Uživatel s deaktivovaným účtem

misgwa
napsal(a):
DOBRY DEN JE TO NORMALNÍ MI V PANELAKU 7 PSU (STAFORDU)?VE 3+1 A BYDLEJ TAM JESTE 4 LIDI.
Není to normální, ale je to možné. A asi s tím holým faktem nic neuděláte. Protestovat můžete proti zápachu, hluku, nepřiměřené špíně ve společných prostorách. Dotázat se, co se poplatku týče na plnění povinností majitele psa. Ale samotný fakt držení psů v paneláku není postižitelný.
A co se poplatku týče, pokud tam nemají majitelé trvalé bydliště, ale jsou např. v nájmu, neuděláte ani s poplatkem nic.

Není to běžné...záleží také na tom, co se psy podnikají, může to být rodina "žijící" bull sporty a každou volnou chvíli můžou s pesanama trávit venku...a nebo mají nudící se, nevychovanou smečku, obtěžují sousedy hlukem apod...v tom případě chudáci sousedi a chudáci psi.
Taky majitélé musí být asi v balíku...krmení, veterina atd...sedmihlavé psí smečky není žádná sranda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Není to běžné...záleží také na tom, co se psy podnikají, může to být rodina "žijící" bull sporty a každou volnou chvíli můžou s pesanama trávit venku...a nebo mají nudící se, nevychovanou smečku, obtěžují sousedy hlukem apod...v tom případě chudáci sousedi a chudáci psi.
Taky majitélé musí být asi v balíku...krmení, veterina atd...sedmihlavé psí smečky není žádná sranda
U nás by jen na poplatcích městu platili 15 000Kč ročně .
Ale asi to tam musí vypadat - máme v patrovém RD 3 psy, a je to tak akorát (víc už by bylo moc), takže 7 stafordů a 4 lidi v panelákovým pidibytečku, už mi příjde docela přes čáru...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale asi to tam musí vypadat - máme v patrovém RD 3 psy, a je to tak akorát (víc už by bylo moc), takže 7 stafordů a 4 lidi v panelákovým pidibytečku, už mi příjde docela přes čáru...
JE TO MAZEC JAKO VYCHOVANY JSOU JAKO, ALE TOHO CASU JIM MOC NEDAJ.JEZDEJ S NIMA NA VYSTAV.JE MI JICH LITO BYLO BY LEPSI ZAHRADA A BARAK JAKO.

Viděla jsem 12 yorků,2 no,2 n.dogy, ale 7 živých stafů eště s tolika lidmi fakt ne. to už je přes dvě čáry snad :D
třeba mají jeden pokoj pro sebe a tam postýlky, mističky a kašičky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
misgwa
napsal(a):
JE TO MAZEC JAKO VYCHOVANY JSOU JAKO, ALE TOHO CASU JIM MOC NEDAJ.JEZDEJ S NIMA NA VYSTAV.JE MI JICH LITO BYLO BY LEPSI ZAHRADA A BARAK JAKO.
On pes nepotrebuje nutně zahradu a barák, když se mu majitel náležitě věnuje, ale musí mít nějaký svůj osobní prostor, a to tady určitě není. Tipla bych, že mají psy v klecích (minimálně na střídačku).

Zahrada a barák je paradoxně lepší pro majitele, ale pro psy zase takovým přínosem není. Taková smečka by stejně asi musela být rozdělená do kotců.
A zatím co z bytu musí pes 2x,3x na procházku, z baráku stačí otevřít dveře.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bydlíme také v RD, mám dva psy...myslím, že 3-4 bychom ještě zvládli, ale už by to bylo, co se financí týče asi hodně napjatý a nedejbože, že by sme potřebovali veta...

misgwa
napsal(a):
Pokud pesani psychicky a fyzicky nestrádaj, pokud rodina takový počet zvládá...a psi jsou v poho, tak zahrada opravdu není to nejdůležitější...je spousta lidí, co zahradu maj a pesani jsou zavřený celý dny v kotcích...to jsou opravdový chudáci.
Mohu vědět, proč Vám to vadí? Když jsou psi vychovaní, musí se jim majitelé určitě věnovat - péče o takovou smečku stojí mnoho času i peněz. Myslím, že větší chudák je opuštěný pes, který je celý život zavřený na zahradě, než aktivně žijící smačka, se kterou páníčci jezdí na výstavy a podnikají jiné akce. Ani jeden z mých psů by beze mě venku určitě nevydržel - to že žijí v bytě ale neznamená, že nemá pohyb alespoň šest hodin denně. A pokud jste již nějaké aktivní plemeno vlastnil, určitě vít, že na dvorku se pes prostě nezabaví, neunaví a za procházku tento pohyb nepovažuje. Naopak bych se psa (a ještě k tomu větší smečku) bála nechat na zahradě bez dozoru - kolemjdoucí psi na ně mohou štěkat, lidé jim mohou házet nevhodné jídlo a podobně.

surika
napsal(a):
Mohu vědět, proč Vám to vadí? Když jsou psi vychovaní, musí se jim majitelé určitě věnovat - péče o takovou smečku stojí mnoho času i peněz. Myslím, že větší chudák je opuštěný pes, který je celý život zavřený na zahradě, než aktivně žijící smačka, se kterou páníčci jezdí na výstavy a podnikají jiné akce. Ani jeden z mých psů by beze mě venku určitě nevydržel - to že žijí v bytě ale neznamená, že nemá pohyb alespoň šest hodin denně. A pokud jste již nějaké aktivní plemeno vlastnil, určitě vít, že na dvorku se pes prostě nezabaví, neunaví a za procházku tento pohyb nepovažuje. Naopak bych se psa (a ještě k tomu větší smečku) bála nechat na zahradě bez dozoru - kolemjdoucí psi na ně mohou štěkat, lidé jim mohou házet nevhodné jídlo a podobně.
Tak jestli bydlí pod nimi, tak docela chápu, že jim to vadí. Taková smečka v pokoji, když popoběhne, poskočí, tancuje těm pod nimi lustr. To je, jak kdybyste měli nad hlavou tankovou brigádu.
Nevím, jak s nimi chodí ven. Když se chodbou v paneláku řítí dva psi, smetou vás. Když se jich řítí 7...nedovedu si představit. Rozhodně bych je nechtěla v chodbě potkávat se svým, třeba malým, psem. Nakonec ani s tím větším.
Stísněný prostor před výtahem, čekáte na výtah, kam uhnout není, z výtahu lezou ( jen ) 3,4 bullové...
Rozhodně by mi takoví sousedé vadili, ale nadělat s tím - nenaděláte nic.
Každý by však měl znát nějakou míru.

Zadavatelka má jen jednoho a neposlouchá, tak 7 poslouchacích...přijde to líto no
s názorem vesnice dům řetěz horší souhlas.

Dasvo
napsal(a):
A co se poplatku týče, pokud tam nemají majitelé trvalé bydliště, ale jsou např. v nájmu, neuděláte ani s poplatkem nic.
Myslím že nemáte pravdu. majitel psa je povinen platit poplatek tam, kde pes žije, nikoliv ve svém trvalém bydlišti.
Je to na hlavu postavené, ale je to tak, jak píšu. Stačí si rozkliknout vyhlášku o místních poplatcích. Poplatek za psa platí držitel ( ne majitel ) psa ve svém trvalém bydlišti ( stejně tak odpady ).
napsal(a):
No nevím, mám jednoho křížence AST a nedokážu si teda představit jich mít tolik. Asi je musí nějak oddělovat, alespoň v době jejich nepřítomnosti. A pokud člověk normálně pracuje nějakých 8 hodin, tak mi přijde nemožné dát 7 stafordům to co potřebují.
Věnují se těm psům všichni 4 členi domácnosti? Pak třeba ještě jo, ale to bych opravdu viděla tak, jako že všichni přijdou domů, každej popadne dva psy a venku se jim individuálně věnují. Ale i tak, v malém bytě si nedokážu představit život ze 7 stafordy.
napsal(a):
Pokud pesani psychicky a fyzicky nestrádaj, pokud rodina takový počet zvládá...a psi jsou v poho, tak zahrada opravdu není to nejdůležitější...je spousta lidí, co zahradu maj a pesani jsou zavřený celý dny v kotcích...to jsou opravdový chudáci.
Jo to souhlasím, ale i tak už mi 7 takových psů v bytě přijde trošku moc. Já bych si teda vyčítala, že každému nedám tolik co by potřeboval.
misgwa
napsal(a):
DOBRY DEN JE TO NORMALNÍ MI V PANELAKU 7 PSU (STAFORDU)?VE 3+1 A BYDLEJ TAM JESTE 4 LIDI.
Co je vlastně NORMÁLNÍ? Definujte prosím.
Přece každý má to své normálno nastavené jinak.Každý člověk je individualita, originál, tudíž je naprosto běžné, že má své představy o životě.Tudíž si žije, jak mu vyhovuje.
Chce li rodina mít 7psů v panelákovém bytě, ať si má.
Samozřejmě za předpokladu, že tímto nebudou nijak obtěžovat spolubydlící.
Jsou li psi i majitelé v pohodě, těžko jim může někdo jejich zálibu zakázat.
Já bych 7psů osobně nechtěla, a to bych je měla kam dát.Ale taky bych si určitě nepřála bydlet v panelákovém bytě.Jsem normální?
Myslím si, že mít 7 stafordů v bytě je prostě nereálné a kdo ví jestli dotaz není provokace? AST je plemeno nesnášenlivé vůči jedincům svého druhu a 7 na malém prostoru v bytě = neustálé rvačky. Prostě nevěřím, že se sešlo 7 (!) jedinců, kteří by se mezi sebou nervali. A tak velký byt to jistě není, aby mohli mít každého v jednom pokoji. A také to venčení na trávníku u paneláku si neumím dost dobře představit.
Jinak mít v bytě 7 psů různých jiných plemen (pokud to nejsou bernardýni apod.) - proč ne? Já bych to sice v bytě nechtěla tolik psů, ale každý máme jiný názor.
koňadra
napsal(a):
Myslím si, že mít 7 stafordů v bytě je prostě nereálné a kdo ví jestli dotaz není provokace? AST je plemeno nesnášenlivé vůči jedincům svého druhu a 7 na malém prostoru v bytě = neustálé rvačky. Prostě nevěřím, že se sešlo 7 (!) jedinců, kteří by se mezi sebou nervali. A tak velký byt to jistě není, aby mohli mít každého v jednom pokoji. A také to venčení na trávníku u paneláku si neumím dost dobře představit.
Jinak mít v bytě 7 psů různých jiných plemen (pokud to nejsou bernardýni apod.) - proč ne? Já bych to sice v bytě nechtěla tolik psů, ale každý máme jiný názor.
Proč by se jako měli venčit na trávníku u paneláku, to tu nikdo nepsal... V podstatě jediná stížnost, co se tu psala je to, že v překladu /nejsou snad normální nebo co/? Možná že se psůmmálo věnují - jak to dokážete posoudit? Jste celý den doma? Tak to pak se nedivím...
On slušný člověk psa od toho paneláku odvede - na pás k parkovišti, ke keři u popelnic nebo já nevím kam. Po psovi uklízí, pokud je to slušný člověk. A a priori předpoklátat, že slušní nejsou? Hm...
Docela bych vám přála - o patro výš než moji rodiče, žila rodinka s pouhými 4 jorkšíry. Neustálý štěkot, páníci inteligenti, takže psíky venčili vypuštěním před barák, to se nesměl nikdo přiblížit, pokud chtěl kalhoty v celku. Občas to nestihli, takže znečištěný dům a paní to nemohla uklidit, protože byla invalidní, resp. by se k zemi pro své rozměry neohla.
V podstatě jediné kecy co se v baráku zmohly byly na moji kamarádku s labradorem - že takovej pes má být u baráku, smrdí ve výtahu, má velká hvna. Přestože po něm vždy uklízela a i močit ho nechala nejdřív 200m od baráku, u silnice.
Lidi, nedělejte problémy, kde nejsou, neplýtvejte energií na nesmysly. Fajn den!
tapina
napsal(a):
Proč by se jako měli venčit na trávníku u paneláku, to tu nikdo nepsal... V podstatě jediná stížnost, co se tu psala je to, že v překladu /nejsou snad normální nebo co/? Možná že se psůmmálo věnují - jak to dokážete posoudit? Jste celý den doma? Tak to pak se nedivím...
On slušný člověk psa od toho paneláku odvede - na pás k parkovišti, ke keři u popelnic nebo já nevím kam. Po psovi uklízí, pokud je to slušný člověk. A a priori předpoklátat, že slušní nejsou? Hm...
Docela bych vám přála - o patro výš než moji rodiče, žila rodinka s pouhými 4 jorkšíry. Neustálý štěkot, páníci inteligenti, takže psíky venčili vypuštěním před barák, to se nesměl nikdo přiblížit, pokud chtěl kalhoty v celku. Občas to nestihli, takže znečištěný dům a paní to nemohla uklidit, protože byla invalidní, resp. by se k zemi pro své rozměry neohla.
V podstatě jediné kecy co se v baráku zmohly byly na moji kamarádku s labradorem - že takovej pes má být u baráku, smrdí ve výtahu, má velká hvna. Přestože po něm vždy uklízela a i močit ho nechala nejdřív 200m od baráku, u silnice.
Lidi, nedělejte problémy, kde nejsou, neplýtvejte energií na nesmysly. Fajn den!
Tapino nejsem naivní a také jsem měla 3 psy v paneláku. Dlouhé procházky byly odpoledne a o víkendech. Ráno a večer - kolečko kolem domu na vyvenčení. Dělá to tak 99 % pejskařů. Pochybuji, že ti lidé naloží 3x - 5x denně 7 stafordů do auta (opět se musím ptát: jak se 7 stafordů vejde do auta - pokud to není tranzit - namačkáni na sebe a nervou se? Zvlášť, když jsou nabuzeni na vycházku) a uhání s nimi za město.
Nicméně to stejně není jádro dotazu - v tom máte pravdu.
Ano, neumím si to představit, jak se 7 stafordů vyhrne z bytu na vyvenčení. Pokud by ten dotaz byl pravda, pak lituji ty lidi v domě. Takových 7 navlhlých psů při dešti, to musí být smrad po celém baráku, nevím, jak zamezí tomu, aby sem tam nějaký nezvedl nohu na chodbě apod.
misgwa
napsal(a):
A co je vám vlastně do toho?
Tapino, souhlas.
Ohledně nějakého smradu, mně se dělá mdlo z toho, že hned v přízemí dvě rodiny kouří. Oproti tomu hnusnému puchu je nějaký navlhlý pes pohádka růžového sadu. ;-)
Dasvo
napsal(a):
Myslím že nemáte pravdu. majitel psa je povinen platit poplatek tam, kde pes žije, nikoliv ve svém trvalém bydlišti.
Podívejte, než něco napíšete, tak si to zkuste dohledat, abyste nepsala nepravdy. Pak zbytečně matete lidi.

RomčaJelča
napsal(a):
Tapino, souhlas.
Ohledně nějakého smradu, mně se dělá mdlo z toho, že hned v přízemí dvě rodiny kouří. Oproti tomu hnusnému puchu je nějaký navlhlý pes pohádka růžového sadu. ;-)
Nám do toho nic není, pokud s nimi zadavatelka bydlí v jednom domě, pak jí do toho je. Důvody už nás tu pár sepsalo.
Jiná věc je, že je to opravdu nereálné.
Kdyby to byla pravda, tak to normální není. Je pravda, že pro každého je normální něco jiného, ale nějaká norma společenské únosnosti existuje. A jsou nenormálnosti, které nikomu nevadí a pak takové, které obtěžují ( ohrožují ) okolí.
koňadra
napsal(a):
Také mi to trošku připadá, že dotaz je spíše na rozpoutání hádky. Domu bych si tolik psů nevzala (se psy závodním a nestíhala bych tréninky se všemi), ale když se jim člověk věnuje, je jedno, jestli budou uvnitř nebo venku. Myslím, že je to každého věc.
Jinak nevím, proč by se psi jakékoliv rasy nemohli navzájem snést. To že AST je agresivní není žádný znak plemene - znám jich mnoho, kteří chodí na volno kdekoliv po městě, psů si nevšímají a nebo si s mojí smečkou bez problémů hrají. Naopak u nás je mnohem více společenských plemen jako jsou maltézáci, čivavy a jorkšíři nebo doprovodných plemen jako retrívři, kteří neumí projít kolem cizího psa bez štěkání a napadání - bude to spíše přístupem majitele a výchovou než názvem rasy. AST samozřejmě byli využíváni ke psím zápasům, ale zároveň jsou velice fixovaní na rodinu a ve své smečce naprosto nekonfliktní - a to se týká lidí, dětí, psů, koček i dalších.
surika
napsal(a):
Také mi to trošku připadá, že dotaz je spíše na rozpoutání hádky. Domu bych si tolik psů nevzala (se psy závodním a nestíhala bych tréninky se všemi), ale když se jim člověk věnuje, je jedno, jestli budou uvnitř nebo venku. Myslím, že je to každého věc.
Jinak nevím, proč by se psi jakékoliv rasy nemohli navzájem snést. To že AST je agresivní není žádný znak plemene - znám jich mnoho, kteří chodí na volno kdekoliv po městě, psů si nevšímají a nebo si s mojí smečkou bez problémů hrají. Naopak u nás je mnohem více společenských plemen jako jsou maltézáci, čivavy a jorkšíři nebo doprovodných plemen jako retrívři, kteří neumí projít kolem cizího psa bez štěkání a napadání - bude to spíše přístupem majitele a výchovou než názvem rasy. AST samozřejmě byli využíváni ke psím zápasům, ale zároveň jsou velice fixovaní na rodinu a ve své smečce naprosto nekonfliktní - a to se týká lidí, dětí, psů, koček i dalších.
AST ve své smečce naprosto nekonfliktní? No nevím, nevím... Znám psa AST, který žije se dvěma fenama, ale se psem by to nedal. Znám i AST, kteří si venku dokonce i hrají se psy stejného pohlaví, ale sám majitel vám řekne, že doma by jiného psa nesnesl.
A nechat 7 stafordů společně v mé nepřítomnosti? Tak to bych musela být opravdu blázen...
znám jich mnoho, kteří chodí na volno kdekoliv po městě, psů si nevšímají - ono tohle se dá naučit, ale těžko budete staforda učit, aby doma snesl jiné psy stejného pohlaví. Ono to třeba rok, dva půjde a pak bude průser. Samozřejmě existují výjimky, ale pochybuji, že by jedna rodina zrovna narazila na 7 takových.
ale zároveň jsou velice fixovaní na rodinu a ve své smečce naprosto nekonfliktní - a to se týká lidí, dětí, psů, koček i dalších. - s tím že jsou velice fixovaní na rodinu souhlasím. Že vychází s lidmi, dětmi také, ale co se těch psů týče tak to teda nesouhlasím.
Ještě tady začneme doporučovat, že AST je výborný smečkový pes a ať si ho lidé pořizují k dalším psům ne? ;-).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Ono technicky jde mít 7 AST v třípokojovým bytě - stačí na to místnost ve které je 7 klecí! Tím nechci říct, že bych to schvalovala, ale tohle je podle mě jediný možný způsob, jak zabránit konfliktům mezi psy, řešit hárání, a vůbec zvládnout tolik psů v malém bytě, aniž by vypadal jako squat. Takže pokud to není jen provokace, vsadila bych se že to takto nějak mají.

Doporučovat ne. na to je mám moc ráda. radši řeknu, že je to trhač. a bude to fuk. protože kdo chce ast co je vyrovnaný a má žít ve smečce, nehledá ho tady.
že ho někdo neumí vychovat neznamená, že pes je takový a makový, že.
někdo umí s belgičákem, někdo má v sobě něco jiného.
teď to vypadá, že ast vlastně není pes :D.

Klece blbý. v bytě prostě ne.
napsal(a):
Doporučovat ne. na to je mám moc ráda. radši řeknu, že je to trhač. a bude to fuk. protože kdo chce ast co je vyrovnaný a má žít ve smečce, nehledá ho tady.
že ho někdo neumí vychovat neznamená, že pes je takový a makový, že.
někdo umí s belgičákem, někdo má v sobě něco jiného.
teď to vypadá, že ast vlastně není pes :D.
S tím nesouhlasím. Kdo chce psa, který má žít ve smečce, tak by si neměl pořizovat AST. Pokud to tedy není myšleno jako smečka, kde jsou psi rozdělení v kotcích nebo na řetězech.
Výchovou se dá právě třeba ovlivnit to, aby si na procházkách ignoroval cizí psi, ale těžko výchovou AST naučíte, že bude doma volně s dalšími 6 ti psy a nic se nestane.
Nám do toho nic není, pokud s nimi zadavatelka bydlí v jednom domě, pak jí do toho je
No, vypadá to spíš na strkání nosu pubertálního dítěte do cizích věcí nebo vymyšlený příběh, protože zadavatelka nepíše nic bližšího - co konkrétně jí vadí.
samozřejmě bych taky 7 psů nechtěla, v bytě jsem nechtěla ani jednoho - toho teda nakonec mám a bohatě stačí.
VYCHOVANY JSOU JAKO, ALE TOHO CASU JIM MOC NEDAJ.JEZDEJ S NIMA NA VYSTAV
Toto sdělení si totiž naprosto odporuje. Když se psovi nebudu věnovat, asi nebude mít výstavní parametry a nebude vychovaný.
Tipuji na přecitlivělou mladou holčičku, která se poprvé setkala s něčím nikoliv nenormálním, spíš neobvyklým, a hot ji to udivuje. Až bude starší, pochopí, že lidi dělají daleko horší "psí kusy"... třeba s dětmi..
Pochopitelně taky neschvaluji tolik psů v paneláku, ale holt... život je pestrý.

marcelaamax
napsal(a):
S tím nesouhlasím. Kdo chce psa, který má žít ve smečce, tak by si neměl pořizovat AST. Pokud to tedy není myšleno jako smečka, kde jsou psi rozdělení v kotcích nebo na řetězech.
Výchovou se dá právě třeba ovlivnit to, aby si na procházkách ignoroval cizí psi, ale těžko výchovou AST naučíte, že bude doma volně s dalšími 6 ti psy a nic se nestane.
Klidně si to dál myslete.

marcelaamax
napsal(a):
Znáte někoho, kdo by měl 7 (čistokrevných) AST různých pohlaví pohromadě v bytě?
V bytě ne. nikoho kdo se věnuje chovu 5ti a více ast v paneláku neznám.
surika
napsal(a):
O AST asi moc nevíte, že? Projít venku s jedním psem kolem cizího psa - dá se zvládnout výchovou i AST. Dobrou výchovou (!) - někdo to ovšem nezvládne ani s retrívrem, že? A to ještě nesmí ten druhý pes zaútočit. Ale mít 7 AST v jednom bytě je prostě vyloučeno! Ani na jednom dvoře se nesnesli 2 psy souseda, když se začali rvát, klidně přibrali do rvačky i fenu, pak už je jim to jedno. A to nebyli výjimka! Prostě to tak je, AST NENÍ smečkový pes ať si každý myslí, co chce. Jedině je mít v klecích, jak píše inspektor. Ale to potom se nedá jít s nimi ani hromadně venčit, ale tak po jednom, max. dvou, kteří se tak nějak snesou (možná, že i to dočasně).
Ve své smečce nekonfliktní? Ano, ve své smečce lidí. Zvířata v to nepočítejte, sousedovi AST zabili několik koček a rozpárali k králíkárnu (jak dopadli králíci, je jasné).
RomčaJelča
napsal(a):
Tapino, souhlas.
Smrad je i pro mne z cigaret hnusný, ale zkuste se zeptat kuřáka - tomu to určitě voní, jinak by přece nekouřil.
Smrad ze psů sice nepovažuji za vůni levandule, ale neobtěžuje mne - protože se psy žiji. Ale zkuste se zeptat nějakého odpůrce psů, pro něj to bude smrad největší. A v paneláku nežijí jen přátelé psů, takže pro většinu lidí to může být obtěžující, ne, že ne.
Takže vše je relativní.
koňadra
napsal(a):
Smrad je i pro mne z cigaret hnusný, ale zkuste se zeptat kuřáka - tomu to určitě voní, jinak by přece nekouřil.
Smrad ze psů sice nepovažuji za vůni levandule, ale neobtěžuje mne - protože se psy žiji. Ale zkuste se zeptat nějakého odpůrce psů, pro něj to bude smrad největší. A v paneláku nežijí jen přátelé psů, takže pro většinu lidí to může být obtěžující, ne, že ne.
Takže vše je relativní.
Můj táta kouří 60 denně, exmanžel tu dvacku, jsem zvyklá. Zásadně se nepřidávám k parlamentnímu honu na kuřáky. Přesto mi oni dva nikdy nesmrděli tak, jako cítím u nás v paneláku ten smrad v přízemí. Asi ti sousedi kouří kdovíco.
Jinak samozřejmě souhlasím, že všechno je relativní, odpůrců zvířat je fakt hodně.