Co jsem měl dnes k večeři?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.12.2016 22:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Koupila jsem dneska "vychvalované" konzervy grancarno original, carnilove(nečekamě u nás máme velkoobchod) takže jsem psině přidala do kolínek s mrkví, řepou, topinamburem, dýní a vařeným srdcem kus konzervy, za ty prachy jsem čekala kus masa, jako když jsem si koupila před revolucí vepřovou konzervu...no očekávala jsem od toho víc- směs jako propesko, i to tak voní...(a jsou tam plíce- ty já krmím nerada ) tak docela mě to zklamalo, uvidím co bude v tom carnilove.

Dneska jsem načla carnilove, prostě taky "paštika" a ještě, asi si to špatně vysvětluju, ale nějak nerozumím obsahu: kachna 41%, bažant 26%, lesní ovoce 6%, minerály 1%, zanedbatelně losos. oleje...74% a zbytek do sta je co? nebo co ty procenta znamenají...

22.12.2016 22:46

Dneska jsem načla carnilove, prostě taky "paštika" a ještě, asi si to špatně vysvětluju, ale nějak nerozumím obsahu: kachna 41%, bažant 26%, lesní ovoce 6%, minerály 1%, zanedbatelně losos. oleje...74% a zbytek do sta je co? nebo co ty procenta znamenají...

Možná vývar? Proto kupuji konzervy jen se 100% masa...Kupte Topstein, třeba ryby (losos) nebo kuře a dršťky

22.12.2016 23:04
tapina

XXX.XXX.128.208

Tak tu kýtu jsem koupila, dva balíčky cca 3kg narazila jsem na ní minulý týden,70% sleva, kg/77kč, (večer slídím po slevách na mase ) a jelikož jsem jehněčí dlouho neměla a nebylo nikterak závadné, tak psík dost ostrouhal, jehněčí na rozmarýnu+ jehněčí na tymiánu(to mi chutnalo víc)...

Dobře Vy smajlík
Asi kdybych počkala, po Vánocích by to taky tak bylo - trvanlivost to má až do 29. nebo 1. Jenomže doufám, že teď aspoň 14 dnů do obchodu nejdu.
Měli taky makrely mražené 69kč/kg.
Mražené pštrosí 149kč/kg.
Naproti tomu slepičí díly za nehorázných 99kč/kg.
Hovězí vepřové vše slevněné.
No konec světa smajlík

22.12.2016 23:12

Vyčkejte, ještě sleví...
U nás mají jezedáci vlastní prodejnu, čerstvý ořez hovězí pro psa 78kč, takže koukám po mase v této cenové relaci...zatím to vyhrává 40denní nádor-kuře (akce 49/kg)

22.12.2016 23:17

Možná vývar? Proto kupuji konzervy jen se 100% masa...Kupte Topstein, třeba ryby (losos) nebo kuře a dršťky

Https://www.animalia.cz/detail/farm-fresh-salmon-herring-with-peas-cranberries-375-g?gclid=CLeFjMTpiNECFRdmGwod81YHzA
todle? dyť je to dražší, je toho míň a kde je těch 100%.

22.12.2016 23:21

asurwic napsal(a):
Naštěstí ne. Papírová je hodná, neutíká a se štěnětem se kamarádí.
Tahle africká potvora zdrhla z terárka (fakt netuším kudy) a když mi Trish pomáhal s jejím odchytem, tak ji přitom tak nějak spolkl.

Kamarádí?
V jednom butiku měl ten můj oblíbenou prodavačku, samé ťuťu ňuňu, to je nezlatější mazlík na světě. Jednou se na něj vytasila se svým mazlem, chtěla je skamarádit. Zuby cvakly asi mm od potkaního čenichu a slečna je dodnes v šoku z toho, jak se svatý výraz v mžiku změnil na divočácký kukuč lovícího vlka. Ale já jí to říkala.

22.12.2016 23:42

...odbíhám od pečení (jo ještě peču...)
kdyby si někdo vzpoměl na reportáž asi z Novy- o českém výrobci psích konzerv s opravdu kusy masa...v reportáži jí i jedli, nestihla jsem zjistit tenkrát značku-výrobce...

22.12.2016 23:43

Https://www.animalia.cz/detail/farm-fresh-salmon-herring-with-peas-cranberries-375-g?gclid=CLeFjMTpiNECFRdmGwod81YHzA
todle? dyť je to dražší, je toho míň a kde je těch 100%.

Ne, jste vedle jak ta jedle, měla jsem na mysli tuhle http://www.spokojenypes.cz/topstein-konzerva-pes-ryba-v-plechu-800g/.

22.12.2016 23:44

...odbíhám od pečení (jo ještě peču...)
kdyby si někdo vzpoměl na reportáž asi z Novy- o českém výrobci psích konzerv s opravdu kusy masa...v reportáži jí i jedli, nestihla jsem zjistit tenkrát značku-výrobce...

Sokol Falco, vyrábí to samé co Topstein, ale o něco dražší.

22.12.2016 23:52
asurwic

XXX.XXX.36.3

Kamarádí?
V jednom butiku měl ten můj oblíbenou prodavačku, samé ťuťu ňuňu, to je nezlatější mazlík na světě. Jednou se na něj vytasila se svým mazlem, chtěla je skamarádit. Zuby cvakly asi mm od potkaního čenichu a slečna je dodnes v šoku z toho, jak se svatý výraz v mžiku změnil na divočácký kukuč lovícího vlka. Ale já jí to říkala.

Trisháček svoje myšky olizuje a má je rád (ne k jídlu ). Na volno je pase a v terárku u nich leží a hlídá si je. Venkovní myš samozřejmě s potěšením sežere ještě za živa, ale když už na ni sáhnu já, tak je z ní rázem členka smečky a je nutné na ni dávat pozor, aby ji nikdo neublížil.

Moje bývalá fena to brala úplně stejně, ale bohužel byla trošku prudší. Když myš její pasení nepřežila, tak strašně plakala s snažila se ji resuscitovat.
https://www.youtube.com/watch?v=1-I_BT402f8
Zde je sestřih jejích ptákovin a asi v první minutě je i "péče o myš" a její hlídání, aby neutekla. Bohužel ona je na rozdíl od Trishe "opatrovala" i zubama a navíc se je pokoušela také vychovávat, což mělo katastrofální následky.

23.12.2016 00:13

Byla úžasná, z ní by se můj pes pomátl a byl by z něj radostný podpantoflák.

On "svoje" myši nikdy neměl, ale asi to bude jako se vším doma, to se nevraždí.

23.12.2016 10:52
asurwic

XXX.XXX.36.3

Dnes mám na jídelníčku kapra. Psi ho musí sníst celého, protože už v mrazáku není kvůli novému závozu BARFu místo. Štěně je velice užitečné - likviduje ploutve, ocasy, šupiny, ale od masa se drží dál. Když jsem mu chtěla dát kousek filetu ochutnat, tak se ho dokonce bál a utekl před ním. Děláme hold děsivé řízky.

6.1.2017 13:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Valím bulvy Moje nežravka, co neveme do huby nic, co má výraznější pach, mi dva dny žral zelené dršťky s vepřovým, podruhé k tomu přimíchán i zbytek kyselice(nikdy by se dobrovolně kysaného zelí nedotknul, nejedl jogurt, tvaroh, nic...byť jen trochu nakyslé) Dneska ráno sežral dva poměrně velké kusy syrového krůtího krku...Že by to bylo tou zimou? Asi čeká kruté období zimy a hladu Jo a jak jsem psala, že je takový frfňa, že ho ani nikdy nenapadlo, něco sbírat ze země, i kolem rohlíku na cestě by prošel, tak před pár dny mi tady u našeho vyběhnul na kopeček, čmuchal tam u stromu dokola, pak najednou něco sežvachuje v hubě. Řvu na něj, co to má(já myslela, že tam třeba vyhrabal myš) letím mu naproti, ječím, ať to vyplivne, tak sice šel ke mně, ale všemožně se snažil to spolknout, dvakrát to vyvrátil ven, tak jsem myslela, že to ještě zachytím, ale v poslední chvíli už to spolknul, potvora Ze dvou metrů mi to připadnulo jako nějaké zbytky v igelitovém pytlíku. Sousedi mají takový zlozvyk, vyhazovat odpad na náš pozemek, ale hned dole(zbytky z jídla, z krbu) Připadlo mi divné, jak by se něco takového, dostalo na poměrně nepřístupné místo,30m od cesty. Takže denně čumím na bobky, zda tam něco divného neobjevím. Jak jinde někdo psal, že je posedlý kontrolou bobků, musela jsem se smát. Můj pes kadí zásadně do křoví, ze srázu dolů a dneska, i když jsem přesně viděla, kde tam ve sněhu kadil, zahrabal nohama, zafrkal to sněhem a listím...pokud to rovnou neodkopnul dole k potoku...já to prostě nenašla Což je pro něj chválihodné, pro mne neřešitelný úkol, jak kontrolovat bobky

18.1.2017 19:30

Zatím proběhl předkrm. V nestřežené chvíli vdechnul půl plechovky krájených rajčat. A protože jsem optimista, co na všem hledá pozitiva, měla bych ho pochválit, že tu pikslu neshodil a já nemusím vytírat půl kuchyně.

Rozhodnutý

18.1.2017 19:51
Rozhodnutý

XXX.XXX.225.44

Před měsícem jsem sežral psí kmonzervu. Kromě toho, že si myslím, že člověk by měl mít představu o tom jak chutná to co cpe svým zvířatům, tak až bude opravdu bída a hlad jsem rozhodnut je sežrat, nebudou-li mít nějaký přínos a užitek.

19.1.2017 16:59
tapina

XXX.XXX.11.82

Herrmann's konzervy konina vypadají a voní líp, než maso v konzervě pro lidi. Dokonce tam jsou vidět kousky jater, svalovina atd., většina konzerv i dražších je drť. Příjemně překvapilo. A prej bio a CO2 nízká zátěž smajlík

21.1.2017 23:14
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak dnes granulky, vepřové maso, vepřové kůže, trošku mrkvičky a Roboran H .

21.1.2017 23:42

Dnes jsem dělala od rána hovězí vývar. Rozvařené zeleniny na rozmixování do mrazáku na pozdější zahušťování omáček moc nezbylo, s masem taky žádná sláva. Ale tak já jsem skromná, vystačím si jen s vývarem, kterého je takový kotel, že mi ho všechen vypít nemohl. Ale z toho zoufalého pohledu, když syrové kosti mizely v hrnci, budu mít výčitky do konce života.

21.1.2017 23:51

Tak jsem zase večer vyloupila kaufland od zlevněného masa (jatró vepřové a kuřata)
Kontrolní otázka: kolik mám dát jater (kolik se jich obvykle do krmení dává) aby se mi psina nezešvihla.dík

22.1.2017 00:02
Terven

XXX.XXX.160.10

Tak jsem zase večer vyloupila kaufland od zlevněného masa (jatró vepřové a kuřata)
Kontrolní otázka: kolik mám dát jater (kolik se jich obvykle do krmení dává) aby se mi psina nezešvihla.dík

Jestli je ještě neměla, tak bych byla opatrná hodně, není problém příště přidat
Začínala jsem fakt pidikouskama, i teď dám kus max. velikosti švestky na 7 kg psa.
Dávám teda jen kachní nebo kuřecí a většinou tehdy, když mám pocit, že je moc kostí, na promazání

22.1.2017 00:24

Tuhle jsem se v obchodě ochomejtla kolem nějakého obřího vepřového játra v akci, tak jsem ho vzala. Ten můj by sice dal i větší množství, ale počítám i áčko, tak jsem játro rozmixovala na tekutou kaši a dala zamrazit do formiček na led. Kostky po rozmrazení přidávám, takové rozumné množství na atraktivní dochucení. Doporučuji. Stejně tak do kostiček zamrazit nesolený koncentrovaný vývar.

22.1.2017 00:42
Terven

XXX.XXX.160.10

Tuhle jsem se v obchodě ochomejtla kolem nějakého obřího vepřového játra v akci, tak jsem ho vzala. Ten můj by sice dal i větší množství, ale počítám i áčko, tak jsem játro rozmixovala na tekutou kaši a dala zamrazit do formiček na led. Kostky po rozmrazení přidávám, takové rozumné množství na atraktivní dochucení. Doporučuji. Stejně tak do kostiček zamrazit nesolený koncentrovaný vývar.

Fajn nápad, tak u nás by stačily 1-2 kostičky.

22.1.2017 07:50

Ty játra jsem uvařila, dáváte i syrová?

22.1.2017 08:20
Terven

XXX.XXX.110.147

Jenom syrová.

22.1.2017 09:09

Ne, jenom vařená.

22.1.2017 11:40
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Vařený .Stejně tak i plíce, ledvinky...

22.1.2017 11:45
asurwic

XXX.XXX.36.3

Hlavně syrová. Ale když vařím vnitřnosti pro sebe, tak se s pesany také občas podělím.

22.1.2017 12:50
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak ono to asi bude i tak, že pokud někdo krmí vařeným, tak logicky dá vařená i játra
Psi na syrovém žerou syrové i vnitřnosti, nikterak to nevadí.

22.1.2017 12:59

Terven napsal(a):
Tak ono to asi bude i tak, že pokud někdo krmí vařeným, tak logicky dá vařená i játra
Psi na syrovém žerou syrové i vnitřnosti, nikterak to nevadí.

Ne, není to tak, ikdyž jsem krmila syrovým, vnitřnosti jsem dávala, kromě drštěk a vemene, vždy vařené.

22.1.2017 13:22
Terven

XXX.XXX.110.147

Ne, není to tak, ikdyž jsem krmila syrovým, vnitřnosti jsem dávala, kromě drštěk a vemene, vždy vařené.

No...ale to si asi neodporujeme, ne?
Co se týče mé první věty, fakt moc nevěřím, že někdo krmí vařeným, ale zrovna játra dá syrová.
I když možné je všechno.
A druhá věta - že psi na barfu žerou bez problémů i syrové vnitřnosti, za tou si stojím.
Že někdo krmí syrovým a dá vařená játra, to je klidně možné, to nevylučuju.

23.1.2017 00:22

Já bych je i syrová zkusila dát, ale psíčková nebyla přítomna a vývar po kuřeti se už vařil, tak šly do hrnce..., vždycky když něco v kuchyni krájím, mám pozorovatele-psinu, takže ochutnávka všeho co krájím, dneska bramborové šlupky z koše, okurkové šlupky (morče a pes), vepřová krkovice na řízek...štěndo chce ochutnat všechno...
Minulá psice sežrala úplně všechno, kromě syrových jater a drůbežích-kachních plic(k jiným jsem se nedostala-nemám je ráda), vzala je z ruky do huby a s největším odporem položila na zem, z misky by si je nevzala ani do huby a to syrové maso žrala jakékoliv.

4.2.2017 23:20

Ne, jste vedle jak ta jedle, měla jsem na mysli tuhle http://www.spokojenypes.cz/topstein-konzerva-pes-ryba-v-plechu-800g/.

Tak jsem otevřeli tu rybu v plechu, opravdu musím říct, fajnová věc.Konzerva voní líp než rio mare tuňák, masíčko se jen sype...jenže ta naše potvora to opovržlivě okoukla, milostivě si nechala podat do držtičky pár soustíček a konec...venku to olízne kdejakou víkendovou šavli a domácí strava doma kysne...
Na její obranu musím říct, že se jí mění zuby a proto asi i míň žere-nemá chuť žrát.

5.2.2017 01:01
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Té víkendové šavli jsem se teda musela zasmát.
My jsme teda běžně na granulích Carnilove, já jsem začala prosazovat kosti asi tak po roce a jedou jí, Dřív byly na pořadu dne průjmy, po kostech se jí stolice fakt dobře upravila. Co teda snáší špatně - průjmově - je vývar a vnitřnosti. S tím už neexperimentujeme. Zválí i suché rohlíky a koláče (samozřejmě sladkého dostane minimum) a moooc jí chutná kočičí whiskas. Musela jsem kocourovi dát misku nahoru na skříň, aby mu to nevyžírala. Jo, s těmi kostmi se musí vychytat dávka. Jakmile jich dostane víc, nastává samozřejmě zácpa.

5.2.2017 09:28

Tak jsem otevřeli tu rybu v plechu, opravdu musím říct, fajnová věc.Konzerva voní líp než rio mare tuňák, masíčko se jen sype...jenže ta naše potvora to opovržlivě okoukla, milostivě si nechala podat do držtičky pár soustíček a konec...venku to olízne kdejakou víkendovou šavli a domácí strava doma kysne...
Na její obranu musím říct, že se jí mění zuby a proto asi i míň žere-nemá chuť žrát.

Tak třeba jí přijde k chuti až přezubí

5.2.2017 21:13

5.2.2017 21:29

Tak u nás dnes opět sledi smajlík

Syrové rybky taky žerem, zatím pokrájené a rozhodně líp než z konzervy...

5.2.2017 21:30

Tak u nás dnes opět sledi smajlík

Opr. sledě.

5.2.2017 21:31

Syrové rybky taky žerem, zatím pokrájené a rozhodně líp než z konzervy...

Tak to je dobře Jak často je krmíte, a jaké druhy, jestli to není tajemství? smajlík

5.2.2017 21:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Opr. sledě.

Sleďové

5.2.2017 21:37

Fiona.Praha napsal(a):
Sleďové

taky možnost, před chvílí byli sežráni

6.2.2017 01:06

Tak to je dobře Jak často je krmíte, a jaké druhy, jestli to není tajemství? smajlík

Tak zatím dvakrát za týden, koupila jsem v kaufu šproty, velikostně tak akorát, na makrelu se zatím necítíme...dávám tak dvě rybky, začínáme polehoučku aby se psici nezrychlila peristaltika(a mám ještě tu konzervu), dneska jsem jí zbavila posledního hejbacího zubu, tak se snad zase rozežere...

8.2.2017 21:12

Tak dneska byla makrela a králučí kousky

8.2.2017 21:20
noemi

XXX.XXX.64.236

Taky máme doma rybu v plechu a fenka to už nechtěla minule, když jsem ji měla koupenou. Jsem si teď říkala, že jí ještě dám šanci ...netuším, v čem je chyba, protože jinak se může po všem doslova utlouct...žere tedy syrové maso.

13.2.2017 19:05
kobylatko

XXX.XXX.45.44

13.2.2017 19:16

Mlíčko samozřejmě, ale už ho papáme ve stylu namočit čumáček a navzájem si ho olízat. Už ani maminka na nás nevrčí, když jí lezem do misky, vzdala to. Zato se jí podařilo kousnout paničku do zadku, když nám měnila deku za čistou.

13.2.2017 22:13
Zrzavci

XXX.XXX.132.208

Mlíčko samozřejmě, ale už ho papáme ve stylu namočit čumáček a navzájem si ho olízat. Už ani maminka na nás nevrčí, když jí lezem do misky, vzdala to. Zato se jí podařilo kousnout paničku do zadku, když nám měnila deku za čistou.

Chingis - se tu pohybuju sporadicky, jak mi čas a situace dovolí, nicméně - zaregistrovala jsem nový "přírůstek" ve stylu Tsunami. Nedohledám jak to jde, a protože obdivuju hodně moc vaše nasazení, tak jsem zvědavá. Jak se daří? Zvládate? Vy? štěnda?manina?

13.2.2017 23:11

Zrzavci napsal(a):
Chingis - se tu pohybuju sporadicky, jak mi čas a situace dovolí, nicméně - zaregistrovala jsem nový "přírůstek" ve stylu Tsunami. Nedohledám jak to jde, a protože obdivuju hodně moc vaše nasazení, tak jsem zvědavá. Jak se daří? Zvládate? Vy? štěnda?manina?

Štěnda a mamina (Pepper) jsou super, zatím jen přikrmuji a vše ostatní obstarává Pepper. Sice dost hudruje a pokaždé když měním pelech tak se jí podaří mě aspoň jednou štípnout, ale jinak to celkem jde. Teď začínají prckové chodit, takže ta pravá zábava teprve začíná. Pepper umí dokonale somrovat o jídlo. Jen ven jsem ještě neměla možnost jí dostat, ani se jí zatím nechce. Bohužel se mi teď moc nedaří si jich užívat. V pátek jsem přišla o Falco, tu bílou fenečku k adopci, (viz. vlákno "kolika let se dožil váš pejsek?") tak je mi tak nějak na nic, fyzicky i psychicky.

20.2.2017 11:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Samík je teď na jeho poměry celkem rozežraný, takže do něj láduju horem dolem, dokud jí Akorát mne včera na prochajdě překvapilo, že kadil za prochajdu 3x! a to nebyla nijak vyjímečně dlouhá, asi 7km. Když kadí vícekrát, bývá to poslední už řídké, včera ani nebylo, ale nechápu, proč si to bobkování tak dávkuje. A nebyla to ani ta psí superznačka, kterou chce naštvat nějakého pejsu protože naštěstí kadil jen v místech, kde nejsou domy, za vesnicí.

20.2.2017 11:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.213

Lesní žínka

Superznačka ?
Znám.
Jediná chyba mýho sluníčka jsou právě ty "superznačky"(jinak je dokonalý).
Je vyvenčený, vyprázdněný maximálně.
Potkáme li venku bobek, můj pes tam okamžitě přičupne
a snaží se ze všech sil... zpravidla, ač prázdný,
něco velikosti hrášku vyprodukuje.
Je to na nevhodných místech, vypadá to hrozně - ta jeho usilovnost,
Žádný ze známých psů to nedělá.
No vidím, že nejsem sama .

20.2.2017 12:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

rapotacka11 napsal(a):
Lesní žínka

Superznačka ?
Znám.
Jediná chyba mýho sluníčka jsou právě ty "superznačky"(jinak je dokonalý).
Je vyvenčený, vyprázdněný maximálně.
Potkáme li venku bobek, můj pes tam okamžitě přičupne
a snaží se ze všech sil... zpravidla, ač prázdný,
něco velikosti hrášku vyprodukuje.
Je to na nevhodných místech, vypadá to hrozně - ta jeho usilovnost,
Žádný ze známých psů to nedělá.
No vidím, že nejsem sama .

Bobek ani ne, ten je mu jedno, ale u vrátek psa, kterého nemusí, rád něco vyprodukuje. Má samozřejmě takové akce zakázány a když ho náhodou někde uvidím přičupnout a houknu, tak toho zanechá a už nikdy nezkusí, ale stalo se mi, že projdeme trasu kolem vody, kde může kadit do křoví, kde ho napadne, i to udělá, já spokojená, protože vím, že zpátky jdeme sídlištěm. A najednou se po psu otočím, co tam ještě někde přečichává a on před panelákem vytlačí nějakou sr.čku...myslela jsem, že mne trefí a od té doby jsem na sídlišti jó ve střehu

20.2.2017 18:39

Od tý doby, co krmím syrovým masem( psina ho upřednostňuje a nejsou ztráty vařením až o půlku) málo žere( 5 měsíců) vydrží i na dvou dávkách, ... a třídí příkrm, potvora. Celkem tak půl kila masa a kuřecích skeletů, někdy ryba...stačí jí to? má přes 17 kg, přibírá tak kilo týdně...

20.2.2017 20:10
tapina

XXX.XXX.211.103

Od tý doby, co krmím syrovým masem( psina ho upřednostňuje a nejsou ztráty vařením až o půlku) málo žere( 5 měsíců) vydrží i na dvou dávkách, ... a třídí příkrm, potvora. Celkem tak půl kila masa a kuřecích skeletů, někdy ryba...stačí jí to? má přes 17 kg, přibírá tak kilo týdně...

Kolik měla ve dvou a na konci 3. měsíce?

20.2.2017 22:17

tapina napsal(a):
Kolik měla ve dvou a na konci 3. měsíce?

Když jsme si jí brali- na konci 7 týdne měla sotva 3 kg tak ve dvou měsících měla přes tři kila... na konci třetího měsíce tj 16.12. mohla mít 8kg (po vánocích 26.12. měla 9kg- to jsme vážili...).

23.2.2017 00:00
tapina

XXX.XXX.211.103

Když jsme si jí brali- na konci 7 týdne měla sotva 3 kg tak ve dvou měsících měla přes tři kila... na konci třetího měsíce tj 16.12. mohla mít 8kg (po vánocích 26.12. měla 9kg- to jsme vážili...).

No čekám kdo co ví...

Myslím ale, že teď už by se měla pomalu v tom nabírání brzdit. Myslím tím, že kolem toho 5.6. měsíce jsou už ty týdenní přírůstky menší. Spíš to chce ale sledovat než co kdy, tak podle konstituce, i v souvislosti s aktivitou. Když už tolik jíst nechce, na sílu bych jí to necpala, ani netrvala na nějakém počtu dávek...

Podle toho startu bych si tipla, že by mohla dorůst tak do těch 25 27 kilo do 3 let, při mohutných svalech tak max.30, to ale spíš už ne.

23.2.2017 13:17

Já mám pocit, že si hřeju na prsou pěkného mlsouna...
Konstitučně je to váleček, takové malé selátko.
Pohyb-když mám volno- 1,5-2,5h dopoledne(podle počasí) a 2h odpo.+ nějaké 15 minutovky.
Když jsem v práci-12ctky, pohybují děti a manžel- 1/2 h dopoledne a asi tak 1h. odpoledne+ vyvenčení a já to dorazím po příchodu půlhodinkou. (až bude vidět bude i dýl)
Je to spíš domácí povaleč, ke dveřím se nehrne někdy jí opravdu musím i stavět na nohy aby šla ven ...

23.2.2017 23:00

Tak dneska zavládla pražma

23.2.2017 23:27

Tak dnes zavládly jehněčí Marpy a v barfácké sekci libové s vynecháním sacharidové přílohy. Wolfsblut + mráz, tzn. tak strašné scény venku, že jde domů a šmitec, to jsou faktory, které způsobily, že o 2 kg těžší kousek se pronese. Je to prasopejsek, na horní hranici normání váhy. Až přestane foukat, bude vojna! Bude se venčit a venčit a venčit!

23.2.2017 23:35

Tak dnes zavládly jehněčí Marpy a v barfácké sekci libové s vynecháním sacharidové přílohy. Wolfsblut + mráz, tzn. tak strašné scény venku, že jde domů a šmitec, to jsou faktory, které způsobily, že o 2 kg těžší kousek se pronese. Je to prasopejsek, na horní hranici normání váhy. Až přestane foukat, bude vojna! Bude se venčit a venčit a venčit!

A až se z toho venčení zjančí, tak uteče do lesa

23.2.2017 23:40

A až se z toho venčení zjančí, tak uteče do lesa

Aktuálně nemá šanci, tak možná ze Stromovky do Stromovky. A vůbec, les není atraktivní, je tam málo lidí a žádné feny.

24.2.2017 11:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aktuálně nemá šanci, tak možná ze Stromovky do Stromovky. A vůbec, les není atraktivní, je tam málo lidí a žádné feny.

Přesně. Někdy mám dojem, že do lesa chci chodit jen já, pes by raděj šmejdil vesnicí Pak na něj ani nemůžu řvát, když dělá tartas kvůli srnečkám(tedy pokud už nejedu sněhem po břichu z kopce jako minule...tam šla tolerance k jeho zájmům mimo ) protože do toho lesa ho tahám zbytečně já. Ale aby chtěl jít domů(či nechtěl jít ven) to by byl zázrak. Jakmile vidí pohyb doma za okny v jeho dobu, už lítá kolem baráku a vyřvává a jančí. Muž mi vždycky říká: Worka ti vzkazuje, že on je teda připravený

24.2.2017 11:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já, když to popisujete, si vždycky představím basendžíka s tím jeho svrasklým čelíčkem a tázavým výrazem. Có, já a tlustý, to jako už nebudu papat?!?

26.2.2017 18:14
tapina

XXX.XXX.232.133

Dneska nutrie.

Kdo máte alergika psa a měl byste měl možnost koupit hlavy, vřele doporučuji. Nebo jistě i celou. Na hlavě je strašně moc masa, oproti králíkovi i nějaký tuk.
Oproti králíkovi jdou dobře vyndat zuby.

Dnešní menu naší smečky má foto. Vůdce má jatýrka a měkké maso z bříška. Skelet na zelené misce je z kuřete, z nutrie jsou tam brzlík, slezina a plíce, srdce.

26.2.2017 18:26
asurwic

XXX.XXX.36.3

tapina napsal(a):
Dneska nutrie.

Kdo máte alergika psa a měl byste měl možnost koupit hlavy, vřele doporučuji. Nebo jistě i celou. Na hlavě je strašně moc masa, oproti králíkovi i nějaký tuk.

Dnešní menu naší smečky má foto. Vůdce má jatýrka a měkké maso z bříška. Skelet na zelené misce je z kuřete, z nutrie jsou tam brzlík, slezina a plíce, srdce.

Tak nutrii moje psiska ještě neměli... a já tedy také ne.

Vy z hlav vyndaváte zuby? Má to nějaký význam nebo to děláte jen proto, že to hafani nejedí? Moji je právě poměrně často konzumují.

26.2.2017 18:33
tapina

XXX.XXX.232.133

asurwic napsal(a):
Tak nutrii moje psiska ještě neměli... a já tedy také ne.

Vy z hlav vyndaváte zuby? Má to nějaký význam nebo to děláte jen proto, že to hafani nejedí? Moji je právě poměrně často konzumují.

Vybrala jsem je, protože kdo zítra uvede správně popis těch zubů nebo aspoň čí ty zuby byly, toho pustím ze školy o hodinu dřív smajlík

Ne, legrace, vyndavám je, protože jsou fakt tvrdé a ostré. Ale u toho králíka opravdu víc než u nutrie, kupodivu.

26.2.2017 18:46

tapina napsal(a):
Dneska nutrie.

Hrášek má jatýrka a měkké maso z bříška, Ty máš k večeři co ? Nebo Ty jsi ten vůdce..sorry smajlík

Můj pes je tak rozmazlený nebo že je neděle, tahá kachní stehno po zemi. Na koberci po 3 metrech ji to přestalo bavit a usnula tam.

26.2.2017 18:52
tapina

XXX.XXX.232.133

Hrášek má jatýrka a měkké maso z bříška, Ty máš k večeři co ? Nebo Ty jsi ten vůdce..sorry smajlík

Můj pes je tak rozmazlený nebo že je neděle, tahá kachní stehno po zemi. Na koberci po 3 metrech ji to přestalo bavit a usnula tam.

Ne já mám zbytek toho fenyklu smajlík

Hlavu - Eli, skelet - F, jatýrka Kocourek přece. No ale řekl, že by je chtěl grilované, tak zatím má kuře a na jatýrkách se pracuje.

No jo Megi... Ta ještě dlouho bude tahat kačera smajlík

26.2.2017 19:24

U nás dneska zaječí WB, včera měla kachnu A kupodivu předevčírem zvládla i jelení nožku

26.2.2017 19:26
tapina

XXX.XXX.232.133

U nás dneska zaječí WB, včera měla kachnu A kupodivu předevčírem zvládla i jelení nožku

Proč kupodivu, vždyť máte medvěda ;-).

26.2.2017 19:30

tapina napsal(a):
Proč kupodivu, vždyť máte medvěda ;-).

Myslím z pohledu svědivosti Jelikož to je vlastněnprvní Zvěřina, kterou má od té doby, tak dobrý Vzala jsem tuhle nohu jelikož neměli tu pštrosí, tak teď už vím, že je Ok Mmch, mohu se zeptat, kde jste sehnala tu nutrii a za kolik/kg ?

26.2.2017 19:43
tapina

XXX.XXX.232.133

Myslím z pohledu svědivosti Jelikož to je vlastněnprvní Zvěřina, kterou má od té doby, tak dobrý Vzala jsem tuhle nohu jelikož neměli tu pštrosí, tak teď už vím, že je Ok Mmch, mohu se zeptat, kde jste sehnala tu nutrii a za kolik/kg ?

No z pohledu svědivosti byste to měla dát tak za 3 dny až týden znova, abyste viděla, jestli je to fakt ok ;-)

Nutrie tady kousek od nás ze dvorka, koukala jsem teda i na inzerci - je toho celkem dost, prý je teď doba, kdy se zabíjejí.
Ráno to zabil, odpoledne jsem dostala. Cenově jako králík.140kč/kilo. Mladší prodává za 160-200, ale málokdy, spíš ne, prej. Měla přes tři kila, hlavu nepočítal, vnitřnosti ano. Jenomže na králíkovi je míň masa a víc kostí. Je tam i dost tuku. Ale ten tuk jde obrat. Maso je tmavší.
No bude to asi sezónní záležitost, možná dostanu ještě jednu a pak už konec.

26.2.2017 20:30

tapina napsal(a):
No z pohledu svědivosti byste to měla dát tak za 3 dny až týden znova, abyste viděla, jestli je to fakt ok ;-)

Nutrie tady kousek od nás ze dvorka, koukala jsem teda i na inzerci - je toho celkem dost, prý je teď doba, kdy se zabíjejí.
Ráno to zabil, odpoledne jsem dostala. Cenově jako králík.140kč/kilo. Mladší prodává za 160-200, ale málokdy, spíš ne, prej. Měla přes tři kila, hlavu nepočítal, vnitřnosti ano. Jenomže na králíkovi je míň masa a víc kostí. Je tam i dost tuku. Ale ten tuk jde obrat. Maso je tmavší.
No bude to asi sezónní záležitost, možná dostanu ještě jednu a pak už konec.

Vždycky jsem to, jestli jí to sedlo nebo ne, poznala buď ten večer nebo druhý den.
Tak cena 140-, /kg je za hubičku Jenom přes 3kg? Mně tehdy nabízeli celou, něco kolem 10kg... kouknu po inzerátech, díky

26.2.2017 20:43

Běžně má nutrie 4-6 kg ? 10 krmená nějakou směsí, si myslím. Jak kuře z domácího chovu a z drůbežárny.

26.2.2017 20:54

lesnížínka napsal(a):
Já, když to popisujete, si vždycky představím basendžíka s tím jeho svrasklým čelíčkem a tázavým výrazem. Có, já a tlustý, to jako už nebudu papat?!?

Množství jídla nestahujem, jen omezujeme tloustnoucí. Ale kelímek od šlehačky jsem vyhodit rovnou do koše nedokázala, to se tvářil jak pytlík neštěstí, když jsem se blížila ke koši. Ale dnes jsme zahájili hubnutí pohybem - 4 h svižné chůze. On by šel klidně klidně dál, ale já už jsem toho měla plný kecky.

