Co s problémovým NO souseda, rady?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2016 09:29
lostris

XXX.XXX.191.77

Jedná se o naše sousedy, bydlí tam mladá holka se třemi malými dětmi a její strýc který je na lůžku. Slečna je slušně řečeno trochu pomalejší, nepracuje, a je samoživitelka. U baráku bordel a doma o nic lepší, to píšu jen pro nastínění celkové situace. V loni v létě slečna pořídila štěně NO, už tehdy jsme se chytali za hlavu ale dokud byl pes malý brala ho sebou ven a lítal po zahradě. Jenže jak rostl tak se ho děcka začaly bát protože na ně skákal, chytal za oblečení, na vodítku táhl atd., prostě pes samorost bez jakékoli výchovy. Psa teda začali zavírat do kotce když byli venku, a když šli domu tak ho pustili. Máme s nima z jedné strany pozemku společný láť kový plot cca 4metry od domu. Jelikož neměl žádnou jinou činnost ani kontakt s lidmi, byl jen u našeho plotu.Problém byl v tom že začal dělat neskutečnej kraval, jen někdo u nás vyjde ven soustavně štěká a piští, já mam dva psy a další zvířata tudíž u nás je venku skoro pořád někdo. Před domem se pro kravál nešlo domluvit natož že by si člověk sednul na terasu ven. Zkoušela jsem ho trošku usměrnit ( přes plot) když ztichl dát mu odměnu a tak, ale trvalo to vždy jen pár vteřin a když se něco pohlo nebo někdo promluvil už zase řval. Nechtěla jsem aby ho nadobro zavřeli do kotce, tak jsme se rozhodli že přes zimu vydržíme a z jara zkusíme plot něčím zatáhnout aby k nám neviděl a snad to přejde.Jenže Rexík ve svém věčně volném čase zjistil, že u zbytku jejich zahrady je jen natažené pletivo bez podezdívky a dá se hezky podlézt a když to pak vezme zadem přes potok je šupky hupky u mých výběhů a u nás před domem, a tady je nekonečná legrace. První útěk roztrhal dvě orpingtonky (slepice) a další tři zranil, sežral vejce, zničil voliery, apokalipsa, všude bylo peří a krev . Sousedce to bylo "strašně" líto, ano, začne ho brát na procházky a ano má v plánu s ním jít na cvičák, peníze na zaplacení škody nemá ale už se to nestane. Následující den, po půlhodině trýznivého knučení psa jsem k nim vlítla a zjistila že pes je uvázaný na laně a s lanem obtočeným kolem sušáku prádla tak neštˇastně že se pomalu dusí. psa jsem odvázala a slečně zkoušela domluvit. Od té doby psa ještě párkrát pustili z kotce, dvakrát jsem ho odchytila u nás, naštěstí jsem byla zrovna venku, a jednou jim utekl na cestu a odešel za nějakými lidmi, za pár hodin jej ale někdo přivedl zpět . Ted´ je druhý měsíc nonstop zavřeny v kotci, a kravál se vylepšil na dvou hodinové intervaly vytí a kvílení několikrát za den a noc. Venku je to o nervy a doma jde vydržet jen se zavřenými okny. Tak jsem si sousedku vzala zase do parády, co s tím hodlá dělat, že jim to přece musí taky vadit vždyt´má malé děti, že psa je třeba brát ven a unavit, a že pokud bude pořád zavřeny tak ji udám za týraní (to je samozřejmě blbost ale to ona neví a psa mi je fakt líto) navrhla jsem ji že ji zkusíme pomoct najít pro něj jiného majitele co by se mu věnoval, vždyt´ nemá ještě ani rok. Na to reagovala že to by bylo fajn jenže ona za něj platila takže jedině že by si ho někdo koupil, , na to fakt nebylo co říct .
Co ted´? Čekáme dítě, za dva týdny mám termín, no do toho kraválu ven dám těžko dítě spát, ani v pokoji neotevřu okno, plus to že když ho pustí, on uteče a já budu mít zrovna dítě venku mě bere hrůza. Otec, jakožto starší drsná generace, rozhodl že pokud jim ještě jednou uteče psa okamžitě zastřelí, a v jeho útěk teda doufá protože skrz ten kravál si na noc nemůže otevřít okno.
Uvítám konstruktivní rady, co s tím. Mám se obrátit na obec? Je vůbec v možnostech samosprávy obce nějak zasáhnout? Nebo snad na OVS? přemýšlela jsem i o tom psa v noci ukrást, v mrazech jsem mu nosila krmení je na mně zvyklý, a odvézt ho do útulku kde by měl aspoň šanci na lepší život? Pes za nic nemůže a nechci aby to odnesl ale bohužel majitele zastřelit nemůžeme. Jak bych měla postupovat, má někdo podobné zkušenosti?

10.3.2016 09:45
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Sebrat jim ho. "Jééé, on Vám utekl?". No stalo se.

Ještě před tím mějte domluveno, kam ho dáte, nebo kdo by si ho vzal. Ta dementka ho stejně hledat nebude a bude ráda, že se ho zbavila. Jo a nějak ověřte, jestli není chipnutý.

10.3.2016 09:50
milannn

XXX.XXX.90.222

To je situace... Proč si někteří lidi pořizují psy? Ale to je zbytečná otázka...

Napadá mě jediné, rychlé, elegantní řešení v klidu a v tichosti. A to psa od sousedů odkoupit a odvézt do útulku. Je to možná diskutabilní řešení, ale pro vás (a ve vaší současné situaci) to bude znamenat jediné - klid a bezpečí.
Abych "upravil" cenu, dal bych se slečnou řeč, kde bych z ní vytáhl skutečnou částku, kterou tenkrát dala za psa (ta totiž předpokládám nebude vysoká), a to proto, aby z vás při zjištění vašeho zájmu netahala bůhvíjaké částky. Jak to tak popisujete, vypadá, že bude docela vyčůraná. Řekl bych jí, že ho beru např. pro známého a že ho potřebuje rychle.

Nevěřím v nějakou podstatnou situaci řešící pomoc úřádů. Bude se to táhnout, budete zažívat hádky se sousedy a jiné zdržující "radosti". Psa bych od nich za nějakou tisícovku koupil a byl by klid, to vám za to stojí.
Jediný problém by byl, pokud by si pořídili dalšího psa.

10.3.2016 09:52
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Hmm, předchozí návrhy jsou asi opravdu jediné možné, nejelegantnější.
A radši se ani nezamýšlejme, jak taková "slečna" bude vychovávat ty svoje tři děcka. Tzn. nerozumný člověk přivedl na svět 3 další lidi, zřejmě podobné povahy. A tak to na světě chodí už tisíciletí. Co čekat od budoucnosti...

10.3.2016 09:56
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Tak jinak. Upravím to dle výše uvedeného příspěvku pana Milana. Sebrat jim ho. Uvařte hrnec guláše a psa za něj vyměňte. Takto to prostě nejde. Udělá to klid a hlavně to pomůže tomu psovi.

Neregistrovaný uživatel

10.3.2016 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

No, pro tohle mám jen jedno řešení, psa si nalákat na pozemek a zavolat útulek...
Udělala jsem to tak taky... Jako když se nikdo o psa nestará, je jim evidentně na obtíž, s majiteli není domluva, tak co s tim, policie nic nezmůže, jiné "orgány" taky ne...
Nyní mám klid od uštěkaného malého ratlíka, jež mě otravoval naprosto stejně. Taky řval celé dny i noci, když ho vyhodili z domu na zahradu. Jak říkáš, nebylo možné si ani sednout na terasu... natož se jít vyspat nebo se v klidu najíst. Ratlík stál metr od našeho plotu a štěkal a štěkal. Když už začali být z toho nervní i moji psy, tak jsem to prostě vzala do vlastních rukou.
Tedy psa sem nalákala k nám na pozemek. Zavolala do útulku, že jsem odchytla psa. Sousedy to stálo 2x 5.000, - A po třetí už se ani neobtěžovali si do útulku pro psa dojet...

10.3.2016 09:58
aj

XXX.XXX.5.173

Tohle je zapeklitá situace. Žel, pokud by jste se chtěla držet práva, tak neřešitelná.
Pes týraný ( ve smyslu zákona) není, alespoň ne natolik, že by ho odebrali. Stížnosti na obec budou mí za výsledek jen zhoršení vašeho vztahu se sousedkou.
Chápu, že na jednu stranu vás pes otravuje, ale na druhou stranu ho litujete, takže hledáte řešení, které by mu neublížilo.
Pro neefektivnost zákonných postupů, bych taky radila uchýlit se k jejich objetí.
Najít někoho, kdo by byl ochoten se psa ujmout a při prvním útěku psa naložit do auta a odvést mu ho. A doufat, že si sousedka nepořídí dalšího.

10.3.2016 09:58
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Co stojí těch 5 tisíc?

Neregistrovaný uživatel

10.3.2016 10:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

RomčaJelča napsal(a):
Co stojí těch 5 tisíc?

Vyzvednout si vlastního psa z útulku - napaří ti odchyt, ubytování psa... Celkem u nás v útulku platili za vyzvednutí psa 5.tis (každej útulek má jiné sazby)

Sam 90210

10.3.2016 10:03
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Možná zkusit na paní trochu zatlačit, ať se ho vzdá zadarmo, že vyrostlého psa stejně nikdo nekoupí, jinak bude muset platit vysoké pokuty nebo jít k soudu, jak jsem pochopila paní je trochu "pomalejší" a v zákonech se nejspíš moc nevyzná. Není u vás v okrese nějaká organizace na pomoc psům ? Určitě by pomohli a taky budou vědět jak s takovými lidmi mluvit. Nebo pak taky jednoduše psa koupit, NO (bez PP předpokládám) nějaké závratné sumy nestojí, cca kolem 3 tisíc průměrně. Za ten klid by mi to stálo.
Pak taky možnost - až k vám pes uteče, odvézt ho do útulku, pochybuji že by pro něj paní šla..

10.3.2016 10:08
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Sam 90210 napsal(a):
Možná zkusit na paní trochu zatlačit, ať se ho vzdá zadarmo, že vyrostlého psa stejně nikdo nekoupí, jinak bude muset platit vysoké pokuty nebo jít k soudu, jak jsem pochopila paní je trochu "pomalejší" a v zákonech se nejspíš moc nevyzná. Není u vás v okrese nějaká organizace na pomoc psům ? Určitě by pomohli a taky budou vědět jak s takovými lidmi mluvit. Nebo pak taky jednoduše psa koupit, NO (bez PP předpokládám) nějaké závratné sumy nestojí, cca kolem 3 tisíc průměrně. Za ten klid by mi to stálo.
Pak taky možnost - až k vám pes uteče, odvézt ho do útulku, pochybuji že by pro něj paní šla..

Souhlasím.
Nejprve bych se s ní zkusila domluvit, jít na to fikaně, aby po vás nechtěla žádné závratné částky nebo se ho vzdala, domluvit jí, aby už si žádnýho psa nekupovala (alespoň to zkusit). Trochu bych ji postrašila, popřípadě nabídla menší částku. V jiném případě, ho odvést do toho útulku. Tady bych to možná ještě zkusila ukecat, paní si uvědomuje, že se o psa nezvládá postarat a nechce ho. Jsou i tací, kteří si myslí, že jejich pes se má takhle super, a oni ho milují.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2016 10:11

Neexistuje tu něco jako 3x a dost ?
trochu jak to píše wulfina.
utekl, zavolat odchyt, zaplatí, ono je to přejde.
a oni stopro nezaplatí, takže pes se bude mít líp dost rychle.

10.3.2016 10:27
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neexistuje tu něco jako 3x a dost ?
trochu jak to píše wulfina.
utekl, zavolat odchyt, zaplatí, ono je to přejde.
a oni stopro nezaplatí, takže pes se bude mít líp dost rychle.

Já bych do toho nešel. Pak to po nich budou vymáhat a exekuce a já nevím co ještě, to si spíš udělají problémy. Řešil bych to v klidu. Ona se ho chce evidentně zbavit, takže zatlačit a je to. Nejdůležitější ale bude, kam ten pesan půjde, to by mělo být předem dáno.

Sam 90210

10.3.2016 11:07
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Aliens_II napsal(a):
Já bych do toho nešel. Pak to po nich budou vymáhat a exekuce a já nevím co ještě, to si spíš udělají problémy. Řešil bych to v klidu. Ona se ho chce evidentně zbavit, takže zatlačit a je to. Nejdůležitější ale bude, kam ten pesan půjde, to by mělo být předem dáno.

Vymáhat po kom ? po zadavatelce nebo sousedce ? To je blbost, když zavoláte policii kvůli toulavému psu, nic neplatíte.

10.3.2016 11:14
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, pro tohle mám jen jedno řešení, psa si nalákat na pozemek a zavolat útulek...
Udělala jsem to tak taky... Jako když se nikdo o psa nestará, je jim evidentně na obtíž, s majiteli není domluva, tak co s tim, policie nic nezmůže, jiné "orgány" taky ne...
Nyní mám klid od uštěkaného malého ratlíka, jež mě otravoval naprosto stejně. Taky řval celé dny i noci, když ho vyhodili z domu na zahradu. Jak říkáš, nebylo možné si ani sednout na terasu... natož se jít vyspat nebo se v klidu najíst. Ratlík stál metr od našeho plotu a štěkal a štěkal. Když už začali být z toho nervní i moji psy, tak jsem to prostě vzala do vlastních rukou.
Tedy psa sem nalákala k nám na pozemek. Zavolala do útulku, že jsem odchytla psa. Sousedy to stálo 2x 5.000, - A po třetí už se ani neobtěžovali si do útulku pro psa dojet...

Tohle mi přijde jako nejkonstruktivnější a hlavně asi 100% účinné řešení. Pokud se bude na majitelku tlačit, může na to doplatit ten pes - což už se málem stalo. Vzhledem k jejímu přístupu moc nevěřím tomu, že si psa vyzvedne a bude šance mu najít lepší majitele.

10.3.2016 11:23
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Sam 90210 napsal(a):
Vymáhat po kom ? po zadavatelce nebo sousedce ? To je blbost, když zavoláte policii kvůli toulavému psu, nic neplatíte.

Po té divné ženštině. Přece. A udělá to jen medvědí službu.

10.3.2016 11:30

Aliens_II napsal(a):

Já pro takové nemám pochopení. bojím se ho neprodali na guláš. vážně. děje se to. si někdo bude stěžovat a oni se zatvrdí. jinak souhlasím s vámi.
anonymní telefon na odchyt psovi pomůže.
zkuste se domluvit se sousedy

10.3.2016 11:52
aj

XXX.XXX.5.173

Jen aby řešení přes útulek nevedlo k tomu, že si ho sousedka vyzvedne a následně ho jednou pro vždy zavře do kotce.

10.3.2016 12:48

Celé to volání útulku ( odchytové služby) mi přijde trochu mimo. Mají spolu společný plot, na vsi všichni vědí, že je sousedů a zadavatelka bude volat, že jí vnikl na pozemek neznámý pes ? A než dojedou, sousedka si ho vyzvedne ( asi bude se třemi malými dětmi doma ). Jedině snad, že ji pes ohrožuje, že se ho bojí - a i to je přitažené za vlasy, když je to štěně a několikrát už ho vedla domů, chodí ho krmit.
Asi jsou dvě řešení. Odkoupit, ukrást ( snad bych to ani nenazývala krádež - přemístit, odklonit ? - prostě utekl ).

10.3.2016 13:01
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Aliens_II napsal(a):
Sebrat jim ho. "Jééé, on Vám utekl?". No stalo se.

Ještě před tím mějte domluveno, kam ho dáte, nebo kdo by si ho vzal. Ta dementka ho stejně hledat nebude a bude ráda, že se ho zbavila. Jo a nějak ověřte, jestli není chipnutý.

Přesně..takto jsem to řešila nedávno u nás naší spoluobčané si většinou seženou nějakého psa naposled to byla mopsinka..který je po čase přestane bavit a pak jsou většinou dva konce jeden že pes běhá po ulicí až ho něco zajede nebo mu někdo něco udělá a nebo druhá varianta že ho uvážou za barákem a tam pes podle ročního období pojde hlady nebo žízní či zmrzne.Nikdo s tím nic neudělá... tak jsem milou mopsku jak běhala po ulicí strčila za vrata a našla jí novej domov kde se má královsky..psa ani nehledaly a všichni jsou spokojení.

10.3.2016 13:03
lostris

XXX.XXX.191.77

Díky všem za rady. U nás v obci to funguje tak, že obec má asi 2 záchytné kotce, pokud nějakého psa odchytí rozešlou smsky evidovaným majitelům psů s infem že byl odchycen pes, a většinou velmi rychle se přijde na to komu pes patří, to víte na vesnici se lidi znají. majitel pak zaplatí poplatek za odchyt a pokutu celkem 500, - V tomto případě by byl pes velmi rychle zpět, a obávám se že ani těch 500 by po ni nevymáhali, jelikož patří mezi sociálně slabší. Klasický útulek je pak v nejbližším městě cca 15 km od nás. Tam psa nevezmou pokud nemám trvale bydliště ve městě, naše obec s nimi smlouvu nemá, má jen ty své kotce, tohle už jsem zjištˇovala. No z reakci v diskuzi je mi jasné že si musím pomoct sama takže mě ještě napadá že se domluvím s kamarádkou z města a na její občanku tam psa odevzdáme s tím že jsme ho našly nebo tak něco. Sousedce za psa ale platit nehodlám ani korunu, jsem ochotna na své náklady zaplatit útulku kolik bude třeba, ale ne jí, už tak mám škodu a starosti, takže psa někdy v noci prostě odvedu. Nejprve to ale musím všechno trochu nachystat. Taky bych byla ráda kdybych psovi našla náhradního majitele ale asi těžko někdo bude reagovat na inzerát že daruji psa kterého ale předem navštívit nemůžou protože ho musím v případě zájmu "ukrást" .No vím že to asi není ideální řešení ale momentálně mi připadá nejreálnější. Děkuju za názory.

10.3.2016 13:05
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Takže psa někdy v noci prostě odvedu. Nejprve to ale musím všechno trochu nachystat

Ach jo, to Vám vůbec nezávidím.
Hodně štěstí.

Sam 90210

10.3.2016 13:08
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Lostris - Z kama jste ? co třeba nějaký spolek na ochranu zvířat, poblíž ? Lidi z různých organizací by mohli pomoc a najít psovi třeba alespoň dočasku.

10.3.2016 14:06
lostris

XXX.XXX.191.77

Sam 90210 napsal(a):
Lostris - Z kama jste ? co třeba nějaký spolek na ochranu zvířat, poblíž ? Lidi z různých organizací by mohli pomoc a najít psovi třeba alespoň dočasku.

Jsme MS kraj, okr. F-M, Třinecko. Nevím o žádné místní organizaci nebo něčem podobném, jen o tom útulku, jinak snad něco až v Ostravě což je dost daleko, a myslím že tam řeší podstatně horší případy, přeci jen mají tam dost romských spoluobčanů a ještě horších individui. Pokud ale máte nějaký typ nebo kontakt, sem s ním, každou radu či pomoc vítám.

10.3.2016 14:11
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

lostris napsal(a):
Díky všem za rady. U nás v obci to funguje tak, že obec má asi 2 záchytné kotce, pokud nějakého psa odchytí rozešlou smsky evidovaným majitelům psů s infem že byl odchycen pes, a většinou velmi rychle se přijde na to komu pes patří, to víte na vesnici se lidi znají. majitel pak zaplatí poplatek za odchyt a pokutu celkem 500, - V tomto případě by byl pes velmi rychle zpět, a obávám se že ani těch 500 by po ni nevymáhali, jelikož patří mezi sociálně slabší. Klasický útulek je pak v nejbližším městě cca 15 km od nás. Tam psa nevezmou pokud nemám trvale bydliště ve městě, naše obec s nimi smlouvu nemá, má jen ty své kotce, tohle už jsem zjištˇovala. No z reakci v diskuzi je mi jasné že si musím pomoct sama takže mě ještě napadá že se domluvím s kamarádkou z města a na její občanku tam psa odevzdáme s tím že jsme ho našly nebo tak něco. Sousedce za psa ale platit nehodlám ani korunu, jsem ochotna na své náklady zaplatit útulku kolik bude třeba, ale ne jí, už tak mám škodu a starosti, takže psa někdy v noci prostě odvedu. Nejprve to ale musím všechno trochu nachystat. Taky bych byla ráda kdybych psovi našla náhradního majitele ale asi těžko někdo bude reagovat na inzerát že daruji psa kterého ale předem navštívit nemůžou protože ho musím v případě zájmu "ukrást" .No vím že to asi není ideální řešení ale momentálně mi připadá nejreálnější. Děkuju za názory.

Držím palce. Fenu můžete "najít" ve večerních hodinách a odvézt ji do toho městského útulku, coby v městě našlou, volně pobíhající. Jinak to udělat nepůjde smajlík

Sam 90210

10.3.2016 14:14
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Ihned mě napadl Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat, podívejte se i na facebook - https://www.facebook.com/Moravskoslezsk%C3%BD-spolek-na-ochranu-zv%C3%AD%C5%99at-163112893724270/?fref=ts
Případy psů od nepřizpůsobivých občanů řeší neustále.

Přidejte reakci

Přidat smajlík