Něco veselého by nebylo ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2016 10:42

Strašně se tu lidé hádají, napadají, pomlouvají. nemáte něco co se v čr zlepšilo ? mě například na nádraží poprosili lidé zda zavolám a pohladím jejich bázlivého psa. aby se to zlepšilo. z toho soudím, že se lidé více snaží se psy pracovat. spalo se mi pak výborně.

15.2.2016 10:52
mishule

XXX.XXX.99.26

Je fajn vidět takovouhle práci a snahu, člověk si připadá bezvadně, když ho někdo takhle poprosí o pomoc.

Mě za poslední dobu zlepšilo náladu hlavně to, že se mi podařilo pár lidí přimět ke zvážení adopce z útulku, namísto koupě bezPP psů. Lidi pomalu ale jistě mění názor na útulkáče a vidí, že to jsou mazlíci a nejen nějací nezvladatelní psi, které nikdo nechce.

A taky přístup MP k zatoulaným psům u nás ve městě. Když přijedou dva usměvaví strážníci a se psem se mazlí, hladí ho a hned zkoušejí vyhledat čip v databázi na svém soukromém telefonu (podle známky co měl pes na krku, čtečku bohužel naši kluci stále nemají), tak jsem si říkala, že je to oproti předchozím rokům bezva změna.

15.2.2016 11:24
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Mě pochválila jedna paní pár dní nazpět, že mě pozoruje, jak každý den na psí louce se věnuju svému psu.

No to jsem byl úplně v nebi. To tak přidá síly.

A potom mě těší, že se lidí zajímají o Alínu, neb je tak trochu jíná a jsou zvědaví a pohladit a zastaví se, zeptají. To je také zvláštní, aspoň na chvíli totiž utečou z toho marastu.

15.2.2016 11:26

Aliens_II napsal(a):
Mě pochválila jedna paní pár dní nazpět, že mě pozoruje, jak každý den na psí louce se věnuju svému psu.

No to jsem byl úplně v nebi. To tak přidá síly.

A potom mě těší, že se lidí zajímají o Alínu, neb je tak trochu jíná a jsou zvědaví a pohladit a zastaví se, zeptají. To je také zvláštní, aspoň na chvíli totiž utečou z toho marastu.

Já vás zde pozoruji také a chválím vás. nenecháte si vnutit pražské chování. nesnáším to jak já mám vodítko a oni nemusí. vy pracujete a každý den se sem chodíte ptát jak pracovat víc. je radost číst takové lidi.

15.2.2016 11:26
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Taky musím zmínit citlivý přístup MP Prahy 11 k majitelům psů a lidem kolem nich.
Krom jedné "paní" policistky, to jsou velice vstřícní pánové. To kvituji velice.
Aspoň teda já mám takové zkušenosti.

15.2.2016 12:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Veselé to moc není, ale také přidám: bezmála 8let jsem chodila po vesnici se dvěma velkými psy. Celkem nepřehlédnutelná trojka. Jsem slušně vychovaná zdravím i cizí lidi, ráda pomuchluju cizí pejsky, jen většina těch, co nás neznalo blíže, nás radši obcházela obloukem Teď, když jsme před Vánocema o jednoho pejska přišli, tak mne až zaráží, kolik lidí (nepejskařů a lidí, co já vůbec neznám) mne zastavuje a ptá se, kde máme toho druhého...myslela jsem, že si nás ani moc nevšímají. Dokonce se někteří vyptávají i mojí mamky...že mne viděli jen s jedním psem. První týdny jsem to moc nezvládala, teď už dokážu i odpovědět...

15.2.2016 12:42
mishule

XXX.XXX.99.26

Aliens_II: trošku odbočím, ale mrkla jsem k vám na profil a teda TY DLOUHÉ NOHY! Kde jaká modelka by záviděla. Nádherné zvířátko.

15.2.2016 12:51

mishule napsal(a):
Aliens_II: trošku odbočím, ale mrkla jsem k vám na profil a teda TY DLOUHÉ NOHY! Kde jaká modelka by záviděla. Nádherné zvířátko.

Jaképak odbočení - veselé to je !

15.2.2016 13:09
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Tak přidám něco veselejšího...
doktor mi předepsal procházky. Vzhledem k tomu, že psiska ráno venčí dcera, tak o půl páté hodím tepláky a valím kolem města, po polních cestách, rychlou chůzí. Tma jak víte kde, ale cesty mám zmáklé, vždycky se orientuju podle světel v dálce. A takhle mašíruju, když mi něco zvedne ruku až skoro k pasu, a něco se mi přitiskne na stehno. Jenom jsem zaregistroval, že je nějaká obrovská tmavá chlupatá masa, která mi kráčí u boku a tiskne se na mě. Nebudu popisovat, jak ve mě hrklo, a vyděsil jsem se. Pak jsem automaticky zajel prsty do té hřívy, a zjistil jsem, že je to nějaký obrovský tmavý pes, a prostě se ke mě přidal, a vynucuje si šimrání mezi ušiskama. Tak jsem šimral, a pomalu se uklidňoval. A pokračoval v chůzi. Přišel jsem k jezu, kde je trochu světlo, a tam bezradný maník s vodítkem. Uviděl psa, jak kráčí po mém boku, a zařval - Ty ses snad pos*ral v kině, ty blbečku! Jsem odpověděl - né, já sem se posral asi 150 metrů zpátky po této cestě, jak se ke mě potichu přitiskl! Chlapík vyhrkl, že to nemyslel na mě, ale na svého psa... Pak mu to došlo. Následovala spousta omluv, a pak i smích na obou stranách. Ale ten první šok byl opravdu obrovský! jestli mě má ta chůze zachránit před infarktem, tak to ráno jsem na něj mel pořádně našlápnuto!

15.2.2016 13:23
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

mishule napsal(a):

,

mám rád dlouhonohé blondýny. Asi.

Jinak chrtí běh a i chůze, musím říct, užasné.

Máme kamaráda, štěně ridgebacka a při hraní ji občas opakuje při běhu, skáče jak srna a je to hustě komické.

15.2.2016 13:25
mishule

XXX.XXX.99.26

Aliens_II napsal(a):
,

mám rád dlouhonohé blondýny. Asi.

Jinak chrtí běh a i chůze, musím říct, užasné.

Máme kamaráda, štěně ridgebacka a při hraní ji občas opakuje při běhu, skáče jak srna a je to hustě komické.

U nás v okolí už žádný chrtík není, bývávali tu dva, měl je jeden postarší pán, ale to jsem byla malá. Tudíž nemám možnost je vidět v akci naživo, ale věřím, že je to něco nádherného. Stačí mi fotky a videa. Těm psům člověk snadno propadne.

15.2.2016 13:31
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

To Hodonak - jako to bych měl asi infakrt a pos... bych už se nestihl.

15.2.2016 13:37

15.2.2016 13:50
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Jsem rád, že jsem tento web našel a byla to opět náhoda.

Dost lidí mi pomohlo, dost pomáhá, jejich zkušenosti a rady jsou k nezaplacení. A jsem jim hodně vděčný.

A dost lidí mě vytáčí (tím, jak se hádáte), ale je mi to jedno, neb to bychom nebyli lidé, kdybychom byli stejní všichni.

Si nedovedu představit, jak by si tady rozuměli pouze wulfiny, nebo koňadry, nebo ta paní co se zabývá tou výchovou.

Jak by ta sama sebe a ty své ostatní přesvědčovala, no to potěž.

Přišel mi mysl díl "Červeného trpaslíka", kdy Rimmer hologram, měl svou druhou kopii. Na začátku se milovali a brali za dokonalé a pak, po čase už se chtěli jeden druhého zbavit.

Ale, co jsem tak odčíhnul. Jako mám silný pocit, že poměr mužů a žen zde je krutě v náš neprospěch, počítám tak 1:10, ne-li víc.

15.2.2016 13:54
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Aliens_II napsal(a):

Dost lidí mi pomohlo, dost pomáhá, jejich zkušenosti a rady jsou k nezaplacení. A jsem jim hodně vděčný.

A dost lidí mě vytáčí (tím, jak se hádáte), ale je mi to jedno, neb to bychom nebyli lidé, kdybychom byli stejní všichni.

Si nedovedu představit, jak by si tady rozuměli pouze wulfiny, nebo koňadry, nebo ta paní co se zabývá tou výchovou.

Přišel mi mysl díl "Červeného trpaslíka", kdy Rimmer hologram, měl svou druhou kopii. Na začátku se milovali a brali za dokonalé a pak, po čase už se chtěli jeden druhého zbavit.

Ale, co jsem tak odčíhnul. Jako mám silný pocit, že poměr mužů a žen zde je krutě v náš neprospěch, počítám tak 1:10, ne-li víc.

Musíme se utěšovat tím, že nepoměr, krutě vyznívající v náš neprospěch, srovnáme kvalitou!

a mám tento web rád. Ukazuje to rozmanitost pejskařů, a to je k nezaplacení!

15.2.2016 14:00

Hodonak napsal(a):
Tak přidám něco veselejšího...
doktor mi předepsal procházky. Vzhledem k tomu, že psiska ráno venčí dcera, tak o půl páté hodím tepláky a valím kolem města, po polních cestách, rychlou chůzí. Tma jak víte kde, ale cesty mám zmáklé, vždycky se orientuju podle světel v dálce. A takhle mašíruju, když mi něco zvedne ruku až skoro k pasu, a něco se mi přitiskne na stehno. Jenom jsem zaregistroval, že je nějaká obrovská tmavá chlupatá masa, která mi kráčí u boku a tiskne se na mě. Nebudu popisovat, jak ve mě hrklo, a vyděsil jsem se. Pak jsem automaticky zajel prsty do té hřívy, a zjistil jsem, že je to nějaký obrovský tmavý pes, a prostě se ke mě přidal, a vynucuje si šimrání mezi ušiskama. Tak jsem šimral, a pomalu se uklidňoval. A pokračoval v chůzi. Přišel jsem k jezu, kde je trochu světlo, a tam bezradný maník s vodítkem. Uviděl psa, jak kráčí po mém boku, a zařval - Ty ses snad pos*ral v kině, ty blbečku! Jsem odpověděl - né, já sem se posral asi 150 metrů zpátky po této cestě, jak se ke mě potichu přitiskl! Chlapík vyhrkl, že to nemyslel na mě, ale na svého psa... Pak mu to došlo. Následovala spousta omluv, a pak i smích na obou stranách. Ale ten první šok byl opravdu obrovský! jestli mě má ta chůze zachránit před infarktem, tak to ráno jsem na něj mel pořádně našlápnuto!

