Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2016 19:43
lokátor

XXX.XXX.180.202

Vystavoval prosím někdo duplikát pasu? potřebuju info o ceně a co jsem k tomu potřebovala, díkkk!

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2016 19:48

lokátor napsal(a):
Vystavoval prosím někdo duplikát pasu? potřebuju info o ceně a co jsem k tomu potřebovala, díkkk!

Nelze vystavit duplikát, ale musí se prostě udělat nový pas se vším všudy, každý pas má jedinečné číslo. takže potřebujete čipovaného psa a to je celkem všechno.

14.3.2016 19:50
lokátor

XXX.XXX.180.202

Aha, děkuji moc. ale co záznamy o očkování? ještě když jsem se přestěhovala a náš předchozí vet skončil ordinovat? :(.

14.3.2016 19:52

lokátor napsal(a):
Aha, děkuji moc. ale co záznamy o očkování? ještě když jsem se přestěhovala a náš předchozí vet skončil ordinovat? :(.

No jestli vám to nemůže z karty napsat předcházející vet, tak bez těch záznamů holt budete muset žít. to se nikam jinam neeviduje, že by někde byla nějaká databáze vašich očkování. Není možné to nijak zrekonstruovat.

14.3.2016 19:54
lokátor

XXX.XXX.180.202

Ještě v lednu byla na očkování a pas jsme měli, ale přestěhovali jsme se a nemůžu ho nikde najít :( :( tak holt myslíte, že bude stačit známka? nebo že by se udělaly nějaké krevní testy, jakože je imunní vůči vzteklině?

14.3.2016 19:57

lokátor napsal(a):
Ještě v lednu byla na očkování a pas jsme měli, ale přestěhovali jsme se a nemůžu ho nikde najít :( :( tak holt myslíte, že bude stačit známka? nebo že by se udělaly nějaké krevní testy, jakože je imunní vůči vzteklině?

Ne, tak to by bohužel nestačilo. Je vaší povinností podle veterinárního zákona mít doklady o vakcinaci proti vzteklině a lysetka nestačí. A titr protilátek taky ne - navíc takové stanovení co jsem se naposledy dívala stojí na svú 3000, - + k tomu odběr krve a tak, takže pokud nemáte možnost zajet za veterinářem co očkoval, aby vám to do nového pasu nebo očkovacího průkazu zapsal ještě jednou - to on samozřejmě může, má v kartě potřebné záznamy jako je datum, číslo šarže vakcíny a tak a holt v novém průkazu nebudou nálepky, ale bude to tam všechno vypsané rukou - tak máte lepší prostě psa nechat naočkovat znovu.

15.3.2016 07:57
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Veterinář vám v žádné případě nemůže vydat pas s novým datem vydání a do něj vepsat stará data očkování. Pokud si půjdete nechat vystavit pas nový, musíte psa nechat znovu naočkovat.

15.3.2016 09:21
Felow

XXX.XXX.215.15

umpa.lumpa napsal(a):
Veterinář vám v žádné případě nemůže vydat pas s novým datem vydání a do něj vepsat stará data očkování. Pokud si půjdete nechat vystavit pas nový, musíte psa nechat znovu naočkovat.

Když jsem si nechávala vydat pas (již to pár let bude), tak mi také první očkování veterinář "opsal" z očkováku, protože očkovací schema mi vychází na prosinec a já tenkrát poprvé vystavovala pasy kvůli cestě do zahraničí, která se konala v červnu.Pak již všechna očkování následná mám uvedena v pase včetně nálepek s číslem šarže. Na hranicích nebyl problém a myslím, že to takto být může. Přece bych nervala do psa po pár měsících daší vakcíny navíc. My jsme s opisem neměli nikde v zahraničí problém.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2016 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

umpa.lumpa napsal(a):

Není potřeba psa znovu očkovat - stačí, když to vet přepíše (a pro jistotu mít u sebe ještě původní očkovák, kde je to i s nálepkama). Ale i kdyby to nestačilo (jakože stačí), tak bych znovu psa očkovat nenechala - zaplatila bych vakcínu kvůli nálepkám, ale píchnout bych mu to nedala.

15.3.2016 09:51

umpa.lumpa napsal(a):

Samozřejmě že může. Úplně normálně.

Formální problém nastává jen v případě, že je pes nejdřív očkovaný a až následně čipovaný, protože jakože není jasné, jestli byl očkovaný ten správný pes.

Ale je-li pes čipovaný a následně naočkovaný, pas lze vydat kdykoliv potom.

15.3.2016 09:52
bilusik

XXX.XXX.168.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Není potřeba psa znovu očkovat - stačí, když to vet přepíše (a pro jistotu mít u sebe ještě původní očkovák, kde je to i s nálepkama). Ale i kdyby to nestačilo (jakože stačí), tak bych znovu psa očkovat nenechala - zaplatila bych vakcínu kvůli nálepkám, ale píchnout bych mu to nedala.

Ale zadavatelka nemá původní očkovák - tedy původní pas, ztratilo ho při přestěhování - takže to není z čeho opsat. Kdyby to bylo z čeho opsat, tak by to asi nikdo neřešil. U starého veta kam chodila by to asi také nebysl problém. Ale v novém bydlišti u nového veta jí to nikdo jen tak nenapíše, takže jí asi nezbyde nic jjiného než naočkovat alespoň tu vzteklinu, která je jediná ze zákona povinná. Ostatní vakciiny nemusí řešit, když ví, že je má tak si je naočkuje až za rok ( pokud někam nebude chtít se psem v létě jet mimo ČR - to by musela řešit i tu psinku a parvu).

Neregistrovaný uživatel

15.3.2016 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

bilusik napsal(a):
Ale zadavatelka nemá původní očkovák - tedy původní pas, ztratilo ho při přestěhování - takže to není z čeho opsat. Kdyby to bylo z čeho opsat, tak by to asi nikdo neřešil. U starého veta kam chodila by to asi také nebysl problém. Ale v novém bydlišti u nového veta jí to nikdo jen tak nenapíše, takže jí asi nezbyde nic jjiného než naočkovat alespoň tu vzteklinu, která je jediná ze zákona povinná. Ostatní vakciiny nemusí řešit, když ví, že je má tak si je naočkuje až za rok ( pokud někam nebude chtít se psem v létě jet mimo ČR - to by musela řešit i tu psinku a parvu).

Pokud má stálého veta, tak má u něj pes svoji kartu

15.3.2016 09:54

bilusik napsal(a):

No ono veterinář, který naposledy očkoval, by měl mít v kartotéce záznamy o tom očkování, a může to opsat z nich.

Pokud ale ten doktor není k dispozici nebo záznamy nemá, tak není z čeho opsat a nezbývá než naočkovat znovu, no.

15.3.2016 09:56
bilusik

XXX.XXX.168.4

Pokud má stálého veta, tak má u něj pes svoji kartu

Čteš zadání... ? V novém bydlišti nového stálého veta ještě nemá a ve starém bydlišti bývalý vet skončil, takže jí těžko něco potvrdí... Takže jedině do nového pasu nechat čerstvě naočkovat alespoň tu vzteklinu, nic jiného jí nezbyde.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2016 09:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

bilusik napsal(a):
Čteš zadání... ? V novém bydlišti nového stálého veta ještě nemá a ve starém bydlišti bývalý vet skončil, takže jí těžko něco potvrdí... Takže jedině do nového pasu nechat čerstvě naočkovat alespoň tu vzteklinu, nic jiného jí nezbyde.

Ale já se nebavím o zadavatelce - reagovala jsem na to, jak umpa.lumpa psala, že do pasu nelze napsat očkování rukou, a je nutné psa znovu očkovat.

15.3.2016 10:02
bilusik

XXX.XXX.168.4

Ale já se nebavím o zadavatelce - reagovala jsem na to, jak umpa.lumpa psala, že do pasu nelze napsat očkování rukou, a je nutné psa znovu očkovat.

No, upřímně, pro ČR to možná rukou bude stačit ( když to bude u veta co to očkoval a má to zanesené v počítači), ale kdyby někdo chtěl jet do zahraničí, tak jen psané rukou bez nálepek - to by mohl mít v zahraničí problém. Ale zadavatelka bude muset zcela jistě očkovat alespoň tu vzteklinu, aby mohla prokázat, kdyby pes někoho škrábl zubem, že ji má naočkovanou.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2016 10:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

bilusik napsal(a):
No, upřímně, pro ČR to možná rukou bude stačit ( když to bude u veta co to očkoval a má to zanesené v počítači), ale kdyby někdo chtěl jet do zahraničí, tak jen psané rukou bez nálepek - to by mohl mít v zahraničí problém. Ale zadavatelka bude muset zcela jistě očkovat alespoň tu vzteklinu, aby mohla prokázat, kdyby pes někoho škrábl zubem, že ji má naočkovanou.

Není s tím problém ani do zahraničí, ale já jsem pro jistotu nosila s sebou ještě i očkovák, kdyby náhodou.

15.3.2016 10:11
bilusik

XXX.XXX.168.4

Není s tím problém ani do zahraničí, ale já jsem pro jistotu nosila s sebou ještě i očkovák, kdyby náhodou.

No, on možná není problém dokud se nic nestane a v tomto případě by sebou neměli pro jistotu co nosit. Takže je asi jiná situace, když to přepíší do petpasu rukou a máte sebou i starý žlutý očkovák s nálepkama od vakcin. Že není problém, když se nic nestane to může být, ale co kdyby se něco stalo ?

15.3.2016 10:12
aj

XXX.XXX.5.173

Já bych radila spojit se s vetem v původním bydlišti. I když skončil svou činnost, tak není vyloučeno, že záznamy o provedených vakcinacích má k dispozici a mohl by je zapsat do nového pasu.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2016 10:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

bilusik napsal(a):
No, on možná není problém dokud se nic nestane a v tomto případě by sebou neměli pro jistotu co nosit. Takže je asi jiná situace, když to přepíší do petpasu rukou a máte sebou i starý žlutý očkovák s nálepkama od vakcin. Že není problém, když se nic nestane to může být, ale co kdyby se něco stalo ?

Zase - nebavím se o zadavatelce, ale jinak kdyby se něco stalo, tak je pořád záznam u veta, který očkoval, takže lze prokázat, že pes očkovaný byl. Navíc vet svým razítkem a podpisem za údaje v petpasu ručí.

15.3.2016 10:32
balisek

XXX.XXX.7.95

Oficiální odpověď Státní veterinární správy: "Při vystavování nového pasu je možné údaje o vakcinacích přepsat, nebo může chovatel cestovat s pasem a současně s mezinárodním očkovacím průkazem, pokud jsou v obou dokladech zapsané shodné identifikační údaje zvířete (tetovací číslo nebo mikročip)."

Kdybych však cestovala mimo EU, asi bych tu vzteklinu nechala pro jistotu píchnout znovu. Potažmo bych si jí nechala do Pet pasu zapsat rukou veterináře a za 50 Kč potvrdit kulatým razítkem od Státní veterinární správy. Nikdy nevíte, na jakého byrokrata kde narazíte.

15.3.2016 15:48
bilusik

XXX.XXX.168.4

Zase - nebavím se o zadavatelce, ale jinak kdyby se něco stalo, tak je pořád záznam u veta, který očkoval, takže lze prokázat, že pes očkovaný byl. Navíc vet svým razítkem a podpisem za údaje v petpasu ručí.

To jsou jen řeči, už vidím až budete se psem na dovolené třeba v Chorvatsku nebo Španělsku, pes tam někoho kousne poslední den dovolené, jak to budete prokazat, když se jim na tom, že tam nejsou nálepky nebude něco líbit - na místě neprokážete nic. Taky se může stát, že si tam psa nechají na pozorování, takže si třeba budete muset dovolenou nečekaně prodloužit s následnými výdaji. Takže to jsou všechno jen teoretické řeči, dokud se nic nestane. Já osobně bych si bez řádně vyplněného očkování i s nálepkami od vakcin teda do zahraničí na dovolenou odcestovat netroufl - vy jste si to také netroufli - nálepky jste měli v druhém očkováku sebou.

15.3.2016 16:06

bilusik napsal(a):
To jsou jen řeči, už vidím až budete se psem na dovolené třeba v Chorvatsku nebo Španělsku, pes tam někoho kousne poslední den dovolené, jak to budete prokazat, když se jim na tom, že tam nejsou nálepky nebude něco líbit - na místě neprokážete nic. Taky se může stát, že si tam psa nechají na pozorování, takže si třeba budete muset dovolenou nečekaně prodloužit s následnými výdaji. Takže to jsou všechno jen teoretické řeči, dokud se nic nestane. Já osobně bych si bez řádně vyplněného očkování i s nálepkami od vakcin teda do zahraničí na dovolenou odcestovat netroufl - vy jste si to také netroufli - nálepky jste měli v druhém očkováku sebou.

Ručně vypsané údaje jsou naprosto stejně platné jako údaje z nálepky. A bylo to dokonce naopak, nálepky byl problém, že je někde nechtěli uznat, ale ručně psané ano.

15.3.2016 16:08

bilusik napsal(a):

A ručně vypsané údaje jsou řádně vyplněným očkováním. Všimněte si že v mnoha tiskopisech se ani nedá nálepka pořádně vylepit, protože je tam vícero kolonek - celé je to vyrobené na ruční výpis. Nové pasy už to teda tak nemají, ale pořád je tam dost a dost místa k ručnímu vypsání. Prostě že je značka a šarže vakcíny vypsaná ručně není nijak podřadné nálepce, je to stejný jako že datum můžu narazítkovat datumkou a nebo vypsat rukou, to samé.

15.3.2016 16:18
bilusik

XXX.XXX.168.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A ručně vypsané údaje jsou řádně vyplněným očkováním. Všimněte si že v mnoha tiskopisech se ani nedá nálepka pořádně vylepit, protože je tam vícero kolonek - celé je to vyrobené na ruční výpis. Nové pasy už to teda tak nemají, ale pořád je tam dost a dost místa k ručnímu vypsání. Prostě že je značka a šarže vakcíny vypsaná ručně není nijak podřadné nálepce, je to stejný jako že datum můžu narazítkovat datumkou a nebo vypsat rukou, to samé.

Ale, tak proč všichni veterináři ty nálepky do očkováků a pasů lepí, když to není třeba, proč tam jen něco po očkování nevypíší...

15.3.2016 16:31
balisek

XXX.XXX.7.95

Protože je to jednodušší než ruční vypsánísmajlík.

15.3.2016 16:37
bilusik

XXX.XXX.168.4

balisek napsal(a):
Protože je to jednodušší než ruční vypsánísmajlík.

A taky proto, že razítko nějakého veta si může dnes nechat udělat kdokoliv, a pak si tam dopsat ručně jakékoliv očkování chce... Já bych bez těch nálepek určitě ven necestoval.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2016 16:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

bilusik napsal(a):

Běžně se psi s vypsaným pasem bez nálepepek posílají i do Ameriky, Malajsie, Mexika, a ani na letištní veterině s tím nemají problém - to je mnohokrát vyzkoušené. Když výkupáci (myšleno u pracovních psů, ne z množek) posílají psy ven, tak jim většinou nechávají vystavit pasy až oni, protože je koupili jen s očkováky, a všichni tihle psi mají vyplněné očkování jen rukou veterináře.

15.3.2016 17:01

bilusik napsal(a):
Ale, tak proč všichni veterináři ty nálepky do očkováků a pasů lepí, když to není třeba, proč tam jen něco po očkování nevypíší...

No protože nalepit nálepku je mnohem rychlejší než tam ty údaje z nálepky ručně opisovat Asi tak milionkrát. Takže je-li k dispozici nálepka, je jednodušší tam vrznout nálepku. Asi tak stejně jako je mnohem jednodušší vylepit čárový kód s číslem čipu, ale když nálepku s čárovým kódem nemám, holt musím opisovat celé číslo ručně, což je vopruz, ale ve výsledku je to úplně stejně platný zápis jako nálepka.

15.3.2016 17:03

bilusik napsal(a):
A taky proto, že razítko nějakého veta si může dnes nechat udělat kdokoliv, a pak si tam dopsat ručně jakékoliv očkování chce... Já bych bez těch nálepek určitě ven necestoval.

Ale no tak.

Víte, když už teda není problém sehnat si razítko nějakého veta, sehnat si k tomu nálepky fakt už není problém :D Ale na tom zápise je důležitý právě to razítko, a ně nějaká nálepka.

Když už si někdo dokáže zfalšovat razítko, tak si může napsat jakékoliv očkování chce i tak

V případě pochybností ale kontrola volá tomu vetovi, co je na razítku uvedený.

15.3.2016 17:17
conie

XXX.XXX.206.202

umpa.lumpa napsal(a):

Nesmysl, očkování platí, vet je může přepsat. Taky jsem kupovala štěně jen s očkovákem a dávala jsem mu v půl roce vystavit pas. Vše vet prostě přepsal a potvrdil razítkem.

15.3.2016 17:56
bilusik

XXX.XXX.168.4

Běžně se psi s vypsaným pasem bez nálepepek posílají i do Ameriky, Malajsie, Mexika, a ani na letištní veterině s tím nemají problém - to je mnohokrát vyzkoušené. Když výkupáci (myšleno u pracovních psů, ne z množek) posílají psy ven, tak jim většinou nechávají vystavit pasy až oni, protože je koupili jen s očkováky, a všichni tihle psi mají vyplněné očkování jen rukou veterináře.

Tak proč jste sebou ve vašem případě ještě vezli starý očkovák s nálepkami (jak jste psali výše), když to není problém ? Pro jistotu, kdyby byl problém... ?

Neregistrovaný uživatel

15.3.2016 18:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

bilusik napsal(a):
Tak proč jste sebou ve vašem případě ještě vezli starý očkovák s nálepkami (jak jste psali výše), když to není problém ? Pro jistotu, kdyby byl problém... ?

Prostě jsem opatrná, a pokud můžu, tak si vezmu oboje - to auto to uveze, ale kdybych starý očkovák neměla, tak by pes jel stejně .

15.3.2016 18:02
bilusik

XXX.XXX.168.4

Prostě jsem opatrná, a pokud můžu, tak si vezmu oboje - to auto to uveze, ale kdybych starý očkovák neměla, tak by pes jel stejně .

Jasně - není to třeba, ale je to pro jistotu třeba... To je jako nosit pásek a kšandy - pro jistotu...

15.3.2016 18:28
Felow

XXX.XXX.215.159

bilusik napsal(a):
Jasně - není to třeba, ale je to pro jistotu třeba... To je jako nosit pásek a kšandy - pro jistotu...

Je to naprosto přesně, jak psala BODLINKA. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Se psy cestujeme velice často, jak v rámci EU, tak běžně i mimo. Při žádné kontrole nebyl problém. Je to takto O.K. i dle mezinárodních veterinárních předpisů.Pouze některé země mimo, ale i v rámci EU mají někdy něco nad rámec(např. některé severské země a Velká Británie, Jižní Afrika apod.).

15.3.2016 19:23
bilusik

XXX.XXX.168.4

Felow napsal(a):
Je to naprosto přesně, jak psala BODLINKA. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Se psy cestujeme velice často, jak v rámci EU, tak běžně i mimo. Při žádné kontrole nebyl problém. Je to takto O.K. i dle mezinárodních veterinárních předpisů.Pouze některé země mimo, ale i v rámci EU mají někdy něco nad rámec(např. některé severské země a Velká Británie, Jižní Afrika apod.).

A jak to souvisí s tím příspěvkem s páskem a kšandama, kde pišišvor píše, že to stačí jen přepsané, ale pro jistotu si veze ve vlastním případě sama ještě nálepky v druhém očkováku... ? Když ví, že to stačí, tak na co vozit oboje - kdyby náhodou nestačilo... ?

Neregistrovaný uživatel

15.3.2016 20:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

bilusik napsal(a):

Třeba proto, že nevím, na koho narazím, a pokud by to byl někdo méně informovaný (třeba jako vy ), tak nejsem natolik jazykově vybavená, abych se s ním handrkovala

15.3.2016 20:18
bilusik

XXX.XXX.168.4

Třeba proto, že nevím, na koho narazím, a pokud by to byl někdo méně informovaný (třeba jako vy ), tak nejsem natolik jazykově vybavená, abych se s ním handrkovala

Přece nemůže být celník nebo policie či jiný orgán méně informovaný než já... Nebo si prostě sama připouštíte, že by mohl nastat problém, když obrazně v tomto případě sama používáte kšandy a pásek (vozíte oboje), co kdyby... A dohadujte se pak někde s policajtem v nějakém cizím státě, a vysvětlujte, že máte pravdu vy, když se s ním ani nedomluvíte.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2016 20:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

bilusik napsal(a):
Přece nemůže být celník nebo policie či jiný orgán méně informovaný než já... Nebo si prostě sama připouštíte, že by mohl nastat problém, když obrazně v tomto případě sama používáte kšandy a pásek (vozíte oboje), co kdyby... A dohadujte se pak někde s policajtem v nějakém cizím státě, a vysvětlujte, že máte pravdu vy, když se s ním ani nedomluvíte.

Tak policie je dost často v takových věcech mimo - nemají to v popisu práce. Ale ano - i když vím, že mám pravdu, ale nemám dostatečnou schopnost si ji obhájit, tak proč si nevzít obojí, když je mám? Já na svém jednání nevidím nic závadného, a stejným způsobem se chovám i v jiných situacích, prostě jsem už taková, no...

15.3.2016 20:52

V lednu mi příslušníci tvrdili, že pes je dle zákona věc. tak bacha

Přidejte reakci

Přidat smajlík