Kdo by měl zájem a opravdu by chtěl zachránit jednu chrtí plavou "kočku", prosím, písněte mi. Je opravdu moc krásná a zdravá. Má dva roky a nezávodila, prostě se ji nechtělo dravě vyhrávat, tak ji vyřadili.
Pokud byste skutečně chtěli, písněte mi SZ. Příjezd by byl 3/2016
Jsem ochoten i pomoci se vším.
Díky.
Jo a je to čistý grey. Ale nepočítejte s něčím, jako jsou PP. To ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sufle
napsal(a):
No nevím. Tady se adopcím z ciziny moc nefandí.
Chrti jsou takové specifikum, že jsou snad vyjímka. To není jako týraný voříšek ze Slovenska.
( Jestli můžu využiju k zamyšlení : Někdo tu napsal, že Češi jsou zlí...Británie - taková psí velmoc, tak vyhlášená láskou ke zvířatům a takové zacházení s chrty? Nějak ty vžité pověsti ( pověry ) pokulhávají za poměry ).
napsal(a):
Chrti jsou takové specifikum, že jsou snad vyjímka. To není jako týraný voříšek ze Slovenska.
( Jestli můžu využiju k zamyšlení : Někdo tu napsal, že Češi jsou zlí...Británie - taková psí velmoc, tak vyhlášená láskou ke zvířatům a takové zacházení s chrty? Nějak ty vžité pověsti ( pověry ) pokulhávají za poměry ).
Chrt, bohužel, a já to nechápu, je jen hospodářské zvíře (v ENG, IRL). Status tedy, jako králík, prase, skot. A je to tam podpes. Bohužel. Vydělává to jen prachy a dokud ano, je to kampión kampiónů. Kdo by nebral řekněme 200 tis. liber vítězství v národním derby. Nebo kolik. No a když už mu to nejde. No nic, vyhodíme.
Ale pozor, není to jen o ENG, IRL a AUS. Chrt, nebo spíše FCI skupina 10 (chrti) jako taková, je nejtýranější psí plemeno na světě. Nechápu to proč, ale to nejsou kusy, stovky kusů, to jde do tisíců na celém světě. A zase proč? Jsou to ňoumové co rychle běhají a snesou neuvěřitelné věci a nechají si je líbit.
Například se podívejte na toto. Netřeba ani znát angličtinu.
Výhry v Austrálii v au dolarech:
Prize money levels in Victoria greyhound racing is at an all-time high.
Minimum prize money for a standard metropolitan race is $5,000 (1st), $1,430 (2nd) & $720 (3rd), while standard provincial prize money is a minimum $1,325 (1st), $375 (2nd) & $190 (3rd).
Total prize money in the state has risen to $40 Million. Victoria boasts the richest greyhound race in the world, the $500,000 Group 1 Melbourne Cup at Sandown Park which is comprised of $350,000 (1st), $100,000 (2nd) & $50,000 (3rd).
tato poslední věta je hodně zajimavá:
It is becoming increasingly common for elite greyhounds to win in excess of $500,000 in prize money during their career.
Mít psa, který mě bude vydělávat za svoji kariéru takové peníze? A pak nejen jednoho, ale třebas 10 mít?
Hmmm, to je tedy síla.
To ČR je ráj psů, jejich eden.

No právě a u nás ( u těch zlých Čechů ) je to hobby, které rodině sežere opravdu, opravdu hodně peněz. A chrti jsou miláčkvé, kteří spí s páníčkem pod peřinou ( doslova, měli jsme v rodině několik vipetů a běhali docela ( i hodně ) dobře.

Je mi z toho smutno...obzvlášť, když člověk ví jaká jsou chrti citlivá stvoření a jsem opravdu ráda, že zde chrti nejsou jen továrna na prachy
napsal(a):
No právě a u nás ( u těch zlých Čechů ) je to hobby, které rodině sežere opravdu, opravdu hodně peněz. A chrti jsou miláčkvé, kteří spí s páníčkem pod peřinou ( doslova, měli jsme v rodině několik vipetů a běhali docela ( i hodně ) dobře.
Stáváme se a asi už i jsme psí velmocí a jsem za to rád. Jasně, máme tu útulky přecpané vším možným. Ale ve vztazích člověk a pes jsme v jiných dimenzích, aspoň tedy většina z nás.
Já bych to nerad rozšiřoval, ale kdo má na to žaludek, podívejte se na toto. Stačí to jen sledovat a vydržet a netřeba ani poslouchat o čem se tam mluví, to člověk pochopí.
Kdo se nemůže dívat na týrané psy, tak to raději ale nepouštějte. Ale zkuste se podívat, kdo na to má žaludek a mnohé pochopíte. Ty lidi to tam rozpláče, neskutečný.
Je to o Argentině, části Argentiny. A to je jen Argentina. Co Španělsko, Portugalsko, celý svět, kde chrti jsou lovci, běžci, podřadní psy. Je to teror. Nikdy mě nenapadlo ani, že to existuje, ale to plemeno si to nezaslouží. To fakt ne.
https://www.youtube.com/watch?v=0OmPLbuggzA.
Aliens_II
napsal(a):
Já bych to nerad rozšiřoval, ale kdo má na to žaludek, podívejte se na toto. Stačí to jen sledovat a vydržet a netřeba ani poslouchat o čem se tam mluví, to člověk pochopí.
Kdo se nemůže dívat na týrané psy, tak to raději ale nepouštějte. Ale zkuste se podívat, kdo na to má žaludek a mnohé pochopíte. Ty lidi to tam rozpláče, neskutečný.
Je to o Argentině, části Argentiny. A to je jen Argentina. Co Španělsko, Portugalsko, celý svět, kde chrti jsou lovci, běžci, podřadní psy. Je to teror. Nikdy mě nenapadlo ani, že to existuje, ale to plemeno si to nezaslouží. To fakt ne.
https://www.youtube.com/watch?v=0OmPLbuggzA.
To je sila, kdybych mela jine podminky, adoptovala bych.Ale manzel by to nedal

Adopce ze zahraničí jsou sice kontraproduktivní a i mně se nelíbí, ale chrti jsou tak specifičtí, že možné zájemce o adopce běžných psů z našich útulků určitě "nepřetáhnou".
Jinak pro Aliens - v neděli je první letošní chrtí procházka (ne běhačka). Když tak napište, kdybyste se chtěli zúčastnit.

Lexaurin
napsal(a):
To je sila, kdybych mela jine podminky, adoptovala bych.Ale manzel by to nedal
Musím říct, že u nás je manžel proti tomu, chtěla jsem takhle adoptovat už když jsme měli afgána a pořád doufám, že se mi ho jednou podaří přesvědčit, abychom dali milující domov jedné utrápené chrtí dušičce...bolí mě to, protože podmínky na to máme a tam, kde se nají dva velcí psy, tak uživit jednoho chrťáka by nebyl problém...no třeba se jednou zadaří...
napsal(a):
Adopce ze zahraničí jsou sice kontraproduktivní a i mně se nelíbí, ale chrti jsou tak specifičtí, že možné zájemce o adopce běžných psů z našich útulků určitě "nepřetáhnou".
Jinak pro Aliens - v neděli je první letošní chrtí procházka (ne běhačka). Když tak napište, kdybyste se chtěli zúčastnit.
Tak je mi to úplně jasné.
Já to propagovat tady ani nijak nebudu. Situace je prostě taková, jaká je a my to tady nezachráníme.
Tu neděli, díky za pozvání. Promyslím, naplánuji a pokud klapne, ozvu se o detaily.
Není to jen nárazovka a takto se chodí i nějak pravidelně, předpokládám.

Tak na to koukat opravdu nemůžu. Nepochopím - proč ty psy neuspí - vždyť by to bylo vysvobození, proti těm hrozným poměrům, ve kterých trpí. Stejně jako nepochopím, proč nemůže mít ten, komu ( v Anglii ) vyběhají spoustu peněz, psinec, kde by v důstojných podmínkách dožili z nepatrné částky peněz, které mu vydělali.
A dál proč je ta podmínka, že u nás nesmí na dráhu. Vždyť by si to mohli ( pod novým jménem ) v hobby závodech, nebo aspoň trénincích, skvěle užívat ! Kdo vlastně tu podmínku stanoví? Kdyby se adoptivní majitelé hromadně vzbouřili, jak by jim psy odebrali? kam by je dali ?
napsal(a):
Tak na to koukat opravdu nemůžu. Nepochopím - proč ty psy neuspí - vždyť by to bylo vysvobození, proti těm hrozným poměrům, ve kterých trpí. Stejně jako nepochopím, proč nemůže mít ten, komu ( v Anglii ) vyběhají spoustu peněz, psinec, kde by v důstojných podmínkách dožili z nepatrné částky peněz, které mu vydělali.
A dál proč je ta podmínka, že u nás nesmí na dráhu. Vždyť by si to mohli ( pod novým jménem ) v hobby závodech, nebo aspoň trénincích, skvěle užívat ! Kdo vlastně tu podmínku stanoví? Kdyby se adoptivní majitelé hromadně vzbouřili, jak by jim psy odebrali? kam by je dali ?
To víte, že by se nic nestalo, kdyby se vzbouřili. O tom to není. Já bych to nenazval zákaz. Ono, jak to říct. Toho psa dostáváte, adoptujete, jako vysloužilce. Pokud skutečně běhal. A pocitově vnímáte to, že už si své odpracoval. A že si jej berete proto, že jsou úžasný, hodní, majestátní a "vyzávodění". A s tímto vědomím tomu psu dáváte spíš "zasloužilý" odpočinek. Neříkám, že neběhají, oni hodně moc běhají, ale není to o tom, že by měli být někde na dráze, jakoli v dobrém úmyslu. Ten pes si užívá běhu s ostatními, buď spolu chrty a nebo jinými plemeny.
Jo a těch drah, kolik jich tady je? O to nejde, v tom problém není.
Anglie. Není to společenský pes, ale normální hospodářské zvíře. Nikoho to tam nenutí se o ně na stáří postarat. Možná se tací najdou, ale v těch tisících to je promile. Grey, Lurcher se považuje za "podřadné" plemeno a nikdo normální si je v těch zemích neadoptuje. A když ano, tak na ně lidi čumí. Protože to tam je "rohlík". Společnost to tak prostě vidí. Četl jsem a slyšel, že z dostihové federace jdou poplatky na "odhození" grey_ú do útulků. Ale snad už ne, neb to už tolik nenese. Nevím, jaká je tam teď situace. Také jsem četl, že se podařila snad podepsat smlouva s Čínou na "adopce". No potěž. Co je tam asi čeká? Pokud to je pravda.
Je to neskutečný kruh, ale společnost to nijak neřeší, není to prostě nic, co lidi ohrožuje, tak je to nepálí.
lev
napsal(a):
Ono to není o klasické adopci, ale vy si de facto ještě toho chrta za slušný peníz kupujete. Stal se tu z toho i byznys. Bohužel.
Spočítejte si toto:
čip, pas, kastrace, očkování, v místě, tedy v ENG a podobně a potom doprava.
Pokud chci toho psa a vím, kolik mě to bude stát, dám to.
Jestli to je kšeft? No asi bych si vydělával tedy jinak.
Aliens_II
napsal(a):
To víte, že by se nic nestalo, kdyby se vzbouřili. O tom to není. Já bych to nenazval zákaz. Ono, jak to říct. Toho psa dostáváte, adoptujete, jako vysloužilce. Pokud skutečně běhal. A pocitově vnímáte to, že už si své odpracoval. A že si jej berete proto, že jsou úžasný, hodní, majestátní a "vyzávodění". A s tímto vědomím tomu psu dáváte spíš "zasloužilý" odpočinek. Neříkám, že neběhají, oni hodně moc běhají, ale není to o tom, že by měli být někde na dráze, jakoli v dobrém úmyslu. Ten pes si užívá běhu s ostatními, buď spolu chrty a nebo jinými plemeny.
Jo a těch drah, kolik jich tady je? O to nejde, v tom problém není.
Anglie. Není to společenský pes, ale normální hospodářské zvíře. Nikoho to tam nenutí se o ně na stáří postarat. Možná se tací najdou, ale v těch tisících to je promile. Grey, Lurcher se považuje za "podřadné" plemeno a nikdo normální si je v těch zemích neadoptuje. A když ano, tak na ně lidi čumí. Protože to tam je "rohlík". Společnost to tak prostě vidí. Četl jsem a slyšel, že z dostihové federace jdou poplatky na "odhození" grey_ú do útulků. Ale snad už ne, neb to už tolik nenese. Nevím, jaká je tam teď situace. Také jsem četl, že se podařila snad podepsat smlouva s Čínou na "adopce". No potěž. Co je tam asi čeká? Pokud to je pravda.
Je to neskutečný kruh, ale společnost to nijak neřeší, není to prostě nic, co lidi ohrožuje, tak je to nepálí.
A neni ten zakaz zavodeni, mimo jine i o tom, aby na tech psech uz nikdo nevydelaval?
Mrkněte na toto. Je to pěkné, nic drastického.
Zpomalené video běhu chrta. Podívejte se na nohy, no to vám trkne. Jasně, je proto stvořen.
Ale. Závody, leta běhání v maximální síle. A to neváží 20kg. Nooo. Jo a celkově ten běh. Letíííí a vždy se dotkne jednou nohou. Hustýýýý, normálně to člověk nevidí, ale takto zpomaleně. Jsou to borci.
https://www.youtube.com/watch?v=jc8Hno4M0Qs
A tím bych raději skončil.
umpa.lumpa
napsal(a):
Opravdu? A to mluvíte za koho?
No asi z víceleté zkušenosti z tohoto fóra. Nemyslím to zle, jen si velice dobře pamatuji, když jsem adoptovala před asi 8mi lety svou fenu z Irska a pročítala kde co, tak jsem narazila na velice nechutnou diskuzi tady na ifauně.
A pak další reakce, když se někdo ptá na radu a neprozřetelně napíše, že má psa třeba ze SR, tak co se hned strhne...
Ale jsem ráda, že se tu chrti berou trochu mimo, protože si myslím, že je to trochu jiná situace. A osobně tedy také nesouhlasím z bezhlavým dovozem opuštěných psů do ČR.
napsal(a):
Bohužel mi také celkem vadí, že si "společnosti", které zprostředkovávají adopce a to nejen chrtů, kladou strašně moc různých podmínek (kastrace, zákazy byť jen tréninkových běhů apod., někdy se mi zdá, to zachází do až moc osobních věcí)
Chrti již jezdí kastrovaní z Anglie, Irska, Španělska a to je asi v pořádku, protože ti psi často mají supr rodokmen a určitě by se našla spousta kulišáků, kteří by na tom začali nějak profitovat.
Jinak, psy by při porušení adopční smlouvy asi neodebrali, ale určitě by majitele důkladně proprali na FB nebo nějakém fóru

Taky jsem nechápala proč sem lidé tahají psy odjinud, když jich je tu přepsováno v útulkách.
ale jak to sleduju...radši adoptuju chrta z irska než uvolnit místo tady nějakému z množírny.
protože jak se dovídám, útulky mají málokdy psa od lidí. většina je zabavena z chlíva.

sufle
napsal(a):
Bohužel mi také celkem vadí, že si "společnosti", které zprostředkovávají adopce a to nejen chrtů, kladou strašně moc různých podmínek (kastrace, zákazy byť jen tréninkových běhů apod., někdy se mi zdá, to zachází do až moc osobních věcí)
Chrti již jezdí kastrovaní z Anglie, Irska, Španělska a to je asi v pořádku, protože ti psi často mají supr rodokmen a určitě by se našla spousta kulišáků, kteří by na tom začali nějak profitovat.
Jinak, psy by při porušení adopční smlouvy asi neodebrali, ale určitě by majitele důkladně proprali na FB nebo nějakém fóru
Je mi jasné, že původní majitelé by nechtěli, aby jejich šampion "kulhal" někde v hobby bězích v Čechách. Ale nechat ho proběhnout pod jiným jménem, to by snad ničemu nevadilo. ( Samozřejmě jen tolik, kolik by pes zdravotně zvládnul, jenom jemu pro radost ).
napsal(a):
Je mi jasné, že původní majitelé by nechtěli, aby jejich šampion "kulhal" někde v hobby bězích v Čechách. Ale nechat ho proběhnout pod jiným jménem, to by snad ničemu nevadilo. ( Samozřejmě jen tolik, kolik by pes zdravotně zvládnul, jenom jemu pro radost ).
Souhlas a věřím, že není potřeba ho z tohoto důvodu přejmenovávat. To nikdo nedělá. A nikde jsem neslyšel, že by byl kvůli tomu někdo na pranýři.

Aliens_II
napsal(a):
Souhlas a věřím, že není potřeba ho z tohoto důvodu přejmenovávat. To nikdo nedělá. A nikde jsem neslyšel, že by byl kvůli tomu někdo na pranýři.
Asi původní majitele už odložený chrt vůbec nezajímá. Možná, že si ty adopční podmínky vymýšlí dovážející společnost. Nevím.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Taky jsem nechápala proč sem lidé tahají psy odjinud, když jich je tu přepsováno v útulkách.
ale jak to sleduju...radši adoptuju chrta z irska než uvolnit místo tady nějakému z množírny.
protože jak se dovídám, útulky mají málokdy psa od lidí. většina je zabavena z chlíva.
Ale ona to až tak úplně není pravda. Jde spíše o to, že různým občanským sdružením, která se zabývají "adopcemi" psů se prostě vyplatí napsat, že ten pes je týraná chudinka z množírny. Oni jsou totiž lidi schopni v tom případě zaplatit víc... Chudinka pejsek, měl se tak špatně, tak pošleme nějaké peníze na účet aby se už měl líp... "Normální" útulky většinou ne, ale OSka běžně vezmou psa od lidí z bytu, domu, od lidí, kteří se psa z jakéhokoliv důvodu musí vzdát. A pro inzerci z něj udělají týranou trosku, nafotí ho pomalu jak nejhůře to jde, pak načančají a udělají super foto aby se dalo prezentovat "předtím" a "potom". Taky jsem tomu dřív nevěřila, ale přesvědčila jsem se o tom na vlastní oči a ne jen v jednom případě. Soucit pomáhá prodávat. Nesmíte věřit všemu.
jolyha
napsal(a):
Ale ona to až tak úplně není pravda. Jde spíše o to, že různým občanským sdružením, která se zabývají "adopcemi" psů se prostě vyplatí napsat, že ten pes je týraná chudinka z množírny. Oni jsou totiž lidi schopni v tom případě zaplatit víc... Chudinka pejsek, měl se tak špatně, tak pošleme nějaké peníze na účet aby se už měl líp... "Normální" útulky většinou ne, ale OSka běžně vezmou psa od lidí z bytu, domu, od lidí, kteří se psa z jakéhokoliv důvodu musí vzdát. A pro inzerci z něj udělají týranou trosku, nafotí ho pomalu jak nejhůře to jde, pak načančají a udělají super foto aby se dalo prezentovat "předtím" a "potom". Taky jsem tomu dřív nevěřila, ale přesvědčila jsem se o tom na vlastní oči a ne jen v jednom případě. Soucit pomáhá prodávat. Nesmíte věřit všemu.
To je bohužel smutná pravda...

jolyha
napsal(a):
Občanská sdružení mě už vůbec nezajímají. o těch nemluvím. děti a důchodci nemají co jíst, ale hlavně že psi jsou chudáčci. a ještě si budou stěžovat na špatnou značku darovaných granulí.
Lexaurin
napsal(a):
No, krasna, holka .Dokonce si dovolila ke me prijit a dat mi pusu. Moje fenka si s ni chtela hrat, no chrtka blafla, vyskocila jak srnka, pry je u hrani dost hlucna, to tu moj holku trosku znejistelo
Ano. Mám to taky tak. Když pes stojí a nechce běhat, tak na něj poštěkává a provokuje.
Srnka. No ano. Jsou to potvory. Tak děkuji za info.
sufle
napsal(a):
JAsně. Kulišákú by bylo. Obzvláště když lurcheri jsou kříženci, galgové nejsou FCI uznaní (zatím jen registři) a chov greyhoundů tady v česku naprosto vymřel.
napsal(a):
Občanská sdružení mě už vůbec nezajímají. o těch nemluvím. děti a důchodci nemají co jíst, ale hlavně že psi jsou chudáčci. a ještě si budou stěžovat na špatnou značku darovaných granulí.
Víte, s názorem na OZ s vími souhasím. Ale děti a důchodci...no nezlobte se, někdo prostě radši pomůže psovi a někdo dítěti nebo důchodci. NA děti a důchodce odevzdáváme všichni povinně částku v daních.
Aliens_II
napsal(a):
TAdy spíš je ten problém, že v případě dostihových chrtů jde o užitková zvířata šlechtěná na vysokou rychlost a pískové dráhy. Většina českých drah je travnatých a pro tato rychlá zvířata tudíž nebezpečných. O coursingu ani nemluvě.

samain
napsal(a):
Víte, s názorem na OZ s vími souhasím. Ale děti a důchodci...no nezlobte se, někdo prostě radši pomůže psovi a někdo dítěti nebo důchodci. NA děti a důchodce odevzdáváme všichni povinně částku v daních.
To byla narážka na TT a jejich stížnosti na moooc levné granule co jim lidé nosí. tak ať se jdou vycpat do muzea. dám to lidem, kteří se musí živit jen prošlým z penny.
pomůžu jedině tak, že svou fenku nerozmnožím. radši dovezu chrta než tady uvolnit místo. jsem zvědavá jak to tu bude vypadat za 10 let.
už jste viděli množírnu těchto chrtů co se sem dovezli ?
napsal(a):
To byla narážka na TT a jejich stížnosti na moooc levné granule co jim lidé nosí. tak ať se jdou vycpat do muzea. dám to lidem, kteří se musí živit jen prošlým z penny.
pomůžu jedině tak, že svou fenku nerozmnožím. radši dovezu chrta než tady uvolnit místo. jsem zvědavá jak to tu bude vypadat za 10 let.
Přála bych Vám zažít, když třeba 15-20 psů chytne z levných granulí průjem. Nejen, že to psy ubytované venku zbytečně vysiluje a všem pečovatelům to přidává práce a trápení s nemocnými psy. Ale také to stojí nemalé peníze na zastavení průjmu a následně dietách. A to se fakt vyplatí.
napsal(a):
Jakou množírnu chrtů co dovezli?

Aliens_II
napsal(a):
Já to pochopil tak, že žádná tady není, množírna. Že chrti, kteří se sem dostali, tak se dál tady nemnoží. Na to narážela.
No oni také ani nemohou, neb jsou stejně kastrovaní.

umpa.lumpa
napsal(a):
Přála bych Vám zažít, když třeba 15-20 psů chytne z levných granulí průjem. Nejen, že to psy ubytované venku zbytečně vysiluje a všem pečovatelům to přidává práce a trápení s nemocnými psy. Ale také to stojí nemalé peníze na zastavení průjmu a následně dietách. A to se fakt vyplatí.
To chytnou i z orijenu, neb je přehrachovaný a přeproteinovaný. tesco granule chápu, to jim nedám, ale co to teda jsou dostatečně kvalitní pro TT. má kvalitu jen pro VIP psy, to není tajemstvím.
napsal(a):
To chytnou i z orijenu, neb je přehrachovaný a přeproteinovaný. tesco granule chápu, to jim nedám, ale co to teda jsou dostatečně kvalitní pro TT. má kvalitu jen pro VIP psy, to není tajemstvím.
Nevím, jak to v TT chodí a ani mě to nezajímá. Jen vyvracím ten Váš výkřik, že by se měli zahrabat ti, kteří odmítají pro své psy levný šrot. My ho taky odmítáme. Ze zcela logických a výše uvedených důvodů. A vždy je odmítat budeme.

umpa.lumpa
napsal(a):
Nevím, jak to v TT chodí a ani mě to nezajímá. Jen vyvracím ten Váš výkřik, že by se měli zahrabat ti, kteří odmítají pro své psy levný šrot. My ho taky odmítáme. Ze zcela logických a výše uvedených důvodů. A vždy je odmítat budeme.
Můj a váš názor si neodporuje. sdružení, azyly prostě vyčůraní jsou, to vidíme na každém kroku. hlavně chtějí peníze. granule pod 1500 jsou oooo fůůůůůj. říkají to a svědci to zažili.

To Aliens ozval se někdo, bude tu pobíhat další krasavice ?
napsal(a):
Nooooo, mam info od sveho veterinare, spis rodinny pritel, ktery lecil smecku zavodnich chrtu na salmonelozu, kterou chytli na barfu . On sam je majitelem vipeta.

Útulek co na mě vybafl hned první v gůglovi chce tohle: Fitmin, Calibra, Hills, Eukanuba, Purina Proplan, Royal Canin
druhý toto: Calibra, Nativia, Fitmin, Brit, Hill´s, Eukanuba, Proplan, Royal Canin
další: Brit, Proplan
to je šrot.

umpa.lumpa
napsal(a):
Jojo, nejlepší jsou ti, co mají informace s gůglu a z facebooku. Internetoví válečníci.
Asi proto, že si to tam sami napsali, ne.
toto má napsáno útulek na svém webu pod těmi značkami.
Nekrmíme "supermarketové" granule, které lze koupit ve většině potravinových supermarketů (běžné supermarketovky bez značky, ani Pedigree, Chappi, Friskies, Bono, Propesko, Dog Chow...). Nekvalitní supermarketové granule jsou plné soli, barviv, obilných odpadů a alergenních látek a jako takové způsobují psům, zejména citlivým seniorům, vážné zažívací a další zdravotní potíže (onemocnění ledvin, jater, srdce a další). Raději uvítáme 1 pytel kvalitního krmiva než plné auto "supermarketovek".
tak to jim proplan co otrávil tisíce psů a royal s tunou soli a bha bht hodně pomůže. sorry, ale tyhle jsou to samé co supermarketovky.
nevím kdo tu řekl, že jsou všichni stejní nebo že vy zrovna to děláte špatně.
Trochu smutné házet všechny sdružení a azyly do jednoho pytle, ale chápu, že někdo po špatné zkušenosti zahořkne...
Jsou i OSka, která to dělají jinak, neofrňují se nad ničím, protože chápou, že ne každý se vyzná ve složení granulí a tak v dobré víře koupí to, čím krmí svého Puňtu doma a nepřijde jim na tom nic špatného, když to Puňtovi tolik chutná...
Málokdo si z těch ofrňovačů uvědomuje, že může přijít doba, kdy za "levný šrot" budou líbat nohy...
hlozi
napsal(a):
Trochu smutné házet všechny sdružení a azyly do jednoho pytle, ale chápu, že někdo po špatné zkušenosti zahořkne...
Jsou i OSka, která to dělají jinak, neofrňují se nad ničím, protože chápou, že ne každý se vyzná ve složení granulí a tak v dobré víře koupí to, čím krmí svého Puňtu doma a nepřijde jim na tom nic špatného, když to Puňtovi tolik chutná...
Málokdo si z těch ofrňovačů uvědomuje, že může přijít doba, kdy za "levný šrot" budou líbat nohy...
Může, ale taky nemusí. A dokud nepřijde, psy takovým šrotem krmit nebudeme. Pokud Vám tím krmit nevadí, pošlete do SZ adresu Vašeho zařízení, odešlu Vám je.