Nadváha a dieta u labradora

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MikaPaavel

7.3.2016 19:57
MikaPaavel

XXX.XXX.54.5

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s dietou u Labradora. Naše fenka - 2 roky - zrovna teď schazuje nadváhu a já bych byl moc rád za nějaké rady co dělat a co naopak nedělat při dietě a shazování kil u labradora. Nerad bych jí něčím ublížil.
Budu rád za každé rady a tipy :).. Díky moc :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2016 20:00

MikaPaavel napsal(a):
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s dietou u Labradora. Naše fenka - 2 roky - zrovna teď schazuje nadváhu a já bych byl moc rád za nějaké rady co dělat a co naopak nedělat při dietě a shazování kil u labradora. Nerad bych jí něčím ublížil.
Budu rád za každé rady a tipy :).. Díky moc :)

Ubrat krmení a přidat pohyb.

7.3.2016 20:02
manbea

XXX.XXX.18.54

Čím krmíte a kolik? Jaký má fenka pohybový režim?

MikaPaavel

7.3.2016 20:06
MikaPaavel

XXX.XXX.54.5

Anka. Já jsem nyní doma, takže chodíme ráno cca hodinu a půl ( víc i míň :). Potom v poledne tak od 12 do 13 hod, ale to je spíš hrací čas, takže si házíme míček, běháme a dovádíme :). A nakonec tak od 3 do 4 :)..
Potom večer v 8 hod vyčůrat.

7.3.2016 20:09

MikaPaavel napsal(a):
Anka. Já jsem nyní doma, takže chodíme ráno cca hodinu a půl ( víc i míň :). Potom v poledne tak od 12 do 13 hod, ale to je spíš hrací čas, takže si házíme míček, běháme a dovádíme :). A nakonec tak od 3 do 4 :)..

Tak určitě změnit granule, jelikož Anka není kvalitní nebo začít krmit normálně.Pak by váha měla jít dolů.

MikaPaavel

7.3.2016 20:10
MikaPaavel

XXX.XXX.54.5

Jo a krmíme teď tak 195 ráno a 196 večer. Na pytli je krmná dáva pro 30Kg - 350g. A ona váží teď 36kg.

7.3.2016 20:11

MikaPaavel napsal(a):
Jo a krmíme teď tak 195 ráno a 196 večer. Na pytli je krmná dáva pro 30Kg - 350g. A ona váží teď 36kg.

A kolik by dle Vás měla vážit?

pesaaan

7.3.2016 20:12
pesaaan

XXX.XXX.54.5

32 kg. I podle veterináře !

7.3.2016 20:14

pesaaan napsal(a):
32 kg. I podle veterináře !

Takže 4kg, nezapomeňte, že pes hubne mnohem déle než člověk. Vyměňte večerní dávku granulí za maso se zeleninou a uvidíte, jsk se váha pohne.

7.3.2016 20:28
Felow

XXX.XXX.211.30

Hubnout pomalu, jinak to odnesou játra. Změnit krmnou dávku. Kvalitní granule s nižším obsahem tuku, málo obilovin(sacharidů) a více lehce stravitelného masa(netučné kuřecí, krůtí králičí, jehněčí.Když už musíte krmit granulemi, tak krmte kvalitními s poctivým obsahem výše zmiňovaných druhů masa, nejlépe bez obilovin. Prostě ne granule, kde je bílkovina nahnána obsahem rotlinného bílkovinného balastu ( což Anka je příklad jak vyšitý) S pejskem choďte na procházky v režimu lépe více kratších, než dvě dlouhé. Pokud má nadváhu, tak ji nehoňte ve cvalu, ale choďte mírné táhlé a dlouhé kopečky, ve kterých bude spalovat nejlépe a nezatíží jí to klouby. Při chůzi do mírného táhlého kopce vám bude hubnout a ještě se vám nasvalí.Lépe více průběžného a častějšího pohybu, než dlouhá procházka, či lítání a pak vám bude půl dne ležet.Ještě doplním- při hubnutí redukovat krmnou dávku o cca 35 procent a rozdělte jí klidně i do š-č malinkých dávek za den - prostě klidně jí dejte 4 hrstě denně-průběžně(bude lépe trávit a nebude mít pocit neukojitelného hladu.

pesaaan

7.3.2016 20:37
pesaaan

XXX.XXX.54.5

Já ale teď ankou krmím a bojím se, jestli jsem tím psovi nějak neublížil :( :(..

7.3.2016 20:47
Felow

XXX.XXX.211.30

pesaaan napsal(a):
Já ale teď ankou krmím a bojím se, jestli jsem tím psovi nějak neublížil :( :(..

Pokud jí nebo kvalitově podobnými granulemi budete krmit i nadále, mohl by to být do budoucna problém.Labrador je zrovna plemeno, které má chuť k jídlu neustále a proto ho začněte krmit krmivem, které mu dá živiny a ne ho jen "naplní".

7.3.2016 20:49
Felow

XXX.XXX.211.30

Možná by to chtělo i přidávat alespoň dvakrát do roka kůru chondroprotektiv.

pesaaan

7.3.2016 20:49
pesaaan

XXX.XXX.54.5

Nebudu. Hned jak to bude možné to změním. Ale teď má ještě pytel Anky a nevím co s ním.

7.3.2016 21:02
Felow

XXX.XXX.211.30

Nakupte pár kilo netučného masa krmte jím a k tomu jí přihoďte pár kuliček Anky. I kdyby jste nakoupil kuřata, kdaž jsou v marketu v akci za 46 Kč/kg (zrovna minulý týden jsem jich takhle nakoupila 10 v Penny a už leží v mražáku), každý den jí naporcujte nožem či sekáčkem půlku syrového kuřete i s kostni (já porcuji cca kostky asi 5-ti centimetrové). Tu půlku naporcovaného kuřete rozdělte do 3-4 malých hromádek a ke každé hromádce přihoďte do misky pesině hrstičku Anky(abyste to nemusel vyhazovat), ale opravdu jen hrstičku, co naberete do jedné ruky a máte denní dávku. Nedávat žádné pamlsky, piškoty, smetánky apod. Hodně pohybu. Maximálně jí můžete do krmení přidat trochu kvalitního oleje(Lososový, slunečnicový, lněný) a trochu vařené nebo syrové nastrouhané zeleniny.Takže denně půl kuřete s pár granulkami a trochou zeleniny rozdělit do několika porcí, které jí přes den průběžně naservírujete.

pesaaan

7.3.2016 21:05
pesaaan

XXX.XXX.54.5

A musím porcovat i s kostí ?
No ale mi máme 20 kg pytel, takže to jí budu házet ještě půl roku :(.

7.3.2016 21:12
Felow

XXX.XXX.211.30

Vzhledem k tomu, že Anka nepatří ke granulím, které by byly konzervované přírodními konzervanty, ale je konzervovaná "poctivě" chemickým drekem, tak se vám zaručeně nezkazí. Ale pokud byste měl slepice, doporučila bych Vám je rozmočit a přikrmit s tím slepičky - obilí jako obilí- masa v ní opravdu moc není.

7.3.2016 21:14
Felow

XXX.XXX.211.30

Co se týký kostí - tak v syrovém stavu jsou pro psa naopak prospěšné, je to přirozený zdroj vápníku, který pes potřebuje. Vařené nikdy nedávat - mohly by psovi poškodit střeva a nebo ho ucpat. Syrové naprosto bez problémů.

8.3.2016 04:17

MikaPaavel napsal(a):

Tohle je režim pro psího důchodce a ne pro psa pracovního plemene. Krmte psa normálně a pomalu přidejte pohyb a zas jen pohyb. Práce, pohyb, plavání a to denně v jakémkoliv počasí to je život labradora, Pak bude vypadat tak jak labrador vypadat má.

pesaaan

8.3.2016 09:14
pesaaan

XXX.XXX.54.5

V jakém smyslu myslíte pro psího důchodce ?.. Mám ten pohyb teda změnit jak ? Chodíme ráno v poledne a večer :)... Nijak se nenávážím, jen mě to zajímá :).

8.3.2016 09:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Ch o d í m e !
To je ten problém.
Mladý pes potřebuje makat !
"Chodíme" mu fakt nestačí.
Kolo máte ? + nějaké sporty, výcvik.

pesaaan

8.3.2016 09:26
pesaaan

XXX.XXX.54.5

U kola psa teda běhat nenechám, to je pěkná blbost. Vím to i od známých, jaká je to hovadina. Ale vždycky jsem měl strach našeho labradora víc zatěžovat, bojím se aby následně neměl něco s koulbama :/.

8.3.2016 09:44
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Přidat pohyb a krmit kvalitně - maso s trochou zeleniny, kvalitní masové granule bez chemie.

Anku darovat nejbližšímu útulku, depozitu, případně zkusit prodat na inzerát - zde na fauně, na FB, sbazar apod.

8.3.2016 09:47

pesaaan napsal(a):
U kola psa teda běhat nenechám, to je pěkná blbost. Vím to i od známých, jaká je to hovadina. Ale vždycky jsem měl strach našeho labradora víc zatěžovat, bojím se aby následně neměl něco s koulbama :/.

Pokud je pes dospělý, tak pokud má zdravé klouby, tak mu je pohybem neodrovnàte a už vůbec ne během, a co na to, podle Vás lovečtí psi?

8.3.2016 10:11
Andrýsek3

XXX.XXX.45.240

pesaaan napsal(a):

Klouby mu odrovnáte spíš tou nadváhou než pohybem, a pokud budete jezdit v terenu a ne na asfaltu, tak by to nemělo vadit.

8.3.2016 10:13
Felow

XXX.XXX.211.124

rapotacka11 napsal(a):
Ch o d í m e !
To je ten problém.
Mladý pes potřebuje makat !
"Chodíme" mu fakt nestačí.
Kolo máte ? + nějaké sporty, výcvik.

No, začala bych pozvolna - je to labrador, který měl doposud režim bez větší zátěže, krmen převážně sacharidovými "plnícími" granulemi a má diagnostikovanou obezitu.V tomto případě je naopak žádoucí v první řadě změnit skladbu krmení a snížit krmnou dávku.Počítám, že s nasvalením to také nebude valné. Takový pes by se Vám při běhu u kola mohl odrovnat kloubově i metabolicky. Jak jsem psala výše - pohyb, při kterém bude co nejvíce spalovat(to jsou právě ty delší táhlé-ne strmé, kopečky) a tohoto pohybu průběžně více-nemusí být procházka jako půldenní výlet, ale chodit se psem třeba 5 - 6 krát denně 4O minut svižnou chůzí s proložením aportovací hrou na louce a pes bude spalovat o sto šest a nebude u toho trpět jeho organismus, půjde dolů tuk a nahoru svaly, které budou podporou pro stabilitu kloubů. Až se upraví jeho nadváha a zvýší svalová hmota, tak pak může makat, ale s kolem bych to i přesto u labíka nepřeháněla.

8.3.2016 10:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

pesaaan napsal(a):

Cože ?
Moje čuba to u kola milovala .
Kolo blbost - tlustej labík = paráda, to kloubům svědčí .

8.3.2016 10:51
Felow

XXX.XXX.211.124

rapotacka11 napsal(a):
Cože ?
Moje čuba to u kola milovala .
Kolo blbost - tlustej labík = paráda, to kloubům svědčí .

Přistupovat individuelně- Vaše čuba není jeho čuba a v její současné situaci bych to oravdu nepraktikovala. AŤ nejdříve zhubne, nasvalí se a pak se může občas přiměřeně třeba u kola proběhnout. Určitě byste také nedoporučuli obtloustlému lidskému pacientovi s chablým svalovým korzetem, ať obuje tretry a od zítřka začne tvrdě trénovat...

pesaaan

8.3.2016 13:30
pesaaan

XXX.XXX.54.5

Nasvalená ona je. Sám veterinář říkal, že břicho má krásně vypracováné a svalnatá je taky. Jenom říkal, že má na bocích uloženo, ale sám on mi řekl, že to co má není nijak velká nadváha a pro jistotu jsem ti to ověřil ještě u jednoho veta a ten řekl to samé. :)

Ale i tak děkuji za reakce :).. Anky jsem se zbavil a mám Taste of the Wild :).. Po konzultaci s dvěma veterináři a lidmi v diskuzích :)..

8.3.2016 15:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tohle je režim pro psího důchodce a ne pro psa pracovního plemene. Krmte psa normálně a pomalu přidejte pohyb a zas jen pohyb. Práce, pohyb, plavání a to denně v jakémkoliv počasí to je život labradora, Pak bude vypadat tak jak labrador vypadat má.

Já teda nevím, ale 3h denně venku kdy pes chodí, běhá za míčkem a blbne s páníčkem je režim pro psího důchodce?

Připadá mně jakoby každý kdo nedělá s labradorem lovecký výcvik na psa kašlal. Nějaké názory tady nikdy nepochopím. Já udělám pro svého psa téměř cokoliv, je to můj poklad který miluju a snažím se mu dopřát co je nejlepší psí (labradoří) život. Ať jsou to hry, pachové práce, kvalitní krmení, mazlení, pohyb, v létě plavání, občas celodenní výlety,... jsme spolu kromě zaměstnání skoro pořád, bydlí doma, je člen rodiny,... ALE musím chodit do práce a mám i jiné povinnosti a taky si potřebuji i odpočinout, tím pádem je pro mě absolutně nereálné být se psem venku víc jak 3h denně. Myslím si že tohle si může dovolit málokdo. Max. nějaký důchodce, ten ale zase nebude mít tolik energie a nebo ti co pracují z domu, tak možná ještě.

Nebo napsat že má se psem chodit ven 5-6x denně po 40min - to je podle mě taky nemožné. Ráno před prací - ok, po práci - ok, večer - ok a to máme 3x. Co ten zbytek, kdy jít ještě 3x se psem po 40min?

Mám dojem že to tu někteří už přehání. Pán se snaží, myslím že se svému psovi věnuje hodně. A dopřává mu pohybu dost. Krmil sice šrotem, ale když to zjistil okamžitě kupuje jiné krmivo. Mě se ten jeho přístup líbí

pesaaan

8.3.2016 16:02
pesaaan

XXX.XXX.54.5

Ty jo, děkuju moc ! :).. Já jsem v současné době doma, takže teď chodit takhle často můžu. :).. Ale souhlasím s vámi. Já se strašně snažím mému labíkovy dát co největší možnou péči. Jakmile se mi na něm něco nezdá, tak ho projistotu beru k veterináři, abych se ujistil a zatím se mi to vždy vyplatilo.

Je to přesně tak jak říkáte, já mám tu mojí holku rád nadevše a snažím se jí dopřád všechno nejlepší. Anku jsem zvolil proto, že mi můj veterinář řekl, že je prý kvalitní a já blbec mu to uvěřil, ale teď už krmím lepším krmivem.

Já se s naší fenkou snažím být co nejvíc to jde. Mazlit, hrát, dovádět, chodit na procházky nebo už zmiňované pachové práce, kvalitní krmení, mazlení, pohyb, v létě plavání atd atd..

Každý týden, se sanžím jí měnit trasy.. viz. Jeden týden chodíme do parku, druhý chodíme do polí, třetí vyrážíme každý den do lesa, zkrátka aby se jí to furt měnilo. Ráno vstávám v 6. ( vyčůrat, najíst, pomazlit a v 8 se vyráží ). Ale, taky i když jsem doma, potřebuju chvíli vypnout a opravdu nevím, jak víc bych měl chodit s pejsek ven, když - 2hod ráno,1hod a půl hodiny v poledne.1hod a půl dopoledne a pak ráno a večer v 8 vyčůrání je prý jako pro důchodce :/ Samozřejmě je můžu zkrátit a dát je častěji :).. My samozřejmě na procházkách jen nechodíme, ale bavíme se :)

lm29.. DĚKUJU moc ! :).

8.3.2016 16:20

Já teda nevím, ale 3h denně venku kdy pes chodí, běhá za míčkem a blbne s páníčkem je režim pro psího důchodce?

Připadá mně jakoby každý kdo nedělá s labradorem lovecký výcvik na psa kašlal. Nějaké názory tady nikdy nepochopím. Já udělám pro svého psa téměř cokoliv, je to můj poklad který miluju a snažím se mu dopřát co je nejlepší psí (labradoří) život. Ať jsou to hry, pachové práce, kvalitní krmení, mazlení, pohyb, v létě plavání, občas celodenní výlety,... jsme spolu kromě zaměstnání skoro pořád, bydlí doma, je člen rodiny,... ALE musím chodit do práce a mám i jiné povinnosti a taky si potřebuji i odpočinout, tím pádem je pro mě absolutně nereálné být se psem venku víc jak 3h denně. Myslím si že tohle si může dovolit málokdo. Max. nějaký důchodce, ten ale zase nebude mít tolik energie a nebo ti co pracují z domu, tak možná ještě.

Nebo napsat že má se psem chodit ven 5-6x denně po 40min - to je podle mě taky nemožné. Ráno před prací - ok, po práci - ok, večer - ok a to máme 3x. Co ten zbytek, kdy jít ještě 3x se psem po 40min?

Mám dojem že to tu někteří už přehání. Pán se snaží, myslím že se svému psovi věnuje hodně. A dopřává mu pohybu dost. Krmil sice šrotem, ale když to zjistil okamžitě kupuje jiné krmivo. Mě se ten jeho přístup líbí

Ano CHODIT se psem byť několik hodin denně je opravdu režim pro psího důchodce.Taky chodím do práce, možná sem venku sep sem tak ty 3 hodiny, někdy možná i méně, ale nechodíme. Po práci pěkně naložím psa do auta a vyvezu ho do terénu. je jedno jaké je počasí, psovi to totiž nevadí. Venku nechodíme, ale pracujeme. A můžu vám říct že když pes udělá 15 minutové slídění v poli tak je unavený víc než při tříhodinovém chození. Bohužel pro labradory, jsou to především lovečtí psi, bohužel doplácí na to že si z nich lidé udělali společenské plemeno.Bohužel setkala sem se i z názory jako má zadavatel že mladí labradoři nesmí běhat aby si nezničili klouby apod.Ono je běhání a běhání, nedoporučuji aby pes klusal za kolem po silnici, ale v lese, v poli v terénu nevidím důvod proč by nemohl běžet, vždyt je to pes.Mnoho majitelů labradorů se diví že můj pes umí i skákat, ano umí a dokonce i se sedmikilovým lišákem v mordě smajlík. Možná si někdo myslí že to přeháním, ale labrador je především velice dobrý pracovní pes a jejich vlastnosti by měli zůstat zachovány. A pokud někdo nemá možnost cvičit se zvěří, existují dummy a pachy zvěře v lahvičkách a i s tím se dá cvičit aby si pes máknu la by lspokojený. Míček, procházka občasný výlet je pro takového psa opravdu málo.

8.3.2016 16:21

pesaaan napsal(a):
Ty jo, děkuju moc ! :).. Já jsem v současné době doma, takže teď chodit takhle často můžu. :).. Ale souhlasím s vámi. Já se strašně snažím mému labíkovy dát co největší možnou péči. Jakmile se mi na něm něco nezdá, tak ho projistotu beru k veterináři, abych se ujistil a zatím se mi to vždy vyplatilo.

Je to přesně tak jak říkáte, já mám tu mojí holku rád nadevše a snažím se jí dopřád všechno nejlepší. Anku jsem zvolil proto, že mi můj veterinář řekl, že je prý kvalitní a já blbec mu to uvěřil, ale teď už krmím lepším krmivem.

Já se s naší fenkou snažím být co nejvíc to jde. Mazlit, hrát, dovádět, chodit na procházky nebo už zmiňované pachové práce, kvalitní krmení, mazlení, pohyb, v létě plavání atd atd..

Každý týden, se sanžím jí měnit trasy.. viz. Jeden týden chodíme do parku, druhý chodíme do polí, třetí vyrážíme každý den do lesa, zkrátka aby se jí to furt měnilo. Ráno vstávám v 6. ( vyčůrat, najíst, pomazlit a v 8 se vyráží ). Ale, taky i když jsem doma, potřebuju chvíli vypnout a opravdu nevím, jak víc bych měl chodit s pejsek ven, když - 2hod ráno,1hod a půl hodiny v poledne.1hod a půl dopoledne a pak ráno a večer v 8 vyčůrání je prý jako pro důchodce :/ Samozřejmě je můžu zkrátit a dát je častěji :).. My samozřejmě na procházkách jen nechodíme, ale bavíme se :)

lm29.. DĚKUJU moc ! :).

Nemáte vůbec zač Já když vidím jak někteří na psa kašlou a ještě si myslí jak se o něj perfektně starají a pak někdo popíše to co vy a skoro dostane vynadáno že pes nemá pohyb apod. Přišlo mi to vůči vám nefér.

Jsem si právě říkala jak to vůbec zvládáte chodit i v poledne. My chodíme ráno na delší procházku a potom delší po práci (aport, cvičení, hry, ...) a večer jen krátkou venčící před spaním. O víkendu víc, občas ten výlet. Nebo po chvilkách večer doma se mu věnuju, trénujeme různé zábavné triky, čuchací hry, hrajeme na schovku a tak různě. Jo je asi 10% psů co se má líp než můj a váš. To je mně jasné. Ale je cca 90% psů co se má hůř. Asi se mnou tady dost lidí souhlasit nebude, mně je to ale jedno

Co se týká toho krmiva - já sice svého labíka krmím kvalitně od štěňátka, ale je můj druhý pes. U svého prvního jsme s bývalým taky kupovali šrot - Friskies Bylo to sice před 12 lety, ale i tehdy byly kvalitní krmiva. Nechtěli jsme na něm šetřit, zase tak levné to nebylo. Ale veterinář doporučil i "chovatel" (tehdy ještě pes bez PP) a my jsme si mysleli co mu nedáváme za super krmení. Tehdy jsme si mysleli že veterinář krmivu rozumí. Takže pokud někdo zareaguje jako vy, nikdy bych mu nenadala, naopak. Snažím se poradit nebo podpořit.

Držím vám palce ať se fenečce podaří zhubnout, jste rozumný člověk když to řešíte a přemýšlíte jak nejlíp to udělat. Ty 4kg nebude velká nadváha. Hlavně pomalu, ať nemá fenka věčně hlad a nehubne moc rychle. PS: Taky bych ho nenechala běhat u kola. Myslím že agility a běh u kola pro toto plemeno zrovna vhodné není.

S tím veterinářem je to rozumné, někdo řekne proč plašit. Já říkám - je pro mě důležitý jako kterýkoliv jiný člen rodiny. Miluju ho a pokud se mi něco nezdá volám své veterinářce nebo tam rovnou jedu. Neuškodím tím a radši 100x zbytečně než jednou něco zameškat.

Ty trasy taky, i my to tak děláme. Ať není nuda a prozkoumává pokaždé jiné místa, jiné pachy,...

pesaaan

8.3.2016 16:36
pesaaan

XXX.XXX.54.5

Takže za prvé :) - lm29, nemá cenu tady nic rozepisovat, zkrátka s váma souhlasím se vším a dělám to hodně podobně :).. Děkuji za podporu :)

A za druhé.. habe - A vy tady píšete, jak strašně váš pes maká a všiml jste si, že tady píšu, že s naším psem chodím do lesa a na pole a tak ?.. A co myslíte, že tam děláme ? Sedneme si a koukáme na srny ?.. Hledá pamlsky v trávě, já se mu schovávám, běhá, honí ptáky, přezkakuje stromy ( No vážně Náš pes umí taky skákat ! ) Lezeme po lesních cestách, válíme se atd atd.. Já to sice nedělám tak jakože, jsme v lese, tak makej, ale třeba se já se svým psem v lese honím, drbu ho na briše, on se válí, pak zase vyskočíme, já se mu schovávám atd..

Nezlobte se, ale vy tu píšete jak kdyby váš pes byl jedinej co pracuje v celý repubilice :).. A že jsem napsal chodím ? Myslím to obrazně

8.3.2016 16:39

Ano CHODIT se psem byť několik hodin denně je opravdu režim pro psího důchodce.Taky chodím do práce, možná sem venku sep sem tak ty 3 hodiny, někdy možná i méně, ale nechodíme. Po práci pěkně naložím psa do auta a vyvezu ho do terénu. je jedno jaké je počasí, psovi to totiž nevadí. Venku nechodíme, ale pracujeme. A můžu vám říct že když pes udělá 15 minutové slídění v poli tak je unavený víc než při tříhodinovém chození. Bohužel pro labradory, jsou to především lovečtí psi, bohužel doplácí na to že si z nich lidé udělali společenské plemeno.Bohužel setkala sem se i z názory jako má zadavatel že mladí labradoři nesmí běhat aby si nezničili klouby apod.Ono je běhání a běhání, nedoporučuji aby pes klusal za kolem po silnici, ale v lese, v poli v terénu nevidím důvod proč by nemohl běžet, vždyt je to pes.Mnoho majitelů labradorů se diví že můj pes umí i skákat, ano umí a dokonce i se sedmikilovým lišákem v mordě smajlík. Možná si někdo myslí že to přeháním, ale labrador je především velice dobrý pracovní pes a jejich vlastnosti by měli zůstat zachovány. A pokud někdo nemá možnost cvičit se zvěří, existují dummy a pachy zvěře v lahvičkách a i s tím se dá cvičit aby si pes máknu la by lspokojený. Míček, procházka občasný výlet je pro takového psa opravdu málo.

Nemůžu mluvit za zadavatele, ale za sebe - když napíšu že chodíme na procházky to neznamená že jen chodíme. Jo někdy jen chodíme na vodítku, vyloženě procházka kdy jen jdeme, čichá si, kousek procházky u nohy, jinak na prověšeném vodítku, v průběhu chůze procvičíme různé povely, dávám mu třeba takové úkoly na přemýšlení - najdi a ukaž koš (vyhodím tam bobek). Pochvala a odměna, jeho to baví a myslím že je důležité s ním nějak pracovat. Nebo na náměstí slalom (máme tam 8 sloupů), přeskakování různých překážek, podlézání, to se dá i ve městě. Neříkám že mu uškodí vyskočit občas, ale agility je docela velká zátěž na klouby, ne?

Pak chodíme na procházky kdy dojdeme na pole, lesní cestu a pouštím ho na volno. Běhá si svým tempem a čichá, pozdraví se se psy za plotem atd. Po chvilkách přivolávám, trénujeme odložení a další povely, nebo aportujeme. Pak ty různé čuchací hry - odložím ho někde kde na mě nevidí, poschovávám kousky sušeného masa, jater, ledvinky, ... a dám povel ať hledá.10min hledá a přijdeme domů je totálně utahaný. Nebo se mu schovávám já. A taky chodíme za každého počasí, většinou jsme venku úplně sami, leje a my chodíme po ulici. Někteří si za oknem asi klepou na čelo, ale já vím že potřebuje pohyb za každého počasí.
Anebo někdy jdeme s psím kámošem ven, to zase probíhá trochu jinak. Občas ty celodenní výlety. V létě jezdíme plavat a aportuje krásně i z vody.

Mně připadá že je šťastný a nic mu nechybí, myslíte že když nemá ten lovecký výcvik tak mu to opravdu vadí (chybí)? Že nežije plnohodnotný labradoří život? To by mě mrzelo, protože se snažím mu dopřávat co nejvíc.

pesaaan

8.3.2016 16:39
pesaaan

XXX.XXX.54.5

Jo a ještě lm29 - já taky krmil od štěněte kvalitou.. Eminent, Royal Canin, Acana :).. Je to 3 měsíce co mám Anku ! :).

pesaaan

8.3.2016 16:43
pesaaan

XXX.XXX.54.5

Nemůžu mluvit za zadavatele, ale za sebe - když napíšu že chodíme na procházky to neznamená že jen chodíme. Jo někdy jen chodíme na vodítku, vyloženě procházka kdy jen jdeme, čichá si, kousek procházky u nohy, jinak na prověšeném vodítku, v průběhu chůze procvičíme různé povely, dávám mu třeba takové úkoly na přemýšlení - najdi a ukaž koš (vyhodím tam bobek). Pochvala a odměna, jeho to baví a myslím že je důležité s ním nějak pracovat. Nebo na náměstí slalom (máme tam 8 sloupů), přeskakování různých překážek, podlézání, to se dá i ve městě. Neříkám že mu uškodí vyskočit občas, ale agility je docela velká zátěž na klouby, ne?

Pak chodíme na procházky kdy dojdeme na pole, lesní cestu a pouštím ho na volno. Běhá si svým tempem a čichá, pozdraví se se psy za plotem atd. Po chvilkách přivolávám, trénujeme odložení a další povely, nebo aportujeme. Pak ty různé čuchací hry - odložím ho někde kde na mě nevidí, poschovávám kousky sušeného masa, jater, ledvinky, ... a dám povel ať hledá.10min hledá a přijdeme domů je totálně utahaný. Nebo se mu schovávám já. A taky chodíme za každého počasí, většinou jsme venku úplně sami, leje a my chodíme po ulici. Někteří si za oknem asi klepou na čelo, ale já vím že potřebuje pohyb za každého počasí.
Anebo někdy jdeme s psím kámošem ven, to zase probíhá trochu jinak. Občas ty celodenní výlety. V létě jezdíme plavat a aportuje krásně i z vody.

Mně připadá že je šťastný a nic mu nechybí, myslíte že když nemá ten lovecký výcvik tak mu to opravdu vadí (chybí)? Že nežije plnohodnotný labradoří život? To by mě mrzelo, protože se snažím mu dopřávat co nejvíc.

PŘESNĚ TO PÍŠU :)

habe - A vy tady píšete, jak strašně váš pes maká a všiml jste si, že tady píšu, že s naším psem chodím do lesa a na pole a tak ?.. A co myslíte, že tam děláme ? Sedneme si a koukáme na srny ?.. Hledá pamlsky v trávě, já se mu schovávám, běhá, honí ptáky, přezkakuje stromy ( No vážně Náš pes umí taky skákat ! ) Lezeme po lesních cestách, válíme se atd atd.. Já to sice nedělám tak jakože, jsme v lese, tak makej, ale třeba se já se svým psem v lese honím, drbu ho na briše, on se válí, pak zase vyskočíme, já se mu schovávám atd..

Nezlobte se, ale vy tu píšete jak kdyby váš pes byl jedinej co pracuje v celý repubilice :).. A že jsem napsal chodím ? Myslím to obrazně.

8.3.2016 16:45

pesaaan napsal(a):
Jo a ještě lm29 - já taky krmil od štěněte kvalitou.. Eminent, Royal Canin, Acana :).. Je to 3 měsíce co mám Anku ! :).

Royal Canin je s prominutím hnus - to je šílená cena, ale odpovídá složením krmivu ze supermarketu. Eminent, Acana trochu lepší.

8.3.2016 16:46

Můj pes není jediný v republice co pracuje, znám spousty pracujících labradorů, štastných labradorů. A pak znám ty další, ty co chodí.Pokud se psem pracujete, jen dobře. Ale jak potom tedy může být obézní ? Kdyby pes měl zkutečně ten pohyb co má mít, tak neřešíte změnu krmiva a obezitu tady na diskuzi.

8.3.2016 16:57

Tohle se těžko vysvětlí, chce to vidět. Dopřejte mu to, zkuste si lovecký výcvik, a pak se třeba dostanete i loveckému využití psa. Až potom uvidíte svého psa při práci pochopíte. smajlík

pesaaan

8.3.2016 17:57
pesaaan

XXX.XXX.54.5

Můj pes není jediný v republice co pracuje, znám spousty pracujících labradorů, štastných labradorů. A pak znám ty další, ty co chodí.Pokud se psem pracujete, jen dobře. Ale jak potom tedy může být obézní ? Kdyby pes měl zkutečně ten pohyb co má mít, tak neřešíte změnu krmiva a obezitu tady na diskuzi.

Rodina dávala denně - kousek rohlíku, kousek tohohle, kousek tamtoho !.. No a bylo to.I když měla spoustu pohybu a práce, stejně jí vykrmily a navíc v tu dobu jsem ještě nebyl doma, takže nechodila tak často na procházky.. chodila tak průměr :).

8.3.2016 18:16
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tohle se těžko vysvětlí, chce to vidět. Dopřejte mu to, zkuste si lovecký výcvik, a pak se třeba dostanete i loveckému využití psa. Až potom uvidíte svého psa při práci pochopíte. smajlík

Souhlasím. Viděla jsem retrívry při loveckém výcviku a pak i při práci a je to krásné vidět, jak je ten pes spokojený. Dokud jsem to neviděla, přišel mi spokojený i retrívr na obyčejné procházce, když jsem pak ale viděla tu práci, tak jsem pochopila

Nelinka..

