Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2016 12:11
Ketty 27

XXX.XXX.30.1

Čtu si Vaše příspěvky a je to spíš situace od situace. My např. mame retrívra 5 let s atop.ekzemem, který má od narození.Takže obojky a pipety používat nemůzem. Zpočátku, když jsme ješte nevěděli, že máme atopáka, jsme kupovali obojky. jenže retrívr a voda. Kolikrát nám zdrhnul na koupel do rybníka a bylo po obojku. Ted užíváme Bravecto dva roky a je vše v pořádku. ještě Vám chci napsat, že každý pejsek je jiný a bohužel začínají trpět civil. nemocemi jako my. Lečili nám pejska na atop. ekzem a nebylo to nic levného. Speciální granule, výživové olejíčky, spec. šampony a uplně bez efektu. Před rokem jsme našli články o tzv. Barfu (vřele doporučuji přečíst - kdo neví je to krmení syrovým přemraženým masem ) a ejhle. Po roce ani stopa po ekzemu. tzn. náš pejsek má alergii na nějakou složku v granulích. Ted je to nádherný vysvalovaný pes s hebkou srsti a ve výborné kondici. Takže co je pro ty naše mazliky nejlepší? Musíme myslet obětovat trochu pohodlí, protože nasypat granule je pohodlne a hlavně vracet se k přírodě ze které všichni pocházíme. Asi tak.

21.3.2016 12:34
aj

XXX.XXX.5.173

Já používám taky Bravecto a jsem spokojená. V rámci objektivity musím dodat, že je používám pouze u dospělých psů.
Docela často zde padali negativní hodnocení.Já bych však byla ráda, kdyby se ozval někdo, kdo má konkrétní zkušenost, ne z doslechu.

21.3.2016 18:25
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Náš kamarád malamut,9 měsíců a už mu dali 2 tablety a nic. Jsou také velmi spokojení. Sám jsem se jich na to ptal právě.

Kavoška

21.3.2016 19:30
Kavoška

XXX.XXX.168.30

Mám doma čtyři psy a používám Bravecto druhým rokem a jsem moc spokojená. Denně chodíme do přírody a klíště jsem z nich maximálně sundala o tom se mi dříve mohlo jen zdát. Takže za mě určitě ano. Jinak v rodině máme další dva psy a ti ho berou také a také v pohodě.

nemám přezdívku

22.3.2016 09:21
nemám přezdívku

XXX.XXX.73.11

Kavoška napsal(a):
Mám doma čtyři psy a používám Bravecto druhým rokem a jsem moc spokojená. Denně chodíme do přírody a klíště jsem z nich maximálně sundala o tom se mi dříve mohlo jen zdát. Takže za mě určitě ano. Jinak v rodině máme další dva psy a ti ho berou také a také v pohodě.

A co krevní testy? Játra a ledviny jsou také v pohodě?

22.3.2016 09:25
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Podle mě nikdo neřekl, že je vyloženě špatné.

Jen že v případě potíží psa to z něho už nijak nedostanete. Na rozdíl od obojku, spot onu apod.

22.3.2016 14:23
burunduk

XXX.XXX.124.17

Řekneme si to za osm deset let, co to dělá psovi s játry a ledvinami. Po dvou letech na trhu se těžko něco dokazuje.
Ale stačí fb skupina "Does Bravecto kill dogs?".
A opravdu pokud to psovi nesedne, nic s tím nenadelate. Nelze to sundat jako obojek, nebo vymýt jako pipetu. A antidotum neexistuje.
Tak hodně štěstí.

22.3.2016 15:06
aj

XXX.XXX.5.173

No FB skupina existuje, ale ne všechny příspěvky jsou od nespokojených majitelů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2016 16:05

Pardon že se přidám, bravecto nemám vyzkoušeno, ale takovéty fb recenze to bude jako na heurece komenty jako: po obojku xxx ochrnul mi pes na zadní. a najdou se u všeho a všech značek.
takže dalo by se vetovi říct o test na účinnou látku abychom věděli, že náš pes to dá ?

22.3.2016 17:04
levicek771

XXX.XXX.199.251

Bravecto sa v tele nemetabolizuje, tak by nemal zatazovat jatra ani ledviny. vyjde v nezmenenej forme von z tela vykalmi.

23.3.2016 08:18
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Levicek: Můžete mi říct, odkud jste tuto informaci získal?

23.3.2016 08:26

Je to psané ve výzkumech, testech atd.

a třeba tady článek 5.2

http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2014/20140211127740/anx_127740_cs.pdf.

23.3.2016 09:33
levicek771

XXX.XXX.199.251

Na vfu brno.

Neregistrovaný uživatel

23.3.2016 13:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

levicek771 napsal(a):
Bravecto sa v tele nemetabolizuje, tak by nemal zatazovat jatra ani ledviny. vyjde v nezmenenej forme von z tela vykalmi.

V příbalovém letáku Bravecta se dočteš:

Účinná látka Fluralaner je distribuován do dalších tkání a nejvyšších koncentrací dosahuje v tuku, poté v játrech, ledvinách a svalstvu.

Takže z toho vyplývá, že tento přípravek postihuje játra a ledviny zvířete...

23.3.2016 14:00
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V příbalovém letáku Bravecta se dočteš:

Účinná látka Fluralaner je distribuován do dalších tkání a nejvyšších koncentrací dosahuje v tuku, poté v játrech, ledvinách a svalstvu.

Takže z toho vyplývá, že tento přípravek postihuje játra a ledviny zvířete...

Pozor. Nachází se, nachází. Nic nepostihuje. A tělo zvířete tuto látku v neměnném stavu vylučuje.

23.3.2016 14:05
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Aliens_II napsal(a):
Pozor. Nachází se, nachází. Nic nepostihuje. A tělo zvířete tuto látku v neměnném stavu vylučuje.

No tak rozhodně ledvinami a játry prochází a koncentrace je tam vysoká.

To že nic nepostihuje a tělo látku vyloučí v neměnném stavu, je váš názor na věc.

23.3.2016 14:14
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

joanne.s napsal(a):
No tak rozhodně ledvinami a játry prochází a koncentrace je tam vysoká.

To že nic nepostihuje a tělo látku vyloučí v neměnném stavu, je váš názor na věc.

Já si rýpnu, protože mě opravdu dost vadí, že když někoho něco děsí, tak to musí děsit všechny. A to je prostě ze základu špatně.

Takže takto: Když pes sežere šutr, tak ten šutr vysere. A nic se na tom šutru nezmění.

23.3.2016 14:53
aj

XXX.XXX.5.173

Nechci snižovat žádný názor, ale když to tak čtu, tak názory jsou pozitivní i negativní. Ty pozitivní jsou většinou od těch, co Bravecto vyzkoušeli. Negativní se spíš odvíjejí od jistých obav, co by se mohlo stát. Alespoň zde na fauně jsem nečetla žádnou důvěryhodnou zkušenost, že se psovi opravdu něco po požití Bravecta stalo.

23.3.2016 16:14
L(phi)

XXX.XXX.125.67

Aliens_II napsal(a):

Malo by. Ale na FB v tej uz spominanej skupine sa clovek docita, ze drtiva vacsina horsich problemov po bravecte je prave zlyhanie jater a ledvin. Tak to asi nejaku suvislost mat bude, zjavne su psy u ktorych je ta pritomnost latky prave v tychto organoch nebezpecna.

23.3.2016 18:21
tapina

XXX.XXX.211.249

Dohadujete se o šutru, každý máte svým způsobem částečně pravdu, ale celkově jste úplně mimo. Souhrně je to v té příloze k rozhodnutí o registraci, co sem hodila megííí. Pokud byste to potřebovali podrobnějc, nebo jak se na to přišlo, taky dohledáte. Není to žádné tajemství.

Spíš bych ale řekla, že musíte věřit svému vetovi. Jestli vám to normálně lidsky vysvětlí. Z těla by to v případě nouze dostat šlo, ale ne vyloženě nějakým protijedem.

Pro veterináře amatéry - nastudujte si termìny: farmakokinetika, receptory, sodíkové kanály, metabolizace, distribuce, eliminace, enterohepatální cyklus, složení krve a možná ještě něco smajlík a pak Vám to bude úplně jasné. Konkrétně tato látka je úplně easy.

levicek - doufám, že nestudujete veterinu ;-).

23.3.2016 18:24

Si myslím, že důležitější ukazatel je od odborníků, kteří to testovali a ne co si myslíme. někdo četl, že koncentrace té látky je v játrech vysoká a výzkumy říkají, že nízká. nejvíce je v tuku. no tak si vyberte, ale radši snad ověřené info.
spousta lidí řekla, že po připnutí obojku pes do pár hodin ochrnul a že veterina souvislost potvrdila. no tak teď si obojek proti blechám nekoupím nebo najdu věrohodný zdroj informací ?
pže se fakt bojím, hledám, čtu, ale jpp nevěřím.
aut. překlad:

Fluralaner orálně podávány psům, co rychle vstřebává do krve. Max. Hladina v krvi bylo dosaženo 24 hodin po podání. Průměrný poločas v krvi, což 12 až 15 dnů. Biologická dostupnost, co vyšší, když fluralaner co podáván po jídle zvířat.
Po vstřebání fluralaner byl dobře distribuován do tkání. Nejvyšší koncentrace byly nalezeny v tuku, Následoval jater, ledvin a svalu. Fluralaner co tak kvantifikovatelné ve vlasech a kůži. Clearance z tkání byla velmi nízká.
Vstřebává fluralaner se silně váže (~ 100%) na krevní bílkoviny, ale zdá se, není způsobit vytěsnění jiných léků se závaznými kapacitami vysokým obsahem bílkovin.
Vylučování Hlavně se vyskytuje ve formě nezměněné původní molekuly, především ve výkalech (~ 90% podané dávky). Méně než 0,01% na dávky nalezeno v moči která, což naznačuje, dělal renální vylučování hraje okrajovou roli.

23.3.2016 18:31
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

tapina napsal(a):
Dohadujete se o šutru, každý máte svým způsobem částečně pravdu, ale celkově jste úplně mimo. Souhrně je to v té příloze k rozhodnutí o registraci, co sem hodila megííí. Pokud byste to potřebovali podrobnějc, nebo jak se na to přišlo, taky dohledáte. Není to žádné tajemství.

Spíš bych ale řekla, že musíte věřit svému vetovi. Jestli vám to normálně lidsky vysvětlí. Z těla by to v případě nouze dostat šlo, ale ne vyloženě nějakým protijedem.

Pro veterináře amatéry - nastudujte si termìny: farmakokinetika, receptory, sodíkové kanály, metabolizace, distribuce, eliminace, enterohepatální cyklus, složení krve a možná ještě něco smajlík a pak Vám to bude úplně jasné. Konkrétně tato látka je úplně easy.

levicek - doufám, že nestudujete veterinu ;-).

Za mě. Pročetl jsem si o tom hodně. Jak se to chová. Jaké byly testy. Jak a kolik hlášených připadů zaznamenaly USA. Receptory, přenosy látek v krvi, cílené místa určení, kudy a kde co má projít a kudy opustit. Jo, mluvím laicky, ale nastudoval jsem si dosti.

Jak vysvětlit laiku, že ta a ta látka je přenašena tím a tím v krvi a dostává se tam a tam, cíleně, aby zabranila škůdci naočkovat tělo nějakým svinstvem v tomto případě? A následně vysvětlit selsky, že metabolizmus organizmu tu látku nezpracovává v orgánech tomu určených, ale postupem času ji vylučuje ve formě, kterou do sebe dostal?

A taky že jsou a mohou být na tuto látku různé reakce a účinky s nimiž organizmus zvířete, či člověka nepočítal?

A tak dále.

23.3.2016 18:35
tapina

XXX.XXX.211.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Si myslím, že důležitější ukazatel je od odborníků, kteří to testovali a ne co si myslíme. někdo četl, že koncentrace té látky je v játrech vysoká a výzkumy říkají, že nízká. nejvíce je v tuku. no tak si vyberte, ale radši snad ověřené info.
spousta lidí řekla, že po připnutí obojku pes do pár hodin ochrnul a že veterina souvislost potvrdila. no tak teď si obojek proti blechám nekoupím nebo najdu věrohodný zdroj informací ?
pže se fakt bojím, hledám, čtu, ale jpp nevěřím.
aut. překlad:

Fluralaner orálně podávány psům, co rychle vstřebává do krve. Max. Hladina v krvi bylo dosaženo 24 hodin po podání. Průměrný poločas v krvi, což 12 až 15 dnů. Biologická dostupnost, co vyšší, když fluralaner co podáván po jídle zvířat.
Po vstřebání fluralaner byl dobře distribuován do tkání. Nejvyšší koncentrace byly nalezeny v tuku, Následoval jater, ledvin a svalu. Fluralaner co tak kvantifikovatelné ve vlasech a kůži. Clearance z tkání byla velmi nízká.
Vstřebává fluralaner se silně váže (~ 100%) na krevní bílkoviny, ale zdá se, není způsobit vytěsnění jiných léků se závaznými kapacitami vysokým obsahem bílkovin.
Vylučování Hlavně se vyskytuje ve formě nezměněné původní molekuly, především ve výkalech (~ 90% podané dávky). Méně než 0,01% na dávky nalezeno v moči která, což naznačuje, dělal renální vylučování hraje okrajovou roli.

Doporučuju hledat na pubmed.com Najdete tam v podstatě cokoli. I rozdílná stanoviska. Teda jestli máte nervy na to číst, jak to testování probíhalo. Pokud na to nervy nemáte, musí Vám stačit ta informace k rozhodnutí o registraci.

Problém je, že laik si v tom moc nepočte - budoucí lékaři/veterináři stráví při studiu několik let jen na naučení těch základních tělesných pochodů ve zdraví a v nemoci, aby teprv se mohli začít učit, jak do toho ty léky vstupují. Navíc dnes je ta úroveň poznání tak vysoko, že to ze i dokončené školy je jen základ.

23.3.2016 18:38
tapina

XXX.XXX.211.249

Aliens_II napsal(a):
Za mě. Pročetl jsem si o tom hodně. Jak se to chová. Jaké byly testy. Jak a kolik hlášených připadů zaznamenaly USA. Receptory, přenosy látek v krvi, cílené místa určení, kudy a kde co má projít a kudy opustit. Jo, mluvím laicky, ale nastudoval jsem si dosti.

Jak vysvětlit laiku, že ta a ta látka je přenašena tím a tím v krvi a dostává se tam a tam, cíleně, aby zabranila škůdci naočkovat tělo nějakým svinstvem v tomto případě? A následně vysvětlit selsky, že metabolizmus organizmu tu látku nezpracovává v orgánech tomu určených, ale postupem času ji vylučuje ve formě, kterou do sebe dostal?

A taky že jsou a mohou být na tuto látku různé reakce a účinky s nimiž organizmus zvířete, či člověka nepočítal?

A tak dále.

Jak píšu výše. To Vám musí vysvětlit Váš veterinář, pokud to potřebujete vysvětlit. Pokud je to moc složité, musíte mu věřit. Stejně jako svému doktorovi. Jinak byste se z toho mohl rovnou zbláznit ;-).

23.3.2016 18:41
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

tapina napsal(a):
Jak píšu výše. To Vám musí vysvětlit Váš veterinář, pokud to potřebujete vysvětlit. Pokud je to moc složité, musíte mu věřit. Stejně jako svému doktorovi. Jinak byste se z toho mohl rovnou zbláznit ;-).

Vím, vím.
Já si to nastudoval pro sebe a snad o tom nějaký ten pojem mám. A ano. Co vše by měl člověk vědět, aby se spoléhal sám na sebe? To v podstatě není možné. Vlastně vůbec to není možné.

23.3.2016 18:55

No Tapino navrhněte, prosím, nejmenší funkční zlo. asi bylinky za uši za mě teda pže všude je něco.

23.3.2016 19:05
tapina

XXX.XXX.211.249

Aliens_II napsal(a):
Vím, vím.
Já si to nastudoval pro sebe a snad o tom nějaký ten pojem mám. A ano. Co vše by měl člověk vědět, aby se spoléhal sám na sebe? To v podstatě není možné. Vlastně vůbec to není možné.

Jo jenomže Vy nastudujete články, jak to funguje, to možná víte, nebo si to nějak interpretujete. Ale nevíte v čem to funguje - jak pracuje tělo, a to do těch detailů, které právě popisuje ten text o nějaké látce. A nemůžete zas třeba jen vytrhnout ten enterohepatální cyklus. To rozhodně nic proti Vám, naopak super, že studujete.
Ono některé věci třeba jsou i jinak v těle psa a člověka, jenomže, když má člověk aspoň jakous oředstavu, tak to vymyslí.

Jako, já třeba mám hodně ráda fyziku, ale že bych třeba mohla diskutovat s architektem, jedtli něco bude fungovat nebo ne, to těžko smajlík

23.3.2016 19:12
tapina

XXX.XXX.211.249

No Tapino navrhněte, prosím, nejmenší funkční zlo. asi bylinky za uši za mě teda pže všude je něco.

Vždycky sami pro sebe si musíte říct, co má jaký přínos. Trochu jinak to bude u zdravého psa, jinak u psa s alergií na bleší kousnutí a jinak třeba u psa, se kterým pojedete někam do zahraničí, kde třeba jsou někteří rizikoví paraziti. Podle toho si vyberete vhodný přípravek. Na druhou misku vah dáte rizika. Položíte si otázku, zda je přínos vyšší než rizika a pokud ano, jak s těmi riziky umíte naložit. A máte to smajlík

23.3.2016 19:17
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

tapina napsal(a):
Jo jenomže Vy nastudujete články, jak to funguje, to možná víte, nebo si to nějak interpretujete. Ale nevíte v čem to funguje - jak pracuje tělo, a to do těch detailů, které právě popisuje ten text o nějaké látce. A nemůžete zas třeba jen vytrhnout ten enterohepatální cyklus. To rozhodně nic proti Vám, naopak super, že studujete.
Ono některé věci třeba jsou i jinak v těle psa a člověka, jenomže, když má člověk aspoň jakous oředstavu, tak to vymyslí.

Jako, já třeba mám hodně ráda fyziku, ale že bych třeba mohla diskutovat s architektem, jedtli něco bude fungovat nebo ne, to těžko smajlík

Tak jasně, že ta látka musí být nějak transportována a že játra jsou velmi důležitý orgán v celé látkové výměně. No když to vezmu opravdu z laického hlediska, jsem za všechny rád, že je baví si studovat a šťourat a hlavně i naslouchat a komunikovat, diskutovat na jakkékoli téma.

Jééé.
Fyzika je úžasná. Zbozňoval jsem ji. Škoda, že jsem to nějak nedotáhl a nevyužil.
Ten jeden měl pravdu, když říkal, "se učit, se učit, se učit". A vlastně je i jedno, kdo to byl.

23.3.2016 19:52

tapina napsal(a):
Vždycky sami pro sebe si musíte říct, co má jaký přínos. Trochu jinak to bude u zdravého psa, jinak u psa s alergií na bleší kousnutí a jinak třeba u psa, se kterým pojedete někam do zahraničí, kde třeba jsou někteří rizikoví paraziti. Podle toho si vyberete vhodný přípravek. Na druhou misku vah dáte rizika. Položíte si otázku, zda je přínos vyšší než rizika a pokud ano, jak s těmi riziky umíte naložit. A máte to smajlík

Nemáme alergii, jsme úpě zdraví, bydlíme skoro v lese, denně v lese jsme, na zahradě kočka, ježek, želva. všecko si se psem hraje. co je podle vás nejméně nebezpečné a ještě to umí zabít blechy a klíšťáky ?

23.3.2016 19:58
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Nemáme alergii, jsme úpě zdraví, bydlíme skoro v lese, denně v lese jsme, na zahradě kočka, ježek, želva. všecko si se psem hraje. co je podle vás nejméně nebezpečné a ještě to umí zabít blechy a klíšťáky ?

Bravecto. Ovšem. Meg. Rozhodujete za svou feňuli Vy sama. Je to a bude vždy Vaše volba. Zjistěte si o tom co se dá, poraďte se s vetem a pak udělejte rozhodnutí. A ano. Psali jsme tu o tom, že pokud se udělá psu nevalně z bravecta, musí to překonat, není více méně jak pomoci. Ty druhé prostředky mají vždy nějakou možnost návratu zpět.

7.5.2016 20:25
ewinka64

XXX.XXX.236.1

Http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2014/20140211127740/anx_127740_cs.pdf

na toto jsem teď narazila, jinak osobně, my máme bravecto, mám malé dítě, takže pro nás vyhovující, pes bez potíží, ani náš, ani psy u dědečka, kde se díky tomu zabránilo blechám..., co se týče reakcí - myslím, že to je individuální, četla jsem i hrůzné statistiky úmrtí v usa, ale nevím z jakého roku, kamarádčin pes třeba dostal silnou al. reakci na foresto obojek...
druhá kamarádka zase potírá celou smečku psů spoty pro koně :D.
toto bude asi téma vždy plné rozporů

Neregistrovaný uživatel

9.5.2016 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.239

Aliens_II napsal(a):

Nachází se v játrech, tedy logicky játra "postihuje"...

9.5.2016 21:52
Terven

XXX.XXX.110.147

Nachází se v játrech, tedy logicky játra "postihuje"...

A víte, co vše se v játrech nachází? A v ledvinách? Asi byste se divila...
Ono je spíš podstatné, zda to tam páchá nějaké škody.

Neregistrovaný uživatel

9.5.2016 21:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.239

Terven napsal(a):
A víte, co vše se v játrech nachází? A v ledvinách? Asi byste se divila...
Ono je spíš podstatné, zda to tam páchá nějaké škody.

Nedivila, mám vystudovanou zdrávku...

9.5.2016 22:06
Terven

XXX.XXX.110.147

Aliens_II napsal(a):
Bravecto. Ovšem. Meg. Rozhodujete za svou feňuli Vy sama. Je to a bude vždy Vaše volba. Zjistěte si o tom co se dá, poraďte se s vetem a pak udělejte rozhodnutí. A ano. Psali jsme tu o tom, že pokud se udělá psu nevalně z bravecta, musí to překonat, není více méně jak pomoci. Ty druhé prostředky mají vždy nějakou možnost návratu zpět.

No, nevím...speciálně u Advantixu je psáno, že není známo specifické antidotum, nežádoucí reakce se řeší symptomaticky, myslím, že jsem to četla i u jiných přípravků na bázi permethrinu.

9.5.2016 22:19
tapina

XXX.XXX.211.168

Terven napsal(a):
No, nevím...speciálně u Advantixu je psáno, že není známo specifické antidotum, nežádoucí reakce se řeší symptomaticky, myslím, že jsem to četla i u jiných přípravků na bázi permethrinu.

No dobře. Ale položme si otázku, na co nějaké to specifické antidotum máme.

9.5.2016 22:35

Vzdávám to. co mi doporučí vet. ať řekne cokoli, nemůže vědět, že zrovna můj pes bude ok nebo ko a koho budu vinit ? sebe samozřejmě ne.

9.5.2016 22:42
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
No dobře. Ale položme si otázku, na co nějaké to specifické antidotum máme.

No, jasně...napsala jsem to proto, že mi hysterie kolem Bravecta přijde přehnaná, nejhorší je smrt z vyděšení.
A někdo tu o Bravectu psal, že na rozdíl od ostatních přípravků u něj neexistuje antidotum.
Já se chemii taky bráním co můžu, Bravecto doma mám a podávat se mi ho moc nechce, ale stejně bych váhala s pipetou i obojkem. Ono u Bravecta lidi děsí to perorální podání, ale je naivní si myslet, že ostatní přípravky působí pouze na kůži.

9.5.2016 22:43
tapina

XXX.XXX.211.168

Vzdávám to. co mi doporučí vet. ať řekne cokoli, nemůže vědět, že zrovna můj pes bude ok nebo ko a koho budu vinit ? sebe samozřejmě ne.

Že by osud? Příroda? Já to vždycky svedu na přírodu chce to miliardy přátelských bakterií. Jak je jeden šmejd, diverzant a podvratný živel, je to v háji.

9.5.2016 22:46
tapina

XXX.XXX.211.168

Terven napsal(a):
No, jasně...napsala jsem to proto, že mi hysterie kolem Bravecta přijde přehnaná, nejhorší je smrt z vyděšení.
A někdo tu o Bravectu psal, že na rozdíl od ostatních přípravků u něj neexistuje antidotum.
Já se chemii taky bráním co můžu, Bravecto doma mám a podávat se mi ho moc nechce, ale stejně bych váhala s pipetou i obojkem. Ono u Bravecta lidi děsí to perorální podání, ale je naivní si myslet, že ostatní přípravky působí pouze na kůži.

Skoro na nic není antidotum. Specifické antidotum. Nespecifické - no, taky je to marný. S antiparazitik mě napadá možná jedna skupina. To bych ale na živé zvíře nedala. Ale tohle jsou jen slova. To není podstata problému.

9.5.2016 22:53
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
Skoro na nic není antidotum. Specifické antidotum. Nespecifické - no, taky je to marný. S antiparazitik mě napadá možná jedna skupina. To bych ale na živé zvíře nedala. Ale tohle jsou jen slova. To není podstata problému.

Tak teď koukám, že to bylo v jiné bravectové diskuzi. Kdosi tam vypustil do světa, že pokud má pes po požití Bravecta problémy, je to konečná, poněvadž neexistuje antidotum.
A moc pěkně se to tu ujalo...takhle se šíří bludy smajlík. Chtěla jsem jenom podotknout, že u ostatních přípravků to není o moc lepší smajlík

9.5.2016 23:07

T+T velice povzbuzující příspěvky, všichni Vám děkujeme

ale je to pravda no.

9.5.2016 23:17
tapina

XXX.XXX.211.168

T+T velice povzbuzující příspěvky, všichni Vám děkujeme

ale je to pravda no.

Povzbuzující je, že tělo má různé adaptační a kompenzační mechanismy a strašlivou vůli přežít. Tělo člověka. Tělo psa. Tělo blechy. Ale ddt na blechy úplně ono nebude, že jo. Tady máte nabídku produktů dnešní střízlivé a nepříliš divoké vědy. Veškeré existující informace k mání. Možná to dřív zlikviduje rozum než tělo. ;-).

9.5.2016 23:22

tapina napsal(a):
Povzbuzující je, že tělo má různé adaptační a kompenzační mechanismy a strašlivou vůli přežít. Tělo člověka. Tělo psa. Tělo blechy. Ale ddt na blechy úplně ono nebude, že jo. Tady máte nabídku produktů dnešní střízlivé a nepříliš divoké vědy. Veškeré existující informace k mání. Možná to dřív zlikviduje rozum než tělo. ;-).

Rozum. jednoznačně. nebo alespoň já jsem na dobré cestě.).

10.5.2016 00:09

Kdesi jsem četla, že úplně nejhorší veterinární diagnostik je Google. Něco na tom bude.
A hned potom : Co je menší zlo ? Antiparazitikum, nebo napadení parazity a nemoci, které přenáší, z nichž některé jsou přenosné na člověka ( včetně dětí ).

10.5.2016 00:12

Kdesi jsem četla, že úplně nejhorší veterinární diagnostik je Google. Něco na tom bude.
A hned potom : Co je menší zlo ? Antiparazitikum, nebo napadení parazity a nemoci, které přenáší, z nichž některé jsou přenosné na člověka ( včetně dětí ).

Tohle nepomáhá

10.5.2016 06:33
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):

10.5.2016 08:26

Nepřehánějte to. Od narození žiji se psy, měli jsme jich doma desítky. Bylo to v době kdy neexistovaly jiné přípravky než orthosan, a ten se použil opravdu málo kdy. To že pes měl blechy bylo celkem normální, to jsou blechy psí ty na lidi nejdou . Klíštata se prostě vytáhla rukou a bylo to.Neexistovaly žádné pipety, obojky, tablety apod. maximálně se na vnitřní parazity dával helmirazin, pro středního psa to byla dávka jak pro slona a většinou to vzápětí na zahradě vyblil.Moc jsme to nepoužívali. Přesto stále žiju, i když už bych podle všeho měla být nejméně 40 let mrtvá, nakažená parazity a nemocemi od psů. Do svých psů chemické srágory cpu minimálně, tisíckrát se rozmyslím než něco použiji a stejně tak je necpu ani do sebe. Kupodivu jsem v kolektivu z práce jedna z mála koho nic nebolí a na nic si nestěžuje

10.5.2016 08:40

Nepřehánějte to. Od narození žiji se psy, měli jsme jich doma desítky. Bylo to v době kdy neexistovaly jiné přípravky než orthosan, a ten se použil opravdu málo kdy. To že pes měl blechy bylo celkem normální, to jsou blechy psí ty na lidi nejdou . Klíštata se prostě vytáhla rukou a bylo to.Neexistovaly žádné pipety, obojky, tablety apod. maximálně se na vnitřní parazity dával helmirazin, pro středního psa to byla dávka jak pro slona a většinou to vzápětí na zahradě vyblil.Moc jsme to nepoužívali. Přesto stále žiju, i když už bych podle všeho měla být nejméně 40 let mrtvá, nakažená parazity a nemocemi od psů. Do svých psů chemické srágory cpu minimálně, tisíckrát se rozmyslím než něco použiji a stejně tak je necpu ani do sebe. Kupodivu jsem v kolektivu z práce jedna z mála koho nic nebolí a na nic si nestěžuje

Tenkrát taky nebyla v Čechách lymská borelioza. Mám psí kamarádku, neustále si stěžovala na bolesti v kolenou, kloubech. Přičítala to sportování v mládí. Když jsme viděli, jak psovi tahá klíšťata, pak je zmáčkne mezi prsty a je po nich (!), hnali jsme ji na vyšetření na borelie. A co myslíte, byly tam ? Jo, byly. Několikrát ležela v nemocnici na kapačkách, než je aspoň potlačili do únosné míry.
Ale každý svého štěstí strůjcem. Klidně dál tahejte klíšťata rukou, já to nedělám.

10.5.2016 09:19
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Terven napsal(a):
Tak teď koukám, že to bylo v jiné bravectové diskuzi. Kdosi tam vypustil do světa, že pokud má pes po požití Bravecta problémy, je to konečná, poněvadž neexistuje antidotum.
A moc pěkně se to tu ujalo...takhle se šíří bludy smajlík. Chtěla jsem jenom podotknout, že u ostatních přípravků to není o moc lepší smajlík

Co vím, hlavní argument proti Bravectu je, že v případě, že psovi nesedne, de facto neexistuje způsob, jak účinnou látku z něj dostat. Prostě už v něm zůstane.

Na rozdíl od obojku, spot onu apod. Obojek sundám, psa okoupu.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2016 09:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tenkrát taky nebyla v Čechách lymská borelioza. Mám psí kamarádku, neustále si stěžovala na bolesti v kolenou, kloubech. Přičítala to sportování v mládí. Když jsme viděli, jak psovi tahá klíšťata, pak je zmáčkne mezi prsty a je po nich (!), hnali jsme ji na vyšetření na borelie. A co myslíte, byly tam ? Jo, byly. Několikrát ležela v nemocnici na kapačkách, než je aspoň potlačili do únosné míry.
Ale každý svého štěstí strůjcem. Klidně dál tahejte klíšťata rukou, já to nedělám.

Můžu se zeptat, od kdy je v čechách lymská borelioza? Já to teda, nevím, protože nás s ní strašili odmala, a to ještě žádný pipety ani podobný věci nebyly - přesně jak píše Habe, helmirazin a Orthosan.
Mimochodem pes patří k druhům málo vnímavým k borelioze, a co jsem se bavila s vetem na klinice, tak záchyt borelky u testovaných zvířat je mizivý, naopak hodně je toho pozitivní na anaplasmozu. Navíc pokud máte z boreliozy strach, není problém proti ní sebe i psa očkovat

10.5.2016 11:14

Můžu se zeptat, od kdy je v čechách lymská borelioza? Já to teda, nevím, protože nás s ní strašili odmala, a to ještě žádný pipety ani podobný věci nebyly - přesně jak píše Habe, helmirazin a Orthosan.
Mimochodem pes patří k druhům málo vnímavým k borelioze, a co jsem se bavila s vetem na klinice, tak záchyt borelky u testovaných zvířat je mizivý, naopak hodně je toho pozitivní na anaplasmozu. Navíc pokud máte z boreliozy strach, není problém proti ní sebe i psa očkovat

Nemám strach, že by se nakazil pes ( i když i to je možné ), nechce se mi manipulovat s klíšťaty na psu přisátými. Nemám strach z boreliozy, při dodržování určitých pravidel lze riziko omezit. Proti borelioze lze nechat očkovat psa, lidi s neočkují ( aspoň podle mě dostupné informace ).

10.5.2016 11:17

Jeden z mých psů byl prvním psem u kterého se oficiálně prokázala borelioza ve středočeském kraji. Bylo to před 25 lety.

10.5.2016 11:44

Jeden z mých psů byl prvním psem u kterého se oficiálně prokázala borelioza ve středočeském kraji. Bylo to před 25 lety.

To ale trochu odporuje vaší teorii že i bez chemie se pes nenakazí.

10.5.2016 12:21

To ale trochu odporuje vaší teorii že i bez chemie se pes nenakazí.

Já sem netvrdila že se pes bez chemie nenakazí. Jen sem tvrdila to že riziko nákazy člověka od psa nějakými parazity nebo nemocemi je velice nepravděpodobné a vlastně jsem se s tím ve skutečnosti ještě nikdy nesetkala. Všechno jsou to jen informace, jedna paní povídala... Takže odpovídám na ty reakce dávám psovi bravecto, případně peru do něj chemii, protože máme děti apod.

10.5.2016 12:33

Já sem netvrdila že se pes bez chemie nenakazí. Jen sem tvrdila to že riziko nákazy člověka od psa nějakými parazity nebo nemocemi je velice nepravděpodobné a vlastně jsem se s tím ve skutečnosti ještě nikdy nesetkala. Všechno jsou to jen informace, jedna paní povídala... Takže odpovídám na ty reakce dávám psovi bravecto, případně peru do něj chemii, protože máme děti apod.

Já si nemyslím, že by borelioza ( např.) byla přenosná ze psa na člověka, ale při manipulaci s nakaženým klíštětem ( třeba od psa rozškrábaným v srsti při mazlení se psem ) je nákaza možná a je lepší, když pes mít klíšťata nebude. A přenos škrkavek na děti není vůbec tak řídký. CCa 700 případů ročně - není tak málo - pokud bych k nim měla patřit já nebo moje děti.
A mimochodem - ten, kdo krmí celoročně granulemi nacpe do psa možná chemie víc, nez bravecto 2x za rok.
Ale váš názor vám neberu, jen obhajuji svůj.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2016 12:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

No, a myslíte, že to bylo tím, že by tu borelioza nebyla, nebo se na ni jen nedělaly testy u psů?

10.5.2016 12:41

No, a myslíte, že to bylo tím, že by tu borelioza nebyla, nebo se na ni jen nedělaly testy u psů?

Myslím si že to bylo tím že se testy nedělaly.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2016 12:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Myslím si že to bylo tím že se testy nedělaly.

Já si to taky myslím, ale Orionka psala, že tu dřív borelioza nebyla, ale nikde jsem nenašla zmíňku o tom, že by sem byla třeba zavlečena někdy v nedávné době (třeba v horizontu několika desetitetí), a z nebe sem najednou nespadla

10.5.2016 12:52

Já si to taky myslím, ale Orionka psala, že tu dřív borelioza nebyla, ale nikde jsem nenašla zmíňku o tom, že by sem byla třeba zavlečena někdy v nedávné době (třeba v horizontu několika desetitetí), a z nebe sem najednou nespadla

Ona tady byla, jen psi prostě z nějakého důvodu uhynuli, nebo je zastřelili a nikdo to neřešil. Kdopak před dvaceti nebo třiceti lety dělal rozbor krve psa.

10.5.2016 13:27

Ona tady byla, jen psi prostě z nějakého důvodu uhynuli, nebo je zastřelili a nikdo to neřešil. Kdopak před dvaceti nebo třiceti lety dělal rozbor krve psa.

Zkoušela jsem pohledat. Lymskou boreliosu zaznamenali v tom městě, po kterém se jmenuje podle některých údajů v roce 1975, podle jiných už byla na zač.20. století.
Ale jinak 20,30 let žádná míra. V té době už se rozbory krve psů fakt dělaly.
( Co já vím, tak 1988 ano. Pro někoho je to dávnověk, kdy "tahal kačera" smajlík, pro jiného doba nedávno minulá ( a strašně to uteklo ).

10.5.2016 22:48

Zkoušela jsem pohledat. Lymskou boreliosu zaznamenali v tom městě, po kterém se jmenuje podle některých údajů v roce 1975, podle jiných už byla na zač.20. století.
Ale jinak 20,30 let žádná míra. V té době už se rozbory krve psů fakt dělaly.
( Co já vím, tak 1988 ano. Pro někoho je to dávnověk, kdy "tahal kačera" smajlík, pro jiného doba nedávno minulá ( a strašně to uteklo ).

No v roce 1988 sem už kačera dávno netahala, spíš holku v kočárku a když doktor dělal rozbor krve psa tak to dával do nemocniční laboratoře a psal k tomu moje rodné číslo ,. Možná v některých městech byli i trošku dál, nevím. Tu boreliozu mě tenkrát posílal do výzkumáku v lysolajích, měl jí tenkrát pes i manžel, já ne smajlík

11.5.2016 08:38
brebera

XXX.XXX.31.114

Písnu svou zkušenost s bravectem. Co by veterinárně políbená jsem si vše prostudovala, pobavila se o tom a protože psi někde chytli na výstavě blechy a nedalo se jich zbavit, dostali bravecto. U dvou ok, druhá fenka druhý den v kritickém stavu - horečky, neurologické příznaky, později selhání jater a krvetvorby. Byla to už druhá dávka,4 měsíce před tim3 vše ok. Poznamenávám, nikdy se nepotvrdilo, že to bylo v souvislosti s bravectem, většina veterinářů tuto možnost vyloučila. Fenka se z toho po 9 měsících symptomatické léčby dostala.
Letos jsem kvůli šílené klíštecí invazi 2 psům dala opět bravecto, tahle třetí má obojek, který není úplně spolehlivý. Ale nechci dělat pokus, který by nemusel dopadnout dobře.

Jinak bravecto se nemetabolizuje v organismu, ale málo kdo ví, že se v krvi váže na jisté plazmatické proteiny, na které se třeba vážou např hormony štítné žlázy...tady může do funkce organismu zasáhnout.

11.5.2016 09:04
Terven

XXX.XXX.110.147

Byla tu, ale nebyla známá, nikdo si příznaky pacientů nespojoval s klíštětem. Ony jsou tak nespecifické a různorodé, že i dnes běhá spousta lidí a netuší, že za jejich obtížemi stojí borelióza.

Neregistrovaný uživatel

11.5.2016 09:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

brebera napsal(a):
Písnu svou zkušenost s bravectem. Co by veterinárně políbená jsem si vše prostudovala, pobavila se o tom a protože psi někde chytli na výstavě blechy a nedalo se jich zbavit, dostali bravecto. U dvou ok, druhá fenka druhý den v kritickém stavu - horečky, neurologické příznaky, později selhání jater a krvetvorby. Byla to už druhá dávka,4 měsíce před tim3 vše ok. Poznamenávám, nikdy se nepotvrdilo, že to bylo v souvislosti s bravectem, většina veterinářů tuto možnost vyloučila. Fenka se z toho po 9 měsících symptomatické léčby dostala.
Letos jsem kvůli šílené klíštecí invazi 2 psům dala opět bravecto, tahle třetí má obojek, který není úplně spolehlivý. Ale nechci dělat pokus, který by nemusel dopadnout dobře.

Jinak bravecto se nemetabolizuje v organismu, ale málo kdo ví, že se v krvi váže na jisté plazmatické proteiny, na které se třeba vážou např hormony štítné žlázy...tady může do funkce organismu zasáhnout.

No právě
Já se třeba apriori nebojím, že by mi to psa hned mezi dveřma zabilo (v tomhle už to přecejen vyzkoušeko mraky lidí), ale co to v organismu udělá z dlouhodobýho hlediska

11.5.2016 09:27
brebera

XXX.XXX.31.114

No právě
Já se třeba apriori nebojím, že by mi to psa hned mezi dveřma zabilo (v tomhle už to přecejen vyzkoušeko mraky lidí), ale co to v organismu udělá z dlouhodobýho hlediska

Pokud to u naší fenky bylo bravectem, tak je otázka, jestli by prvních pár dnů přežila, kdyby neměla fakt super péči, horečka byla přes 41 a nereagovala na nesteroidy. A jestli by bez dobrého vybavení a neskutečného nasazení mnoha lidí zvládla selhávání jater a kostní dřeně.
Jako doufám, že to nebylo bravectem nebo jen bravectem. Ale vážně nevím...
Bohužel je to momentálně opravdu jediné, co na 100% funguje. Foresto selhalo, spoty to taky úplně nedávají...

11.5.2016 09:47

brebera napsal(a):
Pokud to u naší fenky bylo bravectem, tak je otázka, jestli by prvních pár dnů přežila, kdyby neměla fakt super péči, horečka byla přes 41 a nereagovala na nesteroidy. A jestli by bez dobrého vybavení a neskutečného nasazení mnoha lidí zvládla selhávání jater a kostní dřeně.
Bohužel je to momentálně opravdu jediné, co na 100% funguje. Foresto selhalo, spoty to taky úplně nedávají...

Na sto procent nefunguje nic, spoty nebo obojky všechno to funguje jen chvíli a muselo by se to na psy cpát pořád. Psy se kterýma makám v polích a lese mám očkovanýho proti borelioze, ostatní ne.Dávám sot advantix nebo frontline na jaře a koncem léta když je klíštat nejvíc, ve vedrech tolik nejsou, no a zbytek prostě vyndavám a doufám že se nic nestane. Sama nejsem ošetřená ani jako ten pes . U vaší feny je jasné že to bravectem bylo. Jistě musel tam být i jiný faktor, ale kdo ví že se v jeho psu něco neschovává taky. Neriskovala bych to, radši budu vyndavat klíštata. Kamarád stříká psa odvarem z hřebíčku, prý mu to funguje, nevím, zatím se to ještě nezkoušela.

11.5.2016 10:03
anonymx

XXX.XXX.27.66

Za ta léta jsem vyzkoušela všechno. Od bylinek a babských rad, sprayů až po všechny spoty. Obojky mít nemůžeme, okusují se navzájem.
Letos jsme nasadili Bravecto a to i štěňatům. Mám hrůzu z anaplasmósy a babesiósy, borelióza je prý minimální, ale anaplasmósu jsme měli a už nikdy...
Po zkušenostech stačí jedna dávka na sezónu a z hlediska dlouhodobých následků je mi vzhledem k poměrné krátkověkosti psů celkem jedno. Bravecto už od loňska použila spousta lidí okolo mně a nikdo neměl špatnou zkušenost.
Za to je obvyklé, že Bravecto haní v zooshopech protože je pouze u veterinářů.

11.5.2016 10:29

brebera napsal(a):

Pak byste asi měla informovat výrobce přes českého distributora :
MSD Animal Health (Intervet s.r.o.).

11.5.2016 10:31

..."Poznamenávám, nikdy se nepotvrdilo, že to bylo v souvislosti s bravectem, většina veterinářů tuto možnost vyloučila."...

..."U vaší feny je jasné že to bravectem bylo."...

Vidíš ten rozdíl ?

11.5.2016 10:48
Terven

XXX.XXX.110.147

Na sto procent nefunguje nic, spoty nebo obojky všechno to funguje jen chvíli a muselo by se to na psy cpát pořád. Psy se kterýma makám v polích a lese mám očkovanýho proti borelioze, ostatní ne.Dávám sot advantix nebo frontline na jaře a koncem léta když je klíštat nejvíc, ve vedrech tolik nejsou, no a zbytek prostě vyndavám a doufám že se nic nestane. Sama nejsem ošetřená ani jako ten pes . U vaší feny je jasné že to bravectem bylo. Jistě musel tam být i jiný faktor, ale kdo ví že se v jeho psu něco neschovává taky. Neriskovala bych to, radši budu vyndavat klíštata. Kamarád stříká psa odvarem z hřebíčku, prý mu to funguje, nevím, zatím se to ještě nezkoušela.

Obdivuju vaší jistotu, že to bylo Bravectem, zvlášť pokud tuto možnost vyloučilo několik veterinářů.

Ono fatální důsledky může mít podání jakéhokoliv léčiva včetně očkovacích látek, i u lidí. To, že se člověk něčeho nebojí, bývá zpravidla tím, že o tom má málo informací smajlík
Bravecto je relativně nové, dlouhodobé zkušenosti nejsou, na netu v souvislosti s ním proběhlo pár poplašných zpráv...prostě funguje strach z neznámého, typické je, že největší hrůzu mají laici.
Já mám Bravecto doma, zatím s použitím váhám, ale stejně bych váhala s pipetou.

11.5.2016 11:00

..."Poznamenávám, nikdy se nepotvrdilo, že to bylo v souvislosti s bravectem, většina veterinářů tuto možnost vyloučila."...

Vidíš ten rozdíl ?

Normální zdravý pes je na uhynutí po podání nějaké tablety, zvláštní náhoda ne? Nemyslím si že by některý z dodavatelů přiznal veřejně že někomu doporučuje a prodává něco, co někoho zabilo.

11.5.2016 11:20
Lexaurin

XXX.XXX.239.57

Šťourač v pořádně odpovídal, ze on by Bravecto svému psovi nikdy nedal.

11.5.2016 11:52

Tak sem hodím ještě jednou příspěvek jedné majitelky, která rovněž podala svým fenám Bravecto :

"Nuž, my sme práve mali to Bravecto a napriek tomu aj kliešte :hmm: Po dlhšom čase podávam správu o našej Jenny, ktorá po podaní Bravecta takmer umrela... Trvalo 7 mesiacov, kým sa jej stav začal ako tak stabilizovať... nejdem sa tu bližšie rozpisovať o celom našom trápení, ktoré sme s ňou mali. Bolo to strašné obdobie plné smútku, sĺz a výčitiek, že sme tabletku podali všetkým našim babám. Jednoducho sme verili veterinárovi. Ak má niekto zvyšných takmer 3 000 eur na následnú liečbu, tak nech tie tabletky podáva aj naďalej. My už nikdy viac... Prostredníctvom veterinára sme rokovali s výrobcom úžasného Bravecta a aj s distribútorom pre ČR a SR. Veterinár veril, že nám aspoň polovicu nákladov za liečbu preplatia, keďže ten otrasný zdravotný stav bol po podaní tabletky (kedykoľvek môžem veterinárne záznamy poskytnúť ako doklad). Žiaľ, nakoniec nám boli ochotní uhradiť len naozaj smiešnu sumu a to ani nie vo forme peňazí...(neprijali sme to) chceli sme, aby aspoň pozmenili príbalový leták, keďže problémy mala aj naša dojčiaca sučka (a to malo byť bravecto bezpečné aj pre gravidné a dojčiace suky). Povedali, že leták určite nezmenia... :hmm: Jenny je stále na liekoch, môže žrať iba zajaca a zeleninu, vôbec nič iné... stále chodíme pravidelne na odber krvi, nemôže chodiť vonku, aby náhodou niečo nenachytala...po chemoterapii vyzerala otrasne, ale pomaly sa z toho dostáva a srsť jej začína rásť..."

Krom toho ani Bravecto nezabrání přisátí klíštěte a nakažení, jak se píše i v příbalovém letáku tohoto přípravku. Teď jsme u veta klábosily s jednou paní a během klábosení našla své feně již větší přisáté klíště...po Bravectu.

11.5.2016 12:05
brebera

XXX.XXX.31.114

Vidíš ten rozdíl ?

Rozdíl vidím
Ale nic to nepotvrzovalo. Vzorky jater a kostní dřeně se zkoumaly hodně poctivě a ano, konzuktovalo se to jak s distributorem, tak s dost velkými odborníky.

Takže když tu jen tak někdo podle mých pár vět napíše, že he to jasné - sorry ale to fakt není.

11.5.2016 12:09
brebera

XXX.XXX.31.114

Za sebe: nemůžu vyloučit, že bravecto v případě naší fenky nemá prsty. Nevyloučil to nikdo. Ale ani nepotvrdil. Abych řekla pravdu, když náklady na léčbu a testy přesáhly 30 tis, jednak jsme přestali peníze počítat a pak už jsme přestali zkoumat proč, chtěli jsme ji z toho jen dostat.

Romcaaa

5.4.2019 08:41
Romcaaa

XXX.XXX.146.197

Dobry den,diskuzi jsem precetla jen z male casti..pisi sem jen z jedineho duvodu a rekla jsem si,ze si dam tu praci a napisu to vsude,kde bude diskuze ohledne tablet Bravetco!!! TYHLE TABLETY NE!!! NIKDY,ANI O TOM NEPREMYSLET!!! Ve zkratce: Mela jsem jorksirku..byly ji tri roky kdyz mi pred 2,5roky umrela..nikdo nevi proc..,vet tvrdil,ze otrava to nebyla..priznaky sedi tomu,co jsem cetla ohledne nezadoucich ucinku techto tablet..malatnost,dehydratace,zvraceni, totalni vycerpani organismu..nasledoval vet,nechali si ji tam,o par hodin se zlepsila,pote umrela..vubec me nenapadlo,ze to je takhle zle,vet tvrdil,ze se lepsi..nikdy se uz nedozvim,co se ji vlastne stalo..a cas clovek nevrati..chybi mi kazdy den! Nevim,zda to opravdu bylo touhle tabletou,ale jestli ano,nikdy si to neprestanu vycitat..bohuzel mi to doporucilo nekolik mych znamych..a ja jsem byla malo obezretna:( a neskutecne hloupa! Pamatuji si,ze tak rok pred tim nez umrela,rano jsem se vzbudila a vsude byl sliz s krvi..museli jsme ihned na kapacky,ale tehdy to jeste dobre dopadlo..mohlo za to taky Bravetco?! Zabila jsem si sveho psa vlastni hlouposti?!!!! Jedno vim jiste..je to SVINSTVO!!!

5.4.2019 13:56
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Romcaaa napsal(a):
Dobry den,diskuzi jsem precetla jen z male casti..pisi sem jen z jedineho duvodu a rekla jsem si,ze si dam tu praci a napisu to vsude,kde bude diskuze ohledne tablet Bravetco!!! TYHLE TABLETY NE!!! NIKDY,ANI O TOM NEPREMYSLET!!! Ve zkratce: Mela jsem jorksirku..byly ji tri roky kdyz mi pred 2,5roky umrela..nikdo nevi proc..,vet tvrdil,ze otrava to nebyla..priznaky sedi tomu,co jsem cetla ohledne nezadoucich ucinku techto tablet..malatnost,dehydratace,zvraceni, totalni vycerpani organismu..nasledoval vet,nechali si ji tam,o par hodin se zlepsila,pote umrela..vubec me nenapadlo,ze to je takhle zle,vet tvrdil,ze se lepsi..nikdy se uz nedozvim,co se ji vlastne stalo..a cas clovek nevrati..chybi mi kazdy den! Nevim,zda to opravdu bylo touhle tabletou,ale jestli ano,nikdy si to neprestanu vycitat..bohuzel mi to doporucilo nekolik mych znamych..a ja jsem byla malo obezretna:( a neskutecne hloupa! Pamatuji si,ze tak rok pred tim nez umrela,rano jsem se vzbudila a vsude byl sliz s krvi..museli jsme ihned na kapacky,ale tehdy to jeste dobre dopadlo..mohlo za to taky Bravetco?! Zabila jsem si sveho psa vlastni hlouposti?!!!! Jedno vim jiste..je to SVINSTVO!!!

Je to smutné, co se stalo s Vaším pejsekem, ale ve Vašem příspěvku nenacházím JASNÝ důkaz, že její úmrtí způsobil tento přípravek. Ani nevím, zda by bývala pomohla pitva....snad ano. Ale ta asi dělaná nebyla...?

jxjxjx

22.3.2020 20:01
jxjxjx

XXX.XXX.76.34

Jasný důkaz nenajdete asi nikdy. A pokud ano, přípravek Bravecto bude stažen z prodeje (popř. bude "upraven" s jinými vedl. účinky) dříve než se to donese k majitelům dalších psů. Měla jsem dvě fenky čivav (věkový rozdíl 6 měsíců). Tablety Bravecto jsem začala pravidelně používat u obou před lety (možná to bylo 2015, kdy začínaly... přesně už nevím). Jedna z fenek uhynula na konci roku 2019 na rakovinu jater. Nikdo mi nepoví, čím to bylo, jestli to byla jen genetika- vrozená predispozice nebo něco více. Ale určitě jí tableta na játra zrovna neprospívala. Druhá fenka je naštěstí zatím v pořádku. Nicméně, Bravecto tabletu už raději dávat nebudu. Musím však uznat, že její použití je skutečně velmi pohodlné a efektní. Za život zvířete žádné pohodlí nestojí.

23.3.2020 14:24
fikovnice

XXX.XXX.135.251

jxjxjx napsal(a):
Jasný důkaz nenajdete asi nikdy. A pokud ano, přípravek Bravecto bude stažen z prodeje (popř. bude "upraven" s jinými vedl. účinky) dříve než se to donese k majitelům dalších psů. Měla jsem dvě fenky čivav (věkový rozdíl 6 měsíců). Tablety Bravecto jsem začala pravidelně používat u obou před lety (možná to bylo 2015, kdy začínaly... přesně už nevím). Jedna z fenek uhynula na konci roku 2019 na rakovinu jater. Nikdo mi nepoví, čím to bylo, jestli to byla jen genetika- vrozená predispozice nebo něco více. Ale určitě jí tableta na játra zrovna neprospívala. Druhá fenka je naštěstí zatím v pořádku. Nicméně, Bravecto tabletu už raději dávat nebudu. Musím však uznat, že její použití je skutečně velmi pohodlné a efektní. Za život zvířete žádné pohodlí nestojí.

Hmm, to s Vámi souhlasím... Aktuálně řeším, co na klíšťata u kocoura... Ale asi do Bravecta bych stejně nešla.

Luckaa123

23.4.2020 12:06
Luckaa123

XXX.XXX.175.116

Dobrý den, my používáme Bravecto druhým rokem a "zatím" jsme nenarazili na nějaký problém nebo komplikace. Máme Border kolii a tím že je to velice aktivní pes, tak jsme nechtěli obojek kvůli možnému přetrhnutí. Uvidíme co bude dál, ale pes nemá po podání léku žádné klíšťata ani jiné parazity.

23.4.2020 12:21
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

fikovnice napsal(a):
Hmm, to s Vámi souhlasím... Aktuálně řeším, co na klíšťata u kocoura... Ale asi do Bravecta bych stejně nešla.

Já mám už druhým rokem na kočičáka Bravecto spot-on a zatím to snáší v pohodě.

23.4.2020 15:12
marq

XXX.XXX.160.41

Zdravím a mám dotaz, jak udržet fenu před nakrytím bez vnějších parazitů, když obojky nám vůbec nezabírají, normálně používám právě Bravekto (předtím jsem vyzkoušela téměř vše a nic moc úspěšnost), ale před tím krytím a během případné březosti se mi do toho moc nechce . Jinak dělali jí nedávno na veterině krevní testy a i po podávání Bravekta v minulých letech je vše ok. Díky předem všem za konstrutivní a přínosné rady vztahující se k otázce .

23.4.2020 15:16
Šarina

XXX.XXX.243.72

.
Pokud ano, či ne, tak za mě NE.
Dala jsem kdysi na úplném začátku bravecto jednou a psovi pak bylo blbě. Normálně mu blbě nebylo, protože to byl hodně "drsnej" pes. Takže pro mě to je důvod to už žádnému ze svých psů nikdy nedat - jednou stačilo. Pak jsem si přečetla všechny ty informace a probrala jsem to se svým vetem (tabletu jsem měla odjinud), ani on by to svému psovi nedal.
Takže mi je jedno, že někdo jiný to dal třeba bez následků - já osobně mám zkušenost velmi nepříjemnou. Ale asi si to musí každý zvážit sám, ty klady vs. rizika.

23.4.2020 16:53

marq napsal(a):
Zdravím a mám dotaz, jak udržet fenu před nakrytím bez vnějších parazitů, když obojky nám vůbec nezabírají, normálně používám právě Bravekto (předtím jsem vyzkoušela téměř vše a nic moc úspěšnost), ale před tím krytím a během případné březosti se mi do toho moc nechce . Jinak dělali jí nedávno na veterině krevní testy a i po podávání Bravekta v minulých letech je vše ok. Díky předem všem za konstrutivní a přínosné rady vztahující se k otázce .

bravecto je otestované pro použití během březosti a laktace.

23.4.2020 17:15
marq

XXX.XXX.160.41

Jj, díky, informovala jsem se na veterině, ale přeci jen...víme jak to je v těhotenství u lidí s léky v prvním trimestru, kdy se vše vyvíjí a je to velmi citlivé na jakoukoliv cizorodou látku z venčí a jak se některé škodlivé účinky léků, u lidí podotýkám, projevily prokazatelně třeba až v další generaci...nebo hned, ale že jde o následek léků se zjistilo později. No nevím. Mám ho koupené, ale jsem na pochybách, váhám a říkám si jestli není jiná možnost.. V druhé půlce březosti bych s aplikací Bravecta takový etický problém asi neměla. Asi. Možná nad tím moc fárám:-).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík