Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2016 14:58
haba

XXX.XXX.68.98

Ahojte,

zajímalo by mne, kolik existuje zkumavek na odběry krve u zvířat a v čem se liší?

To samé potom u stěrů - "tyčinek" na stěry je také více, čím se od sebe liší?

Bohužel na netu nacházím jen lidské rozdělení a předpokládám, že zvířata to mají trochu jinak, tak snad to bude někdo vědět.

Děkuji za odpověď.

12.3.2016 17:05
Felow

XXX.XXX.215.226

haba napsal(a):
Ahojte,

zajímalo by mne, kolik existuje zkumavek na odběry krve u zvířat a v čem se liší?

To samé potom u stěrů - "tyčinek" na stěry je také více, čím se od sebe liší?

Bohužel na netu nacházím jen lidské rozdělení a předpokládám, že zvířata to mají trochu jinak, tak snad to bude někdo vědět.

Děkuji za odpověď.

Běžný odběrový materiál se ve velkém případě naprosto neliší od materiálu humánní medicíny. Laboratorní rozbory probíhají stejným způsobem za použití stejné medicinské techniky. U veterinárního materiálu jsou naopak (možná z komerčních důvodů) distribuovány kolikrát vychytanější odběrové prostředky různých potřeb použití, že mi to mnohdy připadá komfortnější než v humánní medicíně.(nař specielní odběrové zkumavky na odběr směsného trusu s dávkovačem a číselnou stupnicí, určující dobu odběru- toto jsem např. v nabídce pro humánní účely u českých distributorů neviděla).

12.3.2016 17:25
haba

XXX.XXX.68.98

Já jsem spíše měla na mysli to, jestli a kdyžtak jaké, je rozdělení zkumavek - ve smyslu, že u lidí je třeba červená barva zkumavky krevní obrav, fialová na sedimentaci apod... Jestli takové rozřazení mají i zvířata, vím že zkumavek na krev mají také více, ale nevím přesně jak to tam je. To samé právě u těch stěrů, vím že je více druhů - něco s živnou půdou nebo tak, ale opět nevím, jak přesně to je.

Zajímá mě to dané rozdělení těch zkumavek na krev a rozdíly mezi stěry u zvířat, ne mezi lidmi a zvířaty.

Ale děkuji i tak moc za odpověď.

12.3.2016 17:29
Felow

XXX.XXX.215.226

haba napsal(a):
Já jsem spíše měla na mysli to, jestli a kdyžtak jaké, je rozdělení zkumavek - ve smyslu, že u lidí je třeba červená barva zkumavky krevní obrav, fialová na sedimentaci apod... Jestli takové rozřazení mají i zvířata, vím že zkumavek na krev mají také více, ale nevím přesně jak to tam je. To samé právě u těch stěrů, vím že je více druhů - něco s živnou půdou nebo tak, ale opět nevím, jak přesně to je.

Zajímá mě to dané rozdělení těch zkumavek na krev a rozdíly mezi stěry u zvířat, ne mezi lidmi a zvířaty.

Tak takto dopodrobna to nevím, to je spíš otázka pro veta.

12.3.2016 19:01
tapina

XXX.XXX.211.41

haba napsal(a):

Jsou různé zkumavky mj. podle jejich vnitřního povrchu - někteé opatřené protisrážlivým činidlem. Odlišují se i odběrové jehly. Stěry + zkumavky jsou mj. podle předpokládaného agens (aeroby, anaeroby apod.) V laboratoři jsou pak různé kultivační půdy. Pokud byste to podřebovali podrobně, konkrétně, napište mi s.z.

Přidejte reakci

Přidat smajlík