Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

terez123

15.2.2016 22:57
terez123

XXX.XXX.155.162

Nase Chelsea (24kg) zbastila cca 90% bio cokolady, ktera ma 70%, hodne jsem se vylekala, kdyz jsem si precetla, co muze cokolada psovi zpusobit a hned jsem googlila, jak vyvolat zvraceni, precetla jsem si tuto diskuzi a zkusila to, prvni jsem dala lzicku peroxidu, pockala 7min a nic, tak jsem jeste jednu lzicku naredila s vodou a po 20min nic, venku jsme byli, behala. Mozna je problem v tom, ze si nejsem jista jestli to nahodou nebylo vic jak pred hodinu, mozna uz se cokolada stravila, kazdopadne sezrala i kousek alobalu podle meho, tak se porad bojim. Zitra urcite k veterinarce. Ale mate nejake jine typy, abych mela klidny spanek?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2016 23:06

Netroufám si nic radit, ale já bych moc klidný spánek neměla. z toho alobalu bych drama nedělala, ale jestli měla čokoláda fakt 70 procent, nevim. Zkusila bych minimálně po telefonu kontaktovat nějakého veterináře a alespoň se zeptat. Nevím odkud jste ale třeba vetcentrum ve stodůlkách má nonstop.

15.2.2016 23:15

Klid, smrtelné to není, ale hlídejte.

Z vet. toxikologické databáze: smrtelná dávka teobrominu pro zdravého psa je asi 300 mg/kg váhy a v hořké čokoládě je asi 500 mg teobrominu na 100 gramovou tabulku. To by těch tabulek musela zblajznout přes deset.

terez123

16.2.2016 00:15
terez123

XXX.XXX.251.47

No já jsem se právě koukala na složení a teobromin sem tam nenašla, bývá to ve složení vůbec napsáno? Jinak cokolada mela maly obsah tuku a prirodni sladidla. Kazdopadne rano radsi zkusime tu veter. Ale prave spapala misku granulí, treba ji zle neni. Uvidime. Dekuji za rady.

16.2.2016 00:27

terez123 napsal(a):
No já jsem se právě koukala na složení a teobromin sem tam nenašla, bývá to ve složení vůbec napsáno? Jinak cokolada mela maly obsah tuku a prirodni sladidla. Kazdopadne rano radsi zkusime tu veter. Ale prave spapala misku granulí, treba ji zle neni. Uvidime. Dekuji za rady.

To je alkaloid, který obsahují kakaové boby (potažmo pak kakaový prášek), takže ve složení uveden nebude. Tuk ( v normální čokoládě kakaové máslo) je v pohodě.

16.2.2016 09:14
aha

XXX.XXX.132.75

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Klid, smrtelné to není, ale hlídejte.

Z vet. toxikologické databáze: smrtelná dávka teobrominu pro zdravého psa je asi 300 mg/kg váhy a v hořké čokoládě je asi 500 mg teobrominu na 100 gramovou tabulku. To by těch tabulek musela zblajznout přes deset.

Zažila jsem dogu, která po vyluxování bonboniery žila necelých 24h. Postupně jí selhávaly orgány a přes péči vetů jí nebylo pomoci. Tím v žádném případě nechci děsit zadavatelku, nýbrž poukázat na to, že nelze paušálně tvrdit, že to není smrtelné.

Pro odlehčení, znám psíka, který dá jednoznačně přednost sladkému před masem.

Zadavatelko: Jak jste přežili noc?

16.2.2016 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

aha napsal(a):
Zažila jsem dogu, která po vyluxování bonboniery žila necelých 24h. Postupně jí selhávaly orgány a přes péči vetů jí nebylo pomoci. Tím v žádném případě nechci děsit zadavatelku, nýbrž poukázat na to, že nelze paušálně tvrdit, že to není smrtelné.

Nechci s váma polemizovat, ale tomuhle fakt nevěřím. Tedy, že příčinou byla jen ta bonboniéra. V té totiž není kakaa, ani co by se za nehet vešlo. Řekla bych, že tam bylo něco, co už i tak nefungovalo a nášup ani ne tak kakaa, ale sladkostí, ji dorazil.

16.2.2016 11:00
aha

XXX.XXX.132.75

lesnížínka napsal(a):
Nechci s váma polemizovat, ale tomuhle fakt nevěřím. Tedy, že příčinou byla jen ta bonboniéra. V té totiž není kakaa, ani co by se za nehet vešlo. Řekla bych, že tam bylo něco, co už i tak nefungovalo a nášup ani ne tak kakaa, ale sladkostí, ji dorazil.

Je možné, že mohla mít i jiný problém, ač na něj na klinice nepřišli, ale takový "neviditelný" problém může mít kdejaký náš psík a ač kakao v takové míře by psovi nemělo ublížit, nikdy na to nemůžeme spoléhat, že to není smrtelné.

terez123

16.2.2016 11:21
terez123

XXX.XXX.251.47

Dekuji vam za rady a nazory, noc probehla naprosto v klidu, zvraceni se nedostavilo, ale sblajzla misku granuli, rano udelala pekny pevny bobek a jeli jsme k veter. Ta rikala, ze pokud normalne vylucuje, melo by byt zatim vse ok. Akorat co teda, tak Chelsea strasne prdi :D :D to je smradu...ale zle ji neni, neprojevovala se u ni zadna nadmerna aktivita, nic. Ona je to proste nase popelnice a pouceni plyne - opravdu NIC, ale VUBEC NIC nenechavat na konf stolku!

16.2.2016 12:31
Arni

XXX.XXX.49.201

terez123 napsal(a):
Dekuji vam za rady a nazory, noc probehla naprosto v klidu, zvraceni se nedostavilo, ale sblajzla misku granuli, rano udelala pekny pevny bobek a jeli jsme k veter. Ta rikala, ze pokud normalne vylucuje, melo by byt zatim vse ok. Akorat co teda, tak Chelsea strasne prdi :D :D to je smradu...ale zle ji neni, neprojevovala se u ni zadna nadmerna aktivita, nic. Ona je to proste nase popelnice a pouceni plyne - opravdu NIC, ale VUBEC NIC nenechavat na konf stolku!

Jen k tomu jídlu na konferenčním stolku. U nás je toto pro psa zakázaný prostor. Jde to naučit. Vždy si lehne na sedačku a pozoruje ty dobroty, chudák. Děláme si srandu že nám to hlídá.
Tak ať jste v pořádku

16.2.2016 14:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mám psy venkovní, domů chodí jen na návštěvu. A chovat se umí výborně, nic neničí, nelítají, nelezou na nábytek. Ale díky tomu, že jsou velcí a stolek malý, mají všechno pod hubou. Takže nenápadně jdou kolem a už vidím, jak natahujou čumáky, aby dosáhnuli až doprostřed, kam jsme jídlo odsunuli. Ale stačí říct ne a jde pryč. Také se nám stalo, že se nenápadně vplížil a čmajznul sušenky, jen tedy ten výlupek samojed, berňák by si nikdy nic nevzal, i bez dozoru. Když si vzpomenu, čokoládu na stolku přihodím časopisem, aby ho to zbytečně nelákalo, ale stává se, že tam volně leží, ale pes nedělá to, že se přižene a letí zkoumat, jestli tam náhodou něco není. Pokud tam nejsme my, tak tam většinou vůbec nejde, někdy tam nejde, ani pokud tam jsme, ale lehne si v kuchyni na dlažbu. Nevím, jestli mu ta evokuje chladno(je světlá a lesklá) páč pod tou je podlahovka a je teplá zatímco v obyvču jsou parkety a ty netopí

16.2.2016 15:59

lesnížínka napsal(a):

Dogy trpí na srdce a to pak může být fatální i malé množství látky.

16.2.2016 18:23

aha napsal(a):

Pohádky Boženy Němcové?

16.2.2016 20:15
aha

XXX.XXX.132.75

Pohádky Boženy Němcové?

zážitek z veteriny.

16.2.2016 20:34
anonymx

XXX.XXX.130.73

Dogy trpí na srdce a to pak může být fatální i malé množství látky.

A to jako kvuli srdci selhávály organy? Tohle je zase ze serie bajek a pohadek "jedna pani povidala".
To ze nektere potraviny nejsou pro psy prospěšné je jasne, ale nekdy je to prehnane. V bezne cokolade je teobrominu tak nepatrne mnozstvi, ze je strach zbytecny. Za dob vanocnich kolekci psiska umela dokonale rozbalit vsechny bonbony, ale tam se fakt o cokolade nedalo mluvit.

16.2.2016 20:49

aha napsal(a):

Pokud se to stalo, tato doga s jistotou neuhynula kvůli theobrominu. Protože množství theobrominu potřebné k otravě dogy v bomboniéře prostě není.

16.2.2016 21:32

anonymx napsal(a):
A to jako kvuli srdci selhávály organy? Tohle je zase ze serie bajek a pohadek "jedna pani povidala".
To ze nektere potraviny nejsou pro psy prospěšné je jasne, ale nekdy je to prehnane. V bezne cokolade je teobrominu tak nepatrne mnozstvi, ze je strach zbytecny. Za dob vanocnich kolekci psiska umela dokonale rozbalit vsechny bonbony, ale tam se fakt o cokolade nedalo mluvit.

Proč orgány, srdce stačí. A ad ta bomboniéra - já jím kvalitní čokoládu, kdy v bonboniéře je kakaa fakt hodně. Nebo si vezměte i obyčejné hořké lanýže, to je v podstatě pouze kakao. Samozřejmě když mi pes švihnul truffe se šampaňským krémem, tak jsem se nezhroutila, akorát jsem mu ohlásila, že je bez večeře. Ale mít srdcaře, tak mě vyplaší i blbá Milka.

"Teobromin v těle ovlivňuje látku, která se jmenuje adenosin a je zodpovědná za regulaci srdečního rytmu. Jakmile teobromin obsadí místa, která by měl normálně obsazovat adenosin, dojde k poruchám srdečního rytmu, které mohou být i smrtelné. Pacienti s nemocným srdcem nebo oběhovým systémem jsou pak ohroženi otravou i při malém množství čokolády."
Zdroj: VFU.

16.2.2016 21:48

Proč orgány, srdce stačí. A ad ta bomboniéra - já jím kvalitní čokoládu, kdy v bonboniéře je kakaa fakt hodně. Nebo si vezměte i obyčejné hořké lanýže, to je v podstatě pouze kakao. Samozřejmě když mi pes švihnul truffe se šampaňským krémem, tak jsem se nezhroutila, akorát jsem mu ohlásila, že je bez večeře. Ale mít srdcaře, tak mě vyplaší i blbá Milka.

"Teobromin v těle ovlivňuje látku, která se jmenuje adenosin a je zodpovědná za regulaci srdečního rytmu. Jakmile teobromin obsadí místa, která by měl normálně obsazovat adenosin, dojde k poruchám srdečního rytmu, které mohou být i smrtelné. Pacienti s nemocným srdcem nebo oběhovým systémem jsou pak ohroženi otravou i při malém množství čokolády."
Zdroj: VFU.

No to je sice pravda, ale, no

http://ngm.nationalgeographic.com/2007/10/pets/chocolate-chart-interactive

V jednom gramu kakaa máte 29 mg theobrominu. Přibližně. LD50 theobrominu pro psa začíná na 250 mg/kg živé hmotnosti. Německá doga má kolik,60 kg? To máte 15000 mg na vyvolání smrtelné otravy i poloviny dog. To máte půl kila čistého kakaa.

16.2.2016 22:07
anonymx

XXX.XXX.130.73

Aha psala, ze dotyčné doze postupne selhavaly vsechny orgány. O srdecni zastave nepadlo ani slovo. Proto tuto zkazku radim mezi pohádky. Viz. Bodlinka - super. Tak si vsichni spocitejte kolik ms ktera cokolada theobrominu a kolik by ji pes.musel zdlabnout. Kdesi se uvadelo, ze střední pes asi tak 5 kg.

16.2.2016 22:35

anonymx napsal(a):
Aha psala, ze dotyčné doze postupne selhavaly vsechny orgány. O srdecni zastave nepadlo ani slovo. Proto tuto zkazku radim mezi pohádky. Viz. Bodlinka - super. Tak si vsichni spocitejte kolik ms ktera cokolada theobrominu a kolik by ji pes.musel zdlabnout. Kdesi se uvadelo, ze střední pes asi tak 5 kg.

Aha, tak to jsem nezavnímala. Viděla jsem doga a už to bylo = srdce = teobromin.

17.2.2016 06:31
aha

XXX.XXX.135.10

Tak díky za rozbor. Každopádně doga zemřela a verdikt veta byl takový, jak jsem napsala. Kde byla fakticky pravda se už asi nedozvíme.

17.2.2016 09:15

aha napsal(a):
Tak díky za rozbor. Každopádně doga zemřela a verdikt veta byl takový, jak jsem napsala. Kde byla fakticky pravda se už asi nedozvíme.

No, co se čokolády a velkých psů týče, tam prostě tolik theobrominu k vyvolání otravy nikdy nebude, to by toho pes musel sežrat najednou kila. Ale čokoláda a různé cukrovinky jsou hodně tučné a to i ty šizené, kakaem barvené pseudočokolády s palmovým tukem.

A sežrání většího množství tučného může (ale nemusí) způsobit u citlivého psa zánět slinivky a na to se umřít může taky. Není to ale otrava čokoládou, ten pes se tím "tráví" stejně, jako když sežere uherský salám nebo tučnou slepici.

17.2.2016 11:24
hanula

XXX.XXX.106.29

Naše první ND - pes nám ožral na vánočním stromku všechny čokoládové figurky až tam, kam dosáhl. Měli jsme jej od roku 1974 a dožil se 12,5 roku. V té době nebylo nic známo o škodlivosti čokolády pro psy a tak nám nevadilo když sem tam zblajznul i nějaký bonbon který ukradl z bomboniéry. Vždy jsme říkali, že zloděj by nás mohl vykrást za kus vánočky nebo bombonů, ale za buřta by si jej nekoupil.

17.2.2016 12:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

hanula napsal(a):
Naše první ND - pes nám ožral na vánočním stromku všechny čokoládové figurky až tam, kam dosáhl. Měli jsme jej od roku 1974 a dožil se 12,5 roku. V té době nebylo nic známo o škodlivosti čokolády pro psy a tak nám nevadilo když sem tam zblajznul i nějaký bonbon který ukradl z bomboniéry. Vždy jsme říkali, že zloděj by nás mohl vykrást za kus vánočky nebo bombonů, ale za buřta by si jej nekoupil.

To samé u nás: po Vánocích mamka psu vysypala všechny zbytky cukroví(a že u nás jiné, jak kakaové nefrčelo) třeba 2kg, sežral, kolik zrovna chtěl a přežil(taky mamce vyžíral z hrnku lógr, ale to zase nebylo moc často) Byl to kříženec špice 10kg a dožil se 17let. Kdyby tady někteří viděli tu jeho stravu, tak by to asi nerozchodili...

Love vera

17.2.2016 19:30
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

24.2.2016 13:31
jednapani

XXX.XXX.208.107

Já se snad počůrám! Tak tuhle diskuzi bych zařadila mezi tu nejdeb...ší ze všech! Pes po čokoládě umře hmmm jasan...náš pes který se dožil 15.let miloval čokoládu! Barilu, buráky, hořkou, kolekci ze stromečku a fakt neumřel! Měli jsme ho 14.let.A každý náš pes nám i potom několikrát sežral čokoládu nebo sušenky atd...-máme děti- a nikdy se žádnýmu nic nestalo. Neblbněte lidem hlavy bože!Na mikuláše náš mazlik dostane taky čoko mikuldu-figurku a tak to děláme celej život, naši to tak taky dělali tak prosím! nepište tyhle bludy.At vlezu na jakékoliv téma tak je to samá blbost...to se fakt nedá bavíme se celá rodina...

24.2.2016 13:39
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

jednapani napsal(a):
Já se snad počůrám! Tak tuhle diskuzi bych zařadila mezi tu nejdeb...ší ze všech! Pes po čokoládě umře hmmm jasan...náš pes který se dožil 15.let miloval čokoládu! Barilu, buráky, hořkou, kolekci ze stromečku a fakt neumřel! Měli jsme ho 14.let.A každý náš pes nám i potom několikrát sežral čokoládu nebo sušenky atd...-máme děti- a nikdy se žádnýmu nic nestalo. Neblbněte lidem hlavy bože!Na mikuláše náš mazlik dostane taky čoko mikuldu-figurku a tak to děláme celej život, naši to tak taky dělali tak prosím! nepište tyhle bludy.At vlezu na jakékoliv téma tak je to samá blbost...to se fakt nedá bavíme se celá rodina...

A že tam té čokolády je, v tom co mu dáváte a dávali jste jiným psům. Teď se směji zase jáááá. Čuníci taky rádi šrot, lidi taky jedí šrot, tak psy v tom jedou s náma. No gratulace.

24.2.2016 13:40
Arni

XXX.XXX.39.220

jednapani napsal(a):

Tož vitajte . Časem možná zjistíte že se někdy nějaká rada hodí.

24.2.2016 13:41
Arni

XXX.XXX.39.220

Tož vitajte. Časem možná zjistíte že se nějaká rada hodí.

24.2.2016 13:45
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

jednapani napsal(a):

"Blahoslaveni chudi duchem...".

24.2.2016 13:46
Arni

XXX.XXX.39.220

Se omlouvám že sem to napsal dvakrát. Nacpal jsem se po obědě čokoládou

24.2.2016 13:47
jednapani

XXX.XXX.208.107

Rada...a tady...hmmm tak to už se válím smíchy! píšete jednu blbost za druhou a ještě jste na to hrdý tady se to fakt vyplatí pouze ukazovat dalším a dalším jak je lidská blbost nekonečná...

24.2.2016 13:51
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

jednapani napsal(a):
Rada...a tady...hmmm tak to už se válím smíchy! píšete jednu blbost za druhou a ještě jste na to hrdý tady se to fakt vyplatí pouze ukazovat dalším a dalším jak je lidská blbost nekonečná...

Ba ba asi vite o cem mluvite

24.2.2016 14:07
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

jednapani napsal(a):

A tak perte do sebe Mikulášské figurky a chrochtejte si blahem, jak božská to je čokoláda.

Nicméně pravá čokoláda je lék a uklidňuje, takže ale na Vás zjevně nikterak nepůsobí. Asi je potřeba něco změnit.

24.2.2016 19:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

jednapani napsal(a):

Tak já tady vidím jen pár odpovědí, které neberu, ostatní jsou v pohodě. Nevím, co vám přijde tak hloupé. Uvědomte si, že tady píšou i mladičké, -náctileté holky, které jsou vyjukané ještě ze všeho, hlavně ze všeho, co si kde přečtou. Pokud se vám to zdá tak hrozné, proč sem tedy lezete...milá dámo?!?

24.2.2016 19:36
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

lesnížínka napsal(a):
Tak já tady vidím jen pár odpovědí, které neberu, ostatní jsou v pohodě. Nevím, co vám přijde tak hloupé. Uvědomte si, že tady píšou i mladičké, -náctileté holky, které jsou vyjukané ještě ze všeho, hlavně ze všeho, co si kde přečtou. Pokud se vám to zdá tak hrozné, proč sem tedy lezete...milá dámo?!?

Asi to bude tim, ze svoji inteligenci nemuzete srovnavat s "jednapanipovidala". Marne investovana energie...

Přidejte reakci

Přidat smajlík