canikářka

XXX.XXX.112.44
Viděla několik jeho odchovů a hrůůůůůůůza. Naposledy byl pes vyloučen z posuzování, zadní nohy táhnul za sebou... bylo mi ho docela líto. Ale někdo, komu je toto plemeno u zadku a mrská to jak Baťa cvičky (jedním psem nakreje všechny čuby), tak se nedivím, že zdravotně jsou na tom špatně... smutnější je, ale, že ty lidi i stejně odtud vezmou štěndo...
Taky jsem viděl pár odchovů a bída. Choval kdysi beaucerony, ale s CC je chov jednodušší- žádné zkoušky, bonitace atd., takže tzv. papírová množka CC.Když už končí druhou abecedu a to začal defacto nedávno s CC, tak to o něčem vypovídá...A lidi si štěně vezmou, když je za desítku, že...
atamanka
napsal(a):
Taky jsem viděl pár odchovů a bída. Choval kdysi beaucerony, ale s CC je chov jednodušší- žádné zkoušky, bonitace atd., takže tzv. papírová množka CC.Když už končí druhou abecedu a to začal defacto nedávno s CC, tak to o něčem vypovídá...A lidi si štěně vezmou, když je za desítku, že...
Jasně, za desítku si vemou lidi kdejaký paskvil, když jinde jsou kvalitnější štěňata s PP za 15 - 20 tisíc Kč. Já osobně bych si připlatil za dražší kvalitu, ale jsou lidi, které zajímá bohužel jen pořizovací cena.
atamanka
napsal(a):
Cane corso nemusí projít bonitací na to, aby byl chovný?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
marcelaamax
napsal(a):
Cane corso nemusí projít bonitací na to, aby byl chovný?
Spousta plemen nemusí mít do chovu bonitaci, zdravotní testy, ani nic jinýho - stačí výstava.
Cane Corso uchovníte na základě bonitace nebo jedné výstavy s výsledkem VD či V...no a RTG na 18m, toď vše... A co se týče chovu ve jmenované CHS - to je spíše k pláči... a taky nechápu kam lidé dávají oči... a co vím, už ani neplatí, že by to bylo za 10tku - takže co je tam táhne? Když vidím už jen to jak - kde ty feny rodí
Uživatel s deaktivovaným účtem

vendul
napsal(a):
Cane Corso uchovníte na základě bonitace nebo jedné výstavy s výsledkem VD či V...no a RTG na 18m, toď vše... A co se týče chovu ve jmenované CHS - to je spíše k pláči... a taky nechápu kam lidé dávají oči... a co vím, už ani neplatí, že by to bylo za 10tku - takže co je tam táhne? Když vidím už jen to jak - kde ty feny rodí
A rtg mají do 3/3 nebo 2/2 ?

vendul
napsal(a):
3/3 se pouští do chovu.
Dík, nádhera.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
vendul
napsal(a):
3/3 se pouští do chovu.
Takže vlastně jedinou podmínkou do chovu je nemít DKK 4, a VD z výstavy dostanete i na úplnou hajtru
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže vlastně jedinou podmínkou do chovu je nemít DKK 4, a VD z výstavy dostanete i na úplnou hajtru
Přesně tak... a pak to má nějak vypadat... Ty nohy by mě ani tak netrápily, ten exterier to je katastrofa... Však i ve výše jmenované CHS se podívejte - každý pes jiná ves.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
vendul
napsal(a):
Přesně tak... a pak to má nějak vypadat... Ty nohy by mě ani tak netrápily, ten exterier to je katastrofa... Však i ve výše jmenované CHS se podívejte - každý pes jiná ves.
To mě by trápilo spíš to zdraví - k čemu je krásný pes, když jste generálním sponzorem veteriny, a díváte se na nemocné nešťastné zvíře?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
vendul
napsal(a):
To že má pes nohy 3/3 - neznamená, že je "nemocný" a je gen. sponzorem veteriny... Radši budu mit trojkové zvíře, krásné typické - protože i s těma trojakama bude běhat do 12ti let... než nějakou 0/0 atrapu, co má 45kg... Cane je moloss.
Smím se zeptat, kolik vám doma běhá 12ti letých cane corso, nebo jiných molossů (klidně i bez trojek na kyčlích)?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Smím se zeptat, kolik vám doma běhá 12ti letých cane corso, nebo jiných molossů (klidně i bez trojek na kyčlích)?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zatím žádný - ale doufám, že za pár let tady stále budou... Já mám psy mladé...ale to neznamená že u nás ti 12ti letí nejdou - u nás míněno v ČR, SK - kdekoliv ve světe prakticky...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
vendul
napsal(a):
Zatím žádný - ale doufám, že za pár let tady stále budou... Já mám psy mladé...ale to neznamená že u nás ti 12ti letí nejdou - u nás míněno v ČR, SK - kdekoliv ve světe prakticky...
No já ve II. skupině vystavuju poměrně často, ale že by třída veteránů u molossů praskala ve švech, to se zrovna říct nedá (na klubovkách dokonce snížili věkovou hranici na 7 let).
Burito

XXX.XXX.112.7
Mám kamarádku, která se zhlídnula v ceně a jela si pro štěně do výše jmenované CHS.Byla mírně v šoku, v jakém prostředí feny a štěňata jsou, ale i přesto si odtamtud štěně odvezla. Pak se nestačila divit, pes DKK 4/4. A jelikož chtěla vystavovat, tak si začala vybírat druhé štěně a opět jela tam a nechala se ukecat, že to druhé bude OK. Opět viděla v jakém stavu štěňata jsou, ale jí se zželelo toho malého prcka, krčícího se v rohu studeného chlíva a nedala na rady zkušenějších a štěně si odtamkud opět vzala. A bohužel ani s druhým neuspěla. Takže její sen bylo jezdit po výstavách a chovat a dopadlo to tak, že má doma dva zmetky, nechovné a ještě nemocné. Dodnes nepochopím, co jí k tomu vedlo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
vendul
napsal(a):
To že se nevystavují - neznamená že nejsou.
Dobře, tak ať se tady nehandrkujeme, jako báby na trhu - můžete mi prosím jmenovat některé CC nebo i jiné molossy tohoto typu, kteří s DKK 3. stupně ve 12 letech běhají?
canikářka

XXX.XXX.112.44
Atison, Bajer, z Hrdlořez, Geraldino...sice s ne DKK 3/3, ale v krásném věku...
canikářka

XXX.XXX.112.44
Tituly nejsou zdraví! A výstavní úspěchy...no nevím.
canikářka
napsal(a):
Tituly nejsou zdraví! A výstavní úspěchy...no nevím.
Jako jo. Ale tím naznačujete, že ty výstavy jsou podvod. Šampión Maďarska, Slovenska a já nevim co ješte. A to i ty feny. Je mi to trochu divné. Nehledě na to, že pro fenu a psa si jeli do Srbska a Rumunska např. a tak. Jako jestli to mají na kšeft, tak jo, ale když už se zpochybňují výstavy a jestli to je pravda, že ti psi jsou ocenění, tak je chyba jinde a to je teda dost zarážející.

Aliens_II
napsal(a):
Jako jo. Ale tím naznačujete, že ty výstavy jsou podvod. Šampión Maďarska, Slovenska a já nevim co ješte. A to i ty feny. Je mi to trochu divné. Nehledě na to, že pro fenu a psa si jeli do Srbska a Rumunska např. a tak. Jako jestli to mají na kšeft, tak jo, ale když už se zpochybňují výstavy a jestli to je pravda, že ti psi jsou ocenění, tak je chyba jinde a to je teda dost zarážející.
To není zatážející...to je normál
canikářka

XXX.XXX.112.44
No tak zase nepřekrucujte moje slova... jejich výstavy vůbec nezpochybňuji... ale chovatel, který chová xxxxx let, bych si představovala, že využije v chovu svoji dlouholetou praxi a také své odchovy, proto také chovatel chová, ne! Nakupovat importy a mrskat na nich? to je chovatelská činnost? A výstavní úspěchy má vynikající ale pouze importů, nikoliv svých odchovů, takže gratulovat by se spíše mělo CHS, odkud psi či feny pocházejí... takže asi tak
canikářka
napsal(a):
No tak zase nepřekrucujte moje slova... jejich výstavy vůbec nezpochybňuji... ale chovatel, který chová xxxxx let, bych si představovala, že využije v chovu svoji dlouholetou praxi a také své odchovy, proto také chovatel chová, ne! Nakupovat importy a mrskat na nich? to je chovatelská činnost? A výstavní úspěchy má vynikající ale pouze importů, nikoliv svých odchovů, takže gratulovat by se spíše mělo CHS, odkud psi či feny pocházejí... takže asi tak
Jo, v pohodě.
..každý kdo vystavuje nějak pravidelněji a léta...ví moc dobře, o čem to je... Celá kynologie je jen byznys... rozhodčí prostě ty tituly zadávat "musí" - kdo by se na ně pak hlásil - kde by se vzaly penízky do kasičky - kdyby to vyhazovali s Dečkama? A rozhodčí je ten poslední - kterému jde o zachování plemene...navíc kdo vystavuje pravidelně a je profláklej, jo to by jste koukali jak jsou rozhodčí ksichtoidni...takže to že je někdo šampion Maďarska, tak co jako?
vendul
napsal(a):
..každý kdo vystavuje nějak pravidelněji a léta...ví moc dobře, o čem to je... Celá kynologie je jen byznys... rozhodčí prostě ty tituly zadávat "musí" - kdo by se na ně pak hlásil - kde by se vzaly penízky do kasičky - kdyby to vyhazovali s Dečkama? A rozhodčí je ten poslední - kterému jde o zachování plemene...navíc kdo vystavuje pravidelně a je profláklej, jo to by jste koukali jak jsou rozhodčí ksichtoidni...takže to že je někdo šampion Maďarska, tak co jako?
Co jako? No jen to, že by to mělo mít nějakou váhu. To jako. Čemu pak má zákazník věřit? Jde si pro psa, pro něco co stojí nemalé peníze. Vy tvrdíte, že to je špína. Takže Ti Vaši psi s PéPé na které jste tak hrdí, jsou o ničem. Aspoň minimálně u tohoto plemene z této množírny. Nó, to je bomba.

Aliens_II
napsal(a):
Co jako? No jen to, že by to mělo mít nějakou váhu. To jako. Čemu pak má zákazník věřit? Jde si pro psa, pro něco co stojí nemalé peníze. Vy tvrdíte, že to je špína. Takže Ti Vaši psi s PéPé na které jste tak hrdí, jsou o ničem. Aspoň minimálně u tohoto plemene z této množírny. Nó, to je bomba.
Ve spoustě případů šampiony získáte tak, že si je prostě odjezdíte. Někdo to má po pár výstavách, někdo jich holt musí absolvovat víc, jednou se zadaří. Navíc posuzování, i když je košer, je dost subjektivní záležitost. Většina šampionů má ve sbírce minimálně nejaké to VéDéčko.
napsal(a):
Ve spoustě případů šampiony získáte tak, že si je prostě odjezdíte. Někdo to má po pár výstavách, někdo jich holt musí absolvovat víc, jednou se zadaří. Navíc posuzování, i když je košer, je dost subjektivní záležitost. Většina šampionů má ve sbírce minimálně nejaké to VéDéčko.
Jo jo. Já už se tím nebudu zabývat.
vendul
napsal(a):
Vcelku souhlasím, také vidím u moloss plemen jako větší tragédii třeba nemoci a vady srdce, když odejde zvíře ve 3 letech na srdce nebo ledviny, je to daleko větší tragedie než když se dožije s trojkama třeba 9 až 10 let. Takže DKK opravdu není vše a třeba u moloss plemen není na závadu chovat na jinak kvalitních a zdravých nadprůměrných fenách s DKK 2 /2 ( nebo třeba i 3 /2 - pustíte si na to oboustranně nulového psa), když víte, že je z relativně dlouhověké linie, kde to neodchází na ledviny a srdce. U moloss plemen to chce vědět a pohlídat asi více věcí, než jen DKK.
Aliens_II
napsal(a):
Mě by bylo zcela putná zda je pes šmapion...ale když se podívám jak mu to tam rodííí..ano je to jen množka s PP nic vic. Fena 5 vrhů, každý rok štěňata..tomu se říká hnus. Koupí jednoho psa, ten mu všecko obskáče 2x, pak ho prodá - nebo.. pořídí dalšího, a tak furt dokola...
Kdyz si tak ctu tuto diskuzi, tak premyslim, co je na tom spatneho, ze ma chovatel x chovů za rok, a ze necha jednim psem obskocit x fen. Samozrejme pokud by chovni psy i stenata zili v nevyhovujich podminkach, meli pro chov vylucujici "vady" (omluva za studeny vyraz), feny rodily co rok, dochazelo k neprimerene pribuzenske plemenitbe, pak je to hnus velebnosti. Ale neni lepsi mit stene od profesionalniho chovatele, ktery ma s odchovem zkusenosti, a je schopen si zajistit kvalitni chovny "material" ( opet omluva) nez od nekoho, kdo sice neomezene miluje svou fenku, ale horkotezko ji pres inzerat sezene nejakeho partnera a odrodi tak max.2 vrhy za zivot? A ze cistokrevni psi bohuzel casto maji ruzne nemoci, tak to je smutny fakt a dan za krev, u CC, ktere bylo vzkriseno z maleho poctu jedincu mozna trochu vice nez u beznejsich plemen. Nechci nikoho obhajovat, ale jen tak me to napadlo.