Vhodné plemeno - knírač?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2016 15:57
pudlenka

XXX.XXX.82.205

Dobrý den,
hledám vhodné plemeno pro známou, jako nejlepší volba mi zatím vychází knírač, ale ráda bych věděla zkušenosti a názory lidí, co s nimi mají nějakou zkušenost. Popř. bych byla ráda za jakýkoliv jiný návrh.
Známá je zapálená turistka, hledá parťáka na výlety a výšlapy, psa nikdy neměla a nemá s nimi zkušenosti. Pejska by chtěla spíše menšího (aby ho sama bez problému uzvedla v případě potřeby), nejlépe něco co nelíná (nebo ne nějak moc) a nemá moc náročnou srst na údržbu. Pes by byl uvnitř v domě. Měla vyhlídlé některé teriéry, ty jsem jí ale kvůli jejich předpokládané povaze (tvrdohlavost, větší pravděpodobnost lovení zvěře, atd..) nedoporučila. Byl by knírač vhodné plemeno? Okolo jaké sumy se pohybuje jejich cena? (Nejlépe nestandart, "obyčejné" spojení.)

Děkuji moc.

18.3.2016 16:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Ona neví, co se jí líbí ?
Neumím si představit, že by mi někdo vybíral psa.

18.3.2016 16:09
lev

XXX.XXX.253.186

Malý knírač určitě - josu 4 barevné rázy. Je to sportovec, ale musí k tomu dospět. Střední už je trochu oříšek, ale pokud by ho zvládla ? Ale zase ho neunese. Ten je ve dvou rázech.

18.3.2016 16:45
tapina

XXX.XXX.11.138

lev napsal(a):
Malý knírač určitě - josu 4 barevné rázy. Je to sportovec, ale musí k tomu dospět. Střední už je trochu oříšek, ale pokud by ho zvládla ? Ale zase ho neunese. Ten je ve dvou rázech.

Tak píšou uzvedla, ne nosila ;-) střední knírač má kolem 22kg max, i 25kg je pro ženskou tak akorát pes, vklidu uzvednete do vlaku, u veta na stůl a pod., do schodů to v případě nějaké oparace taky vynese, pokud je nějaké zranění, tak se to chvíli nýst taky dá. Pes samozřejmě na manipulaci musí být zvýklá.

Střední knírači jsou oproti malým a velkým povahově takový "svéráz" to je fakt.

18.3.2016 16:52
kniga

XXX.XXX.237.142

Prosim pekne moje kde berete ty vahy stredaku? :) moje stredacka ma 45 cm v kohoutku a vazi 15-16 kg... Da levou zadni 50 km... mame oficialne odslapane dva longy (dogtrek), dalsi jeden jsem vzdavala sest km pred cilem kvuli sobe... po prvnim midu (50 km) mi vyletela po kocce smajlík
K ni jsem si pred dvema lety poridila malou bilou kniracku. Ta zatim nejvic usla 35 km a pak radila se stredackou jak kdyby nic smajlíksmajlík (ale taky ja si psy postupne rozchozuju, nesla jsem to narazove, )

Kniraci jsou super turisti!

18.3.2016 16:55
tapina

XXX.XXX.11.138

kniga napsal(a):
Prosim pekne moje kde berete ty vahy stredaku? :) moje stredacka ma 45 cm v kohoutku a vazi 15-16 kg... Da levou zadni 50 km... mame oficialne odslapane dva longy (dogtrek), dalsi jeden jsem vzdavala sest km pred cilem kvuli sobe... po prvnim midu (50 km) mi vyletela po kocce smajlík
K ni jsem si pred dvema lety poridila malou bilou kniracku. Ta zatim nejvic usla 35 km a pak radila se stredackou jak kdyby nic smajlíksmajlík (ale taky ja si psy postupne rozchozuju, nesla jsem to narazove, )

Kniraci jsou super turisti!

Jo píšu max.22kg, znala jsem takového jednoho, ale ten byl zvlášť urostlý. Bych taky řekla, že normál je kolem těch 16kg. Standard říká 14-20kg. To přece není nic, co by ženská neuzvedla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2016 19:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11 napsal(a):

A tak jsou lidi, co chtějí všechno "na klíč".

18.3.2016 20:03
koňadra

XXX.XXX.128.31

rapotacka11 napsal(a):

To si neumíme představit my - co o psech něco víme a víme, co chceme.

Umím si představit, že jsou lidé, kteří o psech neví nic a proto si nechají poradit. Dokonce bych to pochválila jako zodpovědný přístup. Sami by si nejspíš vybrali podle atlasu tak akorát to, co se jim líbí vzhledově, ale pro soužití člověka a psa je myslím povaha důležitější.

Knírač by byla dobrá volba, jestli střední nebo malý, to už záleží na majitelce. Já bych brala středního, mají vyrovnanější povahy a také bych mohl působit i více jako obránce.

18.3.2016 20:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Já z toho : sháním psa pro...
mívám spíš pocit, že někdo někoho do psa manipuluje.
Vnučka babičku, holka přítele... a hurá, starej se...

Když člověk o psa přijde, tak mají všichni péči, aby mu nebylo smutno.
Nechápou, že jedna etapa života skončila (ta se psem)
a do další musí člověk "dozrát"...

Přidejte reakci

Přidat smajlík