15.2.2016 14:04
mishule

XXX.XXX.99.26

Hodonak napsal(a):
Musíme se utěšovat tím, že nepoměr, krutě vyznívající v náš neprospěch, srovnáme kvalitou!

a mám tento web rád. Ukazuje to rozmanitost pejskařů, a to je k nezaplacení!

Tenhle nepoměr jde vidět snad všude. Zrovna včera jsem se o tom bavili s taťkou, našel si na facebooku pár pejskařských skupin, kam teď rád leze říká mi: Tam je to samá ženská, chlapů je tam co by jeden na prstech spočítal. No a tak mi došlo, že vlastně i na cvičáku je ten nepoměr znát. Kurzistky jsou skoro samé ženské, jeden jediný chlap a nás členů je tam sice tak půl napůl, ale pravidelně dochází také pouze dámy.

A to jsem před pár lety, ještě jako dítě, měla pocit, že kynologie je převážně mužská záležitost (odkoukáno z okolí).

Neregistrovaný uživatel

15.2.2016 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Aliens_II napsal(a):

Počkej, počkej, já vyjdu s každým...

15.2.2016 14:19
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

S některým i vyběhnu!

15.2.2016 14:21
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

mishule napsal(a):
Tenhle nepoměr jde vidět snad všude. Zrovna včera jsem se o tom bavili s taťkou, našel si na facebooku pár pejskařských skupin, kam teď rád leze říká mi: Tam je to samá ženská, chlapů je tam co by jeden na prstech spočítal. No a tak mi došlo, že vlastně i na cvičáku je ten nepoměr znát. Kurzistky jsou skoro samé ženské, jeden jediný chlap a nás členů je tam sice tak půl napůl, ale pravidelně dochází také pouze dámy.

A to jsem před pár lety, ještě jako dítě, měla pocit, že kynologie je převážně mužská záležitost (odkoukáno z okolí).

Jelikož a proto že jsou ženy celkově odpovědnější, je jich tu více a na cvičácích také. Berme to tak, že ti psi, či jiná zvířata, jsou "součástí" rodiny a jejího života. A žena, jako taková, mnohdy toho psa bere, jako dítě, své dítě, o které je potřeba se postarat. Tak všude šmátrá, pídí, všecko vidí, stresuje, všechno by hned léčila, letěla k doktorovi a podobně.

Ovšem chlap, noooo, to je taky borec. Maňána, klídek, není žádný problém a podobně.
Ten zas toho psa by měl jako upozornit, že žena je jeho žena a pán domu je pán domu. A ostaní psí a nepsí nápadníky, že žena, auto, pes a počítač se prostě a jasně nepůjčují.

15.2.2016 14:22
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

I sama se sebou v tisících kopiíííí? Nóóó?

15.2.2016 14:28
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Aliens_II napsal(a):
Jelikož a proto že jsou ženy celkově odpovědnější, je jich tu více a na cvičácích také. Berme to tak, že ti psi, či jiná zvířata, jsou "součástí" rodiny a jejího života. A žena, jako taková, mnohdy toho psa bere, jako dítě, své dítě, o které je potřeba se postarat. Tak všude šmátrá, pídí, všecko vidí, stresuje, všechno by hned léčila, letěla k doktorovi a podobně.

Ovšem chlap, noooo, to je taky borec. Maňána, klídek, není žádný problém a podobně.
Ten zas toho psa by měl jako upozornit, že žena je jeho žena a pán domu je pán domu. A ostaní psí a nepsí nápadníky, že žena, auto, pes a počítač se prostě a jasně nepůjčují.

No, ja si myslim, ze chlapi moc pomoc, radu nehledaji, protoze by meli pocit, ze by jim odhaleni, ze neco nevi, neumi mohlo snizit ego

15.2.2016 14:30
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Lexaurin napsal(a):
No, ja si myslim, ze chlapi moc pomoc, radu nehledaji, protoze by meli pocit, ze by jim odhaleni, ze neco nevi, neumi mohlo snizit ego

Tak jako přece nechcete, abych toto veřejně napsal.

To už se přeci ví. Tak to raději netahejme.

Ovšem, pochopil jsem, že Hodoňák a jistý zde ještě jeden, nebudeme si na něj ukazovat, se snaží.

15.2.2016 14:33
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Aliens_II napsal(a):
Tak jako přece nechcete, abych toto veřejně napsal.

To už se přeci ví. Tak to raději netahejme.

Ovšem, pochopil jsem, že Hodoňák a jistý zde ještě jeden, nebudeme si na něj ukazovat, se snaží.

No ja osobne kvituji, kdyz chlap nema problem priznat, ze nevi, je to totiz nad slunce jasnejsi, ze zadny uceny z nebe nespadl, opak je spis k zasmani

Neregistrovaný uživatel

15.2.2016 14:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Aliens_II napsal(a):
I sama se sebou v tisících kopiíííí? Nóóó?

Nemám žádné kopie...
Co člověk to originál
I dvojčata jsou každé jiné

Neregistrovaný uživatel

15.2.2016 14:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Lexaurin napsal(a):

Ale jo, taky se najdou, ale pravda je jich jak šafránu

15.2.2016 14:40
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ale jo, taky se najdou, ale pravda je jich jak šafránu

Najdou, viz tusmajlík, ale ti ostatni -je to vlasne skoda

15.2.2016 14:42
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Tak já svoji bezradnost nikdy nepřiznám! Při letním výletu jsem blbě odbočil, a z Jihlavy do Telče dojel bravurní oklikou přes Dašice, Slavonice, bokem Jindřichova Hradce! A ještě jsem se to snažil vysvětlit jako vlastivědný výlet! A partnerka je natolik tolerantní, že předstírala, jak tomu věří!

15.2.2016 14:45
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Hodonak napsal(a):
Tak já svoji bezradnost nikdy nepřiznám! Při letním výletu jsem blbě odbočil, a z Jihlavy do Telče dojel bravurní oklikou přes Dašice, Slavonice, bokem Jindřichova Hradce! A ještě jsem se to snažil vysvětlit jako vlastivědný výlet! A partnerka je natolik tolerantní, že předstírala, jak tomu věří!

Tomu se rika souzvuk dusi

15.2.2016 14:45
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Hodonak napsal(a):

Se picnu

Jó, okecat cokoli, to umíme dokonale.

Já jednou skončil v poli, kde skončila cesta s tím, že potřebuju na záchod a nebylo, kde zasavit.
Ale na mou obranu musím říci, že to byla objížďka, velmi špatně značená.

Ovšem to mi nikdo nesežral. Takže souznění asi nebylo, taky teď už se souzním jen s psí dlouhonohou "modelkou".

15.2.2016 14:48
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Aliens_II napsal(a):
Se picnu

Jó, okecat cokoli, to umíme dokonale.

Já jednou skončil v poli, kde skončila cesta s tím, že potřebuju na záchod a nebylo, kde zasavit.
Ale na mou obranu musím říci, že to byla objížďka, velmi špatně značená.

Ovšem to mi nikdo nesežral. Takže souznění asi nebylo, taky teď už se souzním jen s psí dlouhonohou "modelkou".

Za chybu, kterou udělá chlap, můžou obě strany! Jak manželka, tak tchýně!

15.2.2016 14:50
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Hodonak napsal(a):
Za chybu, kterou udělá chlap, můžou obě strany! Jak manželka, tak tchýně!

Pane kolego, musím jednoznačně souhlasit.
Bohužel tady na to pozor, nikdo se už moc nepřidá.

15.2.2016 14:53
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Aliens_II napsal(a):
Pane kolego, musím jednoznačně souhlasit.
Bohužel tady na to pozor, nikdo se už moc nepřidá.

Raděj prchám venčit...

ale dnes tu byl celkem odvaz, dalo se pobavit!

15.2.2016 16:13

Hodonak napsal(a):

Teda koukám, že někdo bloudí ještě teď. Přes Dašice a Slavonice by to byl opravdu pořádný výlet, když Dašice leží v okrese Pardubice a Slavonice kousek od Jinř. Hradce. Přes Dačice by to bylo rozhodně blíž.

15.2.2016 16:57

Když jste u toho ježdění, na hnoji, ve vratech na konci cesty ( jé, kdo to k nám jede - to bylo divení, otočka a bič a pryč ) jsem skončila mockrát. Nejpovedenější asi bylo, když jsme potmě zastavili, když nám před světly šplouchalo napouštěné Gabčíkovo. Hledali jsme tenkrát kemp a jeli fakt podle toho, kam nás místní posílali. O tom, že okolo Hradce cestička a mají tam dva úplně stejné stadiony, radši nepíšu smajlík.

15.2.2016 17:26
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak vidím, že i v cestování je tu velmi kvalitní matroš.
Že, Orionko.

15.2.2016 18:21

Aliens_II napsal(a):
Že, Orionko.

Když je někdo stár, má už hodně za sebou smajlík

15.2.2016 18:37
manbea

XXX.XXX.18.54

Aliens_II napsal(a):
Že, Orionko.

Na mně nemáte, jednou takhle jedeme z Prahy na Benešov, rozhodla jsem se, že to vezmu po staré benešovské a ne po D1, venku už tma, manžel v autě pospával (jak mi bezelstně věřil, chudák ), jedu, jedu a najednou cedule: Karlštejn 4 km. Jak se mi toto povedlo, dodnes nevím. .

15.2.2016 18:57
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teda koukám, že někdo bloudí ještě teď. Přes Dašice a Slavonice by to byl opravdu pořádný výlet, když Dašice leží v okrese Pardubice a Slavonice kousek od Jinř. Hradce. Přes Dačice by to bylo rozhodně blíž.

Nonono, von je dotyčný nějaký suterén!

15.2.2016 19:41
Gerhild

XXX.XXX.149.104

No, u nás je poslední dny veselo na můj vkus až příliš ;)
V sobotu před ohlášenou návštěvou tchánstva jdu ven krmit slepice, v kuchyni nechávám - jak se domnívám - vzorného chodského dorostence Neda, který je v kuchyni převážně neškodný. Muhehe, zachechtalo se škodolibé božstvo a zamnulo si spokojeně pařáty.
Vracím se zpět a nechápavě hledím na čistě vyblízaný pekáč. Ano, převážně neškodný Ned si s netušeným umem otevřel troubu (naštěstí vypnutou) a spořádal celý pekáč kološvárského zelí, oblíbeného to jídla manželova tatínka. Provinilec je posléze objeven napasován v koupelně pod umyvadlem, zřejmě nepředpokládal, že bude hledán na svém navýsost neoblíbeném místě. Nu což, knedlík s vajíčkem má tchán taky rád, aspoň mě o tom vehementně ujišťoval, zatímco tchyně cedila skrz zuby: "Jsem vám říkala, že za ty peníze, co jste dali za toho vořecha, jste mohli mít novou sušičku..."
Historie pokračuje. Ned má z důvodů přežrání a jeho obvyklých následků dietu, při mém odchodu do práce se tedy tváří nanejvýš trpitelsky a navýsost ukřivděně.
"Tak to bych se na to podíval, aby kamarád trpěl pod krutovládou té megery, co si říká panička!" zahřímal adoptovaný kocour Moris a vydal se na lov. Vzhledem k tomu, že někde v Morisově rodokmenu se ukrývá sibiřský tygr, neměla kořist valnou šanci. Jenže tentokrát uloveného potkana nesložil Moris k domovním dveřím, jak má jindy ve zvyku, ale pronesl ho sklepním okýnkem a poté dvířky, aby ho mohl slavnostně naservírovat Nedovi. "Jen si dej a nech si chutnat!" pravil a dál už jen spokojeně sledoval, jak se Ned vděčně pouští do svačinky. Zhltl ho celého až na hlavu, kterou nechal trůnit na podlaze přímo proti dveřím, naskytla aby se tato koruna celého díla předvedla v plné kráse a jedinečné perspektivě megeře, právě se navrátivší z rachoty. Nebohému Nedovi však nebylo popřáno spokojeně zažívat, protože následný megeřin jekot ho vylekal natolik, že zbytky nestráveného Rattus naskytlanorwegicus potupně vyvrhl megeře k nohám.
Zlomyslné božstvo zauvažovalo, co ještě chybí k dokonalému závěru antické tragédie, a s radostným výsknutím seslalo ke dveřím megeřiným návštěvníka v podobě souseda s naprosto nevinnou otázkou: "Hele, ty seš takovej zvířecí maniak, nechtěla bys od mý ségry malý potkánky?"
Soudní proces s megerou začíná příští čtvrtek.

15.2.2016 19:46
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Ultra brutal historka dnešního dne.

Kološvárské zelí, jé, sakra to můžu.

15.2.2016 19:53

Gerhild napsal(a):
V sobotu před ohlášenou návštěvou tchánstva jdu ven krmit slepice, v kuchyni nechávám - jak se domnívám - vzorného chodského dorostence Neda, který je v kuchyni převážně neškodný. Muhehe, zachechtalo se škodolibé božstvo a zamnulo si spokojeně pařáty.
Vracím se zpět a nechápavě hledím na čistě vyblízaný pekáč. Ano, převážně neškodný Ned si s netušeným umem otevřel troubu (naštěstí vypnutou) a spořádal celý pekáč kološvárského zelí, oblíbeného to jídla manželova tatínka. Provinilec je posléze objeven napasován v koupelně pod umyvadlem, zřejmě nepředpokládal, že bude hledán na svém navýsost neoblíbeném místě. Nu což, knedlík s vajíčkem má tchán taky rád, aspoň mě o tom vehementně ujišťoval, zatímco tchyně cedila skrz zuby: "Jsem vám říkala, že za ty peníze, co jste dali za toho vořecha, jste mohli mít novou sušičku..."
Historie pokračuje. Ned má z důvodů přežrání a jeho obvyklých následků dietu, při mém odchodu do práce se tedy tváří nanejvýš trpitelsky a navýsost ukřivděně.
"Tak to bych se na to podíval, aby kamarád trpěl pod krutovládou té megery, co si říká panička!" zahřímal adoptovaný kocour Moris a vydal se na lov. Vzhledem k tomu, že někde v Morisově rodokmenu se ukrývá sibiřský tygr, neměla kořist valnou šanci. Jenže tentokrát uloveného potkana nesložil Moris k domovním dveřím, jak má jindy ve zvyku, ale pronesl ho sklepním okýnkem a poté dvířky, aby ho mohl slavnostně naservírovat Nedovi. "Jen si dej a nech si chutnat!" pravil a dál už jen spokojeně sledoval, jak se Ned vděčně pouští do svačinky. Zhltl ho celého až na hlavu, kterou nechal trůnit na podlaze přímo proti dveřím, naskytla aby se tato koruna celého díla předvedla v plné kráse a jedinečné perspektivě megeře, právě se navrátivší z rachoty. Nebohému Nedovi však nebylo popřáno spokojeně zažívat, protože následný megeřin jekot ho vylekal natolik, že zbytky nestráveného Rattus naskytlanorwegicus potupně vyvrhl megeře k nohám.
Zlomyslné božstvo zauvažovalo, co ještě chybí k dokonalému závěru antické tragédie, a s radostným výsknutím seslalo ke dveřím megeřiným návštěvníka v podobě souseda s naprosto nevinnou otázkou: "Hele, ty seš takovej zvířecí maniak, nechtěla bys od mý ségry malý potkánky?"

15.2.2016 19:55
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Gerhild napsal(a):

Skvělý klidně bych četla dál, máte talent, až vyjde kniha o Nedovi, dejte vědět.

15.2.2016 21:12
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Gerhild napsal(a):

A brečím... neb podobno znám, až moc dobře !

15.2.2016 21:44

Přidám historku, která mi teď po letech už přijde úsměvná, tenkrát moc ne :
Bydleli jsme v severočeském městě, venčili jsme v přilehlém lesoparku. měla jsem dva psy středního plemene, trošku samoútočící komando ( vystrašili, ale nikoho nikdy nekousli ). Zvlášť spadeno měl pes na pána - běžce, který do stejných míst chodil sportovat, ten už na něj byl zvyklý.
Odjeli jsme na dovolenou na Šumavu, zaparkovali jsme na Modravě, pes nedopatřením vylítl z auta a rovnou do skupinky cyklistů, kteří tam nasedali na kola. Jen jsem slyšela : "panebože ne, tady ne !"
Ale ano, byl to přesně náš známý běžec. Oba jsme byli "v šoku".

15.2.2016 21:45
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

16.2.2016 07:48
Gerhild

XXX.XXX.16.82

Aliens_II napsal(a):

Ultra brutal historka dnešního dne.

Kološvárské zelí, jé, sakra to můžu.

Tož se někdy stavte, dělávám se směsí hovězího a vepřového a paprikové klobásy.
Když včas zamknu psa, možná se na vás i dostane

16.2.2016 07:51
Gerhild

XXX.XXX.16.82

Přidám historku, která mi teď po letech už přijde úsměvná, tenkrát moc ne :
Bydleli jsme v severočeském městě, venčili jsme v přilehlém lesoparku. měla jsem dva psy středního plemene, trošku samoútočící komando ( vystrašili, ale nikoho nikdy nekousli ). Zvlášť spadeno měl pes na pána - běžce, který do stejných míst chodil sportovat, ten už na něj byl zvyklý.
Odjeli jsme na dovolenou na Šumavu, zaparkovali jsme na Modravě, pes nedopatřením vylítl z auta a rovnou do skupinky cyklistů, kteří tam nasedali na kola. Jen jsem slyšela : "panebože ne, tady ne !"
Ale ano, byl to přesně náš známý běžec. Oba jsme byli "v šoku".

Orionko, to je dokonalý. Když jsem kdysi v Jeseníkách potkala souseda s milenkou, už to taková prča nebyla :).

16.2.2016 07:54
Gerhild

XXX.XXX.16.82

Andrýsek3 napsal(a):
Skvělý klidně bych četla dál, máte talent, až vyjde kniha o Nedovi, dejte vědět.

Děkuju. On je ještě štěně, jednou to (spolu s mými pracovními zážitky, které chci sepsat už dávno, neb to nevymyslíš, a zážitky s mými kočkami) bude na pentalogii.

16.2.2016 07:56
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Gerhild napsal(a):
Děkuju. On je ještě štěně, jednou to (spolu s mými pracovními zážitky, které chci sepsat už dávno, neb to nevymyslíš, a zážitky s mými kočkami) bude na pentalogii.

taky si nějaké historky sepisuju... jsou věci, které prostě člověk, nemající domácí zvířátko pro potěchu, nemá šanci zažít!

16.2.2016 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Gerhild, Orionko, super to jsem se dneska zasmála

Love vera

17.2.2016 19:36
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

19.2.2016 17:49
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Lidi nespěte. Hoďte něco do placu. Ať to tu vře.

Dnes jsme hodinu běhali. Přidala se jednoletá fenka setra, krasavice, no co vám mám povídat.
No nebyla úplně nejrychlejší, ale moc si to užila. Pán si fotil a fotil, byl také zjevně spokojen. Jelikož jsem tam byl sám a feňule mu hárala, tak se nepřidal v sobotu, říkal, že viděl tu smečku, ale dnes už přišel.

hornet

19.2.2016 18:02
hornet

XXX.XXX.46.132

Aliens_II napsal(a):
Lidi nespěte. Hoďte něco do placu. Ať to tu vře.

Dnes jsme hodinu běhali. Přidala se jednoletá fenka setra, krasavice, no co vám mám povídat.
No nebyla úplně nejrychlejší, ale moc si to užila. Pán si fotil a fotil, byl také zjevně spokojen. Jelikož jsem tam byl sám a feňule mu hárala, tak se nepřidal v sobotu, říkal, že viděl tu smečku, ale dnes už přišel.

Storyteller.

19.2.2016 18:14
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

hornet napsal(a):
Storyteller.

Sem já? Možná.

19.2.2016 18:27

Aliens_II napsal(a):
Sem já? Možná.

On chtěl napsat tuším něco jiného, ale překladač mu poradil špatně lidé raději chodí pomlouvat než sdělit radost. jak nečekané
moje trhačka má nový trik jak na mě. sedne si, kouká odspodu, no prostě čoklí oči a udělá placák. to se naučila na povel placák prostě plácnout jak to dělají lidé. a my doma z toho vyplesklí, že ano. tak teď vydedukovala, že když udělá placák přede mnou, tak něco začnu dělat. a funguje jí to. když vám začne placákovat displej notebooku, tak se fakt zvednete

19.2.2016 18:29

Dívají se vaši psi na tv ?

19.2.2016 18:33
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Dívají se vaši psi na tv ?

Hmmm. Čumí na Spartu, jsem ji u toho chytil, jak ji jezdi oči. A tu já zrovna nemusím. Jinak ne. Ale reaguje na psy v tv. To ano. Byla to jen výjimka. Myslím, že telku zcela ignoruje, krom zvuku.

19.2.2016 18:36
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

On chtěl napsat tuším něco jiného, ale překladač mu poradil špatně lidé raději chodí pomlouvat než sdělit radost. jak nečekané
moje trhačka má nový trik jak na mě. sedne si, kouká odspodu, no prostě čoklí oči a udělá placák. to se naučila na povel placák prostě plácnout jak to dělají lidé. a my doma z toho vyplesklí, že ano. tak teď vydedukovala, že když udělá placák přede mnou, tak něco začnu dělat. a funguje jí to. když vám začne placákovat displej notebooku, tak se fakt zvednete

Klidně ať si pomlouvá a říká mi jak chce. Je mi to šumák. Jsem rád, že se lidé dokáží bavit, on zjevně s tím má problém.

Alína spí a už se zas třepe a kníká. Zas něco loví.

19.2.2016 18:42
Grandina

XXX.XXX.130.27

Během cca měsíce si po 15ti letech splním svůj sen a dovezu si fenečku šarplanince...Můj partner je k mému nadšení celou dobu naprosto netečný, veškerá moje snaha ho nějak zapojit je marná. Když jsme spolu před sedmi lety začali chodit, tak všechna moje zvířata krom koní tvrdošíjně ignoroval. Postupem času si ho většina získala a došli jsme do fáze, kdy dokonce za mými zády pouští chudáčky zvířátka dovnitř, aby jim nebyla zima, nebylo horko, nebyli venku když prší a pod :D Nicméně nadšení z nového přírůstku nikde.. Podívej jak miminka rostou...Hmm... Dívej jak jsou rodiče krásní...Hmm... Hele jak byla maminka šikovná na výstavě...Hmm... Tady postavíme kotec, jo? No já teda určitě ne... Budeme jezdit na výstavy.. Ani omylem... Nechápala jsem, proč je tak šprajclý, tak negativní...Až včera večer jsme tak nějak popíjeli a on poprvé projevil zájem (teda to jsem si jen myslela) Hele a když jedeš pro toho psa? Já ještě přesně nevím, ale tak za 4-5 týdnů...Hmm, ať vím kolik mám ještě času... Na ten kotec? Ne, sbalit si věci ! :o ty toho psa fakt nechceš? Psa? Psa klidně, ale proboha proč takovou krvelačnou bestii? Cože? Jakou krvelačnou bestii? Já to četl na ifauně... Ano, můj nejdražší se tu někde dočetl, že šarplaninec je vražedná krvelačná bestie a celé odmítání bylo jen o tom, že se sem bude bát jezdit, aby ho nesežrala :D :D.

19.2.2016 18:51
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Grandina napsal(a):
Během cca měsíce si po 15ti letech splním svůj sen a dovezu si fenečku šarplanince...Můj partner je k mému nadšení celou dobu naprosto netečný, veškerá moje snaha ho nějak zapojit je marná. Když jsme spolu před sedmi lety začali chodit, tak všechna moje zvířata krom koní tvrdošíjně ignoroval. Postupem času si ho většina získala a došli jsme do fáze, kdy dokonce za mými zády pouští chudáčky zvířátka dovnitř, aby jim nebyla zima, nebylo horko, nebyli venku když prší a pod :D Nicméně nadšení z nového přírůstku nikde.. Podívej jak miminka rostou...Hmm... Dívej jak jsou rodiče krásní...Hmm... Hele jak byla maminka šikovná na výstavě...Hmm... Tady postavíme kotec, jo? No já teda určitě ne... Budeme jezdit na výstavy.. Ani omylem... Nechápala jsem, proč je tak šprajclý, tak negativní...Až včera večer jsme tak nějak popíjeli a on poprvé projevil zájem (teda to jsem si jen myslela) Hele a když jedeš pro toho psa? Já ještě přesně nevím, ale tak za 4-5 týdnů...Hmm, ať vím kolik mám ještě času... Na ten kotec? Ne, sbalit si věci ! :o ty toho psa fakt nechceš? Psa? Psa klidně, ale proboha proč takovou krvelačnou bestii? Cože? Jakou krvelačnou bestii? Já to četl na ifauně... Ano, můj nejdražší se tu někde dočetl, že šarplaninec je vražedná krvelačná bestie a celé odmítání bylo jen o tom, že se sem bude bát jezdit, aby ho nesežrala :D :D.

Se picnu. No a rezignoval na útěk? Bych mu řekl, že je to výborný hlídač a že ho budete mít právě na to, aby Vám neutekl.

IFauna má velký vliv zjevně.

19.2.2016 19:12
Grandina

XXX.XXX.130.27

Aliens_II napsal(a):
Se picnu. No a rezignoval na útěk? Bych mu řekl, že je to výborný hlídač a že ho budete mít právě na to, aby Vám neutekl.

IFauna má velký vliv zjevně.

Proboha to mu nemůžu říct...to by mohlo vyznít podobně jako slovo svatba... a to by se stihl sbalit asi ještě rychleji...vlastně by se možná ani nebalil... :D :D No nevím jestli tomu pomohlo to ovínění, nebo mi fakt sežral i s navijákem, jaké to bude hodňoučké a láskyplné zvířátko, které na něj nebude pouštět chlupy, slintat a dokonce ho ani nesežere, ale docela aktivně se nabízel tak se mnou pro ni i zajet...Ale to jsem z bezpečnostních důvodů zamítla...Vůbec, ale vůbec si nejsem jistá, zda ho mám riskovat vodit přímo do smečky těch, krvelačných bestií" zrovna v době kdy línají a bude jich tam na slintání hodně :D Nedej bože kdyby začali řvát... :D :D :D.

19.2.2016 19:15
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Grandina napsal(a):
Proboha to mu nemůžu říct...to by mohlo vyznít podobně jako slovo svatba... a to by se stihl sbalit asi ještě rychleji...vlastně by se možná ani nebalil... :D :D No nevím jestli tomu pomohlo to ovínění, nebo mi fakt sežral i s navijákem, jaké to bude hodňoučké a láskyplné zvířátko, které na něj nebude pouštět chlupy, slintat a dokonce ho ani nesežere, ale docela aktivně se nabízel tak se mnou pro ni i zajet...Ale to jsem z bezpečnostních důvodů zamítla...Vůbec, ale vůbec si nejsem jistá, zda ho mám riskovat vodit přímo do smečky těch, krvelačných bestií" zrovna v době kdy línají a bude jich tam na slintání hodně :D Nedej bože kdyby začali řvát... :D :D :D.

Svatba. Fííí.
Ten Váš přítel se fákt nebude nudit. To je hustý. No. Bude to pro něj krutá zkouška.

Vy jste ale slušná potvora. V dobrém to myslím. Opravdu.

19.2.2016 19:30
Grandina

XXX.XXX.130.27

Aliens_II napsal(a):
Svatba. Fííí.
Ten Váš přítel se fákt nebude nudit. To je hustý. No. Bude to pro něj krutá zkouška.

Vy jste ale slušná potvora. V dobrém to myslím. Opravdu.

:D jsem spíš neslušná potvora :D
Já jen tiše doufám, že feňule moc rychle nevytuší, kde je zakopaný pes a nebude si z něj moc dělat srandu :D
Kamarádka mají dobrmanku, ale to je tak neskutečně, blbej" pes (chytrá je jak opice, ale neuvěřitelný šašek a cirkusák) že fakt baví celou společnost. Máme kamaráda, který se jí odjakživa neskutečně bojí...ale ona je fakt tak hodná, že se jí i, granule musí máčet, protože by v životě nikoho nekousla" a ona to prostě ví a vždycky si ho někde vyčíhne a zpoza něčeho (rohu, stromku) udělá to její rozjívené BÁÁÁÁÁF...Kamarád kolabuje a ona je naprosto šťastná, jak ho ulovila :D :D :D
Tak budu doufat, že tohle nebude i u nás :D nejspíš ho hned od malička zaúkoluju se o ni starat :D.

19.2.2016 19:33

já bych tedy poprosila slečnu Grandinu, aby nám časem došla říci jak to pokračuje..až se bude kulička zvětšovat rychlostí světla...doufejme, že to pán neprohlédne, aby slečna došla.

19.2.2016 19:35
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Grandina napsal(a):
:D jsem spíš neslušná potvora :D
Já jen tiše doufám, že feňule moc rychle nevytuší, kde je zakopaný pes a nebude si z něj moc dělat srandu :D
Kamarádka mají dobrmanku, ale to je tak neskutečně, blbej" pes (chytrá je jak opice, ale neuvěřitelný šašek a cirkusák) že fakt baví celou společnost. Máme kamaráda, který se jí odjakživa neskutečně bojí...ale ona je fakt tak hodná, že se jí i, granule musí máčet, protože by v životě nikoho nekousla" a ona to prostě ví a vždycky si ho někde vyčíhne a zpoza něčeho (rohu, stromku) udělá to její rozjívené BÁÁÁÁÁF...Kamarád kolabuje a ona je naprosto šťastná, jak ho ulovila :D :D :D
Tak budu doufat, že tohle nebude i u nás :D nejspíš ho hned od malička zaúkoluju se o ni starat :D.

Tak i toto je život.

Kámoš na nervy z dobrmanky a ony ho nechají ho v tom vařit a fenka si to užívá.

No konečně veselo.
Tak přeci ja pohádkář jsem aspoň inspiroval další.
A k tomu ještě děsnou potvoru.

19.2.2016 19:38

Když jsem řekla rodině, že donesu staforda, zděsili se. ségra řekla, že ke mně už nikdy nepřijde. no štěňátko to bylo krásné, chovala si ji, pusinkovala. jenže to vyrostlo. a teď, přesně jak říkáte s dobrmankou. vím, že jde ségra, páč se z chodby ozývá: Megíííí nééééé megí nééééééé dolůůů jdi míííísto néééééééé.

19.2.2016 19:48
Grandina

XXX.XXX.130.27

já bych tedy poprosila slečnu Grandinu, aby nám časem došla říci jak to pokračuje..až se bude kulička zvětšovat rychlostí světla...doufejme, že to pán neprohlédne, aby slečna došla.

To zvládnu :D Myslím že to bude veselé...Možná hodím inzerát, že z důvodu alergie mého přítele na mého psa ho musím darovat...přítele pochopitelně... :D.

19.2.2016 19:52

Grandina napsal(a):
To zvládnu :D Myslím že to bude veselé...Možná hodím inzerát, že z důvodu alergie mého přítele na mého psa ho musím darovat...přítele pochopitelně... :D.

19.2.2016 19:53
Arni

XXX.XXX.111.238

Grandina napsal(a):

To bude v pohodě, když jsem bez výstrahy přivezl Bulíka, tak ve dveřích zaznělo Buď já nebo on. Nakonec byla ráda že někomu chutná co vaří

19.2.2016 19:53
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Jestě Vy dvě si notujte. (meg a Vy)
Chudák chlap.

19.2.2016 19:54

Na to nemám co říct. teda mám, ale nemohu. co když si to onivíokomtoje přečíst a budou nás mít přečtené :D.

19.2.2016 19:55

Arni napsal(a):
To bude v pohodě, když jsem bez výstrahy přivezl Bulíka, tak ve dveřích zaznělo Buď já nebo on. Nakonec byla ráda že někomu chutná co vaří

Tak to bylo krutý :D.

19.2.2016 19:57
Arni

XXX.XXX.111.238

Tak to bylo krutý :D.

19.2.2016 19:57

Ale to bez výstrahy je bezva nápad. uplatním. dokonalý. dík :D pak řeknu, že to na ifauně mi poradili.

19.2.2016 19:58
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Na to nemám co říct. teda mám, ale nemohu. co když si to onivíokomtoje přečíst a budou nás mít přečtené :D.

A nebo jsou oba tak hodní, že Vás obě přečtené mají a nedávají to najevo a jen to na Vás hrají?
Noooo? Nebo jeden. Už v tom mám zmatek.

19.2.2016 20:03

Odvedu trochu pozornost od "krvelačné bestie" a pokusím se slušně reprodukovat historku kterou jsem vyslechla od myslivce. Abyste se zasmáli, musíte si ji přeložit do "myslivenštiny".
Sedí si tak myslivec se svým malým loveckým psíkem na kazatekně, hlídá kukuřici, čeká na divočáka. No a přišlo na něj sr...Nebyl problém, zaběhl do kukuřice, ulevil si...Čekali, čekali, nedočkali se. Snesl tedy psíka dolů, chystali se domů, psík zaběhl do kukuřice. No ten si tam neulevil, ten si tam pochutnal. Myslivec mu s velkým klením umyl ježatou hubu, nasedli do auta a jeli domů. Kousek to mají, pár zatáček cestou, na psa toho bylo moc a tak hodil myslivci tu "pochoutku" v autě pod nohy...Tak dojet k ránu z posedu, bez divočáka, zato s posr...autem, které je nutné umýt (ráno se v něm vezou děti do školy ) - pro někoho to tedy k zasmání nebylo.

19.2.2016 20:04

Grandina napsal(a):

Nic si z toho nedělějte, kdy jsme vybírali s mužem hlídací plemeno k našemu afgánkovi, tak já chtěla středoasijku...myslím, že by mi povahově vyhovovala nejvíc, ale vzhledem k tomu, že kdysi dávno (rok 1993) měl náš známý středoasijce a ten ho kousnul (chudák pes...cvičen profi cvičitelkou rotvajlerů...navíc si za svého boha vybral subtilní paničku)
takže SAO ne ten by nás mohl sežrat ...takže máme křížence BSP a bernardýna...fena je tak "ostrá a hlídací a obranář" že když přijde návštěva tak jí musíme zavřít (a to byla odmala na návštěvy zvyklá)
Takže asi až budu kupovat další štěndo přivezu hnědobílou nekupírovanou středoasijku a řeknu že je to kříženka bernardýna...stejně prd pozná a inteligentní holka pastevecká si ho zpracuje k obrazu svému...

19.2.2016 20:09

Aliens_II napsal(a):
A nebo jsou oba tak hodní, že Vás obě přečtené mají a nedávají to najevo a jen to na Vás hrají?
Noooo? Nebo jeden. Už v tom mám zmatek.

Snažíte se říct, že chlapi jsou chytřejší než jsou ?
jen legrace
hlava rodiny to chlap je, to jo, ale kdo tou hlavou otáčí ?

19.2.2016 20:13
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Snažíte se říct, že chlapi jsou chytřejší než jsou ?
jen legrace
hlava rodiny to chlap je, to jo, ale kdo tou hlavou otáčí ?

Teda Vy jste číslo.
Musím ovšem uznale a poníženě říci, já vím, máte pravdu. Beru to. Tak to v životě chodí.
A taky. Já jsem tu sám a to je extrémní přesila. Hodoňák je kdo ví kde, asi kontroluje sklípek. A sám já v boji? Amazonky ještě existují. Na to jsem krátký.

19.2.2016 20:21

Aliens_II napsal(a):
Teda Vy jste číslo.
Musím ovšem uznale a poníženě říci, já vím, máte pravdu. Beru to. Tak to v životě chodí.
A taky. Já jsem tu sám a to je extrémní přesila. Hodoňák je kdo ví kde, asi kontroluje sklípek. A sám já v boji? Amazonky ještě existují. Na to jsem krátký.

taky čekám kdy nás přijde Hodonák pobavit. s chlapy je prostě legrace víc.
pak už leda akta-x nová série. a to je teprve tragedie, kam se ifauna hrabe

19.2.2016 20:23

Nic si z toho nedělějte, kdy jsme vybírali s mužem hlídací plemeno k našemu afgánkovi, tak já chtěla středoasijku...myslím, že by mi povahově vyhovovala nejvíc, ale vzhledem k tomu, že kdysi dávno (rok 1993) měl náš známý středoasijce a ten ho kousnul (chudák pes...cvičen profi cvičitelkou rotvajlerů...navíc si za svého boha vybral subtilní paničku)
takže SAO ne ten by nás mohl sežrat ...takže máme křížence BSP a bernardýna...fena je tak "ostrá a hlídací a obranář" že když přijde návštěva tak jí musíme zavřít (a to byla odmala na návštěvy zvyklá)
Takže asi až budu kupovat další štěndo přivezu hnědobílou nekupírovanou středoasijku a řeknu že je to kříženka bernardýna...stejně prd pozná a inteligentní holka pastevecká si ho zpracuje k obrazu svému...

tohle je taky výborně vymyšleno. cokoli řeknete může být použito proti mé domácnosti. díky.

19.2.2016 20:39
Grandina

XXX.XXX.130.27

:D príma..tak to jste mě pobavila :D :D Ale já mám podobný zážitek s koněm...Kamarádka si pořídila dvouletou kobylku Anglického plnokrevníka a ona se při převozu k nám do stáje zranila. Nešlo o nic vážného, jen drobná oděrka, ale bylo to potřeba ošetřit. Nicméně kobylka vyhrkaná z přepravy, nového prostředí...nenechala na sebe šáhnout a kopala a kousala kolem sebe. Kamarádka se jí začala bát a kobylka to velice rychle poznala. Pro všechny ostatní úžasný mazel, na ošetřování skvělá-ale jak se přiblížila majitelka, konec... Přitom vím 100%, že ji nikdy neublížila...Po čase jsme ji umluvili, že ji prodala (kobylka fakt šikovná a bylo ji pro ni škoda) a koupila si něco staršího. Vybrali jsme asi 8 roků starou kobylku, opět plnokrevnou, ale vypadala jak teplokrevná, velká, mohutná a povahově zlaté zvíře. Jediné co nezvládala byl úvaz...Dokud se kamarádce nedostaly do ruky papíry a věřila, že je to obyčejné ČT, tak na kobyle v pohodě jezdila, hubertku odjela na zahozených otěžích, ošetřovala ji...bylo to její zlatíčko...po asi 5 měsících se provalilo, že je to plňaska a bylo po klidu..V tu ránu to pro ni byl zase ten vypatlaný plňas a konečná... Na mojí poněkud švihlé kobyle, na kterou jsem se občas rozmýšlela sednou i já sama sedala v pohodě, neřešila že s ní háže, že kouše a celkově je labilní, ale na tu svoji naprosto pohodovou, dětmi jezditelnou kobylu už nesedla, protože je to přece vypatlaný plňas... Prostě člověkovi do hlavy nevidíš...

19.2.2016 22:42
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Pridam jednu takyveselou historku .
Kdyz byla moje nejmladsi fenulka stenitko, vzali jsme ji jednou takhle do jarni prirody na prolitani. Beha, si, beha, v tom kousek od nas milenci na dece. Stenatko nelenilo, vlitlo k nim na deku a durch ji procuralo.Milenci vyskocili jakoby je kousl mravenec a zustali s otevrenou pusou.No ja taky .A ze jim vezmu deku vyprat a tak, nechteli, ze je to dobry, no trapas.Jo jo, pozustatky venceni u chovatelky na stary koberec vtiskle pekne hluboko.

20.2.2016 08:44
Danczéz

XXX.XXX.210.84

Když jsem si tady přečetla, jak nějaký přítel/manžel odmítá nového psa, musím taky přihodit svou trošku do mlýna. smajlík
Přesně před rokem, (bydlela jsem ještě u rodičů, ale společné bydlení s přítelem se už na vážno plánovalo) mi moje maminka po dvaceti letech mého naléhání, zničehonic řekla: "Víš co? Tak si toho psa pořiď!"...A já stála před rozhodnutím, jestli trávit dalších dvacet let tím, že budu přemlouvat přítele, který vždy rád a nahlas prohlašoval, že psi jsou hloupá stvoření, která mu nesmí přes práh (a kterých se bojí...) anebo se do toho vrhnout po hlavě. Nakonec jsme se všemi domluvili na kompromisu, že to zkusíme a pokud by byl nějaký extra problém, pejsek zůstane u rodičů. Během pár dní jsem dovalila s ušatou potvorou z útulku, dospělou, nic jsem o ní nevěděla, se psy zkušenost žádná... Na první vycházce, kdy jsem je vzala ven spolu (fenku i přítele) se ta malá mrcha, i přes to, že ji nezajímají žádní lidé, zachovala jako správná ženská a přítele začala šíleně vítat, jako kdyby ho znala léta. Tím prolomila ledy, následné společné bydlení začalo tedy ve třech a kdo si myslíte, že jí dovolil první, vlézt na gauč, protože "se smutně kouká"? Jo, ten samý člověk, kterého jsem nedávno nachytala, že jí pod stolem podává kus párku...

20.2.2016 08:48
Danczéz

XXX.XXX.210.84

Lexaurin napsal(a):
Kdyz byla moje nejmladsi fenulka stenitko, vzali jsme ji jednou takhle do jarni prirody na prolitani. Beha, si, beha, v tom kousek od nas milenci na dece. Stenatko nelenilo, vlitlo k nim na deku a durch ji procuralo.Milenci vyskocili jakoby je kousl mravenec a zustali s otevrenou pusou.No ja taky .A ze jim vezmu deku vyprat a tak, nechteli, ze je to dobry, no trapas.Jo jo, pozustatky venceni u chovatelky na stary koberec vtiskle pekne hluboko.

Stalo se mi něco podobného. Venčím, v přírodě, fenka byla na volno. (zrovna jsme se učili přivolání a chodit bez stopovačky). A najednou u rybníka pán na dece. Úplně nahý. A ta moje hned k němu. Za prvé děsná sranda, že se někdo válí po zemi a za druhé to vypadá jako zadek, který by se dal očuchat...Málem jsem dostala infarkt! Začala jsem volat snad všechny povely, které v té době uměla a do toho kupu nadávek. Budiž jí ke cti, že jí asi vyděsil tón mého hlasu a pána opustila bez toho, aby mu ten zadek oblízla...

20.2.2016 09:57
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Danczéz napsal(a):
Stalo se mi něco podobného. Venčím, v přírodě, fenka byla na volno. (zrovna jsme se učili přivolání a chodit bez stopovačky). A najednou u rybníka pán na dece. Úplně nahý. A ta moje hned k němu. Za prvé děsná sranda, že se někdo válí po zemi a za druhé to vypadá jako zadek, který by se dal očuchat...Málem jsem dostala infarkt! Začala jsem volat snad všechny povely, které v té době uměla a do toho kupu nadávek. Budiž jí ke cti, že jí asi vyděsil tón mého hlasu a pána opustila bez toho, aby mu ten zadek oblízla...

To je skoda, ze ho neoblizla!

Jeste jednu rybnikovou-ucila jsem moji fenku, ze kdyz lezi na zemi neco-posmrkany kapos, kus zvance..., je to proste fuj.No a fenka ten povel povysila a na tu vec na zemi vzdycky pridrepla a pocurala ji, jako, ze ted je to teda definitivne"fuj". No a jednou jsme se vraceli z prochazky, zakoncujeme u rybnika :"podivat na kacenky", a u rybnika rybari, pekne klidek, zapichnuti v tech svych zidlickach, nahozeno a cekali... Pred sebou na zemi navnadu v podobe suchych rohliku...No byl to mzik, fenka pribehla, pocurala navnadu a letela ke mne .Ja na ne:"omlouvam se, ale my mame naucene, ze jidlo, ktere se vali po zemi je fuj". No zirali .Ale myslim si, ze se jim pak z toho mokreho rohliku museli ty kulicky lepe tvarovat

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 10:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Grandina napsal(a):

Bohužel k šarplaninci, stejně jako ke kavkazanovi a rovněž tak k jinym pastevcům jsou předsudky opravdu až strašidelný...

20.2.2016 12:28

Lexaurin napsal(a):

To nám se stalo...
ráno v pět proběhnem lesem do údolí s cyklostezkou, chodíme takhle brzy, protože je tam pusto a prázdno a můžu psy nechat navolno...najednou se pesani řítí k jedinému opuštěnému křovíčku na louce a šíleně řvou, rozběhla jsem se za nimi je pochytat, bála jsem se jestli nenašli nějakýho chudáka koloucha?...omyl...v křoví spal bezďák...pochytala jsem psy za obojky a jediný na co jsem se zmohla bylo "Promiňte, já nevěděla, že tu někdo bydlí"

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

No, bude to slušná sranda...
Ona "kuličky" mamka (fena) moc na srandu není...
Je to chovatelky kočička, ale k ostatním se chová opravdu, jako velevážená madam, která nejde daleko pro ránu...

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 16:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tak sem to tu pročetla a slušně jsem se zasmála

Gerhild: Tleskám! Píšeš fakt nádherně! Bys měla skutečně uvažovat o své knize!

No a já teda tak přispěji pro hezčí sobotní den...
Bylo to v dobou, kdy mě doprovázeli na mých toulkách lesem 2 berňáci a šarplaninec. Šarplaninci byl rok a asi měsíc (brala sem si ho jako ročního) a tak nějak poznával vše, co ještě neznal. Tak jsem si řekla, že mu půjdem ukázat koně (kamarádky koně - znám koně i sílu "kousnutí" ohradníku).
A tak jdem lesní cestou, která ústí na pole a přes pole tradá k ohradám (kterak jsou obehnány el. ohradníkem).
Šarplaninec viděl koně a s berňákama hurá napřed. Když jsem viděla, že se psiska řítí na ohradu, zavola jsem na ně, že maj čekat. Berňáci oba asi 2 metry před ohradníkem zasedli. A čekali než přijdu (oni znali ohradník a moc dobře ví, že "to kouše"). Šarplaninec se na ně ohlédl s výrazem? "Co je, proč se neběží, proč se teď sedí? A to volala?" a sotva otočil hlavu zpátky, tak už byl "kousnutej" od ohradníku. A velkým "au, au, au" a mohutným skokem odskočil od ohradníku. Berňáci sedící u ohradníku se podívali směrem k šarplaninci, pak se podívali na sebe a znovu na něj a znovu na sebe a vyloženě se mu zasmáli! A můžu říct, že já taky...

20.2.2016 19:33

Tak mě napadá taky jedna z mnohých příhod s našimi berňáky. To jsme se kdysi vypravili s naším berňákem Ferdou k rybníku. Bylo to v době, kdy jich ještě v okolí nebylo moc, a tak budil zaslouženou pozornost. Na hrázi sedělo několik rybářů a první z nich se mnou dal do řeči. A že někdo z rodiny má taky berňáka a nakonec mi ukazoval jeho fotky. Ovšem rybáři sedící o kus dál si z toho vydedukovali, že na kontrolu došel nový porybný. A když jsme šli kolem, tak už měli připravený rybářský lístek, povolenku a další papíry. S vážnou tváří jsem je zkontroloval, napomenul je, aby dodržovali všechna ustanovení rybářského řádu, a pak už jsme rychle zdrhali. Jednak aby na náš podfuk nepřišli a jednak abych se mohl dostatečně vysmát. K rybníku jsme pak chodili docela často, protože salašník měl rád vodu a občas si na tu příhodu některý z rybářů vzpomněl. I když řada z těch, co to nezažili, považovali příhodu za rybářskou latinu.

20.2.2016 20:56
Grandina

XXX.XXX.2.30

Je to chovatelky kočička, ale k ostatním se chová opravdu, jako velevážená madam, která nejde daleko pro ránu...

Wulfino! nechej toho, nebo vyděsíš i mě :D.

20.2.2016 21:27
conie

XXX.XXX.206.202

No prostě správná šarplaninka. Když jsem si jela pro svojí mladou šarplaninku, nyní 4,5 měsíce,30 kg), nejprve proběhl "odchyt" mámy a starší sestry a zavření do opravdu pevného kotce. Ale od těchto psů přece chceme, aby hlídali a ne byli mazlové ke každému. Foto moji "zabijáci".

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 22:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.251

conie napsal(a):
No prostě správná šarplaninka. Když jsem si jela pro svojí mladou šarplaninku, nyní 4,5 měsíce,30 kg), nejprve proběhl "odchyt" mámy a starší sestry a zavření do opravdu pevného kotce. Ale od těchto psů přece chceme, aby hlídali a ne byli mazlové ke každému. Foto moji "zabijáci".

Dyť samozřejmě

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 22:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.251

Grandina napsal(a):
Wulfino! nechej toho, nebo vyděsíš i mě :D.

Ne, neboj...

Ale...
takhle se narodil vrh K - já jsem se na ty medvídky byla podívat (to jim bylo něco k 5 týdnům) a právě matka těhle štěňat je teď i mámou vrhu N (tedy tvého štěněte).
Seděla jsem venku s chovatelkou a fotila jsem tyhle kuličky a matka obcházela kolem mě a vyloženě si mě hlídala (můžu ti říct, že respekt! ikdyž jí znám sakra dlouho). No a teď vidim, jak se štěně kutálí do ho*na. Tak jsem vstala a mimino překulila zpátky, no, byla u mě v cukuletu a odneslo to tedy jen roztrhlé tričko
Nic moc, když jsem jí měla na zádech
Ale s chovatelkou máme z toho prču do teď - vím, že ona musí být přivázaná, protože na rozdíl od matky mého šarpalnince je opravdu povahou daleko ostřejší, co se týče hlídání štěňat a to i přes to, že mě zná...

20.2.2016 22:41
aj

XXX.XXX.50.88

Conie, vy máte 7 psů ? Nebo jste tam nahnala i nějaké ze sousedství ? :D.

20.2.2016 22:42
conie

XXX.XXX.206.202

aj napsal(a):
Conie, vy máte 7 psů ? Nebo jste tam nahnala i nějaké ze sousedství ? :D.

V domácnosti ano, ale nejsou jen moji.

20.2.2016 22:46
aj

XXX.XXX.50.88

Já mám čtyři a teď bojuji se společnou chůzí na vodítku. Je pravda, že dvě jsou štěňata, takže se to teprve učí. Se sedmi bych se asi zbláznila.

20.2.2016 23:53

Tak je to tu dobře podělané

21.2.2016 11:18
conie

XXX.XXX.206.202

aj napsal(a):
Já mám čtyři a teď bojuji se společnou chůzí na vodítku. Je pravda, že dvě jsou štěňata, takže se to teprve učí. Se sedmi bych se asi zbláznila.

Tak určitě neberu celou smečku ven najednou, naštěstí máme velikou zahradu, takže pokud se na někoho ten den nedostane, tak má stejně prostoru dost a dost. Štěně je tu teď jedno a tomu se věnuji přednostně, jinak už vychované "staré páky".

21.2.2016 17:53

Včera jsme jeli vlakem. psice sedí na zemi, náhubek, kouká co vyleze ode dveří v jednotlivých stanicích.
vešel pán, co já vím cca 35-40 let, shlédl dolů na ocáskem vrtící megínku a zahlásivší:
"Aaa do pr.d.le" dveře zase zabouchl a odešel.

10.4.2016 20:23

Nevím, zda to patří do této rubriky:
Právě jsem více méně náhodou naučila psa "berany, berany, duc"...přesně jako se to dělá s dětma ...manžel mi řek, že jsem b l b á ale směje se u toho, tak asi dobrý

10.4.2016 20:34

Júú to musím zkusit, díky my děláme takhle jedou páni takhle zase dámy a takhle megíííneeeek no a sem b l b á úplně stejně.)
často jsem dotazována co že jsem říkala a já nic, to bylo na psa...no a tak. dyť oni tomu nerozumí.).

10.4.2016 20:38

Júú to musím zkusit, díky my děláme takhle jedou páni takhle zase dámy a takhle megíííneeeek no a sem b l b á úplně stejně.)
často jsem dotazována co že jsem říkala a já nic, to bylo na psa...no a tak. dyť oni tomu nerozumí.).

Tak to jsem ráda, že nejsem jediná normální

10.4.2016 22:19
tapina

XXX.XXX.211.145

Nevím, zda to patří do této rubriky:
Právě jsem více méně náhodou naučila psa "berany, berany, duc"...přesně jako se to dělá s dětma ...manžel mi řek, že jsem b l b á ale směje se u toho, tak asi dobrý

My tomu říkáme hlavičkování a všichni to umíme od kocoura. Fenka se nastaví a kocour ji potrká. Ale umí to i na lidi, ale cizí to nechápou. Fenka se taky umí otírat jako kočka, ve 24 kilech u vaření - fajn. Jinak, povídání se zvířaty, běžně. To máme doma pořád : "Co si říkal/a?nemluv na mě když jsem ve vedlejší místnost" - "ale ne, to nebylo na tebe, my si tu tak povídáme" (se zvířatama) smajlík

10.4.2016 22:26

Berany berany nemá chybu :D.

11.4.2016 06:58

tapina napsal(a):
My tomu říkáme hlavičkování a všichni to umíme od kocoura. Fenka se nastaví a kocour ji potrká. Ale umí to i na lidi, ale cizí to nechápou. Fenka se taky umí otírat jako kočka, ve 24 kilech u vaření - fajn. Jinak, povídání se zvířaty, běžně. To máme doma pořád : "Co si říkal/a?nemluv na mě když jsem ve vedlejší místnost" - "ale ne, to nebylo na tebe, my si tu tak povídáme" (se zvířatama) smajlík

Jo tak to já se psy povídám taky furt a nejen já...takže u nás to je zase např. "Dáš si palačinku s tvarohem?" a syn " jo dám" a já říkám "Já se ptala Sáriny"...ale dám teda všem a nebo " Na ten gauč vůbec nelez, máš špinavý nohy!" a dcera "Nene já je mám čistý... " bylo to samozřejmě na pesany.
Když psům vykládám něco v kuchyni, tak se už nikdo nevzrušuje, věděj, že kdyby to bylo na ně tak houknu pořádně A večer si manžel občas ťuká na čelo, když se s obludama poskládám na gauči a je to samé "No jak jste se měli celej den, štěňátka moje? Mazlili vás děti? Spapali jste hezky svačinu? Doufám, že jste se neváleli celej den doma!"...atd.atd.

11.4.2016 07:44

Jo tak to já se psy povídám taky furt a nejen já...takže u nás to je zase např. "Dáš si palačinku s tvarohem?" a syn " jo dám" a já říkám "Já se ptala Sáriny"...ale dám teda všem a nebo " Na ten gauč vůbec nelez, máš špinavý nohy!" a dcera "Nene já je mám čistý... " bylo to samozřejmě na pesany.
Když psům vykládám něco v kuchyni, tak se už nikdo nevzrušuje, věděj, že kdyby to bylo na ně tak houknu pořádně A večer si manžel občas ťuká na čelo, když se s obludama poskládám na gauči a je to samé "No jak jste se měli celej den, štěňátka moje? Mazlili vás děti? Spapali jste hezky svačinu? Doufám, že jste se neváleli celej den doma!"...atd.atd.

No ty kráso

11.4.2016 07:53

S povídáním se psy : Šli jsme se psem při raním venčení po sídlišti, proti nám pán, baloňák za ním vlál. Viděla jsem, jak se pes postavil do pozoru a tak mu říkám : Hele nech toho mizero, ať tě to ani nenapadne, jdi si svou cestou a ani nešpítni.
Pán se zastavil : Prosííím ?
( "Ani nešpítni, ty cipísku" byl náš oblíbený povel, když jsem viděla, že se psovi něco nezdá a mohl by hučet až vyřvávat. Fungovalo to spolehlivě, líp než všelijaká fuj, ticho, nesmíš a pod.)
Teď jsme na vesnici a mám hodně hlučnou psici (AUO - neznám ukecanější plemeno ). Komentuje všechno. Čas od času býváme v bytě v paneláku, tak hned od začátku má zvukové projevy tam zakázané povelem "tady ne, tady se neštěká" a podobně. Docela to funguje, chová se tam tiše i když jede výtah, někdo jde po chodbě, venku štěkají psi...

11.4.2016 08:41
tapina

XXX.XXX.11.243

Jo jo běžně smajlík

Ale nemůžete říct, že Vám ten pes nerozumí.

Naše naprosto bezpečně umí - jdeme domů, jdeme do práce, jdeme do obchodu, jdeme na nádraží (a to chápe v jakémkoli městě), jdeme spinkat. Pojedeme autem. Pes zná jménem nebo označením 5 lidí, cizí člověk v místnosti je "páníček" nebo Honzík (protože máme v rodině hodně Honzíků).

Trošku vtipné pro náhodné kolemjdoucí je na ulici psovi vysvětlovat - nene, dneska autem nepojedeme; nene dneska nejdem do Alberta, jdem dál.

Ale občas se samozřejmě uchyluji k tomu psovi vysvětlovat i pro lidi naprosto abstraktní věci jako neboj, nebude pršet; pocem nebo tě sežere (před malými uštěkanci); to je malej pejsek; to není kočička; to není kamarád; to není páníček.

Ale i tak si se zvířaty i s kocourem, který mi to evidentně nežere, povídám, o tom jak se přes den měli, jestlipak jim dal manžel najíst, jestlipak je učesal atd.

Taková normální rodinka, no.

11.4.2016 08:56

Kdysi, kdysi... dávno již tomu...jsme měli v práci kolegyni - jedinou psí mámu na pracovišti - tou dobou bylo opravdu psů málo. Každý den první když přišla, vyprávěla, co bylo minulý den s Kazanem. Bavila se tím celá kancelář. Jen jsme čekali, kdy přijde s výrokem " náš Kazan řekl ". A co myslíte ? Dočkali jsme se smajlík.
Dávno, dávno už se svými psy mluvím normálně a taky to, co říkali oni, běžně překládám všem, kteří u toho nebyli !

11.4.2016 11:53

Kdysi, kdysi... dávno již tomu...jsme měli v práci kolegyni - jedinou psí mámu na pracovišti - tou dobou bylo opravdu psů málo. Každý den první když přišla, vyprávěla, co bylo minulý den s Kazanem. Bavila se tím celá kancelář. Jen jsme čekali, kdy přijde s výrokem " náš Kazan řekl ". A co myslíte ? Dočkali jsme se smajlík.
Dávno, dávno už se svými psy mluvím normálně a taky to, co říkali oni, běžně překládám všem, kteří u toho nebyli !

No zaplať bůh, že psi nemluvěj, hlavně u feny by to bylo zajímavé, je to chronický diskutér, už teď stačí jak jí rozumim.
"Paničko, taky bych si dala kousek bábovky "..."Sárinko, teď si zbodla chleba s máslem, nemůžeš furt papat, měla by si pudel, jak štýrskej valach"...a fena "Prosim ? Jakou pudel?...následuje nechápavý výraz..."Sárino, nedělej, že mi nerozumíš. Jen se podívej...kde máš pudelku?...fena samozřejmě ví, kde je jaká část těla, to používáme často a otočí se aby se na ní koukla, podívá se zpátky "No nic zajímavýho nevidím" Co teda bude s tou bábovkou? " "no tak tady máš kousíček, aby ti žalem nepuklo srdíčko
Na tohle teda mluvit opravdu nemusí, jestli to že mi rozumí jen hraje, tak palec nahoru , zasloužila by Oscara

11.4.2016 12:52

No zaplať bůh, že psi nemluvěj, hlavně u feny by to bylo zajímavé, je to chronický diskutér, už teď stačí jak jí rozumim.
"Paničko, taky bych si dala kousek bábovky "..."Sárinko, teď si zbodla chleba s máslem, nemůžeš furt papat, měla by si pudel, jak štýrskej valach"...a fena "Prosim ? Jakou pudel?...následuje nechápavý výraz..."Sárino, nedělej, že mi nerozumíš. Jen se podívej...kde máš pudelku?...fena samozřejmě ví, kde je jaká část těla, to používáme často a otočí se aby se na ní koukla, podívá se zpátky "No nic zajímavýho nevidím" Co teda bude s tou bábovkou? " "no tak tady máš kousíček, aby ti žalem nepuklo srdíčko
Na tohle teda mluvit opravdu nemusí, jestli to že mi rozumí jen hraje, tak palec nahoru , zasloužila by Oscara

Vzhledem k tomu, že fena momentálně hárá a píská po psech, tak vedeme podobné hovory : " kašli na něj, měla bys břicho až na zem, vošatku plnou harantů..." Taky se hádá, že tak hrozné by to snad nebylo a ten Beníček ( Rexíček ) je tak krásnej. Tak ji přesvědčuju, že jsou to navíc srabi, jen zvednu klacek, zdrhaj. Ani to ji neodradí a vyčítá mi, že ji nepustím.
Bezvadná situace. okno oslintané z obou stran, venku od psů, uvnitř od ní. Když odcházím, pro sichr ji vodím do patra, mám strach, že projdou i zavřeným oknem.

11.4.2016 14:02

Vzhledem k tomu, že fena momentálně hárá a píská po psech, tak vedeme podobné hovory : " kašli na něj, měla bys břicho až na zem, vošatku plnou harantů..." Taky se hádá, že tak hrozné by to snad nebylo a ten Beníček ( Rexíček ) je tak krásnej. Tak ji přesvědčuju, že jsou to navíc srabi, jen zvednu klacek, zdrhaj. Ani to ji neodradí a vyčítá mi, že ji nepustím.
Bezvadná situace. okno oslintané z obou stran, venku od psů, uvnitř od ní. Když odcházím, pro sichr ji vodím do patra, mám strach, že projdou i zavřeným oknem.

10.11.2016 09:22
Grandina

XXX.XXX.130.27

Poslušně hlásím, že všichni žijeme :D
Psice si přítele vcelku ochočila, docela spolu vycházejí... :D
Ona mu roztahuje věci z dílny po dvoře, on je zase pěkně uklízí...Ona mu žere prodlužky, on je opravuje...Ona roztahá pytel plný plastů, nachystaný k odvozu (ano, ON trval na tom, že se musí nachystat k vratům, místo aby zůstal pěkně schovaný doma) a on ho po celém dvoře uklízí...On špatně pověsí čištění na koně a ona mu ho uklidí- přece ho nenechá se válet po zemi (bohužel jinam a jinak než by si on přál) a on jde koupit nové...
Prostě kámoši jak hrom...jen nevím, proč u téhle jejich hry vždycky říká něco o nemožném čoklovi, funí u toho hůř než rozzuřený býk a používá tak sprostá slova, že musím i zedníkům zacpávat uši, aby se nečervenali :D
Nicméně...už se nikde neválí nářadí, na potom" :D:D
Teď ho sice rozpálila do běla, když po dvou dnech skládání dřeva do krásných hraniček mu je během jednoho odpoledne zvládla roztahat po celé zahradě (podotýkám že on je pedant a skoro to odměřoval šuplerou :D :D), ale dobré, vychladl hned po tom, co mu láskyplně položila zablácené tlapy na ramena a olízla ho přes celý obličej (jako ten výraz by stál za fotku, ale neměla jsem odvahu ho tolik dráždit :D )...pára mu šla z uší, jak upouštěl ventil, ale pak se začal smát a bylo vyřešeno...
Ale ne...docela se sžili...ona ho zbytečně moc neobtěžuje, on se občas zapomene a podrbe ji, chodí s námi procházkovat, hlídá, jestli jsem (baba jedna nemožná a nezodpovědná) nezapomněla dát vodu a granulky. Nedávno jsem je přistihla, jak ji vyčesával (což jsem teda čuměla). Jen ty výstavy, kde bych ho potřebovala nejvíc, tvrdošíjně ignoruje :D.

10.11.2016 10:37

Grandina napsal(a):
Poslušně hlásím, že všichni žijeme :D
Psice si přítele vcelku ochočila, docela spolu vycházejí... :D
Ona mu roztahuje věci z dílny po dvoře, on je zase pěkně uklízí...Ona mu žere prodlužky, on je opravuje...Ona roztahá pytel plný plastů, nachystaný k odvozu (ano, ON trval na tom, že se musí nachystat k vratům, místo aby zůstal pěkně schovaný doma) a on ho po celém dvoře uklízí...On špatně pověsí čištění na koně a ona mu ho uklidí- přece ho nenechá se válet po zemi (bohužel jinam a jinak než by si on přál) a on jde koupit nové...
Prostě kámoši jak hrom...jen nevím, proč u téhle jejich hry vždycky říká něco o nemožném čoklovi, funí u toho hůř než rozzuřený býk a používá tak sprostá slova, že musím i zedníkům zacpávat uši, aby se nečervenali :D
Nicméně...už se nikde neválí nářadí, na potom" :D:D
Teď ho sice rozpálila do běla, když po dvou dnech skládání dřeva do krásných hraniček mu je během jednoho odpoledne zvládla roztahat po celé zahradě (podotýkám že on je pedant a skoro to odměřoval šuplerou :D :D), ale dobré, vychladl hned po tom, co mu láskyplně položila zablácené tlapy na ramena a olízla ho přes celý obličej (jako ten výraz by stál za fotku, ale neměla jsem odvahu ho tolik dráždit :D )...pára mu šla z uší, jak upouštěl ventil, ale pak se začal smát a bylo vyřešeno...
Ale ne...docela se sžili...ona ho zbytečně moc neobtěžuje, on se občas zapomene a podrbe ji, chodí s námi procházkovat, hlídá, jestli jsem (baba jedna nemožná a nezodpovědná) nezapomněla dát vodu a granulky. Nedávno jsem je přistihla, jak ji vyčesával (což jsem teda čuměla). Jen ty výstavy, kde bych ho potřebovala nejvíc, tvrdošíjně ignoruje :D.

To nemá chybu ! smajlík

17.11.2016 17:20
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Tak se nám dnes podařilo rozesmát jednu paní .

Byli jsme na procházce, už byla tma. Ve vesnici přímo před námi vypálila kočka - říkám si - jéé to bude veselo, ale alespoň příležitost k trénování. Psa uklidním a posadím. Když začne trochu vnímat, uděláme krok dopředu, zatáhne, takže zastavím, psa uklidním no a takhle pořád dokola, znáte to. Když už to trvá opravdu dlouho a pes nechápe, že prostě pokud bude nadále tahat za kočkou, tak se nehneme z místa, tak ho znovu uklidním, a skloním se k němu se slovy:"Halooo, je někdo doma, pane Coopre, jste tam někde v té Vaší hlavě?". Opodál se ozve smích, celou dobu nás tam pozorovala paní .

No, naštěstí je to paní, která má také psa, takže mi říkala, že se skvěle pobavila, ale že mi naprosto rozumí, že si se psem povídá stejně .

A jinak, nakonec se zadařilo, někde tam v té hlavě byl a pochopil

Přidejte reakci

Přidat smajlík