Kam dát psa, když už nemůže být u nás?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2016 17:36
jimmy77

XXX.XXX.155.6

Dobrý den, potřebuju radu kám psa když už u nás nemůže být ? nebo kam ho darovat ? daruji ročniho psa je poslušny zakladni povely umí ale my se už dál o něho sratat nemůžeme. děkuji za odpovedi.

21.2.2016 17:58
imattree

XXX.XXX.109.11

Otázka je položená špatně: "Co můžu udělat proto, abychom si ho mohli nechat?"

Je to živý tvor, pořídili jste si ho a věděli jste, že tu bude i třeba 15 let a že tu bude i přes finanční problémy, přes nemoc, přes zdraví, přes zábavu, přes nudu, přes úmrtí. Když jste do toho šli, věděli jste, že je to živý tvor a že ho nejde jen tak odložit. Takže nejdříve dělám, co můžu pro nechání, např. jiné bydlení, lepší práce, hlídání přes den u babičky, ... A až když vyčerpáma vyzkouším zdánlivě nemožné možnosti, přemýšlím nad novým domovem pro psa.

Jinak ho můžete darovat přes inzerát, dát do útulku (Tam vám ovšem zůstanou výdaje), vypustit v lese, ...

21.2.2016 18:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

jimmy77 napsal(a):
Dobrý den, potřebuju radu kám psa když už u nás nemůže být ? nebo kam ho darovat ? daruji ročniho psa je poslušny zakladni povely umí ale my se už dál o něho sratat nemůžeme. děkuji za odpovedi.

Rodičům, sourozencům nebo jiným příbuzným.
(jack - bordera?).

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2016 18:08

21.2.2016 18:09

jimmy77 napsal(a):

Špatný vtip?

Proč se o něj nemůžete starat?

21.2.2016 18:11
začátek

XXX.XXX.173.101

jimmy77 napsal(a):

Asi do guláše. A proč si proboha pořizujete psa na jeden rok?Každému rozumnému člověku je jasné, že to je závazek min. na 10-15 let, tedy podle druhu i 20.Příště si pořiďte TAMAGOČI nebo jak se ta hračka jmenuje.

21.2.2016 18:12

21.2.2016 18:16

Vrátit chovateli ? Když se u něj narodil, měl by se o něj umět postarat, pomoci mu najít nový domov.

21.2.2016 18:21

Vy se tu všici strašně divíte, ale koukněte na bazoš, sbazar, tam je takových tuny. většinou zjistí, že na roce pejsek začne s jinou vyřídilkou a to už se jim nelíbí.
druhá fáze odkládání mazlíčků přichází ve 2 až 3 letech.
a tento ehm pán je tu
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/57804555/daruji.php.

21.2.2016 18:25

21.2.2016 18:27

Hele, ženský, hlavně odpovídejte slušně, jinak vás JIMMY seřve :

" Panebože je tu poradna snad o psech ne ? blbé kecy si fakt nechte tak pardon že se ptám lidi jestli se s tim už někdo setkal.. bože sedi te si na vedeni ? za blbou otázku mě tady pišete že nevim o psech skoro nic? je tu veřejna poradna o psech a lidi si maji pomahat radit a ne uražet a ponižovat!".

21.2.2016 18:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Http://www.psidetektiv.cz/zvire/ramses-karvina-2016-01-07.

Ale JIMMY psa nehledá, on se ho potřebuje zbavit.

21.2.2016 18:31
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Takovej krásnej pes.
Je mi ho líto a všech těch ostatních taky.

21.2.2016 18:33

Ale JIMMY psa nehledá, on se ho potřebuje zbavit.

To je její pes, kterého tam našli !

21.2.2016 18:34

To Jimmy: karviná má útulek, odneste toho psa tam než od vás zase uteče.).

21.2.2016 18:40

To je její pes, kterého tam našli !

Už to vidím, podle tel. č. je to opravdu on. Jen mi na té fotce z detektiva přišel menší a hlavně mladší.

21.2.2016 18:41

To Jimmy: karviná má útulek, odneste toho psa tam než od vás zase uteče.).

Myslíte, že mu útulek jen tak vezme psa, protože utíká ?

21.2.2016 18:45

Myslíte, že mu útulek jen tak vezme psa, protože utíká ?

Ne, jen chci aby psa nevypustila někde v lese nebo tak. píšou tam, že přijali psa od paní, která na něj nestačila, vím o útulku kde takto psy berou od lidí no a prostě radši to než aby se uvázal někde...

21.2.2016 18:53

Ne, jen chci aby psa nevypustila někde v lese nebo tak. píšou tam, že přijali psa od paní, která na něj nestačila, vím o útulku kde takto psy berou od lidí no a prostě radši to než aby se uvázal někde...

Papír snese všechno. Podle mě je to tenhle pes :

Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2937172/nevite-co-by-to-mohlo-byt-za-rasu#a2938910

a mají ho od štěněte.

21.2.2016 18:54

Až ho najde někdo uvázaného v lese, aspoň bude jasné, odkud se tam vzal.

21.2.2016 18:58

Jojo, to je on..aj někde se ptala proč štěně štěká..

21.2.2016 19:21
Hodonak

XXX.XXX.83.106

PROČ? Nemůže? Co se stalo? Pochopím, že někdy osud člověka semele tak, že se opravdu psa musí vzdát, ale to je tak 2% případů. Jinak je to nezodpovědnost, a donebevolající blbost člověka, který neuvažuje dopředu... Je to stejné, jako když si pořídím dítě, a pak mě přestane bavit, protože za půl roku ještě dělá do plínek...

21.2.2016 19:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

Normální, běžné.
Holka, tipuji školačka, si psa vydupala,
zjistili, co to stojí času, peněz, omrzel se. Musí jít...

22.2.2016 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ten, utečenec" z útulku to není - tohle je úplně jiný pes. Ty dva předtím - to štěndo a pak skoro dospělý a ten třetí v Bazoši...to je tentýž pes. Nejspíš se jmenuje Jimmy.

22.2.2016 11:28
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Případ z této soboty - na veterinu přijde mladý muž s šikovným hezkým kříženečkem. A požaduje jeho utracení. Na dotaz - Proč? Odpovídá s úsměvem - já ho asi před dvěma měsícama našel, tak jsem si ho vzal domů. Je fajn, bezva kamarád. Ale teď pojedu na půl roku pracovně do zahraničí, tak ho prostě uspěte. Já si ho vzít nemůžu, a nevím, komu ho dát.
Maník byl veselý, očividně žádný zaostalý balík... A připadalo mu to normální.
A na otázku, když psa našel na ulici, jestli nezkoušel hledat jeho majitele, se divil, proč by to prý dělal?

22.2.2016 11:39

Hodonak napsal(a):
Případ z této soboty - na veterinu přijde mladý muž s šikovným hezkým kříženečkem. A požaduje jeho utracení. Na dotaz - Proč? Odpovídá s úsměvem - já ho asi před dvěma měsícama našel, tak jsem si ho vzal domů. Je fajn, bezva kamarád. Ale teď pojedu na půl roku pracovně do zahraničí, tak ho prostě uspěte. Já si ho vzít nemůžu, a nevím, komu ho dát.
A na otázku, když psa našel na ulici, jestli nezkoušel hledat jeho majitele, se divil, proč by to prý dělal?

Nad tím mi zůstává rozum stát..."je fajn, bezva kamarád" bohužel evidentně jednostranný vztah z pejskovi strany

22.2.2016 11:53

lesnížínka napsal(a):
Ten, utečenec" z útulku to není - tohle je úplně jiný pes. Ty dva předtím - to štěndo a pak skoro dospělý a ten třetí v Bazoši...to je tentýž pes. Nejspíš se jmenuje Jimmy.

Pak je vysvětlení, že telefon patří útulku a ten pes co se tu nabízí už tam je nebo jim útulek nabídl pomoc při umístění do nového domova, dal své číslo.
v každém případě nechápu proč se psi po roce či dvou dávají pryč.
dlouho jsme psa neměli, bylo mi to líto, ale kupoval a spravoval se dům, jiná práce atd.... až pak kupuji psa.

22.2.2016 12:27
lavacca

XXX.XXX.141.147

Vy se tu všici strašně divíte, ale koukněte na bazoš, sbazar, tam je takových tuny. většinou zjistí, že na roce pejsek začne s jinou vyřídilkou a to už se jim nelíbí.
druhá fáze odkládání mazlíčků přichází ve 2 až 3 letech.
a tento ehm pán je tu
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/57804555/daruji.php.

Nedivíme, jen je nám líto těch psů... sleduji bazos, apod. déle, ale je to móda posledních cca 2-3 let se zbavovat mlaďochů kolem 1-2 let a zase naopak psů 7 let a více. První budou nevycválaní puberťáci, kteří jim přerostli přes hlavu a sami se nevycvičili a nevychovali (kdo měl tušit, že to roztomilé štěně bude chtít nejen krmení, ale i čas, výchovu, apod.) a pak staří, kteří potřebují více péče, apod. (tss, kdo by se s nima otravoval, že?).

22.2.2016 13:38

Hodonak napsal(a):

Nestačím se divit, jací mohou být lidi kreténi!

22.2.2016 14:18
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Nestačím se divit, jací mohou být lidi kreténi!

A tak to já se vůbec nedivím!

22.2.2016 14:45
inusanka

XXX.XXX.98.58

Stalo se mi s mým prvním psem. Museli jsme se stěhovat tam, kde jsme psa mít nemohli a vzhledem k tomu, že byl dvouletý a zvyklý venku, ani bych nechtěla. Našli jsme mu manžele čerstvé důchodce, nakonec se tam snad měl lépe než u nás, byli stále s ním, naprosto podřídili život psovi. Stát se to může, je na člověku aby našel svému kamarádovi dobrý nový domov. Určitě ne inzerátem.

Caira

24.7.2019 23:27
Caira

XXX.XXX.4.39

Dobrý den,potřebuji poradit, kam bychom mohli dát 7 letou fenku Velkého švýcarského salašnického psa.Z důvodu stěhování schaníme lidičky kteří mají zahradu a mohli by se o ní postarat.

Předem děkuji za radu.

24.7.2019 23:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Caira napsal(a):
Dobrý den,potřebuji poradit, kam bychom mohli dát 7 letou fenku Velkého švýcarského salašnického psa.Z důvodu stěhování schaníme lidičky kteří mají zahradu a mohli by se o ní postarat.

Předem děkuji za radu.

Je to smutné, ale nechci soudit, člověk nikdy neví, do jaké situace se dostane.

Dejte si inzerát třeba na FB, nebo i sem - doplňte víc info o feně - jak snáší ostatní psy, kočky, děti, jak reaguje na cizí lidi, jestli je zvyklá na městský ruch atd. Pokud je fena s PP, tak ale nejdřív kontaktujte chovatele. A určitě bych pečlivě vybirala, chtěla zájemce nejdřív vidět, sepsala bych smlouvu a nedávala bych ji zadarmo, aby si ji vzal někdo zodpovědný.

25.7.2019 07:19

marcelaamax napsal(a):
Je to smutné, ale nechci soudit, člověk nikdy neví, do jaké situace se dostane.

Dejte si inzerát třeba na FB, nebo i sem - doplňte víc info o feně - jak snáší ostatní psy, kočky, děti, jak reaguje na cizí lidi, jestli je zvyklá na městský ruch atd. Pokud je fena s PP, tak ale nejdřív kontaktujte chovatele. A určitě bych pečlivě vybirala, chtěla zájemce nejdřív vidět, sepsala bych smlouvu a nedávala bych ji zadarmo, aby si ji vzal někdo zodpovědný.

Nedávala bych ji zadarmo... sedmiletá fena velkého plemene... budou rádi, když se někdo vůbec ozve a vezme si ji zadarmo.
Starších a starých velkých psů nabízených na fb a v inzercích je fůra. A je velice zajímavé, že důvody bývají nejčastěji uváděny dva - stěhování a alergie dítěte...

25.7.2019 07:40
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Taky myslím, že ne zadarmo.
Měli by novému majiteli platit výživné.

25.7.2019 08:09

Nechci soudit lidi, možná to je nějaká neřešitelná situace, ale většinou to bývá tak, že psa vůbec nechtějí řešit a raději ho dají pryč, případně jiné zvíře, to je jedno.
Nikdy bych se neodstěhovala někam, kde bych nemohla mít svoje zvířata a hledala bych dál...nedávno se jedna paní zbavovala svých 3 starších bytových koček, protože se musela stěhovat za prací do zahraničí a tam musela být v bytě od firmy, kde nemohla mít zvíře...nechápu to...kvůli pár penězům navíc se zbavit zvířat ? Radši bych šla dělat do mekáče a kočky si nechala, než se stěhovat někam za super prací, kde ale nemůžu mít celou svou rodinu...protože pro mě moje zvířata rodina jsou...
Je pravda, že pokud paní psa neudá rodině, známým, tak bude ráda, že si starší fenku vůbec někdo vezme. Ale záleží, jaký pes je. Chce to udat co nejvíce informací o snášenlivosti a chování psa, případně přidat i zdravotní stav. Jinak na FB bude muset paní ustát docela hodně výčitek a zloby, tam se s tím lidi vůbec ne*erou :,D.

25.7.2019 08:14
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Mají snad příbuzné, přátele , tak ....

25.7.2019 08:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nevím proč mají lidi tendence soudit něco, o čem nic neví.

Moji současní psi by neměli s bytovým režimem problém. Ale když vezmu předešlého psa - celý život na zahradě, hlídač, domů nechtěl ani když měl možnost, když jsem ho tam "dotáhla" tak vydržel chvíli a okamžitě ležel u dveří a kňučel, navíc hrozně funěl, bylo mu tam teplo. Chtěl být venku ve střehu a hlídat - měl tam svá místa, ze kterých měl rozhled a pozoroval - a to bylo smyslem jeho života, tak byl nejšťastnější. Kdyby si v bytě zvyknul - ale ani tím si nejsem jistá, tak by tam ale rozhodně nebyl šťastný.

No a to, že byste se nikdy neodstěhovala někam, kde nemůžete mít svoje zvířata - jo to si říkáme všichni, ale nikdy neříkej nikdy. Co když je to třeba rodina s dětmi, musí se rychle vystěhovat z baráku, nemají kam jít, a v bytě, který sehnali, nemůže být pes? Ty děti přece někde žít musí... A já teda beru i to, že je to venkovní pes a v bytě by prostě nebyl šťastný.

Souhlasím, že většinou je to stěhování jen výmluva, ale není to tak vždycky...

Nedávno něco podobného řešil kamarád, byl z toho taky nešťastný, ale neměl jinou možnost. Bydlel v baráku u přítelkyně, měl tam i psa. Po letech se rozešli a on musel pryč i se psem. Navíc měl finanční problémy a neměl na to, aby si koupil nebo pronajal barák se zahradou. A aby vůbec zvládl platit nájem a uživit se, musel po práci ještě na brigády. Byl pryč denně cca 13 hodin. To by pro toho psa asi nebylo dobrý....

25.7.2019 08:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

rapotacka11 napsal(a):
Mají snad příbuzné, přátele , tak ....

No a tak ono není povinností příbuzných nebo kamarádů se postarat.... Třeba mají svá zvířata, se kterými by to nešlo skloubit nebo co já vím....Nebo prostě jen nechtějí psa.

25.7.2019 09:10

Já měla před týdnem nabídku, jestli bych prodala svoji skoro tříletou fenku paní, které se už nechce vychovávat a cvičit malé štěně. Jo, to by chtěl každej, mladýho a už vychovanýho psa a za cenu štěněte

25.7.2019 09:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já měla před týdnem nabídku, jestli bych prodala svoji skoro tříletou fenku paní, které se už nechce vychovávat a cvičit malé štěně. Jo, to by chtěl každej, mladýho a už vychovanýho psa a za cenu štěněte

Já teda ne . Já si to štěněcí období užívám a chci si to "vypiplat" k obrazu svému .

Ale chápu to, otec taky nechtěl štěně ani tak ne kvůli výchově, ale spíš kvůli tomu, že s nimi zahradu sdílí ještě starší babička, tak aby ji malé torpédo neporazilo, nekousalo, netahalo. No prostě pro ně byl vhodnější dospělý pes. A Amy je teda skvělá (ta týraná, pořízená jako dvouletá). (Pardon, že jsem téma stočila jinam )

25.7.2019 09:33

marcelaamax napsal(a):
Já teda ne . Já si to štěněcí období užívám a chci si to "vypiplat" k obrazu svému .

Ale chápu to, otec taky nechtěl štěně ani tak ne kvůli výchově, ale spíš kvůli tomu, že s nimi zahradu sdílí ještě starší babička, tak aby ji malé torpédo neporazilo, nekousalo, netahalo. No prostě pro ně byl vhodnější dospělý pes. A Amy je teda skvělá (ta týraná, pořízená jako dvouletá). (Pardon, že jsem téma stočila jinam )

Já to mám stejně, taky si štěňátko užívám, ona je kouzelná. Měla jsem na mysli spíš starší lidi, že se jim nechce piplat se štěnětem. Jinak v inzerci je spousta starších pejsků a bohužel seniora už nikdo nechce, předpokládají se na stáří větší výdaje, takže za takového pejska ještě platit, to ne.

25.7.2019 09:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já to mám stejně, taky si štěňátko užívám, ona je kouzelná. Měla jsem na mysli spíš starší lidi, že se jim nechce piplat se štěnětem. Jinak v inzerci je spousta starších pejsků a bohužel seniora už nikdo nechce, předpokládají se na stáří větší výdaje, takže za takového pejska ještě platit, to ne.

Chápu, já jsem myslela nedat ji úplně zadarmo - třeba za 1000 kč - stejně k ní bude obojek, vodítko, nějaký pelíšek, hračky třeba atd. Takže to bude spíš cena za tu "výbavu".

A nebo klidně zadarmo, ale fakt do prověřených podmínek.

25.7.2019 10:26
LájošM

XXX.XXX.14.251

On je ale rozdíl si vzít psa do 3 let, a psa už sedmiletého, kdy u velkého plemene často začínají zdravotní problémy. A zvlášť u fen - nádory mléčné žlázy, pyometra, torze žaludku apod.

Tazatelka nenapsala, jestli psa neberou sebou protože nesmí nebo protože si myslí, že by to fena špatně snášela. My si třeba brali staršího týraného psa velkého plemene, který nikdy nebyl v domě, nevyšel za celý život téměř ze dvora. A brali jsme ho do bytu. Pes si velmi rychle zvykl na pohodlí gauče, nic neničil, neštěkal. To jen na ukázku, že často jsou obavy, že by si venkovní pes nezvykl na byt, mylné.

25.7.2019 10:31

LájošM napsal(a):
On je ale rozdíl si vzít psa do 3 let, a psa už sedmiletého, kdy u velkého plemene často začínají zdravotní problémy. A zvlášť u fen - nádory mléčné žlázy, pyometra, torze žaludku apod.

Tazatelka nenapsala, jestli psa neberou sebou protože nesmí nebo protože si myslí, že by to fena špatně snášela. My si třeba brali staršího týraného psa velkého plemene, který nikdy nebyl v domě, nevyšel za celý život téměř ze dvora. A brali jsme ho do bytu. Pes si velmi rychle zvykl na pohodlí gauče, nic neničil, neštěkal. To jen na ukázku, že často jsou obavy, že by si venkovní pes nezvykl na byt, mylné.

Ano, co se týká toho věku píšu vlastně to samé :-)

A ano, pes si zvykne na cokoliv, možná ne každý, to neumím posoudit, ale u nás si zatím každý osvojený pes z bytu (doteď celkem 4) zvykl na zahradu, ba ji přímo vyžadoval.

25.7.2019 10:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ano, co se týká toho věku píšu vlastně to samé :-)

A ano, pes si zvykne na cokoliv, možná ne každý, to neumím posoudit, ale u nás si zatím každý osvojený pes z bytu (doteď celkem 4) zvykl na zahradu, ba ji přímo vyžadoval.

Jo většina si asi zvykne na cokoli. Ta otcova fena byla taky čistě bytová - chodila se třikrát denně vyčůrat na beton. A teď má zahradu a přístup domů - nevyužívá ho, ona si vyloženě užívá ten pohyb, trávu, vzduch....

Ale když vezmu zase mého předešlého psa, tak ten by si podle mě zvykal těžko, neříkám, že by to nešlo, ale on by v bytě fakt trpěl. A stejně tak by si moji současní psi těžko zvykali na to, být čistě venkovní - za prvé by jim byla zima a za druhé jsou to ocásci závislí a nejspokojenější jsou tam, kde jsme my.

25.7.2019 13:28
inusanka

XXX.XXX.98.58

Každá situace je jedinečná a proto nesoudím i v jiných případech. My jsme například měli roční dítě, přestavěli jsme tchánovi barák, on nás poté vyhodil, veškeré peníze byly v tom baráku a byli jsme rádi, že jsme měli kam jít. Psovi jsem až záviděla, jeho nová rodina se plně podřídila jeho potřebám, přestali jezdit za dětmi, protože neměli plot a pes nevydržel doma, komedie veliká.

25.7.2019 13:35
LájošM

XXX.XXX.14.251

Já nesoudím. Jen v dotazu nevidím důvod, proč jde fena z domu.
Možná by měli více času jí najít dobrý domov, kdyby ji ještě mohli mít i v novém bytě.

25.7.2019 13:43

sám fakt stěhování z domu do bytu přeci neznamená, že pes musí pryč

25.7.2019 13:44

inusanka napsal(a):
Každá situace je jedinečná a proto nesoudím i v jiných případech. My jsme například měli roční dítě, přestavěli jsme tchánovi barák, on nás poté vyhodil, veškeré peníze byly v tom baráku a byli jsme rádi, že jsme měli kam jít. Psovi jsem až záviděla, jeho nová rodina se plně podřídila jeho potřebám, přestali jezdit za dětmi, protože neměli plot a pes nevydržel doma, komedie veliká.

Pravda, stát se může všelicos, ale občas jsou ty důvody fakt malicherný. Mám známou, která měla s přítelem 6 psů, rozešli se a pejsky si rovným dílem rozdělili, každý 3. I to je na jednoho hodně. Prostě to řešit chtěli, tak to vyřešili. Často lidi řešit nechtějí (ano, někteří nemůžou, ale určitě ne všichni), nakonec je to vidět i u dětí, když se rodiče rozvádějí, tak to často nejvíc odnesou děti.

25.7.2019 14:03

já bych teda v případě nutnosti Noru do garsonky prostě nacpala. jo, neříkám, že by to bylo jednoduchý a drůbež by teda musela jít, ale psa nedám.

25.7.2019 14:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, tak ono je hlavně otázkou, jestli do toho bytu pes může nebo nemůže.

25.7.2019 17:23
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No, tak ono je hlavně otázkou, jestli do toho bytu pes může nebo nemůže.

Dneska už bohužel může. Nájemníci se ani nemusejí ptát. Stejně tak jak s trvalým bydlištěm-prostě mi přišel modrý pruh že tam mají trvalé bydliště a já jako majitel nemůžu vůbec nic. Ani se nezeptali ani mi to předem neřekli.Jedině je vyhodit super zákony v naší zemi
Jo a že tam s nima bude velký ovčák taky zapomněli při podpisu smlouvy zmínit.

25.7.2019 17:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No ja nevim, ale já bych tedy do bytu, kde si majitel vysloveně nepřeje psa, se psem taky nešla. I když bych na to podle zákona mela pravo. Je pak jasné, že majitel může dělat problémy, neprodlouzit smlouvu atd... Ale hlavně mi to nepřijde fér.

25.7.2019 18:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No ja nevim, ale já bych tedy do bytu, kde si majitel vysloveně nepřeje psa, se psem taky nešla. I když bych na to podle zákona mela pravo. Je pak jasné, že majitel může dělat problémy, neprodlouzit smlouvu atd... Ale hlavně mi to nepřijde fér.

no ono když psa nikdo předem nezmíní tak je to těžké............a je i druhá strana a to škody na bytě a ty zatím byly vždy. Náhradu jsem nikdy za nic nedostala ani nevymohla. Už se nemůžu dočkat až ten barák konečně prodáme. V dnešní době nahrávají zákony nájemníkům a nechrání nijak majitele. Bohužel. A ne každý je slušný a fer.................a to jsem člověk který psy miluje a psa jsme měli. Co potom ti co je nemusí???

25.7.2019 19:01
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Vrátit chovateli ? Když se u něj narodil, měl by se o něj umět postarat, pomoci mu najít nový domov.

25.7.2019 20:10
conie

XXX.XXX.206.202

jahodapavel napsal(a):

To jako chovatel zodpovídá za nespolehlivé nové majitele xy let? Jasně, že když se na mě obrátí majitel mého odchovu, pomohla bych hledat nový domov, ale vzít si zpět ročního, možná nevychovaného či nezvládnutého psa ke své domácí smečce, to bych si fakt dobře rozmyslela. S pořízením psa by člověk měl přijmout plnou odpovědnost za něj a jeho životní podmínky.

25.7.2019 20:11
conie

XXX.XXX.206.202

Pardon, citace měla být: Vrátit chovateli ? Když se u něj narodil, měl by se o něj umět postarat, pomoci mu najít nový domov.

25.7.2019 22:26
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

conie napsal(a):
Pardon, citace měla být: Vrátit chovateli ? Když se u něj narodil, měl by se o něj umět postarat, pomoci mu najít nový domov.

souhlasím, ten pláč je nad autorkou, která takovou kravinu napsala, navíc se tu mluví o 7 leté feně. Nevím, proč by chovatel měl brát štěně zpět a ještě vracet peníze. Pomoc snad.

27.7.2019 03:41

jahodapavel napsal(a):
souhlasím, ten pláč je nad autorkou, která takovou kravinu napsala, navíc se tu mluví o 7 leté feně. Nevím, proč by chovatel měl brát štěně zpět a ještě vracet peníze. Pomoc snad.

Hele, Jahodo, ten citát je k úplně jinému psu. Navíc to byla ironie, protože pes v té staré diskuzi chovatele neměl. Snad "chovatele". Není nad to, vytrhnout a citovat z 3 roky staré diskuze o něčem jiném. Tak zanech pláče.

dummy

16.10.2019 09:39
dummy

XXX.XXX.223.14

vlastne nedali jste cloveku zadnou odpoved, jen tu poucujete...byla tu konkretni otazka a odoved zadna. Tento forum je na nic.

Nikol999

8.9.2021 17:58
Nikol999

XXX.XXX.26.8

Lidé, když si pořizujete psa, tak přemýšlejte, pes patří na zahradu, je to zvíře, ne skříň. A vy co nechcete mít děti, si psa nepořizujte vůbec, protože pak ho oblékáte do oblečků a děláte z něj miminko. Jste vážně, vážně nemocní!!

8.9.2021 20:02
Moyda

XXX.XXX.147.89

Nikol999 napsal(a):
Lidé, když si pořizujete psa, tak přemýšlejte, pes patří na zahradu, je to zvíře, ne skříň. A vy co nechcete mít děti, si psa nepořizujte vůbec, protože pak ho oblékáte do oblečků a děláte z něj miminko. Jste vážně, vážně nemocní!!

Bože, to je zase výkřik ze tmy😲

8.9.2021 20:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nikol999 napsal(a):

No budete se divit, děti rozhodně mít nebudu a měla jsem dva psy - na zahradě. Oblečky nikdy nenosili, samojed jen teď na stáří pláštěnku, aby nepromoknul. A ano, šišlám na něj, ale myslím, že trauma z toho nemá Takže nehodnoťte lidi, o kterých víte kulové

8.9.2021 20:07
lifehappens

XXX.XXX.9.109

Nikol999 napsal(a):

🙄 To se zase někdo rozumně vyjádřil.🙄

Nikol999

8.9.2021 21:49
Nikol999

XXX.XXX.26.8

Co děláte, že sledujete diskusi, která započala před dvěma lety. Nemáte co na práci?

8.9.2021 22:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nikol999 napsal(a):
Co děláte, že sledujete diskusi, která započala před dvěma lety. Nemáte co na práci?

Nikolko, trochu psýchouš ne? A víte co, práci si řídím sama, takže když nechci, nepracuju A diskusi jste vytáhnula sama, nám se zobrazuje až poslední, tedy váš příspěvek, na který reagujem. To je objev, že?

8.9.2021 22:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nikol999 napsal(a):

To byste spíš měla říct vy. Nám vyskočí jako nejnovější ve chvíli, kdy vy ji vyhrabete.

Takže... proč jste vyhrabala starou diskuzi. Nemáte co na práci?

8.9.2021 22:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
To byste spíš měla říct vy. Nám vyskočí jako nejnovější ve chvíli, kdy vy ji vyhrabete.

Takže... proč jste vyhrabala starou diskuzi. Nemáte co na práci?

Posílaly jsme současně

8.9.2021 22:39

To je zase někdo chytrej, psa budu mít tam, kde chce být on.

8.9.2021 23:23

Nikol999 napsal(a):

Pes patří na zahradu. - no tak koukám na moje pastevecký psice, co teď chrupkaj vedle mě v posteli a myslím, že my tři na to máme jinej názor a tudíž jsme vás přehlasovaly.

A vy co nechcete děti, si psa nepořizujte vůbec.- a proč ne?? - do oblečků (teď nemám na mysli funkční kousky) povětšinou oblékají mladé slečny, které pejska berou jako módní doplněk a bohužel mají sklony se k pejskovi chovat tak, že i já, co má psí rozmazlence, takového psa lituju, protože to nemá jednoduchý, vlastně nempůže bát psem.....ale nikde není řečeno, že takové slečny děti nechtějí, neplánují apod.

Jste vážně nemocní. - no pořád mi doma říkaj, že jsem blázen, takže s tímto souhlas

9.9.2021 06:59

9 příspěvků z nás vymámila - zatím :-)). Nic moc, přidejme.

9.9.2021 07:09

dobře tak desátý... teď jsem si byla utrhnou jablka ke svačině do školy... a ten pes se mnou ani na zahradu nešel. Ať jdu sama. Je už po procházce a šel dospávat. Vylítne až budeme odcházet - neb hrst piškotů jako odchodné musí dostat.
Na zahradě sám nebude - a nebude a dneska už i když tam jsme my, tak dá přednost pohodlnému pelechu na terase, nebo klidně i pelechu doma. Však moc dobře ví, že mu neutečeme.
A pozor - má rozsáhlou garderóbu - jednu pláštěnku, jednu slabou fleesku a zateplený kožich do velké zimy.

9.9.2021 07:45

dobře tak desátý... teď jsem si byla utrhnou jablka ke svačině do školy... a ten pes se mnou ani na zahradu nešel. Ať jdu sama. Je už po procházce a šel dospávat. Vylítne až budeme odcházet - neb hrst piškotů jako odchodné musí dostat.
Na zahradě sám nebude - a nebude a dneska už i když tam jsme my, tak dá přednost pohodlnému pelechu na terase, nebo klidně i pelechu doma. Však moc dobře ví, že mu neutečeme.
A pozor - má rozsáhlou garderóbu - jednu pláštěnku, jednu slabou fleesku a zateplený kožich do velké zimy.

Jen jestli vy ho nemáte místo dítěte ? :-))

9.9.2021 08:00

Já po tom, co jsem zjistila, že pes má od ležení venku šílený otlaky na loktech, se ho tam už bojím nějak dlouho nechávat. Chtěla jsem pořídit lehátko, jenže on na ničem ležet nechce, nejradši má dlažbu.

9.9.2021 08:03
impact

XXX.XXX.17.26

Nikol999 napsal(a):

Děti nemám a mít nebudu. Oblečky pro psy taky nemám. Mám barák a aktuálně čtyři psi venku a jedenáct psů doma. Máte nějakou škatulku aj pro mě?

9.9.2021 08:53
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jen jestli vy ho nemáte místo dítěte ? :-))

Jistěže má. Ti mladí, co si místo dětí pořizují psy, to je hrůza s nima! A ještě to bez uzardění přiznají přes internet do očí!

9.9.2021 09:13
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ale no tak, mě to přijde, že Nikol spíš cosi popila 🍺. A už to vidím, jak dámy s obřími psy, nebo já se 40 kg psici, je cpeme do oblečků! Řeckořímský zápas kdo s koho 😀.

9.9.2021 09:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

impact napsal(a):
Děti nemám a mít nebudu. Oblečky pro psy taky nemám. Mám barák a aktuálně čtyři psi venku a jedenáct psů doma. Máte nějakou škatulku aj pro mě?

řiká se jí Bohnice tý škatulce, páč enem bláásen blásnivá má tolikatě psůch. Jo a proč vlastně nechceš toho ušopleska ftipnýho, jaks dávala někde tu jeho fotku? Je ftipnej

9.9.2021 09:19

juhaj napsal(a):
Ale no tak, mě to přijde, že Nikol spíš cosi popila 🍺. A už to vidím, jak dámy s obřími psy, nebo já se 40 kg psici, je cpeme do oblečků! Řeckořímský zápas kdo s koho 😀.

Ale tak zas... trocha disciplíny, povel "stůj" a oblečeme cokoliv.

9.9.2021 09:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ale tak zas... trocha disciplíny, povel "stůj" a oblečeme cokoliv.

no jistě, přece když se jede na lyže, musí mít i čokl pořádnou garderóbu

9.9.2021 09:52
Atheira

XXX.XXX.148.42

Zrzavci napsal(a):
no jistě, přece když se jede na lyže, musí mít i čokl pořádnou garderóbu

Když pes nemá ruce, ale jenom nohy, považuje se tenhle svetr za zvonáče?

9.9.2021 09:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Když pes nemá ruce, ale jenom nohy, považuje se tenhle svetr za zvonáče?

já bych řekla, že jo, zvonáče byly - když si člověk vybral dobře- úžasný gatě. Teda ne ty hippísácký, to už bylo na mě moc.

9.9.2021 22:18
Agnes1

XXX.XXX.76.82

juhaj napsal(a):

40 kilo nemá. 😍

10.9.2021 05:59
impact

XXX.XXX.17.26

Zrzavci napsal(a):
řiká se jí Bohnice tý škatulce, páč enem bláásen blásnivá má tolikatě psůch. Jo a proč vlastně nechceš toho ušopleska ftipnýho, jaks dávala někde tu jeho fotku? Je ftipnej

Vtipnej možná, ale asi určitě by mi nevyhovovala povaha.

10.9.2021 07:23
juhaj

XXX.XXX.164.121

Agnes1 napsal(a):
40 kilo nemá. 😍

Bohužel ano, spiš 41, současny stav, a to jdeme na bonitaci.

10.9.2021 07:55

juhaj napsal(a):
Bohužel ano, spiš 41, současny stav, a to jdeme na bonitaci.

A to je moc nebo málo? Vždyť vypadá akorát.

10.9.2021 07:58
juhaj

XXX.XXX.164.121

A to je moc nebo málo? Vždyť vypadá akorát.

Vypadá, je vysportovaná, ale je mohutná a asi bude mít limitní výšku. Feny mívají tak okolo 32 kg.

10.9.2021 08:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

impact napsal(a):
Vtipnej možná, ale asi určitě by mi nevyhovovala povaha.

Ty naděláš jako! Člověk v majetku milijardy potrhlejch džekraslů a tohle nevyhovuje?

10.9.2021 08:36

juhaj napsal(a):
Vypadá, je vysportovaná, ale je mohutná a asi bude mít limitní výšku. Feny mívají tak okolo 32 kg.

to je tak váha pro roční dorostkyni, ne pro dospělou fenu
díky za každou pořádnou hovici!
a ať vám to dobře dopadne...

10.9.2021 09:31
juhaj

XXX.XXX.164.121

to je tak váha pro roční dorostkyni, ne pro dospělou fenu
díky za každou pořádnou hovici!
a ať vám to dobře dopadne...

Děkujeme, ale těch 32 kg +- mají všechny mnou monitorovane feny. Holt uvidíme, jak dopadnem.

10.9.2021 11:43

juhaj napsal(a):
Děkujeme, ale těch 32 kg +- mají všechny mnou monitorovane feny. Holt uvidíme, jak dopadnem.

Za mě fešanda a že má víc kilíček?? Tlustá mi podle fotky nepřijde, nemám teda hovíky tak v oku, ale jak psala hmn, prostě pořádná psí holka.

Takže budu držet palečky

10.9.2021 14:19
juhaj

XXX.XXX.164.121

Za mě fešanda a že má víc kilíček?? Tlustá mi podle fotky nepřijde, nemám teda hovíky tak v oku, ale jak psala hmn, prostě pořádná psí holka.

Takže budu držet palečky

Děkuji moc, asi to budeme potřebovat 😊.

10.9.2021 14:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

juhaj napsal(a):
Děkuji moc, asi to budeme potřebovat 😊.

Kámoška teď byla s mladým pyrenejákem poprvé na výstavě(kvůli uchovnění) a říkala, že všichni byli nadšení z něho a ještě jednoho, kteří byli nejmohutnější, nejvyšší, i na fotkách medailistů je tam vidět výrazný rozdíl oproti zbytku.

10.9.2021 18:09
impact

XXX.XXX.17.26

Zrzavci napsal(a):
Ty naděláš jako! Člověk v majetku milijardy potrhlejch džekraslů a tohle nevyhovuje?

Hele raslové jsou velmi inteligentní psi. Tohle umí akorát hystericky štěkat.

10.9.2021 19:23
Zrzavci

XXX.XXX.2.187

impact napsal(a):

nemůže být nic blbějšího, než Taliprd, dneska se jí opět vrátila její vrcholná forma, kdy není schopna koordinovat ani svoje tělo. To nepochopíš, pes s tak ladným pohybem v prostoru a pak dojde na lámání chleba a ona je schopná přerazit se o sebe samou

10.9.2021 19:26

impact napsal(a):

To taky nemusí být vždycky pravda. Občas si beru psy do boudy na hlídání, na ty cca 2 hodiny. Od majitelů mnohem větších psů slyším " ale to ne, on by tam plakal, ten tam bez nás nevydrží". Krysaříka mi tam strčili v pohodě. Vyskočil si mi na klín a prodávali jsme spolu. Úplný zlatíčko.
Pak jsem potkala jednoho ( jmenoval se Azor ), šel si po městě po chodníku mezi lidmi na volno a v tlamě si nesl špejli od nanuka jako aport :-)). Boží, sebevědomý pes.

10.9.2021 19:30
impact

XXX.XXX.17.26

To taky nemusí být vždycky pravda. Občas si beru psy do boudy na hlídání, na ty cca 2 hodiny. Od majitelů mnohem větších psů slyším " ale to ne, on by tam plakal, ten tam bez nás nevydrží". Krysaříka mi tam strčili v pohodě. Vyskočil si mi na klín a prodávali jsme spolu. Úplný zlatíčko.
Pak jsem potkala jednoho ( jmenoval se Azor ), šel si po městě po chodníku mezi lidmi na volno a v tlamě si nesl špejli od nanuka jako aport :-)). Boží, sebevědomý pes.

Tak určitě věřím na inteligentní krysky. Aj na Yettiho věřím.

10.9.2021 19:30

A neberte si to osobně, ale co já potkávám psy, kteří by měli být raslové - tak to bych zas nechtěla já.

10.9.2021 19:36
impact

XXX.XXX.17.26

A neberte si to osobně, ale co já potkávám psy, kteří by měli být raslové - tak to bych zas nechtěla já.

No to rozhodně. Já bych ty namnožený, labilní a nevychovaný dementy taky nechtěla, ale bohužel na mě tak nějak vždycky zbydou.

Proto jsem si jako pokračovatele smečky pořídila raslíka s PP. Viz foto.

PS: Krysky znám osobně jen ty s PP a ne, taky bych nechtěla.

10.9.2021 19:56
Zrzavci

XXX.XXX.2.187

impact napsal(a):
No to rozhodně. Já bych ty namnožený, labilní a nevychovaný dementy taky nechtěla, ale bohužel na mě tak nějak vždycky zbydou.

Přidám se k Orionce - mám - resp. měla jsem před přesunem do novýho bydlení ve své blízkosti krysaříka a byl to super pes. Jeho následovník, kterýho jsem měla zatím letmo, ale i tak, možnost poznat teď, protože jeho předchůdce je za Duhou (mimochodem na covidsrágoru :-( ) a je to taky bezva stvoření. Jako o všem - je to začasto v lidech.

10.9.2021 20:08
impact

XXX.XXX.17.26

Zrzavci napsal(a):
Přidám se k Orionce - mám - resp. měla jsem před přesunem do novýho bydlení ve své blízkosti krysaříka a byl to super pes. Jeho následovník, kterýho jsem měla zatím letmo, ale i tak, možnost poznat teď, protože jeho předchůdce je za Duhou (mimochodem na covidsrágoru :-( ) a je to taky bezva stvoření. Jako o všem - je to začasto v lidech.

Je to o lidech - co komu sedne. Mě prostě krysky nevyhovují. Jinému by nevyhovovalo x desítek raslů. Naštěstí máme tolik plemen i "plemen", že si každej může vybrat.

10.9.2021 20:16

impact napsal(a):
Je to o lidech - co komu sedne. Mě prostě krysky nevyhovují. Jinému by nevyhovovalo x desítek raslů. Naštěstí máme tolik plemen i "plemen", že si každej může vybrat.

Ba ne nemůže. Já mám několik plemen vybraných. Od krasaříka po hovawarta. Do toho bych přidala nějakého povedeného voříška........A pak by mě ta smečka roznesla na kopytech :-)), tedy na pacinkách.

10.9.2021 20:36
Agnes1

XXX.XXX.76.229

juhaj napsal(a):

Je krásná . Ono jak kterému rozhodčímu se libi co. Já mám taky rada mohutné feny. Naše první Agnes bez PP ale oba rodiče PP měla ještě víc , byla mohutná a krásná , spíš tedy jako pes. Veliká láska . ♥️
Moc vám držím palce na bonitaci. Já byla s Citou 2019 a s Agnes II má nyní 10 měsíců tak máme ještě čas.

10.9.2021 21:32
juhaj

XXX.XXX.164.121

Děkuji, no, mě jde o to, aby se vešla do 68 cm, s tím, že bude mít označení jako mohutná jsem smířená.
A zdravíme Vaše hovíky, ať se daří!

10.9.2021 22:21
Šarina

XXX.XXX.243.72

Zrzavci napsal(a):
já bych řekla, že jo, zvonáče byly - když si člověk vybral dobře- úžasný gatě. Teda ne ty hippísácký, to už bylo na mě moc.

Tak já se soukromým vzdorem nosila do školy (ZDŠ, kolem 1970) šílený zvonáče květovaný, velké výrazné květy, dovezený z třeskutě hipízácký Anglie. Nebylo to o módě, ale o protestu. Dětském, nic neříkajícím protestu. Jasně, s vědomím a podporou rodičů, kteří je dovezli. Sonda do systému - nic víc. Nebyla jsem dítě, starající se módu. Ostatně moc módy vůkol nebylo.
Soudruh ředitel si připustil jen povzdech v rámci třídní schůzky. Nijak netlačil. Ale už si mě navždy zapamatoval, byť to byla fakt velká významná pražská škola. Tak nějak respekt... a nepocítila jsem ani žádné následné příkoří při hlášení na gympl.Takže to BYL frajer.
(Dost daleko od tématu psů... snad jen, že jsem i v té době byla psama přímo nemocná)

11.9.2021 18:28

impact napsal(a):

Nádhernej raslík do smečky 🐾 gratuluji....
jinak s těmi dalšimi pejsky, o které se staráte...máte můj obdiv...je to poslání 🌷

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík