Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2016 09:20
haltáček

XXX.XXX.31.231

Dobrý den. mám jednu 8 letou fenku elinku plemene maltéský psík a chtěla bych si k ní pořídit 1 rocní fenku německého ovčáka stelinku. bydlíme v malém baráčku a mám 2 děti. stelinka je z útulku a moje děti se do ni zamilovaly. elinka se s ni docela snáší, ale bojím se, že když ji přineseme domu tak bude smutná, nebo začne žárlit. proto prosím o radu někoho kdo tuto zkušenost má a ví co s tím.

13.3.2016 09:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Nedělejte to.

13.3.2016 12:05
tarunka

XXX.XXX.8.131

Zalezi na povahach fen. My loni nasli x ovcaka k 9 leze fenuli cinana jsu solu v absolutni pohode a bydlime v malem byte.

13.3.2016 12:24
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tady vám nikdo použitelnou odpověď nedá. To totiž nelze. Velmi záleží na povahách fenek a na tom, jakou pro ně budete autoritou vy.
Může stávající fenka žárlit, ale může žárlit i ta nová, která bude vděčná, že má domov a proto může být na vás i extrémně závislá.
Feny všeobecně jsou mezi sebou méně snášenlivé než 2 psi, ale záleží i na plemeni a jedincích, pokud nebudou obě dominantní (což u maltézáka nepředpokládám), mohlo by to fungovat.
Pořídit ke staré feně mladou nevidím jako problém. Často se stává, že starší zvíře s mladým "ožije". Ale zde bude velký velikostní rozdíl, mladá si bude chtít hrát možná více než bude té staré příjemné, tam je nutné to zkorigovat výchovou.
Jediná rada je, že to vyzkoušíte a dáte tomu nějaký čas. Mnoho lidí přivede domů psa z útulku a nestačí se divit - pes je hodný, nemá žádné nectnosti... Až po nějakém čase (1,2 týdny), až se pes v novém domově aklimatizuje, začnou vyplývat na povrch i jeho nectnosti.

13.3.2016 12:25
Markéta80

XXX.XXX.176.2

NO by byla asi venkovní ne? osobně bych to nedělala,8let už je hodně. my máme roční fenku a plánujeme jí pořídit kamarádku ale tak za 2-3 roky a stejné plemeno. ke staré si neumim představit štěně, štěně by jí zbláznilo. ve 3 letech si myslim to bude ok . na společné bydlení to neodhadne nikdo, kdo ví. nemusí se snést když už budou spolu navždy nebo můžou ale ten věkový rozdíl mě prostě přijde veliký, aby jí NO nechtěně neublížila

Sam 90210

13.3.2016 12:37
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Souhlasím s koňadra, je to hodně o povaze, často se taky stává že první "domácí" pes na nového ze začátku žárlí, ale po čase jeden bez druhého neudělá krok, NO bude venku nebo s vámi v bytě ? Kdyby měla přístup na zahradu, šla bych do toho.

13.3.2016 15:50
conty

XXX.XXX.103.249

Osobně bych si ji vzala a pokud by nebyl nikdo doma, tak bych je ze začátku oddělovala. Já jsem se na to nikdy svých psů neptala a vždycky byli v pohodě. Zvykli si. Moji psi totiž všechno berou tak, že co udělám, nebo řeknu je normální a má tak být. I když přijde novej kamarád, tak tam bude. Teda jestli jsem to dobře vysvětlila. Takže hurá pro Stelinku, ať se má taky dobře

13.3.2016 16:07
ketlin

XXX.XXX.204.32

Sama musíte vědět jak se fenka chová k jiným psům, jak je snáší / nežárlí, není majetnická/...Nevidím důvod proč si fenku nevzít :) Pokud zvládnete nenadržovat jedné nebo druhé a máte už teď nastavená pravidla, tak v tom nevidím problém :).

14.3.2016 12:25
conty

XXX.XXX.103.249

Jak jste to vyřešili?

14.3.2016 14:14
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Markéta80 napsal(a):
NO by byla asi venkovní ne? osobně bych to nedělala,8let už je hodně. my máme roční fenku a plánujeme jí pořídit kamarádku ale tak za 2-3 roky a stejné plemeno. ke staré si neumim představit štěně, štěně by jí zbláznilo. ve 3 letech si myslim to bude ok . na společné bydlení to neodhadne nikdo, kdo ví. nemusí se snést když už budou spolu navždy nebo můžou ale ten věkový rozdíl mě prostě přijde veliký, aby jí NO nechtěně neublížila

Já bych to zase udělala. Teda za předpokladu, že fena doma je v pohodě k ostatním psům. K 11-ti letému psovi jsem si vzala štěně (psa) a někdy když vidím, jak hrozně s ním ožil, tak se mi chce až brečet smajlík Věkový rozdíl je velký, ale starší pes krásně omládl. Samozřejmě to neplatí u každého psa.

Ale věděla jsem, že starší pes je naprosto nekonfliktní a submisivní. Jelikož štěně je kříženec AST, o samotě je spolu nenechávám a nikdy nechávat nebudu.

A nezaujal vás v útulku i pejsek? Stejně by byl (nebo do budoucna) vykastrovaný a měli byste větší jistotu, že se snesou smajlík

14.3.2016 18:12
Markéta80

XXX.XXX.176.2

marcelaamax napsal(a):
Já bych to zase udělala. Teda za předpokladu, že fena doma je v pohodě k ostatním psům. K 11-ti letému psovi jsem si vzala štěně (psa) a někdy když vidím, jak hrozně s ním ožil, tak se mi chce až brečet smajlík Věkový rozdíl je velký, ale starší pes krásně omládl. Samozřejmě to neplatí u každého psa.

Ale věděla jsem, že starší pes je naprosto nekonfliktní a submisivní. Jelikož štěně je kříženec AST, o samotě je spolu nenechávám a nikdy nechávat nebudu.

A nezaujal vás v útulku i pejsek? Stejně by byl (nebo do budoucna) vykastrovaný a měli byste větší jistotu, že se snesou smajlík

Já mam raději fenky , minimalizuji riziko že by si to tady značkoval .nějak mě ty feny vyhovují víc Syn je alergik takže jedině psa nelínajícího, ted teda jde na alergo i mladší syn takže jsem ráda za rasu co jsme vybrala a ač jsme jorka nikdy nechtěla tak ted musim přiznat že je to ten pravý pes, vyhovuje mě asi celkově . Měla jsem štěstí že hned druhá chovka a vše ok, nejraději bych chtěla od stejné feny ale je narozena v roce 2011 tak moc dlouho asi čekat nemůžu . Ale ještě uvidíme, naše je nekonfliktní spíš naopak by si hrála s každym psem, velikost neřeší . manžel by útulkového k dětem nechtěl a navíc jsme hodně omezeni výběrem určité rasy . Jinak by jsme měli zase kavalírku ale to línání byl veliký problém pro syna

14.3.2016 21:48
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Markéta80 napsal(a):
Já mam raději fenky , minimalizuji riziko že by si to tady značkoval .nějak mě ty feny vyhovují víc Syn je alergik takže jedině psa nelínajícího, ted teda jde na alergo i mladší syn takže jsem ráda za rasu co jsme vybrala a ač jsme jorka nikdy nechtěla tak ted musim přiznat že je to ten pravý pes, vyhovuje mě asi celkově . Měla jsem štěstí že hned druhá chovka a vše ok, nejraději bych chtěla od stejné feny ale je narozena v roce 2011 tak moc dlouho asi čekat nemůžu . Ale ještě uvidíme, naše je nekonfliktní spíš naopak by si hrála s každym psem, velikost neřeší . manžel by útulkového k dětem nechtěl a navíc jsme hodně omezeni výběrem určité rasy . Jinak by jsme měli zase kavalírku ale to línání byl veliký problém pro syna

Je asi jsem to napsala blbě, a vyznělo to tak, jestli vás nezaujal v útulku pes, ale bylo to myšleno na zadavatelku ;-) Jestli je kromě fenečky nezaujal i nějaký pes, aby to bylo jednodušší.

Jinak teda se značkováním problém nemáme a to mám celkem velké psy. A dvě feny bych asi nechtěla, nebo jedině tak, že bych je oddělovala. Kamarádka měla tři jorkšírky, z toho dvě se rvaly a to fakt hodně, kolikrát to vypadalo, že se zabijí a to se rvaly úplně z ničeho nic vždycky... Teď už je teda ta jedna po smrti a jsou jen dvě (matka s dcerou) a ty se naštěstí nervou.

15.3.2016 10:12
Markéta80

XXX.XXX.176.2

marcelaamax napsal(a):
Je asi jsem to napsala blbě, a vyznělo to tak, jestli vás nezaujal v útulku pes, ale bylo to myšleno na zadavatelku ;-) Jestli je kromě fenečky nezaujal i nějaký pes, aby to bylo jednodušší.

Jinak teda se značkováním problém nemáme a to mám celkem velké psy. A dvě feny bych asi nechtěla, nebo jedině tak, že bych je oddělovala. Kamarádka měla tři jorkšírky, z toho dvě se rvaly a to fakt hodně, kolikrát to vypadalo, že se zabijí a to se rvaly úplně z ničeho nic vždycky... Teď už je teda ta jedna po smrti a jsou jen dvě (matka s dcerou) a ty se naštěstí nervou.

Naše se hrne na každého ale právě když jí vidim jak radostí skáče tak ke staré bych takovéhle šídlo vzít nemohla . chovatelka sama řekla že pro ní nejlepší byl když byly 3 fenky. ted má 2 kdo ví jestli ted z vrhu si nenechá jednu fenku . proto jsem si říkala že asi za 2-3r dokud naše nebude stará a už hodně klidná . naše po nikom nevyjela tak z toho strach nemam i když vim že často fena se nesnese s druhou . kdybych naší měla do chovu tak bych to měla jednodušší, nechala bych si štěně od ní

15.3.2016 10:23
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Markéta80 napsal(a):
Naše se hrne na každého ale právě když jí vidim jak radostí skáče tak ke staré bych takovéhle šídlo vzít nemohla . chovatelka sama řekla že pro ní nejlepší byl když byly 3 fenky. ted má 2 kdo ví jestli ted z vrhu si nenechá jednu fenku . proto jsem si říkala že asi za 2-3r dokud naše nebude stará a už hodně klidná . naše po nikom nevyjela tak z toho strach nemam i když vim že často fena se nesnese s druhou . kdybych naší měla do chovu tak bych to měla jednodušší, nechala bych si štěně od ní

No ona kamarádky fena taky nikdy po nikom nevyjela. Ty dvě feny spolu žily několik let v pohodě, a pak se prostě jednoho dne začaly rvát

Přidejte reakci

Přidat smajlík