Poradíte mi protištekací obojek?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2016 15:55
wejka

XXX.XXX.57.129

Dobrý den, mame takový problém.máme dva psi, fenku rok a půl a štěně z útulku cca 8měs.sousedi si začli stěžovat, že ten mladší při naší nepřítomnosti štěká když něco-někoho slyší na chodbě.když jsme doma občas zaštěka, okřiknu ho 'ticho' pošlu na místo, to si ho ohlídám.je to nepříjemné slýchat od sousedů, tak mě napadl koupit protištěk.obojek, takový aby ale nerušil toho druhého co neštěka.poradíte mi někaky v přijatelné cenove relaci ? Děkuji.

26.2.2016 16:15
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

wejka napsal(a):
Dobrý den, mame takový problém.máme dva psi, fenku rok a půl a štěně z útulku cca 8měs.sousedi si začli stěžovat, že ten mladší při naší nepřítomnosti štěká když něco-někoho slyší na chodbě.když jsme doma občas zaštěka, okřiknu ho 'ticho' pošlu na místo, to si ho ohlídám.je to nepříjemné slýchat od sousedů, tak mě napadl koupit protištěk.obojek, takový aby ale nerušil toho druhého co neštěka.poradíte mi někaky v přijatelné cenove relaci ? Děkuji.

Nasi suusedi davaji takovy obojek psovi, co stekal cely den. Uz nesteka, VYJE! Cely den

26.2.2016 20:24
burunduk

XXX.XXX.124.17

Dog Trace.
Levný, účinný.
Rozebírat vhodnost/nevhodnost nehodlám. Tak jen jasná odpověď. Snad pomůže.

27.2.2016 07:52
wejka

XXX.XXX.57.129

burunduk napsal(a):
Dog Trace.
Levný, účinný.
Rozebírat vhodnost/nevhodnost nehodlám. Tak jen jasná odpověď. Snad pomůže.

Děkuji, na ten jsem koukala..ja bohužel nevim co s nim :( už nam vyhrožuji podanim stížnosti na obec.. Hodne jsem četla, že některemu psu stačilo týden aby obojek nosil a pak byl klid.doufám, že to bude i tak u nás.

Mončiči

27.2.2016 10:02
Mončiči

XXX.XXX.34.1

A proč pes tolik štěká?

27.2.2016 11:06
wejka

XXX.XXX.57.129

Mončiči napsal(a):
A proč pes tolik štěká?

Já nevím, sousedi řikali, že štěka když někoho slyší na chodbě, bydlime v bytovce kde je to hodně slyšet.když jsme doma štěka míň, spíš skoro vůbec, to už musi byt velky rachot.když jdeme pryč jsou zavřeni na velke chodbě.

Mončiči

27.2.2016 11:13
Mončiči

XXX.XXX.34.1

A když odcházíte, tak už štěkají? Nebo štěkají, jen když nejste doma? Promiňte, že se takhle blbě ptám, ale mám s tímhle hodně špatné zkušenosti. Tchýni sousedé vyhrožovali a sepisovali petici proti její feně. Že štěká celý den doma. Tak jí manžel nainstaloval nahrávání a fena podle toho byla celé dny ticho. Takže nakonec šlo jen o to, že nechtěli mít v baráku tak velkého psa Tudíž se ptám, jestli je opravdu problém nebo máte jen "skvělé" sousedy. A co máte za psa (plemeno)?

27.2.2016 11:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Mončiči napsal(a):
A když odcházíte, tak už štěkají? Nebo štěkají, jen když nejste doma? Promiňte, že se takhle blbě ptám, ale mám s tímhle hodně špatné zkušenosti. Tchýni sousedé vyhrožovali a sepisovali petici proti její feně. Že štěká celý den doma. Tak jí manžel nainstaloval nahrávání a fena podle toho byla celé dny ticho. Takže nakonec šlo jen o to, že nechtěli mít v baráku tak velkého psa Tudíž se ptám, jestli je opravdu problém nebo máte jen "skvělé" sousedy. A co máte za psa (plemeno)?

Jo, také bych si to nejdříve nahrála, abych věděla jaká je vlastně realita!

27.2.2016 12:15
wejka

XXX.XXX.57.129

Se sousedama máme dobré vztahy, nebo doted jsme měli.dnes je schůze, takže se tam dozvime vice a musime se domluvit.je to kříženec vlčaka asi s ridgbeckem, brali jsme si ho jako štěně z útulku, hrozne se bal lidi ale to už je za ním.přiložim foto.je hrozne hodny, učenlivý.štěká spíše kdyz nejsme doma, jestli hlída?nebo si myslí že když někoho slyší na chodbě mysli si, ze jdeme domu tak vita?nešteka pernamentne, ale pry pri jakemkoliv pohybu na chodbe, tim ze jsou zavreni na chodbe u hlavnich dveri, tak ma k 'ramusu'bliže, ale jinde je nechat nemohu, ničitele pri samote:) sousedum tezko vysvetlim ze je to štene a treba ho to prejde

27.2.2016 12:16
wejka

XXX.XXX.57.129

Ten vlevo :) vpravo je naše prvni(co nešteka ).

27.2.2016 12:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Samo to určitě nepřejde!

Mončiči

27.2.2016 12:22
Mončiči

XXX.XXX.34.1

wejka napsal(a):
Se sousedama máme dobré vztahy, nebo doted jsme měli.dnes je schůze, takže se tam dozvime vice a musime se domluvit.je to kříženec vlčaka asi s ridgbeckem, brali jsme si ho jako štěně z útulku, hrozne se bal lidi ale to už je za ním.přiložim foto.je hrozne hodny, učenlivý.štěká spíše kdyz nejsme doma, jestli hlída?nebo si myslí že když někoho slyší na chodbě mysli si, ze jdeme domu tak vita?nešteka pernamentne, ale pry pri jakemkoliv pohybu na chodbe, tim ze jsou zavreni na chodbe u hlavnich dveri, tak ma k 'ramusu'bliže, ale jinde je nechat nemohu, ničitele pri samote:) sousedum tezko vysvetlim ze je to štene a treba ho to prejde

Je nádherný Z vlastních zkušeností si myslím, že to není tak, že si myslí, že jdete vy. Psi i kočky po nějaké době poznají, kdy jde domů někdo cizí a kdy "domácí". Nevím, jak to ty potvory poznají Za mě štěká spíš proto, že má pořád z něčeho strach. Že pořád ještě není úplně vyrovnaný. A zkusit odcházet postupně? Štěká už když se vzdalujete z bytu? A pokud neštěká permanentně, tak nevím proč to sousedům vadí. Osobně mi přijde normální, že pes štěká, když se něco děje. A pokud to není v noci nebo velmi časně ráno

27.2.2016 12:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Dělala jste někdy noční ?

Mončiči

27.2.2016 12:30
Mončiči

XXX.XXX.34.1

rapotacka11 napsal(a):
Dělala jste někdy noční ?

Jestli to má být dotaz na mě, tak ano. Ale já taky nemám v bytě psa...

27.2.2016 12:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

No, že Vám přijde v pořádku a normální,
aby lidi (sousedi) DOMA neměli klid, páč pes jen normálně hlídá...

Mončiči

27.2.2016 13:00
Mončiči

XXX.XXX.34.1

rapotacka11 napsal(a):
No, že Vám přijde v pořádku a normální,
aby lidi (sousedi) DOMA neměli klid, páč pes jen normálně hlídá...

Omlouvám se, ale ano, pokud to není nonstop celý den, tak mi přijde normální, že pes zaštěká, když se něco děje na chodbě. Upřímně mě to ruší tisíckrát méně, než vyřvávání sousedů, vrtání vrtačky, mlácení kladiva do zdi a dalších podobných bytových zvuků. A nějak nechápu souvislost s tou noční. Já měla normálně dvousměnnou práci a věřte mi, že když jsem se ráno vrátila domů, tak jsem akorát lehla a spala. A pokud by někdo vedle mě řezal dřevo, tak mě to fakt nevzbudí. Ale ano, každý určité situace vidí jinak.

27.2.2016 13:00
wejka

XXX.XXX.57.129

Praveže nešteka, kdyz odchazime, dostanou pamlsek pohladim zamknu a klid.takze doted jsem nevedela že je nějaky problem.

27.2.2016 13:02
wejka

XXX.XXX.57.129

A já chápu, že to nekoho ruši a vadimu to.proto chci najit řeseni, ale nevim jak to řesit, kdyz u toho nejsem.

Mončiči

27.2.2016 13:13
Mončiči

XXX.XXX.34.1

Ještě mám dvě otázky. A když jste doma a začne štěkat, tak jaký povel mu dáte, aby byl ticho? A umí být ticho na povel?

27.2.2016 13:18
wejka

XXX.XXX.57.129

Mončiči napsal(a):
Ještě mám dvě otázky. A když jste doma a začne štěkat, tak jaký povel mu dáte, aby byl ticho? A umí být ticho na povel?

Když začne štěkat zvýšim trochu hlas a řeknu ticho, když pokračuje dál pošlu ho na místo, tam si zabrble a je klid.

Mončiči

27.2.2016 13:29
Mončiči

XXX.XXX.34.1

wejka napsal(a):
Když začne štěkat zvýšim trochu hlas a řeknu ticho, když pokračuje dál pošlu ho na místo, tam si zabrble a je klid.

Nejsem sice odborník a někdo Vám dá třeba jinou radu. A třeba tu moji pošle někam daleko a hluboko, ale aspoň nějaká rada...

Ale já bych prostě při odchodu řekla důrazně ticho. A ideálně pár dní zkoušet odejít z bytu. Sejít třeba o patro nebo o dvě, jak začne štěkat, tak se vrátit, povel zopakovat a furt tak dál. S tím, že pokud do čtvrt hodiny nezaštěká, tak se vrátit domů a pořádně pejska pochválit. A postupně ten interval prodlužovat. Jako je to na dlouhé lokty a zabere to takhle spoustu času a bude trávit většinu dne na chodbě, ale zkusila bych to. Myslím si totiž, že štěká hlavně ze strachu a možná by to protištěkací obojek mohl jen zhoršit. Myslím to jeho NEsebevědomí.

27.2.2016 15:15
koňadra

XXX.XXX.128.31

Myslím si, že pes je bázlivý a nevyrovnaný a proto štěká na sebemenší podnět. Výchova moc nepomůže, stačí, aby se na chodbě něco šustlo, případně byl jen trošku jiný hluk než vydává známá vracející se sousedka z nákupu... MOŽNÁ pomůže nějaký protištěkací obojek. Začala bych ultrazvukovým, když nezabere, tak spreyovým a až nakonec elektronickým. Někteří psi se ale naučí to, že štěkají do zvukového impulsu, potom chvíli přestanou, obojek přejde do módu jako na začátku, potom pes začne štěkat znovu... prostě přerušovaně, a tím nedostanou ránu (nebo dávku spreye). Nebo začnou výt. Ale jsou psi, a není jich málo, na které protištěkací obojek úspěch měl. Není to ale o tom, že by se ten pes najednou přestal méně bát. Ale více se začne bát toho, co ucítí na krku, když bude štěkat, a tak štěkat nebude. Pravděpodobně bude zpočátku hodně vystresovaný, ale bude raději ticho. Postupně si zvykne, že bude-li ticho, nic se mu nestane a štěkání si odvykne. A také se časem zbaví toho stresu - zjistí, že se vlastně nic neděje - i když např. soused jde domů.

Já bych v každém případě nejprve nainstalovala kameru (i se záznamem zvuku), abych viděla, kdy pes štěká a na jaký podnět. Potom, kdybych dala obojek, tak bych opět viděla jeho reakce a podle toho se zařídila.

Jsou tady lidé, kteří vás budou přesvědčovat, jak chudáka psa "usmažíte", ale věřte, že žádný obojek nemá takový výkon! To spíš pes svým přerušovaným štěkáním vybije baterku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2016 16:06

Nevím, jestli byt je váš, nebo jste v nájmu...a nevím, jak vypadá chodba.
Ale pokud by to šlo, možná by pomohlo chodbu u bytovních dveří odhlučit.
Mezistěnou, silným závěsem, polstrováním dveří. Aby ho zvuky z chodby tolik nerušily. Nebo uzpůsobit odlehlou část bytu tak, aby tam neměl co ničit a v chodbě ho nenechávat. Ona chodba je pro psí štěkání nejchoulostivější část bytu.

27.2.2016 16:19
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím, jestli byt je váš, nebo jste v nájmu...a nevím, jak vypadá chodba.
Ale pokud by to šlo, možná by pomohlo chodbu u bytovních dveří odhlučit.
Mezistěnou, silným závěsem, polstrováním dveří. Aby ho zvuky z chodby tolik nerušily. Nebo uzpůsobit odlehlou část bytu tak, aby tam neměl co ničit a v chodbě ho nenechávat. Ona chodba je pro psí štěkání nejchoulostivější část bytu.

V tomhle má orionka pravdu. Také mě to napadlo - např. někde v pokoji psovi udělat nějakou ohradu 2x1 m a tam ho zavírat? S tím odhlučněním - pes má mnohem lepší sluch než člověk, myslím, že by efekt mělo jedině to odhlučnění + zavírat psa co nejdál od vchodových dveří.

Mončiči

27.2.2016 16:36
Mončiči

XXX.XXX.34.1

Výborný nápad

27.2.2016 21:43
milcek

XXX.XXX.252.163

wejka napsal(a):

Pes štěká odjakživa.pokud chceš psa kup si prvně barák se zahradou potom ho nebudeš muset mučit obojkem proti štěkání.

27.2.2016 22:16

milcek napsal(a):
Pes štěká odjakživa.pokud chceš psa kup si prvně barák se zahradou potom ho nebudeš muset mučit obojkem proti štěkání.

Dodejte, aby byl ten barák na samotě u lesa, protože takový štěkavý pes na vsi dokáže budit půl vesnice. Však už se to tu nejednou řešilo.

27.2.2016 22:43
KiraDingova

XXX.XXX.164.108

Tak bych si zjistila prvně jestli pes skutečně štěká. A jestli se sousedé chovají na chodbě normálně nebo ho chodí provokovat. Takové pomatence jsme již za sousedy měli. Strčili i sirku do zvonku, když byl psík sám doma. Naštěstí se ti psychopati odstěhovali. Pokud si pes parkrát blafne, když jde soused domů, neřešila bych to a razne sousedum vysvetlila, že nebudu jejich obětní beránek a navíc je jiste taky slyset hluk ruzného původu z jejich bytů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík