Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2016 15:17
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Musím se s vámi podělit s každodenním výjevem, který s těžkým srdcem sleduji. Naši sousedé (bydlím na vesnici) si po smrti jejich obrovského křížence čehosi s vlčákem, rozhodli pořídit si nového "chudáka". Musím vám přiblížit jak ti moji sousedé žijí. Je to baráček před kterým je malá před zahrádka asi deset metrů čtverečních a v ruhu stojí kotec sotva na otočení středního psa. Do takové prostředí si pořídila početná rodina fenu NO. Za tu dobu co je tady ( přiblužně půl roku) jsem je jen párkrát viděla na pricházce a to těsně u nohy paničky, která na ní samozžejmě nustálě hulákala a třískala vodítkem přes zadek pokud se rozběhla dopředu.Procházkou je myšleno kolečko kolem malinkého návesního rybníčka.

Což o to... to je ještě stále věc té ženské. Bohužel si nikdo z rodiny neuvědomil jak dobrý je NO skokan a že metrový plot opravdu nestačí a tak se mi už asi po páte stalo, že jsem se svým psem aportovala u rybníka, nebo pouze procházela (strategicky už raději nechodím po silnici kolem domu) a jejich fena buď rozrazila přijezdovou bránu nebo přeskočila plot a vrhla se za námi. Jediné mé štěstí je že jí nějak majitelka cvičí takže stačí zařvat Stuj nebo Jdi domů a ona se skoro učůrne a utíká zpět.

Co se dá v takovém případě dělat? Paní už ji několikrát v této akci viděla a pouze stála a sledovala a pokud se jí cokoliv řekne tak argumentuje že je ještě štěně a chce si hrát.

10.3.2016 15:21
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

To je ale kráva vymetená. S tím nic neuděláš, to bude boj s větrným mlýnem a sousedské vztahy, pokud nějaké byly, půjdou do kopru.

Bude to znít hrozně, ale tady se jen čeká, až se něco semele. A někomu se něco stane, psu, nebo pes něco udělá někomu a pak možná se něco bude dít.

Sam 90210

10.3.2016 15:23
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Vzít majitelku po palici polenem, bohužel víc nic

10.3.2016 15:27
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Aliens_II napsal(a):
To je ale kráva vymetená. S tím nic neuděláš, to bude boj s větrným mlýnem a sousedské vztahy, pokud nějaké byly, půjdou do kopru.

Bude to znít hrozně, ale tady se jen čeká, až se něco semele. A někomu se něco stane, psu, nebo pes něco udělá někomu a pak možná se něco bude dít.

Tak sousedské vztahy nikdy nebylo kromě Dobrý den (v duchu: Ty si opravdu kráva) nic víc.
O to mi nejde. Jde mi právě o psy lidí z vesnice, kteří kolem jejich domu ani nemůžou projít a samozřejmě o mého psa.

Vždycky si pořizovali velké psy, ale nikdy na ně neměli. Bohužel pracovním plemenem to trochu přepískli.

10.3.2016 15:29
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Sam 90210 napsal(a):
Vzít majitelku po palici polenem, bohužel víc nic

:D asi nejvíc rozčílí když na fenu volá
To nesmíš dělat malým pejskům víš? Oni si s tebou nebudou hrát.

Sam 90210

10.3.2016 15:33
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

VENULEE napsal(a):
:D asi nejvíc rozčílí když na fenu volá
To nesmíš dělat malým pejskům víš? Oni si s tebou nebudou hrát.

Tak to rovnou krumpáčem a těla s důkazy se zbavit v tom rybníce.Jediné možné řešení

10.3.2016 15:40
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

A kolik skoků ta bába má do hrobu? Nebo to je "mladice"? Jestli se s ní dá vůbec nějak komunikovat. Třá by přijala nabídnutou pomoc, ale to zas bude otravovat Vás, pomáhat ještě s tou fenkou. Mě by to nutilo pomáhat, ale k čemu, no. Kua, těžká sutuace, těžká.

10.3.2016 15:48
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Aliens_II napsal(a):
A kolik skoků ta bába má do hrobu? Nebo to je "mladice"? Jestli se s ní dá vůbec nějak komunikovat. Třá by přijala nabídnutou pomoc, ale to zas bude otravovat Vás, pomáhat ještě s tou fenkou. Mě by to nutilo pomáhat, ale k čemu, no. Kua, těžká sutuace, těžká.

Je jí kolem čtyřiceti.
Jedna naše komunikace vypadala asi takhle

vaše fena už mi zase chtěla vyběhnout na psa. Nechtělo by to náhodou zvýšit plot?
No mi ji teď učíme aby neskákala tak snad se to zlepší.

-_- inteligence.

Nevím čím ji pomoct. Na cvičák evidentně chodí takže nějakou poslušnost má, bohužel nulovou výchovu. K čemu jí je povel lehni když jí ta fena vůbec nerespektuje snad ani nevnímá.
Divím se že i když s těmi psy je asi v kontaktu tak je naprosto nesocializovaná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2016 16:24

"Co se dá v takovém případě dělat? Paní už ji několikrát v této akci viděla a pouze stála a sledovala a pokud se jí cokoliv řekne tak argumentuje že je ještě štěně a chce si hrát."

Já bych si s tou fenečkou skutečně začala hrát a cvičit (pokud to jenom trošku jde, o agresi tady nepadlo ani slovo), vždycky je lepší si z cizího psa udělat kamaráda než nepřítele, ne...notabene pokud se k ní její majitelka chová tak, jak je tady popsáno...

10.3.2016 17:16
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Co se dá v takovém případě dělat? Paní už ji několikrát v této akci viděla a pouze stála a sledovala a pokud se jí cokoliv řekne tak argumentuje že je ještě štěně a chce si hrát."

Já bych si s tou fenečkou skutečně začala hrát a cvičit (pokud to jenom trošku jde, o agresi tady nepadlo ani slovo), vždycky je lepší si z cizího psa udělat kamaráda než nepřítele, ne...notabene pokud se k ní její majitelka chová tak, jak je tady popsáno...

Neříkám nic o agresi spíš o tom že ten pes nemá pojem o světě za plotem. Nikdy ji do styku s jiným psem nepustili a tak si myslí že jediné co může udělat je zkusit si do něj kousnout.

Hrát? Přes plot s vydrážděným cizým NO? nejsem blázen. I má kamarádka byla zoufalá když nemohla vůbec kolem se svým LR procházet a nabídla že je bude společně venčit. Paní na to prý nereagovala nijak kladně.

10.3.2016 17:19

Tak tohle mi přijde jako typický příspěvek bez možnosti vyslechnout druhou stranu.
Mě někdo říct, že "fena už zase chtěla přeskočit plot", tak ho odešlu.

10.3.2016 17:47
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Tak tohle mi přijde jako typický příspěvek bez možnosti vyslechnout druhou stranu.
Mě někdo říct, že "fena už zase chtěla přeskočit plot", tak ho odešlu.

Tohle je příspěvek za účelem vidět názory ostatních na tento problém.
Jen vše není úplně proveditelné.
Nejraději bych si fenu vzala, ale to samozřejmně není možné.

10.3.2016 17:49

Tady je vidět jak moc potřebné ja zavést psychotesty nebo znalostní testy na pořízení psa.
pardon jestli se někoho dotýkám.
ale už to není normální.

10.3.2016 18:15

Tady je vidět jak moc potřebné ja zavést psychotesty nebo znalostní testy na pořízení psa.
pardon jestli se někoho dotýkám.
ale už to není normální.

Nevím, jestli to bylo na mne, ale když chodím po světě, tak vidím tolik velkých psů za malými ploty, za chatrnými ploty, za děravými ploty, malých, kteří prolezou...Velkých ležících na cestě před vraty, chodících volně krajinou..., že kdyby je měl všechny někdo odebrat...Byl by jich asi tak bambilion. Neříkám, že je to tak v pořádku, ale prostě to tak je.

10.3.2016 18:20

Nevím, jestli to bylo na mne, ale když chodím po světě, tak vidím tolik velkých psů za malými ploty, za chatrnými ploty, za děravými ploty, malých, kteří prolezou...Velkých ležících na cestě před vraty, chodících volně krajinou..., že kdyby je měl všechny někdo odebrat...Byl by jich asi tak bambilion. Neříkám, že je to tak v pořádku, ale prostě to tak je.

Nené, na vás ne. všeobecně.
odebírání už není kam, to je jasné.
právě by to chtělo testovat lidi než si něco pořídí.
jsem cynik, ze všeho si dělám legraci a jen tak mě nic nerozhází.
ale chudák pes mě dokáže rozbrečet.
domů se mi všichni nevejdou. tak co s tím.

Sam 90210

10.3.2016 18:34
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Baba co stojí a čumí a neřekne ani bee, když se jí pes vyřítí na holku co jde kolem by potřebovala minimálně papíry na hlavu.. Ono teď je to ještě štěně, ale co s takovouhle výchovou za pár let ? Vyletí např. na babku s čivavou, psa zamorduje, babka si přitom zlomí nohu a nakonec za to všechno u takových majitelů zaplatí nejvíc chudák pes..

10.3.2016 18:46

Néasi.
v usa to zabíjej místo majitelů co za to můžou a tady se začne asi taky když sou lidi tak hnusný.
musíme si to uvědomit hodně rychle.
mimo téma ale nedá mi to home4pets zprávy barrandov :D.

11.3.2016 11:11

VENULEE napsal(a):
Neříkám nic o agresi spíš o tom že ten pes nemá pojem o světě za plotem. Nikdy ji do styku s jiným psem nepustili a tak si myslí že jediné co může udělat je zkusit si do něj kousnout.

Hrát? Přes plot s vydrážděným cizým NO? nejsem blázen. I má kamarádka byla zoufalá když nemohla vůbec kolem se svým LR procházet a nabídla že je bude společně venčit. Paní na to prý nereagovala nijak kladně.

A proč jí nenabídnete občasné venčení? Aspoň by se čuba vylítala.

11.3.2016 17:31
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nevíte někdo, za co nejmenší by mohl být pes odebrán? Máme tu jednoho chudáka, asi to je vcelku běžné, ale mě to trhá srdce. Nemá, boudu, přivázaná na řetězu u harampádí, je tak jednou týdně puštěná na 10 minut na zahradě, neviděla jsem nikde misky s vodou, je hubená, nemá absolutně srst na zimu. Nejradši bych majitelům nakopala p*del. Ale tohle asi nestačí co?

12.3.2016 13:02
VENULEE

XXX.XXX.191.113

A proč jí nenabídnete občasné venčení? Aspoň by se čuba vylítala.

Proč? mám své dva psy které venčím a na 100% se jim věnuji. Pokud to ta ženská odmítla mé kamarádce nevím proč mě by neměla. Není to můj pes. Každý by měl tomu svému zařídit co nejlepší péči. Spíš jsem hledala nějaké zkušenosti lidí jak se chovali ve stejné situaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík