S mým psem chodíme na koloběžku a po dnešním jízdě jsem se rozhodla, že chci určitě nejakou nevou kolobezku. Ale netuším jakou zvolit. Měla by být odpružená, mít dobre brzdy a hlavně vyšší podvozek, protože teď jo mam hrozně u země. Mam nejakou do města za pár korun. Jakou by jste mi doporučili? Brala bych klidně i z druhé ruku, protože si nemohu dovolit koupit drahou kolobezku.
Viky12
napsal(a):
S mým psem chodíme na koloběžku a po dnešním jízdě jsem se rozhodla, že chci určitě nejakou nevou kolobezku. Ale netuším jakou zvolit. Měla by být odpružená, mít dobre brzdy a hlavně vyšší podvozek, protože teď jo mam hrozně u země. Mam nejakou do města za pár korun. Jakou by jste mi doporučili? Brala bych klidně i z druhé ruku, protože si nemohu dovolit koupit drahou kolobezku.
Dělají se i terénní koloběžky. Zkuste si jí třeba nejdřív půjčit. Ale průchodnost stejně nic moc. Podle mně je lepší kolo nebo tříkolka.
Viky12
napsal(a):
Já jsem pro kolobezku rozhodnutá. A nechcete mi někdo doporučit, protože nevim po který se koukat.
Kostka, ta je tak nejlevnější a docela dobrá.
Určitě nebrat takové ty ''koloběžky'' za pakatel, co se za chvíli rozpadnou a neustále je potřeba oprava.Mám na mysli Woox a nebo kolobky ze supermarketu.Vyplatí se zainvestovat pár tisícovek a máte stroj, na kterém se nemusíte bát jezdit.A taky Vám nějakou tu dobu vydrží bez oprav.
Clayton
napsal(a):
Určitě nebrat takové ty ''koloběžky'' za pakatel, co se za chvíli rozpadnou a neustále je potřeba oprava.Mám na mysli Woox a nebo kolobky ze supermarketu.Vyplatí se zainvestovat pár tisícovek a máte stroj, na kterém se nemusíte bát jezdit.A taky Vám nějakou tu dobu vydrží bez oprav.
Díky. Podívám se po nich. Po včerejším zážitku už chci opravdu nějakou pořádnou.
Viky12
napsal(a):
No asi mi nějak odešli brzdy. Takže to bylo docela o hubu a potom mě tak neskutečně boleli ruce, z toho jak to drncalo. Ale pes mi konečně začal poradně tahat a začalo ho to bavit. Tak jsem se 100% rozhodla pro novou koloběžku.
Jo, a při výběru pozor! Klasické ''véčkové'' brzdy v blátě nebrzdí.Nejlepší jsou hydraulické kotoučovky, které taky neprobrzdí ráfek...
Viky12
napsal(a):
Co říkáte na tuhle koloběžku? Máte s ní někdo zkušenosti?
Svetlost naslapu 5.5cm, to mi pride ako dost nizky podvozok, s ktorym sa clovek bude v terene zasekavat. Pre porovnanie kostka mushing ma 12.5cm vpredu az 8cm vzadu.
Inak ja mam ako lowcost yedoo mezeq s kotucovymi brzdami, neni to na jazdu priamo po trave ale po polnacke v pohode. Po pol roku jazdenia raz do tyzdna zatial nevyzera ze by sa rozpadavala :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Viky12
napsal(a):
Co říkáte na tuhle koloběžku? Máte s ní někdo zkušenosti?
Sice nemá kotoučové brzdy, ale ohledně bahna je to fuk. Koloběžka je takový silničák, terénní nerovnosti asi nebudou žádný šlágr.
Teď mám něco takového a hledám o něco lepší. A hledám max. Do tech 6000. Proto jsem si vybrala tu kostku.
Tu kolobezka, co teď mam je mi uz hodně malá a navíc ty brzdy...

Mám Yedoo City či co, když jsem to chtěla jen vyzkoušet. Vydržela hodně, akorát stupátko dostalo zezdola dost zabrat, jezdila jsem i mimo asfalt. Kostku jsem delší dobu testovala právě silničku, světlá výška je mimo rovné povrchy na prd. Mezeq od Yedoo i ta City - podle mě komfortnější v lehčím terénu. Mushing super, ale stojí holt o dost víc.
Clayton
napsal(a):
Troufám si malinko nesouhlasit. Když jsem ještě jezdila (než se začla fena lekat a já bát, že se vymelem), tak jsme jezdili na Yedoo Mezeq a byla super. Cena nebyla špatná, kolobka byla bytelná i do terénu a unesla i bývalého, co měl přes sto kilo..
Jinak pro zadavatelku - doporučuju zajet na nějaké závody, tam Vám ji půjčí k ozkoušení, p.Levíčková ráda poradí. Nebo mrkněte na musherské forum http://www.tombru.com/mushing/index.php tam se dozvíte nejvíc..
a taky je zásadní co máte za psa.. já osobně jsem teda s tím Mezeqem neměla problém při jednom akčním mixu ohaře..
a stejně když vidím tohle téma, tak to ve mě hlodá jestli zas nezačít jezdit..
L(phi)
napsal(a):
Svetlost naslapu 5.5cm, to mi pride ako dost nizky podvozok, s ktorym sa clovek bude v terene zasekavat. Pre porovnanie kostka mushing ma 12.5cm vpredu az 8cm vzadu.
Inak ja mam ako lowcost yedoo mezeq s kotucovymi brzdami, neni to na jazdu priamo po trave ale po polnacke v pohode. Po pol roku jazdenia raz do tyzdna zatial nevyzera ze by sa rozpadavala :).
Jenže si člověk musí utřídit jednu věc.. kdo bude hlavní tažná síla? spousta lidí ted tahá ke kolobce třeba bordery..ano, je to pro ně super zpestřední, ale makat bude páník.. tam je nižší nášlap lepší pro páníka.. pokud máte zapřaženou střelu, kde se jenm držíte, modlíte a jedete, tak doporučuju vyšší světlost :D.
nexxi
napsal(a):
Troufám si malinko nesouhlasit. Když jsem ještě jezdila (než se začla fena lekat a já bát, že se vymelem), tak jsme jezdili na Yedoo Mezeq a byla super. Cena nebyla špatná, kolobka byla bytelná i do terénu a unesla i bývalého, co měl přes sto kilo..
Jinak pro zadavatelku - doporučuju zajet na nějaké závody, tam Vám ji půjčí k ozkoušení, p.Levíčková ráda poradí. Nebo mrkněte na musherské forum http://www.tombru.com/mushing/index.php tam se dozvíte nejvíc..
a taky je zásadní co máte za psa.. já osobně jsem teda s tím Mezeqem neměla problém při jednom akčním mixu ohaře..
a stejně když vidím tohle téma, tak to ve mě hlodá jestli zas nezačít jezdit..
Tak se omlouvám, schválně jsem mrkla, za kolik se ta yedoo prodává.. cena od dob stoupla, zatímco kostka klesla.. kupovala jsem kdysi novou z obchodu lehce přes tři tisíce a za tu cenu to bylo super pro začátečníka, co nezávodí, navíc člověku nemusela být líto žádná oděrka.. cena kolem pěti šesti tisíc je teda už hodně. jeslti za tuto cenu se dá sehnat kostka.. tak bych asi neváhala.
Tak s akčním psem, který táhne do bezvědomí a Vy se jenom modlíte, ať to přežijete, bych nevlezla na žádnou jednoduchou a levnou kolobku.To bych se příliš bála, že nevydrží nebo že mě někde vysype v příkopě, sklouzne se, dostanu smyk...Předpokládám, že zadavatelka má nějakého středně táhnoucího psa, který si lehce zaběhá na konci vodítka před koloběžkou.Tam bych volila aspoň Kostka Hill Dog 3.Pro lidi, kterým psi nijak extrémně netáhnou je adekvátní.
Yedoo Mezeq neznám a nikdy jsem naživo neviděla, takže nemohu soudit.
Clayton
napsal(a):
Tak s akčním psem, který táhne do bezvědomí a Vy se jenom modlíte, ať to přežijete, bych nevlezla na žádnou jednoduchou a levnou kolobku.To bych se příliš bála, že nevydrží nebo že mě někde vysype v příkopě, sklouzne se, dostanu smyk...Předpokládám, že zadavatelka má nějakého středně táhnoucího psa, který si lehce zaběhá na konci vodítka před koloběžkou.Tam bych volila aspoň Kostka Hill Dog 3.Pro lidi, kterým psi nijak extrémně netáhnou je adekvátní.
Yedoo Mezeq neznám a nikdy jsem naživo neviděla, takže nemohu soudit.
My na ní jezdívali a v pohodě.ale my tu máme ten geniální luxus, že tu jsou asfaltky v lese, velde čisto, takže pes frčel vedle v travičce a já jsem se vezla po asfaltu. párkrát vydržela křápnutí o zem.. jako byla super..ale říkám, pořizovací cena byla uuuplně jinde.. takže pro někoho, kdo má kolobku okrajově to byla super volba.. pevná, nemlela se ani v terénu.. fakt suprová.. jenže to byl mezi ní a kostkou rozdíl tisíců..
Http://www.google.cz/search?q=yedoo+mezeq&client=tablet-android-acer&site=webhp&prmd=isvn&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=0ahUKEwjKhrzCudLLAhVBvHIKHXe-BygQ_AUICCgC&biw=1024&bih=768
Pokud je Yedoo tak dobrá, jak říkáte, myslím, že by mohla být pro zadavatelku vyhovující.Ceny se pohybují nad 4000 Kč, což si myslím, by zadavatelka byla ochotna investovat.
Lepší stroj, v této cenové relaci, asi nenajdete.
Clayton
napsal(a):
Http://www.google.cz/search?q=yedoo+mezeq&client=tablet-android-acer&site=webhp&prmd=isvn&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=0ahUKEwjKhrzCudLLAhVBvHIKHXe-BygQ_AUICCgC&biw=1024&bih=768
Pokud je Yedoo tak dobrá, jak říkáte, myslím, že by mohla být pro zadavatelku vyhovující.Ceny se pohybují nad 4000 Kč, což si myslím, by zadavatelka byla ochotna investovat.
Lepší stroj, v této cenové relaci, asi nenajdete.
Mno ta naše byla.. ale já ju prodávala před třemi roky.. kupovala před pěti.. šesti.. už je to dýl.ale byla krásná bytelná..
ono je to i o tom, co je pro koho ta pořizovací cena.. pro mě i ty tři tisíce byly hodně, pro někoho může bejt sedmička pakatel..
Dneska jsem omylem/naštěstí narazila na inzerát, kde jsem našla tuhle kolobezku za 6000Kč. Jelikož ta paní, co jí prodává je od nás vzdálena asi 50km, tak se tam jedeme v sobotu podívat a kolobezku vyzkoušet.
No pes mi občas táhne, občas ne. Je to No x choďák.
Moc děkuji za rady.
Viky12
napsal(a):
Dneska jsem omylem/naštěstí narazila na inzerát, kde jsem našla tuhle kolobezku za 6000Kč. Jelikož ta paní, co jí prodává je od nás vzdálena asi 50km, tak se tam jedeme v sobotu podívat a kolobezku vyzkoušet.
No pes mi občas táhne, občas ne. Je to No x choďák.
Moc děkuji za rady.
Skvěle! Tahle je pro Vaše účely naprosto vyhovující.
dav
napsal(a):
Http://www.behejsepsem.cz/shop/pro-lidi/1-kolobezka-doxtor-f443v.
Doxtor je čistě závodní stroj, pochybuju, že by byla Viky12 ochotná investovat takovou sumu.Ale já na tyhle kolobky nedám dopustit.Mám tu s kotoučovými brzdami a lepší stroj si nedokážu představit.
dav
napsal(a):
Http://www.behejsepsem.cz/shop/pro-lidi/1-kolobezka-doxtor-f443v.
To je hrozně moc peněz. Já stejně na koloběžce budu jezdit rekreačně a určitě ne závodně.
Psočka
napsal(a):
Dobrý den, sháním nějakou kolobezku s kotoučovými brzdami a vyšší světlostí nášlapu, jakou byste mi doporučili? Cenový strop 17 000.
Kickbike
http://www.behejsepsem.cz/shop/pro-lidi/88-kolobezka-kickbike-behejsepsem-cz.
Prosím o radu ohledně koloběžky pro začátečníka. Chci začít se psem jezdit (v tahu). Jsem úplná začátečník a tak jsem chtěla zkusit nějakou levnější koloběžku, ale kvalitní. Našla jsem si od Kostky Tour fun. Na stránkách píší, že je vhodná i do terénu a tak jsem si říkala, že ta by pro mě mohla být vhodná. Pro jistotu jsem si tam zavolala a ptala se. Paní mi jí rozmluvila, že není určená ani testovaná na jízdu se psem, že má levnější komponenty a nemusela by tah psa vydržet, a navíc že si myslí, že by to bylo i nebezpečné. Doporučila mi teda Kostka tour dog 3.
Chci se tedy zeptat, vyplatí se investovat do Kostka tour dog 3? Nebo mi vystačí Tour fun?
Mám xAST, cca 30 kg, Tahání jsem zkoušela zatím jen na kole a táhnul jako blázen, že jsem se bála, koloběžka mi přijde bezpečnější . Chci jezdit párkrát do týdně, rekreačně, unavit psa.
marcelaamax
napsal(a):
Poradí někdo?
Já bych se asi vykašlala na novou a zkusila nějaké Aukro třeba. plno lidí si pořídilo koloběžky, když to byla extra móda a vyjeli třeba jen 5x. Stejně tak to může být u vás, nemusí vás to až tak začít bavit, nebo psa...Nebo zkusit půjčenou, třeba od nějakého známého či souseda v okolí? Já s tím také laborovala, když byli psi mladí, abych nemusela běhat, ale pak jsem si uvědomila, že za a) u nás nejsou na to cesty a za b) běhat se psem po asfaltu není vůbec dobré.
lesnížínka
napsal(a):
Já bych se asi vykašlala na novou a zkusila nějaké Aukro třeba. plno lidí si pořídilo koloběžky, když to byla extra móda a vyjeli třeba jen 5x. Stejně tak to může být u vás, nemusí vás to až tak začít bavit, nebo psa...Nebo zkusit půjčenou, třeba od nějakého známého či souseda v okolí? Já s tím také laborovala, když byli psi mladí, abych nemusela běhat, ale pak jsem si uvědomila, že za a) u nás nejsou na to cesty a za b) běhat se psem po asfaltu není vůbec dobré.
No právě že v okolí ji nikdo nemá. A bazarovou jsem od této značky taky nenašla. A nějaké jiné obyčejné značky čtu všude že nemá vůbec cenu kupovat. U psa si jsem si jistá, že ho to bude bavit a cesty ty na to máme dobré - polní a lesní.
Pokud máte psa, který táhne, určitě se vyplatí investovat do kvalitnější kolobrndy. Jinak je to o život. A ačkoliv chcete jezdit jen rekreačně, nemusíte se zabít v první zatáčce, protože máte nekvalitní stroj.
Kostku tour fun bych nebrala za žádnou cenu. To je absolutně nevhodná koloběžka pro mushing.
Kostka tour dog 3 už je lepší. Přiměřená cena, pro rekreačního začátečníka by mohla být ideální, pokud tedy nemáte ohaře.
Na Vašem místě bych z těchto dvou možností rozhodně investovala do tour dog.
Clayton
napsal(a):
Pokud máte psa, který táhne, určitě se vyplatí investovat do kvalitnější kolobrndy. Jinak je to o život. A ačkoliv chcete jezdit jen rekreačně, nemusíte se zabít v první zatáčce, protože máte nekvalitní stroj.
Kostku tour fun bych nebrala za žádnou cenu. To je absolutně nevhodná koloběžka pro mushing.
Kostka tour dog 3 už je lepší. Přiměřená cena, pro rekreačního začátečníka by mohla být ideální, pokud tedy nemáte ohaře.
Na Vašem místě bych z těchto dvou možností rozhodně investovala do tour dog.
Díky za odpověď. Proč pokud nemám ohaře? :-D Mám křížence AST, ale ohaře v sobě má taky, má po něm takovou atletičtější postavu a "mrštnost" :-D
Ještě jsem našla tuto koloběžku http://aukro.cz/yedoo-mezeq-v-brzda-cerno-bila-kolobezka-i6387278105.html. Myslím, že tu někdo psal, že jí měl a byla dobrá, co říkáte na ní?
marcelaamax
napsal(a):
Díky za odpověď. Proč pokud nemám ohaře? :-D Mám křížence AST, ale ohaře v sobě má taky, má po něm takovou atletičtější postavu a "mrštnost" :-D
Ještě jsem našla tuto koloběžku http://aukro.cz/yedoo-mezeq-v-brzda-cerno-bila-kolobezka-i6387278105.html. Myslím, že tu někdo psal, že jí měl a byla dobrá, co říkáte na ní?
Protože pokud byste měla ohaře, běžně překročíte maximální povolenou rychlost v obci, takže tam už potřebujete opravdu kvalitní stroj.
Yedoo má malé kola, tu bych nebrala. Pro psa je to na houby.
Clayton
napsal(a):
Protože pokud byste měla ohaře, běžně překročíte maximální povolenou rychlost v obci, takže tam už potřebujete opravdu kvalitní stroj.
Yedoo má malé kola, tu bych nebrala. Pro psa je to na houby.
No, já myslím že můj pes se rychlostí může rovnat ohařovi a ještě k tomu do všeho jde na 200 %, to má zase z teriéra :-D.
marcelaamax
napsal(a):
A ještě se zeptám, postroj máme zatím od MAGu, ten obyčejný na obrany, ten asi na kolobku nebude vhodný, že?
Na kolobku by se měl používat dlouhý postroj. Kolobka je silný a intenzivní tah, takže pes musí mít pohodlí. Pokud hned nechcete investovat do Non-Stopu, vybírala bych mezi Manmatem a Zero DC.
Asi tak, mrkněte semhle ;) http://www.tombru.com/mushing/index.php.
Tak jsem se ptala v ManMatu jaký postroj by mi na koloběžku pro mého psa doporučili a paní mi psala, že pro tyto typy psů doporučují tento postroj : https://www.manmat.cz/produkty-postroj-half-lash-detail-78. Tak já nevím, někdo mi tady radil, že to má být dlouhý postroj a to tenhle není.
marcelaamax
napsal(a):
Tak jsem se ptala v ManMatu jaký postroj by mi na koloběžku pro mého psa doporučili a paní mi psala, že pro tyto typy psů doporučují tento postroj : https://www.manmat.cz/produkty-postroj-half-lash-detail-78. Tak já nevím, někdo mi tady radil, že to má být dlouhý postroj a to tenhle není.
Vybírejte opravdu dobře, mě už se psice ze kšírů vysvékla a byly to nervy, nepřál bych nikomu.
A máme tyto: http://www.dgdoggear.com/cs/dg-style-harness-pro-wh-a-vetsi-chrti-plemena.
Aliens_II
napsal(a):
Vybírejte opravdu dobře, mě už se psice ze kšírů vysvékla a byly to nervy, nepřál bych nikomu.
A máme tyto: http://www.dgdoggear.com/cs/dg-style-harness-pro-wh-a-vetsi-chrti-plemena.
No u nás vyvléknutí asi nehrozí, postroj chci jen na tu koloběžku, jinak chodíme na obojku . Ale právě chci aby mu seděl, nikde ho nedřel a aby byl vhodný na ten tah.
marcelaamax
napsal(a):
No u nás vyvléknutí asi nehrozí, postroj chci jen na tu koloběžku, jinak chodíme na obojku . Ale právě chci aby mu seděl, nikde ho nedřel a aby byl vhodný na ten tah.
No tady ten se dá připojit i z boku. Ale spíš bych možná šel na takový, který zasahuje až za hrudník.
marcelaamax
napsal(a):
Na kolobku urco neeee. Mam ho na cubinu jako univerzal - houbareni, boruvkareni, tlapakani.. ale jak se opre do velkyho tahu, tak se dusi.to uz zlatej guard.. jestli mate facebook, kontaktujte mushgo levickova. Urco poradi.
nexxi
napsal(a):
Na kolobku urco neeee. Mam ho na cubinu jako univerzal - houbareni, boruvkareni, tlapakani.. ale jak se opre do velkyho tahu, tak se dusi.to uz zlatej guard.. jestli mate facebook, kontaktujte mushgo levickova. Urco poradi.
Díky moc, facebook mam tak to zkusím.
OT: vás jsem tam minule také někde zahlédla, v nějaké psí skupině, poznala jsem to samozřejmě podle čubiny :-D.
Clayton
napsal(a):
Zkusila bych Faster od Zera, a když Manmat, tak jedině Hound pro ohaře, jinak Vám to polstrování psa odře, ostatní jsou dělané na huňaté husky.
Me se od manmatu jeste libi soft universal nebo long distance, ale oboji je kratke.. ale ja jsem kolobku behala se psem na guardu.. a kdyby ji kvuli oharimu hrudniku neklouzak vepredu ke strane, tak pouzivame doted. Fene byl prijemnej. Ji zas delal problem jakejkoli dlouhej, v tom mi sla vzorne u nohy
nexxi
napsal(a):
Me se od manmatu jeste libi soft universal nebo long distance, ale oboji je kratke.. ale ja jsem kolobku behala se psem na guardu.. a kdyby ji kvuli oharimu hrudniku neklouzak vepredu ke strane, tak pouzivame doted. Fene byl prijemnej. Ji zas delal problem jakejkoli dlouhej, v tom mi sla vzorne u nohy
Psala jsem té paní Levíčkové a psala mi,. že do začátku by ten half lash mohl být, tak já nevím.
Tak ještě budu otravovat Včera jsme měli půjčené koloběžky, byli jsme nadšení jak my, tak hlavně pes. Takže si ji chci už pořídit, ať letos ještě stihneme něco najet.
Byla jsem rozhodnutá pro Kostka Tour dog 3, teď jsem ale na FB v nějaké skupině četla, že srovnatelná s touto koloběžkou je i YEDOO Mezeq a navíc je levnější, jak to tedy je?
marcelaamax
napsal(a):
Tak ještě budu otravovat Včera jsme měli půjčené koloběžky, byli jsme nadšení jak my, tak hlavně pes. Takže si ji chci už pořídit, ať letos ještě stihneme něco najet.
Byla jsem rozhodnutá pro Kostka Tour dog 3, teď jsem ale na FB v nějaké skupině četla, že srovnatelná s touto koloběžkou je i YEDOO Mezeq a navíc je levnější, jak to tedy je?
Rekla bych, ze bude o trosku min kvalitni, ale my na ni jezdili.. i expritel o vaze sto kilo..
nexxi
napsal(a):
Rekla bych, ze bude o trosku min kvalitni, ale my na ni jezdili.. i expritel o vaze sto kilo..
A taky máte psa takového blázna?
Teď to ještě řeším v jedné skupině na FB a někdo mi tam zase píše, že Kostka dog Tour 3 měl a nebyl s ní v terénu spokojený, že pořád drhnul. My jsme měli pujčené taky nějaké kolobky od kostky, nevím přesně typ, ale moc terénně to nevypadalo a i přesto se to v terénu dalo
A na jaké přesně jste jezdili? A v jakém terénu? U nás je to takové, že musím vždycky kus po cestě, kde je dost kamenů, výmolů a hrbolů.
nexxi
napsal(a):
My jezdili dost asfalt a.lesni udrzovane cesty.mame tu nadherne lesni cesty a fena se mi naucila sama od sebe behat vedle cesty v trave.. jo a magora mam poradnyho.
No, ono u nás je to s těma cestama horší, jsou to obyčejné vesnické polní cesty, které nikdo nijak neudržuje
Ratty

XXX.XXX.112.16
My jsme nejakych 7 let behali s MIBO Rex, sice byla pomerne tezka a dlouha, ale zato vydrzela uplne vsechno. A to ji muj ctyrtaktni motor &) (krizenec borderky a malamuta) daval co proto. Postroj, snuru s amortizerem i sedak jsme meli od Zera DC. Postroj model Faster, usili na miru, nikdy ho neodrel, fungoval bezvadne. Sedak multifunkcni, je na nem i mala brasnicka, pytlik na piti i na pamlsky. Myslim, ze MIBO uz model REX nema, ale nejakeho jeho nastupce na mushing maji urcite. Nekdo tu zminoval brzdy - me naopak ty kotoucove moc nevyhovovaly - sice to brzdilo ''na fleku'', ale hrozne se zanasely, kor kdyz jsme krosili v bahne. A zminovanou Yedoo nekupovat - je to montovane v Cine a kvalita nic moc. Alespon vetsina ''kolobezkaru'' se na tom shodne. Tak hodne uspesnych kilometru!

Francis97

XXX.XXX.195.253
Jen bych se chtěl zeptat, mám v plánu pořízení výmarského ohaře, je možné provozovat s ním jízdu na kolobce?Díky :).
Francis97
napsal(a):
Jen bych se chtěl zeptat, mám v plánu pořízení výmarského ohaře, je možné provozovat s ním jízdu na kolobce?Díky :).
Určo, jsou to střely nemám teda čistého, mám mix, kde výmar je taťka a zrovna dneska jsme to řešily na veterině.. fena je alergik, ještě je kastrovaná, ale jaký to je éro, to je neskutečný co se výdrže, aktivity a rychlosti regenerace týká
Tak už i my máme koloběžku. Nakonec se mi úplnou náhodou naskytla možnost koupit koloběžku, která byla dělaná na zakázku přímo na mushing, za slušnou cenu, Jsem nadšená. Po obědě hned vyjedeme .
Jen se chci ještě zeptat - na koloběžce je takové to "očko" - jak se tam dává vodítko? Vůbec mě nenapadlo se paní zeptat. Na tom očku je ještě karabina.
Andrýsek3
napsal(a):
Jo ja myslela, že to byla úplně první jízda. Tak přeji hodně ujetých kilometrů Cooper vypadal moc spokojeně.
Joo je moc spokojený Dneska jsme dali ráno cca 5 km - kdy téměř celou dobu táhnul, chvíli pak byl navolno. Dal by víc, ale nevím jestli je to dobré takhle začínat rovnou, takže budeme prodlužovat trasu postupně. Pak jsme dali ještě nějaké čichací hry, zachvíli jdu do práce a pes spí jak zabitej.
Jsem z toho fakt nadšená, i pes. Ani jsem nečekala, že mě to bude až tak bavit, ale je to super a vidět ten spokojený výraz psa je k nezaplacení.
Ještě musíme zapracovat na ovladatelnosti na koloběžce - jak je rozpumpovanej, tak občas se koukne někam do pole a když něco vidí tak má tendenci tam běžet, zatím jsme to vyřešili pomocí zakázového povelu NE, pak povel Jedem a pes se hned srovnal, tak snad to časem přestane dělat úplně.
Dále nevím, zda pořídit boty, co myslíte? Kousek na polňačce kde jezdíme jsou kameny, tak aby si nerozřízl packu, a nebo ho tam můžu pouštět a přivazovat až dál, kde je tráva. Ale chci jezdit na různá místa a ty kamínky občas prostě někde budou.
A už přemýšlím, co budeme dělat v zimě, začala jsem koukat po sáňkách
marcelaamax
napsal(a):
Joo je moc spokojený Dneska jsme dali ráno cca 5 km - kdy téměř celou dobu táhnul, chvíli pak byl navolno. Dal by víc, ale nevím jestli je to dobré takhle začínat rovnou, takže budeme prodlužovat trasu postupně. Pak jsme dali ještě nějaké čichací hry, zachvíli jdu do práce a pes spí jak zabitej.
Jsem z toho fakt nadšená, i pes. Ani jsem nečekala, že mě to bude až tak bavit, ale je to super a vidět ten spokojený výraz psa je k nezaplacení.
Ještě musíme zapracovat na ovladatelnosti na koloběžce - jak je rozpumpovanej, tak občas se koukne někam do pole a když něco vidí tak má tendenci tam běžet, zatím jsme to vyřešili pomocí zakázového povelu NE, pak povel Jedem a pes se hned srovnal, tak snad to časem přestane dělat úplně.
Dále nevím, zda pořídit boty, co myslíte? Kousek na polňačce kde jezdíme jsou kameny, tak aby si nerozřízl packu, a nebo ho tam můžu pouštět a přivazovat až dál, kde je tráva. Ale chci jezdit na různá místa a ty kamínky občas prostě někde budou.
A už přemýšlím, co budeme dělat v zimě, začala jsem koukat po sáňkách
Tak to je super! Se pořádně vyblbne.
Botky bych mu klidně koupila, ale určitě poradí fundovanější. Přece jen, když jsou do toho tak zapálení a ta rychlost, byla by škoda se každý měsíc léčit s rozřízlou packou, ale to je jen můj laicky názor.
A co běžky? My tu máme úžasné trasy (a hlavně bydlíme na horách, takže i ten sníh), tak už s přítelem přemýšlíme, že budeme jezdit, ale psa asi spíš navolno, to by bylo moc pádů. A ještě ani nemáme pořízené náčiní na canicross.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak to je super! Se pořádně vyblbne.
Botky bych mu klidně koupila, ale určitě poradí fundovanější. Přece jen, když jsou do toho tak zapálení a ta rychlost, byla by škoda se každý měsíc léčit s rozřízlou packou, ale to je jen můj laicky názor.
A co běžky? My tu máme úžasné trasy (a hlavně bydlíme na horách, takže i ten sníh), tak už s přítelem přemýšlíme, že budeme jezdit, ale psa asi spíš navolno, to by bylo moc pádů. A ještě ani nemáme pořízené náčiní na canicross.
No běžky nee, už pár let tu pořádně nebyl sníh a ani nevím, zda by to na těch našich cestách šlo, nikdy jsem na běžkách nestála. Krom toho, koloběžka má brzdu, v nejhorším případě z ní jde seskočit, ale jak bych ubrzdila psa na běžkách to netuším . To by bylo asi hoodně pádů
No, dokud to půjde tak budeme jezdit na koloběžce, pak by možná pro zábavu mohl tahat obyč sáně a nebo boby, ale zkušenost s tím nemám .
A nebo budeme přes zimu odpočívat a chodit "jen" na procházky, v zápřahu - chůze a nebo běh. Ono už takhle toho máme se cvičákem dost .
nexxi
napsal(a):
Chtěla bych Vám moc poděkovat za doporučení paní Levíčkové. Dneska jsme se s psiskem konečně dostali na akci kde paní Levíčkova byla. Jsem ráda, že jsem neobjednala něco z netu, protože mu dost postrojů nesedělo. Zkoušeli jsme jich hodně, nonstop, manmat, eurohusky a dál už nevím. Problém byl v tom, že na těle by mu byl postroj dobře, ale nepřendali jsme ho přes hlavu, když jsme vzali větší, tak ten už byl zase velký na těle .
Celkem se nám líbil ten nonstop (nevím přesně typ), ale pak paní Levíčková zkusila ještě jeden a říkala, že ten tedy sedí naprosto přesně, že z toho má úplně radost. Zkoušeli jsme i v tahu a fakt seděl. Ani nevím co je to za značku, na štítku je MUSHING a made in Transilvania, ale fakt sedí, takže značku neřeším. Navíc se dá trošku povolit, což je dobré, protože myslím, že pes ještě zmohutní.
Takže všem co hledáte postroje na tah, doporučuji paní Levíčkovou, je opravdu vidět, že tomu rozumí a skvěle pomůže.
Koupili jsme ještě vodítko s amortizérem a můžem začít
Ahoj, my s naším madarským ohařem podnikáme už více než 3 roky výlety na těchto https://www.crussis.cz/kategorie/kolobezkyppro-psi-sprezeni kolobkách, odpružené jsou dobře brzdy taky ok, záleží potom kam s ním chceš jezdit jestli do města nebo i do terénu... My tedy preferujeme spíš výlety po lesích atd. :)