Dobrý den.Mám dvouletého staforda a včera jsme si domu přivezli dvouletou fenečku křížence bullteriéra a pita.Problém je v tom, jak k fence pořád pes čuchá a olizuje jí cecíky, tak po něm začala vyjíždět.Venku je vše v pořádku, tam si spolu hrají a blbnou, ale jak přijdeme domu, tak on jí nedá chvíli pokoj, takže ted už jen jak se k ní blíží, tak fenka zvedá pysk a vrčí.Nevíte, prosím, co s tím? Moc děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

daolin
napsal(a):
Dobrý den.Mám dvouletého staforda a včera jsme si domu přivezli dvouletou fenečku křížence bullteriéra a pita.Problém je v tom, jak k fence pořád pes čuchá a olizuje jí cecíky, tak po něm začala vyjíždět.Venku je vše v pořádku, tam si spolu hrají a blbnou, ale jak přijdeme domu, tak on jí nedá chvíli pokoj, takže ted už jen jak se k ní blíží, tak fenka zvedá pysk a vrčí.Nevíte, prosím, co s tím? Moc děkuji za odpovědi.
Nesmíte ho nechat jí otravovat.

daolin
napsal(a):
No to ho práve porad odhanime, ale je jak posedlej
Tak to máte těžký, až to fenu přestane bavit, tak se asi servou.
daolin
napsal(a):
A co harani, nebude harat? Nebo az bude to budete resit jak, kdyz ted nejste schopni zajistit fence klid.

daolin
napsal(a):
Mějte ho na vodítku, ať si ho tahá za sebou.
anonymx
napsal(a):
Nechte je být, fena ho "srovná" a on pochopí, že to nemá smysl. To by museli být oba nenormální, aby se fena a pes porvali.
No, při uvedených plemenech by se právě na to, že se pes a fena neservou, nespoléhala. Pes nesmí fenu stále otravovat - zákazový povel máte? Každému vyčlenit jeho místo - pelech, klec, křeslo apod. a jak jeden začne (pes otravovat, fena bezdůvodně vrčet) - poslat na místo. Nenechala bych to dojít ke rvačce.

Odháníme ho do ní...Dostane povel "na místo", odejde na místo a tam setrvá. Feně udělám místo ve druhé koutě, místnosti, pošlu ji "na místo" a tam setrvá. Tak jaképak otravování.

daolin
napsal(a):
Oba dva psi jsou z adopce, mám je krátce a jsou ve vycviku...ani jeden neumel pomalu sedni, natoz misto a zustan...pes uz to zvládá-myslím tím nějaké povely dobře, ale tohle zatim ne...fenku mám dva dny, takze vse máme pred sebou, co se vycviku tyce.
Tak hodně štěstí !
daolin
napsal(a):
Oba dva psi jsou z adopce, mám je krátce a jsou ve vycviku...ani jeden neumel pomalu sedni, natoz misto a zustan...pes uz to zvládá-myslím tím nějaké povely dobře, ale tohle zatim ne...fenku mám dva dny, takze vse máme pred sebou, co se vycviku tyce.
Tak to byla velika ale velika chyba si vzit k nevychovanemu psu druheho nevychovaneho. Ale kazdy sveho stesti strujce, ze...

Lexaurin
napsal(a):
Tak to byla velika ale velika chyba si vzit k nevychovanemu psu druheho nevychovaneho. Ale kazdy sveho stesti strujce, ze...
Stalo se - a teď "babo raď".
Snad jen, že je potřeba co nejvíc brát ke cvičení každého zvlášť.
napsal(a):
Stalo se - a teď "babo raď".
Snad jen, že je potřeba co nejvíc brát ke cvičení každého zvlášť.
No, ja ponekud nemohu pochopit a ani omluvit, takto nerozvazne jednani navic u takovychto plemen. Neni to prča, fence bych hledala jiny domov, napred si vychovala psa a pak, moznaaaaa, jednou... Tot baba radí
No, budete to mit asi tezke, je lepsi a lehci jak pro vas tak i pro psa kdyz ma od koho odkoukat 'spravne psi chovani'. Kdyz jsme si k 16ti mes.fence brali z útulku tyrane štene, ze zacatku ho furt otravovala, postuchovala, skakala po nem proste nemel chvili klid.cekali jsme, jestli se ozve sam, ale ze strachu nic nedelal.takze jsme fenku usmernovali, za chvili poznala, kdy ma stene naladu si s ni hrat, ted je to obracene, stene dotira na ni, ale fena jakoz to starsi a asi dominantnejsi bud odejde a nebo na nej zabuble(nezavrci) za 4 mesice co maji spolecne souziti jsem nezazila, aby jeden na druheho zautocil.ale jak tu bylo psano, vyclente jim kazdemu misto, hrajte si s nimi, naucte je tahat za pretahovadlo, proste je spolcete..drzim palce.
Wejko-moc děkuji za reakci...zrovna dneska se spolu pretahovali, hráli a vse bylo v pořádku...žádny jiny problem, nez ten, co jsem psala mezi nimi neni...jsou oba hodní, jak na lidi, na psy...vlastne miluji kazdeho, jen jediná vada je ta, ze on je jak blázen...dneska uz je to lepsi, durazne jsem mu dala najevo, ze takhle ne a snazi se.
jeste jednou děkuji za normální reakci.
daolin
napsal(a):
Wejko-moc děkuji za reakci...zrovna dneska se spolu pretahovali, hráli a vse bylo v pořádku...žádny jiny problem, nez ten, co jsem psala mezi nimi neni...jsou oba hodní, jak na lidi, na psy...vlastne miluji kazdeho, jen jediná vada je ta, ze on je jak blázen...dneska uz je to lepsi, durazne jsem mu dala najevo, ze takhle ne a snazi se.
jeste jednou děkuji za normální reakci.
Kazdopadne budte obezretna, az se rozkoukaji tak budou zkouset jeden druheho.budete muset byt razna a asi by nebylo od veci je naucit na klec nebo kazdemu ohradku, asi bych se bala je takto nechat samotne, ne ze by mohli neco vyvest doma, ale aby nebylo zle to co mate na profilu, to jsou oni?krasavci !
Mám je jak deti, ale jakmile neco zkusi je zle...psy typu bull jsem chovala vzdycky, tak si myslim, ze nebude problém...jen jsem se nesetkala s takhle hyperaktivnim psem vuci fenkám jako je náš pejsek...dnes jsem to resila i s veterinarkou...on je samozrejme i vyjukany z toho, ze ma najednou doma fenku, tak potrebuje ocuchat atd...ale vcera by se nechal zabit, jak ji porad lezl mezi nohy...oni si davaji pusinky-vse v poradku, ale ona pak chce klid a jemu to proste nedá...ano, to jsou oni, dekuju

Náš pes "obtěžuje" sem tam naší feňuli (byť je kastrovaná), hlavně v době, kdy v okolí hárá nějaká fena, feňule samozřejmě na jeho projevy přízně není vůbec zvědavá a pokud je to na ní moc, tak ho srovná do latě...ale není to bull a pesani spolu vyrostli...takže psa okřikneme, ale spíš proto, aby od tý naší semetriky zase nedostal dršťkovou...