Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kaaačča95

2.3.2016 12:36
Kaaačča95

XXX.XXX.194.241

Dobrý den, běhám agility s dvouma německýma pinčama. Ráda učím psi různé triky. A přemýšlím o akčnějším plemeni. Jelikož jsem měla doma psi jen s krátkou srstí. Chtěla bych se zeptat jestli je dlouhá srst obtíž doma, kartáčováním se to asi zmírní, ale asi je to pořádná práce. :/ Nebo můžou být i venku? Jsou to společníci, to vím..ale když se tak ptám, většinou mají tyto psi doma. Někdo mi řekl, že se šeltie vice plstí..a je naročnější, také více štěká a bývají plaché oproti border kolii..děkuji moc za rady :).

2.3.2016 13:06
LájošM

XXX.XXX.14.251

A co takto krátkosrstou borderu?

Kaaačča95

2.3.2016 13:21
Kaaačča95

XXX.XXX.194.241

No borderku bych brala se stredne dlouhou srsti..mozna by to byla pro me lepsi volba..ale od mala jsem si prala seltii a tak jsem premyslela ze bych si splnila svuj sen..ale bojim se ze bych byla nestastna :/.

Kaaačča95

2.3.2016 13:30
Kaaačča95

XXX.XXX.194.241

Ale prece je seltie skladnejsi :) do auta..do bytu..no nevim..je to asi na dlouhe uvazovani :/.

2.3.2016 13:41
sheepdog

XXX.XXX.131.110

Srst šeltie je v pohodě, prakticky bezúdržbová. Vyčesávat je potřeba jen v době línání každý den, protože chlupy z ní padají po chomáčích, ale mimo línání stačí vyčesat jednou za týden, nebo ani to ne.. Skoro nic se z ní stejně nevyčeše. Jediné co se může cuchat je jemná srst za ušima, a tu stačí trochu prostříhat a i to je bez problémů. A pokud jde o povahy, není pravidlo, že jsou plaché, záleží na jedinci. Je u nás dokonce několik šeltií co se aktivně věnují canisterapii. Chce to jen najít dobrého chovatele, který se štěňátkům hodně věnuje, správná socializace je u šeltiček potřeba

3.3.2016 13:33
Sapp

XXX.XXX.224.129

sheepdog napsal(a):
Srst šeltie je v pohodě, prakticky bezúdržbová. Vyčesávat je potřeba jen v době línání každý den, protože chlupy z ní padají po chomáčích, ale mimo línání stačí vyčesat jednou za týden, nebo ani to ne.. Skoro nic se z ní stejně nevyčeše. Jediné co se může cuchat je jemná srst za ušima, a tu stačí trochu prostříhat a i to je bez problémů. A pokud jde o povahy, není pravidlo, že jsou plaché, záleží na jedinci. Je u nás dokonce několik šeltií co se aktivně věnují canisterapii. Chce to jen najít dobrého chovatele, který se štěňátkům hodně věnuje, správná socializace je u šeltiček potřeba

Souhlasím, napsano stejně i pro BOC . Se srstí je na tom stejně, žádné potíže, naopak bezúdržbová.

Takže srst není v tomto výběru těchto dvou plemen nijak výrazně pro ani proti na žádnou stranu, je to prakticky totožné, prioritní bude tedy povaha, upotřebení atd...

3.3.2016 14:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Pinč je málo akční ?

4.3.2016 01:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Pinč je málo akční ?

Pinč je můj sen... Ale jednak kvůli jeho akčnosti a pak také proto, že vím, že bych mu nemohla dát to, co on by potřeboval, tak o něm holt mohu jen...snít!

4.3.2016 08:36
jezicek

XXX.XXX.94.7

Taky mi prijde pinc vcelku akcni, ale samozrejme kazdy ma jina meritka.

Jinak jak borderky tak seltie maji pracovni linie s vyrazne kratimi chlupy nez by clovek cekal.
Nebo kdyz akcni kratkosrsty pes, tak cloveka hned napadne kelpie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2016 07:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky jsem tak před dvěma lety přemýšlela a nakonec jsem vzala šeltii a jsem z něho naprosto unešená.Doma velký mazel, venku raketová myš . Co se týče srsti, měla jsem větší obavy.Přijdeme z venku prokartáčuji a moc toho není.Výhoda je že to jsou spíše chomáčky a dá se to krásně vysát.Nikde se to nezapichuje.Chodili jsme na agility, ted budeme zkoušet pasení oveček, uvidíme co ho bude bavit víc.

27.4.2016 08:28
brebera

XXX.XXX.31.114

Dlouhá srst je z osobní zkušenosti daleko lepší na úklid než krátká. Sice je jí opticky víc, ale snadno se ze všeho dostane. Krstkosrstého psa bych doma po zkušenostech byť jen s hlídáním nikdy nechtěla, zapíchá se to všude a nejde to pryč. PS: žijeme s beardedkami.

27.4.2016 08:50
Lexaurin

XXX.XXX.175.42

brebera napsal(a):
Dlouhá srst je z osobní zkušenosti daleko lepší na úklid než krátká. Sice je jí opticky víc, ale snadno se ze všeho dostane. Krstkosrstého psa bych doma po zkušenostech byť jen s hlídáním nikdy nechtěla, zapíchá se to všude a nejde to pryč. PS: žijeme s beardedkami.

Poslala jsem Vám soukr. zpravu...

27.4.2016 09:13
brebera

XXX.XXX.31.114

Lexaurin napsal(a):
Poslala jsem Vám soukr. zpravu...

Ok

Přidejte reakci

Přidat smajlík