fenečka

XXX.XXX.248.233
Dobrý den, mám cca 5 letou fenečku JapanChina. Přišla k nám z nedobrých podmínek. Zjistili jsme že má šelest na srdci, už jí máme 2 roky, takže na ní dáváme pozor. Ale od posledního srdečním záchvatu (cca 2 týdny zpět) jsme si všimli že se jí zvětšila žebra a je na ně náchylná, je vidět že jí to bolí. Jinak si lehá, dává na sebe velký pozor, dokonce se nám schovává pod postel. Bere na srdíčko prášky, ani není tak radostná když jdeme na procházku. Je na ní znát únava.
fenečka
napsal(a):
Dobrý den, mám cca 5 letou fenečku JapanChina. Přišla k nám z nedobrých podmínek. Zjistili jsme že má šelest na srdci, už jí máme 2 roky, takže na ní dáváme pozor. Ale od posledního srdečním záchvatu (cca 2 týdny zpět) jsme si všimli že se jí zvětšila žebra a je na ně náchylná, je vidět že jí to bolí. Jinak si lehá, dává na sebe velký pozor, dokonce se nám schovává pod postel. Bere na srdíčko prášky, ani není tak radostná když jdeme na procházku. Je na ní znát únava.
Při srdečních problémech se pejsek může zavodnit. Rychle k veterináři!
Mám také psa z útulku dva roky. Nyní je mu devět a v srpnu loňského roku mu bylo zjištěno zvětšené srdíčko. Bere denně 6 ks vetmedinu a prášky na odvodnění, ale i tak se zavodňuje a již mu byla tekutina několikrát vytažena. Je to určitě pro něj nepříjemný zásah, ale pomůže. také si jinak lehá a i se jinak chová. Není již tak aktivní a víc pospává a trochu hubne. Je to molos s váhou nad 60 kilo a tak se snažím jej krmit vícekrát denně. Určitě bych spěchala podle předchozí rady k dobrému veterináři.