Policejní pes a výchova

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2016 18:32

Jen tak pro zajímavost, znáte někdo, máte zkušenost s policejními psy?

O co se mně jedná. Pes není stroj ani robot, takže nikdy nemůže za všech okolností poslechnout na 100%, to je jasné. Ale vždycky jsem si myslela že policejní psi jsou perfektně vychovaní, vycvičení a hlavně perfektně ovladatelní. Jak by se správně měl zachovat dobře vycvičený policejní pes když je mimo službu doma, na své zahradě a vedle za plotem uvidí jiného cizího psa? Je v pořádku když přiběhne k plotu a začne zuřivě štěkat, běhat a i narážet do plotu?

13.3.2016 18:46
Prestige

XXX.XXX.71.69

No v podstatě se chová jakýkoli jiný pes, který si hlídá svoje teritorium. V podstatě všichni služební psi (plemena ) jako je NO, RTW, BO atd.tak reagují.Nepočítám samozřejmě jiné rasy, které nyní využívají ozbrojené složky, na speciálky ( vyhledání výbušnin, cenin atd.), to znamená třeba lovecké, ti nejsou až tak urputní v hlídání, ale v podstatě hlídají také.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 19:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jen tak pro zajímavost, znáte někdo, máte zkušenost s policejními psy?

O co se mně jedná. Pes není stroj ani robot, takže nikdy nemůže za všech okolností poslechnout na 100%, to je jasné. Ale vždycky jsem si myslela že policejní psi jsou perfektně vychovaní, vycvičení a hlavně perfektně ovladatelní. Jak by se správně měl zachovat dobře vycvičený policejní pes když je mimo službu doma, na své zahradě a vedle za plotem uvidí jiného cizího psa? Je v pořádku když přiběhne k plotu a začne zuřivě štěkat, běhat a i narážet do plotu?

A co by jako měl policejní pes udělat? Legitimovat ho...?
Normální pes služebního plemene si své teritorium brání - chová se jako pes.

13.3.2016 19:26
Arni

XXX.XXX.111.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Jestli oni nemají heslo Pomáhat a bránit.

13.3.2016 19:28

Jako brání si své teritorium, to je v pořádku. Je něco jiného když jde pes kolem jeho plotu, venku po ulici kolem jeho plotu a když jsou vedle sebe 2 zahrady a v každé zahradě jeden pes. Tak snad na sebe nebudou každý den zuřivě štěkat. Nebo jo? Bavím se konkrétně o NO.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 19:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Jako brání si své teritorium, to je v pořádku. Je něco jiného když jde pes kolem jeho plotu, venku po ulici kolem jeho plotu a když jsou vedle sebe 2 zahrady a v každé zahradě jeden pes. Tak snad na sebe nebudou každý den zuřivě štěkat. Nebo jo? Bavím se konkrétně o NO.

Jsou to psi, a chovají se jako psi. Tohle už je věc majitelů, jak si zařídí aby po sobě psi neřvali (neprůhledný plot, vymezení prostoru, aby k sobě nemohli atd.).

13.3.2016 19:40

13.3.2016 19:42

Ještě není pořádně jaro, a tady už je blbost v plném květu .

13.3.2016 19:43

Ještě není pořádně jaro, a tady už je blbost v plném květu .

A co je na tom jako blbost?

13.3.2016 19:46

A co je na tom jako blbost?

Blbost kvete díky vašim dotazům.

13.3.2016 19:47
Arni

XXX.XXX.111.238

Jsou to psi, a chovají se jako psi. Tohle už je věc majitelů, jak si zařídí aby po sobě psi neřvali (neprůhledný plot, vymezení prostoru, aby k sobě nemohli atd.).

Tak u nás neprůhledný plot nepomohl. Museli jsme jej odnaučit tam chodit.

13.3.2016 20:00

Blbost kvete díky vašim dotazům.

Pořád nechápu co je na tom tak blbého. Snad vychovaný pes ikdyž je sám na zahradě by se měl chovat slušně a ovládat se, ne. A pes co pracuje u policie nemůže přece takovým způsobem vyjíždět na ostatní psy. Nikdo k němu na pozemek nešel ani ho nijak neotravoval. Navíc on je nově přistěhovaný. Stačí že vyjdeme na zahradu a on na nás začne řvát z balkonu jako smyslů zbavený. Pozdě večer vzbudí celou ulici.

Vyjdeme na zahradu, nikdo si ho ani nevšímá, on přiběhne jako střela k plotu, začne řvát, cenit zuby a narážet do jejich chatrného plotu. Ikdyž se nechá odvolat pokud přijde majitelka tak stejně za chvilku znovu letí k plotu a dělá totéž. Takže si jedině vypsat hodiny, rozvrh, kdy kdo půjde na zahradu. Nevím, asi jsem teda blbá, mně tohle v pořádku nepřijde.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Pořád nechápu co je na tom tak blbého. Snad vychovaný pes ikdyž je sám na zahradě by se měl chovat slušně a ovládat se, ne. A pes co pracuje u policie nemůže přece takovým způsobem vyjíždět na ostatní psy. Nikdo k němu na pozemek nešel ani ho nijak neotravoval. Navíc on je nově přistěhovaný. Stačí že vyjdeme na zahradu a on na nás začne řvát z balkonu jako smyslů zbavený. Pozdě večer vzbudí celou ulici.

Vyjdeme na zahradu, nikdo si ho ani nevšímá, on přiběhne jako střela k plotu, začne řvát, cenit zuby a narážet do jejich chatrného plotu. Ikdyž se nechá odvolat pokud přijde majitelka tak stejně za chvilku znovu letí k plotu a dělá totéž. Takže si jedině vypsat hodiny, rozvrh, kdy kdo půjde na zahradu. Nevím, asi jsem teda blbá, mně tohle v pořádku nepřijde.

Ten pes se chová jako PES - na jeho chování nevidím nic nepřirozenýho, a jediným problémen je, že to tak majitel nechá.
Na to, kdo se přistěhoval psi opravdu nehrají - on si prostě hájí svoje teritorium způsobem běžným pro NO, a jiná služební plemena.

13.3.2016 20:14

Ten pes se chová jako PES - na jeho chování nevidím nic nepřirozenýho, a jediným problémen je, že to tak majitel nechá.
Na to, kdo se přistěhoval psi opravdu nehrají - on si prostě hájí svoje teritorium způsobem běžným pro NO, a jiná služební plemena.

Moje psy boli vždy tak vychované, aby susedov rešpektovali a neštekali na nich - bývame v radovom dome a z každej strany máme susedov a neviem si predstaviť keby mali aj susedia psa a ten by na mňa štekal zakaždým, keď pôjdem do svojej záhrady. Mal som aj NO a ten štekal iba vtedy, keď sa niekto dotkol bránky alebo chcel vstúpiť na pozemok. Vedel rozoznať nebezpečenstvo a neštekal zbytočne. Určite by mi to išlo na nervy a aj susedom.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Moje psy boli vždy tak vychované, aby susedov rešpektovali a neštekali na nich - bývame v radovom dome a z každej strany máme susedov a neviem si predstaviť keby mali aj susedia psa a ten by na mňa štekal zakaždým, keď pôjdem do svojej záhrady. Mal som aj NO a ten štekal iba vtedy, keď sa niekto dotkol bránky alebo chcel vstúpiť na pozemok. Vedel rozoznať nebezpečenstvo a neštekal zbytočne. Určite by mi to išlo na nervy a aj susedom.

To je sice pravda, ale tady to majitele asi netankuje, a to není chyba psa.

13.3.2016 20:30

Díky, jsem ráda že má někdo stejný názor a vidí to podobně. Přesně tak to máme i my a už to začíná být s těmi psy od sousedů neúnosné.

13.3.2016 20:32

To je sice pravda, ale tady to majitele asi netankuje, a to není chyba psa.

Ale majitelka přijde a psa odvolá, ale musí ho celou dobu držet pod povelem u nohy apod. Jakmile mu dá volno, je to to samé.

13.3.2016 20:40

To já vím že psi nehrají na to kdo se přistěhoval. Bylo to myšleno jinak.

Jemu nikdo do teritoria nevstupoval, ani jsme nebyli u "jeho" plotu. Přiběhne jak šílenec a začne řvát, úplně vztekle. Není to žádné sem tam štěknutí. Kdybych tam šla s malým dítětem nebo můj pes dal čumák k plotu tak ho prostě pokouše. Majitelka je rozumná, ale pes bývá na zahradě i sám. Takže je normální aby se takto choval? Aha, a pokud majitelka teda není venku s ním tak ho má usměrnit kdo? Nebo my máme odejít z naší zahrady? Aby byl klid. On se totiž můj pes začne samozřejmě bránit a štěká taky. Snad by pes měl být vychovaný tak aby neobtěžoval ostatní a nevyjížděl po psovi z vedlejší zahrady, ne?

Jestli tohle je vychovaný policejní pes a je to v pořádku, tak opravdu výhra mít služební plemeno.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Jemu nikdo do teritoria nevstupoval, ani jsme nebyli u "jeho" plotu. Přiběhne jak šílenec a začne řvát, úplně vztekle. Není to žádné sem tam štěknutí. Kdybych tam šla s malým dítětem nebo můj pes dal čumák k plotu tak ho prostě pokouše. Majitelka je rozumná, ale pes bývá na zahradě i sám. Takže je normální aby se takto choval? Aha, a pokud majitelka teda není venku s ním tak ho má usměrnit kdo? Nebo my máme odejít z naší zahrady? Aby byl klid. On se totiž můj pes začne samozřejmě bránit a štěká taky. Snad by pes měl být vychovaný tak aby neobtěžoval ostatní a nevyjížděl po psovi z vedlejší zahrady, ne?

Jestli tohle je vychovaný policejní pes a je to v pořádku, tak opravdu výhra mít služební plemeno.

Chová se tak, protože může, chce, a nikdo mu v tom nebrání, to jestli je služební nebo ne nehraje vůbec žádnou roli - v práci je celou dobu pod vlivem psovoda, tak dělá to, co se po něm chce, a k čemu byl vycvičený.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Ale majitelka přijde a psa odvolá, ale musí ho celou dobu držet pod povelem u nohy apod. Jakmile mu dá volno, je to to samé.

Povel Volno znamená: máš volno, dělěj si, co chceš - tak to dělá, no.
Tohle je ale opravdu problém majitele.

13.3.2016 20:53

Povel Volno znamená: máš volno, dělěj si, co chceš - tak to dělá, no.
Tohle je ale opravdu problém majitele.

No jasně, chápu. Takže ale není tohle správně vycvičený policejní pes. To mě zajímalo. Kdyby byl správně naučený tak se tak nebude chovat ani když má volno. Teď už u policie nepracuje, starý ale taky nevypadá. Prý má za sebou policejní výcvik. Nechci od nich vyzvídat. Takže mě zajímalo jak to s ním vlastně je - jestli ho třeba vyřadili z výcviku a někomu darovali, nebo si ho vzal někdo z rodiny... nevím.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 20:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

No jasně, chápu. Takže ale není tohle správně vycvičený policejní pes. To mě zajímalo. Kdyby byl správně naučený tak se tak nebude chovat ani když má volno. Teď už u policie nepracuje, starý ale taky nevypadá. Prý má za sebou policejní výcvik. Nechci od nich vyzvídat. Takže mě zajímalo jak to s ním vlastně je - jestli ho třeba vyřadili z výcviku a někomu darovali, nebo si ho vzal někdo z rodiny... nevím.

No jasně, chápu. Takže ale není tohle správně vycvičený policejní pes
asi úplně nechápete, protože policejní psi se necvičí a neskládají zkoušky z chování doma na zahradě.

13.3.2016 20:59
milannn

XXX.XXX.90.222

Poraďte sousedce, ať ho nepřivolává, nechejte ho tak a nevšímejte si ho. Měl by si na vás, jakožto na sousedy, v krátké době zvyknout, tedy pokud to má v hlavě v pořádku.
Můj pes, pokud jde někdo jen kolem a je to jemu známý člověk, často kolem procházivší, tak se ani nezvedne.

13.3.2016 21:00

No jasně, chápu. Takže ale není tohle správně vycvičený policejní pes
asi úplně nechápete, protože policejní psi se necvičí a neskládají zkoušky z chování doma na zahradě.

Tak teda nechápu, nechápu už nic. Podle mě se takto perfektně vycvičený pes nechová.

13.3.2016 21:03
kniga

XXX.XXX.128.66

Ze se tak podle vas nechova :D, a jak se podle vas chovat ma? ze mu ma byt vsechno burt? :D

Vite on pes do praxe muze byt klidne totalni magor v beznem zivote :D.

13.3.2016 21:03

milannn napsal(a):
Poraďte sousedce, ať ho nepřivolává, nechejte ho tak a nevšímejte si ho. Měl by si na vás, jakožto na sousedy, v krátké době zvyknout, tedy pokud to má v hlavě v pořádku.
Můj pes, pokud jde někdo jen kolem a je to jemu známý člověk, často kolem procházivší, tak se ani nezvedne.

Díky, to je jediné v co doufám že si na sebe zvyknou po čase a bude klid. Ale já se ho prostě bojím i přes ten plot. Protože ten plot je chatrný, jsou tam díry a kdyby chtěl tak párkrát skočí nebo se podhrabe a je u nás na zahradě. Nebojím se o sebe, ale o svého psa. Ještě mám v živé paměti jak nás napadl a pokousal ho před 2 měsíci jeden agresor. Prostě mám už strach, nevypadá přátelsky. Asi jsem zvyklá že jsem měla vždycky labradora který neměl problém s žádným psem a tohle nedělal.

13.3.2016 21:05

kniga napsal(a):
Ze se tak podle vas nechova :D, a jak se podle vas chovat ma? ze mu ma byt vsechno burt? :D

Vite on pes do praxe muze byt klidne totalni magor v beznem zivote :D.

Tak že normálně přijde k plotu, seznámí se s mým psem, očichají se, třeba se proběhnou kolem plotu,1-2x štěkne a bude klid.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tak že normálně přijde k plotu, seznámí se s mým psem, očichají se, třeba se proběhnou kolem plotu,1-2x štěkne a bude klid.

Ne nebude klid - pro práci u policie (kromě pachovek) musí být pes sebevědomý a opravdový, a takový vám pejska klidně vykostí, když ho bude prudit přes plot, takže já bych ho raději moc neškádlila, a domluvila se s majitelkou, ať psa zavírá, anebo mu vyčlení jiný kus pozemku, kde bude mít klid, a vy pak taky.

13.3.2016 21:25

Ne nebude klid - pro práci u policie (kromě pachovek) musí být pes sebevědomý a opravdový, a takový vám pejska klidně vykostí, když ho bude prudit přes plot, takže já bych ho raději moc neškádlila, a domluvila se s majitelkou, ať psa zavírá, anebo mu vyčlení jiný kus pozemku, kde bude mít klid, a vy pak taky.

Aha, tak to byla jen moje naivní představa že když je pes vycvičený u policie že je jinak přátelský a zakročí jen na povel psovoda nebo pokud mu někdo vstupuje na jeho pozemek apod. Tento je na můj vkus sebevědomý až moc. Jo vypadá přesně jako by mého psa chtěl zabít. On prudí nás My jsme ani nevěděli že tam vůbec je (byl na dvoře kam nevidím), my jsme byli na druhé straně zahrady a on přiběhl jak šílenec a začal řvát a vyšilovat. Jsme se pěkně lekli.

Budu se s ní muset domluvit že buď bude pes jen na dvoře pokud tam bude sám (ten mají uzavřený) nebo tam bude s ním vždy. Případně mu ohradí část zahrady aby nemohl až ke společnému plotu, nebo aspoň nechá udělat nový bytelný plot a nejlépe aby na sebe neviděli.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aha, tak to byla jen moje naivní představa že když je pes vycvičený u policie že je jinak přátelský a zakročí jen na povel psovoda nebo pokud mu někdo vstupuje na jeho pozemek apod. Tento je na můj vkus sebevědomý až moc. Jo vypadá přesně jako by mého psa chtěl zabít. On prudí nás My jsme ani nevěděli že tam vůbec je (byl na dvoře kam nevidím), my jsme byli na druhé straně zahrady a on přiběhl jak šílenec a začal řvát a vyšilovat. Jsme se pěkně lekli.

Budu se s ní muset domluvit že buď bude pes jen na dvoře pokud tam bude sám (ten mají uzavřený) nebo tam bude s ním vždy. Případně mu ohradí část zahrady aby nemohl až ke společnému plotu, nebo aspoň nechá udělat nový bytelný plot a nejlépe aby na sebe neviděli.

Aha, tak to byla jen moje naivní představa že když je pes vycvičený u policie že je jinak přátelský
ano, to byla - nesmíte se tolik koukat na komisaře Rexe

13.3.2016 21:31

Aha, tak to byla jen moje naivní představa že když je pes vycvičený u policie že je jinak přátelský
ano, to byla - nesmíte se tolik koukat na komisaře Rexe

Zase až tak moc naivní nejsem ale máte pravdu, měla jsem špatné informace a viděla v nich něco jiného než jsou Asi to bude i tím co mám doma.

13.3.2016 21:33
milannn

XXX.XXX.90.222

To zavírání, oddělování je podle mě ještě horší.
Úplně nejlepší (ale nevím, jak dlouhou máte spol. hranici plotu, zda je to pro vás reálné), by bylo v kritické styčné délce plot opravit, příp. v nejhorším instalovat alespoň kari sítě z vaší strany, abyste měla jistotu, že se k vám nedostane. Opravdu bych vsadil na to, že ho to přejde. Přece jen, budou spolu denně.

Další otázkou je, zda pokud někdo řekne, že "pes má policejní výcvik", tak jestli ho skutečně má. Někdo se taky mohl chtít zbavit nervního labilního psa a sousedům nakukal, "že je tak vostrej, protože má policejní výcvik".

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Zase až tak moc naivní nejsem ale máte pravdu, měla jsem špatné informace a viděla v nich něco jiného než jsou Asi to bude i tím co mám doma.

Jenže vy máte labradora, nebo ne?

13.3.2016 21:37
milannn

XXX.XXX.90.222

"Tento je na můj vkus sebevědomý až moc. Jo vypadá přesně jako by mého psa chtěl zabít."

Pošlete ho na chvíli k nám, ono ho to sebevědomí přejde...

13.3.2016 21:49

Jenže vy máte labradora, nebo ne?

Jo mám labradora, právě proto jsem to psala. Že jsem zvyklá na mírumilovného psa co je ke všem až přehnaně přátelský.

13.3.2016 21:53

milannn napsal(a):
"Tento je na můj vkus sebevědomý až moc. Jo vypadá přesně jako by mého psa chtěl zabít."

Pošlete ho na chvíli k nám, ono ho to sebevědomí přejde...

Kdyby to bylo na mě, hned bych ho poslala

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 21:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Jo mám labradora, právě proto jsem to psala. Že jsem zvyklá na mírumilovného psa co je ke všem až přehnaně přátelský.

No, a myslíte si, že takový kamoš pes by si dokázal sjednat pořádek třeba na fotbale, nebo udržet dav na demonstraci? No to ten pes musí být od přírody ranař.

13.3.2016 22:02

No, a myslíte si, že takový kamoš pes by si dokázal sjednat pořádek třeba na fotbale, nebo udržet dav na demonstraci? No to ten pes musí být od přírody ranař.

Ne, to by opravdu nedokázal. Mně se to právě líbí takový jaký je - myslím ten můj. Jenom moje chyba je, moje špatná představa je že jsem si myslela že takový pes je ranař a ostrý jen na povel - prostě jen když pracuje. A když má volno a je vychovaný tak je že pohodový, trpělivý a přátelský. Pokud mu nikdo neleze na pozemek nebo ho nedráždí.

13.3.2016 22:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Úplně nejlepší (ale nevím, jak dlouhou máte spol. hranici plotu, zda je to pro vás reálné), by bylo v kritické styčné délce plot opravit, příp. v nejhorším instalovat alespoň kari sítě z vaší strany, abyste měla jistotu, že se k vám nedostane.
Opravdu bych vsadil na to, že ho to přejde.
Přece jen, budou spolu denně.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Nemyslím, že ho to přejde (samo).

13.3.2016 22:10

Ne, to by opravdu nedokázal. Mně se to právě líbí takový jaký je - myslím ten můj. Jenom moje chyba je, moje špatná představa je že jsem si myslela že takový pes je ranař a ostrý jen na povel - prostě jen když pracuje. A když má volno a je vychovaný tak je že pohodový, trpělivý a přátelský. Pokud mu nikdo neleze na pozemek nebo ho nedráždí.

Těch v dnešní době je Ale nebudou u PČR.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Ta opravdovost a ostrost ve psovi buď je, anebo není, a když není, tak ji nenaučíte ani na povel. A služební pes prostě nebude v práci ranař, a po šichtě labrador (stejně jako z vašeho labíka nikdo na světě neudělá tvrdýho obranáře).

13.3.2016 22:12

Ta opravdovost a ostrost ve psovi buď je, anebo není, a když není, tak ji nenaučíte ani na povel. A služební pes prostě nebude v práci ranař, a po šichtě labrador (stejně jako z vašeho labíka nikdo na světě neudělá tvrdýho obranáře).

13.3.2016 22:14

milannn napsal(a):
To zavírání, oddělování je podle mě ještě horší.
Úplně nejlepší (ale nevím, jak dlouhou máte spol. hranici plotu, zda je to pro vás reálné), by bylo v kritické styčné délce plot opravit, příp. v nejhorším instalovat alespoň kari sítě z vaší strany, abyste měla jistotu, že se k vám nedostane. Opravdu bych vsadil na to, že ho to přejde. Přece jen, budou spolu denně.

Další otázkou je, zda pokud někdo řekne, že "pes má policejní výcvik", tak jestli ho skutečně má. Někdo se taky mohl chtít zbavit nervního labilního psa a sousedům nakukal, "že je tak vostrej, protože má policejní výcvik".

Prostě se asi budu muset smířit s tím že už jen tak v klidu nevyjdeme na zahradu, že to bude muset být organizované nebo být hodně ostražitá.

Museli bysme dát celý nový plot, je chatrný, prostě jen pletivo a hodně staré. Možná aspoň ty kari sítě by pomohly. Denně spolu právě nebudou. Ta sousedka ho tam denně asi ani nepouští a já se psem taky denně na zahradu nechodím - bydlí doma a chodíme na procházky do přírody a venčit většinou taky do ulice. Na zahradu jdeme tak 2-3x do týdne. Někdy jednou týdně a někdy 5x týdně. Prostě jak kdy.

13.3.2016 22:15

Když nad tím přemýšlím co píšete, uznávám že máte pravdu. Budu muset být opatrnější než doteď.

13.3.2016 22:18
N.u

XXX.XXX.164.18

Vy pořád plácate o služebním plemenu, ale to vůbec nehraje roli. My máme dva RTW a soused má knírače a ten děla to samé co popisujete a naši psi jsou v klidu zkoušeli jsme dat i zástěnu aby k nám neviděl, ale nic nepomáhá prostě to je rapl tak nám nezbývá než to vydržet.

13.3.2016 22:21

N.u napsal(a):
Vy pořád plácate o služebním plemenu, ale to vůbec nehraje roli. My máme dva RTW a soused má knírače a ten děla to samé co popisujete a naši psi jsou v klidu zkoušeli jsme dat i zástěnu aby k nám neviděl, ale nic nepomáhá prostě to je rapl tak nám nezbývá než to vydržet.

Jenže rotvík je znám klidným hlídáním jako třeba TD nebo jiný mollos. Mám taky takovou "klidnou" čubu.

13.3.2016 22:30
N.u

XXX.XXX.164.18

Jenže rotvík je znám klidným hlídáním jako třeba TD nebo jiný mollos. Mám taky takovou "klidnou" čubu.

Já jsem tím chtěla říct, že takovýdle problémy za plotem může dělat jakykoliv pes u nás ten knírač, že to nemusí dělat jen služební plemeno.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

N.u napsal(a):
Já jsem tím chtěla říct, že takovýdle problémy za plotem může dělat jakykoliv pes u nás ten knírač, že to nemusí dělat jen služební plemeno.

Ale knírač odjakživa patřil do skupiny služebních plemen (i když se směr jeho šlechtění poslední dobou ubírá jinak).

13.3.2016 22:33

N.u napsal(a):

Chápu, jak jste to myslela Předtím jsem měla mmj. i ovčáky a u plotu by dělali to samé, kdyby mohli

13.3.2016 22:39
N.u

XXX.XXX.164.18

Ale knírač odjakživa patřil do skupiny služebních plemen (i když se směr jeho šlechtění poslední dobou ubírá jinak).

No jo vidíte to máte pravdu, vyhledávají drogy atd, tak něco na tom bude.Je vidět, že vše co se motá okolo policie je tak trochu na hlavu

13.3.2016 23:03
kniga

XXX.XXX.128.66

N.u napsal(a):
No jo vidíte to máte pravdu, vyhledávají drogy atd, tak něco na tom bude.Je vidět, že vše co se motá okolo policie je tak trochu na hlavu

Nejen! Velke cerne chova nejaky policista, pro praxi uz nekolik destiek let... Je to normalni pes na "zakusy", na odrazovani vytrzniku atd. :D

Ze to ten knirac dela je hlavne o tom, ze ho to nechaj delat... Moje stredacka po prestehovani taky zacla hlidat, vyrazne vice nez v prvnim byte. ale usmernila jsme to a ted je to o tom, ze proste stekne pokud je nekdo u dveri nebo pred balkonem.
Ale prave tak se bude chovat i spic, proste cokoliv co ma tendenci si vic hlidat teritorium nez takovi labradori, na ktere je zvyklej zadavatel :D A je proste jen na majiteli jak to usmerni a jak zabezpeci, a by jeho pes neobtezoval druhe...

13.3.2016 23:08
Felow

XXX.XXX.215.197

Nemám sice s policejním výcvikem psů zkušenosti, ale pár policejních psů jsem již viděla(druhý manžel mé matky sloužil na vojně jako psovod a pak i u policie) Párkrát jsem se za ním jako mladá stavovala v práci a vždy jsem měla přání, aby mi ukázal psy(měli u hlavního okrsku svoje kotce se 4 psy.) Říkal, že cizí k nim nesmí, tak jsem je vídávala jen maximálně z 10 metrů. Když jsem chtěla vědět proč nemohu jít blíž, tak to vysvětloval právě výcvikem-reagují negativně na cizí osobu. Je fakt, že vždy spustili nepředstavitelný rámus i z těch 10 m. Pak jsem za pár let na to navštívila Grabštejn. Takový bordel jen při projití kolem kotců jen tak nezapomenu...
Kdyby tam nebyly mříže, tak nevím... On asi ten policejní výcvik bude trochu jiný a na jiný účel, než klasická sportovka. Vzhledem k tomu, že před pár lety byli naši čeští policejní psi vyhodnoceni jako jedni z nejleších na světě a naši policejní výcvikáři a psovodi na tomto základě dostali oficielní objednávky na školení a výcvik policejních psů a psovodů např v Dánsku a Belgii, tak ten jejich výcvik asi splňuje svůj účel, i když se jinak pes chová k cizím jako dávivá bestie.

13.3.2016 23:14

Felow napsal(a):
Nemám sice s policejním výcvikem psů zkušenosti, ale pár policejních psů jsem již viděla(druhý manžel mé matky sloužil na vojně jako psovod a pak i u policie) Párkrát jsem se za ním jako mladá stavovala v práci a vždy jsem měla přání, aby mi ukázal psy(měli u hlavního okrsku svoje kotce se 4 psy.) Říkal, že cizí k nim nesmí, tak jsem je vídávala jen maximálně z 10 metrů. Když jsem chtěla vědět proč nemohu jít blíž, tak to vysvětloval právě výcvikem-reagují negativně na cizí osobu. Je fakt, že vždy spustili nepředstavitelný rámus i z těch 10 m. Pak jsem za pár let na to navštívila Grabštejn. Takový bordel jen při projití kolem kotců jen tak nezapomenu...
Kdyby tam nebyly mříže, tak nevím... On asi ten policejní výcvik bude trochu jiný a na jiný účel, než klasická sportovka. Vzhledem k tomu, že před pár lety byli naši čeští policejní psi vyhodnoceni jako jedni z nejleších na světě a naši policejní výcvikáři a psovodi na tomto základě dostali oficielní objednávky na školení a výcvik policejních psů a psovodů např v Dánsku a Belgii, tak ten jejich výcvik asi splňuje svůj účel, i když se jinak pes chová k cizím jako dávivá bestie.

Holt, jsou to povahy

13.3.2016 23:26
Felow

XXX.XXX.215.197

Holt, jsou to povahy

Nevím jak nyní, ale tehdy byli psi na policejní výcvik množeni specielní výběrovou plemenitbou s rodiči zvlášť dominantních povah a ještě z vrhu šla na výcvik vždy ta nejprůbojnější a dominantní štěňata. Asi opravdu "Osobnosti", které pak můžou poslat neohroženě "do všeho"Vychovávalo se ve znamení, že přítel je pouze psovod a ostatní jsou "nepřátelé" Byla jsem svědkem na Grábštejně, že ani ošetřovatel- krmič se neodvážil do kotce a když rozdával misky s krmením tak hodně rychle uskakoval a zaklapoval vyklápěcí záklopku, aby tam náhodou nenechal ruku déle, než by bylo záhodno. A to ani do kotce nemusel, jen jim to strkal do takového šuplíku, který se vyklápěl ze stěny kotce.

13.3.2016 23:30

Felow napsal(a):
Nevím jak nyní, ale tehdy byli psi na policejní výcvik množeni specielní výběrovou plemenitbou s rodiči zvlášť dominantních povah a ještě z vrhu šla na výcvik vždy ta nejprůbojnější a dominantní štěňata. Asi opravdu "Osobnosti", které pak můžou poslat neohroženě "do všeho"Vychovávalo se ve znamení, že přítel je pouze psovod a ostatní jsou "nepřátelé" Byla jsem svědkem na Grábštejně, že ani ošetřovatel- krmič se neodvážil do kotce a když rozdával misky s krmením tak hodně rychle uskakoval a zaklapoval vyklápěcí záklopku, aby tam náhodou nenechal ruku déle, než by bylo záhodno. A to ani do kotce nemusel, jen jim to strkal do takového šuplíku, který se vyklápěl ze stěny kotce.

Jo jo, znám, miluju takovéhle povahy

13.3.2016 23:41
Felow

XXX.XXX.215.197

Jo jo, znám, miluju takovéhle povahy

Já jsem od malička takový zachraňovací typ. Tenkrát jesem se tam jela podívat po tom, když inzerovali, že se budou zbavovat některých služebních psů a některým, kdyby byl nedostatek zájmu hrozilo utracení No, nakonec jsem nenašla odvahu a sebekriticky jsem uznala, že jsem asi tehdá na takového psa ještě "nedorostla" ( a to nemyslím věkem), ač jsem v té době již naprosto nebyla začátečnicí. Ale musím uznat, že snad víc, než obavy u mne tenkrát zvítězil neskutečný respekt, byli krásní a fakt osobnosti. Když je člověk viděl při práci málem jsem si cvrnkla do gatí ( a to naprosto ne strachy, ale obdivem).

14.3.2016 01:10
milannn

XXX.XXX.90.222

No... Pokud by tohle byl standard v chování služebních (třeba i policejních) psů, pak jsem rád, že ho nemám. To už nebylo nic pro mě. Podle toho, co popisujete, to nejsou žádní dominantní psi s povahou, ale labilní raplové. Že se pes vrhá po všem živém, co se hne, není žádná výhra. Ale naštěstí to takhle většina nemá.

Myslím rájka999 psala o "klidném hlídání rotvíků" - naprosto souhlasím a pro mě ten nejlepší způsob hlídání. Vždyť kdo by byl rád za neustálý štěkot a hluk venku? Mám SAO a ten skutečně funguje tak, že co je známé, běžné, obvyklé, na to vůbec nereaguje, nechce-li to vstoupit na jeho území. Pokud se objeví cizí pes/člověk, reakce je okamžitá a kolikrát mám dojem, že snad projde plotem. Ale jinak o něm člověk skoro ani neví.
Stejně tak venku, kolik psů na nás řve, úplně šílí za plotem a pes ani neotočí hlavu. Párkrát už se taky stalo, že na nás nějaký pes vyletěl, ale to už je potom značně jiná reakce.
Díky Bohu za pastevce!

14.3.2016 02:21
Felow

XXX.XXX.215.197

milannn napsal(a):
No... Pokud by tohle byl standard v chování služebních (třeba i policejních) psů, pak jsem rád, že ho nemám. To už nebylo nic pro mě. Podle toho, co popisujete, to nejsou žádní dominantní psi s povahou, ale labilní raplové. Že se pes vrhá po všem živém, co se hne, není žádná výhra. Ale naštěstí to takhle většina nemá.

Myslím rájka999 psala o "klidném hlídání rotvíků" - naprosto souhlasím a pro mě ten nejlepší způsob hlídání. Vždyť kdo by byl rád za neustálý štěkot a hluk venku? Mám SAO a ten skutečně funguje tak, že co je známé, běžné, obvyklé, na to vůbec nereaguje, nechce-li to vstoupit na jeho území. Pokud se objeví cizí pes/člověk, reakce je okamžitá a kolikrát mám dojem, že snad projde plotem. Ale jinak o něm člověk skoro ani neví.
Stejně tak venku, kolik psů na nás řve, úplně šílí za plotem a pes ani neotočí hlavu. Párkrát už se taky stalo, že na nás nějaký pes vyletěl, ale to už je potom značně jiná reakce.
Díky Bohu za pastevce!

Souhlasím s vámi. Jen jsem poukazovala na to, že policejní výcvik je asi o něčem jiném, tam asi opravdu "účel světí prostředky", a při práci byli úžasní, nevím, možná mimo ní jsou v běžném soužití problematičtí. Já mám RR a vyhovuje mě s povahou i výcvikem naprosto.Nedůvěřuje cizím lidem, hlídá, při obraně ve vypjaté situaci by ublížil zaručeně, jinak nejhodnější pes na světě. Návštěvu, která by vkročila na pozemek nenapadne, ale kruhama nažene do místa, kde drží v šachu a nenechá odejít. Budí respekt, aniž by někoho fyzicky napadl. Na cvičák jsme nikdy nechodili, přesto funguje "na myšlenku".Stačí jedno tiché slovo a vždy se učil velice rychle - bez balonků a pamlsků. Ne, že by je nedostával, ale vždy až po práci, nikdy jsme nemuseli trénovat na pamlsek.

Neregistrovaný uživatel

14.3.2016 06:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

milannn napsal(a):

Díky Bohu za pastevce!

. Pokud by tohle byl standard v chování služebních (třeba i policejních) psů, pak jsem rád, že ho nemám
u služebáků na psincích je tohle běžné naučené chování - je jich tam moc, v kotci tráví většinu dne, a jak se něco šustne, a začne řvát jeden, tak už do jede...
Jinak labilní rapl vám těžko vypracuje stopu ve frekvenci apod.

14.3.2016 07:03

Tak něco jiného je chování cíleně naučené, smečkové ("v kotci tráví většinu dne, a jak se něco šustne, a začne řvát jeden, tak už do jede... "), něco jiného pes o kterém píše zadavatelka, který prý má nějaký výcvik...nebo taky ne.

To řvaní u plotu je skutečně spíše doména více temperamentních, labilních psů (pozor, labilní automaticky neznamená bázlivý!), samozřejmě vždy s ohledem na plemeno. Vyrovnaný pes takovou potřebu mít nebude.

14.3.2016 07:35
koňadra

XXX.XXX.128.31

Chová se tak, protože může, chce, a nikdo mu v tom nebrání, to jestli je služební nebo ne nehraje vůbec žádnou roli - v práci je celou dobu pod vlivem psovoda, tak dělá to, co se po něm chce, a k čemu byl vycvičený.

Konečně to někdo napsal. To, že je pes vycvičený jako služební, znamená akorát tolik, že plní dané příkazy ohledně zadržení pachatele, vyhledávání drog a pod., tedy věci, ke kterým byl cvičen. Určitě není smyslem výcviku služebních psů, aby neštěkali na jiné psy za plotem, takže pes se na svoji zahradě chová prostě jako pes. Tedy nevychovaný pes. Je už věcí dalšího výcviku majitele, aby ho toto odnaučil, ale ten to - jak je vidět - asi nepovažuje za důležité ani za nutné.
Im29: divím se, že takové věci nevíte sama a musíte se na ně tady ptát.

Neregistrovaný uživatel

14.3.2016 07:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tak něco jiného je chování cíleně naučené, smečkové ("v kotci tráví většinu dne, a jak se něco šustne, a začne řvát jeden, tak už do jede... "), něco jiného pes o kterém píše zadavatelka, který prý má nějaký výcvik...nebo taky ne.

To řvaní u plotu je skutečně spíše doména více temperamentních, labilních psů (pozor, labilní automaticky neznamená bázlivý!), samozřejmě vždy s ohledem na plemeno. Vyrovnaný pes takovou potřebu mít nebude.

Na policejních psincích mají výcvik všichni psi, a všichni v kotcích ječí, rotují apod., to je taková davová psychoza - tohle s výcvikem nemá nic společnýho.

14.3.2016 07:49

Na policejních psincích mají výcvik všichni psi, a všichni v kotcích ječí, rotují apod., to je taková davová psychoza - tohle s výcvikem nemá nic společnýho.

No však jo, to je to stádní chování...

14.3.2016 07:59
míšak.

XXX.XXX.139.136

Jen taková vzpomínka: před mnoha lety jsme brali štěně NO - jeho táta fungoval u policie. Když jsme se na pejska jeli podívat, taťku jsme omrkli přes plot - z bezpečné vzdálenosti ovšem. Stál za plotem, úžasný veliký vlkošeďák, pozoroval nás, v postoji neskutečné sebevědomí. Na jeho pozemek bych nevlezla ani za prase, i když za celou dobu nevydal ani štěknutí. Osobnost.
Naše štěně - taky vlkošeďáček - po něm podědil jak vzhled (narostl na téměř 70 v kohoutku), tak povahu: od 4 měsíců nikoho nepustil na zahradu bez našeho doprovodu, byl neuvěřitelně chápavý a pracovitý na stopě i na aportu, obrany nikdy nebral jako sport - pro něj to byla práce a zodpovědný úkol. Nevrtěl ocasem, nevyměnil figuranta za rukáv, nikdy nepřijal hru s figurantem - pro něj to byl třídní nepřítel. Prostě se narodil jako pes pro praxi, jeho potenciál byl běžným sportovním výcvikem (na víc nebyly podmínky) využíván možná tak napůl. Muselo se s tím počítat, že ten pes je stále v pozoru, "ve službě", hlídá si psovoda, hlídá si prostor, má to zkrátka v sobě. Byl impulzívní a rváč, žil pro to, aby pracoval. Ráda na něj vzpomínám.
Jo, a kravál za plotem uměl teda taky, když tam byl sám, to jsme řešili vymezením výběhu.

14.3.2016 08:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Omlouvám se, jestli už to tu všechno padlo, četla jsem jen zadání a pár úvodních příspěvků. Co vidím psy v zahradách, tak na sousedy nijak umanutě neřvou, nešílí. Dělají to jen psi, kterých si za celý den nikdo nevšimne a nevytáhnou ze zahrady paty celý život. Ti, co si jich majitelé všímají, mají hlavně nějakou výchovu, jak už tu bylo zmíněno. Policejní pes...znala jsem jich několik a rozhodně to nebyli poslušní a vyrovnaní NO. Nevím, čí to byla chyba, psovoda jsem až tak neznala. Viděla jsem také v telce ukázku práce policejního psovoda a dle mne to tedy rozhodně nebyla žádná hitparáda, snad i můj pro mne, nevychovaný" samojed, by to splnil líp. Další věc u policejního NO od zadavatelky - je možné, že si tak ventiluje stres z náročného povolání, či jak to po psím definovat

14.3.2016 08:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

No však jo, to je to stádní chování...

Snad smečkové .

14.3.2016 08:15

rapotacka11 napsal(a):
Snad smečkové .

No to normálně nevím, pod pojem "stádní chování" se to schová určitě.

14.3.2016 10:21
milannn

XXX.XXX.90.222

"u služebáků na psincích je tohle běžné naučené chování - je jich tam moc, v kotci tráví většinu dne, a jak se něco šustne, a začne řvát jeden, tak už do jede... "

Jistě, pes sám o sobě za to nemůže. Může být ovlivněný minulostí (kde to bylo normální), také současností, pokud se mu sousedi málo věnují atd. Bylo by ale divné, pokud by si nezvykl, resp. nebyl v klidu, když vidí denodenně psa v sousedství. Jiná věc je, pokud by mu vlezl do jeho teritoria, to beru.

14.3.2016 10:26
balisek

XXX.XXX.7.95

"Vychovávalo se ve znamení, že přítel je pouze psovod a ostatní jsou "nepřátelé"
.
Nechci dělat chytrou a nevím, jak to chodí u psovodů v ČR. Znám však poměry na Slovensku a nikdo psy nevychovává k tomu, že všichni kromě psovoda jsou nepřátelé. Ono to dost dobře nejde už jen z čistě praktického hlediska - stane se, že pes musí z nějakých důvodů změnit psovoda, náhle onemocní a bude s ním manipulovat ten, kdo má právě v psinci službu atd..

Manžel mé dobré kamarádky už léta slouží v Bratislavě u policejních psovodů. Znala a znám všechny jeho služební psi. Všechno to byla / jsou úplně normální zvířata, které si mohu se svolením pohladit aniž by mi ukousli mi hlavu. Když je jdou volné dny a neslouží se, pes často tráví čas u nich doma - v sídlištním bytě v rodině s dětmi!

Taktéž si vzpomínám, že jsem kdysi organizovala na jistou akci vystoupení pražských policejních psů. Působili úplně normálně jako každý jiný dobře vycvičený pracovní pes - klidně, vyrovnaně, bez známek neodůvodněné agrese...

A že psiska v policejním psinci řvou? Stejně tak budou řvát třeba psi zavření v kotcích v útulku, když půjdete kolem - jakmile spustí jeden, ostatní se přídají a je z toho rámus jako prasesmajlík.

14.3.2016 11:03
jezicek

XXX.XXX.94.7

K tomu, aby z psa byl dobry sluzebni pes (mluvim o hlidkovych, hlidacich apod. psech, ne treba o biglovi, co na letisti hleda u pasu slonovinu, jakkoli i on je sluzebni pes) ho predurcuje ochota pracovat, plnit povely, ktere byl naucen a psychicka a fyzicka odolnost tam, kde se pracovne uplatnuje.
Ovladatelnost ve smyslu jdu se psem do parku a on nedela "blbosti" je az sekundarni. Pes ji muze mit a nebo taky nemusi. Ty zminene vlastnosti na zacatku, pokud chci aby byly na vysi, se vubec nevylucuji (ba nektere dokonce souviseji) s tim, ze pes bude tak trosku divocejsi. V praxi se chce, aby pes spolupracoval s psovodem, ve vetsine pripadu cas s nim travi na voditku (a nahubkem).
U sluzebnich psu se treba ani tak jako ve sportovce neresi rychly a spolehlivy pousteni, lepsi pes, co se nezalekne vystrelu, kopance, bude pekne drzet a klidne pusti na druhy povel nebo vyveseni.

Pokud je pes pod povelem, tak je samozrejme situace jina, nez kdyz ma volno na zahrade.Pak se chovat tak, jak si sam osvojil a nebo tak, jak ho majitel v ramci vychovy a vycviku naucil a co mu dovolil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík