitostně je zase pustí domů. Podobně to má i našich psů oblíbenkyně. Sice už zabezpečili zahradu, ale když si ji vezme panička při kočárku ven, první její cesta stejně vede k nám. Rodičů starý pejsa patřil také do kategorie samovenčících. Jednou denně šel někdo do zahrady, pejsu pustil dozadu k potoku, on si to překontroloval od mostu po most a vrátil se domů. Branku příležitostně pak zase někdo zavřel. Nebylo to jeho jediné vyžití, brali si ho sebou k babči do hospodářství, na pole, já s ním, když jsem byla doma, chodila pravidelně na prochajdy. Tito samovenčící pejsové jsou ale v naprosté pohodě, umí se totiž venku chovat. To není takový ten typ psa, co se mu nějakým způsobem povede zdrhnout ze zahrady, z které většinu života nevystrčil nos, to je pak průšvih.
Ten v bytě alespoň člověka donutí jít párkrát za den ven. - to bych si myslela taky, ovšem skutečnost je v dnešní době taková(jestli i v tom není náhodou ta velká obliba miniplemen ) že pes se naučí na plenu a ven se jít vůbec nemusí. Nepsala bych to, kdybych ten případ osobně neznala, dokonce dva
Oni na vesnici většinou nechodí na procházky ani lidé. Makají kolem zvířat a baráků. Prostě by nešli na procházku dokud nemají pohrabáno, zryto, zaseto, posekáno, naštípáno, natřeno...A když to mají všechno hotové, padají na h.ubu a fakt nemají touhu někde courat - v tomto se musím lidí na vesnici zastat, ano je to doslova, jak píše Orionka. Nevím, jestli vy sama máte krom domu i třeba zahradu se zeleninou či nějakou drůbež? Ale pokud má někdo na vesnici takovýto klasický barák: dvorek s králíkama a slepicema, velké humno s ovocným sadem a zeleninovou zahrádku, před domem nějakou tu okrasnou předzahrádku...tak opravdu padá na hubu. Dům potřebuje v jednom kuse údržbu, zvířectvo 2x denně žrát, zahrádka se sama neokope, sad neprořeže, nepostříká, nesklidí. Spočtěte si, kolik na to zbývá času, když přijdete v 16h z práce, péče o děti, vaření, domácnost, pak všechno to venku. V žádném případě proto neschvaluju pořídit si do tohoto psa...to jsou pak právě ti chudáci, co denně vidím
Brácha je pár let v Praze. Má dítě a jeho řeč: víš, v Praze je to mnohem jednodušší, tam je tolik času, že se nudím, jak kráva. Přijdu z práce do bytu a není do čeho píchnout. Mám moře času si hrát s malou, čučet na telku či do compu, sebrat se a jít si zaběhat, zaplavat, či s malou na hřiště. Na to bych doma neměl absolutně čas. Myslím, že člověk celoživotně žijící ve městě, nemá ani potuchy, jakovou práci, fyzickou práci, život na vesnici obnáší...

13.2.2016 11:34
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lesnížínka napsal(a):
Jsem na vesnici. Většina psů to má, jak popisuje Marcelaamax Pár je takových těch samovenčících, co jim majitelé otevřou a příležitostně je zase pustí domů. Podobně to má i našich psů oblíbenkyně. Sice už zabezpečili zahradu, ale když si ji vezme panička při kočárku ven, první její cesta stejně vede k nám. Rodičů starý pejsa patřil také do kategorie samovenčících. Jednou denně šel někdo do zahrady, pejsu pustil dozadu k potoku, on si to překontroloval od mostu po most a vrátil se domů. Branku příležitostně pak zase někdo zavřel. Nebylo to jeho jediné vyžití, brali si ho sebou k babči do hospodářství, na pole, já s ním, když jsem byla doma, chodila pravidelně na prochajdy. Tito samovenčící pejsové jsou ale v naprosté pohodě, umí se totiž venku chovat. To není takový ten typ psa, co se mu nějakým způsobem povede zdrhnout ze zahrady, z které většinu života nevystrčil nos, to je pak průšvih.
Ten v bytě alespoň člověka donutí jít párkrát za den ven. - to bych si myslela taky, ovšem skutečnost je v dnešní době taková(jestli i v tom není náhodou ta velká obliba miniplemen ) že pes se naučí na plenu a ven se jít vůbec nemusí. Nepsala bych to, kdybych ten případ osobně neznala, dokonce dva
Oni na vesnici většinou nechodí na procházky ani lidé. Makají kolem zvířat a baráků. Prostě by nešli na procházku dokud nemají pohrabáno, zryto, zaseto, posekáno, naštípáno, natřeno...A když to mají všechno hotové, padají na h.ubu a fakt nemají touhu někde courat - v tomto se musím lidí na vesnici zastat, ano je to doslova, jak píše Orionka. Nevím, jestli vy sama máte krom domu i třeba zahradu se zeleninou či nějakou drůbež? Ale pokud má někdo na vesnici takovýto klasický barák: dvorek s králíkama a slepicema, velké humno s ovocným sadem a zeleninovou zahrádku, před domem nějakou tu okrasnou předzahrádku...tak opravdu padá na hubu. Dům potřebuje v jednom kuse údržbu, zvířectvo 2x denně žrát, zahrádka se sama neokope, sad neprořeže, nepostříká, nesklidí. Spočtěte si, kolik na to zbývá času, když přijdete v 16h z práce, péče o děti, vaření, domácnost, pak všechno to venku. V žádném případě proto neschvaluju pořídit si do tohoto psa...to jsou pak právě ti chudáci, co denně vidím
Brácha je pár let v Praze. Má dítě a jeho řeč: víš, v Praze je to mnohem jednodušší, tam je tolik času, že se nudím, jak kráva. Přijdu z práce do bytu a není do čeho píchnout. Mám moře času si hrát s malou, čučet na telku či do compu, sebrat se a jít si zaběhat, zaplavat, či s malou na hřiště. Na to bych doma neměl absolutně čas. Myslím, že člověk celoživotně žijící ve městě, nemá ani potuchy, jakovou práci, fyzickou práci, život na vesnici obnáší...

No, máme slepice a králíky. na zahradě veškerou zeleninu a ovoce (brambory, cibule, česnek, rajčata, papriky, okurky, lusky, dýně, špenát, jahody, maliny, angrešt, jablka, hrušky, třešně višně a další). Na dvoře pak záhony s kytkama, skalku. No teď v zimě kolem toho není tolika práce, a pak je zase déle světlo, takže na procházku můžu jít i potom.

Ale rozumím Vám, ale kdyby si ti lidé vzali toho psa sebou alespoň na zahradu když tam něco dělají. Ale u nás už moc lidí takové zahrady nemá, takže nemá tolik práce kolem baráku. Navíc mají mladé děti, i ty by mohli vzít psa ven. Alespoň párkrát do týdne.

13.2.2016 12:02
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Taky to tu máme jak píše Marcelaamax. Psiska zavřený na dvoře a věčně štěkají, místo mísy kastról a levný granule a k tomu zbytky od stolu.Jedni tu maj rotvíky a ty psy sem neviděla nikdy na prochajde ani mimo kotec a to maj zahradu jak kráva.Někdo tu psal že samovenčiči se umí venku chovat, no tak to máme asi u nás nějaké zvláštní bo sou agresivní a dotěrní až hrůza.Jenomu chlapíkovi tu utíkal LR, sice na lidi hodný ale na psy byl ras a né jednou jsem ho potkala na prochajdě když sem šla se svým pastevcem.Tak jsem mu řekla že ještě jednou toho jeho psa potkám a bude dotěrný tak svýmu sundávám koš a pouštím ať si udělá předložku před boudu na lehnutí bo opravdu nejsem zvědavá na to aby nás nějaká samovenčíci potvora otravovala, od té doby sem už psa uteklýho neviděla.Jinak u nás z nějakých 170 obyvatel co vím tak venčí asi 5 ?a to jen po vsi, krom jednoho pána ten chodí i do lesa a tak okolo.Já jsem tu za trotla že svý psy cvičím (prý se tím pes kazí a pak nehlídá ), že je krmím masem a kvalitníma granulema.Prý proč a naco vždyť je to jen pes.

13.2.2016 12:21
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kobylatko napsal(a):
Taky to tu máme jak píše Marcelaamax. Psiska zavřený na dvoře a věčně štěkají, místo mísy kastról a levný granule a k tomu zbytky od stolu.Jedni tu maj rotvíky a ty psy sem neviděla nikdy na prochajde ani mimo kotec a to maj zahradu jak kráva.Někdo tu psal že samovenčiči se umí venku chovat, no tak to máme asi u nás nějaké zvláštní bo sou agresivní a dotěrní až hrůza.Jenomu chlapíkovi tu utíkal LR, sice na lidi hodný ale na psy byl ras a né jednou jsem ho potkala na prochajdě když sem šla se svým pastevcem.Tak jsem mu řekla že ještě jednou toho jeho psa potkám a bude dotěrný tak svýmu sundávám koš a pouštím ať si udělá předložku před boudu na lehnutí bo opravdu nejsem zvědavá na to aby nás nějaká samovenčíci potvora otravovala, od té doby sem už psa uteklýho neviděla.Jinak u nás z nějakých 170 obyvatel co vím tak venčí asi 5 ?a to jen po vsi, krom jednoho pána ten chodí i do lesa a tak okolo.Já jsem tu za trotla že svý psy cvičím (prý se tím pes kazí a pak nehlídá ), že je krmím masem a kvalitníma granulema.Prý proč a naco vždyť je to jen pes.

Jo, také jsem divná. Nedávno se mě ptala jedna babča na to, za kolik a kde kupuju granule když ne v Penny, když jsem jí řekla kolik stojí, začala úplně vyšilovat, že tohle ještě nezažila, že je to jen pes.

Pak jsem divná, protože psy vozím v autě, a chodíme na cvičák - tomu psovi by přece bylo lépe kdyby se v klidu válel doma na dvoře.

Ale co asi nejvíc nemůžou skousnout je to, že mám většího hladkosrstého psa doma v baráku, a že starý retrívr spí na chodbě, pes přece patří ven! A pak taky nechápali, když jsem se psem jezdila po veterinách, že je to zbytečný, že je to jen pes.

Hold pro někoho JEN pes, pro mne mnohem víc.

13.2.2016 12:53

Aj u nás je to podobné. Z dediny chodíme každý deň na prechádzky len ja a jeden sused, pár ľudí vyvenčí psa príležitostne a ostatní majú psa na reťazi, v koterci alebo v lepšom prípade pustených na záhrade. :-/.

13.2.2016 13:12
imattree

XXX.XXX.109.11

No hlavně, kolik lidí dneska má to hospodářství, že jezdí do lesa, má stádo krav, takže kydá, krmí, poklízí, suší seno, pěstuje brambory, obilí, řepu, atd.? U nás na vesnici z 1000 lidí max.10, a to jsou to ještě rodiny, kde se tím všichni živí, takže je tam na tu práci třeba tak 8 lidí.

Ne, králíkárna,10 slepic a zahrádka s trochou mrkve, hrachu, kedluben, atd. opravdu tolik času nezabírá.

Máme stromy, dědovi sušíme seno, do lesa jedeme na tři víkendy (Pokácet, pořezat, odvést), okrasnou zahrádku vyplejeme jednou za měsíc a listí máme shrabané za jedno odpoledne, takže u většiny lidí to pravděpodobně nedostatkem času nebude.

Jinak většina psů to u nás má tak, že jsou na dvoře, dostanou najíst, napít, dvakrát do týdne si s nimi někdo pohraje a jednou za měsíc je vezmou na procházku.

Samovenčící se venku rozhodně chovat neumí, buďto obcházejí kolem plotů ve vesnici a dráždí každého psa, nebo letí do lesa a strhávají srny apod. Nejlépe se venčí ve smečkách v kombinaci briard, kříženec kavkazana a pár borderek.

13.2.2016 13:23
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):
Jo, také jsem divná. Nedávno se mě ptala jedna babča na to, za kolik a kde kupuju granule když ne v Penny, když jsem jí řekla kolik stojí, začala úplně vyšilovat, že tohle ještě nezažila, že je to jen pes.

Pak jsem divná, protože psy vozím v autě, a chodíme na cvičák - tomu psovi by přece bylo lépe kdyby se v klidu válel doma na dvoře.

Ale co asi nejvíc nemůžou skousnout je to, že mám většího hladkosrstého psa doma v baráku, a že starý retrívr spí na chodbě, pes přece patří ven! A pak taky nechápali, když jsem se psem jezdila po veterinách, že je to zbytečný, že je to jen pes.

Hold pro někoho JEN pes, pro mne mnohem víc.

No asi tak .A ještě jsem divná proto že když mi zbyde řízek od oběda tak ho podaruju psům a zbytek letí slípkám, občas i pečeme a co je navíc a nesní se letí taky slípkám (např věnečky, větrníky ... ).To když sem řekla v práci když sem dělala na obci tak babky čuměli a začali vyšilovat jestli jsem normální a kdesi cosi proč to radši nedonesu jim a něco ve smyslu proč to radši nerozdám po dědině .Copak jsem nějaká charita nebo co? Proč by jako slípka nemohla dostat větrník když dává vajíčka .Ale za ty řízky jsem blbec do teď a upravily to dokonce tak že je dělám psům k večeři .

Neregistrovaný uživatel

13.2.2016 13:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

No, koukám, na vsích je to vesměs stejné...
U nás je to tak, že z celé vsi potkávám pravidelně pouze 8 psů, zbytek je zavřen na zahradě nebo uvázán u boudy nebo zavřen na dvoře plné sra*ek...

Nejhorší je asi u nás fenka haskána - zavřená na malém dvorku (né víc než 3x3 metry). Je tam od samého začátku, co jsme se do naší vsi přestěhovali... (to je mimochodem už 8 let). Nikdy jsem jí neviděla mimo tento dvorek. Horší bylo, když jí všichni z baráku odjeli (i na 4 dny) a jí tam nechali. Její teskné vytí mi trhalo srdce... smajlík
Pak je tu plno psů, co se nepodívali ven ze dvora nikdy a pak je tu pár vyjímek, které se 1x za rok vyvenčí a tím to hasne...

Jojo, se mi líbí, jak slýcham - chudáci psi v bytech, to neviděli psy zavřený celý život na zahradě nebo v kotci.
Hlavně starší generace vám řekne: "Je to pes, zahrada mu stačí, proč bych s ním chodil na procházky!"
Což je žalostné...
Ono mít psa venku nebo doma je obojí závazek a obojí má své pro a proti...
Co si budem povídat... pes zavřenej v bytě, ven se podívá jen kolem baráku na 2x půl hodiny, to taky není žádná výhra...

Já si nedokážu představit, že bych psiska měla mít zavřená furt (za a) já bych byla bez pohybu a za b) z kotce by mi udělali kůlničku na dříví)
Ale hlavně mám tu kolem sebe nádhernou přírodu a les a to je teprv balzám na nervy...

13.2.2016 13:58
Viky12

XXX.XXX.1.239

Ja bydlím v malé vesnici cca.60 obyvatel. Krom našich sousedů, psy na procházky chodí, sice někteří 3krat měsíčně, ale chodí. Každy den tady chodí jen 3 psi. A dokonce se i u nás psi cvičí. Sice asi taky jenom 4 psi, ale to už je celkem dost na to, že je tu cca.15 psů.

13.2.2016 14:16
Arni

XXX.XXX.111.238

U nás pravidelně venčí asi 6 pejsků možná ze třiceti. Jeden chudák celoživotně na řetězu, jen bouda a hrnec v hromadě bláta. Katastrofa.
Máme to deset minut chůze do lesa, tam nikoho se psem nepotkám. Když beru vodítko, tak se může radostí zbláznit. Už je mu jasné že jdeme na stezku, jak říkám. Zahradu máme velkou, je s námi pořád, ale tam venku je to jiné. Pro něj je to zážitek.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2016 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Makají kolem zvířat a baráků. Prostě by nešli na procházku dokud nemají pohrabáno, zryto, zaseto, posekáno, naštípáno, natřeno...A když to mají všechno hotové, padají na h.ubu a fakt nemají touhu někde courat.

No, to je bohužel fakt...
Sama mám samozřejmě dům, ale se psy jsem venku furt (když nejsem v práci a pčoasí to dovolí - ve vedrech nikam nelezu).
Je také pravda, že nic kromě pokojových kytek nesázim (jak jsem již jednou psala, zahrada je psí, já jim tam dojdu posekat, uklidit bobky a ende).
Kotel mám plynový, takže už nic nesekám a natřít, no, to bych měla... (plot)
Prostě dům počká... Je fakt, že kolem domu dělám jen to nejnutnější a když už něco vyloženě "hoří" ale na psy si ty 3 hodinky prostě najdu... - proto jsme taky rekonstruovali dům rok a půl...
Nejvíc kolem domu dělám v létě - protože jsou vedra, tak se psama chodim buď brzo z rána a nebo naopak pozdě večer. A v létě, to se to natírá - je to hnedka suchý

13.2.2016 14:33
Andrýsek3

XXX.XXX.35.53

Bydlím sice ve městě, na proti mému baráku (těsně u náměstí) je barák se zahradou, hrozný bordel na zahradě a nějaká kůlna, u které je uvázaná fenka (střední kříženec), kůlna je velká, takže si to nemůže zahřát, má jemnou krátkou srst, jak byly ty mrazy, tak jsem ji asi 14 dní neviděla, vděčná za každé pohlazení, ale na psy hrozně štěká, prostě to nezná. Kolikrát bych si ji nejradši vzala domů. Pak tu máme chudáky v bytech, který se dostanou dvakrat za den ven na trávník před barák. Jinak, vždycky když se udělá hezky, tak až koukám kolik se venku objeví psů, v zimě jen pár vyvolených. A poslední případ retrívři v kotcích u novostaveb.

13.2.2016 14:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

marcelaamax napsal(a):
Jo ta situace s veterinářem jednou za rok je u nás podobná. V ten den to radši beru jiným směrem. Někdo to opravdu nedá a vet musí k nim domů. Ale nechci se nikomu posmívat za to, že pes není zvyklý na veterináře. Starší pes v pohodě, ten si pojezdil po tolika vetech, že to ani nevnímá. Ale štěně? Pro něj je vet. něco hrozného. On sice s nadšením běží dovniř, ale jakmle vet. vezme teploměr, nebo cokoli do ruky tak se hrozně bojí. Ale snažím se s tím pracovat. Když jsme byli naposledy, a vet měl od psa poškrábané ruce, fakt mi bylo trapně. Ale nevzdám to. Jsem s vetem domluvená, že každých 14 dní přijdeme, aby pes viděl, že jen dostane pamlsek a nic se neděje.

Ovšem ten případ, že psa táhnou na vodítku k vetovi on se chudák vzpírá, neví co se děje a oni do toho na něho ještě řvou? Prostě bohužel, takhle to dneska chodí smajlík

Tak nám teda vet taky jezdí očkovat až domů - akorát u nás je to v tom, že máme už roky 5-6 psů, takže než se hnát dolů do vsi, tak se radši domluvím s vetem že zajede k nám a oočkuje mi zároveň i venkovní kočky, abych je nemusela jako ty bytové nacpat do přepravky a jet očkovat.

A co se týče procházek - máme velikou zahradu (psi mají k dispozici cca 5500m2) a přes týden bývám doma až kolem 19.-20.hod., takže většinou jim dopřeju prochajdy jen o víkendu. Záleží, jak stíhám. Jinak jsou celodenně puštění a blbnou spolu tak, že kolikrát nahodí zcela utahaný výraz, když vezmu do ruky vodítka, že jdeme ven. :D Taky záleží i na věku, atd. Štěně se snažím brát kvůli socializaci cca do toho roku ven denně, ale taky se to ne vždy zadaří (nemoc, apod.). Navíc si kolikrát jen hrajeme doma na zahradě s aporty, pocvičíme poslušnost, apod. Suma sumárum někdo by taky mohl říct, že se psům tak nevěnuju, když je nevidím denně venku...ale přitom máme šťastný psy, co se můžou vyblbnout spolu tak dlouho, jak sami uváží.

13.2.2016 16:34
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Makají kolem zvířat a baráků. Prostě by nešli na procházku dokud nemají pohrabáno, zryto, zaseto, posekáno, naštípáno, natřeno...A když to mají všechno hotové, padají na h.ubu a fakt nemají touhu někde courat.

No, to je bohužel fakt...
Sama mám samozřejmě dům, ale se psy jsem venku furt (když nejsem v práci a pčoasí to dovolí - ve vedrech nikam nelezu).
Je také pravda, že nic kromě pokojových kytek nesázim (jak jsem již jednou psala, zahrada je psí, já jim tam dojdu posekat, uklidit bobky a ende).
Kotel mám plynový, takže už nic nesekám a natřít, no, to bych měla... (plot)
Prostě dům počká... Je fakt, že kolem domu dělám jen to nejnutnější a když už něco vyloženě "hoří" ale na psy si ty 3 hodinky prostě najdu... - proto jsme taky rekonstruovali dům rok a půl...
Nejvíc kolem domu dělám v létě - protože jsou vedra, tak se psama chodim buď brzo z rána a nebo naopak pozdě večer. A v létě, to se to natírá - je to hnedka suchý

Se zahradou to mám stejně, navíc když tam byli záhonky tak se do toho chodily válet, měla jsem i bylinkovou skalku a asi je tam něco přitavohalo bo s kocourem tam byli co chvíle nalezlí .Ploty nenatírám každý den a dřevo taky nesekám a neřežu každý den, jak se doveze tak se hned pořeže, uskládá a je pokoj.Taktéž děláme jen to nejnutnější.

13.2.2016 17:43
aha

XXX.XXX.98.70

Andrýsek3 napsal(a):
Bydlím sice ve městě, na proti mému baráku (těsně u náměstí) je barák se zahradou, hrozný bordel na zahradě a nějaká kůlna, u které je uvázaná fenka (střední kříženec), kůlna je velká, takže si to nemůže zahřát, má jemnou krátkou srst, jak byly ty mrazy, tak jsem ji asi 14 dní neviděla, vděčná za každé pohlazení, ale na psy hrozně štěká, prostě to nezná. Kolikrát bych si ji nejradši vzala domů. Pak tu máme chudáky v bytech, který se dostanou dvakrat za den ven na trávník před barák. Jinak, vždycky když se udělá hezky, tak až koukám kolik se venku objeví psů, v zimě jen pár vyvolených. A poslední případ retrívři v kotcích u novostaveb.

Taky by o nás někdo mohl tvdit, že mám chudáka v bytě, ale když jsou velké mrazy nebo dešť, tak mi bulíková odmítá chodit ven. Horko těžko obejdeme blok a hurá už mě táhne domů. To ale neznamená, že doma sednem na gauč a válíme se. Hrajeme si a cvičíme doma. Popřípadě někdy v mrazech jedem za psíma kámošema a když extra neprší, zajedeme a schováme se v lese. Dle mě nemá cenu jí nutit za každou cenu abych dosáhla svého, zprotivit venčení nám oběma a ještě si kazit vztah.

13.2.2016 17:49
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

aha napsal(a):
Taky by o nás někdo mohl tvdit, že mám chudáka v bytě, ale když jsou velké mrazy nebo dešť, tak mi bulíková odmítá chodit ven. Horko těžko obejdeme blok a hurá už mě táhne domů. To ale neznamená, že doma sednem na gauč a válíme se. Hrajeme si a cvičíme doma. Popřípadě někdy v mrazech jedem za psíma kámošema a když extra neprší, zajedeme a schováme se v lese. Dle mě nemá cenu jí nutit za každou cenu abych dosáhla svého, zprotivit venčení nám oběma a ještě si kazit vztah.

Taky na mě pes vždycky kouká jako jestli to myslím vážně, když otevřu dveře a tam prší :-D Ale dobrovolně jde.. prvních pár metrů se sklopenou hlavou jako bych ho mučila, ale pak se to zlepší, a jak ho pustím, tak to už lítá jak blázen a je spokojenej

13.2.2016 17:51
Andrýsek3

XXX.XXX.35.53

aha napsal(a):

Tak to je pochopitelné. Já to myslela tak, že jakmile se udělá takové to nádherné zimní odpoledne se sluníčkem, teplý jarní víkend a krásný barevný podzim, tak potkám opravdu hoodně psů, zbytek roku, kdy je tak nějak přijatelně tak tolik ne, chápu, že někteří psi nemají rádi déšť, atd..ten můj se v tom vyžívá a to s těmi procházkami, znám osobně hodně lidí co mají psy na plínách, dělají dvanactky a psa pořádně nevyvenčí apod.

13.2.2016 17:53
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Andrýsek3 napsal(a):
Tak to je pochopitelné. Já to myslela tak, že jakmile se udělá takové to nádherné zimní odpoledne se sluníčkem, teplý jarní víkend a krásný barevný podzim, tak potkám opravdu hoodně psů, zbytek roku, kdy je tak nějak přijatelně tak tolik ne, chápu, že někteří psi nemají rádi déšť, atd..ten můj se v tom vyžívá a to s těmi procházkami, znám osobně hodně lidí co mají psy na plínách, dělají dvanactky a psa pořádně nevyvenčí apod.

Jo, když po dlouhé době vyleze sluníčko, nebo je ten pěkný podzim, nebo nasněží a do toho svítí sluníčko, tak i u nás lidé se psy občas vylezou. Zejména ta mladší generace, která ale jde jen 200 metrů na nějaké místo, tam psa vyfotí, hodí to na facebook a jde domů

13.2.2016 17:59
Andrýsek3

XXX.XXX.35.53

marcelaamax napsal(a):
Jo, když po dlouhé době vyleze sluníčko, nebo je ten pěkný podzim, nebo nasněží a do toho svítí sluníčko, tak i u nás lidé se psy občas vylezou. Zejména ta mladší generace, která ale jde jen 200 metrů na nějaké místo, tam psa vyfotí, hodí to na facebook a jde domů

To jsem přesně myslela, nakonec já těch pár hezkých dnů taky na focení využila , ale chodíme denně, když potkám každých deset metrů psa, tak už musí být opravdu krásně, kočárky a psi na flexi, všude samá šťastná rodina a druhý den se zatáhne a nepotkám ani živáčka.

13.2.2016 19:00
koňadra

XXX.XXX.128.31

Na těch vesnicích je to všude stejné. Ale tak mě napadlo, že když někdo má psa na velké zahradě, kde tráví s ním nějaký čas denně (byť při práci kolem baráku, záhonů, zvířat...), tak ten pes se snad zas tak špatně nemá, i když nechodí na procházky. Pro toho psa je ta zahrada celý svět, takže snad ani nelituje, že nemůže ven - když to stejně nezná. Horší je to, když se pes dostane ven jednou za měsíc, to věřím, že může strádat. A vůbec nejhorší je varianta, že pes je celý život na krátkém řetězu, v dešti a blátě, nebo je celý život zavřený v kotci. A také jsou chudáci psi zavření celý život v bytě a venčení jen na trávníku u baráku, někdy ani to ne - mají doma plíny, nebo umělé trávníky.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2016 19:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Ale tak mě napadlo, že když někdo má psa na velké zahradě, kde tráví s ním nějaký čas denně (byť při práci kolem baráku, záhonů, zvířat...), tak ten pes se snad zas tak špatně nemá, i když nechodí na procházky.

Mě napadá jen jedno, ta samá zahrada, bez podnětů z okolí, izolován od psí komunikace, izolován od psích "pesemesek" neřekla bych, že je to to pravé ořechové...

13.2.2016 19:54
aha

XXX.XXX.139.67

marcelaamax napsal(a):
Taky na mě pes vždycky kouká jako jestli to myslím vážně, když otevřu dveře a tam prší :-D Ale dobrovolně jde.. prvních pár metrů se sklopenou hlavou jako bych ho mučila, ale pak se to zlepší, a jak ho pustím, tak to už lítá jak blázen a je spokojenej

My nejsme schopný na běhací louku ani dojít. Musela bych jí doslova odtáhnout. Takhle stačí, že když obcházíme blok, kolemjdoucí z nás mají srandu, jak čubina dává výrazem najevo jak šíleně trpí. Hérečka!

13.2.2016 21:21

A víte proč je na vesnici tolik hrůzy se psékama ? pže ve městech jsou v bytech, je jich tam moc a tak se to nezdá, ale taky se lidé nepřetrhnou...jsou schovaní...chci říct, že na vesnici je vidíte co se jim děje.

14.2.2016 08:53
Andrýsek3

XXX.XXX.54.131

A víte proč je na vesnici tolik hrůzy se psékama ? pže ve městech jsou v bytech, je jich tam moc a tak se to nezdá, ale taky se lidé nepřetrhnou...jsou schovaní...chci říct, že na vesnici je vidíte co se jim děje.

Je to individuální, psi v bytech mají alespoň nějaký kontakt s majitelem, zase jim nedopřejou pohyb, apod. Pokud teda nemají zavřeného psa třeba v koupelně nebo pořád v kleci, to už jsem taky zažila. Na vesnici, pes, který neopustí dvůr zase může trávit čas s páníkem na zahradě u ostatních zvířat, při práci na zahradě atd. nebo být jen zavřený v kotci nebo na řetězu, kdy vidí pána jen jednou denně při krmení.

14.2.2016 10:02

Ano, individuální, rozhodně lepší než bývalo, to zas musím uznat. po dvou letech jsem zjistila, že lidé o pár domů dál mají krásného dášeňku. je v boudičce za domem na obří zahradě - on má ale jen dva x dva lidské kroky, zbytek patří husám. tohoto pejska jsem objevila po dvou letech, když mě zavolali na opravu pc. nevím kolik mu je, ani oni to neví a na dotaz jaktože jsme se nikdy nepotkali venku jen široký úsměv. je to pro ně normální a v pořádku.

14.2.2016 17:48

My bydlíme na velké vesnici (cca 3300 obyvatel) a je to stejné jako u vás kde bydlí např.200 nebo 500 lidí. Takových co by měli hospodářství je tu velice málo. Na psy kašlou mladí i staří.

Pravidelně potkáváme paní s fr.buldočkem, paní se stafordem, docela často manželský pár s chodským psem a paní v důchodu s čivavou.

Občas vyrazí ven paní se štěnětem staforda, slečna s ridgebackem, paní s labradorem, soused s jezevčíkem, kluk s pitbulem, s berňákem, ... to je několikrát do měsíce. Třeba chodí o něco častěji a míjíme se, nevím. Ale pravidelně rozhodně ne.

To já jsem za blázna který chodí se psem 3x denně ven, za každého počasí a z toho jednou na hodinu a půl procházku.

Myslím že tu má psa téměř každý na dvoře, kde mám možnost vidět do zahrady třeba z pole tak vidím že mají psa na dvoře - přitom jsou to třeba lidi ze stejné nebo vedlejší ulice a v životě jsem je neviděla se psem vyjít z baráku. Soused naproti má německého ovčáka - vídám ho puštěného na zahradě, malé zahrádce. Nikdy jsme ho na poli nepotkali, nikdy jsem ho neviděla se psem vyjet autem, nikdy se psem nevyšel ven na procházku na vodítku. Jediné co pes může 1m před vrata když k nim někdo přijede na návštěvu.

Další pes na miniaturním dvorku kde je harampádí, pes (malý voříšek) v blátě přivázaný na 1m dlouhém řetězu u boudy, bez přístřešku, bez podlážky před boudou... u boudy špinavý kastrol s hnusnou vodou. Pes zanedbaný, zacuchaný, vypadá hrozně. Samozřejmě štěká na vše co se mihne kolem jeho plotu.

Další 2 chudáci - tam se snažím chodit co nejmíň protože mi to trhá srdce když je vidím. Malý voříšek v jednom kotci a vedle v druhém kotci ohař. Kotec velikosti 1,5x1,5m. Husy volně pustěné na dvoře, ale psi neustále v kotci. Ve špíně, sami nonstop. Když jdeme kolem oba štěkají, větší skáče na místě, menší běhá kolečka s přeběhnutím přes boudu... strašný pohled na ně.

Další labrador na dvoře, spíš kříženec, fenka. Od pohledu neskutečně milá a hodná, strašně vděčná když za ní jen přijdeme k plotu. S mým psem se očichají, ona protahuje čumák pletivem, strašně po ní jde vidět jak touží po kontaktu. Tu jsme viděli dnes a bylo mně jí tak moc líto. Další ohaři v kotcích, sice pěkném a čistém, ale většinu dne nebo celý den v kotci. Těch tu máme hodně.
Další štěně německého ovčáka, teď už jí bude kolem roku. Pán tvrdí že má zahradu a nepotřebuje nic jiného. Fenka nikdy nebyla mimo zahradu, nemá ani obojek... prý nepotřebuje...

Další věc co nechápu a už jsem z toho dost znechucená. Nedávno mně mého labradora pokousal pes (vyběhnul nečekaně za rohem a rovnou ho napadl). Paní s tímto psem chodí stále na flexině a pes bez náhubku. Tvrdila jak ji to mrzí, že ví že její pes nesnáší ostatní psy a napadá je, přesto dál chodí bez náhubku a ještě na 10m vodítku. Prostě neskutečné !

No sice mám strach jak bude můj labík reagovat, jestli nebude předem vyjíždět na psy ze strachu, ale nechci mu bránit v kontaktu se psy. Akorát jsem o moc opatrnější. No ale myslela jsem si že ho můžu nechávat očichat se známými psi které pravidelně potkáváme. Mezi ně patří i jedna dlouhosrstá čivava - vždycky jsme se s paní rychle domluvili a psy k sobě pustili - psi se vždycky pozdravili - očichali a šli jsme dál. A před pár dny když jsme ho potkali tak jsme je opět po domluvě pustili k sobě - začali se očichávat a po 2 vteřinách ta prťavá čivava po mém labradorovi normálně naostro vyjela. Obě jsme byli s paní hodně překvapené a nechápu co se stalo, ruplo jí v hlavě nebo co?

Paní si ji stáhla hned sobě, čivka řvala jak šílená, můj labík se tentokrát rozčílil taky, štěkal a škubal na vodítku - měla jsem co dělat abych ho udržela. Doteď když na něj pes řval a cenil zuby (samovenčiči) tak jen stál, díval se nechápavě po mě a po psovi, byl úplně v klidu. Asi už toho má ale taky plné zuby, se mu ani nedivím.
Jde o to že kdyby to nebyla 3kg čivava, ale velký pes tak je opět pokousaný a dopadlo by to špatně. Přitom se znají a nikdy žádný problém nebyl, nechápu proč po něm tak hnusně vyjela. Ještě párkrát něco takového a bude ze strachu vyjíždět po psech nebo minimálně při spatření psa štěkat a vztekat se. A nemohla bych se mu vůbec divit. A pak budu pro okolí za blbce co má nevychovaného a agresivního psa.

Musela jsem se aspoň vykecat, už jsem z toho všeho nějak znechucená.

14.2.2016 18:56
conie

XXX.XXX.206.202

U nás vesnice, cca 200 obyvatel. Na procházku pravidelně chodíme 3, my dvě "náplavy" + (světe div se) místní myslivec se dvěma fenami ohaře. Psi trvale v kotci či dokonce na řetězu jsou tu bohužel docela normální. U sousedů byla docela "spotřeba" psů - jezevčíkoidních kříženců, kteří se měnili cca po 2-3 letech. Na můj dotěrný dotaz, kam zmizel Šmudla - Ben - Pišta - Čert - atd. - no, utíkal, tak jsme ho dali zastřelit. Majitelé jsou skuteční vesničani, slepice má větší hodnotu než pes. Domluvit se s nimi nedá, nechápou, o čem mluvím. Nynější chudák už kupodivu žije tak 7 let, v "kotci" 2x2 m s klasickou áčkovou boudou bez zateplení, předsíňky apod., živený tím, co nesežerou slepice, v posledních 3 letech dokonce na naší přímluvu supermaketovkami. Jinak jsou to hodní lidé, kdykoliv je potřeba pomůžou, pokecají, dobří sousedi. ALE - pes je jenom pes.

14.2.2016 19:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Im29 - i jedna dlouhosrstá čivava - podle té reakce...není to nekastrovaná fenka? Některé jsou bázlivé a krčí se(zadek pod sebe) některé zase vyjíždějí, jen k nim pes čichne. Nevím, kde tomuhle chování přišly, ale tohle si myslím, je prostě přenesené od páníčků. Pozor, ať na tebe ten pes neskáče, ať tě nedejbože neobskočí(oni někteří ani neví, že neháravou fenku nanekryje ) Normálně vedená fenka psu dává najevo, že nemá zájem v klidu, pokud je moc dotěrný, tak třeba jen vrkne. Hystericky vyjíždí tady ta prťavá plemena, ale to už je skoro jejich znak Pokud to byla opravdu fenka a vyjela vám na psa, byla bych naprosto v klidu, pokud je váš pes normální, tak její chování pochopí. Já to většinou jen se smíchem okomentuju: vidíš, neotravuj holku, když nechce, nebo ti ukousne nos
A k tomu zbytku: nedramatizujte to vy. Kvůli vašemu psu právě. No tak na něj vyjel pes. Prostě nebyl vychovaný, socializovaný, nebo třeba od přírody protiva...prostě to tak je a hotovo. To se holt stává a stávat bude. Můj pes má 8let, za ta léta byl napadený několikrát a prostě se snažím být v klidu. Příště, když onen dotyčný agresor vyřvává za plotem, tak třeba říkám: pejsek je protiva, nechce kámošit, tak si s ním nebudeme hrát. Víš, on se zlobí, protože nikdy nechodí na prochajdy...Vím, že to můj pes asi vůbec nechápe ale snad z tónu mého hlasu pozná, že prostě pejsu dál neřešíme...S jedním lovečákem, jehož páník je neskutečný dement(a k tomu náš velmi vzdálený příbuzný ) se naše psiska vždycky(když ho náhodou pustil do zahrady) řvala přes plot. On měl ale mezi křídly brány celkem velkou mezeru a mému psu prokousl jazyk. Tak jsem mu jen řekla, že mu dobře tak, že si měl dávat pozor. Pak ho páníček, začal pouštět na dvorek častěj(protože je tak tlustý, že do lesa se nejspíš už ani nevyhrabe) a pejsa nás, když je puštěný, ráno čeká u plotu. Už je to ale jen takové vyštěknutí, dostane piškot a psí mlsku nějakou a už to není 5minut řvaní u plotu, prakticky se jen pozdraví. Pes je chudák tak vděčný, že je na něj někdo hodný...

15.2.2016 00:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

My bydlíme na velké vesnici (cca 3300 obyvatel) a je to stejné jako u vás kde bydlí např.200 nebo 500 lidí. Takových co by měli hospodářství je tu velice málo. Na psy kašlou mladí i staří.

Pravidelně potkáváme paní s fr.buldočkem, paní se stafordem, docela často manželský pár s chodským psem a paní v důchodu s čivavou.

Občas vyrazí ven paní se štěnětem staforda, slečna s ridgebackem, paní s labradorem, soused s jezevčíkem, kluk s pitbulem, s berňákem, ... to je několikrát do měsíce. Třeba chodí o něco častěji a míjíme se, nevím. Ale pravidelně rozhodně ne.

To já jsem za blázna který chodí se psem 3x denně ven, za každého počasí a z toho jednou na hodinu a půl procházku.

Myslím že tu má psa téměř každý na dvoře, kde mám možnost vidět do zahrady třeba z pole tak vidím že mají psa na dvoře - přitom jsou to třeba lidi ze stejné nebo vedlejší ulice a v životě jsem je neviděla se psem vyjít z baráku. Soused naproti má německého ovčáka - vídám ho puštěného na zahradě, malé zahrádce. Nikdy jsme ho na poli nepotkali, nikdy jsem ho neviděla se psem vyjet autem, nikdy se psem nevyšel ven na procházku na vodítku. Jediné co pes může 1m před vrata když k nim někdo přijede na návštěvu.

Další pes na miniaturním dvorku kde je harampádí, pes (malý voříšek) v blátě přivázaný na 1m dlouhém řetězu u boudy, bez přístřešku, bez podlážky před boudou... u boudy špinavý kastrol s hnusnou vodou. Pes zanedbaný, zacuchaný, vypadá hrozně. Samozřejmě štěká na vše co se mihne kolem jeho plotu.

Další 2 chudáci - tam se snažím chodit co nejmíň protože mi to trhá srdce když je vidím. Malý voříšek v jednom kotci a vedle v druhém kotci ohař. Kotec velikosti 1,5x1,5m. Husy volně pustěné na dvoře, ale psi neustále v kotci. Ve špíně, sami nonstop. Když jdeme kolem oba štěkají, větší skáče na místě, menší běhá kolečka s přeběhnutím přes boudu... strašný pohled na ně.

Další labrador na dvoře, spíš kříženec, fenka. Od pohledu neskutečně milá a hodná, strašně vděčná když za ní jen přijdeme k plotu. S mým psem se očichají, ona protahuje čumák pletivem, strašně po ní jde vidět jak touží po kontaktu. Tu jsme viděli dnes a bylo mně jí tak moc líto. Další ohaři v kotcích, sice pěkném a čistém, ale většinu dne nebo celý den v kotci. Těch tu máme hodně.
Další štěně německého ovčáka, teď už jí bude kolem roku. Pán tvrdí že má zahradu a nepotřebuje nic jiného. Fenka nikdy nebyla mimo zahradu, nemá ani obojek... prý nepotřebuje...

Další věc co nechápu a už jsem z toho dost znechucená. Nedávno mně mého labradora pokousal pes (vyběhnul nečekaně za rohem a rovnou ho napadl). Paní s tímto psem chodí stále na flexině a pes bez náhubku. Tvrdila jak ji to mrzí, že ví že její pes nesnáší ostatní psy a napadá je, přesto dál chodí bez náhubku a ještě na 10m vodítku. Prostě neskutečné !

No sice mám strach jak bude můj labík reagovat, jestli nebude předem vyjíždět na psy ze strachu, ale nechci mu bránit v kontaktu se psy. Akorát jsem o moc opatrnější. No ale myslela jsem si že ho můžu nechávat očichat se známými psi které pravidelně potkáváme. Mezi ně patří i jedna dlouhosrstá čivava - vždycky jsme se s paní rychle domluvili a psy k sobě pustili - psi se vždycky pozdravili - očichali a šli jsme dál. A před pár dny když jsme ho potkali tak jsme je opět po domluvě pustili k sobě - začali se očichávat a po 2 vteřinách ta prťavá čivava po mém labradorovi normálně naostro vyjela. Obě jsme byli s paní hodně překvapené a nechápu co se stalo, ruplo jí v hlavě nebo co?

Paní si ji stáhla hned sobě, čivka řvala jak šílená, můj labík se tentokrát rozčílil taky, štěkal a škubal na vodítku - měla jsem co dělat abych ho udržela. Doteď když na něj pes řval a cenil zuby (samovenčiči) tak jen stál, díval se nechápavě po mě a po psovi, byl úplně v klidu. Asi už toho má ale taky plné zuby, se mu ani nedivím.
Jde o to že kdyby to nebyla 3kg čivava, ale velký pes tak je opět pokousaný a dopadlo by to špatně. Přitom se znají a nikdy žádný problém nebyl, nechápu proč po něm tak hnusně vyjela. Ještě párkrát něco takového a bude ze strachu vyjíždět po psech nebo minimálně při spatření psa štěkat a vztekat se. A nemohla bych se mu vůbec divit. A pak budu pro okolí za blbce co má nevychovaného a agresivního psa.

Musela jsem se aspoň vykecat, už jsem z toho všeho nějak znechucená.

"Další pes na miniaturním dvorku kde je harampádí, pes (malý voříšek) v blátě přivázaný na 1m dlouhém řetězu u boudy, bez přístřešku, bez podlážky před boudou... u boudy špinavý kastrol s hnusnou vodou. Pes zanedbaný, zacuchaný, vypadá hrozně. Samozřejmě štěká na vše co se mihne kolem jeho plotu."

Toto, ale i další případy, které popisujete, je dle mě zralé na nahlášení na OVS (nebo Měšťákům?) kvůli podezření z týrání svěřeného zvířete (omlouvám se, že se nevyjadřuji právnicky správně).

15.2.2016 07:16

Můj otec má na vesnici psa hlavně na hlídání. Není zavřená ani na řetězu, je puštěná na velké zahradě. Má boudu. Ven s ní nechodí, je starej, takže ven já beru já jen o víkendech společně s mým psem. Ale nemyslím že by se fena měla špatně. Zahrada je velká, proběhá se dost když vidí co se děje venku, vyhání kočky apod. Myslím že se má líp než hodně těch psů zavřených v bytech, co znají jen procházku na flexině kolem sídliště. Jinak v té vesnici je pes, nebo několik psů v každém baráku. žádný není uvázaný ani zavřený. Někteří lidé s nimi chodí i pravidelně, někdo občas, někdo vůbec. Ale že by byli nějak týráni mě teda nepřipadá. Např v městě v mém okolí potkávám labradora na halti ohlávce, v životě nebyl puštěný z vodítka, zná jen dva pokoje v paneláku a procházku kolem na haltině, to je podle mě chudák.

15.2.2016 08:27
marcelaamax

XXX.XXX.210.171

fikovnice napsal(a):
"Další pes na miniaturním dvorku kde je harampádí, pes (malý voříšek) v blátě přivázaný na 1m dlouhém řetězu u boudy, bez přístřešku, bez podlážky před boudou... u boudy špinavý kastrol s hnusnou vodou. Pes zanedbaný, zacuchaný, vypadá hrozně. Samozřejmě štěká na vše co se mihne kolem jeho plotu."

Toto, ale i další případy, které popisujete, je dle mě zralé na nahlášení na OVS (nebo Měšťákům?) kvůli podezření z týrání svěřeného zvířete (omlouvám se, že se nevyjadřuji právnicky správně).

No nevím, to by u nás museli odebrat psy polovině vesnice. Myslím, že řeknou, že vodu a jídlo mají (protože tím jak jsou v kotcích a bez pohybu tak hubení nejsou). A to, jestli jsou v tom kotci celý den jim nikdo bohužel nedokáže

15.2.2016 08:30
marcelaamax

XXX.XXX.210.171

Můj otec má na vesnici psa hlavně na hlídání. Není zavřená ani na řetězu, je puštěná na velké zahradě. Má boudu. Ven s ní nechodí, je starej, takže ven já beru já jen o víkendech společně s mým psem. Ale nemyslím že by se fena měla špatně. Zahrada je velká, proběhá se dost když vidí co se děje venku, vyhání kočky apod. Myslím že se má líp než hodně těch psů zavřených v bytech, co znají jen procházku na flexině kolem sídliště. Jinak v té vesnici je pes, nebo několik psů v každém baráku. žádný není uvázaný ani zavřený. Někteří lidé s nimi chodí i pravidelně, někdo občas, někdo vůbec. Ale že by byli nějak týráni mě teda nepřipadá. Např v městě v mém okolí potkávám labradora na halti ohlávce, v životě nebyl puštěný z vodítka, zná jen dva pokoje v paneláku a procházku kolem na haltině, to je podle mě chudák.

Jo jasně, taky tady máme starší paní, která se psem nikam nechodí, ale je vidět, že s tím psem má nějaký kontakt. Tráví s ním hodně času na dvorku, v létě a na jaře je tam s ním skoro pořád, párkrát do týdne přijedou její děti se psem a to celé odpoledně lítají po zahradě. O víkendu ho někdy vnoučata vezmou ven. To beru.

Narážela jsem hlavně na ty psy v kotcích, řetězech, nebo na tom provazu pod stolem , bez jakéhokoli kontaktu, pohlazení, když se pes jednou za týden pustí tak se na něj akorát řve co zase nesmí a pak jde zpátky na řetěz.

seltie

15.2.2016 08:39
seltie

XXX.XXX.168.7

I ja se musim pridat, ze mam pocit, ze vyse uvedeny pes na zahrade se ma urcite lepe
nez spousta pejsku skrticich se voditkach co vidam na sidlisti. Deda mel vlcaka, hlidal
velkou zahradu, venku jen obcas, kdyz jsme ho vzali o vikendu ven my. Uzasny pes, dozil
se 15let v plnem zdravi, fakt mi neprislo, ze trpi. Je fakt, ze deda s babi byli na zahrade
skoro porad. Na druhou stranu i mne trapi vorisci se spinavym kastrolem, ale mam pocit,
ze alespon na nasi vsi, kam stale jezdime se situace zlepsuje. Ja kdyz vidim, na sidlisti
ty pejsky, co jsou na flexinach a skoro nikdy nezaziji tu moznost placnout sebou do travy
na slunicko, prohnat kocku...je mi jich lito vic nez tech pejsku na vsi, kteri provazeji
panicka pri praci na zahrade, na vsi je prace opravdu hodne, a nevystrci cumak ze vsismajlík
Za mne skoro lepsi nevystrcit cumak ze vsi nez nevystrcit cumak ze sidliste...

15.2.2016 08:43
marcelaamax

XXX.XXX.210.171

seltie napsal(a):
I ja se musim pridat, ze mam pocit, ze vyse uvedeny pes na zahrade se ma urcite lepe
nez spousta pejsku skrticich se voditkach co vidam na sidlisti. Deda mel vlcaka, hlidal
velkou zahradu, venku jen obcas, kdyz jsme ho vzali o vikendu ven my. Uzasny pes, dozil
se 15let v plnem zdravi, fakt mi neprislo, ze trpi. Je fakt, ze deda s babi byli na zahrade
skoro porad. Na druhou stranu i mne trapi vorisci se spinavym kastrolem, ale mam pocit,
ze alespon na nasi vsi, kam stale jezdime se situace zlepsuje. Ja kdyz vidim, na sidlisti
ty pejsky, co jsou na flexinach a skoro nikdy nezaziji tu moznost placnout sebou do travy
na slunicko, prohnat kocku...je mi jich lito vic nez tech pejsku na vsi, kteri provazeji
panicka pri praci na zahrade, na vsi je prace opravdu hodne, a nevystrci cumak ze vsismajlík

Jasně, jak jsem psala, s tím souhlasím. Samozřejmě, že lepší pes na dvoře, který je volně, má nějaký kontakt s člověkem a vyjde třeba jednou za čas ven, než pes v bytě, který se dostane ven denně na 30 minut na flexině.

Ale šlo mi o ty psy v kotcích a na řetězech bez kontaktu.

A pak taky záleží na plemenu, pokud si někdo pořídí, jak teď často vidím, ohaře, bígla, nebo huskyho ( a další plemena) a má ho pak jen na dvoře a nic s ním nedělá, tak mi to přijde snad ještě horší než třeba maltézáček v bytě, který jde na 30 minut ven.

15.2.2016 09:25

marcelaamax napsal(a):
Jasně, jak jsem psala, s tím souhlasím. Samozřejmě, že lepší pes na dvoře, který je volně, má nějaký kontakt s člověkem a vyjde třeba jednou za čas ven, než pes v bytě, který se dostane ven denně na 30 minut na flexině.

Ale šlo mi o ty psy v kotcích a na řetězech bez kontaktu.

A pak taky záleží na plemenu, pokud si někdo pořídí, jak teď často vidím, ohaře, bígla, nebo huskyho ( a další plemena) a má ho pak jen na dvoře a nic s ním nedělá, tak mi to přijde snad ještě horší než třeba maltézáček v bytě, který jde na 30 minut ven.

Nesmíte se tvářit, jako že ve městě mají lidi mopse, maltézáka a pod...
U kočáru na haltinách ohaři, bordeky, AUO...
Není to vesnice X městu. Ale o tom : lidi, kteří mají rozum a cit X těm, kteří to nemají ( a v hlavě v pořádku ).

15.2.2016 09:38
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

seltie napsal(a):

Ono to je hrozně individuální, lepší mops v bytě, který chodí ven před barák na 10 minut a doma se mazlí s pánem na gauči (ikdyž se nebude umět chovat ke psům atd.) než pes pod stolem na řetězu, který nemá jak pohyb, tak kontakt pána. Na druhou stranu, určitě se má lépe pes, který se bude účastnit práce na zahradě s pánem, než ohař na halti u kočárku na půl hodiny. Osobně radši vidím psa, který chodí s paničkou na flexi (myslím menší psiska), tráví čas s ní doma, tak venku (ikdyž ne úplně po psím), než sám na zahradě. Jak psala orionka, je to o lidech, chudák bude pes jak na vesnici na zahradě, tak v bytě.

seltie

15.2.2016 09:50
seltie

XXX.XXX.168.7

Tohle je presne vystizeni neni to mesto x vesnice...
Ja bydlim na sidlisti, nas pes ma exkluzivni peci v tom, ze rano ho cestou do prace vylozim
u nasich na zahrade a odpoledne, mam tam i jine zvirectvismajlík az nakrmim, pomuzu nasim
jiz nejsou nejmladsi, vyvencim ja nebo syn a vracim se spolu se psem vecer na sidliste. Pokud mam
fofry nemam vycitky, ze prochazka byla mala, protoze nas pes zahradu miluje a systematicky
vyhani kocky a hlida sousedum slepice pres plot. O vikendu ho utaheme do uterysmajlík
Pokud bych nemela tuto moznost, nikdy bych
si psa na sidliste neporidila, protoze vim, ze syn je velky zmizi za rok ny vejsku a pokud neni
vetsi rodina nelze pri praci psa v byte utahat a zamestnat. Kdyz vidim to mnozstvi ras - husky, bigl, bernak,
Stafordi, labradori, retrivri, Csv tu mame...premyslim casto rozumxcitxmoda...

15.2.2016 09:51
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Pražští krysaříci, jorkšírové, naháči, psi co už ani psi pomalu nejsou, já myslím, že je jedno, kde s vámi a s námi psi žijí, pokud jim člověk dá ze sebe to nej, jsou šťastní všichni.

15.2.2016 09:59
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

seltie napsal(a):
Tohle je presne vystizeni neni to mesto x vesnice...
Ja bydlim na sidlisti, nas pes ma exkluzivni peci v tom, ze rano ho cestou do prace vylozim
u nasich na zahrade a odpoledne, mam tam i jine zvirectvismajlík az nakrmim, pomuzu nasim
jiz nejsou nejmladsi, vyvencim ja nebo syn a vracim se spolu se psem vecer na sidliste. Pokud mam
fofry nemam vycitky, ze prochazka byla mala, protoze nas pes zahradu miluje a systematicky
vyhani kocky a hlida sousedum slepice pres plot. O vikendu ho utaheme do uterysmajlík
Pokud bych nemela tuto moznost, nikdy bych
si psa na sidliste neporidila, protoze vim, ze syn je velky zmizi za rok ny vejsku a pokud neni
vetsi rodina nelze pri praci psa v byte utahat a zamestnat. Kdyz vidim to mnozstvi ras - husky, bigl, bernak,
Stafordi, labradori, retrivri, Csv tu mame...premyslim casto rozumxcitxmoda...

"nelze pri praci psa v byte utahat a zamestnat"

Tak to si nemyslím, neznamená, že pokud pes žije v bytě, tak se mu páník nevěnuje. Chodím do školy, do práce a psa utahat a zaměstnat dokáži, ale musí to člověka bavit. Jsme na to sice dva, ale lítám s ním po lesích, lukách já.

15.2.2016 10:11

Andrýsek3 napsal(a):

Tak to si nemyslím, neznamená, že pokud pes žije v bytě, tak se mu páník nevěnuje. Chodím do školy, do práce a psa utahat a zaměstnat dokáži, ale musí to člověka bavit. Jsme na to sice dva, ale lítám s ním po lesích, lukách já.

Psa lze zaměstnat i při práci. Mám taky psa v rodinném domku s pidi zahradou, takže je to to samé jako kdyby byl v bytě. Ovšem několikrát v týdnu má výcvik, práci a celé víkendy tráví venku v lesích a polích, případně na zahradě se zmiňovanou fenou otce. Ovšem ne každý má na to aby dal pracovnímu plemeni to co potřebuje. Většina městských psů zná opravdu jen procházky po sídlišti maximálně proběhnutí na psí loučce. A jejich majitelé na tyhle diskuze opravdu nechodí.Ono psovi musí člověk dát hodně času na úkor jiných věcí a to si často lidé neuvědomí když si ho pořizují.

15.2.2016 10:18
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Psa lze zaměstnat i při práci. Mám taky psa v rodinném domku s pidi zahradou, takže je to to samé jako kdyby byl v bytě. Ovšem několikrát v týdnu má výcvik, práci a celé víkendy tráví venku v lesích a polích, případně na zahradě se zmiňovanou fenou otce. Ovšem ne každý má na to aby dal pracovnímu plemeni to co potřebuje. Většina městských psů zná opravdu jen procházky po sídlišti maximálně proběhnutí na psí loučce. A jejich majitelé na tyhle diskuze opravdu nechodí.Ono psovi musí člověk dát hodně času na úkor jiných věcí a to si často lidé neuvědomí když si ho pořizují.

Já když jsem si ho pořizovala, tak jsem věděla, že to bude záhul, ale nakonec je to ještě mnohem větší, než jsem čekala, baví mě to a "obětuji" mu vše. Je mi líto, když vidím tříletého labradora na vodítku u kočárku, který má tak metrák. Myslím, že je jedno, jestli je pes v bytě nebo na zahradě, pokud se mu člověk věnuje, nesnáším kecy, že pes do bytu nepatří, říkalo mi to hrozně moc lidí, při pořizování labradora.

15.2.2016 10:36

Andrýsek3 napsal(a):

Já když jsem si ho pořizovala, tak jsem věděla, že to bude záhul, ale nakonec je to ještě mnohem větší, než jsem čekala, baví mě to a "obětuji" mu vše. Je mi líto, když vidím tříletého labradora na vodítku u kočárku, který má tak metrák. Myslím, že je jedno, jestli je pes v bytě nebo na zahradě, pokud se mu člověk věnuje, nesnáším kecy, že pes do bytu nepatří, říkalo mi to hrozně moc lidí, při pořizování labradora.

Labrador je pes který do bytu patří. Ovšem člověk se mu musí trošku přizpůsobit. Však dobře víte jak vypadá bydlení s labradorem :-D. Tihle psi jsou nejštastnější když můžou být co nejvíc se svým pánem, ale potřebují pohyb a práci. Bohužel spousta lidí si myslí že je to pouze společenské plemeno a na to ti psi opravdu doplácejí.

15.2.2016 10:55
aggitta

XXX.XXX.249.59

Andrýsek3 napsal(a):

Ono záleží na tom, zda má člověk jen toho psa, nebo i jiné zájmy, koníčky. A také, jak si ten život nastaví. Někdo má psa jako společníka pro povalování na gauči, ten s ním tedy jen oběhne při venčení bytovku a honem zpět do tepla, jiný by vcelku rád se psem brouzdal, ale přijde z práce - a je potřeba také uklidit, vyprat, udělat s dětma úkoly, uvařit večeři atd atd, takže se psem se víc řádí o víkendech. A pak tedy zatímco pes zavřený v bytovce a venčený 3x denně, ale ve shodný čas jako pes lidí, kteří toto sledují, vypadá víc opečovávaný, pes který je venčený v jiný čas a mimo tuto dobu ho vidíte na dvorku v kotci, může vypadat zanedbávaný, přitom psovi je jedno, zda čeká na pána, co je v práci, v bytě v pelíšku, nebo v kotci v boudě.
Na vesnici vidím obojí, jak psy bytové, tak psy venkovní. U domků tedy hlavně psy hlídací, takže aby plnili účel, musejí být venku a fungují dle známé instrukce "zvonek nemáme, uveďte prosím hlasitým voláním v činnost naše psy", prostě hlásí, že někdo přišel. V domku nejste vždy tam, kde je slyšet zvonek, můžete být ve sklepě, na půdě, za domem, ve stodole, i za humny, ale štěkot vašeho psa vás spolehlivě upozorní, že se někdo k vám dostavil.
Také v noci je potřeba, aby se pes neválel na gauči, ale hlídal. V bytě to je jednoduché - hlídá pár místností, převážně tedy dveře bytu, na vsi se zloděj může vplížit do kolny, garáže, přístřešku, kurníku, sadu...všude se dá něco ukrást, a tak opět je dobré mít psa tak, aby hlídal.

15.2.2016 12:12
Andrýsek3

XXX.XXX.38.18

Labrador je pes který do bytu patří. Ovšem člověk se mu musí trošku přizpůsobit. Však dobře víte jak vypadá bydlení s labradorem :-D. Tihle psi jsou nejštastnější když můžou být co nejvíc se svým pánem, ale potřebují pohyb a práci. Bohužel spousta lidí si myslí že je to pouze společenské plemeno a na to ti psi opravdu doplácejí.

Přesně tak, bohužel některým to nevysvětlím, zrovna nedávno mě jeden známý tvrdil jaký je ten můj pes chudák, že je v bytě, že v bytě muž být jorkšírek. No to jsem pěnila. U nás nemáme aktivní labradory, u nás máme koule, co sotva chodí . Pak mi říkají, ten váš je nějaký moc aktivní (on je fakt torpédo), ale prostě nemá 20 kg nadváhu. A pak mi ještě říkají, že takhle je to správný a, že labradoři to mají v genech, že můj bude taky takový.

15.2.2016 18:05

Andrýsek3 napsal(a):
Přesně tak, bohužel některým to nevysvětlím, zrovna nedávno mě jeden známý tvrdil jaký je ten můj pes chudák, že je v bytě, že v bytě muž být jorkšírek. No to jsem pěnila. U nás nemáme aktivní labradory, u nás máme koule, co sotva chodí . Pak mi říkají, ten váš je nějaký moc aktivní (on je fakt torpédo), ale prostě nemá 20 kg nadváhu. A pak mi ještě říkají, že takhle je to správný a, že labradoři to mají v genech, že můj bude taky takový.

Nic si z toho nedělejte, taky se mi to mockrát stalo že mi někdo řekl že můj pes je chudák protože bydlí v bytě (domě). Vím své a je mně jedno co si myslí ostatní.

A taky se mně několikrát stalo že jsme se s někým zastavili a oni že co to mám za plemeno - že je podobný na labradora, ale je hrozný hubený (mám psa s PP a postavu má akorát, jen není tlustý). Že labrador má být pořádně mohutný a silný, že by ten můj měl přibrat. A když se podívám na toho jejich, to je válec na nožičkách a sotva se valí, ten se ani proběhnout nemůže. To se mě stalo mockrát. Už nemám energii to vysvětlovat, občas jen řeknu že je úplně akorát, že přesně tak má labrador vypadat.

15.2.2016 18:10

lesnížínka napsal(a):
Im29 - i jedna dlouhosrstá čivava - podle té reakce...není to nekastrovaná fenka? Některé jsou bázlivé a krčí se(zadek pod sebe) některé zase vyjíždějí, jen k nim pes čichne. Nevím, kde tomuhle chování přišly, ale tohle si myslím, je prostě přenesené od páníčků. Pozor, ať na tebe ten pes neskáče, ať tě nedejbože neobskočí(oni někteří ani neví, že neháravou fenku nanekryje ) Normálně vedená fenka psu dává najevo, že nemá zájem v klidu, pokud je moc dotěrný, tak třeba jen vrkne. Hystericky vyjíždí tady ta prťavá plemena, ale to už je skoro jejich znak Pokud to byla opravdu fenka a vyjela vám na psa, byla bych naprosto v klidu, pokud je váš pes normální, tak její chování pochopí. Já to většinou jen se smíchem okomentuju: vidíš, neotravuj holku, když nechce, nebo ti ukousne nos
A k tomu zbytku: nedramatizujte to vy. Kvůli vašemu psu právě. No tak na něj vyjel pes. Prostě nebyl vychovaný, socializovaný, nebo třeba od přírody protiva...prostě to tak je a hotovo. To se holt stává a stávat bude. Můj pes má 8let, za ta léta byl napadený několikrát a prostě se snažím být v klidu. Příště, když onen dotyčný agresor vyřvává za plotem, tak třeba říkám: pejsek je protiva, nechce kámošit, tak si s ním nebudeme hrát. Víš, on se zlobí, protože nikdy nechodí na prochajdy...Vím, že to můj pes asi vůbec nechápe ale snad z tónu mého hlasu pozná, že prostě pejsu dál neřešíme...S jedním lovečákem, jehož páník je neskutečný dement(a k tomu náš velmi vzdálený příbuzný ) se naše psiska vždycky(když ho náhodou pustil do zahrady) řvala přes plot. On měl ale mezi křídly brány celkem velkou mezeru a mému psu prokousl jazyk. Tak jsem mu jen řekla, že mu dobře tak, že si měl dávat pozor. Pak ho páníček, začal pouštět na dvorek častěj(protože je tak tlustý, že do lesa se nejspíš už ani nevyhrabe) a pejsa nás, když je puštěný, ráno čeká u plotu. Už je to ale jen takové vyštěknutí, dostane piškot a psí mlsku nějakou a už to není 5minut řvaní u plotu, prakticky se jen pozdraví. Pes je chudák tak vděčný, že je na něj někdo hodný...

Ne, fenka to není určitě. Je to pes (kluk).
Že hystericky vyjíždí ta prťavá plemena to vím a denně mně to dokazují, ale právě s tímto psíkem se několikrát očichávali a oba byli v naprosté pohodě, tak mě to dost zaskočilo proč potom najednou takový obrat. A bez varování po něm vyjel. Bezdůvodně.

15.2.2016 18:11

fikovnice napsal(a):

Musela bych nahlásit pomalu půlku vesnice a nevěřím tomu že by se tím někdo zabýval. Útulky jsou plné a co by s tím psem udělali.

15.2.2016 18:18

Kvůli tomu že chodí na haltině je chudák? Neříkám že je to ideální, ale nevíte proč ji má. Třeba je dobře ovladatelný, jen prostě nesnáší psy nebo má páníček zdravotní problémy (je slabý) a bojí se že by ho neudržel v případě že by třeba před ním proběhla kočka... atd.
A hlavně - jak víte že nikdy není ten pes puštěný? Třeba chodí na flexině a halti jen na sídlišti - krátké venčící procházky a párkrát do týdne s ním vyjedou na pole kde ho pustí na volno a proběhá se, háží mu balonek. Ale nevím, třeba máte pravdu a opravdu nezná nic než sídliště.

Pokud je halti používaná rozumně tak já ji neodsuzuji. Naopak si myslím že je to daleko lepší než používání stahováků - zapnuté na stahování a škrcení psa.

15.2.2016 18:20
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nic si z toho nedělejte, taky se mi to mockrát stalo že mi někdo řekl že můj pes je chudák protože bydlí v bytě (domě). Vím své a je mně jedno co si myslí ostatní.

A taky se mně několikrát stalo že jsme se s někým zastavili a oni že co to mám za plemeno - že je podobný na labradora, ale je hrozný hubený (mám psa s PP a postavu má akorát, jen není tlustý). Že labrador má být pořádně mohutný a silný, že by ten můj měl přibrat. A když se podívám na toho jejich, to je válec na nožičkách a sotva se valí, ten se ani proběhnout nemůže. To se mě stalo mockrát. Už nemám energii to vysvětlovat, občas jen řeknu že je úplně akorát, že přesně tak má labrador vypadat.

Chápu, hned po tom, co jsem sem psala jsme šli ven a potkali pána, který má labradorku (3 roky), sotva dýchá, sotva chodí, myslela jsem si, že je už hodně stará. Vypadá tak, že mi to přijde jako týrání, koule na hubených nožičkách. Pán šel k nám, aby se psi očuchali, ten můj už ji pomalu vyzýval ke hře, chudák bylo vidět, že není zvyklá vůbec na žádný pohyb, ale byla by za něj ráda. Pán se mě sám od sebe zeptal, kolik váží, řekla jsem, že kolem 27 kg (jsou mu vidět poslední žebra a má svalnatý nohy, takže myslím, že tak akorát) pán začal koktat nějaký čísla a že prý má 37 kg, řekla bych že tak 50. Během těch pár minut už mi ho začal krmit granulema.

15.2.2016 18:24

Andrýsek3 napsal(a):
Chápu, hned po tom, co jsem sem psala jsme šli ven a potkali pána, který má labradorku (3 roky), sotva dýchá, sotva chodí, myslela jsem si, že je už hodně stará. Vypadá tak, že mi to přijde jako týrání, koule na hubených nožičkách. Pán šel k nám, aby se psi očuchali, ten můj už ji pomalu vyzýval ke hře, chudák bylo vidět, že není zvyklá vůbec na žádný pohyb, ale byla by za něj ráda. Pán se mě sám od sebe zeptal, kolik váží, řekla jsem, že kolem 27 kg (jsou mu vidět poslední žebra a má svalnatý nohy, takže myslím, že tak akorát) pán začal koktat nějaký čísla a že prý má 37 kg, řekla bych že tak 50. Během těch pár minut už mi ho začal krmit granulema.

Tohle je další věc co nesnáším - když mně cizí lidi na ulici začnou psa něčím krmit. Aniž by se zeptali, hned mu něco strkají do pusy, ani nevím co. A když se slušně ohradím tak jsem nakonec za tyranku co mu nechce dopřát. Přitom je to naopak, chci pro něj to nejlepší.

15.2.2016 22:51

Kvůli tomu že chodí na haltině je chudák? Neříkám že je to ideální, ale nevíte proč ji má. Třeba je dobře ovladatelný, jen prostě nesnáší psy nebo má páníček zdravotní problémy (je slabý) a bojí se že by ho neudržel v případě že by třeba před ním proběhla kočka... atd.
A hlavně - jak víte že nikdy není ten pes puštěný? Třeba chodí na flexině a halti jen na sídlišti - krátké venčící procházky a párkrát do týdne s ním vyjedou na pole kde ho pustí na volno a proběhá se, háží mu balonek. Ale nevím, třeba máte pravdu a opravdu nezná nic než sídliště.

Pokud je halti používaná rozumně tak já ji neodsuzuji. Naopak si myslím že je to daleko lepší než používání stahováků - zapnuté na stahování a škrcení psa.

Je to chudák. Panička není slabá a nemohoucí, vypadá naprosto normálně. Ano ten pes nesnáší ostatní psy. Už pro to že přátelský, mírumilovný labrador nesnáší psy, mě značí že je tam něco velice špatně. nesnáší je pro to že nikdy neměl možnost se s nimi seznámit.A to že nikdy nebyl puštěný z vodítka vím přímo od jeho majitelky, která nechápala jak jsem dokázala že můj pes tehdy ještě štěně, chodí u nohy bez vodítka 40 kg labrador který nikdy nepoznal co to je, se volně rozběhnout po poli, zaplavat si ve vodě bez toho aby byl na špagátě, pohrát si s ostatními psy to je opravdu k pláči.

16.2.2016 08:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Je to chudák. Panička není slabá a nemohoucí, vypadá naprosto normálně. Ano ten pes nesnáší ostatní psy. Už pro to že přátelský, mírumilovný labrador nesnáší psy, mě značí že je tam něco velice špatně. nesnáší je pro to že nikdy neměl možnost se s nimi seznámit.A to že nikdy nebyl puštěný z vodítka vím přímo od jeho majitelky, která nechápala jak jsem dokázala že můj pes tehdy ještě štěně, chodí u nohy bez vodítka 40 kg labrador který nikdy nepoznal co to je, se volně rozběhnout po poli, zaplavat si ve vodě bez toho aby byl na špagátě, pohrát si s ostatními psy to je opravdu k pláči.

Mám tady stejné sousedy, věk, kolem 45let. Léta měli howavarda, plavého a já si dost dlouho myslela, že je to zlaťák, než mne vyvedli z omylu. Pes ťapal okruh kolem našeho domu vedle pána, nevzdálil se snad ani na 10m a pán si pochvaloval jak je poslušný a šlape jak hodinky. Psy absolutně nesnášel, protože se nikdy s žádným nedostal, byť jen do bližšího kontaktu, nikdy ho nepustili. Neměl rád ani lidi, k páníkovi se blízko nesměl nikdo přiblížit. Až umřel, soused se rozmluvil a já zjistila, že psa si brali jako ročního už z nějakého výcviku, jako hotového psa. To mne celkem šokovalo. Jim asi vyhovovalo, nepotřebovali společníka, jen hlídače. Jenže následně si pořídili pyrenejku. Sice se paní líbil náš klidný berňák, ale chtěli něco extra(a taky šla ta reklama v telce)Je to velký pes, s vlohama pastevce. A byli totálně rozčarovaní, páč ani nikdy neměli štěně. Štěně si chce hrát, skáče, vyvádí, zmítá se na vodítku, když potká psy. Pořád ji srovnávali s mými, už dospělými psy. Já jim pořád dokola vysvětlovala, ať ji někdy pustí z vodítka, nechají ji vyblbnout, pohrát si. Prý jim chovatelka říkala, že to nemají dělat, že bude zdrhat. Panička je drobná, tak velkého psa nezvládala, tak pořídili haltinu. Od té doby, krom toho, že chodí pořád na šňůře, cca 5m, tak ještě s halti. A také vím, že nikdy, nikdy nebyla puštěná. S mýma psama má dovoleno se očichat, ale motá se chudina na té šňůře kolem, za chvilku jsme všichni zamotaní(mě to tedy nevadí) ale oni chodí na prochajdu oblečení jako angličtí lordi Doma jí přehradili zahradu, protože zjistili, že tak velký pes u plotu zlikviduje výsadbu. Tak je přehražená za domem, k dispozici tak 10x20m

16.2.2016 08:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Im29
Pokud je halti používaná rozumně tak...
"""""""""""""""""
Co může být na používání halti asi tak rozumnýho ?
Snad mi ani nemusíte odpovídat... no a sobě to zdůvodnit umíte...

16.2.2016 09:21
lostris

XXX.XXX.191.77

Všechno je to o jednotlivých lidech, ne o vesnici nebo městě. Já bydlím na vesnici cca 2000 obyvatel, a naštěstí psi uvázaní na řetězech už nikde vidět nejsou. Pak ale mě úplně omráčilo když si mladá rodina postaví moderní domek, přestěhují se k nám na ves aby měly děti kontakt s přírodou a pořídí si roztomilé štěndo borderky. V té době, to je 4 roky zpět, dům byl neoplocený, štěndo měli dva týdny doma pak už je otravovalo za štendem uklízet, spichli mu malinký "kotec" ze zbytků starého pletiva a nějakou boudu. Tak si říkám no asi brzy udělaj plot aby alespoń mohlo lítat po zahradě. Dům je od nás kousek a je na něj vidět, a dopadlo to tak že plot nemají dodneška, zato mají tři hýčkané skalky kytiček, pes je v prťavém kotci celý život, puštěný ven byl párkrat, to ale lítá jako pominutej takže brzy šupem zpátky do kotce aby nezničil trávník. když jdeme kolem točí se do kola a chytá se za ocas, je to jediná možnost pohybu kterou má, a co úplně nechápu je že celá rodina v létě bývá na zahradě a dokážou snášet pohled na zavřeného psa, který by se na hlavu postavil jen aby mohl jít za nima. Sama mám borderku a věřte že tohle týraní JE, ale žádná OVS to neuzná, pokud pes není fyzický zanedbaný, pak je v pořádku. A to jsou mladí lidé u kterých byste řekli že k ním osvěta došla, no bohužel, jak mi bylo na mé výtky řečeno" No vaší psi vás poslouchají ale ten náš neposlouchá vůbec a když jsme ho kupovali říkali že je chytrej" Není co dodat, snad jen přání aby jim ruce pokřivilo za toho chudáka psa a za mně že se na to musím dívat.

16.2.2016 09:32
Andrýsek3

XXX.XXX.48.88

lostris napsal(a):
Všechno je to o jednotlivých lidech, ne o vesnici nebo městě. Já bydlím na vesnici cca 2000 obyvatel, a naštěstí psi uvázaní na řetězech už nikde vidět nejsou. Pak ale mě úplně omráčilo když si mladá rodina postaví moderní domek, přestěhují se k nám na ves aby měly děti kontakt s přírodou a pořídí si roztomilé štěndo borderky. V té době, to je 4 roky zpět, dům byl neoplocený, štěndo měli dva týdny doma pak už je otravovalo za štendem uklízet, spichli mu malinký "kotec" ze zbytků starého pletiva a nějakou boudu. Tak si říkám no asi brzy udělaj plot aby alespoń mohlo lítat po zahradě. Dům je od nás kousek a je na něj vidět, a dopadlo to tak že plot nemají dodneška, zato mají tři hýčkané skalky kytiček, pes je v prťavém kotci celý život, puštěný ven byl párkrat, to ale lítá jako pominutej takže brzy šupem zpátky do kotce aby nezničil trávník. když jdeme kolem točí se do kola a chytá se za ocas, je to jediná možnost pohybu kterou má, a co úplně nechápu je že celá rodina v létě bývá na zahradě a dokážou snášet pohled na zavřeného psa, který by se na hlavu postavil jen aby mohl jít za nima. Sama mám borderku a věřte že tohle týraní JE, ale žádná OVS to neuzná, pokud pes není fyzický zanedbaný, pak je v pořádku. A to jsou mladí lidé u kterých byste řekli že k ním osvěta došla, no bohužel, jak mi bylo na mé výtky řečeno" No vaší psi vás poslouchají ale ten náš neposlouchá vůbec a když jsme ho kupovali říkali že je chytrej" Není co dodat, snad jen přání aby jim ruce pokřivilo za toho chudáka psa a za mně že se na to musím dívat.

Hnus. Znám jednoho zkaťáka u novostavby, je rodičů mé kamarádky, nejprve roztomilá kulička, nakonec hloupej čokl, ktery nic neumí. Doufám, že už je chudák po smrti.

16.2.2016 09:45
koňadra

XXX.XXX.142.190

lostris napsal(a):

Tak to je na přes.dršku.

16.2.2016 10:14
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Jak výš čtu... bývalá tchyně - už má za 30 roků asi desátého psa... uvázaný u boudy, na neoplocené zahradě... tudíž fenka vždycky ploditelem kvanta štěňat, baba dycky čubinu zkopala, že je kurwa a zase rodí, pak štěňata utopila.. A když jsem jí párkrát řekl - aspoň pusti toho psa proběhnout! Né, on dycky uteče, a já ho pak musím ztřískat násadů od motyky! A on je tak blbý, že příště uteče zas!
A krmení - rozmočený chleba zalitý schovávaným slaným výpekem z masa, zbytky jídla...

Jsem rád, že to odporné stvoření zmizelo z mého života.

16.2.2016 10:29
marcelaamax

XXX.XXX.210.171

Hodonak napsal(a):
Jak výš čtu... bývalá tchyně - už má za 30 roků asi desátého psa... uvázaný u boudy, na neoplocené zahradě... tudíž fenka vždycky ploditelem kvanta štěňat, baba dycky čubinu zkopala, že je kurwa a zase rodí, pak štěňata utopila.. A když jsem jí párkrát řekl - aspoň pusti toho psa proběhnout! Né, on dycky uteče, a já ho pak musím ztřískat násadů od motyky! A on je tak blbý, že příště uteče zas!
A krmení - rozmočený chleba zalitý schovávaným slaným výpekem z masa, zbytky jídla...

Jsem rád, že to odporné stvoření zmizelo z mého života.

Tak to je fakt hnus

No já se zase snažím domluvit babičce, dříve měli belgičáka - tervuerena, když už byl starší, tak si chtěli pořídit klidnějšího psa, pořídili si k němu tedy fenu berňáka. Jako štěně s nima chodila na procházky, když ale umřel belgičák, tak se strašně upoutali na tu fenu a nastěhovala si ji dovnitř. Jsou v důchodu, takže celý den s ní doma. Fena je šťastná, že s nima je celý den. Jenže oni s ní vůbec nechodí na procházky. Belgičák byl aktivní a tak to potřeboval, ale u téhle feny zjistili, že procházky až tak nepotřebuje, takže se celý den válí v obýváku na křesle Několikrát za den s ní jdou alespoň na zahradu, ale to je celé. Začala jsem tam jezdit se štěnětem, myslela jsem, že se alespoň vylítají, ale fena jako štěně poznala jen pár psů a mého se bojí. No, ono by se řeklo, že nakonec má fena asi fajn život, jenže ona je hrozně tlustá, fakt příšerně. Protože samozřejmě dostává pořád od stolu, i když babička tvrdí, že už to omezili, a že granulí dostane fakt málo, tak je to znát, jelikož nemá téměř žádný pohyb. Občas tam zajedu se svým psem a vezmu ji na procházku, jenže ona z toho ani nemá radost...Neustále se ohlíží a nějak jí to venku nebaví, ani nečuchá, jen jde nuceně u nohy.

16.2.2016 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Iostris - Sama mám borderku a věřte že tohle týraní JE, ale žádná OVS to neuzná, pokud pes není fyzický zanedbaný, pak je v pořádku. A to jsou mladí lidé u kterých byste řekli že k ním osvěta došla, no bohužel, jak mi bylo na mé výtky řečeno" No vaší psi vás poslouchají ale ten náš neposlouchá vůbec a když jsme ho kupovali říkali že je chytrej" Není co dodat, snad jen přání aby jim ruce pokřivilo za toho chudáka psa a za mně že se na to musím dívat. - strašné To věřím, že vám to rve srdce, sama jsem strašně citlivá na psy stejné rasy, jako mám já. Proto, když se někdo začne zajímat o samojeda, vylíčím ho v těch nejčernějších barvách, protože by 100% dopadnul, jako ta, vaše" borderka a to bych opravdu nedala... Také nás zastavila paní a že dětičky by chtěli pejska a odkud ho máme a já spustila...a moje máma: ale prosím tě, líčíš ho jako nějakou bestii a on je přitom zlatíčko...Jsem jí pak vynadala, ať příště drží hubu, že rozhodně ne žádného samojeda k dětičkám

16.2.2016 13:26

Ano souhlasím s váma že je to chudák. Protože labrador co stále chodí jen na vodítku a nemůže se pravidelně volně proběhnout, čichat si dle libosti, nemůže si zaplavat a pohrát s ostatními psy je opravdu chudák a ze života moc nemá.¨

Ale nesouhlasím s tím že je pes chudák jen proto že chodí na haltině.

16.2.2016 13:36

rapotacka11 napsal(a):
Im29
Pokud je halti používaná rozumně tak...
"""""""""""""""""
Co může být na používání halti asi tak rozumnýho ?
Snad mi ani nemusíte odpovídat... no a sobě to zdůvodnit umíte...

Ale jo, odpovím vám. Představte si že ne každý udrží např.50kg psa když se nečekaně rozběhne nebo začne divočit na vodítku. A může to být jinak celkem dobře vychovaný pes, jen ta ovladatelnost není úplně jak by měla být. Pokud se psem na halti neškube apod tak psovi nijak neubližuje, narozdíl od hnusných stahováků kterých se tady spousta lidí zastává.

A taky ne každý to umí se psem na výbornou, ale přesto ho může milovat a chce pro něj plnohodnotný život, nechce ho okrádat o procházky a další věci. Pes na haltině má prostě mnohem menší sílu. O tom to je. Klidně může chodit 95% času na prověšeném vodítku, jen se občas stane že pes vyběhne např za kočkou a byl by průšvih. Já totiž jednoho takového člověka znám co má docela vážné zdravotní problémy a díky tomu je slabší.

Stejně tak bych mohla říct že je pes chudák co chodí venku jedině s náhubkem. Taky ho to svým způsobem omezuje a může mu to vadit.

16.2.2016 13:41
aha

XXX.XXX.132.75

lesnížínka napsal(a):
Iostris - Sama mám borderku a věřte že tohle týraní JE, ale žádná OVS to neuzná, pokud pes není fyzický zanedbaný, pak je v pořádku. A to jsou mladí lidé u kterých byste řekli že k ním osvěta došla, no bohužel, jak mi bylo na mé výtky řečeno" No vaší psi vás poslouchají ale ten náš neposlouchá vůbec a když jsme ho kupovali říkali že je chytrej" Není co dodat, snad jen přání aby jim ruce pokřivilo za toho chudáka psa a za mně že se na to musím dívat. - strašné To věřím, že vám to rve srdce, sama jsem strašně citlivá na psy stejné rasy, jako mám já. Proto, když se někdo začne zajímat o samojeda, vylíčím ho v těch nejčernějších barvách, protože by 100% dopadnul, jako ta, vaše" borderka a to bych opravdu nedala... Také nás zastavila paní a že dětičky by chtěli pejska a odkud ho máme a já spustila...a moje máma: ale prosím tě, líčíš ho jako nějakou bestii a on je přitom zlatíčko...Jsem jí pak vynadala, ať příště drží hubu, že rozhodně ne žádného samojeda k dětičkám

Super finta s tím haněním, určitě využiju!

16.2.2016 14:11
ronx

XXX.XXX.223.75

lesnížínka napsal(a):

Presne takúto taktiku som už zvolil aj ja, mám weimara a stále ak sa niekto pýta, tak hneď začnem len o tom že aby ten pes počúval musí mať aspoň 2hodinovú prechádzku denne atď. Dokonca u nás bola mamina kamarátka s dcérou pozrieť že oni by chceli pre ňu takého psa tak to ma už naozaj naštvalo tak som začal že je to veľmi tvrdohlavá a hlavne ostrý pes pre dieťa a zatiaľ to zabralo ešte štendo nemajú.

16.2.2016 14:12
ronx

XXX.XXX.223.75

Pardon oprava o ten pes mal byť tvrdohlavý nie ona

17.2.2016 16:29
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak je tu další chudák pes, jedni si tu pořídili NO a mají ho na cca 200m2 dvorečku, přitom mají ještě 220m2 jakousi zahrádku za domem a za ní zahradu cca 1000m2 a pes je zavřený na malým dvorku, na tu velkou ho dát nemužou bo jsou líní opravit díry v plotě a na tý 220m2 zahrádce maj nacpaný kurník, kačeny, husy, slepice a já nevím co ještě.Předtím na půlce té 1000m2 zahrady měli nacpanou kobylu, tu už naštěstí dali pryč.Tak si našli novou hračku, psa.Mají ještě yorka a jeho výchova ani nestojí za řeč, je to uštěkaný a neposlušný košťátko.

Love vera

17.2.2016 19:31
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

18.2.2016 08:11
Bonnie650

XXX.XXX.249.120

Ve vesnici kdy se jsem bydlela předtím to byl děs většina psů lítala po dědině a zbytek byl zavřeny v kotci, je tam jen pár lidí co chodí na procházky se psem. Ale nevíc mě štve byvalá tchýně. Kluci chtěli štěně což jsem jim rozmlouvala, ale nepodařilo se to. Jednoho dne si donesl nějakého křížence bolonského psíka. Dokud byl štěně tak snimi spal v posteli, pak vyrostl a přestal je bavit a dali ho babce. Ta ho uvazala pod stul na metrovy provaz a venčí ho dvakrat denně na trase 20m a zpet domu pod stůl. No aby toho nebylo málo tak si pořídila fenku borderky prej na chov. Fenka si běhá po celem domě, zahradě a dědek s ní chodí na procházky prostě uplně jiná péče. Co se začala harat tak ho začali uvazovat venku aby ji snad nenakryl, už ho tam uvazují pořád. Když jsem tam bydlela chodila jsem sním i s mojí na prochazky at se vyblbnou na kopci. Pouštěla jsem ho na volno na zahradu ikdyž jsem pak dostala sprda od dědka proště jsem neměla to srdce ho nechat uvazaného když moje si běha po zahradě. Postavila jsem mu boudu aby nebyl na dešti. Ale co, když jsem navrhla, že si ho odvezu sebou pryč tak mi bylo sděleno že kluci ho nechtějí dát pryč, a že si na něj s dědkem už zvykli a že by jim chyběl. To je chudák pes jednak ho kluci zavrhli a pak se musí dívat jak dašenu rozmazluji. Jinak je to chytrý pejsek snadno vycvičitelný. A když se mu člověk věnuje tak ho poslouchá na slovo neměla jsem sním žádný problém vždycky mě poslech.
No těd bydlím na vsi ke snad každý chodí se psem na procházky a nebo dělá s nimi nějaky sport, a vím jen o dvou psech co se venčí sami a to jen když zdrhnou ze dvorku nikdo je tu umyslně nepouští jako v předešlé vesnici tam byl problem projít hned se seběhlo na vás deset psů tady ne.

18.2.2016 08:33

Tohle je další věc co nesnáším - když mně cizí lidi na ulici začnou psa něčím krmit. Aniž by se zeptali, hned mu něco strkají do pusy, ani nevím co. A když se slušně ohradím tak jsem nakonec za tyranku co mu nechce dopřát. Přitom je to naopak, chci pro něj to nejlepší.

Takhle jednou nabídl pán mým psům tyčinku a dostal přes pazouru ode mě. Normálně jsem ho majzla, až mu tyčinka vypadla z ruky. Blekotal něco o tom, že to není nic špatného, že je to psí mlsek.
( Ty "potvory" by si to snad vzali ).

18.2.2016 08:39

lostris napsal(a):

Nebylo by možné ji ukrást ? Třeba až někam odjedou, najít jí domov někde hodně daleko !
Tady mají jednoho NO zavřeného ve stodole, má tam kus plrtiva, tak vidí ven, ale teď jsem zjistila, že na noc ho pouští na zahradu. Že by s ním chodili to ne, ale aspoň po té (velké) zahradě může běhat.

18.2.2016 10:01
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ve vesnici kde jsem bydlela předtím tak v té sousední vesnici měli "spoluobčané" uvázané štěně po lavkou na el. šňůře od nějakého spotřebiče .

22.2.2016 10:15
marcelaamax

XXX.XXX.210.49

Achjo...tak jsme byli ráno na kratší procházce než jsem jela do práce a šli jsme zase kolem toho zmiňovaného domu. Všimla jsem si, že jeden ze dvou psů v kotci už dokonce nemá ani boudu! Malinký kotec, rozdělený na dva... Jsou tam dva velcí psi, jeden má alespoň boudu, druhý tam neměl vůůůbec nic... jen holou podlahu a to připomínám, že v tom kotci jsou pořád, nikdy je nepouští a na procházky už vůbec nechodí. No a to štěně je na tom taky pořád stejně. Přivázané na provaze pod tím stolem, taky jen na zemi. Všude okolo hroznej bordel.

Chtěla jsem to vyfotit, ale bohužel byli na dvorku, tak jsem se bála aby mne neviděli.

22.2.2016 10:34
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

marcelaamax napsal(a):
Achjo...tak jsme byli ráno na kratší procházce než jsem jela do práce a šli jsme zase kolem toho zmiňovaného domu. Všimla jsem si, že jeden ze dvou psů v kotci už dokonce nemá ani boudu! Malinký kotec, rozdělený na dva... Jsou tam dva velcí psi, jeden má alespoň boudu, druhý tam neměl vůůůbec nic... jen holou podlahu a to připomínám, že v tom kotci jsou pořád, nikdy je nepouští a na procházky už vůbec nechodí. No a to štěně je na tom taky pořád stejně. Přivázané na provaze pod tím stolem, taky jen na zemi. Všude okolo hroznej bordel.

Chtěla jsem to vyfotit, ale bohužel byli na dvorku, tak jsem se bála aby mne neviděli.

Chudáci.
Já jsem tu taky psala o fenečce na řetězu u nějaké kůlny, tak tam už není, naposled co jsem ji viděla před 14ti dny, tak byla přivázaná za rohem domu u nějakého harampádí (dřevo, plechy..), asi aby už nebyla tak na očích. No a už jsem ji neviděla... tajně doufám, že jí mají v baráku.

22.2.2016 11:05
kobylatko

XXX.XXX.45.44

No taky mám novinu, jak sem psala o tom NO, tak jsem včera na prochajdě měla příležitost toho psa okouknout pořádně, co je vlastně zač.Mají asi obdelníkový dvůr a v levém rohu k cestě je stodola vedle plot takže plot a stodola dělají takovou uličku a oni tam dali paletu aby tam ten pes nechodil, asi aby nezničil ty 50cm smrčky, neštěkal na psy nebo já fakt nevím.Tak včera ten pes tu paletu přeskočil, otočila jsem se abych si ho prohlídla co je zač a doufám silně v to že to není to co jsem viděla, a jestli ano tak by to měla být fena maliny cca 6 let a agresivní potvora, sice základy výcviku by znát měla co vím z doslechu, i vím odkud ten pes původně je a znám zhruba její minulost.A doufám v to že je nikdy nepotkám na prochajdě jestli s ní (jestli to je ona teda) chodí vůbec ven.

MarijaKes

19.4.2016 18:32
MarijaKes

XXX.XXX.78.96

Máme chatu a zahradu v zahrádkářské kolonii. Psa tam nemá nikdo, přesto nám na zahradu chodí škodit jeden pes z docela velké vzdálenosti. Asi ho majitelé prostě pustí, aby se proběhl sám. Problém je, že část plotu okolo kolonie si jedni lidé udělali ozdobný, kudy se per protáhne a pak řádí na všech zahrádkách. Mám obavy, že se pak oni budou škaredě dívat na mne a tak držím hubu.

MarijaKes

19.4.2016 18:37
MarijaKes

XXX.XXX.78.96

Můj syn má westíka v paneláku. Na procházku chodíme několikrát denně, z toho je jedna větší, kdy se může proběhnout i bez vodítka. Když jdeme kolem rodinných domů na kraji města, všichni psi na Denyho řvou. Já vím, je to v jejich přirozenosti, ale já si vždycky řeknu: "Závidíte, Denymu, že? A opravdu si někdy myslím, že se ti bytoví pejsci mají lépe než ti u domku.

19.4.2016 19:03

MarijaKes napsal(a):
Můj syn má westíka v paneláku. Na procházku chodíme několikrát denně, z toho je jedna větší, kdy se může proběhnout i bez vodítka. Když jdeme kolem rodinných domů na kraji města, všichni psi na Denyho řvou. Já vím, je to v jejich přirozenosti, ale já si vždycky řeknu: "Závidíte, Denymu, že? A opravdu si někdy myslím, že se ti bytoví pejsci mají lépe než ti u domku.

To si aj na niekedy v duchu hovorím. My bývame v úzkej slepej uličke a musím každý deň prechádzať okolo susedovho čuvača, ktorý je celý deň uviazaný na reťazi. Aj napriek tomu, že nás pes pozná už niekoľko rokov, tak zakaždým šteká a ide sa odtrhnúť z reťaze. Pár krát ho mali majitelia vypusteného na dvore a okolo plota majú niečo nasadené a keď sme išli okolo, tak sa pes išiel zblázniť a postúpal im po tom a ešte som bol ja zlý, že tadiaľ chodím, pritom je to štátna cesta a nemám kadiaľ inde prejsť, aby som sa dostal k domu. Kedysi toto 60 kg hovado preskočilo plot, keď neboli majitelia doma a vtedy som dostal poriadny strach, ináč sa psov nebojím. Vtedy som mal 12 kg fenku kokra, ale podriadila sa mu, tak bolo dobre. Keby to bol pes, tak by ho hneď zožral ako povedal jeho majiteľ. Aj napriek tomu chodíme každý deň na prechádzky, aj keď vidím na výrazu tváre majiteľov toho psa, že nie sú nadšený.

19.4.2016 19:04
scylla

XXX.XXX.150.32

U nás chodíme se psy skoro všichni, sousedé chodí se psy na vodítku, ale chodí na procházky, psa na řetězu tu nemá nikdo, ani kotcového psa bez možnosti pustit aspoň na zahradu. U nás se psi mají dobře.

19.4.2016 19:15

scylla napsal(a):
U nás chodíme se psy skoro všichni, sousedé chodí se psy na vodítku, ale chodí na procházky, psa na řetězu tu nemá nikdo, ani kotcového psa bez možnosti pustit aspoň na zahradu. U nás se psi mají dobře.

U nás chodíme dvaja z dediny každý deň na niekoľko hodín von, pár ľudí vyvenčí psa max. na pol hodinu-hodinu a ostatné psy sú v koterci, na reťazi alebo v lepšom prípade vypustené na záhrade. Keď tu hovorím ľuďom, že chodíme na 3-6 hodín von každý deň, tak nechcú tomu veriť.

20.4.2016 14:43
amiš

XXX.XXX.11.68

Tak já si myslela, jak jsme pokroková ves. Žiji zde už 13 let, kromě dvou případů, které se stali před lety, jsem vždy viděla psy na volno, dobře nakrmenné, většinu občas s páníky potkávám na prochajdě. Nicméně, co oko nevidí, že. Včera přišel manžel, že něco vezl na druhý konec jedněm lidem, starousedlýkům. Byl u nich poprvé. Vždy prezentovali, že mají rádi zvířata...ale. Na malém dvorku mají ještě mrňavější dva kotce. Větší, asi odhadem 3x4 metry, mají labradorka a ohařka, druhý, tak 2x2 má boxerka. Psi mají vyšlapané cestičky v hovnech, nezateplené kotce. Byla doma jen jejich babka, když se jí ptal, zda s nimi chodí ven, že je nikdy neviděl, tak prý občas, ale od podzimu s nimi nikde nebyli, není čas. Psi jsou prý od pohledu dobře živeny, to ano, ale jidál děs a bída.
Jinak, pocházím z Prahy, bydlela jsem na sídlišti, kde byla výborná možnost venčení (Prokopák 10 minut od baráku). Tam bydlela jistá dáma, která měla nádherného černého anglického kokra, s PP. Byl stejně starý, jak má fenka. Když byl štěně, tak ho nepouštěla, aby si pohráli, tvrdila mi, že kokr se nesmí do 3 let pouštět. Po 3 letech jsem napjatě očekávala, zda ho pustí. Ani náhodou. I když se naši psi znali, utíkala přede mnou jak před morem a pokud nás potkala a musela okolo nás, sprostě nadávala, že jí omezuji. Takže je to v lidech, de... jsou všudypřítomní
.

21.4.2016 11:17
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Teď mě ještě napadlo jedno téma. Jak reagují u vás na vesnicích občané (hlavně ti starší) na to, že máte psy doma v baráku i přesto, že máte dvůr?

U nás si totiž ještě většina lidí pořád myslí, že pes patří do kotce nebo k boudě a že do baráku prostě nepatří, že tam hrozně trpí.

21.4.2016 11:19

marcelaamax napsal(a):
Teď mě ještě napadlo jedno téma. Jak reagují u vás na vesnicích občané (hlavně ti starší) na to, že máte psy doma v baráku i přesto, že máte dvůr?

U nás si totiž ještě většina lidí pořád myslí, že pes patří do kotce nebo k boudě a že do baráku prostě nepatří, že tam hrozně trpí.

50 : 50
vypadá to takto: proč nehlídá venku
: kde má ten chudáček pláštěnku.

21.4.2016 11:23
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

50 : 50
vypadá to takto: proč nehlídá venku
: kde má ten chudáček pláštěnku.

Jo, to je fakt. Ale ta druhá část u nás jsou jen Pražáci co občas přijedou na chalupu.

Ale není to u nás proč nehlídá venku, ale vyloženě že doma trpí. Jako malé psy v domě chápou, ty velké už ne. A jakou má pes srst to vůbec neřeší.

21.4.2016 11:33

marcelaamax napsal(a):
Jo, to je fakt. Ale ta druhá část u nás jsou jen Pražáci co občas přijedou na chalupu.

Ale není to u nás proč nehlídá venku, ale vyloženě že doma trpí. Jako malé psy v domě chápou, ty velké už ne. A jakou má pes srst to vůbec neřeší.

Přesně tak - neřeší srst, neřeší psychiku psa, ani nic dalšího. Každý malý pes patří domů k rodině, to je v pořádku a jakýkoliv pes co je větší než přerostená myš tak na dvůr a nejlíp do kotce. Přece pes do baráku nepatří.

Bydlíme na velké vesnici (3500 obyvatel), jsou tu i lidé co mají větší a velké psy doma - německá doga, několik ridgebacků, labradoři, zlaťáci, staford, jeden NO, ... Ale většina lidí je má na zahradě nebo v tom kotci.

A občas se mně stane že se s někým venku zakecám, něco se začnou ptát na psa a když pak jen tak v řeči řeknu že bydlí doma tak se začnou divit jestli nemáme zahradu. Prostě většina lidí má pořád zafixované že kdo má zahradu tak automaticky pes na dvůr.

21.4.2016 11:35

marcelaamax napsal(a):

A co mě nejvíc fascinuje, někdy až vytáčí je když někteří pořád tvrdí a melou si svoje jak pes na zahradě má hodně pohybu a ten můj je chudák protože je zavřený doma. A nepochopí že zahrada nerovná se pohyb. Oni si asi myslí že tam ten pes celé dny běhá kolečka

21.4.2016 11:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Za mně: mám x kamarádů, co mají psy pouze bytové, co mají psy doma přes to, že mají i zahradu, co mají psi jen zahradní, jako já. Mí psi můžou do baráku, pokud chtějí. Nechtějí. Respective chtějí, ale jen chvilku. Když nechám teď za tepla otevřené dveře, pes přijde s radostí, poleží a za chvilku si jde lehnout někam poblíž, ale ven. Můj názor je, že pes, který se nemůže jít vyvenčit, kdy zrovna potřebuje, ale jen, kdy mu to umožní páník, pes kterému je třeba horko, ale nemá na vybranou, tak ano, za mne trpí. Nemá prostě na vybranou, ale pro svého pána to přijme. Ale ideální to není. Chápu, že někdo nemá jinou možnost, pokud je a bude celý život v bytě, má dvě možnosti: psa se vzdát a nebo si říct, že je to normální, lidi tak psy mají. Já to nedokázala, ale zase pořád byla naděje, že někdy budu mít dům. Tak jsem počkala a pořídila si psy až do zahrady. Další věc je zahrada a zahrada. Pokud jsem celý den v práci a na zahradu vyjdu v zimě potmě na 10minut podrbat psa za ušima - tak to bych si ho nepořídila stejně, jako do bytu. Stejně tak jako lidi, co si tam sednou na terásku nanejvíš o víkendu. Já jsem v zahradě celodenně, pokud zrovna nejdu se psy někam po okolí. V zimě, co si budem povídat, je to mnohem míň, ale to beru psy zase víc do baráku.

21.4.2016 11:48
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

A co mě nejvíc fascinuje, někdy až vytáčí je když někteří pořád tvrdí a melou si svoje jak pes na zahradě má hodně pohybu a ten můj je chudák protože je zavřený doma. A nepochopí že zahrada nerovná se pohyb. Oni si asi myslí že tam ten pes celé dny běhá kolečka

Jojo, úplně typický uvažování lidí tady, máme velkou zahradu, tak si na ní pořídíme psa.

Jako dejme tomu ti důchodci, dřív to tak prostě bylo, že pes byl na dvorku, žral zbytky, občas byl s pány na zahradě ale na nějaké procházky se s ním nechodilo. Ti důchodci to asi mají takhle zažité, to už nezměníme. Ale zase musím říct, že se u nás najdou i psi, kteří jsou jen na dvoře (právě u těch důchodců) ale mají se dobře. Jsou to většinou malý kříženci, asi si na ten režim tak nějak zvykli a jsou v pohodě.

Ale na co začínám být vysazená je nový rodinný domek, v něm mladý pár, kráásná zelená zahrada, skalka, všude kytky - netknuté. A někde vzadu kotec a v něm maďarský ohař, retrívr, berňák nebo další módní plemena.

Pořád zastávám ten názor, že pokud zachráním psa z útulku (ne nějakého hyperaktivního) tak se bude mít u mě dobře, i když by měl být je na dvoře a nebo mít procházku občas. Ale budu ho mít ráda, mazlit se s ním. Ale nechápu, proč si někdo takto na dvůr pořídí ohaře, nebo jiné plemeno, kterému to očividně stačit nebude.

21.4.2016 11:53
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

lesnížínka napsal(a):
Za mně: mám x kamarádů, co mají psy pouze bytové, co mají psy doma přes to, že mají i zahradu, co mají psi jen zahradní, jako já. Mí psi můžou do baráku, pokud chtějí. Nechtějí. Respective chtějí, ale jen chvilku. Když nechám teď za tepla otevřené dveře, pes přijde s radostí, poleží a za chvilku si jde lehnout někam poblíž, ale ven. Můj názor je, že pes, který se nemůže jít vyvenčit, kdy zrovna potřebuje, ale jen, kdy mu to umožní páník, pes kterému je třeba horko, ale nemá na vybranou, tak ano, za mne trpí. Nemá prostě na vybranou, ale pro svého pána to přijme. Ale ideální to není. Chápu, že někdo nemá jinou možnost, pokud je a bude celý život v bytě, má dvě možnosti: psa se vzdát a nebo si říct, že je to normální, lidi tak psy mají. Já to nedokázala, ale zase pořád byla naděje, že někdy budu mít dům. Tak jsem počkala a pořídila si psy až do zahrady. Další věc je zahrada a zahrada. Pokud jsem celý den v práci a na zahradu vyjdu v zimě potmě na 10minut podrbat psa za ušima - tak to bych si ho nepořídila stejně, jako do bytu. Stejně tak jako lidi, co si tam sednou na terásku nanejvíš o víkendu. Já jsem v zahradě celodenně, pokud zrovna nejdu se psy někam po okolí. V zimě, co si budem povídat, je to mnohem míň, ale to beru psy zase víc do baráku.

Nesouhlasím. Asi taky záleží na plemeni. Můj retrívr doma také být nechce, a ani já bych si chlupáče domů nepořídila. Ale mám hladkosrstého psa a ten by mnohem víc trpěl venku než doma . A to nejen v zimě. Mám dvůr, ale psa mám doma. Pokud mu nechám možnost výběru, je vždycky tam kde jsem já. Když ho večer pustím vyvenčit a nechám ho tam, tak po 10ti minutách sedí u dveří a dožaduje se toho jít domů.

pes kterému je třeba horko, ale nemá na vybranou, tak ano, za mne trpí

Nevím tedy jak vy, ale my v létě v baráku máme lépe než venku, to i retrívr který jinak doma být nechce se přijde naplácnout na dlaždice.

21.4.2016 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

S tím napůl souhlasím, také to od sousedů slyším, že vlastně nemusím vůbec ven se psy chodit, když mají velkou zahradu. Také jim říkám, že pes tam sám pobíhat nebude. Ale úplně to pravda není. Z prochajdy jsme přišli 9.30. Pes se najedl, poležel. Za půl hoďky obešel barák. Pak ležel, ale asi 5x změnil místo, takže jen neležel a tvrdě nespal. Když obchází barák, někam si ucvrkne. Pak jde někdo kolem po cestě, tak pes běží 70m k plotu, zkontrolovat. Někdy jen projede auto, tak ho u plotu, prožene", někdy jde kolem někdo ze známých se psem, tak se pozdraví, podle toho, jestli se můžou, je to buď seřvání se u plotu, nebo vrtění ocáskama a olizování se přes bránu. Teď není ještě 12h a pes už obchází kolem domu, jestli nejdu ven, takže zase nespí. Vy si řeknete, že bytový pes je naučený, že má dopoledne spát, tak spí a čeká na páníka. Jestli rád, toť otázka, musí, nemá tam moc podnětů, co jiného by mohl dělat. Třeba už i ví, že pokud by se víc hýbal, chtělo by se mu venčit. To jsou zase moje postřehy, té, která má možnost sledovat psy celý den.

21.4.2016 12:14

marcelaamax napsal(a):

Jednu dobu jsem byla taky pražák :D ne jasný, je to všeobecně převládající stav - velký ven, malý chudáček. ale. hodně staří lidé mi říkají jéžiš to je krásný a jak s ní pořád chodíte ven (zas tak moc ne :D ) a už to muchlujou, vůbec nemají strach, mají takové pokrokové myšlení. mám pocit, že diskuzemi, tv a tak se lidé dost nechají ovlivnit. mladí sedí doma, v sobotu v noci házejí popelnicemi, ale jejich psi jsou zavření. bude to o žebříčku hodnot.

21.4.2016 12:25
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

lesnížínka napsal(a):
S tím napůl souhlasím, také to od sousedů slyším, že vlastně nemusím vůbec ven se psy chodit, když mají velkou zahradu. Také jim říkám, že pes tam sám pobíhat nebude. Ale úplně to pravda není. Z prochajdy jsme přišli 9.30. Pes se najedl, poležel. Za půl hoďky obešel barák. Pak ležel, ale asi 5x změnil místo, takže jen neležel a tvrdě nespal. Když obchází barák, někam si ucvrkne. Pak jde někdo kolem po cestě, tak pes běží 70m k plotu, zkontrolovat. Někdy jen projede auto, tak ho u plotu, prožene", někdy jde kolem někdo ze známých se psem, tak se pozdraví, podle toho, jestli se můžou, je to buď seřvání se u plotu, nebo vrtění ocáskama a olizování se přes bránu. Teď není ještě 12h a pes už obchází kolem domu, jestli nejdu ven, takže zase nespí. Vy si řeknete, že bytový pes je naučený, že má dopoledne spát, tak spí a čeká na páníka. Jestli rád, toť otázka, musí, nemá tam moc podnětů, co jiného by mohl dělat. Třeba už i ví, že pokud by se víc hýbal, chtělo by se mu venčit. To jsou zase moje postřehy, té, která má možnost sledovat psy celý den.

Jo, s tím že venku má pes nějaké podněty to souhlasím. Proto teď psovi stavím na dvoře výběh, aby když jsem v práci mohl být tam a nemusel trávit čas v domě. Ale jak přijedu tak zas půjde semnou, a spát bude také doma. Na podzim až se začne ochlazovat tak bude už zase pořád doma.

Podle mě záleží na spousta okolnostech a prostě hladkosrstý pes bez podsady je v zimě venku chudák. Asi taky každému vyhovuje něco jiného, mě prostě vyhovuje to, že mám psa pořád za zadkem, že s námi večer usíná, že i když se dívám na televizi tak on tam je, při reklamě nebo při každé chvilce času ho můžu pohladit, dát mu povel, zkusit naučit něco nového. Ale respektuju i to, že někdo psa v baráku prostě nechce, ať už z jakéhokoli důvodu. Pokud si pořídí psa se srstí tomu odpovídající, a věnuje se mu, tak je to v pořádku

21.4.2016 12:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):
Jo, s tím že venku má pes nějaké podněty to souhlasím. Proto teď psovi stavím na dvoře výběh, aby když jsem v práci mohl být tam a nemusel trávit čas v domě. Ale jak přijedu tak zas půjde semnou, a spát bude také doma. Na podzim až se začne ochlazovat tak bude už zase pořád doma.

Podle mě záleží na spousta okolnostech a prostě hladkosrstý pes bez podsady je v zimě venku chudák. Asi taky každému vyhovuje něco jiného, mě prostě vyhovuje to, že mám psa pořád za zadkem, že s námi večer usíná, že i když se dívám na televizi tak on tam je, při reklamě nebo při každé chvilce času ho můžu pohladit, dát mu povel, zkusit naučit něco nového. Ale respektuju i to, že někdo psa v baráku prostě nechce, ať už z jakéhokoli důvodu. Pokud si pořídí psa se srstí tomu odpovídající, a věnuje se mu, tak je to v pořádku

My jsme nikdy ani v rodině hladkosrstého psa neměli, takže ani žádnou zkušenost. Ale po sousedech je plno takových psů a celoročně venku, s boudou. Tam je taky i důležité, aby se mohl probíhat a vybrat si, jestli bude venku, či schovaný. Teď má mamka feňuli hladkosrstou, vlastně nevěděla, co z ní vyroste, kříženka údajně labradora s nějakou skorošibou. Také je celoročně venku v boudě. Pes, pokud to tak má napořád, se opravdu otuží. Nikdy nevypadá, že je jí zima. Já bych ale také takového psa asi venku nenechala, nevydržela bych to

21.4.2016 12:39
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

lesnížínka napsal(a):
My jsme nikdy ani v rodině hladkosrstého psa neměli, takže ani žádnou zkušenost. Ale po sousedech je plno takových psů a celoročně venku, s boudou. Tam je taky i důležité, aby se mohl probíhat a vybrat si, jestli bude venku, či schovaný. Teď má mamka feňuli hladkosrstou, vlastně nevěděla, co z ní vyroste, kříženka údajně labradora s nějakou skorošibou. Také je celoročně venku v boudě. Pes, pokud to tak má napořád, se opravdu otuží. Nikdy nevypadá, že je jí zima. Já bych ale také takového psa asi venku nenechala, nevydržela bych to

No, jenže srst šiby a labradora má podsadu. Labrador může být v pohodě venku. Ale vyloženě hladkosrstý ven pes nepatří. Taky znám třeba maďarské ohaře, co jsou chované venku, ale že by se otužili se mi opravdu nezdá.

21.4.2016 12:54

marcelaamax napsal(a):
Jojo, úplně typický uvažování lidí tady, máme velkou zahradu, tak si na ní pořídíme psa.

Jako dejme tomu ti důchodci, dřív to tak prostě bylo, že pes byl na dvorku, žral zbytky, občas byl s pány na zahradě ale na nějaké procházky se s ním nechodilo. Ti důchodci to asi mají takhle zažité, to už nezměníme. Ale zase musím říct, že se u nás najdou i psi, kteří jsou jen na dvoře (právě u těch důchodců) ale mají se dobře. Jsou to většinou malý kříženci, asi si na ten režim tak nějak zvykli a jsou v pohodě.

Ale na co začínám být vysazená je nový rodinný domek, v něm mladý pár, kráásná zelená zahrada, skalka, všude kytky - netknuté. A někde vzadu kotec a v něm maďarský ohař, retrívr, berňák nebo další módní plemena.

Pořád zastávám ten názor, že pokud zachráním psa z útulku (ne nějakého hyperaktivního) tak se bude mít u mě dobře, i když by měl být je na dvoře a nebo mít procházku občas. Ale budu ho mít ráda, mazlit se s ním. Ale nechápu, proč si někdo takto na dvůr pořídí ohaře, nebo jiné plemeno, kterému to očividně stačit nebude.

Jojo tohle taky nesnáším - ty nové rodinné domky, dokonalá zahrada a akční pes v kotci. A když se s těma lidma bavíte tak vám řeknou - no to se ale nedá nic dělat, on je hrozně divoký a všechno ničí, očurává. Nemůže být volně. Neumí se chovat. Že by ho to měli první naučit jak se má chovat to je pro ně divné. Pro ně je důležitější ta zahrada než pes.

A když já řeknu že mám psa stejné velikosti doma - tak vyvalí oči a řeknou: "Vy nemáte dvorek kde by mohl mít kotec? Doma se musí trápit takový pes. Hlavně že se ten jejich cca 23h denně v kotci netrápí.

Zrovna včera jeden mladý chlápek co má bígla - "přišel jsem domů a vidím na zahradě velkou vyhrabanou díru, jsem myslel že mě trefí. Ten mě ale zase vytočil. Jsem se rozčílil a přivázal ho k boudě. Ať ví že to dělat nesmí.
Prostě lidi si pořídí psa a neví ty nejzákladnější věci o nich. Je to k pláči. Toto jsou chudáci psi.

21.4.2016 12:58
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Jojo tohle taky nesnáším - ty nové rodinné domky, dokonalá zahrada a akční pes v kotci. A když se s těma lidma bavíte tak vám řeknou - no to se ale nedá nic dělat, on je hrozně divoký a všechno ničí, očurává. Nemůže být volně. Neumí se chovat. Že by ho to měli první naučit jak se má chovat to je pro ně divné. Pro ně je důležitější ta zahrada než pes.

A když já řeknu že mám psa stejné velikosti doma - tak vyvalí oči a řeknou: "Vy nemáte dvorek kde by mohl mít kotec? Doma se musí trápit takový pes. Hlavně že se ten jejich cca 23h denně v kotci netrápí.

Zrovna včera jeden mladý chlápek co má bígla - "přišel jsem domů a vidím na zahradě velkou vyhrabanou díru, jsem myslel že mě trefí. Ten mě ale zase vytočil. Jsem se rozčílil a přivázal ho k boudě. Ať ví že to dělat nesmí.
Prostě lidi si pořídí psa a neví ty nejzákladnější věci o nich. Je to k pláči. Toto jsou chudáci psi.

Tak tak, zrovna to co píšete, že lidi přijdou domů, na dvoře je něco co pes udělal před dvěma hodinama, tak oni si myslí jak nad ním vyzráli, když ho pak až do večera nechají zavřeného, jaký to má trest, to už se musím smát

A někteří jsou ještě schopni vám pak tvrdit, hele ale on si to tam odseděl, měl čas přemýšlet a fakt mu to došlo, protože druhej den neudělal vůbec nic :-D.

21.4.2016 13:05

marcelaamax napsal(a):
Tak tak, zrovna to co píšete, že lidi přijdou domů, na dvoře je něco co pes udělal před dvěma hodinama, tak oni si myslí jak nad ním vyzráli, když ho pak až do večera nechají zavřeného, jaký to má trest, to už se musím smát

A někteří jsou ještě schopni vám pak tvrdit, hele ale on si to tam odseděl, měl čas přemýšlet a fakt mu to došlo, protože druhej den neudělal vůbec nic :-D.

Jo přesně, nebo řeknou kdybys viděla jak se tvářil, on věděl že udělal něco co nesmí a že se na něj proto zlobím. Mně je z toho ale spíše smutno. Je mi takových psů líto.

21.4.2016 13:08
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Jo přesně, nebo řeknou kdybys viděla jak se tvářil, on věděl že udělal něco co nesmí a že se na něj proto zlobím. Mně je z toho ale spíše smutno. Je mi takových psů líto.

No jo no, nenaděláme s tím nic.

21.4.2016 13:18

marcelaamax napsal(a):

S tím jestli má pes na zahradě podněty - myslím že záleží na konkrétní situaci. Jsou lidi co mají zahradu uzavřenou a pes ven prostě nevidí. Nemá žádné podněty, je tam v izolaci.

A pak jsou zase psi co mají podněty právě doma.

21.4.2016 13:19

marcelaamax napsal(a):
No, jenže srst šiby a labradora má podsadu. Labrador může být v pohodě venku. Ale vyloženě hladkosrstý ven pes nepatří. Taky znám třeba maďarské ohaře, co jsou chované venku, ale že by se otužili se mi opravdu nezdá.

No labrador je zase na člověku tolik závislý že je pro něj mnohem lepší když bydlí doma. Právě kvůli té společnosti a kontaktu. Může být v pohodě venku co se týká srsti.

21.4.2016 13:28
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

S tím jestli má pes na zahradě podněty - myslím že záleží na konkrétní situaci. Jsou lidi co mají zahradu uzavřenou a pes ven prostě nevidí. Nemá žádné podněty, je tam v izolaci.

A pak jsou zase psi co mají podněty právě doma.

No, ale pokud je možnost, tak si myslím že na jaře je psovi prostě líp venku než když je sám v baráku. I já jsem na jaře radši venku, než abych byla zalezlá doma To myslím konkrétně moji situaci, když mám možnost, aby pes přes jaro byl ve výběhu, tak si myslím že je to pro něho určitě lepší. Bude tam mít na dvoře druhého psa, okolo chodí lidi, ptáčci zpívají, králíci dupají, občas se tam prožene kočka . A hlavně dost času v tomto období tráví na dvoře babička smajlík

Ale pokud někdo tu možnost nemá, tak se nedá nic dělat.

21.4.2016 13:30
Sapp

XXX.XXX.224.129

marcelaamax napsal(a):

Pořiďte domů(bytu) kočku /kočky/ a to teprv uslyšíte, co je to za chudáky

Já mám psa v bytě a do práce jezdím i se psem na barák, kde je dvůr/zahrada - tam má pes možnost kdykoliv být, ale ještě nikdy té možnosti nevyužil. Není závislák v tom smyslu, že by neuměl v případě potřeby zůstat doma sám - umí.

To, že to musí být bytový chudák zchoulostivělý jsem už slyšela, ale směju se , páč ten chudák je se mnou prakticky 24h, xhodin venku s prací, koupající se v řece i v prosinci, lednu... zima ji snad ještě nebyla (mně teda jo ).

21.4.2016 13:34
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Sapp napsal(a):
Pořiďte domů(bytu) kočku /kočky/ a to teprv uslyšíte, co je to za chudáky

Já mám psa v bytě a do práce jezdím i se psem na barák, kde je dvůr/zahrada - tam má pes možnost kdykoliv být, ale ještě nikdy té možnosti nevyužil. Není závislák v tom smyslu, že by neuměl v případě potřeby zůstat doma sám - umí.

To, že to musí být bytový chudák zchoulostivělý jsem už slyšela, ale směju se , páč ten chudák je se mnou prakticky 24h, xhodin venku s prací, koupající se v řece i v prosinci, lednu... zima ji snad ještě nebyla (mně teda jo ).

Joo mít možnost brát si psa do práce musí být super smajlík

No kočku jsme doma chvíli měli, když jsem byla malá tak strejda zachránil kočku (byla vyhozená v krabici), má delší srst, vypadá trochu jako angorská. On ji nechtěl, a tak jsem ukecala rodiče, no hlavně otce (nesnáší kočky ). Měli jsme jí asi měsíc, ale otec to prostě nedal, nesnesl tu kočku doma, tak nakonec skončila u babičky, teď jí bude odhadem tak 14 let a má se tam skvěle smajlík

21.4.2016 13:54
Sapp

XXX.XXX.224.129

marcelaamax napsal(a):
Joo mít možnost brát si psa do práce musí být super smajlík

No kočku jsme doma chvíli měli, když jsem byla malá tak strejda zachránil kočku (byla vyhozená v krabici), má delší srst, vypadá trochu jako angorská. On ji nechtěl, a tak jsem ukecala rodiče, no hlavně otce (nesnáší kočky ). Měli jsme jí asi měsíc, ale otec to prostě nedal, nesnesl tu kočku doma, tak nakonec skončila u babičky, teď jí bude odhadem tak 14 let a má se tam skvěle smajlík

No dřive jsem tu možnost taky neměla a měla jsem psa v bytě - ale ne tak náročného na pohyb a práci, takže na mě čekával doma. Teď, co jsem svým pánem(času) můžu mít i workoholického psa .
Ale k předsudkům zvířat v bytě - když jsem si pořizovala první bytovou kočku (už ke psovi), tak to bylo v rodině takových scén - jakože kočka patří jen ven, už k nám (ta osoba)nebude chodit, protože to tam bude smrdět, teď ty nemoci, že... Pak se to otočilo, vše v pohodě a měl přijit další pes (co první zemřel). A teď co chudák kočička, taková miloučká, čisťoučka a nějaký špinavý pes (prakticky to stejné jen v jiné verzi ) No a jak je teď návštěvě v obložení kočky i psa u nás dobře Na nějaké takové tlaky se dávno zapomnělo a myslím, že i daná osoba už by to ani na sebe neřekla, že kdy vůbec takové řeči vedla.

21.4.2016 14:16
tarunka

XXX.XXX.8.131

koně napsal(a):

Ac sem povetsinou za tu dobu co jsem na vesnici bydlela jezdila k vetovi do mesta jednou jsem se te sou pod nazvem spolecne ockovani zucasrnila. Presne jak je popisovano psi vyvleceni ze dvora totalne zpovykani na voditkach Moje cubiny jsem pripla na voditka az tesne pred navsi. Odvedla jsem je oockovat poodesla odlozila je sla potvrdit ockovaky Majitele zpovykancu zirali... asi odlozeni videli poprvni

21.4.2016 15:13

marcelaamax napsal(a):
No, ale pokud je možnost, tak si myslím že na jaře je psovi prostě líp venku než když je sám v baráku. I já jsem na jaře radši venku, než abych byla zalezlá doma To myslím konkrétně moji situaci, když mám možnost, aby pes přes jaro byl ve výběhu, tak si myslím že je to pro něho určitě lepší. Bude tam mít na dvoře druhého psa, okolo chodí lidi, ptáčci zpívají, králíci dupají, občas se tam prožene kočka . A hlavně dost času v tomto období tráví na dvoře babička smajlík

Ale pokud někdo tu možnost nemá, tak se nedá nic dělat.

Jo konkrétně ve vašem případě souhlasím že to bude asi pro psa lepší. Obzvlášť když tam bude mít společnost druhého psa. Já mám jedináčka A ještě když tam bude chvilkama s babičkou. My třeba máme dvůr uzavřený ze 3 stran, neviděl by skoro nic. Byl by tam opravdu jak v izolaci, jedině by musel být na zahradě. No jenomže on prostě nechce. Je na mě (na nás všech doma) hodně závislý, nechce být venku sám. Od mala jsem ho postupně učila aby zvládal samotu, nemá problém vydržet doma i 8h sám. Vím že spí, někdy si hraje chvilku, sní dobrotu a pak spí. Kolikrát jsem ho našla spícího Ale venku sám být nechce - ikdyž jsme v létě spolu na zahradě třeba půl dne tak stačí když odejdu si pro pití domů a za minutu se na něj podívám přes francouzské okno a on stojí nalepený na dveřích a chce za mnou domů.

Já jsem se po rozchodu vrátila zpátky k našim, takže sám bývá většinou 5-6h denně. O víkendu je pořád s náma. Občas, spíš výjimečně se stane že je sám 7-8h. Naši pracují na 3 směny, takže to vychází tak že se nám část pracovní doby prolíná a část jsou doma oni nebo já.

21.4.2016 16:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Jo konkrétně ve vašem případě souhlasím že to bude asi pro psa lepší. Obzvlášť když tam bude mít společnost druhého psa. Já mám jedináčka A ještě když tam bude chvilkama s babičkou. My třeba máme dvůr uzavřený ze 3 stran, neviděl by skoro nic. Byl by tam opravdu jak v izolaci, jedině by musel být na zahradě. No jenomže on prostě nechce. Je na mě (na nás všech doma) hodně závislý, nechce být venku sám. Od mala jsem ho postupně učila aby zvládal samotu, nemá problém vydržet doma i 8h sám. Vím že spí, někdy si hraje chvilku, sní dobrotu a pak spí. Kolikrát jsem ho našla spícího Ale venku sám být nechce - ikdyž jsme v létě spolu na zahradě třeba půl dne tak stačí když odejdu si pro pití domů a za minutu se na něj podívám přes francouzské okno a on stojí nalepený na dveřích a chce za mnou domů.

Já jsem se po rozchodu vrátila zpátky k našim, takže sám bývá většinou 5-6h denně. O víkendu je pořád s náma. Občas, spíš výjimečně se stane že je sám 7-8h. Naši pracují na 3 směny, takže to vychází tak že se nám část pracovní doby prolíná a část jsou doma oni nebo já.

No protože být doma samotného jste ho naučila, být venku ne. Můj pes venku taky být sám nechce, budu ho to postupně učit smajlík

21.4.2016 16:24

marcelaamax napsal(a):
No protože být doma samotného jste ho naučila, být venku ne. Můj pes venku taky být sám nechce, budu ho to postupně učit smajlík

Asi jo, zkoušela jsem ho nechat chvilku samotného na té zahradě, ale když vidím že tam být nechce a bydlí doma tak nějak nevidím důvod proč ho to učit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík