Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anarki

26.2.2016 22:19
Anarki

XXX.XXX.153.170

Naše fenka zlatého retvívra dostala mozkovou příhodu ochnula a už nemůže chodit jenom leží jí i pije zatím měníme pleny a otéčíme ji je jí 14 let. Vím že už nikdy nebude chodit i když si chvílemy nalhávám že třeba vstane a bude zase dobrá
Příjde mi lepší jí nechat uspat, ale nemůžu se rozhodnout pořád to oddaluji protože mě přepadne myšlenka jak můžů rozhodovat o smrti svého dobrého přítele škoda že neumí mluvit, aby si řekla co by chtěla...

26.2.2016 22:36
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Anarki napsal(a):
Naše fenka zlatého retvívra dostala mozkovou příhodu ochnula a už nemůže chodit jenom leží jí i pije zatím měníme pleny a otéčíme ji je jí 14 let. Vím že už nikdy nebude chodit i když si chvílemy nalhávám že třeba vstane a bude zase dobrá
Příjde mi lepší jí nechat uspat, ale nemůžu se rozhodnout pořád to oddaluji protože mě přepadne myšlenka jak můžů rozhodovat o smrti svého dobrého přítele škoda že neumí mluvit, aby si řekla co by chtěla...

Berte to, že můžete rozhodnout o její smrti jako výhodu. Přece nechcete aby se trápila a trpěla. Dožila se na retrívra krásného věku. Vy musíte vidět jak na tom je, ale pokud jenom leží a víte, že už nikdy chodit nebude, tak bych jí ve 14ti letech nechala pokojně odejít. Vím, že je to hrozné. Přeji hodně sil

26.2.2016 22:37
awake

XXX.XXX.115.136

Také jsem musela jednou rozhodnout o utracení mé feny. Měla rakovinu. Pořád jsem to oddalovala. Pozorovala jsem jí několik dní jestli není dnes lepší než včera.
V bolestech vstávala, šla se mnou ven a zase domů a tam si lehla a jen mě celé dny téměř nehnutě pozorovala. Při pohledu do jejích očí jsem jí musela to utrpení zkrátit. Ona se přemáhala jen kvůli mě. Byla na mě hodně fixovaná.

Vy musíte poznat jak na tom fenečka je. Nenechte jí trápit

26.2.2016 22:52
Zrzavci

XXX.XXX.255.34

Anarki napsal(a):

Proberte tuhle otázku se svým veterinářem. Pesani mozkovou příhodu můžou zvládnout mnohem lépe než my lidi. Náš první pesan zvládnul v cca stejném věku jako vaše fenka mrtvičku dokonce dvakrát. S tím, že po první se rozchodil celkem dobře, po té druhé to bylo horší, potřeboval dopomoc. Nezvládnul toho moc, ale život ho bavil, stačilo mu s dopomocí obejít kousek za domem, počuchat si. Důležité vždy je, jaká je kvalita života a to, zda pes ještě má vůli tady být.
Není to jednoduché, vím, že je to hrozné rozhodování. Když náš pesan dostal druhou mrtvičku, vypadalo to hodně blbě hodně moc. Veterinář řekl, že na vzpamatování tomu dává čas do úterý a pak by radil, pokud se stav nezmění, klidný odchod. V pondělí ráno jsem venčení obrečela. V úterý pesan veterináři vyhrožoval smrtí. Bylo vidět, že to dal. Nechci vyvolávat nějaké marné naděje.
Je to těžké rozhodování - zvíře musí mít určitou kvalitu života a musí mít vůli žít.

26.2.2016 22:54
Šarina

XXX.XXX.231.146

Pokud nemůže chodit a není šance na zlepšení stavu, tak jste to jenom vy, koho má, a kdo jí může ušetřit ponižujícího ne-života. Je to vaše zodpovědnost, a protože jste jí měli rádi, musíte jí pomoci a dovolit jí odejít. Je to těžké... většina lidí tady to už zažila...ale ti naši milovaní psi si nezasluhují nedůstojně trpět... Pokud to budete odkládat, věřte, že jednou přijde čas, kdy si každý den váhání budete neskutečně vyčítat.
Jenom se přimlouvám, abyste si veterináře zavolali domu a fenku nechat odejít v klidu a beze stresu. Bude to pak těžké pro vás, ale pro ní to bude jako usínání...
Přeju vám hodně sil udělat to nejtěžší rozhodnutí...

26.2.2016 23:06
Monika28

XXX.XXX.23.108

Vím jak je to těžké, ale taky bych jí nechala odejít. Pokud už není šance na zlepšení tak už by se jen trápila. Berte to tak, že zvířata mají tu výsadu, že se jim může utrpení ukončit. A uleví se jí. Přeju hodně sil...

Anarki

26.2.2016 23:22
Anarki

XXX.XXX.153.170

Šarina napsal(a):
Pokud nemůže chodit a není šance na zlepšení stavu, tak jste to jenom vy, koho má, a kdo jí může ušetřit ponižujícího ne-života. Je to vaše zodpovědnost, a protože jste jí měli rádi, musíte jí pomoci a dovolit jí odejít. Je to těžké... většina lidí tady to už zažila...ale ti naši milovaní psi si nezasluhují nedůstojně trpět... Pokud to budete odkládat, věřte, že jednou přijde čas, kdy si každý den váhání budete neskutečně vyčítat.
Jenom se přimlouvám, abyste si veterináře zavolali domu a fenku nechat odejít v klidu a beze stresu. Bude to pak těžké pro vás, ale pro ní to bude jako usínání...
Přeju vám hodně sil udělat to nejtěžší rozhodnutí...

Byli jsme u dvou veterinářů v naději že jí pomůžou chtěli ji uspat už tam to jsem nedovolil jsem s jedním dohodnutý až budem přípravení zavoláme ho k nám domů.Přítelkyni s mamčou jsem přemluvil že až jí budou uspávat budou s ní já uteču jsem hroznej posera...a až budu kopat za domem hrob vezmu si nejaký prášky na nervy abych to zvládnul. Jinak všem moc děkuji za radu pomohlo mi to se rozhodnout...

26.2.2016 23:26
Zrzavci

XXX.XXX.255.34

Monika28 napsal(a):
Vím jak je to těžké, ale taky bych jí nechala odejít. Pokud už není šance na zlepšení tak už by se jen trápila. Berte to tak, že zvířata mají tu výsadu, že se jim může utrpení ukončit. A uleví se jí. Přeju hodně sil...

To ano - myslím tu výsadu. S tím souhlasím bez výhrady. A jsem daleka toho, psa zbytečně trápit, ale kdo s mrtvicí u psa nemá zkušenost, nemusí vědět vždy všechny souvilsoti. Oni opravdu umí tuhle věc někdy nečekaně zvládnout. Nejde o to, čekat donekonečna na zázrak, ale situaci dobře vyhodnotit. A v tom má taky velký slovo veterinář. Já jsem tomu svému věřila, dal limit a já věděla, že pokud se do té doby nic nezmění, není o čem diskutovat. Ale pesan to tehdy zvládnul. Stejně jako fenka naší známé- taky zvládla 2x mrtvici. Nejuchal jako za mlada, to rozhodně ne, bylo vidět, že mrtvici měl, ale... to je na pánovi, který se mnou jezdí tramvají vidět taky. Má křivý obličej, blbě chodí... ale... chodí. Nebude jako dřív, ale žije a i si to užívá.

26.2.2016 23:28
Zrzavci

XXX.XXX.255.34

Anarki napsal(a):
Byli jsme u dvou veterinářů v naději že jí pomůžou chtěli ji uspat už tam to jsem nedovolil jsem s jedním dohodnutý až budem přípravení zavoláme ho k nám domů.Přítelkyni s mamčou jsem přemluvil že až jí budou uspávat budou s ní já uteču jsem hroznej posera...a až budu kopat za domem hrob vezmu si nejaký prášky na nervy abych to zvládnul. Jinak všem moc děkuji za radu pomohlo mi to se rozhodnout...

Pokud je to dlouhodobá záležitost, je to o něčem jiném, než jsem psala ve svých příspvěvcích.
Ale nesmíte být posera. Měl byste s ní být, až bude usínat.

26.2.2016 23:44
Monika28

XXX.XXX.23.108

Samozřejmě nemám s tím zkušenost a určitě bych nedala psa utratit pokud by byla ještě možnost zlepšení. Jen jsem reagovala na přispěvek zakladatele. Ale to je teď jedno. A souhlasím, ze byste s ní měl být. Je to sice z jiného soudku, ale mé sestře před měsícem zemřelmuž. Byl v nemocnici a ona od něj odešla, že se vratí večer a to už nestihla. Nedokažete si představit jak si to člověk vyčítá...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2016 07:19

Ve 14 letech žádná naděje na zlepšení není. Fena pro vás žila celý svůj na psa docela dlouhý život, udělejte pro ní to že jí nebudete trápit a necháte jí odejít.

27.2.2016 07:55

Anarki napsal(a):

U mužskejch normální...

27.2.2016 08:16

Anarki napsal(a):

To si děláte srandu. Utečete až jí budou uspávat ? To jste chlap nebo srač.a?Pes si zaslouží aby jeho pán byl s ním a hladil ho a držel v poslední chvíli. Není to naposledy co vás to čeká, pokud chcete dál mít psy.Je to starý pes, má nárok odejít. Stanou se vám v životě horší věci. co budete dělat potom. A díru snad taky zvládnete vykopat bez nějakých prášků na nervy. To že člověk pláče nad ztrátou psa je normální, ale utéct od něj a cpát se práškama to normální není. Zamyslete se nad tím trošku. jednou mě dáte za pravdu.

27.2.2016 08:27
Arni

XXX.XXX.55.197

Prožil jsem si to v listopadu, byl jsem s ním až do konce. Při uspání jsem jej držel za packy a určitě to vnímal. Za mně být u ní, zvládnete to.

27.2.2016 08:29

Arni napsal(a):
Prožil jsem si to v listopadu, byl jsem s ním až do konce. Při uspání jsem jej držel za packy a určitě to vnímal. Za mně být u ní, zvládnete to.

Tak tu máme taky jednoho chlapa.

27.2.2016 09:25
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Klid, ten pán to zvládne. Prostě je z toho špatný a jen se vypovídává.
Taky si nedovedu představit a nepřipouštím si, že mě něco takového bude čekat.

27.2.2016 09:42
alboni

XXX.XXX.85.196

Anarki napsal(a):

Asi nemám právo vás soudit, ale já nějak nechápu, když lidi říkají, že "to nezvládnou". Já vlastně nechápu "co" jako nezvládnu. Nebo "jak" jako nezvládnou. Proboha! To jako že omdlí? Nebo se rozbrečí? Nebo spustí hysterák a začnou se válet po podlaze? Co je to "nezvládnutí" a jak se projevuje?.. Já jsem při uspání svého psa naopak být chtěla (veterináře jsme volali k nám domů), protože bych sama sobě neodpustila, kdyby pes odcházel bez mé podpory a posledních slov. Jistě, je to bolestivé, ale těch pár minut/vteřin snad každý vydrží, ne? Já jsem dost přecitlivělá, ale jsou prostě chvíle, kdy se zkrátka člověk musí "kousnout do zadku", přestat myslet na své pocity a brát ohledy na druhé (ať je to pes nebo člověk). Pes dostane narkózu, usne, pak se mu píchne injekce na zastavení srdce. Pak klidně můžete bulet jak želva nebo se opít.. Pokud by se jednalo o blízkého umírajícího člověka, tak také řeknete, že je to nad vaše síly, zdrhnete a přijdete až na pohřeb?..

27.2.2016 10:42

alboni napsal(a):
Asi nemám právo vás soudit, ale já nějak nechápu, když lidi říkají, že "to nezvládnou". Já vlastně nechápu "co" jako nezvládnu. Nebo "jak" jako nezvládnou. Proboha! To jako že omdlí? Nebo se rozbrečí? Nebo spustí hysterák a začnou se válet po podlaze? Co je to "nezvládnutí" a jak se projevuje?.. Já jsem při uspání svého psa naopak být chtěla (veterináře jsme volali k nám domů), protože bych sama sobě neodpustila, kdyby pes odcházel bez mé podpory a posledních slov. Jistě, je to bolestivé, ale těch pár minut/vteřin snad každý vydrží, ne? Já jsem dost přecitlivělá, ale jsou prostě chvíle, kdy se zkrátka člověk musí "kousnout do zadku", přestat myslet na své pocity a brát ohledy na druhé (ať je to pes nebo člověk). Pes dostane narkózu, usne, pak se mu píchne injekce na zastavení srdce. Pak klidně můžete bulet jak želva nebo se opít.. Pokud by se jednalo o blízkého umírajícího člověka, tak také řeknete, že je to nad vaše síly, zdrhnete a přijdete až na pohřeb?..

27.2.2016 10:43
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

alboni napsal(a):

Někdy si člověk nepřipustí, že rozhodne za něco, někoho, co si o to neřekne. A potřebuje si najít omluvu a najít ten správný čas. Někdy člověk potřebuje vyříkat si to, proč to má udělat, udělal. Některý člověk prostě potřebuje to vyhodit "ven", na sklo, aby to rozmnělnil v sobě. A někdo je na to v klidu připravený a nechápe, co na tom každý vidí.

27.2.2016 11:17
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ja jen vim, ze ti, co to "nezvladli" a utekli od sveho umirajiciho psiho kamarada, si to po jeho odchodu dlouhodobe vycitali-ze ho v tom nechali...

27.2.2016 11:19
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

...a pak podvedome delaji skutky, kterymi si "kupuji odpustky".

27.2.2016 11:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Myslíte, že mají u ní stát jak 3 sudičky? Je to nutné?
Fakt ?
I když z toho má takové obavy?

27.2.2016 11:28
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

rapotacka11 napsal(a):
Fakt ?

Pise ze je to jeho"dobry pritel"...

27.2.2016 11:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Fakt ?

No máte pravdu v tom, že zvíře velmi velmi dobře vycítí pánečkovy emoce - tedy i strach, úzkost, neklid... Já chtěla být nablízku mému milovanému kocourovi, když umíral. On nechtěl, z posledních sil zalízal za skříň. Ale kočky toto mají zase jiné než psi.

27.2.2016 11:44

fikovnice napsal(a):
No máte pravdu v tom, že zvíře velmi velmi dobře vycítí pánečkovy emoce - tedy i strach, úzkost, neklid... Já chtěla být nablízku mému milovanému kocourovi, když umíral. On nechtěl, z posledních sil zalízal za skříň. Ale kočky toto mají zase jiné než psi.

Ne zas o tolik, často psi když mají možnost, tak odejdou, někde si zalezou a už je nikdo nenajde. Když tu možnost nemají, často se o to pokouší.
A je pravda, že ten pán by mohl psa spíš znervoznit. Jestli je to rodinný pes, tak mu tam dvě statečné ženy postačí.

27.2.2016 11:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne zas o tolik, často psi když mají možnost, tak odejdou, někde si zalezou a už je nikdo nenajde. Když tu možnost nemají, často se o to pokouší.
A je pravda, že ten pán by mohl psa spíš znervoznit. Jestli je to rodinný pes, tak mu tam dvě statečné ženy postačí.

27.2.2016 12:01
Arni

XXX.XXX.55.197

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Můžete mít pravdu. Ze své zkušenosti můžu říct že si uvědomíte jaká je situace a své chování tomu přizpůsobíte.
Ono potom to taky není jednoduché když už vás doma nikdo nevítá, myslím pejska. Najednou nějaký divný klid, tak to bylo třeba pro nás hodně těžké.

27.2.2016 13:17
Roniček

XXX.XXX.199.61

To je mi moc líto a soucítím s Vámi.Pejska bych nechala uspat i když je to moc těžké a bolestivé rozhodnutí.Má krásný věk a nezaslouží si trpět.Jak již bylo řečeno, žil celý život jen pro Vás a ted když už nemůže by bylo vůči němu hodně nespravedlivé to prodlužovat.Já jsem si to prožila před půl rokem.Také jsem měla zl.retrívra a byl to můj miláček.Myslela jsem si, že to nezvládnu být u jeho uspání, ale opak byl pravdou.Hodně jsem o tom přemýšlela a došla jsem k závěru, že kdybych jej na jeho poslední cestě nechala s někým jiným tak bych si to vyčítala celý život.Prostě jsem sebrala všechny síly a snažila jsem se být co nejvíc v klidu i když to samozřejmě moc nešlo.Potom jsem brečela jak malé díte, ale to je prostě přirozená reakce když má člověk někoho rád a přijde o něj.Přeji hodně sil.

27.2.2016 13:52
balisek

XXX.XXX.7.95

Prosím, nedělejte z toho dramatický příběh lásky a zrady. Eutanazie v ideálním případě pro psa znamená jen další injekci, jakých již za život absolvoval hodně a poté klidný odchod. Právě proto, že psi intenzivně vnímají pocity svých majitelů, měl by u uspávání asistovat jen ten, kdo je schopen udržet své emoce alespoň částečně na uzdě.

Hysterický, hroutící se majitel akorát psovi přivodí zbytečný stres a stresové hormony zas ovlivňují vstřebávání léků.

Pokud se zadavatel necítí na to, aby byl přítomen uspání psa, ať se s ním v klidu rozloučí předem, pak tuto povinnost svěří přítelkyni a jde třeba kopat ten hrobeček.

27.2.2016 16:28
nexxi

XXX.XXX.228.56

balisek napsal(a):
Prosím, nedělejte z toho dramatický příběh lásky a zrady. Eutanazie v ideálním případě pro psa znamená jen další injekci, jakých již za život absolvoval hodně a poté klidný odchod. Právě proto, že psi intenzivně vnímají pocity svých majitelů, měl by u uspávání asistovat jen ten, kdo je schopen udržet své emoce alespoň částečně na uzdě.

Hysterický, hroutící se majitel akorát psovi přivodí zbytečný stres a stresové hormony zas ovlivňují vstřebávání léků.

Pokud se zadavatel necítí na to, aby byl přítomen uspání psa, ať se s ním v klidu rozloučí předem, pak tuto povinnost svěří přítelkyni a jde třeba kopat ten hrobeček.

Naprostý souhlas. tady se do člověka hned pustili. jiná situace by byla, kdyby pes byl jen jeho, žil s ním sám a nikoho jiného neměl. a to věřím, že by v tu chvíli člověk reagoval uplně jinak! ale pokud se na to necící a má doma někoho, kdo je pro psa na podobné urovni jako on, a ten dotyčný to s ním zvládne, tak proč ne.
já dokud jsem žila s bývalým přítelem a šlo se na veterinu na běžný úkon, kde je mi blbě už při očkování, tak jsem čekala v čekárně a prostě jsem jenom předala peněženku a vodítko. ted žiju se psem sama a zvládli jsme i odběr z lipomu na hrudníku, nebo docela (pro mě) hluboké seškraby při podezření na demodex. takže si myslím, že tady to bude podobné. spíš bych ocenila to, že si chlap umí přiznat, na co má a nemá!

28.2.2016 01:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Roniček napsal(a):
To je mi moc líto a soucítím s Vámi.Pejska bych nechala uspat i když je to moc těžké a bolestivé rozhodnutí.Má krásný věk a nezaslouží si trpět.Jak již bylo řečeno, žil celý život jen pro Vás a ted když už nemůže by bylo vůči němu hodně nespravedlivé to prodlužovat.Já jsem si to prožila před půl rokem.Také jsem měla zl.retrívra a byl to můj miláček.Myslela jsem si, že to nezvládnu být u jeho uspání, ale opak byl pravdou.Hodně jsem o tom přemýšlela a došla jsem k závěru, že kdybych jej na jeho poslední cestě nechala s někým jiným tak bych si to vyčítala celý život.Prostě jsem sebrala všechny síly a snažila jsem se být co nejvíc v klidu i když to samozřejmě moc nešlo.Potom jsem brečela jak malé díte, ale to je prostě přirozená reakce když má člověk někoho rád a přijde o něj.Přeji hodně sil.

28.2.2016 07:21
helena.

XXX.XXX.66.189

Nechci vám dávat falešnou naději ale také jsme měly fenku které se to stalo pan vetrinář jí dal nějakou injekci a po pár dnech už zase chodila žrala atd.sice nosila hlavu mírně na stranu a nemohla už tolik běhat ale jinak nosila hračky a ještě 4 roky byla dost vitální.

Přidejte reakci

Přidat smajlík