26.2.2017 21:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To mi připomnělo, jak Worka z kraje sousedovic pole vytáhnul kozí nohu(lýtko s paznehty...či jak se to jmenuje ) a s nadšením mi úlovek přinesl ukázat. Vynadala jsem mu do čuňat a vykopnula mu to botou z huby(bych se toho nedotknula) To jsme zopakovali asi 4x, než jsem ho od toho dostala. Myslela jsem, že to sousedé vyhodí. Ne, leží to tam a my tu scénu opakujem každé ráno Kdybych mu to dala doma, že to má ožírat, věřím tomu, že by se toho ani nechytnul. Různé velké kosti na okus u nás ležely týdny, dokud jsem se neštvala a nevyhodila je do popelnice.

26.2.2017 21:10
tapina

XXX.XXX.232.133

Vždycky jsem to, jestli jí to sedlo nebo ne, poznala buď ten večer nebo druhý den.
Tak cena 140-, /kg je za hubičku Jenom přes 3kg? Mně tehdy nabízeli celou, něco kolem 10kg... kouknu po inzerátech, díky

Možná živá váha mohla být tak 5-6 kilo, i víc, ta hlava vážila cca 40dkg kdo by to řekl smajlík ta v tom započítává nebyla. Plus kůže, střeva...

Ano, ten večer nebo druhý den, ta naše jednou něco olízla a do 20 minut byla úplně rudá, fakt krutě. Oteklé oči, bála jsem se, kdy se začne dusit, ale tak během hodiny to značně ustoupilo.
Jenomže jsou i jiné typy alergie, nebo spíš opravdové alergie nikoli intolerance nebo jiné stavy, a to je opravdu potřeba ověřit takto. Nebo se může stát, že třeba za měsíc to ok nebude a nebudete vědět proč. Ale zas, třeba po roce, to ok bude, nebo taky ne.

26.2.2017 21:15

tapina napsal(a):
Možná živá váha mohla být tak 5-6 kilo, i víc, ta hlava vážila cca 40dkg kdo by to řekl smajlík ta v tom započítává nebyla. Plus kůže, střeva...

Ano, ten večer nebo druhý den, ta naše jednou něco olízla a do 20 minut byla úplně rudá, fakt krutě. Oteklé oči, bála jsem se, kdy se začne dusit, ale tak během hodiny to značně ustoupilo.
Jenomže jsou i jiné typy alergie, nebo spíš opravdové alergie nikoli intolerance nebo jiné stavy, a to je opravdu potřeba ověřit takto. Nebo se může stát, že třeba za měsíc to ok nebude a nebudete vědět proč. Ale zas, třeba po roce, to ok bude, nebo taky ne.

Po jakou dobu (po celý život psa)? se pozná alergie? Jelikož zjišťuji, že čubajs má jak alergii, tak intoleranci...

26.2.2017 21:16

lesnížínka napsal(a):
To mi připomnělo, jak Worka z kraje sousedovic pole vytáhnul kozí nohu(lýtko s paznehty...či jak se to jmenuje ) a s nadšením mi úlovek přinesl ukázat. Vynadala jsem mu do čuňat a vykopnula mu to botou z huby(bych se toho nedotknula) To jsme zopakovali asi 4x, než jsem ho od toho dostala. Myslela jsem, že to sousedé vyhodí. Ne, leží to tam a my tu scénu opakujem každé ráno Kdybych mu to dala doma, že to má ožírat, věřím tomu, že by se toho ani nechytnul. Různé velké kosti na okus u nás ležely týdny, dokud jsem se neštvala a nevyhodila je do popelnice.

Ted mě tak napadá, tak ho krmte na procházkách, poschovávejte venku nenápadně to, co by měl sežrat a bude PS tu kozí nohu bych mu asi nechala.

26.2.2017 21:22
tapina

XXX.XXX.232.133

Po jakou dobu (po celý život psa)? se pozná alergie? Jelikož zjišťuji, že čubajs má jak alergii, tak intoleranci...

Jde o to, že u alergie 1. setkání může být (je) bez následků, následující setkání po určité době, to je doba na vytvoření protilátek ale i paměťových buněk, už bez následků nebude. Někdy po určité době tyto zas vymizí, jenomže, tu dobu neznáme.
Někdy jsou zkřížené alergie, třeba ten jelen - hovězí, hovězí - jehněčí je popsáno. Ne u každého, zase, jak to to tělo zpracovalo.
Někdy je to to tělo rozhozené tak zareaguje skoro na cokoli...

26.2.2017 21:25

tapina napsal(a):
Jde o to, že u alergie 1. setkání může být (je) bez následků, následující setkání po určité době, to je doba na vytvoření protilátek ale i paměťových buněk, už bez následků nebude. Někdy po určité době tyto zas vymizí, jenomže, tu dobu neznáme.
Někdy jsou zkřížené alergie, třeba ten jelen - hovězí, hovězí - jehněčí je popsáno. Ne u každého, zase, jak to to tělo zpracovalo.

Díky

26.2.2017 21:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tapina napsal(a):

Jen se do toho vložím se svým poznatkem: jo, máte pravdu, že poprvé se to poznat nemusí. Kdysi před nějakýma 20 rokama jsem udělala muži žampiony obalené v sezamovém semínku(podle nějakého receptu z časopisu...bylo to dobré) A v pohodě. Když jsem to jídlo po nějaké době zopakovala, otekly mu sliznice. Netušili jsme z čeho. Poznal to až na služebce v Rusku, po nějakém jídle se sezamem, protože mu příčinu objasnil někdo, kdo měl podobný problém. Od té doby si na sezam už dává sakra pozor. Má alergii i na piniová semínka.

26.2.2017 21:29
tapina

XXX.XXX.232.133

Rájko, nechci Vám radit, na to fakt nemám, ale pokud máte podezření na intoleranci, vykašlete se alespoň na nějaký čas na přílohy typu pohanka, proso atd. takové ty suché věci ze zdravé výživy, na ovoce, zeleninu a brambory, kterými si nejste 100% jistá. Asi bych řekla vykašlete se na přílohy a granule. Kvůli plísním. Stačí fakt stopová množství, i taková, co toleruje zákon.

26.2.2017 21:34
tapina

XXX.XXX.232.133

lesnížínka napsal(a):
Jen se do toho vložím se svým poznatkem: jo, máte pravdu, že poprvé se to poznat nemusí. Kdysi před nějakýma 20 rokama jsem udělala muži žampiony obalené v sezamovém semínku(podle nějakého receptu z časopisu...bylo to dobré) A v pohodě. Když jsem to jídlo po nějaké době zopakovala, otekly mu sliznice. Netušili jsme z čeho. Poznal to až na služebce v Rusku, po nějakém jídle se sezamem, protože mu příčinu objasnil někdo, kdo měl podobný problém. Od té doby si na sezam už dává sakra pozor. Má alergii i na piniová semínka.

Ano. Dobrý příklad A dobře že dopadl dobře.

Ono třeba to funguje i tak, že někteří lidi jsou alergičtí na některá anestetika. To je celkem dost problém. Tak se dá udělat alergologický test, jenomže, když teda nějaké vyjde negativní, je potřeba zákrok provést nejlíp nejpozději druhý den, protože jinak je riziko, že i ten samotný test toho dotyčného sensibilizoval, zcitlivěl, na tu látku. A třeba za týden už by to bylo fakt blbý...

26.2.2017 21:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ted mě tak napadá, tak ho krmte na procházkách, poschovávejte venku nenápadně to, co by měl sežrat a bude PS tu kozí nohu bych mu asi nechala.

Já bych mu ji třeba i nechala kdybych se nebála, že pak bude podobné poklady vyhledávat a z toho pramení, že ani nebudu zkoušet to schovávání mňamek po cestě, protože on stejně proleze sousedovic hnojiště a kompostéry..to stačí No a taky, že jsem kolem té kozy chodila...nesnesu pomyšlení, že je to její noha, to já fakt ne.

26.2.2017 21:44

tapina napsal(a):
Rájko, nechci Vám radit, na to fakt nemám, ale pokud máte podezření na intoleranci, vykašlete se alespoň na nějaký čas na přílohy typu pohanka, proso atd. takové ty suché věci ze zdravé výživy, na ovoce, zeleninu a brambory, kterými si nejste 100% jistá. Asi bych řekla vykašlete se na přílohy a granule. Kvůli plísním. Stačí fakt stopová množství, i taková, co toleruje zákon.

Svoji čubu přílohami nekrmím, jen brambory měla cca 2x. Ona teďď momentálně "žádný" problém nemá, pokud krmím tím, co máme osvědčené.

26.2.2017 22:10

tapina napsal(a):
Ano. Dobrý příklad A dobře že dopadl dobře.

Ono třeba to funguje i tak, že někteří lidi jsou alergičtí na některá anestetika. To je celkem dost problém. Tak se dá udělat alergologický test, jenomže, když teda nějaké vyjde negativní, je potřeba zákrok provést nejlíp nejpozději druhý den, protože jinak je riziko, že i ten samotný test toho dotyčného sensibilizoval, zcitlivěl, na tu látku. A třeba za týden už by to bylo fakt blbý...

Uf.

A v praxi je použití anestetik (potažmo zákrok) hned po testu reálné?

26.2.2017 22:20
tapina

XXX.XXX.232.133

Uf.

A v praxi je použití anestetik (potažmo zákrok) hned po testu reálné?

Jo je, řešila jsem to zatím 2*, tak, jak píšu.

27.2.2017 18:01
tapina

XXX.XXX.211.241

Pokračování nutrie, žebírka, tuček a vnitřnosti, dnes s červenou řepou. Koucourek má kachnu. I mu to oberu.

Může pes jíst libeček?

27.2.2017 18:17

tapina napsal(a):
Pokračování nutrie, žebírka, tuček a vnitřnosti, dnes s červenou řepou. Koucourek má kachnu. I mu to oberu.

Může pes jíst libeček?

Kocourek nechtěl na pomerančích ? smajlík

Libeček ne. Nejhůř pro psy jako kolie..

Už ten název - Maggie smajlík

Potřebuji se pozitivně najíst, co jste kdo dělal k večeři a kde bydlíte ?

27.2.2017 18:19
tapina

XXX.XXX.211.241

Kocourek nechtěl na pomerančích ? smajlík

Libeček ne. Nejhůř pro psy jako kolie..

Už ten název - Maggie smajlík

Potřebuji se pozitivně najíst, co jste kdo dělal k večeři a kde bydlíte ?

Fakt?

Ach jo...

Koucourek nejí přílohy, leda tak na smetaně, to by řekl, že je jediná přijatelná příloha

27.2.2017 18:29

tapina napsal(a):
Fakt?

Ach jo...

Koucourek nejí přílohy, leda tak na smetaně, to by řekl, že je jediná přijatelná příloha

..jo tam je ta řepa vlastně jak "časové znamení ohlásilo 20 hodin"

Však. Má výborný vkus. Že mu vzkazuji 33% ať si rozkáže. Bys mu dala nějakou coop na vaření.. tss.. také u vás měli šunkový salám 1977 ? Prodavačka říká - to vám bude chutnat, je tam přes 70% masa nebo co. Jo. Chutnal jak z roku 77. Přesně.

27.2.2017 23:12

tapina napsal(a):

Může pes jíst libeček?

Ano, pes může jíst libeček, prospěje mu.

5.3.2017 12:11
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Dnešní večeře bude :Vepřové koule, vepřový ořez + chrupavky a nějaký to očíčko .

21.3.2017 20:29
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Dnešní večeře : Vepř. ořez, vepř. kost a vepř. kulky.

21.3.2017 21:57

kobylatko napsal(a):
Dnešní večeře bude :Vepřové koule, vepřový ořez + chrupavky a nějaký to očíčko .

I jídlo může být strašidelný... , " Faktor strachu" je jen o kousek napřed.

Jinak my dneska měly k večeři drštičky- je to ee, maminka musela podávat do hubinky...

21.3.2017 22:32

U nás dneska mletá kachna s jelením ořezem

22.3.2017 10:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jinak my dneska měly k večeři drštičky- je to ee, maminka musela podávat do hubinky...

Přesně takhle to já dát psu do misky, tak už ho k ní asi nikdy nedostanu. Kdysi na začátku, když jsme s BARF začínali, jsem se pokusila a psi mi pak chodili kolem misek, jako by tam byl had Já musím ovařit, omatlat to zeleninou, aby to NEVYPADALO jako maso

22.3.2017 13:58

U nás když je něco ee, tak to maminka taky musí dávat do hubinky, ještě nejlépe předtím strčit do pusy pak vyndat a dát pesanovi, ten teda vidí, že to nemůže být nic špatného, tak to teda spapá...naštěstí se jedná o ovoce (banán, jablko)...drštičky bych asi nedala

22.3.2017 14:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

U nás když je něco ee, tak to maminka taky musí dávat do hubinky, ještě nejlépe předtím strčit do pusy pak vyndat a dát pesanovi, ten teda vidí, že to nemůže být nic špatného, tak to teda spapá...naštěstí se jedná o ovoce (banán, jablko)...drštičky bych asi nedala

27.3.2017 18:31

Jak velké porce dáváte psovi 35kg - kolik gramů masa, kolik cca zeleniny nebo ovoce, případně přílohy, tvarohu na den? Jen se chci ujistit že mu dávám akorát.

10.4.2017 20:25
shavoid

XXX.XXX.64.24

U nás se měl dnes nejlépe vořech Alda. Ráno požral kachní krk s treskou a špenátkem a večer měli mletá kachní křídla s vemenem, srdíčky, řepu a vločkami - jenže to mu evidentně bylo málo. Na malou chviličku jsem si odskočila na záchod a milý pejsek vylezl na stůl odkud do sebe ještě nasoukal dvě menší balení syrových kuřecích prsou, která byla připravená k večeři - prý měl dnes málo svaloviny, musí to dohnat. Kilo a půl žrádla na 14ti kilového pejska, to je celkem slušné, že?...
A na mě čekají asi jen ty zeleninové rybí prsty, jakožto nezáživný polotovar z lednice. Aspoň, že k těm prsoum nesežral i tu BBQ marinádu.

12.4.2017 14:57
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Včerejší večeře :vepř. svalovina, ořez z vepř. nožek, medvědí česnek

12.4.2017 15:07

kobylatko napsal(a):

12.4.2017 15:25

kobylatko napsal(a):

Přisolit, zapéct, sežrat..a psům granule. takovouhle dobrotu plýtvat na psy...

nám se rozbil mrazák, takže teď máme masožravé hody - ryby, kuřecí čtvrtky, žaludky, játra, a jako bonus mají ke všemu sulc z kuřecích pařátů, kterého jsem tam měla dobrých 10 litrů. Přílohy nedostávají, musíme sežrat maso dřív než se to zkazí. (nikdo si nestěžuje ).

12.4.2017 18:17

Dáváte pejskům vařené vajíčko? Já jsem doteď dávala jen syrový žloutek. Ale přemýšlím že by si určitě pochutnal na vařeném, žloutek i s bílkem. Je to vhodné a prospěšné pro psa?

12.4.2017 21:25
tapina

XXX.XXX.179.183

Dáváte pejskům vařené vajíčko? Já jsem doteď dávala jen syrový žloutek. Ale přemýšlím že by si určitě pochutnal na vařeném, žloutek i s bílkem. Je to vhodné a prospěšné pro psa?

No každopádně je potřeba se zodpovedně rozhodnout, jakou úpravu zvolíte a taky to adekvátně připravit. Pro začátečníka bych volila míchaná vejce. Nesmí být přesušená, naopak by měla zůstat krémová, ale ne syrová. Na nepřilnavé pánvi zvládne i začátečník. Odsud je jen krok k volskému oku. Žloutek je krémový avšak zcela prohřátý. Pokročilí mohou přistoupit k přípravě vajec, do kterých není vidět. Podrobnosti v kapitole vařená vejce - základní úpravy - na hniličku, na měkko, na tvrdo. Hrubou chybou šedý lem žloutku! Zvláštní kapitola - 3 vejce do skla.

Kocourkův tip. Ztracená vejce. Ehm. Kde jsou ta vejce?

Kocour říká - takhle ano, takhle rozhodopádně ne.

P.S. velikonoce hurá!

12.4.2017 21:55

Já dávám vajíčka ve formě volskýho voka - je to rychlejší a jednodušší, než je vařit (a já v krmení psa preferuju jednoduchost a rychlost na přípravu). Smažím to na sádle. V syrovým bílku je prej něco škodlivýho. Ale jinak je vajíčko dobrá bílkovina, nám se do ledvinový diety hodí. Už jen sehnat si dodavatele z domácích chovů, ať nemusíme kupovat ty hrůzy, co prodávají v supermarketech.

13.4.2017 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vajíčko se dává normálně celé, v syrovém bílku je avidin, který blokuje vstřebávání vit.B, ale to se právě eliminuje tím žloutkem. A ano, při nějakých testech se zjistilo, že by jich musel sníst xx, aby tohle strašení mělo význam..Já dávám jen vařené, tedy zdrclé v jídle, poněvadž syrové vajíčko mi do huby nevzal ani jeden pes.
Dva dny žere vepřové s mědvědím česnekem a fakt kouskem jater...a dva dny se z toho zesr.l

13.4.2017 10:59

lesnížínka napsal(a):
Vajíčko se dává normálně celé, v syrovém bílku je avidin, který blokuje vstřebávání vit.B, ale to se právě eliminuje tím žloutkem. A ano, při nějakých testech se zjistilo, že by jich musel sníst xx, aby tohle strašení mělo význam..Já dávám jen vařené, tedy zdrclé v jídle, poněvadž syrové vajíčko mi do huby nevzal ani jeden pes.
Dva dny žere vepřové s mědvědím česnekem a fakt kouskem jater...a dva dny se z toho zesr.l

Díky za doplnění problematiky bílku :) Můj pes by sežral i syrový vejce, ale usmažit volský voko trvá 30 vteřin, tak v tom asi budu pokračovat :).

13.4.2017 11:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Díky za doplnění problematiky bílku :) Můj pes by sežral i syrový vejce, ale usmažit volský voko trvá 30 vteřin, tak v tom asi budu pokračovat :).

No však..kdo by si nedal volské oko?!? Já si onehdá udělala na chleba s máslem a medvědí česnek na to. Muž přišel z práce a: tak já si dělám chutě na volské oko snad měsíce a ona ho sežere na tajňačku, jen co vytáhnu paty

13.4.2017 16:02

Syrový právě dávám jen žloutek vždycky, protože co vím tak bílek v syrovém stavu obsahuje avidin, který narušuje vstřebávání biotinu (vitamínu H). Ale vařený bílek by měl být ok protože působením tepla se avidin zničí.
Tak si říkám ať má nějakou další zdravou potravinu co mu bude hodně šmakovat. Myslela jsem že bych normálně uvařila na tvrdo. Ale můžu zkusit první ty míchané nebo volské oko. Díky.

13.4.2017 16:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě k tomu avidinu. Z tohoto článku nejsem moudrá, tedy z toho pokusu číslo 2: https://www.celostnimedicina.cz/biotin-malo-znamy-vitamin.htm Pokud tedy avidin brání vstřebávání biotinu ze stravy, i na sebe váže ten, co si tělo samo produkuje, jak se to dá léčit umělým podáváním biotinu, když ho zase ten avidin vyváže? Asi to nějak blbě chápu...

notregistered

13.4.2017 17:07
notregistered

XXX.XXX.211.93

lesnížínka napsal(a):
Ještě k tomu avidinu. Z tohoto článku nejsem moudrá, tedy z toho pokusu číslo 2: https://www.celostnimedicina.cz/biotin-malo-znamy-vitamin.htm Pokud tedy avidin brání vstřebávání biotinu ze stravy, i na sebe váže ten, co si tělo samo produkuje, jak se to dá léčit umělým podáváním biotinu, když ho zase ten avidin vyváže? Asi to nějak blbě chápu...

Chápete to úplně správně, bílek musí jít spolu se žloutkem, nic se doplňovat nemusí. To je zas jen parková pravda, legenda, nepodloženo, pověra, žblebt, nesmysl.
Vejce celé je perfektní surovina,100% stravitelná. Říkala psice, když si k večeři
naservírovala 12 křepelčích vajíček i se skořápkami, říká - konečně pořádný žrádlo. Já neříkám nic.

14.4.2017 20:01
kobylatko

XXX.XXX.45.44

notregistered napsal(a):
Chápete to úplně správně, bílek musí jít spolu se žloutkem, nic se doplňovat nemusí. To je zas jen parková pravda, legenda, nepodloženo, pověra, žblebt, nesmysl.
Vejce celé je perfektní surovina,100% stravitelná. Říkala psice, když si k večeři
naservírovala 12 křepelčích vajíček i se skořápkami, říká - konečně pořádný žrádlo. Já neříkám nic.

Podle mě je to též kravina, oddělování bílku od žlouku, zakapávání citrónem a kdesi cosi... Už vidím divokýho psa, kočku, lišku, lasičku, kunu a já nevím koho ještě jak ukradne vajco a bude se patlat s odělováním bílu a žloutku... Divoce žijící zvíře musí vědět co dělá a proč, kdyby ne tak by pošlo.

notregistered

14.4.2017 22:32
notregistered

XXX.XXX.211.196

kobylatko napsal(a):
Podle mě je to též kravina, oddělování bílku od žlouku, zakapávání citrónem a kdesi cosi... Už vidím divokýho psa, kočku, lišku, lasičku, kunu a já nevím koho ještě jak ukradne vajco a bude se patlat s odělováním bílu a žloutku... Divoce žijící zvíře musí vědět co dělá a proč, kdyby ne tak by pošlo.

Ne, si na pařezu osmahne volské oko, ozdobí snítkou rozmarýnu a přikusuje skořápky zakápnuté olivovým olejem a citrónem.
Že si pes vitamin C vyrábí sám je jedno smajlík

15.4.2017 11:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

notregistered napsal(a):
Ne, si na pařezu osmahne volské oko, ozdobí snítkou rozmarýnu a přikusuje skořápky zakápnuté olivovým olejem a citrónem.

Někdy přemýšlím, kde se tyhle kraviny berou, kdo to vymýšlí? Nějaký pseudovědec? Nebo se to nějak na sebe nabaluje, pak trochu překroutí, z lidí vztáhne na psy a naopak...?

notregistered

15.4.2017 11:14
notregistered

XXX.XXX.211.196

lesnížínka napsal(a):
Někdy přemýšlím, kde se tyhle kraviny berou, kdo to vymýšlí? Nějaký pseudovědec? Nebo se to nějak na sebe nabaluje, pak trochu překroutí, z lidí vztáhne na psy a naopak...?

Vztahují se tabulky pro lidi na psy.
Nebo některé věci byly dlouho zažité. Jako brambory. Hodně moc se čísla lidí pasují na psy, ale je to fakt blbě.

15.4.2017 11:17
tapina

XXX.XXX.165.16

notregistered napsal(a):

Mýmu kocourkovi je úplně šumák, že kočičky v přírodě, nebo chudák kočičiky u popelnic. Chudáci kočičky v Africe. On to má tak. Volské oko je v celku z toho důvodu, aby se žloutek neblemtal všude, nebyl studený. A zbytek nechá psovi. A to se vyplatí. Míchaná nebaští stejně jako nepovedená volská oka. To není rozmazlenost. To je těžká úloha vůdce smečky ;-).

15.4.2017 11:21
tapina

XXX.XXX.165.16

lesnížínka napsal(a):

Ono to někdy vzniká tak, že je nějaká studie a třeba i in vitro, něčeho, z nějakých úplně jiných důvodů, než jsou praktické výstupy na které to pak někdo uplatní třeba.. Něco z toho vyleze, to se vytrhne z kontextu a někomu se to hodí a tomu spousta lidí věří a spoustě lidí se to taky hodí a někteří se zas bojí, co kdyby opravdu.
Některé věci jsou kontroverzní a furt se o ně bije a kdo stojí opodál se směje.

notregistered

15.4.2017 11:21
notregistered

XXX.XXX.211.196

tapina napsal(a):
Mýmu kocourkovi je úplně šumák, že kočičky v přírodě, nebo chudák kočičiky u popelnic. Chudáci kočičky v Africe. On to má tak. Volské oko je v celku z toho důvodu, aby se žloutek neblemtal všude, nebyl studený. A zbytek nechá psovi. A to se vyplatí. Míchaná nebaští stejně jako nepovedená volská oka. To není rozmazlenost. To je těžká úloha vůdce smečky ;-).

A to se vyplatí ! smajlík byla legrace, spíše jde o to, že se lidé bojí avidinu a kapou citrón, zbytečně.

15.4.2017 11:25
tapina

XXX.XXX.165.16

notregistered napsal(a):
A to se vyplatí ! smajlík byla legrace, spíše jde o to, že se lidé bojí avidinu a kapou citrón, zbytečně.

Ten citrón kapou protože aby to měl lepší. Protože to říkal Polreich, ne?

notregistered

15.4.2017 11:31
notregistered

XXX.XXX.211.196

tapina napsal(a):
Ten citrón kapou protože aby to měl lepší. Protože to říkal Polreich, ne?

Na kuřecí řízek z křehčeného masa, aby byl ještě křehčí.

15.4.2017 11:34
tapina

XXX.XXX.165.16

notregistered napsal(a):
Na kuřecí řízek z křehčeného masa, aby byl ještě křehčí.

Proboha hlavně ne řízek. Viděla jsem s hruškou Williams a mozzarelou. Jakože teda nebyl to řízek, ale kuřecí steak. Tak jedině to omlouvá, že to bylo u tenisových kurtů. Takže Williams OK. Psové jsou z těch míčků taky jak blbí.

notregistered

15.4.2017 11:47
notregistered

XXX.XXX.211.196

tapina napsal(a):
Proboha hlavně ne řízek. Viděla jsem s hruškou Williams a mozzarelou. Jakože teda nebyl to řízek, ale kuřecí steak. Tak jedině to omlouvá, že to bylo u tenisových kurtů. Takže Williams OK. Psové jsou z těch míčků taky jak blbí.

Aaaa můj nejoblíbenější steak povýšili z eidamu, super smajlík Trochu blbě vše nasládlé dokupy, ne ?
A máte pískací tenisák ? My jo. Megí mu říká - nebreč.

15.4.2017 11:53
tapina

XXX.XXX.165.16

notregistered napsal(a):
Aaaa můj nejoblíbenější steak povýšili z eidamu, super smajlík Trochu blbě vše nasládlé dokupy, ne ?
A máte pískací tenisák ? My jo. Megí mu říká - nebreč.

Až budou míčky Williams pískací, tak možná smajlík He he to by byl konečně ten tenis vtipný. No představ si to. současně s tenistovým zvukem, svistem rakety a typickým zvukem míčku ještě písknutí. Tenisák je tenisák od toho, že leží strašně tajně v křoví nebo v trávě nebo zapomenutý jiným psem kdesi. Prostě překvápko. Ten se nežere, ten se jen tak nosí. Jinak to nemá cenu. Ostatní, co jim kdo dá, obzblášť teda feně, rozbijou.

notregistered

15.4.2017 12:05
notregistered

XXX.XXX.211.196

tapina napsal(a):
Až budou míčky Williams pískací, tak možná smajlík He he to by byl konečně ten tenis vtipný. No představ si to. současně s tenistovým zvukem, svistem rakety a typickým zvukem míčku ještě písknutí. Tenisák je tenisák od toho, že leží strašně tajně v křoví nebo v trávě nebo zapomenutý jiným psem kdesi. Prostě překvápko. Ten se nežere, ten se jen tak nosí. Jinak to nemá cenu. Ostatní, co jim kdo dá, obzblášť teda feně, rozbijou.

Máš pravdu. Taky jednou. smajlík Fakt, hračka co se najde, se nejí. Záhada to je. Ale někteří plyšáci též ne a pískací miminkovské hračky máme půl roku, jen je vždy poponese. Třeba ke kamnům, aby jim bylo teplo. Poslední tenisák zabíjela víc než dva dny, teď je zábava zachraňovat větve z potoka.
Nejde - začne nadávat. Jeden strom nešel zvednout z bahna, tak na něj naskládala 5 menších.
Mám psa fyzika.

15.4.2017 16:22

notregistered napsal(a):
Máš pravdu. Taky jednou. smajlík Fakt, hračka co se najde, se nejí. Záhada to je. Ale někteří plyšáci též ne a pískací miminkovské hračky máme půl roku, jen je vždy poponese. Třeba ke kamnům, aby jim bylo teplo. Poslední tenisák zabíjela víc než dva dny, teď je zábava zachraňovat větve z potoka.
Nejde - začne nadávat. Jeden strom nešel zvednout z bahna, tak na něj naskládala 5 menších.
Mám psa fyzika.

Můj pes by taky rád zachraňoval větve z vody. A ještě šutry. Blbý je, že nesnáší vodu, to ještě nevyřešil. Vlastně ano, pokud se za řešení dá považovat řev a vydírání, ať mu ty věci z vody vyndám já.

15.4.2017 20:31
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Dnešní psí Velikonoční večeře : Jehněčí svalovina, kuřecí křídla, králičí masité kosti, medvědí česnek . (miska před a po přidání přílohy ).

15.4.2017 20:37
Terven

XXX.XXX.160.10

notregistered napsal(a):
Mám psa fyzika.

Lovit a vynášet cokoliv z vody je u nás taky veliká atrakce. Mohla bych tvrdit, že mám mini novofundlanďana - barvu i chlupy by měla
A pak vykuchala metrového plyšového zajíce - teď je z něj předložka.

15.4.2017 22:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Samík běhá po potoce, kde je mu kousek nad kotníky a dělá, že chytá ryby. Teda upřeně čumí do vody a asi, když se tam nějaká škudla mrskne, tak chňapá do vody a běží za ní. Nějaké dřevo a podobně je mu naprosto šumák, toho je tu všude hafl a nezajímá ho. Jen když jsme sbírali odpadky, tak to bral zodpovědně a pořád chtěl skočit z břehu pro igelitku z teska, ale jsem mu to rozmluvila, že tam by žuchnul, bylo to podemleté a víc vody. Já ho totiž posílala pro petku za větví, kterou neviděl, ale učarovala mu ta vodou nafouklá igelitka a nechápal, proč takový supr odpadek panička nechce(nechtěla jsem právě, aby spadl do hloubky).

notregistered

15.4.2017 22:18
notregistered

XXX.XXX.211.33

Můj pes by taky rád zachraňoval větve z vody. A ještě šutry. Blbý je, že nesnáší vodu, to ještě nevyřešil. Vlastně ano, pokud se za řešení dá považovat řev a vydírání, ať mu ty věci z vody vyndám já.

No že jo, vydírá, já si to říkala také ! smajlík
Hlavně, že po mně nechce iPhone 7, nové auto, vyprat ponožky nebo teplou večeři.

notregistered

15.4.2017 22:20
notregistered

XXX.XXX.211.33

Terven napsal(a):
Lovit a vynášet cokoliv z vody je u nás taky veliká atrakce. Mohla bych tvrdit, že mám mini novofundlanďana - barvu i chlupy by měla
A pak vykuchala metrového plyšového zajíce - teď je z něj předložka.

Nemohl by mi Váš pes vyrobit garnýž do ložnice ?

15.4.2017 22:53

notregistered napsal(a):
No že jo, vydírá, já si to říkala také ! smajlík
Hlavně, že po mně nechce iPhone 7, nové auto, vyprat ponožky nebo teplou večeři.

Pfff, sedmičku. Stačí, že kvůli němu jsem zakoupila Apple Watch, aby foun už konečně nemusel trpět letecké chvíle při vytahování z batohu, když v druhé ruce držím trubku s výpadem za něčím strašně důležitým. A to jsem si říkala, že nikdy v životě ze sebe nebudu dělat pomatence, co telefonuje přes hodinky.

Naštěstí studená večeře je pořád víc než teplá.

notregistered

15.4.2017 23:06
notregistered

XXX.XXX.211.33

Pfff, sedmičku. Stačí, že kvůli němu jsem zakoupila Apple Watch, aby foun už konečně nemusel trpět letecké chvíle při vytahování z batohu, když v druhé ruce držím trubku s výpadem za něčím strašně důležitým. A to jsem si říkala, že nikdy v životě ze sebe nebudu dělat pomatence, co telefonuje přes hodinky.

Naštěstí studená večeře je pořád víc než teplá.

No a to si představte, že se prodává taková věc do uší.. sluchátka s tlačítkem přijetí hovoru.. i bezdrátová.. a bluetooth handsfree.. a Váš úžasný telefon umí hlasové vytáčení.
Tak se tady nevymlouvejte na psa smajlík smajlík

15.4.2017 23:12

notregistered napsal(a):
No a to si představte, že se prodává taková věc do uší.. sluchátka s tlačítkem přijetí hovoru.. i bezdrátová.. a bluetooth handsfree.. a Váš úžasný telefon umí hlasové vytáčení.
Tak se tady nevymlouvejte na psa smajlík smajlík

To tedy nemáte zvíře, se kterým musíte mít uši na šťopkách stejně jako oči a snažit se přemýšlet rychleji než on. Cokoliv v uchu snižuje snahu o dokonalý příjem v rámci omezených možností člověka, zvlášť když jsem ve srovnání s ním v podstatě hluchá.

15.4.2017 23:13

A s HF v uchu v parku bych možná vypadala víc jako machrující blb, než když sem tam blekotám do rukávu.

16.4.2017 10:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A s HF v uchu v parku bych možná vypadala víc jako machrující blb, než když sem tam blekotám do rukávu.

S obojím musíte vypadat jako agent CIA To já s tlačítkovým, který je špinavý jak prase, neb s ním telefonuju v zahradě s rukama od hlíny a mezi lidma bych si ho ani netroufla vytáhnout bych si měla ty hodinky asi taky pořídit I když...i ty by nakonec byly jak sviň

16.4.2017 10:39

lesnížínka napsal(a):
S obojím musíte vypadat jako agent CIA To já s tlačítkovým, který je špinavý jak prase, neb s ním telefonuju v zahradě s rukama od hlíny a mezi lidma bych si ho ani netroufla vytáhnout bych si měla ty hodinky asi taky pořídit I když...i ty by nakonec byly jak sviň

U nás v rodině po příchodu hodinek zavládly lepší vztahy, takže v tomhle ohledu největší přínos. Už na mámu neštěkám "nemůžu, nevím, venčím", típ.

16.4.2017 12:49

Tak zlato právě posnídalo kus krkovičky, který "upadl" z linky, zajedlo to kedlubnou a odklusalo zpátky do postele. To je život...

16.4.2017 16:23

Tak zlato právě posnídalo kus krkovičky, který "upadl" z linky, zajedlo to kedlubnou a odklusalo zpátky do postele. To je život...

Já toho vašeho pesana fakt "žeru"...jestli-až jednou budu muset bydlet v bytě nebo nezvládnu medvědoidní tele, tak si snad taky pořídím, co máte vy, z toho, co píšete je váš pes prostě moje krevní skupina

16.4.2017 16:54

Já toho vašeho pesana fakt "žeru"...jestli-až jednou budu muset bydlet v bytě nebo nezvládnu medvědoidní tele, tak si snad taky pořídím, co máte vy, z toho, co píšete je váš pes prostě moje krevní skupina

Ale pozor, pokud basenji někomu sedne a máte podmínky, zpravidla to nekončí jedním kouskem.

16.4.2017 18:34

Ale pozor, pokud basenji někomu sedne a máte podmínky, zpravidla to nekončí jedním kouskem.

Bože dva psy už nééé...přestávám na to mít patróny...

17.4.2017 15:11

Technický dotaz
Mícháte dohromady do jedné dávky maso, zeleninu i ovoce? Pokud ano je jedno jaké druhy k sobě? Nebo dáváte třeba jen maso se zeleninou a další den zase maso s ovocem a jogurtem...?

On sní teda všechno, ale já kolikrát přemýšlím jestli je vhodné míchat různé druhy. Například včera večer měl maso, k tomu 1/4 velkého jablka, půlku banánu a asi půl kelímku selského bílého jogurtu. Nevím jestli třeba ten jogurt s banánem mám dávat radši zvlášť (občasná svačina) nebo je to jedno.

17.4.2017 15:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Technický dotaz
Mícháte dohromady do jedné dávky maso, zeleninu i ovoce? Pokud ano je jedno jaké druhy k sobě? Nebo dáváte třeba jen maso se zeleninou a další den zase maso s ovocem a jogurtem...?

On sní teda všechno, ale já kolikrát přemýšlím jestli je vhodné míchat různé druhy. Například včera večer měl maso, k tomu 1/4 velkého jablka, půlku banánu a asi půl kelímku selského bílého jogurtu. Nevím jestli třeba ten jogurt s banánem mám dávat radši zvlášť (občasná svačina) nebo je to jedno.

Je to jedno, občas míchám, ale teď už se snažím dávat ne toliko druhů naráz, protože mám pocit, že míň...mu chutná víc. S mícháním jako takovým to nemá ale nic společného. Třeba jablko jsem jim k zelenině strouhala často, ostatní ovoce nechtěli.

17.4.2017 15:26

lesnížínka napsal(a):
Je to jedno, občas míchám, ale teď už se snažím dávat ne toliko druhů naráz, protože mám pocit, že míň...mu chutná víc. S mícháním jako takovým to nemá ale nic společného. Třeba jablko jsem jim k zelenině strouhala často, ostatní ovoce nechtěli.

Tak jo bezva, díky. On je jak vysavač, všechno vyluxuje veškeré ovoce i zeleninu, s výjimkou hlávkového salátu. Ten v misce nechá. Ale třeba čínské zelí nebo ledový salát mu šmakuje moc

Já spíš krájím na malinké kostičky, strouhám jen někdy.

17.4.2017 16:11

Technický dotaz

Já to teda nemíchám, ale ne proto, že by to psi nesnědli, ale spíš to máme rozdělený...k svačině a třeba trochu vloček a večeře maso, zelenina a většinou rýže...

7.6.2017 06:42
Andrýsek3

XXX.XXX.212.59

Barnyho dnešní snídaně: kuřecí mleté maso, kuskus, salát, chia, kelpa, trochu olivového oleje.

7.6.2017 09:08
Sele

XXX.XXX.176.58

Andrýsek3 napsal(a):
Barnyho dnešní snídaně: kuřecí mleté maso, kuskus, salát, chia, kelpa, trochu olivového oleje.

U nás dneska trochu chudší kuřecí stehenní řízky, křídla a ředkvičky smajlík

27.9.2017 14:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nevím, jestli jsme někde řešily jogurty, tak to dám sem. Dělám si domácí. Bohužel kravka se bude telit(ne moje ) takže už je k dispozici jen kozí mléko. I když mi bylo jasné, že to asi nedám, řekla jsem si, že ten jogurt zkusím. Mléko je málo tučné a jogurt nechtěl tuhnout, pak trochu ztuhnul, ale měl takovou podivnou soplovitou strukturu. Už to no a stačilo mi čichnout a neměla jsem ani odvahu, ho ochutnat Nabídla jsem ho psu. Kravský jogurt nikdy nechtěl, ani kupovaný,10%, ani ten domácí. Ten kozí mu neuvěřitelně chutná, jsem z něho doslova v šoku Myslela jsem, že si tedy jedenkrát veme a víckrát už ne, no a žere ho už týden Takže jsem volala sestřence, ať dovalí další mléko a budu mu ho zase vyrábět. Ten pes má 9 let a pořád překvapuje...

27.9.2017 16:56

lesnížínka napsal(a):
Nevím, jestli jsme někde řešily jogurty, tak to dám sem. Dělám si domácí. Bohužel kravka se bude telit(ne moje ) takže už je k dispozici jen kozí mléko. I když mi bylo jasné, že to asi nedám, řekla jsem si, že ten jogurt zkusím. Mléko je málo tučné a jogurt nechtěl tuhnout, pak trochu ztuhnul, ale měl takovou podivnou soplovitou strukturu. Už to no a stačilo mi čichnout a neměla jsem ani odvahu, ho ochutnat Nabídla jsem ho psu. Kravský jogurt nikdy nechtěl, ani kupovaný,10%, ani ten domácí. Ten kozí mu neuvěřitelně chutná, jsem z něho doslova v šoku Myslela jsem, že si tedy jedenkrát veme a víckrát už ne, no a žere ho už týden Takže jsem volala sestřence, ať dovalí další mléko a budu mu ho zase vyrábět. Ten pes má 9 let a pořád překvapuje...

Mám malého skoro 8 letého Voříška (mix těch bílých smetáku), a taky nedá do huby žádnej mléčný výrobek ale ted vím ze je naděje že to mozna projde (pokud ho někde seženu a budu ráda když mi někdo dá prosím
a odkaz a na e-shop v Praze, předem dekuji)stím kozím mlékem...

28.9.2017 23:14

Dnešní menu (krvavej)králičí ořez s jablkem, když jsme položila prkénko vyskocila na stůl, s velkou radostí maso už s poloviny uzrala ale nejvtipnější bylo když jsem jí to nesmíchala dohromady a vona samou radostí se vrhla na jablko(půl roku nic takového neměla) a otráveně to vylízala z jazyku zpátky na prkénko a maso sežrala (myslím že týden bude trvat než se na to bude zas těšit a tak jsem se poučila ovoce (zeleninu nedávám) dávám jako svačinu zvlášť (musí to být smíchání třeba se smetanou, medem...atd)

20.4.2018 20:17

Opět, po delší odmlce, u nás dnes celá kachna pomletá s kachními krky a konopným olejem. A co u vás?

20.4.2018 21:08

Dnešní večeře :Hovězí hrubomlete s kuskusem.

20.4.2018 21:29

Dnešní večeře :Hovězí hrubomlete s kuskusem.

A kromě masa a přílohy dáváte ještě něco?

20.4.2018 21:38

kuřecí srdce napůl syrová- omylem jsem je nerozmrazila, ale ohřála, trochu granulí purizon, kousek chleba na vysátí šťávy po srdíčkách, ohryzek (velkej ohryzek, skoro půl jabka ) nemusím se zbytkama chodit do koše, psina se na to třese jako sulc, kousek banánu...

20.4.2018 21:41

A kromě masa a přílohy dáváte ještě něco?

Byliny(bylinné sirupy), med, oleje(živočišné i rostlinné), ovoce.
Zeleninu dávám jen když neni "psí" ovoce.
Při hledání historie dinga jsem našla že čím "vice" zemědělska oblast tím roste potřeba a schopnost dobře strávit škrob ale např. husky a dingo do teď neumí dobře strávit škrob jednoduše rostlinou složku, protože na Sibiři asi těžko v dávných dobách tam něco vypestovaly též v Austrálii(akorát tam mají lepší podmínky pro zemědělství ale proč to domorodci nevyužili to nevim(jsem líná si to najít).

20.4.2018 21:47

Byliny(bylinné sirupy), med, oleje(živočišné i rostlinné), ovoce.
Zeleninu dávám jen když neni "psí" ovoce.
Při hledání historie dinga jsem našla že čím "vice" zemědělska oblast tím roste potřeba a schopnost dobře strávit škrob ale např. husky a dingo do teď neumí dobře strávit škrob jednoduše rostlinou složku, protože na Sibiři asi těžko v dávných dobách tam něco vypestovaly též v Austrálii(akorát tam mají lepší podmínky pro zemědělství ale proč to domorodci nevyužili to nevim(jsem líná si to najít).

Prostě místo 10% rostlinné složky dávám 20-40%
Přijde mi to logické. Aussik sice procestoval půl země
koule ale nevěřím že dostával jenom a furt maso.

20.4.2018 21:52

Prostě místo 10% rostlinné složky dávám 20-40%
Přijde mi to logické. Aussik sice procestoval půl země
koule ale nevěřím že dostával jenom a furt maso.

Jo, když to psovi vyhovuje, tak proč ne.

21.4.2018 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mám dva dny v ledničce nachystanou koninu. Ráno dostával kuřecí skelety, vepřové chrupky a včera kuřecí krky. Je horko, tak to vždycky sní až kolem 20h, tudíž je nažraný a maso k večeři už nechce, jen trochu zobne granulí. Tím opět žere jen polovinu denní dávky a marná má snaha, aby přibral Dneska po zimě vykoupáme a sousedé se budou ptát, jestli není marod..

21.4.2018 21:35

Kachní křídlo + kuřecí stehno, pro vdechovače samozřejmě rozmlácené. Kromě hromady fen kolem teď hárají i nejpřitažlivější kamarádky, tj. je ten můj chudák úplně mimo a kromě masa nic nechce, ani jogurt, natož aby si dal ředkvičky nebo brambor. Zoufalec.

21.4.2018 21:41
Terven

XXX.XXX.110.147

Večeře je teprve před námi...budou to krůtí žaludky z Glóbusu

21.4.2018 23:03

Tak u nás dneska smůla, tedy pro mě, maso nechtěla, tak byly kozí grancle.

23.4.2018 11:22
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Náš včera večeřel holuba.

23.4.2018 14:18

U nás včera koňská konzerva.

5.9.2018 21:23

Krůta s kostí, kachní srdce, strouhaná řepa s mrkví, Biotin, Roboranu jsem ho dnes ušetřila. Brambory došly, na dýni čekáme, archivní vločky byly po smrti. Nereklamoval.

5.9.2018 21:26

Krůta s kostí, kachní srdce, strouhaná řepa s mrkví, Biotin, Roboranu jsem ho dnes ušetřila. Brambory došly, na dýni čekáme, archivní vločky byly po smrti. Nereklamoval.

Archivní vločky

U nás dneska kachna od Barona s vitamíny a mletým ostropestřecem.

6.9.2018 01:13

Naše buli je v této roční době ovocožrout, k smrti miluje jablíčka, "zakusuje" je pod stromem aby jí neutekla a pak si je v klidu moštuje, švestky jsme před ní musely zavřít, jinak by vyluxovala celou přepravku...jinak k tomu večer sežere půl kila jakéhokoliv masa...

6.9.2018 08:02
TT-nka

XXX.XXX.18.182

Chtěla bych se zeptat, jakou knihu (nebo stránku) byste mi doporučili na nastudování o BARF? jaká publikace je podle vás nejlepší. Máme hrozný problém, po všem průjmujeme, takže zkusíme maso
Děkuji.

6.9.2018 08:34
Atheira

XXX.XXX.50.119

U nás teďka poslední dobou frčí dýně. Psice má veselý období, dýni miluje (loni jsme s dětma od známých dlabali a ona mi z jedné celý ten vnitřek vyžrala. No, pak blila, ale stejně ji má ráda. Takže dýně s hovězím, dýně s kuřetem, s rybou, pořád jenom dýně, někdy ještě s banánem nebo kusem jablka. Na dnešek už nezbyla, takže dýňový období holt končí, zato nám dnes bylo přihráno srnčí, takže hody pokračují.

6.9.2018 08:56

TT-nka napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, jakou knihu (nebo stránku) byste mi doporučili na nastudování o BARF? jaká publikace je podle vás nejlepší. Máme hrozný problém, po všem průjmujeme, takže zkusíme maso
Děkuji.

http://manwe.eu celý pravý sloupec, popř její kniha Barf.

6.9.2018 09:24
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

Čubina včera povečeřela jednodenní kuřátka! :-3 Přílohy nedávám, nežere je. Zeleninu jen, když ji jím já, takže má neprané dršťky. :D.

6.9.2018 09:36

GloriaTheWhippet napsal(a):
Čubina včera povečeřela jednodenní kuřátka! :-3 Přílohy nedávám, nežere je. Zeleninu jen, když ji jím já, takže má neprané dršťky. :D.

A žere Vám je normálně opeřená? Moje nad tím ohrnuje čumák, je teda pravda, že nepozře ani chlupatého potkana, ale holata jsou v pohodě.

4.5.2019 22:31

Takže přátelé, dnes otestováno, že barf maso může být někdy opravdu vynikající. Trochu dietka po zimě, v mrazáku zbyla kostka cca 200 g koňské svaloviny, nějaké německé BIO, ale po červeném holt letí váha nahoru. Říkám si, že už je tam dost dlouho, už bylo jednou rozmražené, když jsem do dvířek zabouchla chňapku, je to větší množství. Podusím to ve vlastní šťávě a hodím zpátky zamrazit, na výletě to aspoň vydrží. Dnes dotaz: "Jak jsi měla v mrazáku to maso, to byl nějaký základ? Udělala jsem z toho guláš a byl vynikající, nevadí? To byla zvěřina?" Normálně jsem lhala a řekla, že jo.

28.6.2019 07:58

Tak u nás včera zvěřina a králík, dnes hladovka, za chvíli jde na kastraci.

28.6.2019 13:14

Tak u nás včera zvěřina a králík, dnes hladovka, za chvíli jde na kastraci.

Tak to bylo pro mojí fenu to nejhorší...hladovka před kastrací pro někoho, kdo by chtěl jíst nonstop...

28.6.2019 20:13

Tak to bylo pro mojí fenu to nejhorší...hladovka před kastrací pro někoho, kdo by chtěl jíst nonstop...

Jj, jak je už starší, tak by žrala jak nezavřená

28.6.2019 21:28

Jj, jak je už starší, tak by žrala jak nezavřená

No a jak vám to dopadlo....všechno ok??

28.6.2019 23:31

No a jak vám to dopadlo....všechno ok??

Jj, byla na laparoskopické, takže má na břichu jen dva mini stehy. A co u vás, nezměnilo se po kastraci u Vaší čubiny nic?

29.6.2019 07:47

Jj, byla na laparoskopické, takže má na břichu jen dva mini stehy. A co u vás, nezměnilo se po kastraci u Vaší čubiny nic?

Já bych neřekla....radikál, který nemusí ostatní psy, byla i před kastrací, žravá byla i před kastrací......na to, že byla kastrovaná hodně brzo, ještě před prvním háráním....což se všude píše, že pes defakto nemá šanci dospět......tak bych řekla, že v tomhle je ona ok, zatímco nekastrovaný pes se chová jako štěndo dodnes a to už jim bude v září deset let...on je pořád to mimino, u feny nepozoruju, že by se nechovala jako dospělá, když to srovnám s mojí nekastrovanou ovčandou nebo dalšími nekastrovanými fenami v naší rodině. Nicméně pokud se rozhodnu kastrovat i další fenu, tak už určitě nechám jednou odhárat.
Strašák v podobě inkotinence se nekonal-zatím ...musím zaklepat.

Teď už jí musim trochu hlídat krmný dávky...objem jsme zachovali, aby měla "plný bříško" ale snažim se krmit "dietněji"...ale to nepřičítám kastraci, ale tomu, že už je to starší dáma a že už se tolik nehejbe...jinak celý život jedla stejně jako nekastrovaný pes a s váhou jsme neměli problém.

Kastraci zvládla v poho, bez komplikací, akorát jsme musely hlídat, aby poté, co se pořádně vyspala z narkózy, nelítala a neskákala, za mlada byla strašný torpédo, člověk by na ní nepoznal, že na nějaké operaci byla.......

28.6.2021 21:46

Obnovuji:
Hele kupoval jste někdo masové konzervy v Mountfildu? StarVita, velké 1200g 100% masové za 59kč, když byla akce a máte kartičku zákazníka ještě levnější...mají i kočičí konzervy a kapsy, vše ve třech řadách, podle "kvality". Zkusila jsem i 2,5 kilové granule pro štěňata velkých plemen-stejně je jen pamlskujem a buli se jich nemůže nabažit...
PS: pěkný pytel s pěknýma vepřovýma ušima v oddělení s pamlsky...

28.6.2021 23:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Muž je Workovi někdy veme, protože tam má slušnou slevu. Starvita jsou ty zelené? Zelené mu chutnají, vůbec nechtěl ty černobílé. Já to nečtu, kvalita je mi jedno, normálně má maso, dostává je jen občas - když hárají sousedky a masa se nedotkne, konzerva je jediné, co jí. A když náhodou zapomenu vytáhnout maso.

30.6.2021 11:32

1.7.2021 10:41

http://www.dogheaven.cz/jidelni-listek.html

Velebnosti jdu blejt, jednou se mi zdálo že půlím pečeného nebožtíka jezevčíka, vidím tu situaci dodnes a videa z "čínských" trhů už si vůbec nepouštím

1.7.2021 11:18
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Velebnosti jdu blejt, jednou se mi zdálo že půlím pečeného nebožtíka jezevčíka, vidím tu situaci dodnes a videa z "čínských" trhů už si vůbec nepouštím

Že to nemyslí vážně, mi bylo jasné. Co tím ale chtěli říci, netuším ani po přečtení toho jejich manifestu.

Manifest serveru Dogheaven.cz

Výkup psů se nekoná! Tímto osvětlujeme otázku zda jsou tyto stránky realita nebo vtip.

Takže, tato restaurace je (byla) pouze virtuální. Chceme vyvolat diskuzi na otázku proč se někdo pohoršuje nad zabíjením domácích mazlíčků a na druhé straně toleruje hromadná jatka hospodářských zvířat? Proč některé druhy zvířat jsou degradovány na předmět průmyslové výroby a prožijí tak ubohý krátky život, kdežto jiné druhy si užívají mnohdy až bizardního luxusu?

V masném průmyslu je vše je zmechanizováno a baleno do obalů nijak neevokujících smrt. V supermarketu si kupujete úhledné balíčky s anonymní mrtvolou. Pokud by na tomto balíčku byl nápis „sousedův Alík“ patrně by si tento produkt málokdo koupil. Jak to, že se vám hnusí pohled na ogrilovaného psa a při pohledu na opečenou kachnu přemýšlíte o zelí a knedlíku? Je v tom jistá psychická deformace. Zvířata pociťují přeci utrpení a bolest stejně jako člověk.

Tvůrci serveru Dogheaven.cz

1.7.2021 12:42

Možná chtěli říct, že se ke zvířatům ve velkochovech chováme špatně. Nebo nemáme jíst maso vůbec.
V supermarketu ale maso nekupuji, takže nevím.
Je to psychická deformace? Že některé národy jí psy a některé jí krávy?
Má to jisté mezery..

1.7.2021 20:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Že to nemyslí vážně, mi bylo jasné. Co tím ale chtěli říci, netuším ani po přečtení toho jejich manifestu.

Chtěli tím říct přesně to, co tam píšou - proč tolik lidí takový jídelní lístek pohorší, zatímco nabídka jídel z jiných zvířat v běžných restauracích je naplní radostným očekáváním gastronomického zážitku?

1.7.2021 20:37

Terven napsal(a):

Chtěli tím říct přesně to, co tam píšou - proč tolik lidí takový jídelní lístek pohorší, zatímco nabídka jídel z jiných zvířat v běžných restauracích je naplní radostným očekáváním gastronomického zážitku?

To mi v ČR (Střední Evropě) nedává smysl. My tady běžně psy a kočky nejíme. Tak to beru. Takže mi připadá divné, hnusné, že někdo u nás to dělá. Ale neznamená to, že nenávidím všechny národy, které to mají jinak.
Rozhodně ale se ve velkochovech a vůbec ke zvířatům chováme fakt hrozně, tam je potřeba se zamyslet, to jo.
Ale jinak to, bohužel, nechápu. Na webu jsem nebyla, nevím, co je tam dál.

1.7.2021 20:40
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Terven napsal(a):

No proč, no. Pánbů to tak chtěl.
To mi přijde jako malinko nedostatečný důvod k tomu, aby založili fiktivní stránku nabízející fiktivní jídla ze psů. Jako neuráží mě to nebo tak, ale smysl v tom nevidím.

1.7.2021 20:54
Terven

XXX.XXX.110.191

To mi v ČR (Střední Evropě) nedává smysl. My tady běžně psy a kočky nejíme. Tak to beru. Takže mi připadá divné, hnusné, že někdo u nás to dělá. Ale neznamená to, že nenávidím všechny národy, které to mají jinak.
Rozhodně ale se ve velkochovech a vůbec ke zvířatům chováme fakt hrozně, tam je potřeba se zamyslet, to jo.

Ale to je právě to, na co chtěli poukázat - u psů vám to připadá divné a hnusné a u krav a prasat normální? Míň je to bolí a míň trpí?

Budí to zdání, že je to myšleno vážně, mají to propracované včetně informací o výkupu...no a když člověk začne omdlívat a zatínat pěsti pohoršením, dočte se, že je to fikce, k zamyšlení, procitnutí- takovým trochu šokovým způsobem. Má to něco do sebe.
Já teda nenávidím všechny, kterým je jedno, že kvůli jejich flákotě zvířata trpí. A ty balíčky v marketu nekupuju. Vegetarián nejsem, aby bylo jasno.
A jo, taky mi to u těch psů vadí o něco víc....bude to tím, že doma nemám krávu.

1.7.2021 20:58
Terven

XXX.XXX.110.191

Varaxi napsal(a):
To mi přijde jako malinko nedostatečný důvod k tomu, aby založili fiktivní stránku nabízející fiktivní jídla ze psů. Jako neuráží mě to nebo tak, ale smysl v tom nevidím.

na to nemám odpověď

1.7.2021 21:38

Mezi balíčkem s masem vlaštovky a balíčkem s masem morčete není rozdíl; nevidím rozdíl.
Jak bylo to zvíře chováno a usmrceno, je jiná věc.
Proto nevím, proč jsou tam psi, ale asi chápu, že potřebovali něco šokujícího, a prasnice se zlomenou nohou a slzami v očích, v kleci s mrtvými miminky okolo, co je pojídá kočka, je pro některé lidi asi málo. Třeba. Nevím.
Jednou jsem si pustila asi padesát krátkých dokumentů z velkochovů a pak jsem vážně začala jíst méně masa, i když supermarkety ne a řetězcové masny také nenavštěvuji, ale že mám furt ty obrázky v paměti..

1.7.2021 23:18

Ježíš, to se zas někdo nudil, popř. si potřeboval zdůvodnit smysl své vlastní existence. Když pes mého plemene nebyl ve své domovině platný, tak si ho prostě dali k večeři. Asi nebudu dělat kampaň někam směr rovníkový prales, ať je nežerou, že jo... V určitých částech světa je pes brán primárně jako kámoš, pracant pod penzí nebo mazlík. Ne nutná potrava. Takže takové srovnání je úlet a vydírání a tvůrce téhle vyděračské akce by měl jít dělat něco užitečnějšího.

Přidejte reakci

Přidat smajlík