Staršímu psovi začalo "vonět" štěně (pes)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2016 18:10
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Mám 7mi měsíční štěně(pes) a 11ti letého psa. Od začátku spolu vycházejí super, starší pes ožil, hodně si hrají. Ode dneška ale štěně staršímu psovi začalo "vonět" štěně stejně jako háravá fenka, nevíte čím to může být?

Normálně si s ním hraje, ale dneska od rána co jsem byla štěně venčit, tak se starší pes může zbláznit, snaží se na štěně naskočit, výzvy ke hře ignoruje, pořád ho očuchává, "klepe" se mu huba jako u háravky. Doma máme ještě fenu, ale ta nehárá. Sousedky fena také ne. Je mi to divné, protože jsem se ještě za 11 let nesetkala s tím, že by se takhle k nějakému štěněti nebo psovi choval a to byl mezi psy hodně.

Díky za zkušenosti.

10.3.2016 18:55
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

marcelaamax napsal(a):
Mám 7mi měsíční štěně(pes) a 11ti letého psa. Od začátku spolu vycházejí super, starší pes ožil, hodně si hrají. Ode dneška ale štěně staršímu psovi začalo "vonět" štěně stejně jako háravá fenka, nevíte čím to může být?

Normálně si s ním hraje, ale dneska od rána co jsem byla štěně venčit, tak se starší pes může zbláznit, snaží se na štěně naskočit, výzvy ke hře ignoruje, pořád ho očuchává, "klepe" se mu huba jako u háravky. Doma máme ještě fenu, ale ta nehárá. Sousedky fena také ne. Je mi to divné, protože jsem se ještě za 11 let nesetkala s tím, že by se takhle k nějakému štěněti nebo psovi choval a to byl mezi psy hodně.

Díky za zkušenosti.

No me napada, jestli to vase "stene" spis nedospiva

10.3.2016 18:58
aj

XXX.XXX.5.173

Nevím čím to je, ale stalo se mi to, když jsem měla na hlídání dva své odchovy. Jeden pes 6 měsíců a druhý taky pes 2 roky.

10.3.2016 19:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mě se to také stalo: šla jsem se psy ma prochajdu a přidal se k nám nějaký kříženeček kokra, očividně dorostenec. Psi po něm oba skákali jak diví, také to nevypadalo jen jako ukázka nadřazenosti, ale stejně jako u vás, normálně slintali...prostě jako u háravky. Možná, že třeba při dospívání se u něj nejprve zburcuje(ne u každého) první ta babská část hormonů a pokud jich má třeba trochu víc(stejně jako je to různé u lidí) tak psi takhle reagují. Je to jen moje dedukce, takže to berte s rezervou. Mě už to tehdy lezlo na nerva, protože psi se snažili pořád na vodítkách ke psu dostat, ale štěndu asi vůbec mohlo kdykoliv odejít, radši se nechalo, terorizovat" a šlo s náma většinu cesty.

10.3.2016 21:00
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Lexaurin napsal(a):
No me napada, jestli to vase "stene" spis nedospiva

No dospívá, ale jak to s tím souvisí? Pochopila bych, kdyby stěně dospivalo, a proto tímto "machrovalo" na staršího, ale ono je to naopak, a navíc opravdu jak při harani ( slintani, klepání ), a překvapilo mě, že že dne na den. Včera večer se normálně vyvencila, starší pes ležel na chodbě, mladší kolem v pohodě prošel. A dnes ráno když jsem s mladším odešla od staršího tak žalostné vyl, jako když nam hara fena.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2016 22:15

marcelaamax napsal(a):
No dospívá, ale jak to s tím souvisí? Pochopila bych, kdyby stěně dospivalo, a proto tímto "machrovalo" na staršího, ale ono je to naopak, a navíc opravdu jak při harani ( slintani, klepání ), a překvapilo mě, že že dne na den. Včera večer se normálně vyvencila, starší pes ležel na chodbě, mladší kolem v pohodě prošel. A dnes ráno když jsem s mladším odešla od staršího tak žalostné vyl, jako když nam hara fena.

Dospívající psí puberťák může někdy opravdu psům vonět jak háravka. Nebo hárá v okolí fena, o které nemáte ani zdání. Případně fenka doma může také vonět zvláštně, i mimo hárání - na to velký pozor a radši vererináře.

10.3.2016 22:21
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dospívající psí puberťák může někdy opravdu psům vonět jak háravka. Nebo hárá v okolí fena, o které nemáte ani zdání. Případně fenka doma může také vonět zvláštně, i mimo hárání - na to velký pozor a radši vererináře.

Jedine, že by mu tak pubertak vonelsmajlík ale je mi divne, že ze dne na den. Fenou doma to nebude, ta se chodí normalne vencit a nereaguje na ní..

10.3.2016 22:52
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Právě i to mi je divné. Pokud jsou venku všichni tři, tak si starší pes všímá jen štěněte, fenka ho vůbec nezajímá. Celkem logické mi připadá, to co psala lesnížínka, tak snad to časem odezní. Je mi starouška zase líto, jak kníká, a hlavně čím více se rozruší, tím hůře se mu dýchá smajlík Už jsme si oddechli, že dohárala čubina, tak bude mít klid a teď tohle smajlík

10.3.2016 22:55

Nemusí to být fenou doma, třeba psí důchodce cítí jinou háravku v okolí. A tím, jak ožil s mladším parťákem, vnímá tyto nevěsty na dálku intenzivněji než dříve. Od toho je už jen krůček k obšťastňování puberťáka. Čert ví, co se jim honí v hlavě (a nejen tam).

10.3.2016 23:02
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemusí to být fenou doma, třeba psí důchodce cítí jinou háravku v okolí. A tím, jak ožil s mladším parťákem, vnímá tyto nevěsty na dálku intenzivněji než dříve. Od toho je už jen krůček k obšťastňování puberťáka. Čert ví, co se jim honí v hlavě (a nejen tam).

ale "nešel" by pak i po feně v domácnosti? :-D Možná v tom hledám zbytečně moc, jen poslední dobou už byl celkem v klidu i když hárala čubina doma, oproti předchozím letům, kdy byl mladší. Bylo to rok od roku lepší.

11.3.2016 07:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nešel. Čichne a ví, že ta to není. I když je starý, úplně senilní ještě nejspíš není Buď to bude háravka odjinud, nebo dospívající štěně. Měla jsem dva nadržence doma, kteří hárání v okolí nesli fakt blbě, takže chápu, že vás to štve.

11.3.2016 08:06
vava69

XXX.XXX.98.20

Taky nám to dělal dvanáctiletý pes na mlaďocha. Nejspíš to bude ten hormonální vývoj Přejde to.

11.3.2016 08:39
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

vava69 napsal(a):
Taky nám to dělal dvanáctiletý pes na mlaďocha. Nejspíš to bude ten hormonální vývoj Přejde to.

A jak dlouho to trvalo?

11.3.2016 10:14
vava69

XXX.XXX.35.189

Nechci lhát, už si to nepamatuji. Nedovolili jsme mu mladého obtěžovat, navíc to byl kardiak, takže to snášel ještě hůř než zdravý starý pes. Netrvalo to nějak výrazně dlouho jako třeba hárání.

11.3.2016 10:18
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

vava69 napsal(a):
Nechci lhát, už si to nepamatuji. Nedovolili jsme mu mladého obtěžovat, navíc to byl kardiak, takže to snášel ještě hůř než zdravý starý pes. Netrvalo to nějak výrazně dlouho jako třeba hárání.

No, náš starší pes má právě problémy s dýcháním, takže to taky snáší hůř než zdravý pes :-/ A navíc špatné klouby a jednu zadní nohu po nehodě hodně slabou, takže on už na něho ani nenaskočí. Také ho nenechávám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík