Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2016 19:46
bcamp

XXX.XXX.134.122

Pěkný večer, chtěla bych se zeptat jak je to se psem v mhd. Platí se normálně 12kč? A bude stačit ohlávka místo košíku pro 8měsíční štěndo? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2016 19:47

bcamp napsal(a):
Pěkný večer, chtěla bych se zeptat jak je to se psem v mhd. Platí se normálně 12kč? A bude stačit ohlávka místo košíku pro 8měsíční štěndo? Děkuji.

Už se neplatí nic, mám pocit od května min.roku.

1.3.2016 20:11
noemi

XXX.XXX.64.236

Já tedy předpokládám, že jednotlivé dopravní podniky mají každý své přepravní podmínky. U nás se tedy za psa určitě platí poloviční jízdné.

Možná by stálo za to napsat, odkud jste...

1.3.2016 20:20
hunter

XXX.XXX.168.162

Rychlejší bude, když si vyhledáte přepravní řád daného přepravce...

1.3.2016 20:28

Předpokládám, že jde o Prahu, tam se platilo 12Kč za psa, màm pocit.

1.3.2016 21:38
balisek

XXX.XXX.7.95

V Praze psi od 1. července 2015 cestují v MHD zdarma.

1.3.2016 22:56
bcamp

XXX.XXX.134.122

A nevíte jak je to s tím košíkem?

1.3.2016 23:02

bcamp napsal(a):
A nevíte jak je to s tím košíkem?

Ohlávka stačit nebude, co je to za plemeno?

1.3.2016 23:06
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Košík, či cokoli co napodobuje košík je povinnost.
Jezdíme mhd hodně často a bez košíku ani rána. Lidé si toho všímají a jsou "klidnější".

2.3.2016 00:01
Clayton

XXX.XXX.104.9

Ohlávka není náhubek! Proč si ji každý plete s košíkem, když je to výchovná pomůcka proti tahání?

2.3.2016 00:03

Clayton napsal(a):
Ohlávka není náhubek! Proč si ji každý plete s košíkem, když je to výchovná pomůcka proti tahání?

Nepletou, jen ji asi používají, a říkají si, proč kupovat náhubek, když ohlávka taky svírá tlamu...

2.3.2016 06:29
LájošM

XXX.XXX.14.251

Ohlávka sice není náhubek, kousnutí by nezabránila, přesto ji v některých MHD berou jako splnění povinnosti náhubek mít.

2.3.2016 07:35

Ohlávka, myslíme-li halti, mi připadne jak mučicí nástroj a je mi líto psů, kterým to jejich "milující" páníci nasazují. Do MHD i obecně je naprosto nevhodná jako alternativa náhubku, protože nesplňuje základní podmínku, proč je náhubek vyžadován - aby nemohl pes nikoho pokousat. Pořídit vhodný náhubek, nejraději kovový, odpovídající velikosti tak, aby si v něm pes mohl zívnout, a naučit psa v něm chodit, by měla být samozřejmost.

2.3.2016 23:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ohlávka, myslíme-li halti, mi připadne jak mučicí nástroj a je mi líto psů, kterým to jejich "milující" páníci nasazují. Do MHD i obecně je naprosto nevhodná jako alternativa náhubku, protože nesplňuje základní podmínku, proč je náhubek vyžadován - aby nemohl pes nikoho pokousat. Pořídit vhodný náhubek, nejraději kovový, odpovídající velikosti tak, aby si v něm pes mohl zívnout, a naučit psa v něm chodit, by měla být samozřejmost.

Haltina - !

2.3.2016 23:38
tapina

XXX.XXX.211.42

Spoustu lidem je líto psa s náhubkem, obzvlášť kovovým. Zajímavé že pes přidušený ve fixačním veterinárním náhubku je pro lidi (neznalé) v mhd ok. To by měli zakázat. Kovový náhubek je nej, do mhd je o něco lepší páskový nylonový nebo kožený, když se pes náhodou o někoho opře, třepne hlavou, ap., nebolí to.

2.3.2016 23:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):
Spoustu lidem je líto psa s náhubkem, obzvlášť kovovým. Zajímavé že pes přidušený ve fixačním veterinárním náhubku je pro lidi (neznalé) v mhd ok. To by měli zakázat. Kovový náhubek je nej, do mhd je o něco lepší páskový nylonový nebo kožený, když se pes náhodou o někoho opře, třepne hlavou, ap., nebolí to.

Můžu se zeptat jak vypadá ten fixační vetr. náhubek? Náš pes MHD v životě nejel a doufám, že ani nepojede, tak se ptám jen ze zvědavosti.

2.3.2016 23:43
tapina

XXX.XXX.211.42

fikovnice napsal(a):
Můžu se zeptat jak vypadá ten fixační vetr. náhubek? Náš pes MHD v životě nejel a doufám, že ani nepojede, tak se ptám jen ze zvědavosti.

Je to taková nylonová roura, která těsně obepíná tlamu, čumák kouká ven, pes nemůže otevřít. Vídám docela často :(.

2.3.2016 23:45
tapina

XXX.XXX.211.42

fikovnice napsal(a):

Na googlu v obrázcích - veterinární náhubek. Jsem na mobilu tak nemůžu dát odkaz.

2.3.2016 23:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):
Na googlu v obrázcích - veterinární náhubek. Jsem na mobilu tak nemůžu dát odkaz.

Jj, díky, kouknu na to. Ale už jen popis zní jak nějak středověký mučící nástroj .

3.3.2016 10:47
Clayton

XXX.XXX.104.9

fikovnice napsal(a):
Jj, díky, kouknu na to. Ale už jen popis zní jak nějak středověký mučící nástroj .

Https://www.krmivovyhodne.cz/Trixie-Nahubek-ochranny-nylonovy-M-L-c-3-24-cm-d4205.htm?gclid=CNGcosSdpMsCFfQW0wodjxkJ6Q

Ohlávku i v e-shopu nazývají náhubkem...bez komentáře!
http://www.becydog.cz/7955-4011905192819-nylonovy-nahubek-podlozeny-l-18-30-cm?gclid=CImXv4eepMsCFQso0wod8jIE8w.

3.3.2016 11:22
lavacca

XXX.XXX.141.145

Clayton napsal(a):
Https://www.krmivovyhodne.cz/Trixie-Nahubek-ochranny-nylonovy-M-L-c-3-24-cm-d4205.htm?gclid=CNGcosSdpMsCFfQW0wodjxkJ6Q

Ohlávku i v e-shopu nazývají náhubkem...bez komentáře!
http://www.becydog.cz/7955-4011905192819-nylonovy-nahubek-podlozeny-l-18-30-cm?gclid=CImXv4eepMsCFQso0wod8jIE8w.

A pak se divme, že...

jinak mám doma i ohlávku (dostala jsem ji od známé), ale nikdy jsem ji nepoužila. A náhubky máme ve 4 provedeních - klasické kovové, plastové, nylonové (veterinární) a látkový. Do MHD je nejlepší ten kovový, popř. plastový, aby to teda případně nebolelo, kdyby někoho košem praštil.

Ty nylonové jsem už na pár psech v MHD viděla a litovala jsem je, to je fakt jen na veterinu kvůli fixaci, když má pes nějaké zranění a mohl by se ohnat. Ale na běžné nošení to fakt není...

Neregistrovaný uživatel

3.3.2016 11:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

On je základní problém definice...
Definuj náhubek...
Někdo si pod tímto názvem představí kovový koš, jiný plastový, jiný látkový, někdo zas kožený (kožený náhubek, kdy máš pár kožených párků se cvočkama ti pokousání taky nezabrání), někdo fixační veterinární a někdo ohlávku...

Ohlávka v buse nebo metru bez problémů projde. Oni totiž ani zaměstnanci DPP co si pod pojmem náhubek představit. vždy kouknou, jestli pes má něco na hubě a tím to končí.

3.3.2016 11:56
Clayton

XXX.XXX.104.9

Já používám jenom kovový náhubek, vzhledem k pohodlí psa a hygieně.Když ale vidím, že někdo na cestování pro klidného psa používá plastový, kožený nebo nylonový z pásečků, dalo by se to tolerovat, pokud může pes alespoň pootevřít tlamu.Na kratší přejezdy si myslím, že to pes přežije.

3.3.2016 17:34
tapina

XXX.XXX.11.193

Clayton napsal(a):
Já používám jenom kovový náhubek, vzhledem k pohodlí psa a hygieně.Když ale vidím, že někdo na cestování pro klidného psa používá plastový, kožený nebo nylonový z pásečků, dalo by se to tolerovat, pokud může pes alespoň pootevřít tlamu.Na kratší přejezdy si myslím, že to pes přežije.

Omlouvám se za zvědavost. Když používáte kovové náhubky, máte ten doporučený na výmarského ohaře? My totiž máme už několikátý náhubek "výmarský ohař", od různých značek, na naši podstatně menší fenu - přijde mi pro ohaře malý...
Nemá to žádnou informační hodnotu, je to jen má zvědavost smajlík

3.3.2016 17:43
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Používáme také kovový, ale když byl úplně malý stěně, tak jsme měli takový ten kožený, už máme třetí a zachvili budeme zase kupovat další protože tenhle už bude malý:-D přesněji teda úzký..jemu jsou všechny tak, že ke má dlouhé, ale úzké.

3.3.2016 19:16
Clayton

XXX.XXX.104.9

tapina napsal(a):
Omlouvám se za zvědavost. Když používáte kovové náhubky, máte ten doporučený na výmarského ohaře? My totiž máme už několikátý náhubek "výmarský ohař", od různých značek, na naši podstatně menší fenu - přijde mi pro ohaře malý...

Ohaří košík se hodí na menší tlamy, např. husky nebo dalmatin, ale na ohaře je opravdu malý.My máme košík pro fenu NO.Sedí dostatečně, ale na léto koupíme ještě trošku hlubší - NO psa.

3.3.2016 19:20
Clayton

XXX.XXX.104.9

marcelaamax napsal(a):
Používáme také kovový, ale když byl úplně malý stěně, tak jsme měli takový ten kožený, už máme třetí a zachvili budeme zase kupovat další protože tenhle už bude malý:-D přesněji teda úzký..jemu jsou všechny tak, že ke má dlouhé, ale úzké.

Staffordům apod. sedí boxeří náhubky, nebo firma MAG prodává kováče speciálně pro bully, na ty jejich široké hlavy.

3.3.2016 19:22
koňadra

XXX.XXX.128.31

Používat veterinární fixační náhubek jako náhubek pro běžné použití, tak to se rovná týrání zvířat! Pes, jak známo, se nepotí jako člověk, přebytek horka ventiluje OTEVŘENOU tlamou a jazykem. To veterinární fixační náhubek samozřejmě neumožňuje.
Také jsem zásadně proti haltinám - když vidím psa na haltině, věřte, že mám chuť toho, co je na druhém konci nakopat někam... Svoji neschopnost vychovat psa a naučit ho řádně chodit na vodítku si zjednoduší tím, že psovi nasadí haltinu. Vy všichni, kteří píšete o "výchovném, či výcvikovém prostředku" a používáte ji, tak si kupte raději psa plyšového.

3.3.2016 19:28
Clayton

XXX.XXX.104.9

koňadra napsal(a):
Používat veterinární fixační náhubek jako náhubek pro běžné použití, tak to se rovná týrání zvířat! Pes, jak známo, se nepotí jako člověk, přebytek horka ventiluje OTEVŘENOU tlamou a jazykem. To veterinární fixační náhubek samozřejmě neumožňuje.
Také jsem zásadně proti haltinám - když vidím psa na haltině, věřte, že mám chuť toho, co je na druhém konci nakopat někam... Svoji neschopnost vychovat psa a naučit ho řádně chodit na vodítku si zjednoduší tím, že psovi nasadí haltinu. Vy všichni, kteří píšete o "výchovném, či výcvikovém prostředku" a používáte ji, tak si kupte raději psa plyšového.

Taky mám alergii na různé ''zaručené pomůcky''.Ohlávky, protitahací kšíry, kšíry easy walk...a podobné blbosti bych zakázala.Hnus, se na to dívat! Chudáci psi, mít tak neschopné pánečky...

3.3.2016 19:37
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Clayton napsal(a):
Taky mám alergii na různé ''zaručené pomůcky''.Ohlávky, protitahací kšíry, kšíry easy walk...a podobné blbosti bych zakázala.Hnus, se na to dívat! Chudáci psi, mít tak neschopné pánečky...

Ale no tak. Já obyčejné kšíry používám a jsou mnohem lepší a bezpečnější, než obojek.
Nevím, jestli jsem neschopný, ale pokud byste měla odvahu mi něco venku říci, no myslím, že byste to nedala. A má chudák nevychovaná fena je šťastná, že ji netahám za její dlouhy krk a že se neškrtí.

3.3.2016 19:42
Clayton

XXX.XXX.104.9

Aliens_II napsal(a):
Ale no tak. Já obyčejné kšíry používám a jsou mnohem lepší a bezpečnější, než obojek.
Nevím, jestli jsem neschopný, ale pokud byste měla odvahu mi něco venku říci, no myslím, že byste to nedala. A má chudák nevychovaná fena je šťastná, že ji netahám za její dlouhy krk a že se neškrtí.

POZOR!
Nemám na mysli klasický postroj, nýbrž protitahací postroj.Stahuje psovi podpaží a lokty, jsou to ostrá lanka...
http://vycvik-psa.heureka.cz/trixie-easy-walk-postroj-proti-tahnuti-xl-55-80cm-2_5cm/.

3.3.2016 19:52
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Clayton napsal(a):
Staffordům apod. sedí boxeří náhubky, nebo firma MAG prodává kováče speciálně pro bully, na ty jejich široké hlavy.

Díky za typ, až mu doroste hlava tak nějaký lepší, teď už to nějak vydržíme s obyčejným ze zverimexu, zkusím toho boxera, jen nevím, jestli zase nebude krátký. Tenhle ani nevím na jaké je plemeno. Máme ho na retrívra, ale na retrívra nebyl.

3.3.2016 20:00
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Clayton napsal(a):
POZOR!
Nemám na mysli klasický postroj, nýbrž protitahací postroj.Stahuje psovi podpaží a lokty, jsou to ostrá lanka...
http://vycvik-psa.heureka.cz/trixie-easy-walk-postroj-proti-tahnuti-xl-55-80cm-2_5cm/.

Jo ták. Ahá. To víte. Jsem nový a takové věci ani nevím, že existují. Tak to se omlouvám.

3.3.2016 20:04
Clayton

XXX.XXX.104.9

Aliens_II napsal(a):
Jo ták. Ahá. To víte. Jsem nový a takové věci ani nevím, že existují. Tak to se omlouvám.

To je v pohodě... 95% lidí to nezná...

3.3.2016 20:18

tapina napsal(a):

Tapino, já jsem měla na psa samojeda kovový náhubek deklarovaný pro rotvajlera. Naprosto by rotvíkovi nesedl jak tvarem, tak velikostí. Nevím, podle čeho výrobci definují určení náhubku pro to které plemeno, ale rozhodně na správné označení nelze spoléhat. Nejlepší je vzít psa do zveráku nebo na výstavu a náhubky zkoušet až najdete ten, který sedne a bude vyhovovat velikostí a tvarem.

Neregistrovaný uživatel

3.3.2016 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

tapina napsal(a):

No, ty popisky na košíkách ber s rezervou...
Mám na berňáka koš na kavkazana a ten mu sedí, koš na "berňáka" mu byl sakra malej
Ale k mému překvapení jsem sehnala kovo koš pogumovaný na šarplanince a mému šarplaninci sedí vskutku, jak prd*l na hrnec Někdy se ta velikost trefí, ale někdy opravdu ne.
Hodně záleží na tvaru hlavy psa a pak i na samotném košíku...

3.3.2016 20:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tapino, já jsem měla na psa samojeda kovový náhubek deklarovaný pro rotvajlera. Naprosto by rotvíkovi nesedl jak tvarem, tak velikostí. Nevím, podle čeho výrobci definují určení náhubku pro to které plemeno, ale rozhodně na správné označení nelze spoléhat. Nejlepší je vzít psa do zveráku nebo na výstavu a náhubky zkoušet až najdete ten, který sedne a bude vyhovovat velikostí a tvarem.

Přesně tak, ideálně zajít se psem do zverimexu a vyzkoušet. Nebo si zjistit od majitelů/chovatelů daného plemene, jaký košík jim sedí.

U nás mi sedí košík stejný na kavkazačku i fenu briarda, pro psa NO jsem kupovala pogumovaný od Gappay na doporučení od chovatelů NO a sedí perfektně. Na ostatní psy mám kovové a plastové, které jsem si vždy sama osahala a přeměřila (ono stačí změřit tlamu psovi a vždy k tomu přidat rezervu na otevření tlamy, atd. ;) I když samozřejmě nejideálnější je přímo odzkoušení, ale já většinou s sebou psa neměla, protože jsem je kupovala různě po Praze a bydlíme mimo Prahu.

3.3.2016 22:15
tapina

XXX.XXX.211.42

Blbě jsem to napsala. Našemu vořechovi sedí model výmar. Máme vybráno. Bych ale řekla, že i různí výrobci mají jeden mustr. I když mírná obměna, nám sedí ten. Mám vyzkoušeno, furt náhubek někde zapomínám. Ale už jsem to vychytala - karabina a jak není na psovi, hned připnout k tašce. Za mě radši 20 zverimexů než 1 výstava :).

3.3.2016 22:27

Tak jsem právě zjistila, že máme (asi) halti ohlávku, používanou jako náhubek smajlík. Kroužek sice pod bradou má, ale nikdy na něm vodítko neměla. Kromě ní máme ještě 2 nákubky kožené, jeden plastový - ten mi přijde úplně nejhorší. Ten náhubek - ohlávku - nosí často, ale jen krátkodobě ( max.45 minut ).

3.3.2016 22:31

Tak jsem právě zjistila, že máme (asi) halti ohlávku, používanou jako náhubek smajlík. Kroužek sice pod bradou má, ale nikdy na něm vodítko neměla. Kromě ní máme ještě 2 nákubky kožené, jeden plastový - ten mi přijde úplně nejhorší. Ten náhubek - ohlávku - nosí často, ale jen krátkodobě ( max.45 minut ).

Foto :.

3.3.2016 22:35
Clayton

XXX.XXX.104.9

No máte ohlávku...co naděláte...
Podle mě je to psovi nepříjemné, mít staženou tlamu napevno.Pes nedýchá jenom nosem, jako lidi.Má rád vyplazený jazyk.A třeba při komunikaci s druhým psem se nemůže olíznout, zívnout si...Nehledě na to, že nezabrání pokousání.

3.3.2016 22:40
Clayton

XXX.XXX.104.9

Clayton napsal(a):
No máte ohlávku...co naděláte...
Podle mě je to psovi nepříjemné, mít staženou tlamu napevno.Pes nedýchá jenom nosem, jako lidi.Má rád vyplazený jazyk.A třeba při komunikaci s druhým psem se nemůže olíznout, zívnout si...Nehledě na to, že nezabrání pokousání.

A to neříkám jako ustálené klišé, že pes musí otevřít tlamu.Opravdu jsem na vlastní kůži zažila přehřátého psa v mdlobách, který měl v autobuse asi hodinu tento ''náhubek'' a to nebyly žádné extra vedra.Paní to brala na lehkou váhu a pes zkolaboval.

3.3.2016 22:49
koňadra

XXX.XXX.128.31

No FUJ! Tohle bych NIKDY žádnému mému psovi nenasadila.

3.3.2016 22:55
Clayton

XXX.XXX.104.9

Http://www.zverokruh-shop.cz/pes/nahubky-pro-psy/nahubek-kovovy-nemovcakmalamut-pes-gumoplast-125-x-155-x-130-mm/zbozi/chp51242
Tenhle máme v plánu kupovat na léto my.Pogumovaný nezreziví, pes si dýchá, jak je libo a je omyvatelný a vzdušný.

3.3.2016 22:56
tapina

XXX.XXX.211.42

To jsou ale vynálezy smajlík Na základě čeho jste zvolili tuto věc? Pro mě je třeba nejlepší z nylonových pásků co jakoby napodobuje košík, protože jej schovám do kapsy. Psovi je ale nepříjemný, asi jak je neforemný nebo co, i když otevřít může. Kovový pro psa v pohodě. Plastový jsem koupila babičce pro psa, nosí ho jen tak, aby se neřeklo, ve městě, kde na to mají vyhlášku. Babička v tom pravidelně přináší z psí louky žampiony smajlík

3.3.2016 23:00
tapina

XXX.XXX.211.42

Clayton napsal(a):
Http://www.zverokruh-shop.cz/pes/nahubky-pro-psy/nahubek-kovovy-nemovcakmalamut-pes-gumoplast-125-x-155-x-130-mm/zbozi/chp51242
Tenhle máme v plánu kupovat na léto my.Pogumovaný nezreziví, pes si dýchá, jak je libo a je omyvatelný a vzdušný.

Ten pogumovaný vypadá dobře, určitě to nebude barvit světlým psům chlupy, narozdíl od kovových. Snad taky jednou seženu.

3.3.2016 23:02
Clayton

XXX.XXX.104.9

tapina napsal(a):
Ten pogumovaný vypadá dobře, určitě to nebude barvit světlým psům chlupy, narozdíl od kovových. Snad taky jednou seženu.

V tomhle e-shopu mají opravdu na každého psa.Jenom na NO mají asi 5 druhů...

Neregistrovaný uživatel

3.3.2016 23:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.248

A to neříkám jako ustálené klišé, že pes musí otevřít tlamu.
No FUJ! Tohle bych NIKDY žádnému mému psovi nenasadila!

No, mám tu samou trixínovskou a tlamu v ní pes normálně otevře...

Tahle ohlávka není veterinární fixační náhubek... takže v ní pes tlamu normálně otevře

3.3.2016 23:07
tapina

XXX.XXX.211.42

Clayton napsal(a):
V tomhle e-shopu mají opravdu na každého psa.Jenom na NO mají asi 5 druhů...

Kouknu na to na počítači. Mě se tam teda toho tolik nezobrazilo. Dík. To zas budou mít doma ze mě radost :).

3.3.2016 23:09
Clayton

XXX.XXX.104.9

tapina napsal(a):
Kouknu na to na počítači. Mě se tam teda toho tolik nezobrazilo. Dík. To zas budou mít doma ze mě radost :).

Http://www.zverokruh-shop.cz/pes/nahubky-pro-psy/kovove-nahubky.

Mají kamenné prodejny po celé ČR, takže není problém vyzkoušet.

3.3.2016 23:13
Clayton

XXX.XXX.104.9

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Tahle ohlávka není veterinární fixační náhubek... takže v ní pes tlamu normálně otevře

Tomu se ale přece nedá říkat náhubek... A mít jakoukoliv látku/pásku kolem huby, tak jsem nervózní...kov se čumáku dotýká jen u kořene koženým proužkem.

4.3.2016 00:01
Danczéz

XXX.XXX.210.31

Ze začátku jsem (nevědomky) koupila právě ten fixační náhubek, když jsem zjistila svou chybu, povolila jsem ho úplně na maximum, takže to bylo jen tak " na oko" v mhd a pak jsem koupila obyč koženkový. Na tu max. půlhodinku v mhd je dobrý. Moje zkušenost ale říká, že 80 % psů v dopravních prostředcích náhubek nemá, majitelé na to se*ou. Já dávám poctivě, i na jednu zastávku- máme to naučené: jde se nastupovat= musí být náhubek. Už jí ani na čumáku nevadí, jde o zvyk. smajlík
Já v Praze za psa neplatím, mám opencard, ale pozor! ve vlaku (po Praze) se platí,15Kč. Nějaký průvodčí se mi to snažil vysvětlit, že z nějakého důvodu neplatí pro mhd a vlaky stejná pravidla, byť se PID tváří, že ano. (ale vždy na to stejně zapomenu ).

4.3.2016 00:07
Clayton

XXX.XXX.104.9

Danczéz napsal(a):
Ze začátku jsem (nevědomky) koupila právě ten fixační náhubek, když jsem zjistila svou chybu, povolila jsem ho úplně na maximum, takže to bylo jen tak " na oko" v mhd a pak jsem koupila obyč koženkový. Na tu max. půlhodinku v mhd je dobrý. Moje zkušenost ale říká, že 80 % psů v dopravních prostředcích náhubek nemá, majitelé na to se*ou. Já dávám poctivě, i na jednu zastávku- máme to naučené: jde se nastupovat= musí být náhubek. Už jí ani na čumáku nevadí, jde o zvyk. smajlík
Já v Praze za psa neplatím, mám opencard, ale pozor! ve vlaku (po Praze) se platí,15Kč. Nějaký průvodčí se mi to snažil vysvětlit, že z nějakého důvodu neplatí pro mhd a vlaky stejná pravidla, byť se PID tváří, že ano. (ale vždy na to stejně zapomenu ).

Taky dávám náhubek automaticky, už jsem tak naučená.Nikdo mi nemůže nic říct.
Ale já to tak mám ze zvyku, když jsem kdysi delší dobu hlídala jednu agresivní fenu malina x RR. Vyjížděla po lidech a po psech, takže bez náhubku jsme nedaly krok.Náhubek jsem měla od Gappay a vydržel!

4.3.2016 00:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
No FUJ! Tohle bych NIKDY žádnému mému psovi nenasadila.

Upřímně - já ač nezkušená oproti spoustě lidí zde, tak jsem také překvapená tím, co používá "Orionka". Dle jejích příspěvků ji mám zařazenou do té skupiny zkušených kynologů...

4.3.2016 00:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

A k čemu to máte? Právě pro to ježdění v MHD?

4.3.2016 00:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):

Jo, také nějak neúměrně utrácím za zvířata!

4.3.2016 00:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Clayton napsal(a):
Tomu se ale přece nedá říkat náhubek... A mít jakoukoliv látku/pásku kolem huby, tak jsem nervózní...kov se čumáku dotýká jen u kořene koženým proužkem.

4.3.2016 08:34

Chudák pes! Pětačtyřicet minut nemůže otevřít tlamu? Proč ho mučíte?

4.3.2016 08:38

Takže kousnutí ohlávka nezabrání, slouží jen pro ty, co neumí naučit psa chůzi a chování na vodítku... jak to někdo může tedy používat místo náhubku?

4.3.2016 08:40
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

A k čemu pak ta ohlávka je, když v ní otevře tlamu a může kousnout? Krom toho teda, že pokud je vodítko připlé pod čumákem tak nemůže tahat.

Pokud jedu MHD nebo vlakem, tak počítám s tím, že jsou tam lidé, kteří se mohou bát psů, a tak má pes náhubek, aby lidé byli klidnější. Z tohodle asi moc klidní nebudou. Vím, že berňák je nekonfliktní pes, ale i tak se ho může někdo bát. Navíc pes ten náhubek mít musí, tak bych mu ho dala. Pak akorát lidi nadávají na pejskaře, protože nerespektují to co mají. Ale problém bude asi v tom, že není daná definice jak má takový náhubek vypadat.
Každopádně náhubek by měl logicky zabránit kousnutí, a to tahle ohlávka nesplňuje.

4.3.2016 10:51

marcelaamax napsal(a):
A k čemu pak ta ohlávka je, když v ní otevře tlamu a může kousnout? Krom toho teda, že pokud je vodítko připlé pod čumákem tak nemůže tahat.

Pokud jedu MHD nebo vlakem, tak počítám s tím, že jsou tam lidé, kteří se mohou bát psů, a tak má pes náhubek, aby lidé byli klidnější. Z tohodle asi moc klidní nebudou. Vím, že berňák je nekonfliktní pes, ale i tak se ho může někdo bát. Navíc pes ten náhubek mít musí, tak bych mu ho dala. Pak akorát lidi nadávají na pejskaře, protože nerespektují to co mají. Ale problém bude asi v tom, že není daná definice jak má takový náhubek vypadat.
Každopádně náhubek by měl logicky zabránit kousnutí, a to tahle ohlávka nesplňuje.

Ohlávka je právě proti tomu tahání. Nemá to nic společného s náhubkem, to že ji někdo neznalý používá jako náhubek je věc jiná. Jinak správná ohlávka psa nijak neomezuje v dýchání, otevírání tlamy, netlačí, nesvazuje ho nijak a může si i zívat podle potřeby. A taky co vím tak se s ní musí zacházet velice opatrně, ne že někdo bude se psem škubat ze strany na stranu apod.

4.3.2016 10:55
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Ohlávka je právě proti tomu tahání. Nemá to nic společného s náhubkem, to že ji někdo neznalý používá jako náhubek je věc jiná. Jinak správná ohlávka psa nijak neomezuje v dýchání, otevírání tlamy, netlačí, nesvazuje ho nijak a může si i zívat podle potřeby. A taky co vím tak se s ní musí zacházet velice opatrně, ne že někdo bude se psem škubat ze strany na stranu apod.

Jasně, vím k čemu slouží. Nenapadlo by mě, použít jí místo náhubku.

4.3.2016 10:57

marcelaamax napsal(a):
Jasně, vím k čemu slouží. Nenapadlo by mě, použít jí místo náhubku.

Upřímně, mě taky ne. Aby v ní pes nemohl kousnout to by ji museli nějak stáhnout trvale a tím pádem to už je týrání protože by tu tlamku nemohl otevřít.

4.3.2016 10:58
Clayton

XXX.XXX.104.9

Znám dlouhosrstého psa, který má od Halti vydřený pruh na nose.Zkrátka ohlávka, neohlávka, tahal vesele dál.Veterinář mu zjistil špatnou krční páteř a pes musí brát doživotně léky na bolest a chodit v pohodlném postroji.Je to chudák, jinak to byl zdravý mladý pes...

4.3.2016 11:00
Psočka

XXX.XXX.119.130

koňadra napsal(a):

Jenom jak se tady bavíte a tech haltinach. Tak na cvicaku, na který jsem chodila, tak tam se haltina doporučovala.

4.3.2016 11:01
Clayton

XXX.XXX.104.9

Psočka napsal(a):
Jenom jak se tady bavíte a tech haltinach. Tak na cvicaku, na který jsem chodila, tak tam se haltina doporučovala.

Mně to připadá, jak vodit psa za nohu...

4.3.2016 11:07

Clayton napsal(a):
Znám dlouhosrstého psa, který má od Halti vydřený pruh na nose.Zkrátka ohlávka, neohlávka, tahal vesele dál.Veterinář mu zjistil špatnou krční páteř a pes musí brát doživotně léky na bolest a chodit v pohodlném postroji.Je to chudák, jinak to byl zdravý mladý pes...

To je chudák, to souhlasím. A očividně nepochopil majitel princip, tím pádem se to úplně míjí účinkem. Ale je to opravdu vina ohlávky? Myslím tu poškozenou páteř. Pokud pes neustále tahá a co vím tak někteří tahají úplně šílený způsobem, nepoškodila by se mu páteř i na obojku? Však to vlastně je taky obrovský tlak na krk a páteř.

4.3.2016 11:19
Clayton

XXX.XXX.104.9

To je chudák, to souhlasím. A očividně nepochopil majitel princip, tím pádem se to úplně míjí účinkem. Ale je to opravdu vina ohlávky? Myslím tu poškozenou páteř. Pokud pes neustále tahá a co vím tak někteří tahají úplně šílený způsobem, nepoškodila by se mu páteř i na obojku? Však to vlastně je taky obrovský tlak na krk a páteř.

Je to prokazatelně vina ohlávky.Podle veta.Prý má nějak vybočené obratle na stranu...já tomu nerozumím, to mi řekli ti lidi.
Jsou to starší lidi a psa jim na krk hodila vnučka, když šla na vysokou.Do roka s ním chodila ven, dávala ňuňu fotky na Facebook a chlubila se kamarádům, že ma velkého psa.Výcvik nula, tahal, jak nepříčetný.Bábince to bylo líto a psa si nechali, ale bábinka měla z každé procházky adrenalinový zážitek.Tak zvolili ohlávku, která stejně nepomohla, akorát psovi zničila páteř...

4.3.2016 11:20

Psočka napsal(a):

Mě ji taky radili na nezvládnutého křížence bernardýna, který tahal jak blázen. Nakonec jsem psa odnaučila tahat tak, že jsem vždycky po zatáhnutí zastavila a rozešla jsem se, až když se zklidnil. No byl to fakt souboj vůle, ale nakonec jsem přeci jen vyhrála já Když na to tak koukám, tak jsem ráda, že jsem vydržela a ohlávku nepořídila.
Jinak pro mě je nejlepší košík kovový a pogumovaný. Teď ho máme a super. Chce to nechat si od výrobce zaslat rozměry a psa přeměřit. Já předem nezkoušela a pouze důkladně přeměřila a sedí krásně.

4.3.2016 11:26

Clayton napsal(a):
Je to prokazatelně vina ohlávky.Podle veta.Prý má nějak vybočené obratle na stranu...já tomu nerozumím, to mi řekli ti lidi.
Jsou to starší lidi a psa jim na krk hodila vnučka, když šla na vysokou.Do roka s ním chodila ven, dávala ňuňu fotky na Facebook a chlubila se kamarádům, že ma velkého psa.Výcvik nula, tahal, jak nepříčetný.Bábince to bylo líto a psa si nechali, ale bábinka měla z každé procházky adrenalinový zážitek.Tak zvolili ohlávku, která stejně nepomohla, akorát psovi zničila páteř...

A jak chodí se psem na procházky teď? Když tahá, babička ho asi neudrží, má poškozenou páteř takže ohlávku už mít nemůže... je to hrozné.

Ale na druhou stranu já ohlávku neodsuzuji. Někomu může být prospěšná. Záleží jak s ní zachází. Dokonce jsem viděla že ji používají některé sdružení co vychovávají psy pro postižené. Jako že pes má potom ohlávku s novým majitelem - když je to třeba vozíčkář. A to by přece měli být lidi co ví o psech hodně. Tak by jim snad vědomě neškodili.

4.3.2016 11:33
Clayton

XXX.XXX.104.9

A jak chodí se psem na procházky teď? Když tahá, babička ho asi neudrží, má poškozenou páteř takže ohlávku už mít nemůže... je to hrozné.

Ale na druhou stranu já ohlávku neodsuzuji. Někomu může být prospěšná. Záleží jak s ní zachází. Dokonce jsem viděla že ji používají některé sdružení co vychovávají psy pro postižené. Jako že pes má potom ohlávku s novým majitelem - když je to třeba vozíčkář. A to by přece měli být lidi co ví o psech hodně. Tak by jim snad vědomě neškodili.

Teď taky občas zatáhne, ale už to není tak strašné.Bolí to ty záda, takže chodí pomalu, v postroji.
O praktikách výcvikářů slepeckých psů by se dala napsat kniha.To je jeden hnus za druhým...pes je to poslední, na čem jim záleží.Mám osobní zkušenost...

4.3.2016 11:38

Clayton napsal(a):
Teď taky občas zatáhne, ale už to není tak strašné.Bolí to ty záda, takže chodí pomalu, v postroji.
O praktikách výcvikářů slepeckých psů by se dala napsat kniha.To je jeden hnus za druhým...pes je to poslední, na čem jim záleží.Mám osobní zkušenost...

Aha, já jsem myslela že to jsou skuteční odborníci a pro psy dělají maximum... člověk nemůže opravdu nikomu věřit

4.3.2016 11:45
lavacca

XXX.XXX.141.145

Na psa, který tahal jsem vždy používala postoj - právě pro to, aby se neškrtil na obojku, apod. (ono jde najít i pár studií, které popisují vliv tahání na obojku na krční páteř psa) A na postroji následovala klasická metoda - taháš, nejdeme. Všichni to za pár dní pochopili, že chtějí-li někam dojít, nesmí tahat. Pak jsem mohla i samojeda vodit na vodítku s držením na malíčku, protože už nezatáhl.

Jinak ohlávku mám doma taky, dostala jsem ji od známé, ale už asi 2 roky zvesela leží bez použití v krabici.

4.3.2016 12:13
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Mohla bych znát váš názor na stahovací obojek? Labrador 10 měsíců (pozítří), chodí řekla bych vcelku v klidu na vodítku, pár krát stačí jen říct at se zase vrátí k noze a dobrý, ale s přítelem mi přijde, že tahá víc, než se mnou. Když jdeme oba, tak jde nádherně ani ho nepoznávám, je to docela torpédo, ale nevláčí mě, většinou jde na prověšeném, ale občas se zapomene a s přítelem ještě více. Známý mu doporučili stahovák, mě se ta představa moc nelíbí, i když vím, že se na cvičácích používají vcelku normálně.

4.3.2016 12:19
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Andrýsek3 napsal(a):
Mohla bych znát váš názor na stahovací obojek? Labrador 10 měsíců (pozítří), chodí řekla bych vcelku v klidu na vodítku, pár krát stačí jen říct at se zase vrátí k noze a dobrý, ale s přítelem mi přijde, že tahá víc, než se mnou. Když jdeme oba, tak jde nádherně ani ho nepoznávám, je to docela torpédo, ale nevláčí mě, většinou jde na prověšeném, ale občas se zapomene a s přítelem ještě více. Známý mu doporučili stahovák, mě se ta představa moc nelíbí, i když vím, že se na cvičácích používají vcelku normálně.

Na cvičácích se sice používá, ale většinou zapnutý na nestahování. Používá se z toho důvodu, že na zkouškách být musí.

Jinak někdo ho jako korekci používá i na stahování, stejně tak jako třeba ostnáč. Ale jak píšete, váš pes asi zná povel k noze, tak se to dá dopilovat i bez stahováku. Já bych ho nepoužívala. A u psa, který tahá bych ho nepoužívala ani zapnutý na nestahování. Můj starší pes, který hodně tahal má teď zdravotní problémy a jedna z možností je, že to má právě ze stahováku.

U štěněte ho používám pouze na cvičáku, a ještě jak kdy, ale vždycky tak, aby nestahoval.

4.3.2016 12:30
Clayton

XXX.XXX.104.9

Andrýsek3 napsal(a):

Myslím, že by to bylo zbytečné.Samotný obojek ničemu nepomůže, to Vy musíte psa naučit chodit pomalu, třeba na šňůrce od bot.

4.3.2016 12:31
Debiie

XXX.XXX.167.50

Můžu se zeptat co říkáte na tento náhubek? :)

Je to baskerville ultra, kdybyste si ho chtěli vyhledat.

Fenka v něm normálně otevře tlamu, vyplázne jazyk, zvládne se i napít a vzít si pamlsek (když jí ho prostrčím).

4.3.2016 12:36

Debiie napsal(a):

Fenka v něm normálně otevře tlamu, vyplázne jazyk, zvládne se i napít a vzít si pamlsek (když jí ho prostrčím).

Děs běs. Tlamu pořádně neotevře, nezívne si. Za mne NEBRAT!

4.3.2016 12:36
Clayton

XXX.XXX.104.9

Debiie napsal(a):

Má úplně hloupý tvar.Náhubek se má od psa rozevírat, ne zužovat.Tento náhubek už jsem měla v ruce a ne, není to dobrý koš.Má nepřizpůsobivý tvar na konci-je to prostě kolečko, pes nemá mordu jako kolečko, každý pes je jiný, jeden má širší, jeden užší tlamu.

4.3.2016 12:46
Sapp

XXX.XXX.224.129

Clayton napsal(a):
Tohle je taky humus...

Kristova noho! tak toto už je snad skutečný mučící nástroj určen k týrání! uf

4.3.2016 12:47
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Clayton napsal(a):
Tohle je taky humus...

Jen nevím, jak někoho může napadnout tohle dát psovi na tlamu, jak to lidi můžou kupovat.

4.3.2016 12:51
Sapp

XXX.XXX.224.129

Andrýsek3 napsal(a):

Souhlas s Marcelou a Clayton, samotný stahovák psa netahat nenaučí. Na cvičácích se použivají-ale nastavené na nestahování, takže ano jsou tam běžné, ale neškrtí. /protože jsou předepsané na zkoušky, ale s podmínkou, že nejsou zapnuté na stahování/
Když se pejsek zapomene, normálně se zastavte..jestli už to máte takhle rozpracované, už vám chybí jen kousek

4.3.2016 12:55
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Děkuji za odpovědi, mě to přijde den ode dne lepší, a ani mi nepřijde, že nějak tahá, teď jsem to na procházce zkoumala, jen přítel chce vše za jeden den lusknutím prstů. S tim zastavováním to dělám, pochopil to rychle, jen se ještě občas zapomene. Pořizovat to nebudeme. A, že se používají na cvičáku jako nestahovací jsem nevěděla, jen jsem viděla, že je tam psi mají. Pořizovat ho nebudeme.

4.3.2016 12:56
Debiie

XXX.XXX.167.50

Dobře teda, díky za reakci
Mě právě cpali všude ten nylonový veterinární a toto byl vlastní jediný který jsem v naší mini velikosti sehnala. Objednám teda z internetu, něco takového bude ok? Teď ho má v MHD tak 10 minut max. ale v létě pojede třeba i hodinu.

4.3.2016 13:35

Debiie napsal(a):
Dobře teda, díky za reakci
Mě právě cpali všude ten nylonový veterinární a toto byl vlastní jediný který jsem v naší mini velikosti sehnala. Objednám teda z internetu, něco takového bude ok? Teď ho má v MHD tak 10 minut max. ale v létě pojede třeba i hodinu.

Otevře v něm pořádně tlamu? Jestli ano, pak je OK.

4.3.2016 14:17
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuji za odpovědi, mě to přijde den ode dne lepší, a ani mi nepřijde, že nějak tahá, teď jsem to na procházce zkoumala, jen přítel chce vše za jeden den lusknutím prstů. S tim zastavováním to dělám, pochopil to rychle, jen se ještě občas zapomene. Pořizovat to nebudeme. A, že se používají na cvičáku jako nestahovací jsem nevěděla, jen jsem viděla, že je tam psi mají. Pořizovat ho nebudeme.

Je fakt, že ty nylonové veterinární všude cpou. Když jsem scháněla náhubek na malé štěndo po zverimexech, taky mi ho všude cpali, že když to mám do vllaku, tak to úplně stačí. Nemohla jsem jim vysvětlit, že tohle prostě nechci.

Štěně by jelo poprvé vlakem a ještě mělo na tlamě tohle, to by byla fakt paráda.

4.3.2016 15:54
Danczéz

XXX.XXX.210.31

marcelaamax napsal(a):
Je fakt, že ty nylonové veterinární všude cpou. Když jsem scháněla náhubek na malé štěndo po zverimexech, taky mi ho všude cpali, že když to mám do vllaku, tak to úplně stačí. Nemohla jsem jim vysvětlit, že tohle prostě nechci.

Štěně by jelo poprvé vlakem a ještě mělo na tlamě tohle, to by byla fakt paráda.

Po mně ho právě zákazníci dost často vyžadují: jednak je nejlevnější a navíc si ho kupují jen aby něco měli, než projde průvodčí. Jak jsem výše psala, lidé na to kašlou a svému psovi (chudáčkovi) náhubek nechtějí nasazovat. Tak mají v kapse smotaný ten nylonový a kdyby někdo vyhrožoval pokutou, tak na dvě minutky nandají.

4.3.2016 17:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Danczéz napsal(a):
Po mně ho právě zákazníci dost často vyžadují: jednak je nejlevnější a navíc si ho kupují jen aby něco měli, než projde průvodčí. Jak jsem výše psala, lidé na to kašlou a svému psovi (chudáčkovi) náhubek nechtějí nasazovat. Tak mají v kapse smotaný ten nylonový a kdyby někdo vyhrožoval pokutou, tak na dvě minutky nandají.

Jo, mě byl takto i nabízen, že do vlaku jen na to abych něco měla stačí Pak se fakt nedivme, že jsou lidé na pejskaře takoví jací jsou...

4.3.2016 17:31

fikovnice napsal(a):
Upřímně - já ač nezkušená oproti spoustě lidí zde, tak jsem také překvapená tím, co používá "Orionka". Dle jejích příspěvků ji mám zařazenou do té skupiny zkušených kynologů...

Pes to má jen "aby se vlk nažral a koza zůstala celá". Je to skladné, trvale to mám na batohu, aby se mi nestalo, že do města odjedu autem a pak se nedostanu dopravou domů. Dokonce i když jedu bez psa. A to bych opravdu nechtěla nosit kovový koš. Nemá to tak na fest, aby v tom nemohla dýchat, dojem náhubku to dělá, v MHD to vyhoví. Bez náhubku se u nás jet nedá. Nedávno dokonce řidič vystoupil a přišel si nás zkontrolovat. Nemůžu tvrdit, že by v tom nedokázala kousnout, ale v dopravě je mírumilovná. Nedávno dokonce revizor kontroloval, jetli to nemá moc pevně a strčil jí do "toho" prsty. To mi tedy zatrnulo, ale zvládla to. Asi ví, že autobus není její a má ho jen půjčený. Jako haltinu jsem to nikdy nepoužila a ano, vlastně jsem netušila, že to haltina je. Na takové novoty nejsem moc zvědavá. A ano, nosí to kvůli mé pohodlnosti.

4.3.2016 17:34

marcelaamax napsal(a):
Jo, mě byl takto i nabízen, že do vlaku jen na to abych něco měla stačí Pak se fakt nedivme, že jsou lidé na pejskaře takoví jací jsou...

Tak zrovna nekynologická veřejnost vůbec netuší, že to není náhubek a stačí jim, že pes má něco na tlamě.

4.3.2016 17:34
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Pes to má jen "aby se vlk nažral a koza zůstala celá". Je to skladné, trvale to mám na batohu, aby se mi nestalo, že do města odjedu autem a pak se nedostanu dopravou domů. Dokonce i když jedu bez psa. A to bych opravdu nechtěla nosit kovový koš. Nemá to tak na fest, aby v tom nemohla dýchat, dojem náhubku to dělá, v MHD to vyhoví. Bez náhubku se u nás jet nedá. Nedávno dokonce řidič vystoupil a přišel si nás zkontrolovat. Nemůžu tvrdit, že by v tom nedokázala kousnout, ale v dopravě je mírumilovná. Nedávno dokonce revizor kontroloval, jetli to nemá moc pevně a strčil jí do "toho" prsty. To mi tedy zatrnulo, ale zvládla to. Asi ví, že autobus není její a má ho jen půjčený. Jako haltinu jsem to nikdy nepoužila a ano, vlastně jsem netušila, že to haltina je. Na takové novoty nejsem moc zvědavá. A ano, nosí to kvůli mé pohodlnosti.

Mě se teda tohle nelíbí. I kdybych měla sebevíc mírumilovnějšího psa, tak bych mu do MHD nebo do vlaku dala normální náhubek.

4.3.2016 17:35
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak zrovna nekynologická veřejnost vůbec netuší, že to není náhubek a stačí jim, že pes má něco na tlamě.

No nevím, na mě to už od pohledu působí tak, že pes by mě v tom mohl kousnout.

Ale je fakt, že to není nikde stanovené, jak má takový náhubek vypadat.

Pak by mě tedy čistě teoreticky zajímalo, jak by se řešilo, kdyby pes ve vlaku nebo MHD s touto ohlávkou někoho pokousal? Samozřejmě by to byla chyba majitele, ale nebyla by to i chyba řidiče nebo průvodčího, že mu toto jako náhubek stačilo?

I když ono teda s průvodčíma mám zkušenosti takové, že sami lidem říkají, ať psům náhubek sundají, řidiči v MHD bývají přísnější.

4.3.2016 17:40

No vidíte, jak v tom krásně plazí jazyk smajlík.

4.3.2016 17:40

No, nepřeju vám zažít nehodu, kdy pes zpanikaří z leknutí a začne kolem sebe v busu nebo vlaku kousat. Nemusí to být nijak velká a tragická nehoda, stačí pořádné leknutí.

4.3.2016 17:44
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

No, nepřeju vám zažít nehodu, kdy pes zpanikaří z leknutí a začne kolem sebe v busu nebo vlaku kousat. Nemusí to být nijak velká a tragická nehoda, stačí pořádné leknutí.

Jo, to je fakt, že stačí jen nějaký náraz a pro psa je to samozřejmě šok.

Kolegyně z práce takhle jeli autem s manželem, vzadu 12ti letý syn a připoutaný pes. Zezdu do nich nabouralo auto a syn skončil s pokousaným obličejem. A podotýkám, že jinak to byl naprosto vyrovnaný bezproblémový pes.

Teď by se tu samozřejmě mohli začít řešit, že není úplně dobré vozit psa na sedačkách, ale dávám to jen jako příklad, jak může pes reagovat když je v šoku.

4.3.2016 19:14

Pak mám asi klidného psa. Srážku vlaku s osobním autem ( prázdným- baba z něj naštěstí utekla ) jsme zažili. Rána hrozná, všichni jsme popadali, vlakem lítali záchranáři i hasiči a kontrolovali, co se komu přihodilo. Ani pak kolem sebe nezačla chňapat a ani štěkat, natož aby se pokoušela někoho kousnout.
Ale mělo to za následek, že se plašila, kdykoliv jsme přes ten přejezd jeli, přesně to poznala. A trvalo to až do konce naší jízdní sezony ( t.j. něco kolem 4 měsíců ).

4.3.2016 19:45
imattree

XXX.XXX.7.34

Tak samozřejmě každý pes je jiný, nemůžeme ani jednu reakci paušalizovat. Rozdíl mezi nimi je ten, že pokud by stane nehoda, tak jedné budeme předcházet a v druhou budeme doufat.

4.3.2016 19:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

marcelaamax napsal(a):

Kolegyně z práce takhle jeli autem s manželem, vzadu 12ti letý syn a připoutaný pes. Zezdu do nich nabouralo auto a syn skončil s pokousaným obličejem. A podotýkám, že jinak to byl naprosto vyrovnaný bezproblémový pes.

Teď by se tu samozřejmě mohli začít řešit, že není úplně dobré vozit psa na sedačkách, ale dávám to jen jako příklad, jak může pes reagovat když je v šoku.

Ono stačí i kdyby ji na nohu omylem někdo dupl, kdyby bus více zabrzdil, apod. Psy mám ráda, ale jakmile nějaký jede s námi a nemá pevný koš (kov/plast), tak se mám na pozoru, co kdyby náhodou... je to pořád jen zvíře a bolí ho to stejně, ať má koš či nemá.-..

4.3.2016 20:45
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Pak mám asi klidného psa. Srážku vlaku s osobním autem ( prázdným- baba z něj naštěstí utekla ) jsme zažili. Rána hrozná, všichni jsme popadali, vlakem lítali záchranáři i hasiči a kontrolovali, co se komu přihodilo. Ani pak kolem sebe nezačla chňapat a ani štěkat, natož aby se pokoušela někoho kousnout.
Ale mělo to za následek, že se plašila, kdykoliv jsme přes ten přejezd jeli, přesně to poznala. A trvalo to až do konce naší jízdní sezony ( t.j. něco kolem 4 měsíců ).

No jo, ono jednou to může být v pohodě, podruhé už ne. Při nějakém nárazu může na psa třeba cizí člověk upadnout, pes to může brát jako napadení a bránit se.

4.3.2016 20:51
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lavacca napsal(a):
Ono stačí i kdyby ji na nohu omylem někdo dupl, kdyby bus více zabrzdil, apod. Psy mám ráda, ale jakmile nějaký jede s námi a nemá pevný koš (kov/plast), tak se mám na pozoru, co kdyby náhodou... je to pořád jen zvíře a bolí ho to stejně, ať má koš či nemá.-..

Přesně tak. Občas na mě lidé blbě koukají i když pes náhubek má. Vždycky se ho snažím dát pod sedačku, pod nohy, aby co nejméně překážel a kolikrát o něm lidi ani neví, a všimnou si ho až když vystupujeme.

Pokud to jde, sedám do prázdného kupéčka, ale to se ne vždycky zadaří.

A ještě co my vadí, když nemají náhubek malí psi. Prostě pes jako pes. Samozřejmě, že malý neublíží tolik, ale když je prostě dáno, že pes má mít náhubek, tak to platí pro všechny.

Když jsme jeli se štěnětem MHD a mělo košík, tak si k nám přisedla starší paní a ptala se, zda je ten košík nutný, že vypadá, že je hodný. Nevím proč, ale spousta lidí jak vidí psa s košíkem, tak si hned myslí, že pes je nějaký agresor.

4.3.2016 21:25

lavacca napsal(a):

Trochu jsem nepochopila, proč se máte na pozoru. Jestli proto, aby vás náhodou nekousnul - tak to je skoro paranoa. Jestli proto, abyste mu náhodou nešlápla na nohu - že by ho to bolelo - tak to chápu.

4.3.2016 21:29
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Trochu jsem nepochopila, proč se máte na pozoru. Jestli proto, aby vás náhodou nekousnul - tak to je skoro paranoa. Jestli proto, abyste mu náhodou nešlápla na nohu - že by ho to bolelo - tak to chápu.

Tak ono pokud je to cizí pes, tak vůbec nevíte jakou má povahu a jak reaguje. A co teprve lidi, kteří se psů opravdu bojí.

Ve většině jiných diskuzí jsem s vámi celkem souhlasila, ale tady nesouhlasím.

4.3.2016 21:52

Kdysi ( skoro mi to připadá jako v minulém životě ) se jeden z mých psů vyřítil v lese na houbařku ( předesílám, že se jí ani nedotkl, zastavil minimálně 3 m od ní, když viděl, že se spletl ). Moc jsem se jí omlouvala, asi se přece jen lekla. Ona mi s klidem jen řekla : Ale nelekla, přece, kdyby byl opravdu zlý, neměla byste ho puštěného.
Buď tenkrát byli nějak slušnější psi, nebo psovodi a hlavně nebyla televize Nova.

4.3.2016 21:58
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Kdysi ( skoro mi to připadá jako v minulém životě ) se jeden z mých psů vyřítil v lese na houbařku ( předesílám, že se jí ani nedotkl, zastavil minimálně 3 m od ní, když viděl, že se spletl ). Moc jsem se jí omlouvala, asi se přece jen lekla. Ona mi s klidem jen řekla : Ale nelekla, přece, kdyby byl opravdu zlý, neměla byste ho puštěného.
Buď tenkrát byli nějak slušnější psi, nebo psovodi a hlavně nebyla televize Nova.

Ale to, že se jedna paní nebojí psů přece neznamená, že se nebojí nikdo.

4.3.2016 22:07
tapina

XXX.XXX.211.42

No to jo, dřív fakt byla jiná doba (hm to jsem si říkala, že tohle nikdy neřeknu :) Dříve se taky psi nechávali navzájem očuchat a v případě zájmu pohrát. Lidi pokecali. Dneska nejlíp na druhej chodník. I když už se psi očuchávaj, lidem ani nestojí za to odpovědět na pozdrav. No možná žiju v blbým městě.

Pravidelný poznámky na peróně. Ten pes je zlej, to je ten bojovej pes, proč má tak velký košík. Malý vztekavý pes v kabelce ve výši obličeje dítěte, v době kdy jezděj děcka ze školy, šla jsem radši do jiného vagónu.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 00:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.188

Clayton napsal(a):

Samozřejmě, že se tomu dá říkat náhubek.. jak jsme již psala, definuj náhubek...
Každej si pod tímto pojmem představí něco jiného...
Jezdím s touto ohlávkou již léta a NIKDY mi žádnej průvodčí nic neřekl...

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 00:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.188

fikovnice napsal(a):
A k čemu to máte? Právě pro to ježdění v MHD?

Přesně
Tuto ohlávku používám jen do mhd...

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 00:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.188

Takže kousnutí ohlávka nezabrání, slouží jen pro ty, co neumí naučit psa chůzi a chování na vodítku... jak to někdo může tedy používat místo náhubku?

Jak vidíš, můžu

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 00:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.188

marcelaamax napsal(a):

Vodítko mám připlé za obojek, nikoliv za ohlávku.

No, své psy mám Prahou socializované, takže mý psy se opravdu nebojí a nemají čeho. Vždy jezdím v posledním vagónu, takže ti, co se bojí psů mají dalších XY volných vagónu před náma. Dále nikdy sem se za ta léta nesetkala s tím, že by s touto ohlávkou měl někdo problém, když jsem cestovala s ovčákem s kovovym košem, byla sem za největšího tyrana a i sám průvodčí mi řekl, že mu koš mám sundat.
Na ohlávku mi nikdy nikdo nic neřekl...

Píši to naposled. Definuj pojem náhubek - když ani sami průvodčí neví, co si pod tim představit (vždy koukne, jestli pes má něco na hubě a tím to vždy skončilo)...

5.3.2016 00:55
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

No, své psy mám Prahou socializované, takže mý psy se opravdu nebojí a nemají čeho. Vždy jezdím v posledním vagónu, takže ti, co se bojí psů mají dalších XY volných vagónu před náma. Dále nikdy sem se za ta léta nesetkala s tím, že by s touto ohlávkou měl někdo problém, když jsem cestovala s ovčákem s kovovym košem, byla sem za největšího tyrana a i sám průvodčí mi řekl, že mu koš mám sundat.

Píši to naposled. Definuj pojem náhubek - když ani sami průvodčí neví, co si pod tim představit (vždy koukne, jestli pes má něco na hubě a tím to vždy skončilo)...

Já neříkám, že se vaši psi něčeho bojí, ale že se někdo může bát jich. S těmi průvodčími mám stejné zkušenosti, taky mi kolikrát říkali, že náhubek můžu psovi sundat, ale nesundala jsem ho.

Kdybych měla definovat náhubek - je to něco, co psovi zabrání v pokousání Pravda je, že tato definice není nikde stanovená, takže člověk může dát psovi v podstatě na hubu cokoli a nikdo mu nemůže nic říct.

Já osobně nehledám způsob, jak by to pro mě bylo nejpohodlnější, a jak by se něco, co mám zajistit dalo obejít. Myslím na to, co by se mohlo stát, i když to není zcela běžné a radši psovi dám normální náhubek - v ničem ho to neomezuje a kdyby se nedej bože něco stalo, tak si nemusím nic vyčítat. Navíc si myslím, že ten náhubek je pro psa i pohodlnější než nějaká ohlávka.

Je to věc názoru a všechno je to o přístupu. Já se snažím jednat tak, aby to bylo v rámci možností co nejvýhodnější pro všechny strany, a snažím se o to, aby měli lidi pocit, že pejskaři jsou zodpovědní.

Ano, samozřejmě mohu tvrdit, můj pes je mazlíček nekonfliktní, na co mu v MHD budu dávat koš, který zabrání kousnutí? Já se na to dívám z druhé strany - proč mu ten koš nedát, co mi to udělá? Maximálně to, že je méně skladný, než uváděná ohlávka.

Ale jak se říká - sto lidí, sto chutí

5.3.2016 09:13

Tak to mi nikdo nikdy u ovčáků neřekl, ba naopak Nejednou říkala maminka dítěti:" Vidíš, ten je zlý, policejní, raději ho obejdeme".

5.3.2016 09:23

Jak vidíš, můžu

Vidím. A nedivím se už ničemu. Hledat způsob jak odrbat předpisy je národní sport.
Voláš po definici náhubku - ta je jednoduchá - náhubek je věc, která se nasazuje psovi na tlamu, věc, která zabrání tomu, aby pes mohl kousnout. Což ta tvá slavná halti nebo co používáš, nesplňuje.
Průvodčí není kynolog aby posoudil, jestli má tvůj pes náhubek nebo nemá. Proto mu stačí, že tvůj pes má něco na tlamě a nezkoumá, jestli může nebo nemůže někoho pokousat. Za to, aby pes v dopravním prostředku nikoho nekousl je zodpovědný majitel, potažmo ten, kdo se psem cestuje. Tvoje halti by ve vypjaté situaci pokousání nezabránila, není k tomu určena, takže vědomě ohrožuješ ostatní cestující. Jsi tedy bezohledná.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Navíc si myslím, že ten náhubek je pro psa i pohodlnější než nějaká ohlávka.

Tohle bych řekla, že je to pes od psa... Berňákovi kovovej koš vadí a fakt mu v něm není pohodlně.
Když sem cestovala s kovovym košem, tak stále hledal způsob jak se uvelebit, snažil si položit hlavu, v tom mu koš bránil, stále si sedal, lehal, nemohl se uvelebit.
Má ohlávku, plácne sebou pod sedadlo a spí.

Dále bych řekla, že je to o tom, jak znáš svýho psa. Pastevci bych si nedovolila trixínovskou ohlávku dát. Protože vim, čeho je schopný. Ten opravdu cestuje v kovovém koši. Ale švýcar a berňák cestují v "ohlávce".

5.3.2016 09:31
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Navíc si myslím, že ten náhubek je pro psa i pohodlnější než nějaká ohlávka.

Tohle bych řekla, že je to pes od psa... Berňákovi kovovej koš vadí a fakt mu v něm není pohodlně.
Když sem cestovala s kovovym košem, tak stále hledal způsob jak se uvelebit, snažil si položit hlavu, v tom mu koš bránil, stále si sedal, lehal, nemohl se uvelebit.
Má ohlávku, plácne sebou pod sedadlo a spí.

Dále bych řekla, že je to o tom, jak znáš svýho psa. Pastevci bych si nedovolila trixínovskou ohlávku dát. Protože vim, čeho je schopný. Ten opravdu cestuje v kovovém koši. Ale švýcar a berňák cestují v "ohlávce".

Můj pes taky nejdřív hledal způsob, jak si v náhubku lehnout, ale pak si zvykl a normálně si položí hlavu na zem i v náhubku.

Jo tak to souhlasím, ale za normálních okolností, pak se může stát něco nečekanýho a nikdy nevíš, jak pes zareaguje.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Vidím. A nedivím se už ničemu. Hledat způsob jak odrbat předpisy je národní sport.
Voláš po definici náhubku - ta je jednoduchá - náhubek je věc, která se nasazuje psovi na tlamu, věc, která zabrání tomu, aby pes mohl kousnout. Což ta tvá slavná halti nebo co používáš, nesplňuje.
Průvodčí není kynolog aby posoudil, jestli má tvůj pes náhubek nebo nemá. Proto mu stačí, že tvůj pes má něco na tlamě a nezkoumá, jestli může nebo nemůže někoho pokousat. Za to, aby pes v dopravním prostředku nikoho nekousl je zodpovědný majitel, potažmo ten, kdo se psem cestuje. Tvoje halti by ve vypjaté situaci pokousání nezabránila, není k tomu určena, takže vědomě ohrožuješ ostatní cestující. Jsi tedy bezohledná.

No, tak jsem bezohledná...
Ale předpisy opravdu neporošuji! Nikde není psané, jak má náhubek vypadat!

Až to bude přesně definované, třeba:
Pes bez schrány, musí mít kovový náhubek s přezkou a má být držen na krátkém vodítku.

Tak mý psy budou cestovat s kovovým košem s přezkou.

Dokud to nebude desfinované, budu se svými psy jezdit v mhd podle mého nejlepšího vědomí a svědomí

5.3.2016 09:35

Je to o tom, zvolit správnou velikost a tvar, a o tom, naučit psa, že náhubek rovná se vycházka. Pak nemůže nastat problém.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Je to o tom, zvolit správnou velikost a tvar, a o tom, naučit psa, že náhubek rovná se vycházka. Pak nemůže nastat problém.

Berňák nosil koš na kavkazana, jiný mu byl malý, takže tvar i velikost v pohodě.
Náhubek nerovná se u berňáka procházka. Na procházce náhubek opravdu nenosí...

5.3.2016 09:38

No, tak jsem bezohledná...
Ale předpisy opravdu neporošuji! Nikde není psané, jak má náhubek vypadat!

Až to bude přesně definované, třeba:
Pes bez schrány, musí mít kovový náhubek s přezkou a má být držen na krátkém vodítku.

Tak mý psy budou cestovat s kovovým košem s přezkou.

Dokud to nebude desfinované, budu se svými psy jezdit v mhd podle mého nejlepšího vědomí a svědomí

Ale je uvedeno - NÁHUBEK - a ten tvoji psi nemají. Tohle tu neokecáš, my nejsme neznalí průvodčí.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 09:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Ale je uvedeno - NÁHUBEK - a ten tvoji psi nemají. Tohle tu neokecáš, my nejsme neznalí průvodčí.

a jsme zas u toho...

Definuj náhubek...

Někdo si pod tímto názvem představí kovový koš, jiný plastový, jiný látkový, někdo zas kožený, někdo kožený se cvočkama, někdo fixační veterinární a někdo ohlávku...

5.3.2016 09:42

Berňák nosil koš na kavkazana, jiný mu byl malý, takže tvar i velikost v pohodě.
Náhubek nerovná se u berňáka procházka. Na procházce náhubek opravdu nenosí...

Tvoje věc. U nás platí vyhláška - buď pes na vodítku, pak může být bez náhubku nebo na volno, pak jedině s náhubkem. Takže u nás procházka rovná se na volno s náhubkem, protože nebudu vláčet psa na vodítku. Dělala jsem to tak s každým psem, od hlubokého socíku do současnosti a na žádném nošení náhubku nezanechalo žádné následky.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 09:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tvoje věc. U nás platí vyhláška - buď pes na vodítku, pak může být bez náhubku nebo na volno, pak jedině s náhubkem. Takže u nás procházka rovná se na volno s náhubkem, protože nebudu vláčet psa na vodítku. Dělala jsem to tak s každým psem, od hlubokého socíku do současnosti a na žádném nošení náhubku nezanechalo žádné následky.

Však já netvrdim, že by nošení koše by mělo psa nějak poškodit
Já jen říkám, že u nás na vsi náhubek nepotřebuju a žádnou takovou vyhlášku tu rovněž nemáme...

5.3.2016 09:45

a jsme zas u toho...

Definuj náhubek...

Někdo si pod tímto názvem představí kovový koš, jiný plastový, jiný látkový, někdo zas kožený, někdo kožený se cvočkama, někdo fixační veterinární a někdo ohlávku...

Co si kdo představí je irelevantní pro tuto situaci. Ale snad jsem ti napsala jasně, že náhubek MUSÍ zabránit kousnutí. A to halti nesplňuje.
Pohodlnost a vhodnost z hlediska komfortu psů tebou vyjmenovaných druhů náhubků teď ponechme stranou.

5.3.2016 10:31

Odhlédnu od své pohodlnosti a pohodlí svého psa. Vezmu to z pohledu cestující veřejnosti. Ta bude cestovat raději vedle psa s "ohlávkou" ( pod pojmem haltiohlavka si představuji něco jiného než to, co vyrábí trixie a inzeruje jako náhubek), než vedle psa s kovovým košem. Kdo dostal někdy v dopr.pr. kovovým košem do kotníku, dá mi za pravdu. Pro psa s kovovým košem představuje takový koš v dopr.pr. větší komfort v tom, že se od něj ostatní cestující budou držet dál a jemu tak zbyde i v narvaném dopr. pr. více prostoru. Za chování psa v dopr. pr. zodpovídá majitel (průvodce psa). Tak jako majitel psa s kovovým košem musí zajistit, aby neotloukal ostatní cestující, tak já jsem povinna zajistit, aby nikoho nekousnul. A že by se ho někdo bál jsem opravdu nezaregistrovala, většinou ho lidé oslovují, případně chtějí hladit.
Jediný, kdo se bojí mého psa s "ohlávkou" jsou místní zastánkyně kovového koše.

5.3.2016 10:48

Odhlédnu od své pohodlnosti a pohodlí svého psa. Vezmu to z pohledu cestující veřejnosti. Ta bude cestovat raději vedle psa s "ohlávkou" ( pod pojmem haltiohlavka si představuji něco jiného než to, co vyrábí trixie a inzeruje jako náhubek), než vedle psa s kovovým košem. Kdo dostal někdy v dopr.pr. kovovým košem do kotníku, dá mi za pravdu. Pro psa s kovovým košem představuje takový koš v dopr.pr. větší komfort v tom, že se od něj ostatní cestující budou držet dál a jemu tak zbyde i v narvaném dopr. pr. více prostoru. Za chování psa v dopr. pr. zodpovídá majitel (průvodce psa). Tak jako majitel psa s kovovým košem musí zajistit, aby neotloukal ostatní cestující, tak já jsem povinna zajistit, aby nikoho nekousnul. A že by se ho někdo bál jsem opravdu nezaregistrovala, většinou ho lidé oslovují, případně chtějí hladit.
Jediný, kdo se bojí mého psa s "ohlávkou" jsou místní zastánkyně kovového koše.

Dobrá demagogie, orionko. Takže používáš v MHD pro psa ohlávku, která ale by nezabránila psovi v kousnutí, abys chránila spolucestující. Co dodat... Možná jen to, že pes zvyklý na cestování MHD kolem sebe náhubkem nemlátí, to za prvé a za druhé, pokud někdo dostane náhubkem do nohy, je to asi taková rána, jako když vás někdo buchne taškou s nákupem.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

...pokud někdo dostane náhubkem do nohy, je to asi taková rána, jako když vás někdo buchne taškou s nákupem.

Zajímavé... Od ovčáka, co lezl z metra a mlátil hlavou ze strany na stranu sem měla jelito přes půl holeně, od tašky nikdy...

5.3.2016 11:07

Http://nahubky-pro-psy.heureka.cz/trixie-nylon-nahubek-podlozeny-xl-23-34cm/

Ale ohlávkou jste to nazvali jen tady. Tak jakápak demagogie ? Podle výrobce i prodávajícího nosí můj pes náhubek.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 11:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Http://nahubky-pro-psy.heureka.cz/trixie-nylon-nahubek-podlozeny-xl-23-34cm/

Ale ohlávkou jste to nazvali jen tady. Tak jakápak demagogie ? Podle výrobce i prodávajícího nosí můj pes náhubek.

Nech to koňovi... Jak vidíš nemá to smysl...

5.3.2016 11:11

...pokud někdo dostane náhubkem do nohy, je to asi taková rána, jako když vás někdo buchne taškou s nákupem.

Zajímavé... Od ovčáka, co lezl z metra a mlátil hlavou ze strany na stranu sem měla jelito přes půl holeně, od tašky nikdy...

Už jsem to psala výš orionce - "pes zvyklý na cestování MHD kolem sebe náhubkem nemlátí,...", tak snad víc dodávat nemusím. Je na majiteli, aby si psa vychoval. Se psy jsem jezdila hodně - šalina, autobus, trolejbus, vlak, a to, co popisuješ nedělali.

5.3.2016 11:13

Nech to koňovi... Jak vidíš nemá to smysl...

Ano, nemá to smysl. Škoda jen, že díky nezodpovědným majitelům psů si nekynologická veřejnost dělá o pejskařích nelichotivý obrázek.

5.3.2016 11:13
tapina

XXX.XXX.211.42

Dobrá demagogie, orionko. Takže používáš v MHD pro psa ohlávku, která ale by nezabránila psovi v kousnutí, abys chránila spolucestující. Co dodat... Možná jen to, že pes zvyklý na cestování MHD kolem sebe náhubkem nemlátí, to za prvé a za druhé, pokud někdo dostane náhubkem do nohy, je to asi taková rána, jako když vás někdo buchne taškou s nákupem.

Myslíte, že ten páskový nylonový taky nezabrání případnému kousnutí? (Myslím ten, co tvarově imituje kovový koš, hodím sem foto).

Jezdíme vlakem fakt hodně. Když nastupujem, párkrát se nám stalo, že na naši fenku někdo třeba couvl a asi ne že by ho to bolelo tolik, ale lekl se, že ho dloubl ten kovový košík pod koleno nebo co. Rozhodně ne že by mlátila hlavou, dokonce i taky couvla. Dostala jsem za to párkrát vynadáno. Jsem přesvědčena, že to jsou právě ty situace, kdy někdo na psa nechtíc šlápne a proto ten koš a tak jsem i odpověděla. Jednou jsem se dozvěděla, že se psem, co kouše, nemám co chodit mezi lidi. Takže tak asi lidi přemýšlejí.

5.3.2016 11:18
tapina

XXX.XXX.211.42

Náš pes má teda 100% radši ten kovový. Tento je z takového jakoby naškrobeného nylonu.

5.3.2016 11:21

tapina napsal(a):
Myslíte, že ten páskový nylonový taky nezabrání případnému kousnutí? (Myslím ten, co tvarově imituje kovový koš, hodím sem foto).

Jezdíme vlakem fakt hodně. Když nastupujem, párkrát se nám stalo, že na naši fenku někdo třeba couvl a asi ne že by ho to bolelo tolik, ale lekl se, že ho dloubl ten kovový košík pod koleno nebo co. Rozhodně ne že by mlátila hlavou, dokonce i taky couvla. Dostala jsem za to párkrát vynadáno. Jsem přesvědčena, že to jsou právě ty situace, kdy někdo na psa nechtíc šlápne a proto ten koš a tak jsem i odpověděla. Jednou jsem se dozvěděla, že se psem, co kouše, nemám co chodit mezi lidi. Takže tak asi lidi přemýšlejí.

Pokud vidím, že se na nás s fenou hrnou lidi, upozorním je, že tady je pes a čubu si v rámci možností zasunu mezi nohy a hlídám, aby na ni někdo nešlápl.

5.3.2016 11:22

tapina napsal(a):
Náš pes má teda 100% radši ten kovový. Tento je z takového jakoby naškrobeného nylonu.

Přes tohle kousne jako prd.

5.3.2016 11:25

tapina napsal(a):

Tenhle je z hlediska bezpečnosti spolucestujících, že je nemůže kousnout, asi OK, z hlediska pohodlnosti pro psa bych řekla, že ne. Nekoupila bych ho, používám pouze kovové, takže s ním zkušenost nemám.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 11:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Ano, nemá to smysl. Škoda jen, že díky nezodpovědným majitelům psů si nekynologická veřejnost dělá o pejskařích nelichotivý obrázek.

Nevím, jaký nelichotivý obrázek... když žádný pravidla nikdo neporušuje... pes má náhubek a hotovo... Navíc jak si řekla, nekynologická veřejnost neví, co je to náhubek a jak ho definovat...

5.3.2016 11:26

Přes tohle kousne jako prd.

Asi záleží na tom, jak je volný, nakolik může pes otevřít tlamu...

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 11:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

"Což ta tvá slavná halti nebo co používáš, nesplňuje."

Já žádnou haltinu nemám...
Mám náhubek od trixie, i sám výrobce tento výrobek definuje jako náhubek...

5.3.2016 11:29
tapina

XXX.XXX.211.42

Balu, Rájka - a teď co si vybrat :) on je ten nylon. koš fakt se stejnými rozestupy jak kovový. Spíš bych řekla, že třeba, náhodou, prsty člověk strčí spíš do toho kovového. Nebo jak to myslíte, Rajko?

5.3.2016 11:31

Nevím, jaký nelichotivý obrázek... když žádný pravidla nikdo neporušuje... pes má náhubek a hotovo... Navíc jak si řekla, nekynologická veřejnost neví, co je to náhubek a jak ho definovat...

Pes nemá náhubek a vy to víte. A když půjde do tuhého, může pokousat bez jakékoliv překážky. Je to něco podobného, jako když někdo jede v autě a pás si dá přes sebe jen tak a nezapne si ho. Aby se vlk nažral, a koza zůstala celá. Dlouho se nic neděje, pak přijde nehoda a zatímco s pásem by přežil, a nic moc se mu nestalo, bez něj to dopadne fatálně.

5.3.2016 11:33

tapina napsal(a):
Balu, Rájka - a teď co si vybrat :) on je ten nylon. koš fakt se stejnými rozestupy jak kovový. Spíš bych řekla, že třeba, náhodou, prsty člověk strčí spíš do toho kovového. Nebo jak to myslíte, Rajko?

Tapino, já jsem zastáncem a propagátorem náhubku kovového. Takže pro mne je jen jedna volba.
Do náhubku sotva cizí lidi strkají prsty, ne?

5.3.2016 11:36
tapina

XXX.XXX.211.42

Ono bohužel nekynologická veřejnost, pokud se teda opravdu nic nestane, bude fandit spíš tomu psovi v látkovém čemsi, než v kovovém koši.

A taky bych řekla, že tek koš taky nosí jen ti poctivci, co psovi na 99% věří. Ale právě protože jsou poctiví nebo zodpovědní, zohledňují i to 1% nepředvídatelných událostí.

Vinca

5.3.2016 11:38
Vinca

XXX.XXX.120.97

Nemáte náhubek, je to pouze špatný překlad českých prodejců. Trixie tuto ohlávku uvádí primárně pod tréninkovými pomůckami a jako ohlávku, vizte
https://www.trixie.de/heimtierbedarf/en/shop/Dog/TrainingSport/Training/?card=28702.

5.3.2016 11:39
tapina

XXX.XXX.211.42

Tapino, já jsem zastáncem a propagátorem náhubku kovového. Takže pro mne je jen jedna volba.
Do náhubku sotva cizí lidi strkají prsty, ne?

Jo já taky jsem pro kovový. Nevím právě, jak jinak by i s tím nylonovým, se stejnými rozestupy mohl koho pokousat, proto se ptám rájky, protože psala, že jo.

5.3.2016 11:47

tapina napsal(a):

Myslím to tak, že nylon je ohebný a kov ne

5.3.2016 11:48
Clayton

XXX.XXX.104.9

Http://www.magweb.cz/magweb/eshop/55-1-Nahubky-muzles/0/5/1201-nahubek-nylon
Toto vypadá jako bezpečný náhubek jak z hlediska pokousání, tak z hlediska mlácení do kolen.I si v něm pes hezky lehne a je lehký.Ovšem naskýtá se jedna obrovská nevýhoda-psovi se asi bude blbě dýchat...ale nevím, to je jenom spekulace.

5.3.2016 11:50
tapina

XXX.XXX.211.42

Myslím to tak, že nylon je ohebný a kov ne

Já jsem prostě tupoň, stejnak to nechápu, ledaže by tam fakt někdo strkal prsty, nic jinýho mě nenapadá smajlík smajlík

5.3.2016 11:53
tapina

XXX.XXX.211.42

Clayton napsal(a):
Http://www.magweb.cz/magweb/eshop/55-1-Nahubky-muzles/0/5/1201-nahubek-nylon
Toto vypadá jako bezpečný náhubek jak z hlediska pokousání, tak z hlediska mlácení do kolen.I si v něm pes hezky lehne a je lehký.Ovšem naskýtá se jedna obrovská nevýhoda-psovi se asi bude blbě dýchat...ale nevím, to je jenom spekulace.

Jo o tom jsem taky uvažovala se stejnou myšlenkou- ohledně toho dýchání. Kovový je fakt pořád nej. Ještě přemýšlím, že zkusím něco sestrojit na 3d tiskárně.

5.3.2016 11:56

tapina napsal(a):
Já jsem prostě tupoň, stejnak to nechápu, ledaže by tam fakt někdo strkal prsty, nic jinýho mě nenapadá smajlík smajlík

Nevím, jak bych Vám to líp vysvětlila. Když pes kousne s nylonovým náhubkem, tak si ten náhubek jako přizpůsobí, tím, že je ohebný, takže pes kousne s náhubkem v tlamě. Tohle se mu ale s kovovým náhubkem nestane. Už rozumíte?

5.3.2016 11:58
tapina

XXX.XXX.211.42

Nevím, jak bych Vám to líp vysvětlila. Když pes kousne s nylonovým náhubkem, tak si ten náhubek jako přizpůsobí, tím, že je ohebný, takže pes kousne s náhubkem v tlamě. Tohle se mu ale s kovovým náhubkem nestane. Už rozumíte?

Jo takhle. To by mě fakt nenapadlo... už chápu. je to možné. Moc díky za osvětu.

5.3.2016 12:00

tapina napsal(a):
Jo takhle. To by mě fakt nenapadlo... už chápu. je to možné. Moc díky za osvětu.

V poho zažila jsem to 2x, ne na mých psech, tak proto to zmiňuju.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 12:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Vinca napsal(a):
Nemáte náhubek, je to pouze špatný překlad českých prodejců. Trixie tuto ohlávku uvádí primárně pod tréninkovými pomůckami a jako ohlávku, vizte
https://www.trixie.de/heimtierbedarf/en/shop/Dog/TrainingSport/Training/?card=28702.

No, to je sice pěkný, ale proč přímo na obale (tedy od výrobce) je pes u metra?
To jako běžně cvičíš se psem v metru?

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 12:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Pes nemá náhubek a vy to víte. A když půjde do tuhého, může pokousat bez jakékoliv překážky. Je to něco podobného, jako když někdo jede v autě a pás si dá přes sebe jen tak a nezapne si ho. Aby se vlk nažral, a koza zůstala celá. Dlouho se nic neděje, pak přijde nehoda a zatímco s pásem by přežil, a nic moc se mu nestalo, bez něj to dopadne fatálně.

To je taky jen o náhodě...
Jsou známy případy, kdy za pás lidi zůstali viset, protože se nemohli odepnout... A fatálně to také skončilo - oběšení na pásu taky není výjimka...

Vinca

5.3.2016 12:19
Vinca

XXX.XXX.120.97

Wulfina: asi protože je to ohlávka, která se používá, pokud pes neumí chodit na vodítku a tahá. Psi chodí i do metra, že? A zrovna v mhd rumraji může být tahání nepříjemné a nebezpečné.
Zábavné, jak se zdejší alibistky snaží

5.3.2016 12:20
tapina

XXX.XXX.211.42

To je taky jen o náhodě...
Jsou známy případy, kdy za pás lidi zůstali viset, protože se nemohli odepnout... A fatálně to také skončilo - oběšení na pásu taky není výjimka...

By to chtělo nějakou statistiku, kterých je víc. Nakonec je to na každém, jestli se zapne nebo ne, tak ale to odnese on. Jesti pes kousne, to odnese někdo jiný, kdo za to nemůže, jestli ten pes koš měl nebo ne.

Vinca

5.3.2016 12:22
Vinca

XXX.XXX.120.97

A ještě vtipná věc - v návodu na používání této ohlávky výrobce přímo uvádí, že musí být nasazena tak, aby pes mohl doširoka otevřít tlamu a vypláznout jazyk Prostě bezpečnostní náhubek, no.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Vinca napsal(a):
Wulfina: asi protože je to ohlávka, která se používá, pokud pes neumí chodit na vodítku a tahá. Psi chodí i do metra, že? A zrovna v mhd rumraji může být tahání nepříjemné a nebezpečné.

To není alibismus...
Od ohlávky se tento trixie náhubek podstatně liší...
Ohlávka haltina se stahuje - pokud zatáhneš za vodítko.
Trixie náhubek se nikam nestahuje... Tedy je to pevný kus nylonu okolo tlamy psa - tedy bych to přirovala k veterinárnímu fixačnímu náhubku.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

tapina napsal(a):
By to chtělo nějakou statistiku, kterých je víc. Nakonec je to na každém, jestli se zapne nebo ne, tak ale to odnese on. Jesti pes kousne, to odnese někdo jiný, kdo za to nemůže, jestli ten pes koš měl nebo ne.

To také není pravda, pokud se nevěnuješ řízení, také to odnese někdo druhý... stejně, jako když se v mhd nevěnuješ svému psovi...

ps. stejně tak by to chtělo nějakou statistiku, kolik lidí je pokousaných od psa co maj v mhd nasazenou ohlávku...

5.3.2016 12:33
tapina

XXX.XXX.211.42

To také není pravda, pokud se nevěnuješ řízení, také to odnese někdo druhý... stejně, jako když se v mhd nevěnuješ svému psovi...

ps. stejně tak by to chtělo nějakou statistiku, kolik lidí je pokousaných od psa co maj v mhd nasazenou ohlávku...

Byla řeč o oběšení na páse jakožto důsledku té volby. To byla podstata.
Od pásu nemáte bezpečnější alternativu.
U té ohlávky nebo co to správně je, ano.

5.3.2016 12:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Vinca napsal(a):

Zábavné... snad ani ne.
Ubohé.

5.3.2016 12:36
tapina

XXX.XXX.211.42

Jo jinak beru všechny pozitiva co na tom vidíte, i okolí to vnímá líp. Ale prostě, náhoda je blbec a i když je statisticky strašně malá šance, že se něco přihodí, nemůžete říct, že se to prostě stát nemůže.

5.3.2016 13:06

tapina napsal(a):
Jo jinak beru všechny pozitiva co na tom vidíte, i okolí to vnímá líp. Ale prostě, náhoda je blbec a i když je statisticky strašně malá šance, že se něco přihodí, nemůžete říct, že se to prostě stát nemůže.

Statistika, že můj pes někoho kousnul, je nulová ( nikdy nikoho nekousnul- aspoň u mne a v mhd). Stejně tak nulová asi bude statistika, že kovovým košem při havarii a jeho poškození někomu vypíchnul oko. A není to ani alibistické a snad ani ubohé - je to moje odpovědnost a jen já vím, že mě na mých cestách spolucestující s nylonovým náhubkem snáší líp než s kovovým. Nemůžu nastupovat rovnou na plošinu, nastupuju kolem řidiče a pes musí projít uličkou mezi cestujícími až na zadní plošinu. Když o někoho zavadí čumákem s nylonovým náhubkem, je to míň nepříjemné, než kdyby o někoho drcnul kovákem, který musí být i o kus větší. (A netvrďte mi, že pes s kovákem o nikoho nezavadí, že vlastně je naučený, že jede košem po zemi). Jsem už pár let dospělá a až si budu myslet, že pro mého psa bude kovový koš vhodnější, určitě mu ho pořídím.

5.3.2016 13:21
Clayton

XXX.XXX.104.9

Statistika, že můj pes někoho kousnul, je nulová ( nikdy nikoho nekousnul- aspoň u mne a v mhd). Stejně tak nulová asi bude statistika, že kovovým košem při havarii a jeho poškození někomu vypíchnul oko. A není to ani alibistické a snad ani ubohé - je to moje odpovědnost a jen já vím, že mě na mých cestách spolucestující s nylonovým náhubkem snáší líp než s kovovým. Nemůžu nastupovat rovnou na plošinu, nastupuju kolem řidiče a pes musí projít uličkou mezi cestujícími až na zadní plošinu. Když o někoho zavadí čumákem s nylonovým náhubkem, je to míň nepříjemné, než kdyby o někoho drcnul kovákem, který musí být i o kus větší. (A netvrďte mi, že pes s kovákem o nikoho nezavadí, že vlastně je naučený, že jede košem po zemi). Jsem už pár let dospělá a až si budu myslet, že pro mého psa bude kovový koš vhodnější, určitě mu ho pořídím.

Já jsem asi divná, ale mně záleží na tom, jak se pes cítí.Kdyby měl hubu oblepenou páskou, asi by se udřel o zem k smrti.V kovovém náhubku se mu hezky dýchá a nic se ho nikde nedotýká.
Upřímně se divím, že zrovna orionka a wulfina používají takové věci na své psy.Zdály se zodpovědné...

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 13:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Clayton napsal(a):
Já jsem asi divná, ale mně záleží na tom, jak se pes cítí.Kdyby měl hubu oblepenou páskou, asi by se udřel o zem k smrti.V kovovém náhubku se mu hezky dýchá a nic se ho nikde nedotýká.
Upřímně se divím, že zrovna orionka a wulfina používají takové věci na své psy.Zdály se zodpovědné...

Jako sorry, sem zodpovědnej člověk.
Můj berňák radši bude mít na hubě naprosto normální nylonovej náhubek - jak vidno z fotky, hubu v něm otevře dostatečně, než aby měl na hubě koš, se kterým se necítí dobře...
Není to žádný, že má hubu oblepenou páskou! Jdi se podívat do zveráku, jak ten náhubek vypadá... pak si povíme... očividně si ho nikdy na živo neviděla...
Pokud tvý psy a tvé svědomí ti říká radši těžkej kovovej, tak oukej, nechť ho tvý psi nosej.
Pro mého berňáka je nepohodlnej, tak mu ho na hubu prostě nedám...

5.3.2016 14:09
Clayton

XXX.XXX.104.9

Můj berňák radši bude mít na hubě naprosto normální nylonovej náhubek - jak vidno z fotky, hubu v něm otevře dostatečně, než aby měl na hubě koš, se kterým se necítí dobře...
Není to žádný, že má hubu oblepenou páskou! Jdi se podívat do zveráku, jak ten náhubek vypadá... pak si povíme... očividně si ho nikdy na živo neviděla...
Pokud tvý psy a tvé svědomí ti říká radši těžkej kovovej, tak oukej, nechť ho tvý psi nosej.

Trixie ohlávku jsem už v ruce držela, Halti ne...
Dala mi to známá ke svojí bordeře, kterou jsem měla na hlídání.Prý jí to mám dávat do tramvaje.No dala jsem jí to, co jsem měla dělat, ale nikdy bych to pro psa nekoupila.Pes byl nervózní z toho, že nemůže zívat, a když jsem jí to povolila, nemělo to s náhubkem nic společného.
Pro mě je to stažené, tj.funkční, mučící nástroj.Pokud je to povolené, je to zcela nefunkční a můžete psovi kolem tlamy omotat gumičku na vlasy...

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 15:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Clayton napsal(a):
Trixie ohlávku jsem už v ruce držela, Halti ne...
Dala mi to známá ke svojí bordeře, kterou jsem měla na hlídání.Prý jí to mám dávat do tramvaje.No dala jsem jí to, co jsem měla dělat, ale nikdy bych to pro psa nekoupila.Pes byl nervózní z toho, že nemůže zívat, a když jsem jí to povolila, nemělo to s náhubkem nic společného.
Pro mě je to stažené, tj.funkční, mučící nástroj.Pokud je to povolené, je to zcela nefunkční a můžete psovi kolem tlamy omotat gumičku na vlasy...

Tady vidíš, že je každej pes úplně jinej...

5.3.2016 17:20

Kovový náhubek je pro psa nepohodlný v případě, že je špatně zvolená velikost a tvar. Ta nylonová páska kolem tlamy není náhubek, ale mučící nástroj. A pokud argumentuješ tím, že ho pes nosí povolený pak nesplňuje funkci náhubku, tu funkci, pro kterou je na psu vyžadován.

5.3.2016 17:21

Wulfino, ještě k tomu, že nedáš berňákovi kovový náhubek, porotože je těžký. Nedivila bych se, kdybys to řekla o čivavě. Ale máš pocit, že berňák má slabé krční svaly a kovový náhubek neunese?

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 17:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Wulfino, ještě k tomu, že nedáš berňákovi kovový náhubek, porotože je těžký. Nedivila bych se, kdybys to řekla o čivavě. Ale máš pocit, že berňák má slabé krční svaly a kovový náhubek neunese?

Tak pokud bys četla mé příspěvky pořádně, tak se dočteš, že jsem psala, že je mýmu psu prostě nepohodlnej...

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 17:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Kovový náhubek je pro psa nepohodlný v případě, že je špatně zvolená velikost a tvar. Ta nylonová páska kolem tlamy není náhubek, ale mučící nástroj. A pokud argumentuješ tím, že ho pes nosí povolený pak nesplňuje funkci náhubku, tu funkci, pro kterou je na psu vyžadován.

Na to už jsem ti také odpovídala...

Holt ty si používej kovovej a já si budu používat nylonovej, až bude někdo definovat náhubek v přepravě mhd, tak se podle toho zaříditm

Žádné předpisy pro přepravu psa neporušuji, pes má náhubek, dle přepravního řádu.
To, že ty neuznáváš jiný než kovový náhubek je tvůj problém .

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Ta nylonová páska kolem tlamy není náhubek, ale mučící nástroj.

Jojo, stejně, jako obyčejný stahovák, stejně jako ostnáč, stejně jako EO, stejně jako klec, stejně, jako haltina, atd... To už je taky ohraný...

5.3.2016 17:41

Na to už jsem ti také odpovídala...

Holt ty si používej kovovej a já si budu používat nylonovej, až bude někdo definovat náhubek v přepravě mhd, tak se podle toho zaříditm

Žádné předpisy pro přepravu psa neporušuji, pes má náhubek, dle přepravního řádu.
To, že ty neuznáváš jiný než kovový náhubek je tvůj problém .

On to může být tvůj problém než se naděješ. Tvému psu nevyhovuje kovový náhubek proto, že jsi možná nezvolila vhodnou velikost a vhodný tvar, možná není problém ve tvaru a velikosti, ale v tom, že jsi psa na náhubek pořádně nezvykla, na což by ukazovalo, že ho jinde než v MHD nenosí,...
Ale jistě, používej si co chceš, když ti neva, že tím psovi zrovna neprospíváš. A že to, co vydáváš za náhubek, nemůže psovi zabránit v tom, aby kousl. Je to věc tvého svědomí...

Neregistrovaný uživatel

5.3.2016 17:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

On to může být tvůj problém než se naděješ. Tvému psu nevyhovuje kovový náhubek proto, že jsi možná nezvolila vhodnou velikost a vhodný tvar, možná není problém ve tvaru a velikosti, ale v tom, že jsi psa na náhubek pořádně nezvykla, na což by ukazovalo, že ho jinde než v MHD nenosí,...
Ale jistě, používej si co chceš, když ti neva, že tím psovi zrovna neprospíváš. A že to, co vydáváš za náhubek, nemůže psovi zabránit v tom, aby kousl. Je to věc tvého svědomí...

Tvar i velikost koše v pořádku.
Ano, koš nosí jen v mhd, tedy výjimečně, proto je pohodlnější nylonový náhubek. A to i pro mě - nemusim se s nim tahat, nylonový zmuchlám do kapsy bundy.

Ano, psovi tím neprospívám, je holt strašně týraný...

6.3.2016 11:56
koňadra

XXX.XXX.128.31

Je to už mnoho let, kdy jsem se svými psy jezdila hromadnými prostředky auto nemaje. Měli koše různé, nejčastěji kovové, ale také kožené. Moji dnešní psi ani koš neznají, nemáme to, naštěstí, za potřebí.
Uznávám, že kovový koš vypadá nejbezpečnější, ale je pro psa nejméně pohodlný a pro spolucestující může být dost nepříjemné a bolestivé dostat tímto košem do lýtka, či do kotníku.
Ty "hadrové" (nylonové) mě nepřipadají vhodné, protože pes v nich nemůže moc dýchat a nezabrání psovi kousnout.
O halti ohlávkách jsem se už vyjadřovala - hunus ze samé podstaty věci a vydávat to za náhubek... no, správné čecháčkovství jak s každým vydr-bat a obcházet zákony a vyhlášky. Holt jak za časů chytré horákyně!

Bohužel asi už vymizely ty pletené koše kožené (z kožených tenkých pásků)? Ty po čase docela ztvrdly (pokud je člověk neudržoval promaštěné) a myslím, že tak nejlépe splňovaly vše - byly relativně pohodlné pro psa, umožňovaly dýchat, spolucestujícím nezpůsobovaly modřiny a pes v nich kousnout nemohl.

6.3.2016 12:02

..." Holt jak za časů chytré horákyně! "...
Napsala jste to vy ! Byla chytrá a zvítězila smajlík

6.3.2016 16:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

6.3.2016 16:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Clayton napsal(a):
Tohle je taky humus...

Ježiš, to vypadá jak plynové masky!

6.3.2016 16:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):
No nevím, na mě to už od pohledu působí tak, že pes by mě v tom mohl kousnout.

Ale je fakt, že to není nikde stanovené, jak má takový náhubek vypadat.

Pak by mě tedy čistě teoreticky zajímalo, jak by se řešilo, kdyby pes ve vlaku nebo MHD s touto ohlávkou někoho pokousal? Samozřejmě by to byla chyba majitele, ale nebyla by to i chyba řidiče nebo průvodčího, že mu toto jako náhubek stačilo?

I když ono teda s průvodčíma mám zkušenosti takové, že sami lidem říkají, ať psům náhubek sundají, řidiči v MHD bývají přísnější.

"I když ono teda s průvodčíma mám zkušenosti takové, že sami lidem říkají, ať psům náhubek sundají..."

Fakt? Máte takovou zkušenost? To je ale pak neodpovědnost i toho průvodčího! Myslím, že NIKDO nasvětě nezaručí, že psovi z nějakého důvodu prostě nerupne v kouli a nezaútočí. Já bych tedy ani na pokyn průvodčího náhubek nesundala!

6.3.2016 16:47
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

fikovnice napsal(a):
"I když ono teda s průvodčíma mám zkušenosti takové, že sami lidem říkají, ať psům náhubek sundají..."

Fakt? Máte takovou zkušenost? To je ale pak neodpovědnost i toho průvodčího! Myslím, že NIKDO nasvětě nezaručí, že psovi z nějakého důvodu prostě nerupne v kouli a nezaútočí. Já bych tedy ani na pokyn průvodčího náhubek nesundala!

Já také ne, ale opravdu mi to průvodčí sám několikrát řekl.

6.3.2016 16:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):

Sice je to trochu mimo téma, ale už jsem to zde kdysi psala. Minulý pes se mnou na chalupě spával v posteli. V zimě chalupa neskutečně promrzlá, úplně normálně jsem tam spávala třeba v 6 - 7 stupních. Takže logicky dvě duchny na sobě a pod sebou elektrickou vyhřívací dečku. Ten minulý pes miloval cokoli gumového (závislák na balóncích), já pospávala, on cosi kutil. No..kutil - kousal el. šňůru od té podložky. V momentě, kdy ji prokousl, dostal ránu jak prase a můj mírumilovný pes se změnil v "bestii" - oči ztmavlé hrůzou, ohrnuté pysky, hrdelní vrčení a chystal se na mě zaútočit. Po psí logice si myslel, že ránu do zubů dostal ode mě. Když si na tu historku vzpomenu, ještě teď je mi zle. Jednak jsme oba mohli být možná i mrtví (nevím, jestli to dokonce nevyhodilo pojistky) a druhak jsem mohla být od psa pořádně pokousaná.

6.3.2016 16:57

Z toho plyne poučení, že by pes měl s košíkem i spávat smajlík

6.3.2016 16:58

Z toho plyne poučení, že by pes měl s košíkem i spávat smajlík

6.3.2016 23:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):
Tak ono pokud je to cizí pes, tak vůbec nevíte jakou má povahu a jak reaguje. A co teprve lidi, kteří se psů opravdu bojí.

Ve většině jiných diskuzí jsem s vámi celkem souhlasila, ale tady nesouhlasím.

Mám to také tak... Mně to připadá jako by najednou psala jiná "Orionka"...

7.3.2016 00:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

"To také není pravda, pokud se nevěnuješ řízení, také to odnese někdo druhý... stejně, jako když se v mhd nevěnuješ svému psovi..."

I s Vámi Wulfino většinou souhlasím a vím, že jste zkušená. Ale to Vaše přirovnání ohledně pásů v autě není dobré. I když za připoutání BY MĚL zodpovídat řidič, tak to, jestli se člověk připoutá nebo ne, záleží čistě na něm. Ostatně - i kdyby řidič odmítl vézt někoho nepřipoutaného - tak se to dá obejít tak, že dotyčný se připoutá a během jízdy se prostě nenápadně odpoutá. Takže to je prostě volba a zodpovědnost toho, kdo na sobě ten pás (ne)má. Kdežto ohledně psa je zodpovědnost na majiteli psa.

7.3.2016 00:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Však já netvrdim, že by nošení koše by mělo psa nějak poškodit
Já jen říkám, že u nás na vsi náhubek nepotřebuju a žádnou takovou vyhlášku tu rovněž nemáme...

A ještě k té definici, co je náhubek. Já to vidím tak, že prostě a jednoduše je to - jak napovídá to slovo - něco, co se nasazuje psovi na tlamu. Ale mnohem důležitější je, PROČ se mu to nasazuje a CO má náhubek splňovat. A to je myslím si jasné. Náhubek má sloužit jako prostředek proti pokousání psem, zkrátka chránit ty, kteří jsou nuceni se psem cestovat třeba právě v tom MHD.

7.3.2016 00:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Je to už mnoho let, kdy jsem se svými psy jezdila hromadnými prostředky auto nemaje. Měli koše různé, nejčastěji kovové, ale také kožené. Moji dnešní psi ani koš neznají, nemáme to, naštěstí, za potřebí.
Uznávám, že kovový koš vypadá nejbezpečnější, ale je pro psa nejméně pohodlný a pro spolucestující může být dost nepříjemné a bolestivé dostat tímto košem do lýtka, či do kotníku.
Ty "hadrové" (nylonové) mě nepřipadají vhodné, protože pes v nich nemůže moc dýchat a nezabrání psovi kousnout.
O halti ohlávkách jsem se už vyjadřovala - hunus ze samé podstaty věci a vydávat to za náhubek... no, správné čecháčkovství jak s každým vydr-bat a obcházet zákony a vyhlášky. Holt jak za časů chytré horákyně!

Bohužel asi už vymizely ty pletené koše kožené (z kožených tenkých pásků)? Ty po čase docela ztvrdly (pokud je člověk neudržoval promaštěné) a myslím, že tak nejlépe splňovaly vše - byly relativně pohodlné pro psa, umožňovaly dýchat, spolucestujícím nezpůsobovaly modřiny a pes v nich kousnout nemohl.

"Uznávám, že kovový koš vypadá nejbezpečnější, ale je pro psa nejméně pohodlný a pro spolucestující může být dost nepříjemné a bolestivé dostat tímto košem do lýtka, či do kotníku.
O halti ohlávkách jsem se už vyjadřovala - hunus ze samé podstaty věci a vydávat to za náhubek..."

No jo, "Koňadro", ale při vší úctě k Vám, Vy vlastně zatracujete všechny náhubky. A spousta lidí MHD jezdit musí, anebo prostě někdy náhubek použít musí. Z Vašeho příspěvku vychází nejlépe ten pletený kožený náhubek, ale zároveň píšete, že ty už asi nejsou k mání... Kdybyste hypoteticky náhubek musela použít, tak byste tedy zvolila jaký?

7.3.2016 00:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Toto považuji za slovíčkaření...

7.3.2016 00:34
koňadra

XXX.XXX.128.31

fikovnice napsal(a):
"Uznávám, že kovový koš vypadá nejbezpečnější, ale je pro psa nejméně pohodlný a pro spolucestující může být dost nepříjemné a bolestivé dostat tímto košem do lýtka, či do kotníku.
O halti ohlávkách jsem se už vyjadřovala - hunus ze samé podstaty věci a vydávat to za náhubek..."

No jo, "Koňadro", ale při vší úctě k Vám, Vy vlastně zatracujete všechny náhubky. A spousta lidí MHD jezdit musí, anebo prostě někdy náhubek použít musí. Z Vašeho příspěvku vychází nejlépe ten pletený kožený náhubek, ale zároveň píšete, že ty už asi nejsou k mání... Kdybyste hypoteticky náhubek musela použít, tak byste tedy zvolila jaký?

Nedalo mi to a trošku jsem se optala googlu a zjistila jsem, že se ty kožené náhubky stále vyrábí! Takže ten. Ale jestli bych měla volit mezi takovými těmi pseudonáhubky (typu nylon, halti...), tak bych volila ten kovový. Jak správně píšete, při přepravě psa nejde o jeho pohodlí, ale o bezpečnost cestujících. A může mě kdo chce vykládat, že jeho pes je hodný (moji psi také). Jednou existuje takový předpis, tak jej dodržuji a nesnažím se to obcházet. A konec konců člověk nikdy neví - i autobus, elektrika... mohou mít dopravní nehodu a nikdo nemůže dát ruku do ohně za svého vystresovaného psa.

7.3.2016 02:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Nedalo mi to a trošku jsem se optala googlu a zjistila jsem, že se ty kožené náhubky stále vyrábí! Takže ten. Ale jestli bych měla volit mezi takovými těmi pseudonáhubky (typu nylon, halti...), tak bych volila ten kovový. Jak správně píšete, při přepravě psa nejde o jeho pohodlí, ale o bezpečnost cestujících. A může mě kdo chce vykládat, že jeho pes je hodný (moji psi také). Jednou existuje takový předpis, tak jej dodržuji a nesnažím se to obcházet. A konec konců člověk nikdy neví - i autobus, elektrika... mohou mít dopravní nehodu a nikdo nemůže dát ruku do ohně za svého vystresovaného psa.

Díky moc za odpověď!
A se vším ostatním, co píšete, naprosto souhlasím!

7.3.2016 05:58
koňadra

XXX.XXX.128.31

fikovnice napsal(a):
Díky moc za odpověď!
A se vším ostatním, co píšete, naprosto souhlasím!

Mám pocit, že se nám tady "móresy" z Ameriky projevují ve všech oblastech našeho života, tedy i u psů. Kdysi nikdo nepřemýšlel o tom, jaký koš dát psovi? Prostě dostali kovové, max. ty kožené a hotovo. Je fakt, že jiné "náhubky" nebyly, ale o tom to není. Dnes si každý hraje se slovíčky - je to koš, není to koš... podobně, jako jsem se setkala při tvorbě vyhlášky o volném pohybu psů s názorem, že by bylo potřeba definovat "co je to vodítko"? Prostě to jsme opravdu takový národ de-bilů, který potřebuje takové věci mít přesně definované? Nebo jsme jen národ vych-cánků, který hledá možnosti jak všechno obejít? Už si připadám jak v Americe, kde se lidi soudí kvůli všemu, také si hrají se slovíčky. Tam je klidně možné vyhrát soud třeba proto, že jsem se řízla nožem. Tam vůbec není podstatné, že jsem nemehlo, ale to, že na obalu nebyl nápis "Pozor, můžete se říznout".

7.3.2016 06:32
Andrýsek3

XXX.XXX.230.75

koňadra napsal(a):
Mám pocit, že se nám tady "móresy" z Ameriky projevují ve všech oblastech našeho života, tedy i u psů. Kdysi nikdo nepřemýšlel o tom, jaký koš dát psovi? Prostě dostali kovové, max. ty kožené a hotovo. Je fakt, že jiné "náhubky" nebyly, ale o tom to není. Dnes si každý hraje se slovíčky - je to koš, není to koš... podobně, jako jsem se setkala při tvorbě vyhlášky o volném pohybu psů s názorem, že by bylo potřeba definovat "co je to vodítko"? Prostě to jsme opravdu takový národ de-bilů, který potřebuje takové věci mít přesně definované? Nebo jsme jen národ vych-cánků, který hledá možnosti jak všechno obejít? Už si připadám jak v Americe, kde se lidi soudí kvůli všemu, také si hrají se slovíčky. Tam je klidně možné vyhrát soud třeba proto, že jsem se řízla nožem. Tam vůbec není podstatné, že jsem nemehlo, ale to, že na obalu nebyl nápis "Pozor, můžete se říznout".

7.3.2016 06:32
tapina

XXX.XXX.128.240

koňadra napsal(a):

Jo bohužel už je to tady. Např. školení zaměstnanců o BOZP - říkala jsem, to jsou základní návyky, co musejí umět ze školy - ne, musejí být poučeni, že to a to je ostré, to a to leptá kůži a dokonce, aby nechodili po mokré podlaze. Jenže Češi jsou národ vychcánků, takže když jsem řekla osobě, co nám ta rizika vyhledala a zpracovala, kolik hodin na to školení bude potřeba, tak že nic, že jen podepsat. A zaplatit samozřejmě.
Omlouvám se, nepatří to sem, ale podle mě, pokud někoho kousne pes v mhd, bude za to moct snad nakonec i ten dopravce.

7.3.2016 08:36

Kožených náhubků je všude dost, jsou levné. akorát že každý měsíc musím kupovat nový, psici hrozně rychle roste hlava.
mám nylon jako je na první foto. psice to má volné tak, že otevře hubu v horku. na druhé foto nechápu, to je kravina.
držím ji na vodítku skoro u obojku, nemůže se nikoho ve vlaku dotknout a protože se hodně lidí bojí, nedovolila bych si jí nechat metrové vodítko nebo najít jiné místo než pod sedadlem.
jezdí nám tu takové busy, že dát kovový náhubek, není možné projít uličkou bez nadávek co to je za trhače, běžte s tím jinam apod.
žádný kov nám nebyl dobře.
řemínkový je super, akorát že lidé byli vyplašení ještě víc.
je to naše odpovědnost na každém kroku, ne jen v mhd.

7.3.2016 08:57

fikovnice napsal(a):
Mám to také tak... Mně to připadá jako by najednou psala jiná "Orionka"...

Protože, jak jsem několikrát zdůraznila, můj pes - moje odpovědnost ! A vy tu ze mě děláte...a ještě ke všemu tyrana. Snad vím, že řemínek psici nevadí. A když vidím, že by snad mohla někoho ohrozit - větší nával a pod. - řemínek na tu kritickou chvíli přitáhnu. Ale protože má pod bradou kroužek, tak je to podle vás haltina a já tyran a fena neumí chodit na vodítku.
Jinak, jak píše i tapina, s kovovým košem bych u nás daleko nedojela. Do nízkokapacitního autobusu, který na naší lince běžně jezdí, by mě s ním řidič ani nepustil. A když potřebuju jet, tak opravdu nemíním diskutovat s řidičem, jestli tím košem fena někoho praší nebo ne.
A je zvláštní ( taky už jsem to psala ), že ani v autobuse, ani v městské tramvaji se nikdo po feně nedíval s obavami, spíš s potěšením. Ona je opravdu líbivá a neškodnost z ní čiší - až je mi to někdy nepříjemné. Ale tady všechny víte, že se psa s řemínkem na nose lidi bojí ! Nechám vám vaši pravdu a s dovolením si ponechám tu svou.
( A mimochodem - plastový náhubek, který by vám asi připadal bezpečnější, tak ten pes sundá jedním máchnutím tlapou - viděla jsem mockrát ).

7.3.2016 09:00

Https://www.akvamex.cz/nahubek-plast-c-8/

Třeba zrovna tenhle - tak často k vidění !

7.3.2016 09:02
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Protože, jak jsem několikrát zdůraznila, můj pes - moje odpovědnost ! A vy tu ze mě děláte...a ještě ke všemu tyrana. Snad vím, že řemínek psici nevadí. A když vidím, že by snad mohla někoho ohrozit - větší nával a pod. - řemínek na tu kritickou chvíli přitáhnu. Ale protože má pod bradou kroužek, tak je to podle vás haltina a já tyran a fena neumí chodit na vodítku.
Jinak, jak píše i tapina, s kovovým košem bych u nás daleko nedojela. Do nízkokapacitního autobusu, který na naší lince běžně jezdí, by mě s ním řidič ani nepustil. A když potřebuju jet, tak opravdu nemíním diskutovat s řidičem, jestli tím košem fena někoho praší nebo ne.
A je zvláštní ( taky už jsem to psala ), že ani v autobuse, ani v městské tramvaji se nikdo po feně nedíval s obavami, spíš s potěšením. Ona je opravdu líbivá a neškodnost z ní čiší - až je mi to někdy nepříjemné. Ale tady všechny víte, že se psa s řemínkem na nose lidi bojí ! Nechám vám vaši pravdu a s dovolením si ponechám tu svou.
( A mimochodem - plastový náhubek, který by vám asi připadal bezpečnější, tak ten pes sundá jedním máchnutím tlapou - viděla jsem mockrát ).

Ano, je to na každém, jak moc bude předvídat a jak se podle toho zařídí.

Já jen dodám k tomuto:

Pokud je špatně zvolená velikost tak pes sundá jakýkoli náhubek, ale pokud zvolíte správnou velikost plastového, tak ho nesundá Na retrívra jsem plastový měla, když si na náhubek teprve zvykal, takže to taky párkrát zkusil tlapou a opravdu ho nesundal.

7.3.2016 09:05

Jestli tady budete takto slovíčkařit, přijde nějaký boss mhd a vyplivne pravidlo kde budete mít definici.
každý držte svého psa tak, aby se se tlama nedotkla spolucestujících.
tolik odpovědnosti a tolerance co má orionka přeju všem.
hned se bude lépe dýchat.

7.3.2016 12:45
tarunka

XXX.XXX.8.131

No ono je idealni vzit psa sebou a nahubek zkusit na miste muze mu sednout pro uplne. Jine plemeno

Neregistrovaný uživatel

7.3.2016 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

fikovnice napsal(a):

Mám stejnou zkušenost...

Neregistrovaný uživatel

7.3.2016 15:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

fikovnice napsal(a):
"To také není pravda, pokud se nevěnuješ řízení, také to odnese někdo druhý... stejně, jako když se v mhd nevěnuješ svému psovi..."

I s Vámi Wulfino většinou souhlasím a vím, že jste zkušená. Ale to Vaše přirovnání ohledně pásů v autě není dobré. I když za připoutání BY MĚL zodpovídat řidič, tak to, jestli se člověk připoutá nebo ne, záleží čistě na něm. Ostatně - i kdyby řidič odmítl vézt někoho nepřipoutaného - tak se to dá obejít tak, že dotyčný se připoutá a během jízdy se prostě nenápadně odpoutá. Takže to je prostě volba a zodpovědnost toho, kdo na sobě ten pás (ne)má. Kdežto ohledně psa je zodpovědnost na majiteli psa.

To není pravda!
Řídíš?
Evidentně ne, protože kdyby ano, tak víš, že za spolucestující nese vinu řidič!
Pokud je řidič připoutaný a spolucetující ne, vinu nese řidič a cáluje tak, jako tak...
Jako řidič neseš zodpovědnost za spolucestující a je tvou povinností (ze zákona o silničním provozu) je upozornit na to, že maj být připoutaný.

"tak se to dá obejít tak, že dotyčný se připoutá a během jízdy se prostě nenápadně odpoutá"

Sama píšeš, dá se obejít, tak vidíš, že obejít se dá vše...

7.3.2016 16:13
koňadra

XXX.XXX.128.31

To není pravda!
Řídíš?
Pokud je řidič připoutaný a spolucetující ne, vinu nese řidič a cáluje tak, jako tak...
Jako řidič neseš zodpovědnost za spolucestující a je tvou povinností (ze zákona o silničním provozu) je upozornit na to, že maj být připoutaný.

"tak se to dá obejít tak, že dotyčný se připoutá a během jízdy se prostě nenápadně odpoutá"

Obejít se to dá - ve starých autech. V těch nových hned řve nějaké čidlo.
Nicméně za připoutání spolujezdce je skutečně odpovědný řidič.

7.3.2016 17:07
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

koňadra napsal(a):
Obejít se to dá - ve starých autech. V těch nových hned řve nějaké čidlo.
Nicméně za připoutání spolujezdce je skutečně odpovědný řidič.

Http://www.autoweb.cz/beran-poutani-se-za-jizdy-poutani-deti-spoluucast-nepripoutanych-a-jine/ Tady píší, že za to nezodpovídá řidič, pokud se nejedná o dítě, které mám být v sedačce.

7.3.2016 17:18
kapka

XXX.XXX.248.171

Když jsem já dělala autoškolu tak už platilo, že není zodpovědný řidič, ale každý sám za sebe. Řidič má jen upozornit ať se každý připoutá. Řidič zodpovídal pouze za děti ( sedačka, podsedák).

Neregistrovaný uživatel

7.3.2016 19:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

"Řidič má jen upozornit ať se každý připoutá."

Jo, jasně...
Takže paní řidičko, jakto, že váš spolujezdec nepoužil pásy?
- "Já jsem ho jen upozornila, že se má připoutat"
Takže pokuta 5000 Kč, spolujezdec nepřipoután...

A hádej se s policajtem, žes spolujezdce upozornila... Budeš cálovat...
Policajta prostě neukecáš...

Jednou si řidič, za své spolujezdce odpovídáš tak jako tak...

7.3.2016 19:28
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Jo, jasně...

Není to tak dlouho co jsem dělala autoškolu a věřte nebo ne, je to tak. I u zkoušek, jen řekneš aby si pás vzali, když vás chytnou policajti platí si to každý sám, tak to prostě je a už celkem dlouho.Výjimka jsou děti.

7.3.2016 19:31
kapka

XXX.XXX.248.171

Jo, jasně...

Pokuta je max 2000 a 3 body když nejsem připoutaná já. Když není připoutaný dospělý člověk v autě, tak si to zacáluje sám. Vozím plný auto do práce a zjišťovala jsem si to.

Řidič není zodpovědný za nepřipoutaného dospělého člověka v autě.

To že to není bezpečné je druhá věc...

Neregistrovaný uživatel

7.3.2016 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

To že to není bezpečné je druhá věc...

To je ta podstatná věc... a zas se dostáváme k otázce odpovědnosti...

7.3.2016 19:54
kapka

XXX.XXX.248.171

Podstatná možná, ale je nevymahatelná. Prostě žádnej policajt mě nemůže pokutovat, když mám v autě nepřipoutaného človéka. To že to já nedopustím, je čistě můj zdravej rozum. I tak mě občas naštvou, protože se odpoutávaj smajlík

Neregistrovaný uživatel

7.3.2016 20:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

kapka napsal(a):
Podstatná možná, ale je nevymahatelná. Prostě žádnej policajt mě nemůže pokutovat, když mám v autě nepřipoutaného človéka. To že to já nedopustím, je čistě můj zdravej rozum. I tak mě občas naštvou, protože se odpoutávaj smajlík

Pokud řidič narazí na policajta, co chce prudit, tak vymahatelné je všechno... i to, že sebou nevozíš náhradní žárovku, kterou u dnešních aut bez rozebrání půlky auta nevyměníš...

7.3.2016 21:15
kapka

XXX.XXX.248.171

Pokud řidič narazí na policajta, co chce prudit, tak vymahatelné je všechno... i to, že sebou nevozíš náhradní žárovku, kterou u dnešních aut bez rozebrání půlky auta nevyměníš...

Povinnou výbavu mám komplet jak nařizuje zákon, stejně jako se poutám. Policajt si může prudit jak chce, ale zrovna na tohle by mě nenachytal i kdyby se na hlavu stavěl. Může pokutovat spolucestujícího, nemůže to chtít po mě.

7.3.2016 21:23

kapka napsal(a):
Povinnou výbavu mám komplet jak nařizuje zákon, stejně jako se poutám. Policajt si může prudit jak chce, ale zrovna na tohle by mě nenachytal i kdyby se na hlavu stavěl. Může pokutovat spolucestujícího, nemůže to chtít po mě.

Když se nechcete od těch policajtů hnout, povím vám příběh, jak jsem vyplázla 1000, - ani nemrkla. Jela jsem z chalupy, za soumraku, vnuka na podsedáku, psa upoutaného. Ve městě mě stavěli dva, co mi měli pomáhat. Předpisově jsem hodila blinkr, přerušovaně dobrzdila u chodníku, přepnula světla na parkovací. Pečlivě, přesně, aby mi nebylo co vytknout. Zkontrolovali podsedák, psa a hádejte na co mě dostali ? Ale, ale paninko, my jezdíme bez světel ? Jo, že jste zhasla při zastavení ? Tak to na nás nezkoušejte, jsme tu dva a oba jsme viděli, jak jedete osvětlená. Takže, když policajt chce, dostane vás ! Poučení - zapomeňte na autoškolu a nezhasínejte !

7.3.2016 21:39
kapka

XXX.XXX.248.171

Když se nechcete od těch policajtů hnout, povím vám příběh, jak jsem vyplázla 1000, - ani nemrkla. Jela jsem z chalupy, za soumraku, vnuka na podsedáku, psa upoutaného. Ve městě mě stavěli dva, co mi měli pomáhat. Předpisově jsem hodila blinkr, přerušovaně dobrzdila u chodníku, přepnula světla na parkovací. Pečlivě, přesně, aby mi nebylo co vytknout. Zkontrolovali podsedák, psa a hádejte na co mě dostali ? Ale, ale paninko, my jezdíme bez světel ? Jo, že jste zhasla při zastavení ? Tak to na nás nezkoušejte, jsme tu dva a oba jsme viděli, jak jedete osvětlená. Takže, když policajt chce, dostane vás ! Poučení - zapomeňte na autoškolu a nezhasínejte !

Já bych nezaplatila ani ň, na autech mají kamery a tam by bylo vidět, že jedete osvětlená. Jinak ani nevím, že se tohle vyučuje, asi to bylo tenkrat jinak, ale mě neučili zhasínat.

7.3.2016 22:20
Danczéz

XXX.XXX.210.31

Tak si představte, že jsem právě dostala "na budku" v jedné fb skupině, kde jsem si dovolila pod fotkou poznamenat, že mi nepřijde úplně fajn, že pes jede v mhd bez košíku a ještě na sedačce... To byste měli vidět, kolik se tam na mě sesypalo ženskejch s argumenty typu: "vždyť je roztomilej/tady jde o roztomilou fotku/proc by nemohl jezdit na sedačce, můj jezdí taky..." apod. No, je to normální...?

7.3.2016 22:24

Danczéz napsal(a):
Tak si představte, že jsem právě dostala "na budku" v jedné fb skupině, kde jsem si dovolila pod fotkou poznamenat, že mi nepřijde úplně fajn, že pes jede v mhd bez košíku a ještě na sedačce... To byste měli vidět, kolik se tam na mě sesypalo ženskejch s argumenty typu: "vždyť je roztomilej/tady jde o roztomilou fotku/proc by nemohl jezdit na sedačce, můj jezdí taky..." apod. No, je to normální...?

Není!

7.3.2016 22:31
koňadra

XXX.XXX.128.31

Není!

Není!
Je to hrůza kam se dostala sobeckost lidí! Jen já a můj pes a nic jiného je nezajímá. Jak jinak si vysvětlit, že vezmou klidně yorka do obchodu (s potravinami!) a posadí ho do nákupního vozíku?! A ještě říkají, že ten pes je čistější než lecjaký bezdomovec. To třeba ano, ale pořád to není argument pro to, aby porušovali zákaz vstupu psům. U nás se prostě nedodržuje nic a nikde a potom se pejskaři diví, že jsou nepejskaři na ně naštvaní. A upřímně: i já jsem naštvaná na nezodpovědné pejskaře, protože nedělají dobrou službu těm slušným.

7.3.2016 22:41
conaf

XXX.XXX.25.154

bcamp napsal(a):

Záleží z jakého jste města, to je všude jiné. V Praze jezdí pes zdarma.
Ohlávka není košík, takže ne, nestačí.

13.3.2016 16:12
fikovnice

XXX.XXX.99.69

To není pravda!
Řídíš?

Jasně že řídím. V podstatě žiju víc v autě než normálně. Vím, že je odpovědný řidič, ale už se řešilo (kdysi kdesi), že se spolujezdci prostě za jízdy odpoutali. A to byste musela každý 3min zastavovat a kontrolovat to. To přece není reálný!

13.3.2016 16:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jo, jasně...

Je to policajt od policajta. Zažila jsem diametrálně odlišný pohled (na jinou věc než je poutání)!

13.3.2016 16:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Andrýsek3 napsal(a):
Není to tak dlouho co jsem dělala autoškolu a věřte nebo ne, je to tak. I u zkoušek, jen řekneš aby si pás vzali, když vás chytnou policajti platí si to každý sám, tak to prostě je a už celkem dlouho.Výjimka jsou děti.

No vida...

Přidejte reakci

Přidat smajlík