Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2016 16:14
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.130.1

Zdravím,
ráda bych se zeptala, na jaké psí organizace přispíváte. Ráda bych někam poslala pár věcí a občas i přispěla nějakou tou částkou, nebo i pomocnou rukou, ale v poslední době se vyrojilo tolik podvodných a nedůvěryhodných případů, že nevím, koho vybrat. Původně jsem měla zvoleny Toulavé Tlapky, ale na ty jsem v poslední době četla tolik negativního, že mě to trochu zvyklalo.Mám v hledáčku také Bull azyl čáslav, ten mi přijde celkem solidní. Ráda bych tedy slyšela od těch, co na nějakou organizaci/útulek přispívají, jaké mají zkušenosti a tipy na to, kam přispět, aby to skutečně pomohlo psům.
Poprosím, pokuste se nešířit v tomhle vlákně negativitu... Děkuji.

23.2.2016 17:08
mishule

XXX.XXX.99.26

Osobně přispívám do místního soukromého útulku - buď nárazově, nebo pravidelně či koupí různých předmětů z útulku. Zároveň s kolegy pořádáme akce, kdy přispíváme žrádlo (či jiné věci - po domluvě s útulkem) přímo do Archa Liberec, jelikož v daném městě pracujeme. Také pejsky bereme na výlety.

Vím, kam moje peníze jdou, mám klid, vím že je nikdo nezneužije, u nás v útulku vidím pokrok, opravy...

zkuste se také porozhlédnout po útulku v okolí.

23.2.2016 18:02
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.130.1

Děkuju za reakci. To je asi ideální případ, ale já jsem z Prahy a útulek tady má víc než dost pomoci a nestojí prakticky o nic. Alespoň co jsem naposledy zjišťovala, takže hledám spíš nějakou organizaci, nebo jiný útulek někde ne příliš daleko, kde mají nedostatek a je to pro ně přínosem, ocení to. Už jsem se kupodivu setkala párkrát s téměř otrávenými reakcemi na nabídky pomoci a Pražský útulek je (nebo donedávna byl) ten případ. Ale přeju jim to, že mají všeho dost.

23.2.2016 18:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

Cursed_Nemesis napsal(a):
Děkuju za reakci. To je asi ideální případ, ale já jsem z Prahy a útulek tady má víc než dost pomoci a nestojí prakticky o nic. Alespoň co jsem naposledy zjišťovala, takže hledám spíš nějakou organizaci, nebo jiný útulek někde ne příliš daleko, kde mají nedostatek a je to pro ně přínosem, ocení to. Už jsem se kupodivu setkala párkrát s téměř otrávenými reakcemi na nabídky pomoci a Pražský útulek je (nebo donedávna byl) ten případ. Ale přeju jim to, že mají všeho dost.

Tak městský Trója není jediný útulek v Praze.

Co takhle Útulek Komořany? http://www.utulekmodrany.eu/ Už delší dobu ho sleduji přes FB a zdá se mi, že to tam funguje dobře. :)

Jinak já osobně přispívám nejvíc na Dogpoint ( http://www.dog-point.cz/). Máme od nich už 2 pejsky, první byla braná záhy po jejich vzniku, takže je sleduji už 5 let a zatím velká spokojenost. Mají transparentní účet, dávají hodně informací, umožňují venčení, apod. Akorát se museli z Prahy přestěhovat ke Kostelci nad Černými lesy, protože jim tam pronajímatel vypověděl smlouvu a stejně to tam bylo spíš takové dočasné...tak nakonec vlastními silami vybudovali útulek, tak jak má být. :).

23.2.2016 18:53
Hodonak

XXX.XXX.83.106

To je velice těžká otázka... Asi opravdu to chce navštívit nějaký útulek, a navázat bližší vztah. Já poté, co mám tři psy z útulku /což považuji za nejlepší pomoc/ jenom občas, v rozmezí desetikorun, maximálně sta korun, podporuju útulek, kterému věřím.

23.2.2016 19:17
imattree

XXX.XXX.8.240

rapotacka11 napsal(a):
Vyberte si.
Http://www.utulek-kralupy.estranky.cz/clanky/utulky-cr.html.

Opravdu přispíváte na všechny útulky v seznamu? I na ty už neexistující?

Jinak já žádnému nepřispívám, ale pokud si chtěl být jistý, tak se domluvím např. na venčení a zajedu tam třeba 4x a potom uvidím, jestli se snaží o zlepšení, jestli se pejskové mají dobře, ...

23.2.2016 19:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

I na ty už neexistující?
"""""""""""""""
Jo. Na ty nejvíc.

23.2.2016 19:37
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

To Lavacca: napsala jste:

Co takhle Útulek Komořany? http://www.utulekmodrany.eu/ Už delší dobu ho sleduji přes FB a zdá se mi, že to tam funguje dobře. :)

A četla jste toto?

Rozhodnutí o nevinně
Pro všechny, kteří zaregistrovali výpady p. Skalové a mé dcery na mou osobu sděluji, že proběhlo soudní jednání a byla jsem ZPROŠTĚNA VINY.

Vše již nabylo právní moci. Moje dcera chtěla převzít útulek, který jsem sama vybudovala. Vím, že by ho pouze vytunelovala, proto jsem odmítla. Ona se mi za to mstí. Již to udělala několikrát, když jsem jí odmítla finančně podporovat. Nyní mimo jiné zneužila pro svou pomstu i p. Skalovou, které namluvila lži a jen čekala až za ní p. Skalová odvede špinavou práci. Facebook s názvem útulek Komořany vede dcera protiprávně. Ač bych potřebovala čas spíše na svoje pejsky budu nucena vše řešit právní cestou.
Všem, kteří mě podpořili moc děkuji Jaroslava Kladivová a moje smečka

Chudák paní. Je to její dcera. Chápete to? Lidi jsou svině!

23.2.2016 19:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

Hodonak napsal(a):
To je velice těžká otázka... Asi opravdu to chce navštívit nějaký útulek, a navázat bližší vztah. Já poté, co mám tři psy z útulku /což považuji za nejlepší pomoc/ jenom občas, v rozmezí desetikorun, maximálně sta korun, podporuju útulek, kterému věřím.

Jinak já nejvíc nosím rovnou věci (obojky, vodítka, košíky, krmení, pamlsky), peníze spíš dávám na umisťovacích výstavách, apod. když si chvíli popovídám s daným provozovatelem útulku.

23.2.2016 20:56
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.110.44

rapotacka11 napsal(a):
Vyberte si.
Http://www.utulek-kralupy.estranky.cz/clanky/utulky-cr.html.

Děkuji, googlit umím taky, nespadla jsem po čumáku rovnou na ifaunu ;) Jen vím, že se tu nachází hodně lidí co má s těmito organizacemi zkušenosti z první ruky a to mě zajímá, jak jsem psala v úvodním postu. Nechci poslat peníze někomu, kdo obohatí sám sebe a psi nedostanou ani nažrat.

lavacca, Aliens_II: Vidíte to, jeden zmíní jméno a hned vzápětí se dozví jaká se tam řeší kauza. A o to mi jde, najít místo, kde tyhle problémy nejsou, peníze a věci se dostanou na psy a konec. V poslední době mám pocit, že něco řeší každá druhá organizace...je to strašný.
Ale Dogpoint znám, nad tím taky uvažuju, ale na nějakou výpomoc a návštěvy je to zas dost z ruky.

23.2.2016 21:15
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Osobní zkušenost je vždy k nezaplacení.

23.2.2016 22:03
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.110.44

Aliens_II napsal(a):
Osobní zkušenost je vždy k nezaplacení.

To rozhodně a na kohokoli padne moje volba, tak určitě bude muset přetrpět i nějakou tu návštěvu :D Ale i ty zkušenosti z druhé ruky nejsou k zahození při rozhodování :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2016 22:08

Konečně užitečné téma.

nechapu

23.2.2016 22:33
nechapu

XXX.XXX.168.145

24.2.2016 05:40
mishule

XXX.XXX.99.26

Co se týče DogPointu, zrovna u nich mám nastevanou roční dárcovskou SMS, která se vám každý měsíc odečta automaticky, je to třicet kaček za měsíc, mě to neublíží a jim, myslím, to dost pomůže.

I tyhle SMS jsou dobrý nápad, řekla bych.

24.2.2016 05:54
koňadra

XXX.XXX.128.31

lavacca napsal(a):
Tak městský Trója není jediný útulek v Praze.

Jinak já osobně přispívám nejvíc na Dogpoint ( http://www.dog-point.cz/). Máme od nich už 2 pejsky, první byla braná záhy po jejich vzniku, takže je sleduji už 5 let a zatím velká spokojenost. Mají transparentní účet, dávají hodně informací, umožňují venčení, apod. Akorát se museli z Prahy přestěhovat ke Kostelci nad Černými lesy, protože jim tam pronajímatel vypověděl smlouvu a stejně to tam bylo spíš takové dočasné...tak nakonec vlastními silami vybudovali útulek, tak jak má být. :).

Zrovna nedávno jsem na Dog point narazila. Možná, že mají transparentní účet, možná tam pracují lidé, kteří mají vztah k pejskům, dávají informace... ale celé se mě to stejně nějak nezdá. Kdo to opravdu financuje? Koupili hájenku v lese, prý za 1,5 milionu. To, co tam budují, vypadá krásně, ale jsou to všechno hodně drahé věci - oplocení areálu ze žárově zinkovaného pletiva, krásné kotce... nějak nechápu, jak tolik peněz může nahromadit soukromý útulek, když jim každý dá pár korun sponzorský dar? Není to náhodou pro někoho pračka na peníze?

24.2.2016 09:41
Maju2

XXX.XXX.182.186

Na Československý kastrační program.

24.2.2016 09:56
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.130.1

koňadra napsal(a):
Zrovna nedávno jsem na Dog point narazila. Možná, že mají transparentní účet, možná tam pracují lidé, kteří mají vztah k pejskům, dávají informace... ale celé se mě to stejně nějak nezdá. Kdo to opravdu financuje? Koupili hájenku v lese, prý za 1,5 milionu. To, co tam budují, vypadá krásně, ale jsou to všechno hodně drahé věci - oplocení areálu ze žárově zinkovaného pletiva, krásné kotce... nějak nechápu, jak tolik peněz může nahromadit soukromý útulek, když jim každý dá pár korun sponzorský dar? Není to náhodou pro někoho pračka na peníze?

No já si myslím že materiál měli hodně darovaný, dělat to jezdili dobrovolníci. Ale možná by bylo fajn slyšet od někoho kdo tam byl a ví jak to funguje. Zatím mi Dogpoint zní jako jedna z dobrých možností, kam občas něco poslat bez obav. Ono tam kde jde o prachy a o psy ne to většinou vypadá jinak. I když kdo ví, v poslední době se bohužel už opravdu nedá nikomu věřit...a to je opravdu smutné v tomhle případě.

24.2.2016 10:02
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

koňadra napsal(a):

Že Vám není stydno, takto šířit bohapusté pomluvy. To jsem si myslela, že jste dospělá rozumná ženská...

24.2.2016 10:05
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

No já si myslím že materiál měli hodně darovaný, dělat to jezdili dobrovolníci. Ale možná by bylo fajn slyšet od někoho kdo tam byl a ví jak to funguje. Zatím mi Dogpoint zní jako jedna z dobrých možností, kam občas něco poslat bez obav. Ono tam kde jde o prachy a o psy ne to většinou vypadá jinak. I když kdo ví, v poslední době se bohužel už opravdu nedá nikomu věřit...a to je opravdu smutné v tomhle případě.

Radši si tam pro informace zajeďte osobně, než poslouchat ty smyšlené zkazky anonymních drben na ifauně. Chodím sem už roky a jsem na ledasco zvyklá. Ale koukám, že mě tady ty drbny pořád dokážou překvapit..

24.2.2016 10:05

koňadra napsal(a):

Já Dog point už nějakou dobu sleduju a za mě tedy palec nahoru. Opravdu hodně se snaží. Poskytují hodně informací, pořádají spoustu akcí, každého pejska krásně nafotí, udělají video, prodávájí propagační předměty, umožňují venčení. Pokud se jim nějaký pejsek z nového domova do útulku vrátí, tak o tom hned napíší, řeknou narovinu proč to nefungovalo a jaký by mě být nový majitel. Mají dobrý marketing (pokud se to tak dá u útulku nazvat). To všechno dohromady iniciuje lidi k darování věcí, finanční podpoře atd.

Osobně jsem v útulku nikdy nebyla, ale přijde mi, že to, že se útulku tak daří je způsobeno šikovností lidí, kteří tam působí, ne tím, že by za tím bylo něco nekalého..

24.2.2016 10:38
hlozi

XXX.XXX.48.5

koňadra napsal(a):

Dogpoint je jedina organizace, ktere 100%ne verim...
(plus teda ta nase, ale my jsme v zacatcich)
-mela jsem jejich psy v docasce, takze vim, ze psa jen tak neodlozi a starej se(jako spousta jinych )
-at se jich zeptate na cokoli, vse mohou papirove dolozit (taktez jako jedni z mala)
-ve Lhotkach jsem byla nekolikrat, i sama pomahat a verte, ze prace tam udelali dobrovolnici mraky...
-vedeni je velice schopne, jak organizacne, tak manazersky, takze si spoustu sponzoru ziskali a dalsi se nabalili
(Treba jen firma DHL, jejich zamestnanci na utulku makali nekolik vikendu a pak firma venovala utulku 100tis.)
-komunikace s verejnosti - nejsou hysterky, reaguji vecne, podavaji kompletni, prime informace

Doporucuju vydat se osobne na navstevu, zeptat se, co, proc a jak a pak si delat obrazek

Liberte

24.2.2016 10:54
Liberte

XXX.XXX.48.22

koňadra napsal(a):

Koňadro, Dogpoint nic nekoupil za 1,5 milionu. Jsou v pronájmu za korunu na rok. K budování útulku dávali komplet info, co dostali, kde co sehnali, jak práce postupují. Jsou transparentní a makaj jak bejci.
Co víc maj udělat pro to, aby se vám to zdálo? Dejte jim tip, určitě to rádi udělají.
Nebo se tam jeďte podívat.
howgh.

24.2.2016 10:59
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.130.1

umpa.lumpa napsal(a):
Radši si tam pro informace zajeďte osobně, než poslouchat ty smyšlené zkazky anonymních drben na ifauně. Chodím sem už roky a jsem na ledasco zvyklá. Ale koukám, že mě tady ty drbny pořád dokážou překvapit..

Je to sice z ruky, ale asi si tu cestu někdy udělám, naopak z většiny reakcí mi zní že je to právě místo, kde to funguje jak má :) Nejvíc super je, že mají všecko opravdu transparentní. To je to, co mě nakonec odradilo od TT. Člověk sice na fotkách vidí, že se o pesany starají, ale co se přesně dělá s penězma nikdo neví a to není dobře.

24.2.2016 11:07
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Je to sice z ruky, ale asi si tu cestu někdy udělám, naopak z většiny reakcí mi zní že je to právě místo, kde to funguje jak má :) Nejvíc super je, že mají všecko opravdu transparentní. To je to, co mě nakonec odradilo od TT. Člověk sice na fotkách vidí, že se o pesany starají, ale co se přesně dělá s penězma nikdo neví a to není dobře.

Také si tam zajedu, do DogPointu. Z Phy je to hodit šutrem a zbytek dojít. Takže koupím jim dva balíky granulí a sjedu tam.

24.2.2016 11:25
lavacca

XXX.XXX.141.147

koňadra napsal(a):

A o těch 1,5 mil. jste četla, kde? Já to teda na webu o stavbě útulku nečetla ?!? viz http://www.jaksestaviutulek.cz/

Práci měli v podobně dobrovolníků, co vím většina materiálu byla darovaná, ostatek se koupil z darovaných peněz. A přispívá jim dost lidí - jezdí hodně na různé voříškiády, mají charitativní obchůdek, zveřejňují nová infa ke psům, takže člověk může celý příběh psa sledovat až do adopčního dne, apod. a ví, že to není jen zveřejnění příběhu za účelem vytáhnout z lidí peníze (viz úžasné příběhy u psů z TT, kde tak odůvodní adopční poplatek v řádech tisíců, apod.) Myslím, že kdyby takhle fungovaly všechny útulky, můžeme skákat do výšky radostí.

24.2.2016 11:28
lavacca

XXX.XXX.141.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já Dog point už nějakou dobu sleduju a za mě tedy palec nahoru. Opravdu hodně se snaží. Poskytují hodně informací, pořádají spoustu akcí, každého pejska krásně nafotí, udělají video, prodávájí propagační předměty, umožňují venčení. Pokud se jim nějaký pejsek z nového domova do útulku vrátí, tak o tom hned napíší, řeknou narovinu proč to nefungovalo a jaký by mě být nový majitel. Mají dobrý marketing (pokud se to tak dá u útulku nazvat). To všechno dohromady iniciuje lidi k darování věcí, finanční podpoře atd.

Osobně jsem v útulku nikdy nebyla, ale přijde mi, že to, že se útulku tak daří je způsobeno šikovností lidí, kteří tam působí, ne tím, že by za tím bylo něco nekalého..

Přesně jste to vystihla - jednají na rovinu a to hodně lidí oceňuje. A tak by to mělo být u všech, protože nač nepřiznat psovi slabiny, když se kvůli tomu vrátí do útulku? To je lepší ho dát někomu, kdo o tom neví a zas ho za nějakou dobu kvůli tomu vrátí?

24.2.2016 14:52
koňadra

XXX.XXX.128.31

Liberte napsal(a):
Koňadro, Dogpoint nic nekoupil za 1,5 milionu. Jsou v pronájmu za korunu na rok. K budování útulku dávali komplet info, co dostali, kde co sehnali, jak práce postupují. Jsou transparentní a makaj jak bejci.
Co víc maj udělat pro to, aby se vám to zdálo? Dejte jim tip, určitě to rádi udělají.
Nebo se tam jeďte podívat.
howgh.

Tak nevím, ale asi jste dost naivní a spoléháte na to, co vám kdo napíše na SVOJE stránky? Mám kamarádku, která nedaleko útulku bydlí. Nedávno jsem ji jela navštívit, a tak jsem vlastně na ten útulek přišla - že mě o něm řekla, tak jsem jela kolem se podívat. Proto vím, jak to tam teď vypadá i jak to vypadalo před tím. O tom, že se hájenka prodávala za 1,5 mil. si tam v okolí cvrdlikají vrabci po střechách a jak známo na vesnicích se nic neutají. Samozřejmě, že to nemusí být tak úplně pravda, mohli to koupit za milion, nebo za dva... to není podstatné. Ale že to koupili, je víc než jisté. Že by tam byli za korunu v nájmu, je nesmysl hned ze dvou důvodů:
1) budu-li v nájmu, nebudu investovat do něčeho statisíce,
2) pohledem do katastru nemovitostí si může každý zjistit, že hájenka patří manž. Zemánkovým z Horních Měcholup, na stránce Dog pointu je v kontaktech uvedena ředitelka Bc. Zemánková (pravděpodobně dcera nebo snacha), adresa organizace Dog point tamtéž, co mají bydliště manž. Zemánkovi. Takže tu hájenku prostě koupili. To samo o sobě není nic proti ničemu. Třeba to koupili, protože jsou milovníci zvířat a chtěli vybudovat útulek. Proč ne. Někteří lidé (hlavně v cizině) odkazují útulkům celé svoje majetky.
Ale kde vy jste přišla na to, že jsou tam v nájmu za 1 Kč - ještě tomu věříte? Pokud to tak útulek někde prezentuje, tak neříká pravdu. A pak je nasnadě otázka v čem všem ještě neříká pravdu?
Ale to nic neubírá na tom, že mohou opravdu mít ke psům pěkný vztah, mohou pěkně komunikovat s veřejností - ostatně, kdo by jim to sponzoroval, kdyby byli protivní, že? To si mohou dovolit městské útulky, které mají své jisté.
Ale pro mne je Dog point zatím poněkud záhadná organizace, třeba změním názor.

24.2.2016 15:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

koňadra napsal(a):
Tak nevím, ale asi jste dost naivní a spoléháte na to, co vám kdo napíše na SVOJE stránky? Mám kamarádku, která nedaleko útulku bydlí. Nedávno jsem ji jela navštívit, a tak jsem vlastně na ten útulek přišla - že mě o něm řekla, tak jsem jela kolem se podívat. Proto vím, jak to tam teď vypadá i jak to vypadalo před tím. O tom, že se hájenka prodávala za 1,5 mil. si tam v okolí cvrdlikají vrabci po střechách a jak známo na vesnicích se nic neutají. Samozřejmě, že to nemusí být tak úplně pravda, mohli to koupit za milion, nebo za dva... to není podstatné. Ale že to koupili, je víc než jisté. Že by tam byli za korunu v nájmu, je nesmysl hned ze dvou důvodů:
2) pohledem do katastru nemovitostí si může každý zjistit, že hájenka patří manž. Zemánkovým z Horních Měcholup, na stránce Dog pointu je v kontaktech uvedena ředitelka Bc. Zemánková (pravděpodobně dcera nebo snacha), adresa organizace Dog point tamtéž, co mají bydliště manž. Zemánkovi. Takže tu hájenku prostě koupili. To samo o sobě není nic proti ničemu. Třeba to koupili, protože jsou milovníci zvířat a chtěli vybudovat útulek. Proč ne. Někteří lidé (hlavně v cizině) odkazují útulkům celé svoje majetky.
Ale kde vy jste přišla na to, že jsou tam v nájmu za 1 Kč - ještě tomu věříte? Pokud to tak útulek někde prezentuje, tak neříká pravdu. A pak je nasnadě otázka v čem všem ještě neříká pravdu?
Ale to nic neubírá na tom, že mohou opravdu mít ke psům pěkný vztah, mohou pěkně komunikovat s veřejností - ostatně, kdo by jim to sponzoroval, kdyby byli protivní, že? To si mohou dovolit městské útulky, které mají své jisté.

A co takhle možnost, že tedy RD koupili rodiče/tchýně s tchánem slečny Zemánkové a za 1, - ročně to pronajali útulku? Ta Vás nenapadla? Dneska je koupě nemovitosti dobrá investice a když mohli navíc pomoct, tak to spojili. Každý vám řekne, že neobývaná nemovitost jde brzy do háje, protože nikdo nehlídá, v jakém je stavu. Takhle tam denně někdo je, kdo ty provozní věci okolo řeší a přitom se nemusí bát, že se tam bude dít bůhví co, což lze čekat u pronájmu na bydlení, apod.

Pokud byste to sledovala déle, tak prvně byli v pronájmu na Praze 4, odkud je pronajímatel vyhodil, protože to prodal jako stavební parcelu. Pak se ucházeli o vedení útulku v Mělníku, ale tam se toho nechtěli dosavadní provozovatelé vzdát, ač město jakožto zřizovatel jim dal výpověď a udělal nové výběrové řízení, které Dogpoint vyhrál. Táhlo se to a město se do toho moc neopřelo, tak nakonec boj o Mělník vzdali a povedlo se dát dohromady útulek u Kostelce. A že nechtěli do pronájmu k někomu cizímu? No, ani se nedivím, ono to stojí dost času, peněz a práce vybudovat zázemí pro psy a pak se zas někam stěhovat?

Liberte

24.2.2016 15:31
Liberte

XXX.XXX.48.22

koňadra napsal(a):

Kdyby to neměli v nájmu, jak by mohli na organizaci uzavřít např. smlouvu s dodavateli energií? Pokud vidím, platby za zálohy odchází přímo z jejich účtu na účet ČEZu.
Neziskovky mají běžně smlouvy o pronájmu - které upravují i mmj. to, na čí vrub jde zhodnocování majetku (opravami prostoru atp.), jak bude vše vypořádáno v případě výpovědi smlouvy atp.

Jo a ten plot - zkuste si schválně uělat kalkulace na pevné a vysoké ploty (pletivo nepočítám, to vám pes rozpáře raz dva a zdrhne). Tuším, že to samé řešilo více útulků a všichni skončili u těchhle panelů (Kralupy, voříškov), jakožto u nejlevnějšího a nejefektivnějšího řešení.

Je od vás vcelku troufalé tady tvrdit, že neříkají pravdu o tom, že mají nájem za korunu.
Já to vím moc dobře, protože kamarádka, právník, jim celou smlouvu ze všech výše uvedených důvodů, připravovala.

24.2.2016 15:34
koňadra

XXX.XXX.128.31

Lavacco, při vší úctě k Vám, samozřejmě, že jde o to, jak se člověk na věc podívá. Já, z titulu své profese, jsem se naučila všechno prověřovat a ničemu nevěřit, lidi často lžou. Pronájem dceři (snaše) za 1 Kč, to je spíš úsměvná kosmetická úprava, majetek stejně zůstane v rodině. Lze se na to dívat i tak, že bylo potřeba někam ulít peníze a ne je danit státu. Po pravdě: tohle docela chápu, protože stát se neukázal jako dobrý hospodář. Ale proč tedy nenazývat věci pravými jmény? Proč hrát na city s tím, že mě někdo něco pronajal za 1 Kč, když mě to de facto patří?

24.2.2016 15:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

Já osobně taky už dávno nejsem důvěřivá.
Jak dopadl útulek Podhrádí ?
(dnešní doba, pozemky...)
Tihle se aspoň starají...

24.2.2016 15:45
koňadra

XXX.XXX.128.31

Liberte napsal(a):
Kdyby to neměli v nájmu, jak by mohli na organizaci uzavřít např. smlouvu s dodavateli energií? Pokud vidím, platby za zálohy odchází přímo z jejich účtu na účet ČEZu.
Neziskovky mají běžně smlouvy o pronájmu - které upravují i mmj. to, na čí vrub jde zhodnocování majetku (opravami prostoru atp.), jak bude vše vypořádáno v případě výpovědi smlouvy atp.

Jo a ten plot - zkuste si schválně uělat kalkulace na pevné a vysoké ploty (pletivo nepočítám, to vám pes rozpáře raz dva a zdrhne). Tuším, že to samé řešilo více útulků a všichni skončili u těchhle panelů (Kralupy, voříškov), jakožto u nejlevnějšího a nejefektivnějšího řešení.

Je od vás vcelku troufalé tady tvrdit, že neříkají pravdu o tom, že mají nájem za korunu.
Já to vím moc dobře, protože kamarádka, právník, jim celou smlouvu ze všech výše uvedených důvodů, připravovala.

S dodavateli energií může smlouvu uzavřít klidně majitel. No, ale jak píše lavacca - nejspíš pronajali dceři / snaše, že? Vlk se nažral a koza zůstala celá. Já jim to ale nezávidím - chraň bůh, jen mě trošku vadí, že se dělají z lidí blbci a ti jim to ještě baští. Proč to tedy vše nenapíší na rovinu?
Kamarádka připravovala smlouvu? Jedni Zemánkovi pronajímají druhé Zemánkové? Tak vidíte, že to není tak, že jim někdo (cizí) jen tak pronajme barák za 1 Kč.
Znovu ale zdůrazňuji, že nechci zpochybňovat to, jestli se o psy starají a jak. Pokud tady s nimi mají někteří po této stránce dobré zkušenosti, je to jen dobře.

Liberte

24.2.2016 15:51
Liberte

XXX.XXX.48.22

koňadra napsal(a):
Lavacco, při vší úctě k Vám, samozřejmě, že jde o to, jak se člověk na věc podívá. Já, z titulu své profese, jsem se naučila všechno prověřovat a ničemu nevěřit, lidi často lžou. Pronájem dceři (snaše) za 1 Kč, to je spíš úsměvná kosmetická úprava, majetek stejně zůstane v rodině. Lze se na to dívat i tak, že bylo potřeba někam ulít peníze a ne je danit státu. Po pravdě: tohle docela chápu, protože stát se neukázal jako dobrý hospodář. Ale proč tedy nenazývat věci pravými jmény? Proč hrát na city s tím, že mě někdo něco pronajal za 1 Kč, když mě to de facto patří?

Cituji vás: "Ale kde vy jste přišla na to, že jsou tam v nájmu za 1 Kč - ještě tomu věříte? Pokud to tak útulek někde prezentuje, tak neříká pravdu".

Aha, takže teď víme, že útulek pravdu říká.A vaše výkřiky nám napoví, že mají být snahou o poškození něčího jména, protože si to jinak nedokážu vysvětlit.
Že by hrál na city, to nikde nevidím. Kde je problém teď? Nehledáte náhodou už problém, kde není?

24.2.2016 16:10
koňadra

XXX.XXX.128.31

Liberte napsal(a):
Cituji vás: "Ale kde vy jste přišla na to, že jsou tam v nájmu za 1 Kč - ještě tomu věříte? Pokud to tak útulek někde prezentuje, tak neříká pravdu".

Aha, takže teď víme, že útulek pravdu říká.A vaše výkřiky nám napoví, že mají být snahou o poškození něčího jména, protože si to jinak nedokážu vysvětlit.
Že by hrál na city, to nikde nevidím. Kde je problém teď? Nehledáte náhodou už problém, kde není?

Je to marné. Pro mne tedy rozdíl je pronajmout si barák od rodičů, možná koupený spekulativně, možná opravdu jen ze šlechetných důvodů pomoci psům, a je rozdíl si ho pronajmout od cizích lidí a potom jít do rizika, že tam proinvestuji statisíce (možná miliony) a budu ho muset za čas vrátit. Do toho by snad ani žádný normální člověk nešel, protože každá smlouva se dá v podstatě kdykoliv vypovědět. A také, který soukromník by pronajal barák za pouhou 1 Kč a nechal z něho udělat něco tak specifického jako útulek? Kdyby to chtěl majitel potom v budoucnu prodat, tak kupce bude hledat těžko. Za 1 Kč pronajímají tak leda obce a města nemovitosti a prostory dobrovolným organizacím, aby udrželi nějaký společenský život. Aby tak pronajal soukromník svůj barák cizím lidem, to je nesmysl.

Nechci nikoho poškodit, jen bych ráda věděla, kde je pravda, kdo to financuje a proč. Protože jen ze soukromých darů se takové investice dělat nedají!

Prostě každý ať věří čemu chce. Mně tento svět přesvědčil, že věřit mohu jen sama sobě (a možná pár přátelům).

24.2.2016 16:33
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

koňadra napsal(a):
Je to marné. Pro mne tedy rozdíl je pronajmout si barák od rodičů, možná koupený spekulativně, možná opravdu jen ze šlechetných důvodů pomoci psům, a je rozdíl si ho pronajmout od cizích lidí a potom jít do rizika, že tam proinvestuji statisíce (možná miliony) a budu ho muset za čas vrátit. Do toho by snad ani žádný normální člověk nešel, protože každá smlouva se dá v podstatě kdykoliv vypovědět. A také, který soukromník by pronajal barák za pouhou 1 Kč a nechal z něho udělat něco tak specifického jako útulek? Kdyby to chtěl majitel potom v budoucnu prodat, tak kupce bude hledat těžko. Za 1 Kč pronajímají tak leda obce a města nemovitosti a prostory dobrovolným organizacím, aby udrželi nějaký společenský život. Aby tak pronajal soukromník svůj barák cizím lidem, to je nesmysl.

Nechci nikoho poškodit, jen bych ráda věděla, kde je pravda, kdo to financuje a proč. Protože jen ze soukromých darů se takové investice dělat nedají!

Prostě každý ať věří čemu chce. Mně tento svět přesvědčil, že věřit mohu jen sama sobě (a možná pár přátelům).

To je paranoia a většinou se dá docela úspěšně léčit..

Takže čí je to ve finále barák je úplně jedno, DP za něj každopádně nic neplatil. I kdyby jim ho někdo koupil z dobrého srdce, je to ve finále fuk, protože DP za něj platí korunu ročně. Nikam se žádný milion a půl neztratil.

A kdo financoval stavbu? Na to se můžete podívat na odchozích a příchozích platbách, na webech jsou uvedeni sponzoři, tak je kontaktujte, zda opravdu dodali materiál a finance. Všechno se řešilo i na FB - reálně se domlouval každý krok. Na účtě je všechno vidět. Nebo nebuďte líná a místo ježdění okolo se tam zastavte a nechte si ukázat doklady.

Jo aha, to by vlastně stálo mnohem víc energie než sedět za monitorem a mlátit tlačítkama. A taky byste mohla nedejbože zjistit tu hrůzu, že tam venku je někdo úplně cizí, kdo nelže a to by byla teprve tragédie, že.

24.2.2016 16:41

koňadra napsal(a):

Koňadro, máte v tom trošku bramboračku a pletete si pojmy s dojmy.
Tak jednak : Zemánkovi nepronajímají barák dceři, ale Dogpointu, o.p.s. Zřejmě Zemánkovi jako soukromníci, t.j.fyzické osoby Dogpointu, t.j. právnické osobě.
Jestliže koupili dům Zemánkovi ( soukromníci), pak ho koupili ze zdaněných peněz.
Jestliže ho pronajímají za korunu, pak takový pronájem nedaní, ale stejně tak si nemůže Dogpoint dávat za nájem víc než tu korunu do nákladů.
Co je to spekulativní nákup baráku ?

24.2.2016 17:06
koňadra

XXX.XXX.128.31

Koňadro, máte v tom trošku bramboračku a pletete si pojmy s dojmy.
Tak jednak : Zemánkovi nepronajímají barák dceři, ale Dogpointu, o.p.s. Zřejmě Zemánkovi jako soukromníci, t.j.fyzické osoby Dogpointu, t.j. právnické osobě.
Jestliže koupili dům Zemánkovi ( soukromníci), pak ho koupili ze zdaněných peněz.
Jestliže ho pronajímají za korunu, pak takový pronájem nedaní, ale stejně tak si nemůže Dogpoint dávat za nájem víc než tu korunu do nákladů.
Co je to spekulativní nákup baráku ?

Je to marný. Může to být tak, jak říkáte, ale může to být i tak, jak píši já. Vše je to jen hra se slovíčky. Samozřejmě, že v tomto případě soukromé osoby něco pronajímají právnické osobě, ale v tomto případě jsou za vším ti samí lidé. A to je na tom to, co vzbuzuje určitá podezření.

Jak píše umpa-lumpa - paranoa se dá léčit. Ale já myslím, že kdyby byli lidi více "paranoidní" a všechno si více prověřovali a nepodepisovali slepě všelijaké lichvářské a přímo podvodné smlouvy, tak by ubylo všech těch případů, kdy lidi nakonec pláčou jako bezdomovci nad vlastní hloupostí. No, ale to už je spíš ze života a ne přímo k tomuto případu.

Prostě ať si každý věří, čemu chce!

24.2.2016 17:18
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Já jsem asi málo paranoidní.. Můžete mi polopaticky vysvětlit, co je špatně na tom, že movití rodiče koupí barák a pronajmou ho za korunu obecně prospěšné společnosti, kterou založila jejich dcera?

24.2.2016 17:41

koňadra napsal(a):
Je to marný. Může to být tak, jak říkáte, ale může to být i tak, jak píši já. Vše je to jen hra se slovíčky. Samozřejmě, že v tomto případě soukromé osoby něco pronajímají právnické osobě, ale v tomto případě jsou za vším ti samí lidé. A to je na tom to, co vzbuzuje určitá podezření.

Jak píše umpa-lumpa - paranoa se dá léčit. Ale já myslím, že kdyby byli lidi více "paranoidní" a všechno si více prověřovali a nepodepisovali slepě všelijaké lichvářské a přímo podvodné smlouvy, tak by ubylo všech těch případů, kdy lidi nakonec pláčou jako bezdomovci nad vlastní hloupostí. No, ale to už je spíš ze života a ne přímo k tomuto případu.

Prostě ať si každý věří, čemu chce!

Ale to, že soukromník provozuje firmu (kancelář) ve svém objektu (domě) a právnické osobě ( např. s.r.o.), kde je jediným společníkem účtuje náklady na její provoz ( nájem), tak to je úplně běžné.
Není to hra se slovíčky, musí to být všechno smluvně ( včetně toho, kdo financuje a za jakých podmínek všechny opravy) ošetřené. Od toho máme finanční úřady a ti na to dohlíží okem ostřížím.
Co by tam snad mohlo být napadnutelné, to je výše nájmu, která by osobě blízké měla být stanovena cenou obvyklou. Ale věřím, že to mají smluvně ošetřené, jinak by jim to FÚ dávno napadnul. Divoká 90. léta ( kdy se zhaslo) už máme za sebou. Všechno se dá dohledat.

24.2.2016 19:09
Barbora11

XXX.XXX.207.214

Orionka: Dogpoint je o.p.s., není to jedna osoba, takže nevím jak přesně to souvisí s osobou blízkou.
Sýkora:
Dogpoint se nevěnuje výdělečné činnosti, pořád je to charita. Mohli si pronajmout jakýkoliv jiný vhodný pozemek a platit za něj tisícové částky. měsíčně. A pokud by na to finance měli, nemůže nikdo nic říkat. Tady mají možnost provozovat útulek za symbolickou cenu. Tudíž získané prostředky mohou místo placení drahého nájmu použít pro pejsky. Já nevím co je pořád špatně? Nehledejme problémy kde nejsou a buďmě rádi, že se jim daří starat se a hledat nový domov pejskům, kteří by jinak možná neměli šanci přežít.

24.2.2016 20:43
lavacca

XXX.XXX.164.49

Takže když si to shrneme - Dogpoint ten RD nekupoval, tudíž jaké šmelení (sama navíc píšete, že udělám-li z RD útulek, nezhodnotím ho, takže oč Vám vlastně jde?!?) ? A že platí symbolickou 1, - místo x tisíc nájmu jiného objektu? To by měl být snad naopak úspěch, ne?

Suma sumárum na tom pořád nevidím nic špatného..navíc, jak zmínila Barbora11, Dogpoint není jen jeden člověk, je to celý tým. A sponzoři ˇa finanční či materiální/ se dají dohledat na jejich webu. Měli (myslim, že ještě i funguje) skupinu na FB, jak se stavělo a domlouvali se tam veřejně brigády, apod.

24.2.2016 20:53
Barbora11

XXX.XXX.207.214

Lavacca: to snad ani nebyl rd co já vím, byla to nějaká stará malá hospodářská budova, která se omítnula, vymalovala a vybavila klecema a vším co je potřeba, mají to na "jak se staví útulek." O zhodnocení nejde moc mluvit, když se ten objekt na nic jiného použít nedá než na útulek.

24.2.2016 21:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

V pořádku.
Už je to vysvětlené = jasné.

25.2.2016 02:54
milannn

XXX.XXX.90.222

Krásný příklad české povahy v této diskusi, aneb každý dobrý skutek by měl být po zásluze potrestán!
Koupili si barák, nikdo neví za co, ještě jsou v něm v pronájmu za korunu a navíc tomu všemu si dovolili tam vybudovat útulek s plotem ze žárově zinkovaného pletiva...
Zkonfiskovat! Bez odkladu a bez možnosti odvolání!

25.2.2016 23:34
Zrzavci

XXX.XXX.127.88

Zdravím,
ráda bych se zeptala, na jaké psí organizace přispíváte. Ráda bych někam poslala pár věcí a občas i přispěla nějakou tou částkou, nebo i pomocnou rukou, ale v poslední době se vyrojilo tolik podvodných a nedůvěryhodných případů, že nevím, koho vybrat. Původně jsem měla zvoleny Toulavé Tlapky, ale na ty jsem v poslední době četla tolik negativního, že mě to trochu zvyklalo.Mám v hledáčku také Bull azyl čáslav, ten mi přijde celkem solidní. Ráda bych tedy slyšela od těch, co na nějakou organizaci/útulek přispívají, jaké mají zkušenosti a tipy na to, kam přispět, aby to skutečně pomohlo psům.
Poprosím, pokuste se nešířit v tomhle vlákně negativitu... Děkuji.

Doporučuju - zajet se podívat a ne jednou, navázat kontakt. A klidně začít tím, že budu dodávat materiálno, venčit. Poté podle situace můžete klidně přejít na to, že budete bez obav posílat peníze, protože budete vědět, že jdou opravu tam, kam jít mají. Není nad osobní zkušenost a hlavně osobní prověření. Já mám takhle po neblahých zkušenostech dva útulky, kde vím, že moje aktivity - ať materiální /kdy sbírám doma, v práci, v okolních zveráčích/, tak finanční, kdy jsem zainteresovaná nejen já, ale i moje okolí (kolegyně, kamarádi, psí tábor, další lidé v mém okolí), dojte opravdu tam, kam dojít má. A pak neváhám prostě posílat i peníze, ať už svoje, či vybrané, protože vím, že půjdou psům na vet. ošetření, kterého v útulcích není nikdy málo. žrádlo se dá vždy nějak pořešit, ale akutní vet je někdy velká finanční zátěž.

26.2.2016 10:06
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.130.1

Zrzavci napsal(a):
Doporučuju - zajet se podívat a ne jednou, navázat kontakt. A klidně začít tím, že budu dodávat materiálno, venčit. Poté podle situace můžete klidně přejít na to, že budete bez obav posílat peníze, protože budete vědět, že jdou opravu tam, kam jít mají. Není nad osobní zkušenost a hlavně osobní prověření. Já mám takhle po neblahých zkušenostech dva útulky, kde vím, že moje aktivity - ať materiální /kdy sbírám doma, v práci, v okolních zveráčích/, tak finanční, kdy jsem zainteresovaná nejen já, ale i moje okolí (kolegyně, kamarádi, psí tábor, další lidé v mém okolí), dojte opravdu tam, kam dojít má. A pak neváhám prostě posílat i peníze, ať už svoje, či vybrané, protože vím, že půjdou psům na vet. ošetření, kterého v útulcích není nikdy málo. žrádlo se dá vždy nějak pořešit, ale akutní vet je někdy velká finanční zátěž.

Děkuji za radu :) Tak nějak to mám i v plánu. Už jsem byla domluvená s kamarádkou, že pojedeme právě do TT, ale jak jsem psala, nakonec jsem byla odrazena. Proto si ráda poslechnu kde mají lidi pozitivní zkušenost, abych neplýtvala síly někde, kde to je zbytečné...

26.2.2016 11:05
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Děkuji za radu :) Tak nějak to mám i v plánu. Už jsem byla domluvená s kamarádkou, že pojedeme právě do TT, ale jak jsem psala, nakonec jsem byla odrazena. Proto si ráda poslechnu kde mají lidi pozitivní zkušenost, abych neplýtvala síly někde, kde to je zbytečné...

S TT jste udělala dobře. Tam jde o zvířata až v poslední řadě, stejně jako Azyl Pchery. Chce to opravdu jednat promyšleně a prověřit, kam budu svou pomoc směrovat. Je škoda, aby to někde proteklo mezi prsty., když potřebných míst je tolik.

26.2.2016 14:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
I na ty už neexistující?
"""""""""""""""
Jo. Na ty nejvíc.

26.2.2016 14:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Děkuji, googlit umím taky, nespadla jsem po čumáku rovnou na ifaunu ;) Jen vím, že se tu nachází hodně lidí co má s těmito organizacemi zkušenosti z první ruky a to mě zajímá, jak jsem psala v úvodním postu. Nechci poslat peníze někomu, kdo obohatí sám sebe a psi nedostanou ani nažrat.

lavacca, Aliens_II: Vidíte to, jeden zmíní jméno a hned vzápětí se dozví jaká se tam řeší kauza. A o to mi jde, najít místo, kde tyhle problémy nejsou, peníze a věci se dostanou na psy a konec. V poslední době mám pocit, že něco řeší každá druhá organizace...je to strašný.
Ale Dogpoint znám, nad tím taky uvažuju, ale na nějakou výpomoc a návštěvy je to zas dost z ruky.

Já myslím, že nejlepší pomoc je přijet a přivézt třeba několik pytlů granulí. Tam mátě jistotu, že to majitelé útulku nesežerou. Tedy doufám...

26.2.2016 16:15
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.130.1

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že nejlepší pomoc je přijet a přivézt třeba několik pytlů granulí. Tam mátě jistotu, že to majitelé útulku nesežerou. Tedy doufám...

Jeden nikdy neví!:D.

26.2.2016 17:33
hlozi

XXX.XXX.97.26

fikovnice napsal(a):

Nesežerou, ale ty kvalitnější se dají prodat

26.2.2016 17:47
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.130.1

hlozi napsal(a):

A ony některý jsou i docela dobrý :D.

26.2.2016 21:42
Zrzavci

XXX.XXX.255.34

fikovnice napsal(a):

To je sporný, co je nejlepší... protože fakt podle mých zkušeností se nejvíc ocení peníze. Na veterinu (protože to žrádlo se zpravidla tak nějak vždycky sežene, může se případně na nějakou dobu i snížit kvalita, ale pokud zvíře potřebuje akutně ošetření a prachy nejsou, je to problém). A to ale pochopitelně ale vyžaduje, mít útulek proklepnutý. Osobně a věřit mu.

27.2.2016 00:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

hlozi napsal(a):

Jo, to mě pak také napadlo...

27.2.2016 00:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Zrzavci napsal(a):
To je sporný, co je nejlepší... protože fakt podle mých zkušeností se nejvíc ocení peníze. Na veterinu (protože to žrádlo se zpravidla tak nějak vždycky sežene, může se případně na nějakou dobu i snížit kvalita, ale pokud zvíře potřebuje akutně ošetření a prachy nejsou, je to problém). A to ale pochopitelně ale vyžaduje, mít útulek proklepnutý. Osobně a věřit mu.

No jo, asi máte pravdu. Já to brala tak, že když tu jistotu nemám, tak naturáliemi nic nepokazím. Ale - pravda - až pak mě napadlo, že vlastně i žrádlo se dá zpeněžit. Co se zneužít nedá, jsou návštěvy útulku a nabídka manuální pomoci tam (můj kámoš to dělá, ve volném čase jezdí pomoct třeba s úklidem kotců) nebo venčení pesanů.

27.2.2016 08:06

fikovnice napsal(a):
No jo, asi máte pravdu. Já to brala tak, že když tu jistotu nemám, tak naturáliemi nic nepokazím. Ale - pravda - až pak mě napadlo, že vlastně i žrádlo se dá zpeněžit. Co se zneužít nedá, jsou návštěvy útulku a nabídka manuální pomoci tam (můj kámoš to dělá, ve volném čase jezdí pomoct třeba s úklidem kotců) nebo venčení pesanů.

Venčení pesanů, to je dobrý nápad. Jen by se útulek přestěhoval k nám na zahradu a kdo by mi přispíval na krmení.

27.2.2016 11:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Venčení pesanů, to je dobrý nápad. Jen by se útulek přestěhoval k nám na zahradu a kdo by mi přispíval na krmení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík