Krupkacz

XXX.XXX.211.211
Dobrý den,
v sobotu se nám narodilo krásných 5 štěnátek Jack Russel Terier. Bohužel jedno štěně přišlo o nohu pravděpodobně, když fenka sundávala vak a trhala pupeční šnůru. Poprosil bych o radu co mám dělat? Pejska si nechat nemůžeme máme již dva a mám velký strach, že pejska bez packy nebude mít nikdo zájem. Přemýšlím nad utracením.
Děkuju za rady :).
To je provokace? Kde jste byl, když fenka rodila? Chovám psy přes 30 let, znám spoustu dalších chovatelů a o tomhle slyším poprvé v životě. Takže si myslím, že toto není pravda. Je možné, že se bez nohy štěně narodí, ale že by fena nohu ukousla...
Všeobecně bych řekla, že pejska bez nožičky si někdo vezme - zdarma.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Štěně, co by při porodu přišlo jakýmkoliv způsobem o nohu a bylo ponecháno bez vet péče, už by nejspíš nežilo. Životaschopné štěně vet ofiko utratit nemůže. Ale to je stejně fuk, protože si taky myslím, že dotaz není míněn vážně.
Krupkacz

XXX.XXX.211.211
Provokace to určitě být nemá. Jsem z toho docela dost rozhozený. Fenku mám bez PP a štěnatka pro radost. To že by si někdo psa vzal zdarma to by byla samozřejmost. Je dost možné že se pejsek bez nožičky narodil. Prostě jsme si toho nevšimli. Štěnata jsou malinká jako myši. Všiml jsem si toho, až jsem pejska chtěl přikrmovat jelikož nepřibíral na váze. Pokud jsem Vás Konadro nějak rozhořčil omlouvám se. Takže myslíte, že je naděje, že by o pejska někdo zájem měl?
Krupkacz
napsal(a):
Provokace to určitě být nemá. Jsem z toho docela dost rozhozený. Fenku mám bez PP a štěnatka pro radost. To že by si někdo psa vzal zdarma to by byla samozřejmost. Je dost možné že se pejsek bez nožičky narodil. Prostě jsme si toho nevšimli. Štěnata jsou malinká jako myši. Všiml jsem si toho, až jsem pejska chtěl přikrmovat jelikož nepřibíral na váze. Pokud jsem Vás Konadro nějak rozhořčil omlouvám se. Takže myslíte, že je naděje, že by o pejska někdo zájem měl?
Pokud nepribira na vaze, muze mit i dalsi vrozene vyvojove vady a z toho duvodu neprospiva. Priroda ma mozna uz jiny plan, nez vy...

Krupkacz
napsal(a):
Tak už to nikdy nedělejte, prosím. Vaše radost totiž může přinést jen další psí utrpení. Asi se jedná o těžkou vývojovou vadu, tak nechte veterinářem důkladně zkontrolovat i ostatní. A pečlivě zajistěte štěňatům nové rodiny, potažmo kdyby to nevyšlo, postarejte se o ně. Prosím. Ať pak někdo z nich není jedním z těch, které podporuji nejen já, ale i ostatní přítomní. Věřte, že osudy neuváženě vyprodukovaných štěňat pro radost bývají mnohdy velmi smutné.
Krupkacz

XXX.XXX.211.211
napsal(a):
Tak už to nikdy nedělejte, prosím. Vaše radost totiž může přinést jen další psí utrpení. Asi se jedná o těžkou vývojovou vadu, tak nechte veterinářem důkladně zkontrolovat i ostatní. A pečlivě zajistěte štěňatům nové rodiny, potažmo kdyby to nevyšlo, postarejte se o ně. Prosím. Ať pak někdo z nich není jedním z těch, které podporuji nejen já, ale i ostatní přítomní. Věřte, že osudy neuváženě vyprodukovaných štěňat pro radost bývají mnohdy velmi smutné.
Už mám štěnata po druhé po prvé to bylo absolutně bez problému a všech 5 štěnat má domov a se všemi majiteli jsem v kontaktu. Jsou zdravé a silné. A hlavně bez problému. To že jsem nestihl první štěně, které bylo tady to o kterém mluvím, za to nemůžu. Fenka vypadala na porod 5 dní předem a já nemůžu být doma celých pět dní. A bohužel nemám chovnou stanici a neznám toho tolik jako vy tady na stránkách. Jen jsem chtěl poradit jak postupovat. Nic víc.

Děvčata, hlavně klid

Krupkacz
napsal(a):
Už mám štěnata po druhé po prvé to bylo absolutně bez problému a všech 5 štěnat má domov a se všemi majiteli jsem v kontaktu. Jsou zdravé a silné. A hlavně bez problému. To že jsem nestihl první štěně, které bylo tady to o kterém mluvím, za to nemůžu. Fenka vypadala na porod 5 dní předem a já nemůžu být doma celých pět dní. A bohužel nemám chovnou stanici a neznám toho tolik jako vy tady na stránkách. Jen jsem chtěl poradit jak postupovat. Nic víc.
Jak postupovat? Pokud máte štěňata bez pečlivého plánování, zvlášť po jedincích neznámého původu a zdravotních dispozic, musíte počítat s tím, že se něco takového stane. Že se o štěňata budete muset postarat, že vám nějaké třeba zůstane doma. Tak mazejte k veterináři a pokud ten usoudí, že absence nožičky je jen "kosmetická vada" (ale i tak si to může odskákat páteř apod.), tak prostě dejte inzerát, že darujete štěňátko bez nožičky a doufejte, že se někdo najde. Na to není co víc říct, popř. poradit.
Stát se mohlo cokoliv během březosti feny, patrně asi ani neproběhla standardní vet péče, ale ani ta nezaručuje, že bude vše v pořádku.
napsal(a):
Štěně, co by při porodu přišlo jakýmkoliv způsobem o nohu a bylo ponecháno bez vet péče, už by nejspíš nežilo. Životaschopné štěně vet ofiko utratit nemůže. Ale to je stejně fuk, protože si taky myslím, že dotaz není míněn vážně.
Párdenní štěně bez nohy veterinář zcela jistě bez problémů může utratit a drtivá většina ho i na požádání majitele utratí, to je realita ať to už zadavatel míní vážně či nikoliv. V přírodě by takové štěně zcela jistě nepřežilo, takže zase nesmíme být takové přecitlivělé citlivky a snažit se zachránit za každou cenu vše, jinak nás jiná kultura a jiné náboženství co se na nás valí smete, to je také realita. Kdo bude mít zájem o křížence bez nohy, když zdravých štěňat kříženců a i dospělých psů jsou plné útulky a nikdo je nechce mnohdy ani zadarmo. Nelze si hrát vždy a za každou cenu na humanisty a sluníčkáře, někdy musí zvítězit zdravý rozum nad citem.
Pokud je to opravdu míněno vážně, přikláním se k vývojové vrozené vadě. A jak už někdo psal, možná nebude jediná... Je mě tedy s podivem, že jste si toho všiml až jste chtěl začít přikrmovat. Která noha to je? Pokud přední, kterou štěňata masírují vemeno feny, možná, že i tam je problém - štěně nemůže dost dobře vyvolávat spouštění mléka a třeba proto zaostává (má hlad). Sice si myslím, že byste zájemce o štěně našel, lidí, kteří trpí přehnanými samaritánskými sklony je stále dost, ale kdyby se takové štěně narodilo u mne, nechala bych ho utratit. Hned po narození.
koňadra
napsal(a):
To je provokace? Kde jste byl, když fenka rodila? Chovám psy přes 30 let, znám spoustu dalších chovatelů a o tomhle slyším poprvé v životě. Takže si myslím, že toto není pravda. Je možné, že se bez nohy štěně narodí, ale že by fena nohu ukousla...
Všeobecně bych řekla, že pejska bez nožičky si někdo vezme - zdarma.
Také si ABSOLUTNĚ neumím představit, že by fena ukousla štěněti nohu, byť by se jednalo o prvorodičku a navíc nezkušenou!

Myslím že různých nemocných a opuštěných psů je na světě dost. Takže se přikláním k tomu štěně nechat utratit. Znám sice z okolí voříška který se bez nohy narodil a žije téměř normální život, ale já bych takové štěně žít nenechala, pokud bych si ho tedy nemohla nechat sama doma. Zdravých psů je dost a dobrého majitele pro mrzáčka budete hledat těžko.

Tak nevim, kdybych nechtěla štěně utratit a nikdo si ho nevzal, klíďo bych si nechala já, v zadání je, že nemůže, už má 2...proboha, tam kde se uživí 2 psi, uživí se i třetí, vždyť to není německá doga nebo bernardýn...a štěňata pro radost...to nebudu komentovat...takže k té radosti i zodpovědnost, buď okamžitě utratit nebo počítat s tím, že mi štěně může zůstat