Dlouhé procházky se štěnětem... chyba

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2016 21:50
Lenča Velehradská

XXX.XXX.207.141

Ahoj. Prosím nesuďte mě. Když mému psovi (border kolie) bylo 6 měsíců začala jsem s ním jezdit na vyjížďky s koněm... ze začátku max 3-5 km pomalu (v kroku či na chvilku v klusu). Strašně ho to bavilo - miluje pohyb. Teď je mu 10 měsíců a běhá už tak max.10 km vyjížďky, ve cvalu klusu i kroku. V pohodě to zvládá a baví ho to... jenže se bojím o jeho klouby :/. Myslíte že zrovna tak aktivnímu plemenu jako je border kolie to uškodí ? Nedávám mu žádné vitamíny ale krmíme kvalitními konzervami barfem a jednou týdně dostává hovězí kost. Chodím jezdit na koně kdy to stíhám, většinou 1-3x týdně. V létě většinou každý den(ale to střídám i s jízdárnou)...

7.3.2016 22:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

Nemyslím si, že by režim pro border kolii, jak ho tady popisujete, nějak psovi uškodil. Není to molosoidní plemeno a začala jste s mírnějším režimem. Borderky běžně musí naběhat mnoho km po pastvinách, samy jsou i dost aktivní plemeno, takže jim určitě 2 h procházka kolem sídliště nestačí. Vyjížďka 10 km není pro 9 měsíčního psa žádná tragédie a není to každý den.
Pokud chcete mít klid, přidávejte do potravy nějaké preparáty na klouby, tím nic nezkazíte. Např. od firmy Giom - http://www.giom.cz/katalog.php?IdSkupiny=9, nebo od Alavisu - http://www.alavis.cz/alavis-msm-glukosamin-sulfat-novy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2016 22:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lenča Velehradská napsal(a):
Ahoj. Prosím nesuďte mě. Když mému psovi (border kolie) bylo 6 měsíců začala jsem s ním jezdit na vyjížďky s koněm... ze začátku max 3-5 km pomalu (v kroku či na chvilku v klusu). Strašně ho to bavilo - miluje pohyb. Teď je mu 10 měsíců a běhá už tak max.10 km vyjížďky, ve cvalu klusu i kroku. V pohodě to zvládá a baví ho to... jenže se bojím o jeho klouby :/. Myslíte že zrovna tak aktivnímu plemenu jako je border kolie to uškodí ? Nedávám mu žádné vitamíny ale krmíme kvalitními konzervami barfem a jednou týdně dostává hovězí kost. Chodím jezdit na koně kdy to stíhám, většinou 1-3x týdně. V létě většinou každý den(ale to střídám i s jízdárnou)...

V roce mu nechte udělat RTG, ať máte klid a víte na čem jste.

Přidejte reakci

Přidat smajlík