10.3.2016 16:04
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Felow napsal(a):
Hubnout pomalu, jinak to odnesou játra. Změnit krmnou dávku. Kvalitní granule s nižším obsahem tuku, málo obilovin(sacharidů) a více lehce stravitelného masa(netučné kuřecí, krůtí králičí, jehněčí.Když už musíte krmit granulemi, tak krmte kvalitními s poctivým obsahem výše zmiňovaných druhů masa, nejlépe bez obilovin. Prostě ne granule, kde je bílkovina nahnána obsahem rotlinného bílkovinného balastu ( což Anka je příklad jak vyšitý) S pejskem choďte na procházky v režimu lépe více kratších, než dvě dlouhé. Pokud má nadváhu, tak ji nehoňte ve cvalu, ale choďte mírné táhlé a dlouhé kopečky, ve kterých bude spalovat nejlépe a nezatíží jí to klouby. Při chůzi do mírného táhlého kopce vám bude hubnout a ještě se vám nasvalí.Lépe více průběžného a častějšího pohybu, než dlouhá procházka, či lítání a pak vám bude půl dne ležet.Ještě doplním- při hubnutí redukovat krmnou dávku o cca 35 procent a rozdělte jí klidně i do š-č malinkých dávek za den - prostě klidně jí dejte 4 hrstě denně-průběžně(bude lépe trávit a nebude mít pocit neukojitelného hladu.

Dobrý den, chci se vás zeptat, na kolik g mám snížit krmnou dávku granulí naší labradorce ( o které se zde bavíme ) když má momentálně 35,9 kg a na granulích Taste of the Wild je pro 36 kg 375g.. Mám jí to snížit opravdu o 35 % ? Není to hodně ?

10.3.2016 16:41
Felow

XXX.XXX.215.177

Nelinka.. napsal(a):
Dobrý den, chci se vás zeptat, na kolik g mám snížit krmnou dávku granulí naší labradorce ( o které se zde bavíme ) když má momentálně 35,9 kg a na granulích Taste of the Wild je pro 36 kg 375g.. Mám jí to snížit opravdu o 35 % ? Není to hodně ?

Hodně to není, ale jde o to, jak váš pes vypadá a kolik nadbytečného tuku na těle má. Váha nemusí být vždy to nejpodstatnější. Výrazně nasvalený pes může paradoxně vážit více než obtloustlý nenasvalený gaučák stejné velikosti. Při radikálních dietách je doporučováno dokonce krmit při vaší váze 250 g denní dávkou specielních veterinárních redukčních granulí. Já, ale z vlastních zkušeností nejsem zastáncem takovýchto postupů i z důvodu pro mě nepříliš sympatického složení těchto veterinárních redukčních diet, nacpaných převážně obilným balastem. Mám za to, že pomalejší způsob (obvzláště při požadavku úpravy váhy v řádech několika málo kg) je lepší postup pozvolnější a úprava celkového režimu - pamlsky zredukovat na minimum a vybírat jen vhodné, více pohybu apod.Pokud krmnou dávku upravíte ve vašem případě u zmiňovaných granulí zhruba o třetinu a přidáte trochu pohybu navíc, nebudete dokrmovat nevhodnými pamlsky typu piškotů apod., tak by vám pejsek měl shodit během 4-6 měsíců zhruba 4 kilogramy. Při redukčních dietách u této váhové kategorie se nedoporučuje shazovat více, než 700 g / měsíc.(při větší a rychlejší redukci hrozí metabolické problémy) Nevím, jaký druh granuli TOTW krmíte -koukněte na celkový obsah tuku a pokud by byl vyšší zkuste u tohoto výrobce se poohlédnout po jiném druhu - ideálně s obsahem tuku do 10% - prostě nějakou dietnější verzi(opět, ale při dietě krmte zhruba o 1/3 krmné dávky méně).

Nelinka..

10.3.2016 16:52
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Felow napsal(a):
Hodně to není, ale jde o to, jak váš pes vypadá a kolik nadbytečného tuku na těle má. Váha nemusí být vždy to nejpodstatnější. Výrazně nasvalený pes může paradoxně vážit více než obtloustlý nenasvalený gaučák stejné velikosti. Při radikálních dietách je doporučováno dokonce krmit při vaší váze 250 g denní dávkou specielních veterinárních redukčních granulí. Já, ale z vlastních zkušeností nejsem zastáncem takovýchto postupů i z důvodu pro mě nepříliš sympatického složení těchto veterinárních redukčních diet, nacpaných převážně obilným balastem. Mám za to, že pomalejší způsob (obvzláště při požadavku úpravy váhy v řádech několika málo kg) je lepší postup pozvolnější a úprava celkového režimu - pamlsky zredukovat na minimum a vybírat jen vhodné, více pohybu apod.Pokud krmnou dávku upravíte ve vašem případě u zmiňovaných granulí zhruba o třetinu a přidáte trochu pohybu navíc, nebudete dokrmovat nevhodnými pamlsky typu piškotů apod., tak by vám pejsek měl shodit během 4-6 měsíců zhruba 4 kilogramy. Při redukčních dietách u této váhové kategorie se nedoporučuje shazovat více, než 700 g / měsíc.(při větší a rychlejší redukci hrozí metabolické problémy) Nevím, jaký druh granuli TOTW krmíte -koukněte na celkový obsah tuku a pokud by byl vyšší zkuste u tohoto výrobce se poohlédnout po jiném druhu - ideálně s obsahem tuku do 10% - prostě nějakou dietnější verzi(opět, ale při dietě krmte zhruba o 1/3 krmné dávky méně).

Naše fenka má uloženo v bocích, břicho má krásně vypracované ( netahé žádné ''panděro''). Nohy má taky samí sval, jde jen o ty boky. Mě, ale teď spíš překvapilo, že když jí snížím tu denní dávku 375g o zmiňovaných 35%, tak jí budu krmit denní dávkou pro 18 kg psa. A já s ní navíc teď chodím 5-6x denně, takže má výdej energie, dost velký a bojím se aby měla dostatek živin. Kdybych jí tu denní dávku z 375g snížil např. na 340 g zhubne také o ty 4 kg?

10.3.2016 17:14
Felow

XXX.XXX.215.177

Ono to je těžké, někdy "uloženo v bocích" obvzláště v zimě, kdy zimní srst udělá také svoje se může zdát pes silnější než ve skutečnosti je. Nahmatáte jí pod srstí žebra? Jak je vysoká? Jakou má postavu ? Zkuste přihodit třeba fotku, ze které by bylo patrno, jestli jí někde "nepřebývá" Pokud je to fena, která má standartní míry, tak by měla být váha tak 30 - 32 kg, ale opět je to individuelní a váha není jediným vypvídajícím faktorem.Zkuste pro začátek zredukovat o zhruba 1/3 a rozdělte klidně do 3 dávek - nebo alespoň do dvou, nebojte se, hlady opravdu neumře a pokud opravdu potřebuje zhubnout, tak jí to jen prospějě. Já třeba pravidelně svým psům nechávám jednou týdně takzvaně odlehčovací den - prostě den jen s malým kouskem masa a jinak nic - téměř se postí. Je to také prospěšné po zdravotní stránce.Ono to vypadá při váze suchého krmiva, že po snížení bude trpět nedotatkem, ale uvědomte si, že granule při své schopnosti absorbovat vodu a zvětšit svůj objem jsou v provnání s přirozenou stravou brané jako méně objemné krmivo a lidé si často neuvědomí, že dávka granulí představuje zhruba třetinu váhového poměru krmné dávky stravy přirozené.Pokud budete krmit svého pejska přirozenou stravou v celkové váze všech složek okolo zhruba 1 kg denní dávky a budete chtít, aby zhubnul- uberete mu 30 dkg z denní dávky, tak vám vůbec nebude připadat, že by toho měl málo. U granulí je ten dojem jasně nesrovnatelný.

Nelinka..

10.3.2016 17:26
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Když jde, tak jsem žebra dobře vidět, ale nahmata se úplně jasně zřetelně nedají. Vysoká je tak cc 57 - 60 cm. Ona má postavu zvláštní, protože je Labrador křížený se Zlatým retrívrem. Jinak je taková trošku odlišná od ostatních lab. fenek.

Nelinka..

10.3.2016 17:27
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Nelinka.. napsal(a):
Když jde, tak jsem žebra dobře vidět, ale nahmata se úplně jasně zřetelně nedají. Vysoká je tak cc 57 - 60 cm. Ona má postavu zvláštní, protože je Labrador křížený se Zlatým retrívrem. Jinak je taková trošku odlišná od ostatních lab. fenek.

Fotku z profilu bohužel nemám :

10.3.2016 17:28
Felow

XXX.XXX.215.177

Ještě dodatek k vašemu dotazu. Pokud má opravdu nadváhu a vy jí snížíte dávku o vámi zmiňovaných 30 g a nepřidáte pohyb navíc nad rámec toho, který měla za podmínek, při nichž nadváhu nabrala, tak vám ve zmiňovaném časovém úseku zaručeně 4 kg nezhubne. Docílíte pravděpodobně maximálně toho, že vám nenabere další kila navíc, ale o redukci nepůjde. To byste musela alespoň změnit druh granulí na granule s menším obsahem tuku a přidat pohyb navíc.

10.3.2016 17:30
Felow

XXX.XXX.215.177

Jak je stará?

Nelinka..

10.3.2016 17:36
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

1,5 roku... Víc pohybu než 6x denně po 40 minutách ?

Nelinka..

10.3.2016 17:40
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Nelinka.. napsal(a):
1,5 roku... Víc pohybu než 6x denně po 40 minutách ?

Pardon, tento příspěvěk nebyl určen sem :)

Je stará cca 1 rok a 8 měsíců :).. A co ty živiny, když jí teda budu dávat 250g jako denní dávku ( 1/3 z 375 = 125 - - 375 - 125 = 250g ) nebude mít málo živin = zdravotní problémy ?

10.3.2016 17:48

Nelinka.. napsal(a):

Ty fotky jsou dost špatný chce to celou fenu z boku ale mě nepřipadá že by měla něco navíc, vypadá normálně,.

10.3.2016 18:01
Felow

XXX.XXX.215.177

Důležitý poměr živin bude zachován a potravinové doplňky jí dávat můžete ( mám na mysli chondroprotektiva, pamlsky ve formě zeleniny, ovoce, mořskou řasu, bylinky apod) Pokud opravdu dořáváte feně pohyb v míře, kterou uvádíte, tak je pro mě záhadou, proč je tak baculatá ( z fotky se mi jeví opravdu baculatější, než by měla jako teenager ve svém věku být) Pak nezbývá než, že krmný režim je předimenzovaný, ať z jakéhokoli důvodu- buď vám jí někdo z rodiny "dokrmuje", nebo vyloudí pamlsků více, než je vhodné a pokud tomu tak není a je pravda o pohybovém režimu, který jste uvedla, tak snížit krmnou dávku je podle mého jediné řešení. Popřípadě její proporce zkonzultujte a nechte posoudit vaším veterinářem a dojdete tak, asi k nejlepšímu závěru.Asi to, ale chce řešit, jestli fena je jinak zdravá a nemá třeba metabolické problémy ( zjistí veterinář při vyšetření krevního sera), tak by tyto sklony k tloustnutí mohly mít v pozdějším věku ještě dolší progresi. Aby fena v roce a půl měla již nadváhu, co byste dělali, až bude přecházet do seniorského věku, kde jsou tto úskalí o mnoho horší.

Nelinka..

10.3.2016 18:06
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Nene.. z rodiny dokrmovali.. A tolik pohybu má teď co začala hubout, dřív měla méně, ale hlavně to udělala rodina.. kousek toho a kousek tohohle :/

Můj jediný strášák byl právě ten nedostatek živin, ale tak snad to bude dobré. A ovoce a zeleniny může tedy ? Jablka atd atd ?.. :).

Nelinka..

10.3.2016 18:07
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Ale nic na klouby zatím nedáváme.. Myslíte, že už by jsem měl začít dávat nějakou prevenci ?

10.3.2016 18:15
Felow

XXX.XXX.215.177

Tak jsme doma- není nic tak neodolatelného jako loudící oči štěněte... Kloubí výživa je dokonce u větších plemen naprosto žádoucí a to zejména v době vývinu kloubního aparátu, který má vaše fenka bohužel již za sebou, takže určitě bych to podpořila, protože baculatá na svůj věk opravdu je a to klouby zatěžuje. Pokud budete dodržovat nynější pohybový režim a toho předchozího, kdy vám vaše rodina prokázala svým přístupem "medvědí službu" se vzdáte, tak jí uberte tak cca 100 g z denní krmné dávky. Ovoce, zeleninu bez omezení a necpat jí tučnými a sacharidovými pamlsky.

10.3.2016 18:20

Nelinka.. napsal(a):
Zde.

Podle mě normální pes.

Nelinka..

10.3.2016 18:34
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Felow napsal(a):
Tak jsme doma- není nic tak neodolatelného jako loudící oči štěněte... Kloubí výživa je dokonce u větších plemen naprosto žádoucí a to zejména v době vývinu kloubního aparátu, který má vaše fenka bohužel již za sebou, takže určitě bych to podpořila, protože baculatá na svůj věk opravdu je a to klouby zatěžuje. Pokud budete dodržovat nynější pohybový režim a toho předchozího, kdy vám vaše rodina prokázala svým přístupem "medvědí službu" se vzdáte, tak jí uberte tak cca 100 g z denní krmné dávky. Ovoce, zeleninu bez omezení a necpat jí tučnými a sacharidovými pamlsky.

My jsme jí jako malé dávali přírodní věci na klouby. Skořápky z vajíček, ovařené koleno, které se ukázalo jako super věc na klouby i podle lidí na internetu a taky kloubní kosty :)..

Nelinka..

10.3.2016 18:35
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Felow napsal(a):

Takže myslíte, že teda mám ubrat 100g ? :).

Nelinka..

10.3.2016 18:36
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Podle mě normální pes.

Ale každý říká, že má nadváhu... Vy máte labradora ?.. Jestli ano, pošlete foto ? :).

10.3.2016 18:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nelinka.. napsal(a):
Zde.

Taky mi nepřijde, že by měla nadváhu, ale mohla by být hubenější, ty žebra by měla být dobře hmatatelná. Na labradory co potkávám u nás je to vychrtlina.

10.3.2016 18:46
Felow

XXX.XXX.215.177

Nelinka.. napsal(a):
Takže myslíte, že teda mám ubrat 100g ? :).

Pokud chcete, aby zdárně zhubla a neměla do budoucna problémy, tak určitě. Až se dostane na ideální váhu, tak se vrátíte na krmnou dávku původní-postupným zvyšováním. Asi jí váhově hlídat budete muset i nadále, a hlavně dodržovat pohybový a správný stravovací režim i poté.

10.3.2016 18:49
Felow

XXX.XXX.215.177

Andrýsek3 napsal(a):
Taky mi nepřijde, že by měla nadváhu, ale mohla by být hubenější, ty žebra by měla být dobře hmatatelná. Na labradory co potkávám u nás je to vychrtlina.

Fenka má rok a půl- na tento věk je opravdu trochu přes váhu, není dobré si zadělat na obezitu již takto brzy - je to labrador- časem by mohlo být hůř...

10.3.2016 18:53
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Felow napsal(a):
Fenka má rok a půl- na tento věk je opravdu trochu přes váhu, není dobré si zadělat na obezitu již takto brzy - je to labrador- časem by mohlo být hůř...

Máte pravdu, říkám, že by nebylo špatný aby zhubla, dle fotek se vše špatně pozná. Čekala jsem to horší. Bohužel jsem si zvykla na takovou postavu bránu za normální, když se podívám na výherce výstav, tak mi přijdou jako kuličky.
Já držím svého neustále v pohybu a kvalitnímu krmení a stále hlídáme dle žeber, a řekla bych, že má postavu krásnou.

10.3.2016 18:56
Felow

XXX.XXX.215.177

Andrýsek3 napsal(a):
Máte pravdu, říkám, že by nebylo špatný aby zhubla, dle fotek se vše špatně pozná. Čekala jsem to horší. Bohužel jsem si zvykla na takovou postavu bránu za normální, když se podívám na výherce výstav, tak mi přijdou jako kuličky.
Já držím svého neustále v pohybu a kvalitnímu krmení a stále hlídáme dle žeber, a řekla bych, že má postavu krásnou.

Nelinka..

10.3.2016 19:07
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Lidi, moc vám všem díky za rady :).. Pomohly jste mi více než veterinář :).. Dali jste mi super rady, a já to dodržím :).. Kvůli mému zlatíčku to dodržím :). Díky moc a všechny rady mám pečlivě zapsané :)

10.3.2016 19:17
Felow

XXX.XXX.215.177

Nelinka.. napsal(a):
Lidi, moc vám všem díky za rady :).. Pomohly jste mi více než veterinář :).. Dali jste mi super rady, a já to dodržím :).. Kvůli mému zlatíčku to dodržím :). Díky moc a všechny rady mám pečlivě zapsané :)

Držím palečky Vám, holky oběma - tobě přeju, ať se daří a pejsině pevné zdraví.

11.3.2016 04:16

Nelinka.. napsal(a):
Ale každý říká, že má nadváhu... Vy máte labradora ?.. Jestli ano, pošlete foto ? :).

Píšete že je to kříženka zlaťáka a labíka takže to není čistá labina, může být trošku mohutnější. Ano mám labradora a na to že je to prol idi tlustý pes jsem zvyklá, podstatné je že lítá jak tryskomyš a podává výkon smajlík labrador není chrt. lepší foto ted při ruce nemám.

Nelinka..

11.3.2016 08:26
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Píšete že je to kříženka zlaťáka a labíka takže to není čistá labina, může být trošku mohutnější. Ano mám labradora a na to že je to prol idi tlustý pes jsem zvyklá, podstatné je že lítá jak tryskomyš a podává výkon smajlík labrador není chrt. lepší foto ted při ruce nemám.

Ta naše chytá takový trysky vždycky, já tomu říkám mety :D.. Ona se celá přikrčí, zadní nohy má jako zajíc ( má je hodně při zemi ) a mete takovou rychlostí pořád dokolo, třeba 7 koloček :D.

Nelinka..

11.3.2016 10:05
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

A má váš labík taky v očích trochu vodičky ?.. Jednou měla zánět spojivek, ale ten vypadal jinak, tam jí to očíčko slzelo, ale teď má nad spodním víčkem trošku vodičky, ale z koutků jí žádný maz nevylézá a ani jí to oko neslzí :

11.3.2016 17:10

Nelinka.. napsal(a):
A má váš labík taky v očích trochu vodičky ?.. Jednou měla zánět spojivek, ale ten vypadal jinak, tam jí to očíčko slzelo, ale teď má nad spodním víčkem trošku vodičky, ale z koutků jí žádný maz nevylézá a ani jí to oko neslzí :

Nevím co si představit pod pojmem trošku vodičky smajlík ale občas některým labíškům z oček trošku teče, když mají mírně povislá víčka a dostane se tam třeba prach. Kupte v lékárně nějaké kapičky např OCU flash nebo lacrysin a když jí z nich poteče kápněte.

Nelinka..

12.3.2016 10:03
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Nevím co si představit pod pojmem trošku vodičky smajlík ale občas některým labíškům z oček trošku teče, když mají mírně povislá víčka a dostane se tam třeba prach. Kupte v lékárně nějaké kapičky např OCU flash nebo lacrysin a když jí z nich poteče kápněte.

Dobře :).. A ještě se vás chci zeptat ( jen tak pro inspiraci ) když vyvezete svého psa třeba do lesa nebo na louku, co s ním nějčastěji děláte ( hledáte, běháte nebo jen tak lítáte ) ? My hledáme pamlsky atd :) A jak dlouho váš pes tak vydrží ? :)

Jo a jinak, tady je ještě nějaká fotka naší pesiny :).

12.3.2016 10:05
noemi

XXX.XXX.64.236

Nelinka.. napsal(a):

Náš pes měl tyhle slzy u krmiva, které mu nesedlo...přesně, jak popisujete - v prostřední části spodního víčka. Ihned po změně nebylo po slzách ani památky.
U nás šlo o granule Brit Care.

Zkuste změnit krmení a sama uvidíte, jestli tam náhodou není taky příčina.

Nelinka..

12.3.2016 10:08
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

noemi napsal(a):
Náš pes měl tyhle slzy u krmiva, které mu nesedlo...přesně, jak popisujete - v prostřední části spodního víčka. Ihned po změně nebylo po slzách ani památky.
U nás šlo o granule Brit Care.

Zkuste změnit krmení a sama uvidíte, jestli tam náhodou není taky příčina.

My jsme krmily tou ankou a měla to, teď máme Taste of The Wild, a má to pořád. Ale napadlo mě, že ona strašně ráda hrabe a do každý jámy strčí hlavu, tak jestli jí to nedráždí prach.

12.3.2016 13:26
Felow

XXX.XXX.215.226

Nelinka.. napsal(a):
Dobře :).. A ještě se vás chci zeptat ( jen tak pro inspiraci ) když vyvezete svého psa třeba do lesa nebo na louku, co s ním nějčastěji děláte ( hledáte, běháte nebo jen tak lítáte ) ? My hledáme pamlsky atd :) A jak dlouho váš pes tak vydrží ? :)

My tedy psy do lesa nevyvážíme, prostě si na louku nebo do přírody pěkně vyrazíme po svých. Teď to již u čuby není tak aktuální - je jí 13 let, ale v aktivním věku lítala s naší smečkou(převážně RR a JRT a nezůstávala pozadu nikdy, naopak, protože je Alfa, tak vždy v hierarchii smečky velela(po tom co zemřel nejstarší pejsek(Lhasa Apso, ale to bylo již před 10 lety)Běžně jsme chodili několik km, na vodítku v provozu, na volno v přírodě, na louce, spojeno s výcvikem, hrou, zábavou atd., pak opět cesta domů.Mezitím kratší venčící procházky a pohyb na zahradě. S pejsky jezdíme běžně na dovolenou doma i v zahraničí(to, ale max. se dvěmi), po výstavách, různých akcích, srazech atd.

12.3.2016 14:17

Nelinka.. napsal(a):

Tak my hlavně makáme, takže slídění v poli, ovladatelnost na píštalku, dohledávky, vlečky, barvy no a potom takové to volné lítání a hraní pro odpočinek. a jak dlouho vydrží to nevím, zatím je neunavitelnej kde je fotečka, nějak nevidím ?

13.3.2016 10:34
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Felow napsal(a):
My tedy psy do lesa nevyvážíme, prostě si na louku nebo do přírody pěkně vyrazíme po svých. Teď to již u čuby není tak aktuální - je jí 13 let, ale v aktivním věku lítala s naší smečkou(převážně RR a JRT a nezůstávala pozadu nikdy, naopak, protože je Alfa, tak vždy v hierarchii smečky velela(po tom co zemřel nejstarší pejsek(Lhasa Apso, ale to bylo již před 10 lety)Běžně jsme chodili několik km, na vodítku v provozu, na volno v přírodě, na louce, spojeno s výcvikem, hrou, zábavou atd., pak opět cesta domů.Mezitím kratší venčící procházky a pohyb na zahradě. S pejsky jezdíme běžně na dovolenou doma i v zahraničí(to, ale max. se dvěmi), po výstavách, různých akcích, srazech atd.

My taky nevyvážíme :).

Ale měl bych na vás ještě jednu malou prosbu. Na začátku jste mi dávala radu, chodit s pejsek 5-6x denně po 40 minutách. Já jsem vám samozřejmě za rady moc vděčný, ale chci se zeptat. zda by to nešlo dělat nějak jinak. Jsou tu dva důvody. Ten první je, že to zkrátka nemůžu stíhat. Já se opravdu snažím a už asi 4 nebo 5 dní to opravdu dodržuji ( 5x denně po 40 min. ), ale opravdu to nejde. Sice jsem doma, ale taky mám občas práci, mám taky rodinu a přátele a ty taky občas potřebují pomoc. A uvedu příklad - Včera jsem vstával v 6 ráno, protože jsem šel pomoc rodině a za celý den jsem si sednul až v půl deváté večer. Já jsem s naší fenečkou venku strašně rád a je to můj jedniný koníček, ale takhle často to nejde. Já v podstatě nemám ani čas si chvíli odpočinout. V létě, když je světlo do 10 by to šlo, ale opravdu už nemám energii na to vzít v 7 hodin večer za tmy naší fenku na 40 minut ven. A druhej důvod. Vy jste psala, že jsou nejlepší dlouhý táhlý kopečky. Já sice bydlím téměř na okraji města, ale stejně, než dojdu k nějakému lesu, louce, poli, či kopcům, tak my to zabere tak 20 minut. A do 40 minut to opravdu nestihnu. Já když jí chci vzít do lesa, tak s cestou tam i spátky + čas strávený v lese nám to trvá tak hodinu a půl. Takže se chci zeptat, jestli by to nešlo nějak změnit. Aby měla dostatek pohybu, ale zároveň aby se to dalo nějak zvládat. A když je jenom tich 40 minut, tak to se s ní nestihnu venku ani pořádně vyřádit . Musel bych chodit okolo baráku, abych to stíhal přesně .. Já si samozřejmě vašich rad moc vážím, ale rád bych to udělal nějak jinak . Moc se mi líbí, jak jste to psala teď vy -Běžně jsme chodili několik km, na vodítku v provozu, na volno v přírodě, na louce, spojeno s výcvikem, hrou, zábavou atd., pak opět cesta domů.Mezitím kratší venčící procházky a pohyb na zahradě

Když tak habe - Jak vy často chodíte ? Nebo na jak dlouho ? :)

13.3.2016 10:42
Felow

XXX.XXX.215.94

Jasně, já jsem reagovala nato, že jste chtěl, aby zhubla a vycházela jsem nejprve, jak jste napsal Váš nynější pohybový režim. Pak jste uvedl, že fenka ztloustla za jiného pohybového(mnohem méně) režimu, když ještě jí vaše rodina stále přikrmovaal nad rámec denní krmné dávky. Ponechte jí Váš nynější pohybový režim, změňte typ krmení a snižte denní dávku, jak jsme si psali v předchozích příspěvcích a myslím, že fenka bude O.K.Pokud zrovna přijde den, kdy budete mít jiné povinnosti, tak se nic neděje- všichni je máme a život není jen o dogmatickém "psím" režimu, až zase bude času víc, tak to pesině vynhradíte. Bude to v pohodě, nebojte.

13.3.2016 10:46
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Felow napsal(a):
Jasně, já jsem reagovala nato, že jste chtěl, aby zhubla a vycházela jsem nejprve, jak jste napsal Váš nynější pohybový režim. Pak jste uvedl, že fenka ztloustla za jiného pohybového(mnohem méně) režimu, když ještě jí vaše rodina stále přikrmovaal nad rámec denní krmné dávky. Ponechte jí Váš nynější pohybový režim, změňte typ krmení a snižte denní dávku, jak jsme si psali v předchozích příspěvcích a myslím, že fenka bude O.K.Pokud zrovna přijde den, kdy budete mít jiné povinnosti, tak se nic neděje- všichni je máme a život není jen o dogmatickém "psím" režimu, až zase bude času víc, tak to pesině vynhradíte. Bude to v pohodě, nebojte.

Super děkuju moc :).. A jak jste teda vy často chodina když jste psala -Běžně jsme chodili několik km, na vodítku v provozu, na volno v přírodě, na louce, spojeno s výcvikem, hrou, zábavou atd., pak opět cesta domů.Mezitím kratší venčící procházky a pohyb na zahradě

To jste třeba šli ráno na 2 hodiny, pak třeba před dopoledne na půl hodny, po poledni, zase třeba hodina a tak průběžně střídat jo ? :).

13.3.2016 10:52
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Tak my hlavně makáme, takže slídění v poli, ovladatelnost na píštalku, dohledávky, vlečky, barvy no a potom takové to volné lítání a hraní pro odpočinek. a jak dlouho vydrží to nevím, zatím je neunavitelnej kde je fotečka, nějak nevidím ?

Fotečka mi nejde přidat Vždy mi spadne stránka

13.3.2016 10:53

Nelinka.. napsal(a):

Ale měl bych na vás ještě jednu malou prosbu. Na začátku jste mi dávala radu, chodit s pejsek 5-6x denně po 40 minutách. Já jsem vám samozřejmě za rady moc vděčný, ale chci se zeptat. zda by to nešlo dělat nějak jinak. Jsou tu dva důvody. Ten první je, že to zkrátka nemůžu stíhat. Já se opravdu snažím a už asi 4 nebo 5 dní to opravdu dodržuji ( 5x denně po 40 min. ), ale opravdu to nejde. Sice jsem doma, ale taky mám občas práci, mám taky rodinu a přátele a ty taky občas potřebují pomoc. A uvedu příklad - Včera jsem vstával v 6 ráno, protože jsem šel pomoc rodině a za celý den jsem si sednul až v půl deváté večer. Já jsem s naší fenečkou venku strašně rád a je to můj jedniný koníček, ale takhle často to nejde. Já v podstatě nemám ani čas si chvíli odpočinout. V létě, když je světlo do 10 by to šlo, ale opravdu už nemám energii na to vzít v 7 hodin večer za tmy naší fenku na 40 minut ven. A druhej důvod. Vy jste psala, že jsou nejlepší dlouhý táhlý kopečky. Já sice bydlím téměř na okraji města, ale stejně, než dojdu k nějakému lesu, louce, poli, či kopcům, tak my to zabere tak 20 minut. A do 40 minut to opravdu nestihnu. Já když jí chci vzít do lesa, tak s cestou tam i spátky + čas strávený v lese nám to trvá tak hodinu a půl. Takže se chci zeptat, jestli by to nešlo nějak změnit. Aby měla dostatek pohybu, ale zároveň aby se to dalo nějak zvládat. A když je jenom tich 40 minut, tak to se s ní nestihnu venku ani pořádně vyřádit . Musel bych chodit okolo baráku, abych to stíhal přesně .. Já si samozřejmě vašich rad moc vážím, ale rád bych to udělal nějak jinak . Moc se mi líbí, jak jste to psala teď vy -Běžně jsme chodili několik km, na vodítku v provozu, na volno v přírodě, na louce, spojeno s výcvikem, hrou, zábavou atd., pak opět cesta domů.Mezitím kratší venčící procházky a pohyb na zahradě

Máme zahradu, takže pes se vyčůrá a vykadí tam, ale na procházky denně tak dvě až tři hodiny ale v kuse, no někdy to taky nevyjde tak třeba jen hodinu, ale práce, ne jen tak procházet se.

13.3.2016 10:55
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Máme zahradu, takže pes se vyčůrá a vykadí tam, ale na procházky denně tak dvě až tři hodiny ale v kuse, no někdy to taky nevyjde tak třeba jen hodinu, ale práce, ne jen tak procházet se.

Jo dobře :).. Díky moc :).

13.3.2016 10:57

Najděte si místa kde můžete něco dělat, les s kopcovitým terénem, vysoká tráva, rákos apod. i když neděláte lovečinu učte jí hledat třeba dummy nebo peška.Nic neunaví psa tolik jako když musí používat nos, uběhat terén a ještě při tom myslet smajlík

13.3.2016 11:03
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Najděte si místa kde můžete něco dělat, les s kopcovitým terénem, vysoká tráva, rákos apod. i když neděláte lovečinu učte jí hledat třeba dummy nebo peška.Nic neunaví psa tolik jako když musí používat nos, uběhat terén a ještě při tom myslet smajlík

To dělám no :).. Ona se pak chová, jak smyslů zbavená :D.. Lítá, točí se, funí :D...

13.3.2016 11:07
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Akorát nevím proč, ale začala před cca třema měsícema to dělat. Když někam jdeme, tak ona se furt zastavuje, otáčí se a jakoby se chtěla otočit a jít zase domů, ale když pak dojdeme třeba do toho lesa, tak to už nedělá. Možná proto, že chce aby jsme šli všichni, protože když jdeme celá rodina, tak to nedělá

13.3.2016 11:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

Mám labradora, psa, měl 38,9 kg, když začal mít problémy se srdcem a ledvinami.
(12 let mu bude v Květnu)
Dostal "dietu" - ale srdeční - k/d od Hill´s.
Veterinář mi sdělil - dávkujte podle návodu.
Nedával jsem mu celou dávku pro 40 kg psa, ale tak 85% té dávky.
Přesto každý měsíc přibral asi 2 kg. Nakonec měl 46 kg, ani ne za 1/4 roku.
Takže jsem se na milého veterináře a jeho dávkování vykašlal,
a krmím dávkou, kterou dle návodu výrobce doporučuje pro 20 kg psa.
Občas dávám tak 25 kg dávku. Už zhubnul skoro 4 kg.

Tj. - dávkování je zcela individuální, kdybych ho měl krmit podle "návodu",
tak jednak na Hill´s k/d granulích a konzervách prokrmím majlant (a to nepočítám
každý měsíc 4-6 tisic u veterináře (krev, Vetmedin atd.), navíc poslouchat
ty kecy, jak přibírá, to se mi tedy opravdu nechtělo - zvlášť, když jsem
dodržoval doktorem doporučenou dávku (a ani té jsem nedával 100% množství).

Je fakt, že pes, vzhledem k věku a stavu (srdce), chodí na procházku už kratší,
jednou denně (jinak má možnost pobytu na zahradě u domu).
Dřív běhal za kolem, plavání, koupání, velké procházky, celodenní pobyty na chalupě,
ale teď je pohybově dost omezený, takže si myslím, že ta dávka pro 20-25 kg psa
dle návodu na Hill´s je tak akorát.
On si nestěžuje, neloudí, je spokojený. Mě klesla spotřeba konzerv znatelně.

13.3.2016 11:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Nelinka.. napsal(a):

Já se s dovolením vmísím, ačkoliv nemám labradora...pane Nelinko, v klidu
Já taky se taky snažím pro svoje zvířata udělat první poslední, nechápu lidi, kteří si pořídí psa a pak ho několikrát denně z povinnosti obvláčí kolem bloku a ještě přitom telefonují, nechápu lidi, kteří si pořídí lovecké, pracovní nebo prostě akční plemeno jen jako módní dolpněk a neposkytnou mu odpovídající vyžití.
Ale jak tu nedávno moc hezky napsal jeden uživatel (milan), existuje nemít čas na psa.
Pokud se váš pes má mít jako prase v žitě, musíte být OK především vy - to znamená práceschopný, odpočatý, spokojený.
Ten režim, co popisujete, nějakou dobu jistě můžete zvládat, dlouhodobě je to ale utopie. Štvát se kvůli blahu psa až na pokraj vlastních sil je blbost a ve finále na to doplatí i ten pes.
Zvířátka jsou finančně náročný koníček a aby je člověk nebyl nucen šidit, musí vydělávat peníze. Aby mohl vydělávat peníze, musí být fyzicky i psychicky v pohodě, nikoli troska před zhroucením. Navíc nejspíš nemáte jen psa, ale i rodinu, přátele...
Takže pejska s klidným svědomím tu a tam ošiďte, on to přežije a prospěje to vám oběma. I tak si myslím, že se má oproti některým jiným královskysmajlík

13.3.2016 14:02
Šípečk2.0

XXX.XXX.54.5

Terven napsal(a):
Já se s dovolením vmísím, ačkoliv nemám labradora...pane Nelinko, v klidu
Já taky se taky snažím pro svoje zvířata udělat první poslední, nechápu lidi, kteří si pořídí psa a pak ho několikrát denně z povinnosti obvláčí kolem bloku a ještě přitom telefonují, nechápu lidi, kteří si pořídí lovecké, pracovní nebo prostě akční plemeno jen jako módní dolpněk a neposkytnou mu odpovídající vyžití.
Ale jak tu nedávno moc hezky napsal jeden uživatel (milan), existuje nemít čas na psa.
Pokud se váš pes má mít jako prase v žitě, musíte být OK především vy - to znamená práceschopný, odpočatý, spokojený.
Ten režim, co popisujete, nějakou dobu jistě můžete zvládat, dlouhodobě je to ale utopie. Štvát se kvůli blahu psa až na pokraj vlastních sil je blbost a ve finále na to doplatí i ten pes.
Zvířátka jsou finančně náročný koníček a aby je člověk nebyl nucen šidit, musí vydělávat peníze. Aby mohl vydělávat peníze, musí být fyzicky i psychicky v pohodě, nikoli troska před zhroucením. Navíc nejspíš nemáte jen psa, ale i rodinu, přátele...
Takže pejska s klidným svědomím tu a tam ošiďte, on to přežije a prospěje to vám oběma. I tak si myslím, že se má oproti některým jiným královskysmajlík

Děkuju

13.3.2016 14:03
Šípečk2.0

XXX.XXX.54.5

honzapm napsal(a):
Mám labradora, psa, měl 38,9 kg, když začal mít problémy se srdcem a ledvinami.
(12 let mu bude v Květnu)
Dostal "dietu" - ale srdeční - k/d od Hill´s.
Veterinář mi sdělil - dávkujte podle návodu.
Nedával jsem mu celou dávku pro 40 kg psa, ale tak 85% té dávky.
Přesto každý měsíc přibral asi 2 kg. Nakonec měl 46 kg, ani ne za 1/4 roku.
Takže jsem se na milého veterináře a jeho dávkování vykašlal,
a krmím dávkou, kterou dle návodu výrobce doporučuje pro 20 kg psa.
Občas dávám tak 25 kg dávku. Už zhubnul skoro 4 kg.

Tj. - dávkování je zcela individuální, kdybych ho měl krmit podle "návodu",
tak jednak na Hill´s k/d granulích a konzervách prokrmím majlant (a to nepočítám
každý měsíc 4-6 tisic u veterináře (krev, Vetmedin atd.), navíc poslouchat
ty kecy, jak přibírá, to se mi tedy opravdu nechtělo - zvlášť, když jsem
dodržoval doktorem doporučenou dávku (a ani té jsem nedával 100% množství).

Je fakt, že pes, vzhledem k věku a stavu (srdce), chodí na procházku už kratší,
jednou denně (jinak má možnost pobytu na zahradě u domu).
Dřív běhal za kolem, plavání, koupání, velké procházky, celodenní pobyty na chalupě,
ale teď je pohybově dost omezený, takže si myslím, že ta dávka pro 20-25 kg psa
dle návodu na Hill´s je tak akorát.
On si nestěžuje, neloudí, je spokojený. Mě klesla spotřeba konzerv znatelně.

Rozumím :)
A to srdce a ledviny má stářím nebo je to něčím jiným ?

13.3.2016 14:07
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Jména si nevšímejte :).. Psal jsem z jiného profilu :).

13.3.2016 14:30

Nelinka.. napsal(a):
Jména si nevšímejte :).. Psal jsem z jiného profilu :).

Nechcete si radši udělat jeden profil at se v tom vyznáme ?

13.3.2016 14:45

Nelinka, četla jsem tu diskuzi a naprosto nejlepší rady, vám tady dala Felow . Držte se jejich rad a názorů a vaše fenka bude brzy OK.

13.3.2016 17:35
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Nechcete si radši udělat jeden profil at se v tom vyznáme ?

Ten druhej, je už hodně starej a já ho používal dřív na jiná zvířata :)

13.3.2016 17:36
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Nelinka, četla jsem tu diskuzi a naprosto nejlepší rady, vám tady dala Felow . Držte se jejich rad a názorů a vaše fenka bude brzy OK.

Taky že držím :).

14.3.2016 01:37
Felow

XXX.XXX.215.197

Nelinka.. napsal(a):
Super děkuju moc :).. A jak jste teda vy často chodina když jste psala -Běžně jsme chodili několik km, na vodítku v provozu, na volno v přírodě, na louce, spojeno s výcvikem, hrou, zábavou atd., pak opět cesta domů.Mezitím kratší venčící procházky a pohyb na zahradě

To jste třeba šli ráno na 2 hodiny, pak třeba před dopoledne na půl hodny, po poledni, zase třeba hodina a tak průběžně střídat jo ? :).

Omlouvám se, že reaguji na Váš dotaz až nyní, ale byli jsme na horách. My chodíme stále, ale jen labradorku již z výletů delších vynechávám, už je jí 13 et, ale mám ještě RR a režim máme následující: Ráno kolem půl osmé jdeme na čůrací procházku cca 30 minut, bydlíme v Jizerkách v CHKO, takže přírodu máme za barákem, takže jdeme zpočátku chůzí, na louku k lesu, tam dám volno, prolítají se a jde se domů. Odpoledne jdeme na zhruba dvouhodinovou, máme svá místa, kam dojdeme organizovaně, pak nejdříve volno, po něm nějaká "práce", po ní zase běhačka volná a pak se jde domů. Cesta tam i zpět jsou asi celkem 3 km, ale psi toho našlapou a naběhají minimálně dvakrát tolik. Máme výhodu, že u nás jsou kopečky všude, rovina téměř neexistuje, tak i za relativně kratší vzdálenosti jsou nasvalení super a nadváhou netrpí. Další dvě procházky - večerní a před spaním jsou již opět v duchu té první ranní. Ta před spaním je již opravdu jen čůrací a řízená bez hopsání a lítání i skoků- to hlavně protože po večerním krmení (přestože krmím v 19 hodin a poslední prochajda bývá kolem 22,30) nechci riskovat případnou torzi- mají hluboké hrudníky. O víkendu je to stejné s tím, že minimálně jeden den jezdíme na různé výlety nebo za sportem, kde bereme pejsky s sebou. Dnes např. s námi byli celé odpoledne na běžkách. Nasadily se "bundy" a jelo se na Bedřichov.- 5 hodin venku. Jinak chodí běžně na zahradu, ale to jako pohyb nepočítám, protože všichni - Labradorka i RR, pokud je sama nezaměstám, tak jsou schopní to tam proležet. Zvlᡚt RR - ti jsou jak sfingy a "pozorují cvrkot" nebo jsou schopni se i v tom nejparnějším létě rozvalit a opalovat se třeba 2 hodiny v kuse - maximálně mě chodí terasovými dveřmi zkontrolovat, jestli jsem jim někam nezdrhla. Takže takto to u nás chodí.Navíc jezdíme na dovolené-na hory, k moři apod a bereme je s sebou. Tedˇbereme RR, čuba už by to asi nedala, už má seniorský režim. Také jezdíme na koně (dcera má ranč a jízdárnu, kde se nachází další- vlastně také téměř naše smečka ( má svoje 2 psy a vždy minimálně nějakého nebo nějaké další v dočasné péči), takže další pohyb, no a takto to u nás chodí...

14.3.2016 10:27
Timotty

XXX.XXX.54.5

Felow napsal(a):
Omlouvám se, že reaguji na Váš dotaz až nyní, ale byli jsme na horách. My chodíme stále, ale jen labradorku již z výletů delších vynechávám, už je jí 13 et, ale mám ještě RR a režim máme následující: Ráno kolem půl osmé jdeme na čůrací procházku cca 30 minut, bydlíme v Jizerkách v CHKO, takže přírodu máme za barákem, takže jdeme zpočátku chůzí, na louku k lesu, tam dám volno, prolítají se a jde se domů. Odpoledne jdeme na zhruba dvouhodinovou, máme svá místa, kam dojdeme organizovaně, pak nejdříve volno, po něm nějaká "práce", po ní zase běhačka volná a pak se jde domů. Cesta tam i zpět jsou asi celkem 3 km, ale psi toho našlapou a naběhají minimálně dvakrát tolik. Máme výhodu, že u nás jsou kopečky všude, rovina téměř neexistuje, tak i za relativně kratší vzdálenosti jsou nasvalení super a nadváhou netrpí. Další dvě procházky - večerní a před spaním jsou již opět v duchu té první ranní. Ta před spaním je již opravdu jen čůrací a řízená bez hopsání a lítání i skoků- to hlavně protože po večerním krmení (přestože krmím v 19 hodin a poslední prochajda bývá kolem 22,30) nechci riskovat případnou torzi- mají hluboké hrudníky. O víkendu je to stejné s tím, že minimálně jeden den jezdíme na různé výlety nebo za sportem, kde bereme pejsky s sebou. Dnes např. s námi byli celé odpoledne na běžkách. Nasadily se "bundy" a jelo se na Bedřichov.- 5 hodin venku. Jinak chodí běžně na zahradu, ale to jako pohyb nepočítám, protože všichni - Labradorka i RR, pokud je sama nezaměstám, tak jsou schopní to tam proležet. Zvlᡚt RR - ti jsou jak sfingy a "pozorují cvrkot" nebo jsou schopni se i v tom nejparnějším létě rozvalit a opalovat se třeba 2 hodiny v kuse - maximálně mě chodí terasovými dveřmi zkontrolovat, jestli jsem jim někam nezdrhla. Takže takto to u nás chodí.Navíc jezdíme na dovolené-na hory, k moři apod a bereme je s sebou. Tedˇbereme RR, čuba už by to asi nedala, už má seniorský režim. Také jezdíme na koně (dcera má ranč a jízdárnu, kde se nachází další- vlastně také téměř naše smečka ( má svoje 2 psy a vždy minimálně nějakého nebo nějaké další v dočasné péči), takže další pohyb, no a takto to u nás chodí...

Dobře, to super režim, takhle jsem si to přesně představoval .. A ještě se můžu zeptat, když krmíte naposled v 19 hod, tak jak krmíte přes den ( kolikrát a po kolika hodinách ? )

14.3.2016 10:30
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Felow napsal(a):

Paráida, moc děkuji za odpověď . A docela mě zajímá to samé, na co se ptal Timotty - Jak to máte s tím krmením

14.3.2016 11:01
Felow

XXX.XXX.215.105

Timotty napsal(a):
Dobře, to super režim, takhle jsem si to přesně představoval .. A ještě se můžu zeptat, když krmíte naposled v 19 hod, tak jak krmíte přes den ( kolikrát a po kolika hodinách ? )

Psy krmím dvakrát denně. Ráno - po prvním venčení jim dávám jednu třetinu krmné denní dávky - obvykle kus masa s trochou granulí. Večer v 19 hodin dvě třetiny denní krmné dávky- v přirozeném stavu - maso( pestré zastoupení - střídám druhy) ve vařené, či syrové podobě(syrovou dávám pouze svalovinu nebo svalovinu na kosti, vnitřnosti a hlavně droby vařím- převařuji vždy, k tomu různé druhy zeleniny (střídám např. mrkev, červenou řepu, salát, špenát, brokolici apod., také v syrovém( nastrouhám na jemno a spařím - v tomto případě ještě zakápnu kvaltním olejem, nejlépe za studena lisovaným nebo lososovým, protože většina syrové zeleniny, aby se strávila s využitím všech potřebných látek potřebuje k jejich uvolnění právě olej) nebo i vařeném stavu, k tomu ještě přílohu( vařenou rýži, jáhly, čerstvě uvařené, pomačkané brambory, spařené ovesné vločky.) Nepoužívám těstoviny (pšenice), kukuřici ani výrobky ze soji a obecně obilniny.Čas od času pejskům uvařím jako přílohu oranžovou čočku. Jako doplněk dávám v sezoně bylinky, jinak i mořskou sušenou řasu Kelpa, kurkumu, chondroprotektiva a jiné potravinové doplňky dle potřeb fyzického stavu jednotlivého zvířete.Jo, ještě jsem zapomněla na žloutek či vařené celé vejce jednou týdně, také jednou týdně tvaroh či jogurt s živou kulturou.

14.3.2016 11:08
Felow

XXX.XXX.215.105

Ještě jsem chtěla dodat, že pejskům zařazuji pravidelně jeden den v týdnu tkzv. odlehčovací den. To dostanou pouze ráno hrst granulí a pak již nic - takový půst. pes se vyčistí a trávení se odlehčí - obecně jim to prospívá.

14.3.2016 11:12
Felow

XXX.XXX.215.105

Samozřejmě toto je krmný režim dospělého psa. U štěněte je to o něčem jiném. Četnost a skladba krmné dávky se řídí jeho růstovým a věkovým schematem.

14.3.2016 11:58

Felow napsal(a):
Psy krmím dvakrát denně. Ráno - po prvním venčení jim dávám jednu třetinu krmné denní dávky - obvykle kus masa s trochou granulí. Večer v 19 hodin dvě třetiny denní krmné dávky- v přirozeném stavu - maso( pestré zastoupení - střídám druhy) ve vařené, či syrové podobě(syrovou dávám pouze svalovinu nebo svalovinu na kosti, vnitřnosti a hlavně droby vařím- převařuji vždy, k tomu různé druhy zeleniny (střídám např. mrkev, červenou řepu, salát, špenát, brokolici apod., také v syrovém( nastrouhám na jemno a spařím - v tomto případě ještě zakápnu kvaltním olejem, nejlépe za studena lisovaným nebo lososovým, protože většina syrové zeleniny, aby se strávila s využitím všech potřebných látek potřebuje k jejich uvolnění právě olej) nebo i vařeném stavu, k tomu ještě přílohu( vařenou rýži, jáhly, čerstvě uvařené, pomačkané brambory, spařené ovesné vločky.) Nepoužívám těstoviny (pšenice), kukuřici ani výrobky ze soji a obecně obilniny.Čas od času pejskům uvařím jako přílohu oranžovou čočku. Jako doplněk dávám v sezoně bylinky, jinak i mořskou sušenou řasu Kelpa, kurkumu, chondroprotektiva a jiné potravinové doplňky dle potřeb fyzického stavu jednotlivého zvířete.Jo, ještě jsem zapomněla na žloutek či vařené celé vejce jednou týdně, také jednou týdně tvaroh či jogurt s živou kulturou.

Teda, přesně tak, krmím moji šmudlu.

14.3.2016 12:34
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Felow napsal(a):

Tak jo, to se mi líbí :).. Mé fence už budou skoro dva roky, takže to už štěně úplně není.
Já právě v poslední době přemýšlím, že přejdu na BARF

14.3.2016 14:08
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Felow napsal(a):
Ještě jsem chtěla dodat, že pejskům zařazuji pravidelně jeden den v týdnu tkzv. odlehčovací den. To dostanou pouze ráno hrst granulí a pak již nic - takový půst. pes se vyčistí a trávení se odlehčí - obecně jim to prospívá.

Vím, že se říká, že je půst pro psa dobrý, ale nedokážu si představit, že bych to praktikovala u mých popelnic

Starší pes žere jednou denně v 17:00 a pokud v tento čas před sebou nemá misku, tak sedí a štěká a štěká Mladší žere dvakrát denně, ale pokud bych vynechala ranní krmení, tak je celý den mimo a jen hledá co by sežral Zkoušla jsem to vynechat před cvičákem, ale cvičilo se s ním podstatně hůř, nebyl schopný se soustředit, byl roztěkaný a řekla bych i nervní.

15.3.2016 01:58
Felow

XXX.XXX.215.130

marcelaamax napsal(a):
Vím, že se říká, že je půst pro psa dobrý, ale nedokážu si představit, že bych to praktikovala u mých popelnic

Starší pes žere jednou denně v 17:00 a pokud v tento čas před sebou nemá misku, tak sedí a štěká a štěká Mladší žere dvakrát denně, ale pokud bych vynechala ranní krmení, tak je celý den mimo a jen hledá co by sežral Zkoušla jsem to vynechat před cvičákem, ale cvičilo se s ním podstatně hůř, nebyl schopný se soustředit, byl roztěkaný a řekla bych i nervní.

Já to tak praktikuji již mnoho let. Psi jsou na to zvyklí a nedělá jim to problém. Je fakt, že v tomto odlehčovacím dnu je nepřetěžuji nad míru- na cvičák nechodíme, ale myslím, že třeba bych tento den nezařadila, když běháme coursing nebo zrovna včera, když jsme byli 5 hodin venku na běžkách. Mě to kdysi poradil v Johanesburgu jeden starý veterinář a chovatel RR. Chovala jsem tenkrát Lhasáky a tato plemena mívají občas zažívací a metabolické problémy. Já jsem se zrovna potýkala s problémem se slinivkou u jednoho pejska. Tak jsem to začala praktikovat a dělám to doposud i u všech dalších psů mých i mé dcery. Popelnice jsou to také, ale zvykli si docela bez problémů.Nevím, jestli to mohlo přispět i k tomu, že (snad to nezakřiknu) ani jeden z mých psů nikdy neonemocněl za posledních cca 30 let rakovinou nebo jiným závažnějším fatálním onemocněním a odcházejí jako dlouhověcí.Například 3 pejsci Lhasa Apso - 17,16,5 a 19 let.A moji nynější velcí to snad dotáhnou také zdárně do vysokého věku. Labradorce už bylo letos 13.

15.3.2016 10:03
Timotty

XXX.XXX.54.5

Páni, to jsou léta

15.3.2016 10:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

Šípečk2.0 napsal(a):
Rozumím :)
A to srdce a ledviny má stářím nebo je to něčím jiným ?

Jó, tak to nevím. Asi věkem. Ono už je s podivem, že se dožil těch 12 let.
Když mu byl rok, měl problémy s čelistmi, jeden veterinář navrhoval i uspání.
Takže vlastně podle toho "odborníka" přesluhuje 11 let, dědek.

18.3.2016 10:37
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Ahoj. Teď jsem se byl s fenkou vážit a před cca 9 dněma měla 35,9 kg a teď má 35,1 kg.. To je hrozně rychlé schození kil ne ?

18.3.2016 12:28
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Nelinka.. napsal(a):
Ahoj. Teď jsem se byl s fenkou vážit a před cca 9 dněma měla 35,9 kg a teď má 35,1 kg.. To je hrozně rychlé schození kil ne ?

Není.

18.3.2016 13:03
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Děkuju za odpověď :).. Moc jsem se vyděsil :(.

18.3.2016 14:09
Felow

XXX.XXX.215.71

Nelinka.. napsal(a):

Naprosto předpisové. Zpočátku to jde rychleji, pak metabolismus se přizpůsobí na nový režim a půjde to trochu pomaleji. Nebojte, je vidět že režim máte nastavený správně. Jste vzorný! A fenka samozřejmě také - gratuluji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík