Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2016 10:37
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Ahoj, mám doma labradorku a zajímalo by mě, jestli na koupání psů se srstí jako má Labrador ( Odolná vůči vodě a počasí ) používáte nějaký speciální šampón a nebo nekoupete v šampónu vůbec ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2016 13:25

Nelinka.. napsal(a):
Ahoj, mám doma labradorku a zajímalo by mě, jestli na koupání psů se srstí jako má Labrador ( Odolná vůči vodě a počasí ) používáte nějaký speciální šampón a nebo nekoupete v šampónu vůbec ?

Normálně klidně 1x měsíčně v psím šamponu.

23.3.2016 18:16
Lussina

XXX.XXX.34.1

Stačí bohatě 2 ročně když není čuňa :)
Prý se to moc často nemá skrze kůži aby byla lépe promašťována? Nevím :D
Když chcete co nejméně parfemovaný například Animology dáte za něj aspon 200 Kč ale zase toho nemusíte dávat tolik a opravdu krásně pění, něco levnějšího může být taky nejlépe na přírodní bázi s čajovníkem apod. hlavně ne nijak extra parfemované, psy cítí daleko více než lidé (nečekaně) :D.

23.3.2016 18:19
anonymx

XXX.XXX.135.123

Ona se nekoupe sama? Misto patlani sampony ji radeji vykartacujte.

23.3.2016 18:43

Mám labradora v šamponu nekoupu vůbec, jejich srst je samočistící. Koupe se sám kdy chce a kde chce smajlík

23.3.2016 18:48
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Zatím mám mlaďase labradora, ale taky jsem ho ještě nekoupala, ani se nechystám, koupe se vz řece skoro furt a srst má hezkou, nesmrdí. Jednou jsem musela vzít šamponem zadní packu a zadek,.protože si lehnul do nějakýho prasečího ho... fuj to byl smrad.

24.3.2016 09:47
LájošM

XXX.XXX.14.251

Pes se nemusí koupat v šamponu klidně celý život. Pokud ho nemáte v bytě a zrovna se nevyválí v nějakém smradu. Já špinavce nechám na dvoře, ať se vyválejí v čem chtějí a do druhého dne jsou krásně čistí. Stačí občas vykartáčovat prach a odumřelou srst.
Speciální šampony jsou podle mne jen marketingový tah prodejců a výrobců.

24.3.2016 10:11

LájošM napsal(a):
Pes se nemusí koupat v šamponu klidně celý život. Pokud ho nemáte v bytě a zrovna se nevyválí v nějakém smradu. Já špinavce nechám na dvoře, ať se vyválejí v čem chtějí a do druhého dne jsou krásně čistí. Stačí občas vykartáčovat prach a odumřelou srst.
Speciální šampony jsou podle mne jen marketingový tah prodejců a výrobců.

Viděla jsem pár takhle "krásných" a hlavně voňavých psů...zvedal se mi kufr.. kam se hrabe hnůj

24.3.2016 11:16
Andrýsek3

XXX.XXX.37.34

Já mám teda psa vz bytě i v posteli, když přijde zaprasenej, tak vetsinou vezmu starým ručníkem, nebo mokrým.hadrem, a je na místě než opadá ale většinou je čistej ještě než přijdeme domů. Díky bohu, že už není to hnusný mokro. A mě voní (jako každý čistý pes), mamce nepejskařce smrdí ale ona je cíťa.

24.3.2016 15:24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Viděla jsem pár takhle "krásných" a hlavně voňavých psů...zvedal se mi kufr.. kam se hrabe hnůj

Mě pes voní, voní psinou, voní lesem, voní polem.Klidně ho vezmu do postele. je to normální, je cítit jako pes. Nevím proč by měl být navoněný nějakým šamponem.

24.3.2016 16:39
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Mě pes voní, voní psinou, voní lesem, voní polem.Klidně ho vezmu do postele. je to normální, je cítit jako pes. Nevím proč by měl být navoněný nějakým šamponem.

přesně tak. Vždycky když jsem se psem celé odpoledne venku, tak si pak říkám, jak krásně voní "přírodou"

24.3.2016 16:46

marcelaamax napsal(a):
přesně tak. Vždycky když jsem se psem celé odpoledne venku, tak si pak říkám, jak krásně voní "přírodou"

Každému asi jeho koupaní/nekoupaní psi voní jinak. Moje čuba žije ve městě, takže koupání je nutné, nekoupu nijak často a hlavně kvalitním šamponem. Ale zažila jsem i venkovní psy a to byl opravdu odér. Ale jak říkám, někomu to přijde normální.

24.3.2016 16:47
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Mám labradora v šamponu nekoupu vůbec, jejich srst je samočistící. Koupe se sám kdy chce a kde chce smajlík

Tak počkejte až se vám vyválí na chcíplé rybě, a pak to nedáte. Věřte mi...

24.3.2016 17:26
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Každému asi jeho koupaní/nekoupaní psi voní jinak. Moje čuba žije ve městě, takže koupání je nutné, nekoupu nijak často a hlavně kvalitním šamponem. Ale zažila jsem i venkovní psy a to byl opravdu odér. Ale jak říkám, někomu to přijde normální.

Jo ja samozřejmě občas taky musím vykoupat, někdy stačí voda, ale když se mi v něčem vyvalí tak taky použijí sampon, ale není to tak častosmajlík jsem u vesnice a z venku je vždycky krásne "vyfoukanej" :-D.

24.3.2016 17:34

marcelaamax napsal(a):
Jo ja samozřejmě občas taky musím vykoupat, někdy stačí voda, ale když se mi v něčem vyvalí tak taky použijí sampon, ale není to tak častosmajlík jsem u vesnice a z venku je vždycky krásne "vyfoukanej" :-D.

Jasný

24.3.2016 18:55

Mar-Afra napsal(a):
Tak počkejte až se vám vyválí na chcíplé rybě, a pak to nedáte. Věřte mi...

Věřte že nevyválí.Není to můj první pes, měla sem jich už za život několik. Nikdy sem žádného nekoupala šamponem a žádný se nikdy v ničem neválel, fakt nikdy, ani tenhle to nedělá, a příležitostí už měl dost.

24.3.2016 19:08

Vyválet se v pachu zvířat je naprosto přirozené chování. buď bude chudák teda venku na což si psa nepořizuji nebo ho občas vykoupu i kdyby jen čistou vodou nebo co nejméně chemie.

24.3.2016 19:20
Clayton

XXX.XXX.104.9

Vyválet se v pachu zvířat je naprosto přirozené chování. buď bude chudák teda venku na což si psa nepořizuji nebo ho občas vykoupu i kdyby jen čistou vodou nebo co nejméně chemie.

Mám asi divného psa, ale taky se mi nikdy v ničem nevyválel.Asi nemá potřebu měnit svůj pach.To, že občas něco sežere, je jiná a to se nemusí hned koupat.

24.3.2016 19:33

Clayton napsal(a):
Mám asi divného psa, ale taky se mi nikdy v ničem nevyválel.Asi nemá potřebu měnit svůj pach.To, že občas něco sežere, je jiná a to se nemusí hned koupat.

Já su radši když to nesní :D
klidně to vykoupu v potoce. leze tam i když mrzne. takže klasické koupání ve vaně málokdy.
někdo s retrívrem to ale bude mít určitě jinak.
neumím si představit, že má nohy od výkalů z města a vleze na sedačku s chlupatým potahem a já ty nohy jen utřu.

24.3.2016 19:37

Takový ten psí smrad nevím jak to popsat..je to cítit v boudě třeba..tak to nedávám i když mám psy radši než lidi. šampon s parfémem nemusím, ale...

24.3.2016 19:37
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):

Jé tak to budte ráda! není nad to dostávat ze psa třeba takovou starou rybu.. nezapomenu.. měla k nám přijet návštěva.. a tak si říkám, odpoledne už bude návštěva, tak se skočím se psama projít dopoledne, krásně svítilo sluníčko.. mopsík se mi vyválel ve zdechlý rybě do té míry, že když ke mně přišel, tak se mu na zádech ještě hemžily červíci.. pamatuju jak jsem ho v místním potůčku "drhla" říčním písečkem abych s ním mohla dojít aspon domů

jinak taky koupu pouze ve chvíli, kdy se mi pes v něčem vyválí.. jiná věc jsou packy, to máme doma misku od zmrzliny do který po každým venčení napustím vlažnou vodu, omáchám packu a otřu psím ručníkem.

24.3.2016 19:39
N.u

XXX.XXX.196.11

Tak to ti naši psi se válej ve všem co jen trošku smrdí.Nejradši maj v létě týden chcíplou rybu Minule se mi vyválel v lese v lidském h*vně a domů běžel za autem, to se prostě nedalo

24.3.2016 19:41
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jako mě se čubina vyválí tak jednou ročně.. naštěstí ji to zas tak nebere.. ale mám ozkoušeno, bydlím v paneláku, že ve chvíli, kdy se toto povede, tak potkám snad všechny sousedy, o kterých pomalu ani nevím, že tu bydlí.. a všichni si chcou povídat..

24.3.2016 22:00
Andrýsek3

XXX.XXX.42.40

nexxi napsal(a):
Jako mě se čubina vyválí tak jednou ročně.. naštěstí ji to zas tak nebere.. ale mám ozkoušeno, bydlím v paneláku, že ve chvíli, kdy se toto povede, tak potkám snad všechny sousedy, o kterých pomalu ani nevím, že tu bydlí.. a všichni si chcou povídat..

Přesně ono nějaký to bezdomovecký ho.vno je proto moje čuně veliká ňamka, no a právě jsme takhle.potkali vz baráku paní, co má pejsky ráda a tak ho hladila, no už ji chtěl oblizovat ruce, jen otevřel tu svou smradlavou tlamu, hodně rychle jsem ho táhla pryč.

24.3.2016 22:58
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Věřte že nevyválí.Není to můj první pes, měla sem jich už za život několik. Nikdy sem žádného nekoupala šamponem a žádný se nikdy v ničem neválel, fakt nikdy, ani tenhle to nedělá, a příležitostí už měl dost.

Tak to máte štěstí! Kdysi jsme měli psa, kterej tyhle psí lahůdky naprosto zbožňoval! Úplně nejvtší síla byla, když na výletě našel právě chíplou rybu a veeelmi důkladně se jí navoněl. V autě zpět jsme mysleli celé osazenstvo, že to nedáme. Tehdy bez klimy, otevřená všechna okýnka, tuším, že i řidič měl hlavu venku!

24.3.2016 23:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Takový ten psí smrad nevím jak to popsat..je to cítit v boudě třeba..tak to nedávám i když mám psy radši než lidi. šampon s parfémem nemusím, ale...

No já nemusím, když pes smrdí, když je nadrženej na háravku - vůbec nejsem cíťa, ale to se mi fakt navaluje.

24.3.2016 23:09

fikovnice napsal(a):
No já nemusím, když pes smrdí, když je nadrženej na háravku - vůbec nejsem cíťa, ale to se mi fakt navaluje.

Tak teď se mi vrací luxusní kančí řízek, díky :D.

24.3.2016 23:09
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Wau. Pěkné téma.
No já mám štěstí na to, že Alína nesmrdí a není vůbec cítit. A také se nikdy neválí a nežere a bahnu a špíně se vyhýbá. Ale už jsme se jednou koupali a pravidelně umývám jen nohy a břicho a slabiny. Nic tam nemáme, tak se dost při běhání špiní. Šampón nepoužívám. Ovšem po koupání docela zvláštně voní.

24.3.2016 23:10
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Pardon!

24.3.2016 23:10
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

To je z toho, že se živíte tak pozdě v noci. A je to.

24.3.2016 23:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Aliens_II napsal(a):

24.3.2016 23:12
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Aliens_II napsal(a):

...i když nevíme, zda se "Megííí" nevrací ten řízek až ze střeva - pokud jej jedla už dřív. Když chuťovka, tak chuťovka!

24.3.2016 23:17
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

fikovnice napsal(a):
...i když nevíme, zda se "Megííí" nevrací ten řízek až ze střeva - pokud jej jedla už dřív. Když chuťovka, tak chuťovka!

Uá. To by si zasloužilo plné srovnání s nepranými zelenými drštičkami.

24.3.2016 23:17

fikovnice napsal(a):

24.3.2016 23:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Aliens_II napsal(a):
Uá. To by si zasloužilo plné srovnání s nepranými zelenými drštičkami.

No vzhledem k tomu, že se už neozvala, tak je možné, že kančí řízek již opustil její zažívací trakt!
Je otázka, kterým koncem...

24.3.2016 23:33

fikovnice napsal(a):
No vzhledem k tomu, že se už neozvala, tak je možné, že kančí řízek již opustil její zažívací trakt!
Je otázka, kterým koncem...

Vy dneska perlíte

24.3.2016 23:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Vy dneska perlíte

Mně se ale ani nezdá ...
Ale jestli budete mít chuť, koukněte na "Kočky" na vlákno "Kocourkův výcvik" - tam se nás vyřádilo víc!

24.3.2016 23:35

fikovnice napsal(a):

Mně se ale ani nezdá ...
Ale jestli budete mít chuť, koukněte na "Kočky" na vlákno "Kocourkův výcvik" - tam se nás vyřádilo víc!

Ok, jdu na to

24.3.2016 23:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ok, jdu na to

24.3.2016 23:51

fikovnice napsal(a):

Tak takhle festovně jsem se dlouho nezasmála! Úžasné

24.3.2016 23:52
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Ok, jdu na to

Oni tam mluví jako že kočky. No já se picnu.
A cvičí tam lidi.

24.3.2016 23:52

nexxi napsal(a):
Jé tak to budte ráda! není nad to dostávat ze psa třeba takovou starou rybu.. nezapomenu.. měla k nám přijet návštěva.. a tak si říkám, odpoledne už bude návštěva, tak se skočím se psama projít dopoledne, krásně svítilo sluníčko.. mopsík se mi vyválel ve zdechlý rybě do té míry, že když ke mně přišel, tak se mu na zádech ještě hemžily červíci.. pamatuju jak jsem ho v místním potůčku "drhla" říčním písečkem abych s ním mohla dojít aspon domů

jinak taky koupu pouze ve chvíli, kdy se mi pes v něčem vyválí.. jiná věc jsou packy, to máme doma misku od zmrzliny do který po každým venčení napustím vlažnou vodu, omáchám packu a otřu psím ručníkem.

Přesně tak. Červíky už jsme taky vybírali. Ani nevím, co za zvíře to bylo původně, podle velikosti asi krysa nebo veverka. Z našich psů je na tyhle "voňavky" naštěstí jen jedna, ale ta její sbírka je opravdu pestrá - ryby, had, žába, pes, kočka, vačice, krysa, racek. Zatím největší úlovek bylo živé zviřátko. To jsme se vydali na víkend kempovat do hor. Pátek večer, přijedem do kempu, rozděláme oheň, a kolem proběhne něco velikosti tchoře... Všichni psi vyběhnou, za chvilku se vrátí můj Čert, po ní místní psi, jen Andílek nikde. Po asi deseti minutách se k nám vrátila, celá hrdá na svůj nový parfém a strašně se divila, proč jí uvazujem deset metrů od ohně směrem po větru. Dostala čtyři koupele na veterině ve speciálním šampónu, a stejně jsme s ní asi měsíc nemohli jit mezi lidi.

25.3.2016 00:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tak takhle festovně jsem se dlouho nezasmála! Úžasné

Děkujeme!

25.3.2016 00:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Aliens_II napsal(a):
Oni tam mluví jako že kočky. No já se picnu.
A cvičí tam lidi.

25.3.2016 08:25

Přeji po ránu dobrou chuť

v dnešním světě prostě pes minimálně bez umytí podvozku domů nepůjde.
na chodníku čůrá pán, v parku paní zvracejíc odhazuje jehlu, převelikou hromádku leonbergera před obchodem jal se majitel rozkopávat po trávníku aby byla menší a já neměla šanci projít nikudy.
a to jen toho jsem svědkem.

25.3.2016 09:37

Můj pes se v ničem neválí, občas nějakého hovńouse maximálně sežere ale zase mi aportuje mrtvou krysu, hrdě přede mne předsedne, vrtí ocasem, podívej co sem našel, dávám ti to tak si to vezmi ještě žem ám plné kapsy mikrotenových pytlíků na bobky

26.3.2016 10:32
Lesana

XXX.XXX.56.178

Byla jsem se psem na návštěvě, když můj pes vyhrabal nějakou díru v louce a skočily na něj snad stovky blech. Byl zrovna ostříhaný, tak bylo krásně vidět, jak se mu hemží na hlavě. Byla jsem na mrtvici, v lékárně jsem hned koupila Arpalit, no, padaly z něj houfem a v bytě hned vykoupat a znova nastříkat. Doma by to byla normální situace, ale na návštěvě a ještě u nepejskařů, malér jak hrom.

26.3.2016 10:40
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Když na mě dcera dělala psí oči, že chce psa, argumentovala mimo jiné souslovím "samočistící srst" smajlík.
Slovu samočistící se od té doby směju, protože když vidím naši AUS, jak se hezky šmrdlá po dece, své podložce a někdy po peřinách, vždycky říkávám: jasně, že je samočistící smajlík.-).
Koupeme, jen když je opravdu potřeba, jinak se taky držím zásady, že kvůli pachům bychom psa neměli máchat často. Máme na vaně německý Beaphar, ale už jsem jí v nouzi mrskla do vody i můj šampón. Šampónem ovšem šetříme, aby ji to nějak nedráždilo kůži.

Přidejte reakci

Přidat smajlík