Měla bych dotaz, kdo setkal se silnou nevolností psa v autě. Nikdy jsem se s tím nesetkala. Naši psi vždy cestovali rádi a při otevření dveří nastupují. Nyní máme 8 týdenní štěně, které reaguje ipravdu hrozně ( žádné hodiny cestování). Cca po pěti minutách začne silně slintat, jelikož neměla co zvracet po jídle byla asi 4 hodiny začala zvracet jen vodu, šlo jí to i nosem. Toto se stalo již 3x, vždy cesta na cca 10 minut. Celá se rozklepe, poslintaná je úplně celá. Nevím co s tím. Nyní už vidí auto a je nervózní. Takže už ji do auta neberu. Je možné, že tak reaguje a časem se to zlepší nebo se mám smířit s tím, že to bude celoživotní boj ? Chtěla jsem s ní jezdit na výlety ať autobusem, autem i vlakem a tohle mne vážně dostalo...jaké máte vy zkušenosti ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je ještě hodně maličká takže bych jí nejprve nechala at si zvykne u vás, na vás aby těch změn a šoků nebylo na ní moc. nechte jí až trošku povyroste a zapomene na tuhle zkušenost tka to pomalu zkuošejte, nejdřív bych jí bral do auta které nejede, jen tak na chvíli si sednout tam kde má jezdit, do přepravky, do kufru na podlahu u nohou spolujezdce, záleží co je to za plemeno a kde jí budete vozit. takže tam bych s ní chvíli byla, pohladila, odměnila, aby to bral jako příjemnou vět.No a pak postupně na kratší jízdy zakončené něčím příjemným, takže ne veterina :-D ale procházka venku, běhání, blbnutí, hra s psími kamarády. Určitě si zvykne když jí budete potom vozit často.
Měli jsme dvě štěnda najednou, tedy dovezli jsme druhé cca za dva měsíce po prvním. Druhé štěndo samojeda přivezl muž v kenelce, chudáček malý, byl celý zblitý - cesta to ale byla cca tříhodinová(s přestávkou) Od té doby to měl v autě stejně jako vaše štěndo, hned začal slinit a bylo vidět, že je mu zle. Nevím, jestli pak už větší roli hraje i psychika, nebo je to stejně jako u lidí - někomu zle není, někomu celý život. Takže po další krátké cestě, kdy jsme viděli, že je mu fakt zle, jsem na další dala kousek kinedrilu. To mu zle nebylo, na další ještě kinedril, pak jsme prubnuli zase jen krátkou bez prášku a pomalu se to zlepšovalo. Určitě ale pomohlo i to, že druhý pejsa cestoval v pohodě a rád. A také jsme je vozili pořád na výlety, žádné nepříjemné cesty, aby si to nespojili, takže měli auto spojené s výletem. Teď má pes 8let a rozhodně se nedá říct, že do auta skáče s nadšením a cestuje rád, ale prostě ví, že bude výlet, tak jede
Naše současná fena jako štěně se na cestování vždycky těšila, ale v autě přesně co popisujete. Auto máme oslintané, několikrát čištěné. Vyzkoušeli jsme všechna místa v autě, na lačno, trochu najezená, Alavis relax, nic. Na návštěvu nebo k vetovi jsme autem jet nemohli, protože pak blila ještě dvě hodiny po ukončení jízdy. I když se jelo třeba jen 10 minut. Kupodivu, při delší jízdě po půl hodině ulehla a šlo to. Jak bylo ale nějaké popojíždění po městě, znovu.
Přešlo jí to ve 2 letech. Úplně. U žádného psa předtím jsrm se s tím taky nesetkala.
Zvláštní je, že ani po těch zkušenostech není v autě nervózní. Bylo to teď naposled, že z toho nebyla nadšená, ale jak je v autě je v klidu, měla jsem jí na místě spolujezdce na zemi hned si lehla. Nebyla nějak vystresovaná, aby tak reagovala ze stresu... dáme tomu tedy čas...čeká nás očkování, tak se tomu úplně nevyhneme...
Dobrý den, skuste štěndo zvykat na auto pomaličku...nejprve jen tak sednout do auta na sedačku vedle něj a jen tak sedět, když se uklidní a bude mu to připadat normální, tak skuste nastartovat a zase jen tak sedět, pak přidat rádio a až tohle bude zvládat úplně v klidu a pohodě, tak jet třeba 100m a zase domů.Postupně délku jízdy prodlužovat a nezapomenout chválit za klid v autě! Pamlsek a odměna hry s oblíbenou hračkou je taky na místě.Brát ho na krátké jízdy za zábavou, za kamarády by taky mohlo pomoct, bude se těšit na dobrodružství a nebude vnímat nepříjemno v autě. Je to běh na dlouhou trat' a otázka pár týdnů, ale určitě se to vyplatí.
vetpet
napsal(a):
Dobrý den, skuste štěndo zvykat na auto pomaličku...nejprve jen tak sednout do auta na sedačku vedle něj a jen tak sedět, když se uklidní a bude mu to připadat normální, tak skuste nastartovat a zase jen tak sedět, pak přidat rádio a až tohle bude zvládat úplně v klidu a pohodě, tak jet třeba 100m a zase domů.Postupně délku jízdy prodlužovat a nezapomenout chválit za klid v autě! Pamlsek a odměna hry s oblíbenou hračkou je taky na místě.Brát ho na krátké jízdy za zábavou, za kamarády by taky mohlo pomoct, bude se těšit na dobrodružství a nebude vnímat nepříjemno v autě. Je to běh na dlouhou trat' a otázka pár týdnů, ale určitě se to vyplatí.
Právě, že žádná panika v autě se nekoná...ona v pohodě je byla na zadních sedadlech poprvé, ležela, pospávala a najednou to slintání a náhlé zvracení. po tom si zase lehla jako by se nic nestalo...po zastavení a otevření dveří žádný zběsilý útěk ven. Čeká až ji k tomu vyzvu...

faraolka
napsal(a):
Právě, že žádná panika v autě se nekoná...ona v pohodě je byla na zadních sedadlech poprvé, ležela, pospávala a najednou to slintání a náhlé zvracení. po tom si zase lehla jako by se nic nestalo...po zastavení a otevření dveří žádný zběsilý útěk ven. Čeká až ji k tomu vyzvu...
Někdy se to prostě stává, je jen malá a není zvyklá. někteří ze psů mě taky občas zvraceli, a jeden mě jako malý pěkně zesr.. . časem se naučili všichni a jezdili autem rádi, věděli auto znamená výlet, cvičák, zábava. Takže to u nás vypadá tak že sáhnu na klíče a pes kňučí a lítá v chodbě abych náhodou nejela bez něj, a je to ted zrovna ten co mě pos..
napsal(a):
Někdy se to prostě stává, je jen malá a není zvyklá. někteří ze psů mě taky občas zvraceli, a jeden mě jako malý pěkně zesr.. . časem se naučili všichni a jezdili autem rádi, věděli auto znamená výlet, cvičák, zábava. Takže to u nás vypadá tak že sáhnu na klíče a pes kňučí a lítá v chodbě abych náhodou nejela bez něj, a je to ted zrovna ten co mě pos..
ještě aby mě pos... no uvidíme, jak se to bude vyvíjet...
faraolka
napsal(a):
Zvláštní je, že ani po těch zkušenostech není v autě nervózní. Bylo to teď naposled, že z toho nebyla nadšená, ale jak je v autě je v klidu, měla jsem jí na místě spolujezdce na zemi hned si lehla. Nebyla nějak vystresovaná, aby tak reagovala ze stresu... dáme tomu tedy čas...čeká nás očkování, tak se tomu úplně nevyhneme...
Vozit, vozit, vozit, krátké cesty, na procházku,5 minut v autě a pak obrovská zábava a cesty prodlužovat.Musí si zvyknout, může jí vadit ubíhající krajina, může jí být lépe v kenele, to musíte vyzkoušet. Především vy musíte být v pohodě a ne nastupovat do auta s obavami, to pes vycítí. Pokud to nepomůže, tak kinedryl, ale musít ho dát nejméne 3 hodiny před cestou, lépe 4 i více. Pes má jiné trávení. Nezabírá to jako u lidí za půl hodiny, ale opravdu o dost později. Když vím, že brzo ráno pojedu, dám odpovídající tabletu pozdě večer.
Moje čivavka taky hrozně slintala a zvracela. Pomalu už jenom když viděla přepravku... Je to malý pejsek a jezdí na předním sedadle vedle mě (vím, že by neměla). Postupně jsem přišla na to, že když jí dám na sedačku její pelíšek, tak tu cestu snášela líp a líp, dnes už má jen ručník, aby neumazala sedačku. Časem přišla na to, že to tak hrozné není a hlavně že může být se svou paničkou (je to závislačka) Žádný prášek jsem jí nikdy nedala, ale do auta jsem ji brala často, krátké i delší cesty, min 4x týdně.
Faraolko, my jsme měli to samé u našeho staršího jezevčíka. Stejné příznaky co popisujete. Doufali jsme, že se to časem zlepší, ale bohužel za rok žádná změna. A to jsme jezdili autem maximálně v nutných případech stejnou trasu 2,5 km. S pořízením druhého psa, který byl úplně v klidu v autě, se to u staršího změnilo. Přestal slintat, děsit se. Zkrátka se s tím druhým uvelebí a většinou spí.
Zkoušeli jsme jen jednou použít poloviční dávku prášku na nevolnost do auta od beaphar Reisfit Travel Fit. Pes byl tak z toho vláčný, že nám pomalu nedošel ani do auta. Vydržel bez slintání a blinkání 13km, ale přišlo nám to fakt přes čáru mu dávat takovej oblbovák.
Zkuste se s někým domluvit kdo má pejska co mu cestování nevadí, je v autě v pohodě. A zkusit je mít v autě pod dozorem spolu.